Tagovi

MILANOVIĆ=SANADER !?

Nakon nekog vremena i nekoliko komentiranja odlučio sam i ja napisati jedan dnevnik.
Potaknuo me Galetov komentar na Milanovićev istup u Nedeljom u 2,gdje je došao do zaključka da su Milanović i Sanader isti!
Da li su isti? Hm.....
Da su slični u nekim stvarima to bi se moglo reči,pametni školovani diplomati koji poznaju i to izvrsno strani jezik,što je očito u našim političkim krugovima rijetkost.Dobro izgledaju i sasvim sigurno su ugodniji oko od plejade političkih manekena da ih sada ne nabrajam poimenice,jer su neki od njih lijepi valjda samo svojim mamama.
Vjerovatno su slični i po načinu vođenja stranke,barem sam tako načuo da su autokrati koji ne slušaju baš preveliki broj savjetnika.Po meni bi to bila samo prednost,a ne da svaki uvrijeđeni prdonja im dolazi sa svojim idejama i vizijama politike.
Ali Milanović i Sanader definitivno nisu isti,
jer Milanović nema niti jednu aferu iza sebe i sve ovo što mu se sada spominje
te smjenio ovog,te rekao ono su najobičnije gluposti u usporedbi
sa aferama Pliva,Brodosplit i sve ostale da ih sada ne nabrajam jer ih valjda vi znaju.
Milanović je jedini političar na današnjoj političkoj sceni koji je spreman dr.Ivi spreman u lice reči da je lopov
a to nitko drugi nije.
A to i može reči jer nema niti jednu aferu ili mrlju iza sebe.Čak su mu probali jeftino namjestiti priču da tuče ženu,jer to je jedino što su mogli izmisliti.
I dok je god tako neka nama njega na političkoj sceni.
A da li se netko sjeća da je Sanader čestitao Milanoviću na pobjedi za predsjednika SDP-a?

Tagovi

Komentari

milanović nema aferu jer

milanović nema aferu jer nije bio na vlasti. točka.

sdp je jednako agilan u aferama kao i hdz u svakom slučaju gdje je bio na vlasti (bandić, linić, štrok, lenac...)...

zato po meni teorija da su slični drži vodu.

Tko je glasao

bilo bi mi drago da se ne

bilo bi mi drago da se ne razbacujemo nepreciznim ocjenama ili da neke stvari koje nazivamo onim što nisu, bilo bi mi drago da navedeš afere za koje optužuješ ljude SDPa i one izvan stranke koje si naveo. kad imamo na stolu konkretne priče, probleme ili afere, možemo raspravljati. a bez toga se samo razbacuješ paušalnim ocjenama koje su na razini vrijeđanja.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Istina, nije precizno naveo

Istina, nije precizno naveo afere, osim lenca i (mogućeg) Štroka, naveo je problematične osobe poput Bandića i Linića koji za sobom imaju puno problema i nerazjašnjenih i sumnjivih situacija i zbog takvih stvari i bahatog i nekulturnog ponašanja imaju i loš image koji škodi stranci. Jedino je pitanje ima li ih Milanović (naravno, ako dovoljno ojača, jer sad nema dovoljno snage) namjeru maknuti iz stranke.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

ti živiš na marsu?

ti živiš na marsu?

Tko je glasao

@chaos99 ne znam je li

@chaos99
ne znam je li gornje pitanje upućeno meni, ali mi se čini da, kao ni prošli puta kada smo raspravljali, nisi dao odgovor na moje pitanje, odnosno nisi objasnio na čemu baziraš svoje, za sada, paušalne ocjene. ne želeći braniti, recimo, Milana Bandića jer smatra da je "njegova" politika loša za SDP, samo ću napisati da su ga mediji razapinjali za Kupsku, a Milan B. s tim slučajem nema ama baš nikakve veze. mislim da bi u, recimo, EPH izdanjima bio loše ocjenjen čak i da je pridržavao zid i kuće da se ne sruše u onu ogromnu rupetinu.

što se, pak, Slavka Linića tiče, ma koliko ga neki smatrali totalnim gubitnikom i utegom SDPa, pokušaj razgovarati s ljudima koji nešto znaju o poslovanju javnih i državnih tvrtki prije nego ih je Slavko L. doveo u red.

u slučaju Lenca i Damira Vrhovnika, samo ću te podsjetiti da je Vlada našeg drIve Sanadera na isti način kako je Vlada pomogla Lencu, pomogla Varteksu, državnim jamstvima. osim toga, to nije specifikum hrvatske politike. talijanska je Vlada spašavala FIAT, a američka državna administracija je spasila GM. najvećim čekom ispisanim u povijsti. glasio je na milijardu dollara. kad je dollar nešto vrijedio.

priču o Goranu Štroku, uopće, ne razumijem. Štrok je svoj prvi hotel u RH, riječku Bonaviu, otvorio još za vrijeme HDZove vladavine. njegovi hoteli su u rangu koji su zahtjevani kupoprodajnim ugovorima s državom. i nikada mu nitko nije prodavao hotele po principu nazovi javno-privatnog partnerstva kao što je to naš drIvo učinio sa Sunčanim Hvarom.

slobodno navedi primjedbe na ovo što sam iznio. to se zove argumentirana rasprava. s druge strane, mogu ti navesti hrpu slučajeva u kojima naš drIvo Sanader i njegov HDZ prkose, čak, i zakonima fizike.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Činjenica je da Bandić

Činjenica je da Bandić nije kriv ni za Kupsku, a vjerojatno niti za vodu u Vrbanima. Tamo je samo reagirao u svom stilu: bahato i neuvjerljivo, a kad se sjetimo policajca koji je zbog njega dobio otkaz (iako je i to zlo urodilo nečim dobrim, sad se teško bilo koji političar usuđuje namjestiti otkaz policajcu zato jer radi svoj posao, zato su Žužići i prošli kako su prošli).
Uređenje poduzeća (stečajevi i reorganizacije) koje je, vjerojatno Linić proveo su bili njegovi uspješni potezi, slažem se, ali on je vrlo blizak Bandiću po svom stilu rada i nastupima (na kraju krajeva i Bandić ima gomile dobrih rezultata za sobom, a u cjelini je negativan i mi ćemo sad sve njegove cirkuse plaćati velikim povećanjem računa).

Viktor Lenac je, kao potpuno privatizirana firma, spašavan novcem poreznih obveznika. Prvi put su se i mogli pokazati nestručnima i ne provjeriti je li to isplativo, ali nastavak toga je čisto ludilo. Usporedba s Fiatom nije dobra jer mi imamo još brodogradilišta, a Fiat je najveći proizvođač automobila u Italiji (dobro jedan od dva-tri) koji zapošljava golemi broj ljudi, za razliku od Lenca (GM je sličan slučaj). Tu je bio očiti sukob interesa (u najmanju ruku) jer se pogodovalo svojem prijatelju.

Tu, naravno ima jednako toliko dokaza kao i u aferama HDZ-a, HNS-a, DC-a, HNS-a ili bilo koje druge stranke. Niti tamo, a niti ovdje nema rezultata nikakve istrage koji bi to potvrdili, nema sudskog pravorijeka niti odluke Povjerenstva za sukob interesa (koje ionako ne radi svoj posao, nego služi za opravdavanje sukoba interesa i tamo gdje su očiti). Dakle, kao i sve druge afere naših moćnika je nedokazivo, ali očito.
Pri tom ne branim ni HDZ (koji je katastrofa po tim pitanjima, a niti bilo koju drugu stranku) niti jedna ne čisti svoje redove kako treba i niti jedna ne vidi balvane u svojim očima.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

@Peregrine Falcon ovo što

@Peregrine Falcon
ovo što si napisao je polazište za raspravu. jer imam podlogu ili polazišne pozicije. koje su, po mom mišljenju, malo ograničene i zadržavaju se na fenomenima, ali su ipak puno bolje elaborirane od mnogih drugih koji daju paušalne ocjene.

konkretno, Slavko Linić i Milan Bandić, koliko je meni poznato, osim po habitusu i pogledima na život, totalno drugačije gledaju na politiku. jedino im je zajedničko što politiku smatraju radom za javno dobro. ali ono u čemu se najviše razlikuju je stil i metode. e da, obojica su jako slični u odnosu prema medijima. ponašaju se kao slonovi u trgovini kristala.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Istina, Bandić je, u biti,

Istina, Bandić je, u biti, desničar u srcu, a i prema ponašanju, dok je Linić ljevičar. I jedan i drugi su slonovi u prodavaonici kristala, slažem se. Ipak, ako ih usporedim, Linić mi je, ma koliko ga ne volim, pozitivniji od Bandića. To što mi je netko antipatičan nije me nikad priječilo da pozitivno ocijenim dobre stvari koje je učinio, pa čak i Bandić ima dosta pozitivnih poteza, ali ne bih ga odabrao za gradonačelnika, usprkos tome.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

obavezno čitanje za

obavezno čitanje za razumijevanje lika i djela slavka linića:

http://www.moljac.hr/biografije/linic.htm

Tko je glasao

netko stvarno dobro poznaje

netko stvarno dobro poznaje Linića..ufff

Tko je glasao

ja mislim da je linić jedan

ja mislim da je linić jedan od političara s totalno nezasluženom reputacijom, a proučio sam i pisao o riječkoj banci koja je također linićeva "afera" ili se barem tako pokušava prikazati

http://mrak.org/2007/07/12/rijecka-banka/

Tko je glasao

Ako je sve to točno, onda

Ako je sve to točno, onda je ta uloga u slučaju Riječke banke pozitivna, ali se isto tako postavlja pitanje jesu li ti podaci koje si ti dobio točni.

Problem Lenca je nešto drugo. On pokazuje da se tu radi o privatnoj tvrtci koju je vodio Linićev (a, izgleda i Račanov) prijatelj a na koju je ova država potrošila previše novca i davala previše jamstava a da bi to bilo normalno. Radi li se tu o nepotizmu, korupciji, naivnosti jer se vjerovalo prijatelju (a u tom slučaju se neminovno mora postaviti i pitanje stručnosti) to bi tek trebalo utvrditi, naravno, ali stvar definitivno nije u redu.

To što Linić nema ništa nije jamstvo. Dovoljno se sjetiti drugova rukovodilaca iz bivšeg režima koji, već radi društvenog sustava nisu mogli imati, tako reći, ništa, a sad se pokazuje da su imali, ali vani. Naime, na koji način su neki od njihovih sinova postali, na primjer, face u naftaškom miljeu. Dakle, bili su mudri, pa su znali skrivati što imaju, pa tako niti kod naših političara ne bih brzao sa zaključcima imaju li nešto ili nemaju.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

podsjetio bih te da su

podsjetio bih te da su suvlasnici lenca u značajnom dijelu bili IFC i DEG, IFC je investicijski fond svjetsge banke, a DEG investicijski fond njemačke razvojne banke - dakle dvije institucije s iznimnim kredibilitetom

ono što nitko nije očekivao u cijeloj priči je da će oni (skupa naravno s vrhovnikom i onim talijanom) manipulirati podacima kako bi prisilili državu na izdavanje jamstava

hrvatska država je lencu izdala jamstva u visini od oko 320mil kuna u razdoblju od ukupno 4 godine, perspektive radi, brodogradilištima je samo u 2003 godini na ime "subvencija" isplaćeno 2.4mlrd kuna ili u 2006 2.6mlrd kuna
polovica od ovog iznosa se odnosi na pokriće gubitaka koji su nastali zbog broda kraka kojeg je naručio alcatel i kasnije odustao (a što je nastalo principijelno radi šlampavog ugovora) a ostalo je išlo u obrtna sredstva u trenutku kada je brodogradilište umjesto da apsolutno svaku slobodnu ruku koju ima iskoristi u onome što najbolje zna (dakle remonte brodova po čemu su poznati i zbog čega uostalom i danas imaju posla ko u priči) radilo na onom famoznom doku koji je njihovo vlastito osnovno sredstvo ali se u bilanci vodilo kao proizvodnja u tijeku pa se odavao dojam da se tamo nešto korisno i radilo

još kada na to dodaš onaj feeling kada država časti što su mnogi zasigurno iskoristili, malo nepoštenih ili barem neiskrenih namjera managementa plus prijateljsko/lokal patriotsku dužnost koju su zasigurno odradili račan i linić (što ja smatram njihovom naivnošću a ne kriminalom) dobiješ na kraju jedan viktor lenac

lenac je sasvim sigurno najveća i praktički jedina velika afera račanove vlade

Tko je glasao

Slažem se, mračni, to je

Slažem se, mračni, to je sigurno najveća i vjerojatno jedina afera račanove vlade, ali ne nužno i SDP-a i drugih stranaka koje su sudjelovale u toj vladi.

Postavlja se pitanje, kako je moguće da se pored takvih jakih igrača koji su u Lenac bili uključeni traži od naše vlade da daje jamstva i kako je moguće da netko bude toliko ili nesposoban ili da toliko ne razmišlja i naivno vjeruje svojem prijatelju da ne kaže: "Pa čekaj malo, pa s vama su tu u igri jaki igrači poput IFC i DEG-a, zašto oni ne daju i novac i jamstva, ili ili one države ili organizacije koje iza njih stoje?"

Peregrine Falcon

Tko je glasao

koliko je meni poznato oni

koliko je meni poznato oni su također bili u cijeloj priči

fora ti je da kada ti fondovi ulaze u strukturu vlasništva oni potpisuju ugovore kojima je moguće da se njihov ulog pretvori u potraživanje u određenim situacijama, a to su oni i iskoristili u određenom času i upisali hipoteke na imovinu lenca

da ne kompliciram previše, po meni u toj cijeloj priči je bilo puno neregularnosti, na neke od tih regularnosti vlada nije mogla utjecati jer ih jednstavno nije znala niti je mogla znati, a garancije tj. reputacija ulagača je bila izvan mogućnosti preispitivanja

svejedno, država je morala znati više i potruditi se bolje da se osigura i da uopće shvati zašto se ulazi u takve aranžmane

no ponavljam, treba cijelu priču staviti u perspektivu, 320mil kuna Lenca kroz 4 godine u odnosu na 2.4mlrd kuna za brodogradnju samo u 2003

brodogradilište kraljevica je nedavno napravilo 4 tankera za asfalt na kojima su gubili 12mil USD po brodu a nismo čuli da je netko stradao zbog toga ili da su ovi odustali od ugovora ili bilo što slično

hrvatska brodogradnja je leglo neefikasnosti, korupcije i nerentabilnog poslovanja s kojim se još nitko nije uhvatio u koštac

Tko je glasao

@Peregrine Falcon o

@Peregrine Falcon
o pozitivnom utjecaju Slavka Linića na događanja oko Riječke banke, odnosno o činjenici da je Slavko Linić učinio što se učiniti moglo kako bi država što manje trpila ponašanjem Bayerische Landesbanka, vlasnika Riječke banke koji su podvili rep kada je u javnost izišla priča, najbolje govore potezi Hrvatske narodne banke
prilikom ponovnog ulaska Bayerische Landesbanka na hrvatsko, bankarsko tržište. i svi podaci koje je mrak iznio/napisao su točni. jer sam, zbog posla, cijeli slučaj pratio iz velike blizine.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Potez HNB je samo pokazao

Potez HNB je samo pokazao njihovu veliku svjesnost da bi BL mogla odmagliti kad se nešto slično dogodi i ostaviti hrvatske porezne obveznike neka snose troškove.

Što se tiče sprječavanje "domino efekta", jasno je da se nešto moralo učiniti i tu nema spora. Jedino je pitanje kako se moglo dogoditi da do tog slučaja opće dođe i je li se taj slučaj na odgovarajući način rješavao, kao i je li stradao samo žrtveni janjac ili bi ih još trebalo zaglaviti.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

ono što se dogodilo

ono što se dogodilo Riječkoj banci pogodilo je 7 godina prije toga puno veću i jaču Barings banku, najstariju trgovačku banku u Ujedinjenom kraljevstvu. njihov Eduard Nodilo se zvao Nick Leeson i spržio je 827 milijuna funti. davno je mrak napisao dnevnik o Riječkoj banci i objasnio što se tamo dogodilo. za nju, definitivno, nije kriv Slavko Linić. nego loše upravljanje od strane BLBa. i to je istaknula HNB kada je od BLBa zatražila da ispuni neke uvjete prije ponovnog ulaska u RH.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Kakvo je imovinsko stanje od

Kakvo je imovinsko stanje od Slavka Linića?

Tko je glasao

to možete vrlo lako

to možete vrlo lako utvrditi. odete na stranicu Povjerenstva za spriječavanje sukoba interesa i upišete njegovo ime i prezime. i dobijete njegovu imovinsku karticu.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Uz dužno poštovanje prema

Uz dužno poštovanje prema tebi, ali imovinske kartice su se odavno pokazale kao nepouzdani izvor podataka prema bilo kome. Znamo kako su izgledale kartice obitelji Tuđman, Ive Sanadera, a tako sigurno izgleda i kartica Milana Bandića, a vjerojatno i Ferenčakova, u Mesićevu ne treba ni posumnjati. Sve čisto kao suza.

Povjerenstvo za sprječavanje interesa se nije pokazalo kao tijelo koje se baš lomi kako bi dokazalo sukobe interesa i samo u pojedinim iznimkama su nešto dokazali (a iznimke samo pokazuju da postoji pravilo koje je drukčije, naravno).

Peregrine Falcon

Tko je glasao

uz ispriku tebi, ovdje nije

uz ispriku tebi, ovdje nije riječ o sukobu interesa, nego o imovinskim karticama u kojima je navedena sva pokretna i nepokretna imovina državnih dužnosnika od kojih to zakon zahtjeva. za razliku od drugih, može me se smatrati naivnim, mislim da su imovinske kartice ispravno popunjene. dok se ne dokaže drugačije. kao što je, između ostaloga, bio slučaj s našim drIvom Sanaderom. i njegovih milijun i pol kuna pokretnina, među kojima je kolekcija njegovih ručnih satova kojima je postao vlasnik tijekom premijerskoga mandata od 2003. so 2007. a koji su naknadno uvedeni u imovinsku karticu. kao da ih je posjedovao prije nego je uselio na Markov trg 2.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Pa upravo su, kad se govori

Pa upravo su, kad se govori o imovinskim karticama, novine objavile tragikomične slučajeve. Tu i jest bilo problema i razlike između imovine koja je prijavljena i one koja je bila vidljiva. To nije bio jedan slučaj bilo ih je dosta.
Novac nije imovina pa se ne upisuje... Imaju se vile i golemi stanovi, a otkud?
Voze se skupi automobili (i to ne samo političari nego i članovi njihovih obitelji), dok su u imovinskim karticama stare krame još od prije rata.
Kladio bih se da Bandić ima na imovinskoj kartici samo jedan stan i vikendicu, a da nema suvislih dokaza kako ih je stekao, a isto tako kako je njegova kći stekla svoj stan, a našlo bi se toga puno kad bi čovjek pročeprkao....
Dakle, imovinske kartice su se pokazale još nepouzdanijim od samog povjerenstva na čijim se stranicama nalaze.
Dakle, upravo zbog takvih slučajeva o kojima smo jako puno čitali sumnjam u svaku karticu, a sumnjam i u kvalitetu rada Povjerenstva.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Objektivnije je da je SDP-u

Objektivnije je da je SDP-u veći problem Linić nego Bandić, jer je Linić u dugom razdoblju, a pogotovu za 4 godine u Vladi, pokazao dosljednu bit "kako on misli i isključivo njemu bliskim osobama i pojavama" (kao ekipa sada okupljena oko Čačića, Fižulić itd.), dok je Bandić (zajedno sa Ljuštinom, Kikašom, Jelušićem, Kuhta-Jeličić) i u ekstremnim djelovima zadržao razinu neke brige i uvažavanja različitosti i prava drugih i za opće.

U tom smislu nije čudno da se HDZ i ostali ne mogu nositi sa Bandićem niti u lošijem izdanju a Linićeva promocija na državnoj razini je vjerojatno ključna točka koja je ne samo otpisani HDZ vratila u igru nego dominaciju. Posebno odzvanja upornost kojom on obnovljene veoma vrijedne hotele jedan po jedan daje Štroku za ništa (više odštete nego uplaćeno) te na isti način djeli radnike jedne tvrtke u krizi od druge (radnici manekeni u Lencu non stop dobijaju plaće urednim intervencijama iz državnog proračuna dok radnici Željezare Sisak bivaju brutalno policijom vraćani već u Sisku), pred kamerama na sjednici Vlade viče na ministre iz vlastite kvote i nezakonito sam odlučuje, kao i svuda.

Jedna drugi primjer vezan uz Linića je još drastičniji, takvih je za njegove vlasti u Rijeci mnoštvo - u Zagrebu je u za to pogodnom trenutku na mijesto čelne osobe za zaštitu spomenika kulture i prirode (pola grada) instalirao svoju potpuno neiskusnu ali od njega podučenu Doris Kažimir. Ta najektremnija komesarica u zagrebačkoj povijesti zadovoljava bilo kakve prohtjeve sdp-hdz koalicije u tom djelu i brutalno gazi i zadnji dio svijesti i zarez koji ne spada u to. Kada se to uskoro otvori široj javnosti, jako će naštetiti pozicijama SDP-a u zagrebu a i na državnoj razini, interesne sprege to drže ali ne zadugo.

Ujedno u vezi Linića i SDP, šta je sa Račanovim i SDP intervencijama sa Ljubo Jurčićem u Vladi, za gospodarstvo, za premijera, za vodećeg čovjekaa za gospodarstvom, pa i očigledno vrsnog Branka Grčića iz Splita. Nakon što se je Crkvenac pridružio Škegri itd. i nakon izbora javlja se Linić koji priča kao presuvereni Franjo Josip, istovjetni Čačić koji djeli lekcije. Takav SDP i HNS-LD ne mogu parirati niti priučenom porezniku Šukeru, HDZ im samo pusti malo sličnog materijala i to se sve pomješa u kakafoniji istog i prezamornog.

Linić je na sceni cca 30 godina. U toliko vremena se mora iskristalizirati da li je tako jako ključan ili nije. Ako je tako jako ključan i nezamjenjiv, ta gospodarsko-financijska politika bi trebala biti jasna polovici građanstva bez puno objašnjenja. Ako nije tako ključan, kakva ja to ozbiljna stranka koja tako silovitu i naprasnu osobu drži toliko dugo na ključnoj poziciji.

(Iskazano u cilju poboljšanja igre).

Tko je glasao

osim rijetkih "trgovaca"

osim rijetkih "trgovaca" ostali su sve nesebični i dosljedni "altruisti"
ap
s početka epa pollitika

tko ne pamti
neki sličan ep, koji opisuje sličnu situaciju, počinje ovako neako
srdžbu mi boginjo pjevaj, Ahileja, Peleju sina,

luka

Tko je glasao

Bandić je kao karcinom koji

Bandić je kao karcinom koji za sada polako metastazira. Što se prije odstrani to će manji amputirani batrljak poslije njega ostati nezahvaćen.

Tko je glasao

Treba biti pošten i

Treba biti pošten i priznati da su stranke i politika uveli prilično transparentnu praksu muljanja. Ono što su nekada bila otvorena natezanja unutar SK a za sve ostaalo ih boli k, sada = dobili smo izbore tako i tako + vi ste smuljali to i to + mi muljamo to i to + birači imamju priliku na idućim izborima.

Dakle, nema veze ništa, niti unutar vlastite stranke, Vlade, poglavarstva grada ili županije ... bitno je tko kako može odlučiti.

Linić daje Štroku obnovljeni Excelsior, na otvorenoj sjednici Vlade se protive ministrica iz kvote njegove stranke, razni ... on lupa šakom i drekne nema veze i diktira zapisnik, potpiše i gotovo. Kao što nije imalo veze tko je pobjedio na izborima u Zagrebu 1990.g. i kasnije. Novci, smisao, zakoni itd. nema veze jer je svuda predviđeno da vlast može napraviti izuzetke ako zaključi ... sve jednako kao vlast je tek sada avangrada, ne mora držati komplicirane kongrese, masu toga rješava mobitelima usput šaljući jedni druge u pm ... ništa nema veze, gore nego u nogometu, među klubovima i oko muljanja, gdje nešto ipak ima veze ... jer ovdje sve ide kao i do sada na zajednički račun, pa kakve veze ima 3 mlrd EUR-a duga manje više. To nikome ništa ne znači, i još jako puno toga.

Tko je glasao

to si mislio s obzirom na

to si mislio s obzirom na vladajuću strukturu u hr ili?

Tko je glasao

Daklem ! daleko smo dogurali

Daklem ! daleko smo dogurali .
"milanović nema aferu jer nije bio na vlasti. točka."
Stvarno u politiku i slične djelatnosti (vlast) ne možeš ući ako nemaš neku aferu.
Odlično smišljeno - i van pameti !!!!

Tko je glasao

pravo ne poznaje osudu za

pravo ne poznaje osudu za nedjelo koje nije još počinjeno,a nema nitko ni vidovnjačke moće da to može procjeniti šta bi bili kad bi bilo, a i tvoja teorija ide ka onoj čuvenoj izjavi iz doba rata da ako su hrvatski vojnici krali bjelu tehniku iz ratnog područja da se to nemože smatrati krađom,na što je svojedobno Gotovac žestoko reagirao,ako se tko još i sjeća pametnih istupa rijetke godpode na političkoj sceni.
Zar nebi trebalo sankcionirati lopovluke i podržavati poštene ne osuđujući ih bez ikakvih dokaza?

Tko je glasao

točno i zato sanadera nisu

točno i zato sanadera nisu osudili. a ti pametnjakoviću ako nešto znaš i imaš dokaze o sanaderu odi u državno odvjetništvo.

ovo sa ratom i bijelom tehnikom ti je degutantno a isto se može reći npr. što su srbi činili u vukovaru i dubrovniku(jer ti je pamćenje izgleda selektivno).

malo si preskočio komentar o bandiću, liniću, vrhovniku, lencu, štroku i ostalim likovima iz sdpa koji se ponašaju identično kao i neki iz hdza kada su na vlasti. to ti naime ne odgovara jer teza o poštenju sdpa ne drži vodu (i ovdje imaš selektivno pamćenje).usotalom imali ste šansu 2000 pa svi znamo što je bilo.

što se tiče milanovića samo ću reći GUP grada Zagreba. gdje je tu principijelnost i poštenje? nekad ne činiti znači isto što i činiti.

Tko je glasao

ovo sa ratom i bijelom

ovo sa ratom i bijelom tehnikom ti je degutantno a isto se može reći npr. što su srbi činili u vukovaru i dubrovniku(jer ti je pamćenje izgleda selektivno).

vidim da imaš tipičan balkasnki sindrom da jedno zlo poništavaš i pokrivaš drugim...
ja uopće nemam selektivno pamćenje,i nikada rodoljublje nije bilo upitno,niti mi ikada pada napamet uspoređivati jedan zločin sa drugim,trećim,četvrtim...ZLOČIN JE ZLOČIN SAM PO SEBI I TO SVAKI POSEBNO!
ali vidim da ti kostantno imaš tezu da jedan kriminal okrećeš u drugom smjeru,tako bi i ja tebi mogao reći zašto nisu sankcionirani i osuđeni Linić,Štrok i ostali?
Svi dobro znamo da HDZ vlada pravosuđem i to je moglo riješiti da je htjelo ako je kriminal postojao i ja bi bio sretan da je.Primjer Glavaševog suđenja je tipičan primjer kako se čovjek strpa u zatvor samo onda kad to netko zaista poželi,a gdje su ti zločini stajali sve ove godine? U nečijoj ladici?
A GUP i Bandić? Pa nebudi smješan,kao da se nezna da je Bandić poduzeće za sebe koje koriste svi lopovi koji žive u gradu po potrebi,pa tako i strukture HDZ-a,uostalom zašto HDZ ne jača svoju gadsku organizaciju godinama a imaju 30 posto u Zagrebu? Zato što im paše ovakav Bandić!

Tko je glasao

A GUP i Bandić? Pa nebudi

A GUP i Bandić? Pa nebudi smješan,kao da se nezna da je Bandić poduzeće za sebe koje koriste svi lopovi koji žive u gradu po potrebi,pa tako i strukture HDZ-a,uostalom zašto HDZ ne jača svoju gadsku organizaciju godinama a imaju 30 posto u Zagrebu? Zato što im paše ovakav Bandić!

Ovo globalno odgovara, još višee nego što je ovdje iskazano. "Bandić SDP" nose teret sinteze i bitno širih snaga, doslovno svih ex SK i interesnih, te dodatno cijelu paletu raznih socijalnih, nacionalnih, vjerskih, spolnih i drugih skupina. Sve te snage udruženo mole boga da Bandić izdrži, jer alternative nema. U tom smislu "Bandić SDP" je ne samo socijaldemokracija, nego još više i dramatičnije.

I sada tu možemo stati, jer kao Dinamo-Hajduk-Rijeka ..., imamo cijeli nogomet i sve što ide.

Ili se tek otvaraju pitanja. Npr. šta sa ostalih 50 % snaga, šta one misle, kako će se ponašati, kako će uopće razvijati stvar oko Zagreba kada i ta vječnost prođe (jer ništa nije vječno) ? Ili još konkretnije, a pitanje za Zagreb vrijdi za 90 % RH, da li će bar malo ujednačiti cca 1.940 % različita praksa oko istog, bilo čega i svega, od rješavanja, plaćanja do profita, uz pitanja oko tehnologije konkuriranja rješenja, ljudi, ideja, poslova ?

Podatak o 50 % onih koji nikada ničim nisu djelili niti djele mišljenje, praksu i bilo šta tih širih snaga nije pretjerano, radi se o vjerojatno 60-70 % takvih, koji nisu inferiorni, koji su različiti ...

Tko je glasao

Sve te snage udruženo mole

Sve te snage udruženo mole boga da Bandić izdrži, jer alternative nema. To i je bijeda cijele politike i neki hočeju prodat ljudima da ima riješenje za cijelu Hrvatsku, pogotovo s čovijekom koji nije u stanju stvorit red i u SDP-u.

Tko je glasao

polako,nemožemo očekivati

polako,nemožemo očekivati čuda od čovjeka u 6 mjeseci
nekako imam osjećaj da što će biti Milanović jači u SDP-u ,Bandićev utjecaj u stranci će slabiti

Tko je glasao

Ti si poduzetnik i

Ti si poduzetnik i zapošljavaš tolko i tolko radnika.
Umre ti predradnik i ti trebaš novog. Izabereš jednog koji ti se čini naj bolji.
On odma od početka napravi više gluposti i napravi štetu tvojoj firmi. Ti ga pozoveš na odgovornost i on ti u lice veli:
Polako, nemreš od mene očekivat u šest mjeseci čuda.
Imaš dve mogučnosti:
a) pustiš ga i dalje vodit posel
b) daš mu otkaz jel ne valja i nisi spreman i dalje na eventualne gluposti

Tko je glasao

ali ako proda više nego

ali ako proda više nego onaj prošli,a opet manje nego što je meni dovoljno?
hm..da li se u tom trenutku moglo prodati više ili nije?

neznam na temelju čega se misli da u našoj konzervativno desničarskoj zemlji
ima više glasača ljevice nego što ih je trenutno izašlo na izbore?
možda je ovo bio maximum?
možda treba čekati i privlačiti mlade glasače koji se ne djele na ustaše i partizane?
pa hdz ima vojsku glasača koji direktno crpe materijalnu korist iz državnog proračuna
nemojmo to zaboraviti

Tko je glasao

Daj ti meni objasni kakva je

Daj ti meni objasni kakva je to konzervativno desničarska zemlja u kojoj nisu na izbore izašli svi građani i ostalo ih je doma oko 37%.

Ak se uzme tvrdnja da ih je 500 000 uvezeno kak neki tvrdiju onda je postotak i veči.

Znači da taj tvoj famozni ljevičar nije u stanju objasnit ljudima da je on naj bolji, ili ih je desnica nagovorila da ne glasaju za ljevicu i ostaneju doma.

Suma sumarum, doma su ostali desničari jel ih niko nije mogel uvijerit da je bolji.

Ili su ostali ljevičari doma jel su vidli da ljevica isto niš ne vredi i da nema kvalitetno vodstvo.

Tko je glasao

1. doma je ostalo 37 posto

1. doma je ostalo 37 posto ljudi koji su ili apolitični,ili razočarani u političare,ili nevjeruju da se išta može promjeniti,a sad nagađanja čiji su to glasači je obična glupost jer oni nisu ničiji
da su glasači jednih ili drugih izašli bi na izbore i zaokružili neku listu
2. ne postoji moj famozni ljevičar niti imam ikakve veze sa bilo kojom strankom,
mogu samo željeti promjenu nečega što nevalja i od čega imam direktne materijalne štete
a o uvezenim glasačima nebi jer se o tome ovdje već pisalo,a ne poznajem dovoljno tematiku
ako se to radilo,što u našoj zemlji i je svakodnevnica,ne iznenađuje me
svi skupa se u zemlji bave običnim pizdarijama kao što je tko je kome a tko kome nije čestitao itd
a lopovluci se i dalje u tišini nastavljaju,dugovi gomilaju itd..........

Tko je glasao

Zgluzer, potražit ću te na

Zgluzer, potražit ću te na beli tportala, bit će mi čast igrat s tobom.

Tko je glasao

tamo sam samo luzer:) ali

tamo sam samo luzer:)
ali imam čistu desteku...valjda mi ide..bolje nego u politici,tu nisam toliko stručan ni nadahnut pisanjem,
al dobro,hrvam se sa velikim mozgovima ovog portala
koji je tebi nick na beli?

Tko je glasao

dečki, dečki jel moglo to

dečki, dečki jel moglo to preko privatne poruke?

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Direktno podrivanje izbornog

Direktno podrivanje izbornog procesa odražava se u odabiru datuma izbora.
Ne zaboravimo da je HDZ posljednji put izgubio izbore 3. siječnja, dakle u vrijeme kad su svi studenti koji studiraju van svog doma bili kod kuće, te izašli na izbore.
Onaj koji poznaje psihologiju znati će da je za tu skupinu vrlo važno glasovati, ali i to da su vrlo komodni, te ne žele izgubiti vikend tek tako.

Tko je glasao

pročitaj svoj odgovor još

pročitaj svoj odgovor još jednom i vidjećeš da si upravo sam potvrdio moju tezu da su oboje isti.

Tko je glasao

moj cijeli dnevnik je bio

moj cijeli dnevnik je bio namjenjen da se pokrene diskusija da li su isti ili nisu i u čemu je razlika a u čemu sličnost,ali očito nisi objektivan u sagledavanju stvari iz realnog kuta,ili barem iz više različitih kuteva,
ali to je problem simpatizera,jer vi uvijek imate tezu da vaša g..... ne smrde nego samo tuđa

Tko je glasao

tvoja teza je da "vaša

tvoja teza je da "vaša g..... ne smrde nego samo tuđa". ja ti upravo pokušavam pokazati da nema razlike. smrde i jedna i druga i to previše. pročitaj moje postove još jednom.

pokušavam ti pokazati i dokazati da platforma na kojoj se sada vode rasprave je loša.

Tko je glasao

e pa baš zato je i nužna

e pa baš zato je i nužna promjena vlasti na svim razinama
ali prvo treba krenuti od vrha,a ne vječno prtljati po periferiji zbivanja,
ganjati sitne ribe,babe po tržnicama,referente na gruntovnicama za 100 eura
a s druge strane cure milioni milona i nikom ništa

Tko je glasao

I da se razumijemo ja samo

I da se razumijemo ja samo govorim iz kuta jednog privatnog poduzetnika,politički potpuno neaktivnog,
koji je počeo prije 12 godina od nule,danas zapošljava 40 ljudi koji redovito dobijaju plaću,
a na ime poreza,troškova i doprinosa uplaćeno je sa moje firme tokom 2007 godine više od 4 000 000 kn.
Mene samo zanima na šta se troše te naše pare i tko vlada njima!
Imam dvoje djece i svaka vanškolska aktivnost se plaća,sve se plaća,a novac odlazi
na neke besmislene samoreklamirajuče projekte od "presudne državn važnosti"
a na troškove državnog aparata da i ne govorimo!
Tebi je sigurno ok što je u Imotskom prijavljeno 1000 kućnih pomočnica (koje ne postoje nego žive u hercegovini) koje koriste naš proračun za dobivanje porodiljnih nakanada a u hr nisu platili nikada niti kunu poreza?

Tko je glasao

Tebi je sigurno ok što je u

Tebi je sigurno ok što je u Imotskom prijavljeno 1000 kućnih pomočnica (koje ne postoje nego žive u hercegovini) koje koriste naš proračun za dobivanje porodiljnih nakanada a u hr nisu platili nikada niti kunu poreza?
Interesantna stvar kad se je prije par mjeseci probalo skrenut na taj problem, onda su neki te pokušaje napadali.
Čak su pojedine ljude okarakterizirali ko šoviniste.

Tko je glasao

nisam bio upoznat sa tim

nisam bio upoznat sa tim podatkom,a nisam šovinista samo želim da se naš porez naplaćuje i koristi za naše opće dobro,a ako treba pomoći našim ljudima u dijaspori,nisam protiv toga ali onda to nazovimo pravim imenom i neka stranke stave to u svoj predizborni program i sve čisto,a ne ovako

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci