Tagovi

Milorad Pupovac - strani agent u Hrvatskome saboru

Saborski zastupnik Srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac po svojim postupcima za vrijeme velikosrpske agresije, a još više po djelovanju i izjavama u ovih dvadesetak godina državne neovisnosti deklarirao se kao vođa velikosrpske pete kolone u Hrvatskoj. Koristeći nesavršenost Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, ali još više popustljivost vodećih političkih stranaka, prije svega SDP-a, ali i HDZ-a, prema njegovim sve većim zahtjevima stavio je se u poziciju da velikosrpsku agresiju sustavno želi pretvoriti u građanski rat i na taj način amnestirati ne samo Srbiju nego i onaj dio srpske manjine u Hrvatskoj koja se pobunila protiv vlastite države.
Pri tome važno je napomenuti da je Milorad Pupovac samozvani predstavnik Srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj jer je za njega na posljednjim saborskim izborima u njegovoj manjinskoj izbornoj jedinici glasovalo svega 17,2 od ukupnog broja birača na listi srpske manjinske zajednice. Pored toga, on ni slučajno ne može biti politički predstavnik onih hrvatskh Srba koji smatraju Hrvatsku svojom domovinom, a takvih je oko 6 posto bilo i u Domovinskom ratu, pa i u samom Vukovaru koji su se borili protiv velikosrpske agresije. Nažalost ni jedna od vodećih političkih stranaka ne usudi se upozoriti Milorada Pupovca da je on politički gledano hrvatski političar i da se kao takav treba zalagati za hrvatske državne interese. Štoviše vladajući SDP koji se nikad nije suštinski oslobodio „bratstva i jedinsva“ ostajući i dalje mentalno jugoslavenska stranka izabaro je u Hrvatskome saboru Milorada Pupovca za predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku (?!).
U sadašnjoj napetosti između Hrvatske i Srbije koju je izazvalo četničko vodstvo susjedne države na čelu s osvjedočenim četnicima predsjednikom države Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem Milorad Pupovac odlazi u Beograd i sa srbijanskim premijerom raspravlja o položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Štoviše, to nije slučajno jer je Milorad Pupovac ne tako davno javno izjavio da je za hrvatske Srbe glavni grad Beograd. To je izravan napad na hrvatski integritet i suverenitet izgovoren ni manje ni više nego iz usta predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku. Nitko se u Hrvatskome saboru u kojemu sjede politički stranački zombiji ni tada nije uzbudio, kao što se nije uzbudio ovih dana kad je Milorad Pupovac otišao po velikosrpske instrukcije kod srbijanskog premijera Aleksandra Vučića. U tom susretu s premijerom strane države, a ne s premijerom države u kojoj je saborski zastupnik i za što ga debelo plaćaju hrvatski porezni obveznici, Milorad Pupovac je ponovio stare zahtjeve koje u svojoj politici prema Hrvatskoj zastupa i srbijanski premijer. To su pitanje nestalih, obnova povjerenja i suđenje za ratne zločine, te statusni položaj srpske manjine u Hrvatskoj. U izjavi nakon susreta s premijerom Vučićem Milorad Pupovac je izjavio da je nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju došlo do pogoršanja odnosa prema Srbima. I sama njegova određenica o Srbima a ne o pripadnicima srpske nacionalne manjine, ili pak o hrvatskim Srbima govori o predsjedniku Srpskog narodnog vijeća i saborskom zastupniku Miloradu Popovcu kao upornom velikosrpskom eksponentu u hrvatskoj politici.
Djelovanje, a osobito posljednji potezi Milorada Pupovca više nisu stvar stvar slobodnog izražavanja mišljenja, to je djelovanje koje predstavlja napad nas temelje hrvatske države, pa bi se Miloradom Pupovcem trebala pozabaviti ne samo Sigurnosna obavještajna agencija nego i pravosudni organi kojima je dužnost štititi integritet i suverenitet Republike Hrvatske. Kao zaključak ostaje gola činjenica da ovakav Milorad Pupovac djeluje u Hrvatskome saboru kao agent strane države koja je posebice u posljednje vrijeme pokazala nizom postupaka i izjava da kao susjedna država vodi neprijateljsku politiku prema Republici Hrvatskoj. Skandalozno je da se o takvom Pupovčevom ponašanju nitko posebno ne uzbuđuje. Naravno, tu dimenziju neprijateljskog Pupovčevog djelovanja ne će kritizirati SDP, jer je svojedobno njihov predsjednik i premijer Zoran Milanović izjavio kamo su Srbi njegovi glasači, ali se zato pruža idealna prilika vodećoj oporbenoj stranci HDZ-u da u ovo pretkampanjsko vrijeme raskrinka ne samo Milorada Pupovca nego kolaboracionističku politiku SDP-a prema njemu.

Komentari

Svak čast gosp. Krsnik

Ovaj dnevnik zadire u samu srž petokolonaške i izdajničke politike ove Vlade i svih involviranih.

Nestvarno zvuči činjenica da oni koji mrze Hrvatsku, koji pišu čitavom svijetu protiv Hrvatske i Hrvata, koji izvrgavaju ruglu grb, barjak, himnu, Sabor... da takvi uspijevaju postaviti velikosrbina za predsjednika odbora za vanjsku politiku RH, istog onog koji Hrvatsku na sve strane izvrgava ruglu???

Nešto opasno i smrtonosno ne štima u politici kukurikavičke Vlade!!!

Ovo će ući u anale veleizdajničkih kronika.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

bez komentara

Zagreb je glavni grad Hrvatske, administrativno - kulturno i gospodarsko središte, hrvatska metropola koja odiše svojom bogatom poviješću, glavni grad svih Hrvata.

http://www.udruga-hrvata-iz-srijema.hr/zov-srijema/zov-srijema-arhiva/14...

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić naglasio je dobru suradnju između Grada i HNS-a: ''Grad Zagreb kao glavni grad svih Hrvata

http://hns-cff.hr/news/11956/otvoren-informativno-multimedijski-centar-h...

http://www.crowc.org/o-nama?start=30

naše se ne računa ;-)

Tko je glasao

Ne shvaćaš baš najbolje dinamite

Nitko od ovih nije u srpskom parlamentu, nitko nije zastupnik niti predsjedniK parlamentarnog odbora RS ili kako se to kod njih zove, a da jesu onda bi se njihove izjave drukčije vagale, jer srpske službe nisu naivne.

Babe i žabe miješaš.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

ma nemoj

Quod licet Jovi, non licet bovi

Tko je glasao

Brisel, Beograd

Prepisuješ 'vijesti, sa poznatih portala, ustašuljačke komentare kopiraš i pišeš tvrdeći da je dr. prof. Milorad Pupovac rekao : Beograd je glavni grad Srba u Hrvatskoj.

Srpska štampa dala je izvještaj o razgovoru, Govoreći o reakciji Brisela povodom čitave situacije sa ćiriličnim natpisima, Pupovac kaže da nije iznenađen. "Brisel nije ćutao, on se oglasio pre nekoliko meseci na ovu temu, rekavši da to nije problem Brisela, argumentujući da to ne spada u pitanje višejezičnosti. Očigledno je da je neko u Briselu nesposoban za viđenje i za tumačenje problema", smatra Pupovac.

Za razliku od Brisela, Beograd je, kako kaže, bio prilično uzdržan povodom ovih problema. "Beograd nam više nije glavni grad, sada nam je Brisel glavni grad. Beograd je glavni grad matične države Srba u Hrvatskoj". Pupovac, takođe, smatra da u ovakvoj situaciji, Brisel treba prvi da reaguje.”

Dalje, na internetu ima snimak b92, Gost vesti 16 - Milorad Pupovac, Published on Nov 29, 2013 (vidi 4:08 minut)

Toliko o objektivnosti.

Tko je glasao

glupan iz Mađarske

bube,

budući da živite u Mađarskoj, članici EU vaš glavni grad je Budmpešta, a u širem smislu Bruxelles, i vi niste politički Srbin, nego tek etnički Srbin koji s Beogradom ne može imati nikakve veze u smislu da se on petlja u unutarnje stvari Mađarske. To upravo radi strani agent Milorad Pupovac u Hrvatskoj, smatrajući da Beograd treba rješavati probleme srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, odnosno probleme hrvatskih Srba, a ne Srba na vascelom području bivše Jugoslavije.

Iz ovog teksta preoizlazi da ste vi jednostavno rečeno zadojeni velikosrpstvom kao što je to vođa manjeg dijela srpske manjine u Hrvatskoj zadojen i sustavno na tome radi i od toga dobro živi na račun hrvatskih poreznih obveznika strani agent Milorad Pupovac. Budući da ste zadojeni velikosrpstvom vama ne može biti jasno da u Europskoj uniji ima čak 18 država koje uopće ne priznaju status nacionalnih manjina, premda one kao napr. u Francuskoj broje i po nekoliko milijuna stanovnika.

Velikosrpstvo je glavni krivac za sve ratove koji su pokrenuti na prostoru bivše Jugoslavije kao što je bilo i krajem 90-tih prošlog stoljeća. U svim tim ratovima Srbi su popušili, ali još uvijek nisu spremni naučiti lekciju. Najveći problem velikosrpstva je što stalno želi ponavljati prvi razred, pa razmislite malo o tome ako niste glupan.

Tko je glasao

Vječni sluga

Budući da ste zadojeni velikosrpstvom vama ne može biti jasno da u Europskoj uniji ima čak 18 država koje uopće ne priznaju status nacionalnih manjina

Dakle, desetak država u Europskoj uniji, zadojenih velikosrpstvom, priznaju statuse svojim nacionalnim manjinama. To su uglavnom države kojima su drugi krojili granice i velikima su služili za potkusurivanje. Europa inače ima ukupno 45 država.

Hrvatska svoje sadašnje granice ima zahvaljujući Josipu Brozu Titu, Kraljevini Jugoslaviji, SFRJ.

Tvoj dnevnik zapravo traži promjenu sadašnjeg ustava RH, te odbacivanje prihvaćenih europskih i međunarodnih konvencija.

Pogledaj dokument vladinog Ureda za ljudska prava i nacionalne manjine iz travnja 2013 -“NACIONALNI PROGRAM ZAŠTITE I PROMICANJA LJUDSKIH PRAVA ZA RAZDOBLJE OD 2013. DO 2016. GODINE”, i zatraži da se poništi, naročito sadržaj str. 27 – 38.

To što ti ne podnosiš Srbe je tvoje ljudsko pravo, dozvoljeno i razumljivo; rijetko je da vječne sluge vole svoje bivše gospodare.

-------

http://www.uljppnm.vlada.hr/images/nap_2013-2016.pdf

http://www.uljppnm.vlada.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=113&Itemid=83

Tko je glasao

Hrvatska svoje sadašnje

Hrvatska svoje sadašnje granice ima zahvaljujući Josipu Brozu Titu, Kraljevini Jugoslaviji, SFRJ.Ne.
Hrvatska ima ovakve granice zahvaljujući velikim svjetskim silama, povijesnim okolnostima, ali i svim hrvatskim ljudima koji su uvijek bili spremni braniti svoj dom!

Tko je glasao

pod povijesnim okolnostima

Da slažemo se jer pod povijesnim okolnostima znamo da su bezpridržajno bili Josip Broz Tito, Kraljevina Jugoslavija, SFRJ.

Tko je glasao

Naravno

od svakog smo uzeli koliko smo mogli..iskoristili koliko se dalo...Mađari nam gradili pruge...Austrijanci ceste...Mleci ( Talijani) luke... Turci mostove...Srbi...e jebiga ne mogu..bre..da se sjetim što su nam ti gradili..oni su samo odvlačili i pljačkali..zauzimali..

Znači....

Hrvat Ante Hrvat je i Tito
Oj Srbijo ko te zašta pito...

Eto vam tamo Hrvatoslovenca ( navodno) pod onim betonskim blokom na Dedinju..pa mu se klanjajte....

Vidiš..prema svima smo bili dobrohotni...ali kad se uskurče..radi sjekira..to vi Srbi najbolje znate....

sve dobro...

Tko je glasao

Sve je to točno

Sve je to točno @vkrsnik.
Problem je u tome što ne samo Sabor već i Predsjednica misle "da je to samo pomanjkanje kućnog odgoja..."

Da neke treba poslati na preodgajanje i kući - treba.

Tko je glasao

Kako misliš da će HDZ

Kako misliš da će HDZ raskrinkavati Pupovca bez štete po sebe?
Nije li upravo Pupovčev glas u Saboru presudio da Sanader dobije drugi premijerski mandat.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

sanader

silverci,
ja ništa kategorički ne mislim, nego samo pretpostavljam, jer sadašnji HDZ iako s mnogim sanaderovcima nije Sanaderov HDZ. Ako HDZ-u bude potreban Pupovac da bi dobili većinu, onda je bolje da ne postoji. To je po meni donja granica preko koje Karamarko ne smije prijeći.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."

Tko je glasao

Kada dođe na vlast HDZ bi

Kada dođe na vlast HDZ bi morao zastupnike manjince -birane po posebnim uvjetima isključiti iz svih pitanja, osim onih manjinskih. Dakle: specijalni zastupnici- samo za specijalna pitanjakoja se tiču manjina i problem s utjecajem manjinaca na ukupnu vlast u RH- jednostavno otpada!

Tko je glasao

Postojala je takva ideja pred

Postojala je takva ideja pred koju godinu. Da se manjinskim zastupnicima onemogući da utiču na to tko će biti vlast. Međutim, svi zastupnici imaju jednaka prava i svi imaju jednako pravo glasati o bilo čemu se glasa u Saboru.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci