Tagovi

Milanovićev King Kong

Klerofašisti, privrženici Opus Dei, karafašisti i svi oni što “hrvatski dišu” naljutiše nam Zorana Milanovića optužbama prema kojima, radi donošenja zakona prozvanog Lex Perkovićalis, on i njegova vlast štite zločince.

Radi neutemljenih optužbi od onih koji su sami “dvadeset godina štitili zločince”, prozivajući eksplicite KC i HDZ, Milanović je progovorio oštro, najoštrije dosad, upozorivši ih da su “tjerali lisicu a istjerali King Konga” i poantirao: “Koliko god su neki ljudi u Crkvi i HDZ-u spremni ići ovako daleko, ja ću ići i dalje.”

Bilo bi lijepo da Zoran Milanović ovu svoju ljutnju pretoči u djela, ali bojim se poučen dosadašnjim iskustvom kad se poslije njegovih izrečenih oštrih riječi nije događalo ništa, da će tako biti i ovoga puta.

A bilo bi lijepo kad bi se makar samo postupalo poštujući Ustav RH, pa zaustavilo sad već ne pužući nego nadirući fašizam, jer su izjave brojnih klerika i Tomislava Karamarka, otvorena promocija fašizma i dosad zaslužile žestoko udaranje po prstima, koje se nije dogodilo, ne događa se i vjerojatno se neće dogoditi, a fašizam zaogrnut tobožnjim demokratskim pravom na drugačije mišljenje će sve više zauzimati društvene i političke pozicije.

I nije briga ni Bozanića, ni Karamarka ni ine (veliko)hrvatske ljubitelje i zagovornike prava i pravde ni za Đurekovića, ni za Perkovića, oni nasrću na antifašizam, kojega “da se Vlasi ne dosjete” poistovjećuju s komunizmom, čiji je onda Perković eksponent, pa tako u tom slučaju nema ni presumpcije nevinosti, oni naprosto znaju da je Perković udbaški ubojica, pokazujući i tim svojim “znanjem” da ni o čemu nemaju pojma pa ni o službi sigurnosti bivše države, popularno zvanoj “Udba”.
Jer da znaju, onda bi znali da njeni rukovodioci toga ranga nisu bili egzekutori, ali i da njeni rukovodioci toga ranga nisu bili ovlašteni donositi odluke o tom treba li nekoga od neprijatelja ustavno-pravnog poretka a) proglasiti izrazito opasnim i b) zauvijek “neutralizirati” na način kako to rade sve službe državne sigurnosti u bijelom svijetu.
Da im je stalo do istine, prava i pravde zapitali bi se makar na trenutak čemu je u bivšoj SFRJ služilo tijelo koje se zvalo Savjet za zaštitu ustavnog poretka, a da bi prema A. Đapiću “udba iz Livna naložila ubojstvo njegovog strica”. “Zaigrali” se malo “dečki” iz striktno subordinirane službe u Livnu, pa donijeli odluku iz isključive nadležnosti federacije!? Pa onda, sve kad bi tako i bilo, a nije moglo biti nikako, Livno je bilo i onda kao i danas u drugoj državi, a Perković funkcionar SDS u Hrvatskoj …

“Udba” se ni po metodama ni po bilo čemu drugom nije razlikovala od drugih tovrsnih službi u svijetu. Jedino po čemu se ona razlikovala od drugih je to što je ona za “hrvatske borce za slobodu, a ne teroriste”, kako se ustaške teroriste doživljavalo u Njemačkoj, bila služba države koja nije imala pravo postojati, a onda ni pravo štititi svoj ustavno-pravni poredak, primjenjujući mjere i koristeći se metodma kojima su se u daleko većoj mjeri koristile i koriste službe demokratskih država, a pogotovo “najdemokratskije” države svijeta.
Zanimljivo je da se ni KGB-u nije toliko spočitavalo obilato korištenje sredstava i metoda za neutralizaciju opasnih protivnika ustavno-pravnog poretka SSSR-a, koliko se to osporavalo “Udbi” po čemu ispada da je ona trebala mirno promatrati kako joj se, primjerice baš u Njemačkoj, obučavaju, pa i pod nadzorom njene službe sigurnosti, BND, teroristi, pa i čitave skupine terorista, koji su ubacivani u SFRJ, među kojima je najpoznatija “Bugojanska skupina” ili napadaju diplomatsko-konzularna predstavništva, pa i ubijaju diplomati.

I sad je najedamput njemačko pravosuđe silno senzibilizirano ubojstvom emigranta Stjepana Đurekovića, koji tako postaje direktorom INE, kako ga titulira “Die Welt”, premda se radi o ININOM direktorčiću kakvih je bilo bar pedesetak, pa kao o čovjeku koji je morao pobjeći iz Jugoslavije jer je “upozoravao na kriminal u INI u koji su bili umiješani sinovi Mike Špiljka i samoga Tita”, a istina je da je upravo S. Đureković bio predmetom istrage radi šverca naftom, da je on istragu usmjeravao prema Vanji Špiljku, a da se ime Miše Broza nije nigdje spominjalo.
Onda opet, čovjek se ne može ne zapitati kako to da žrtva političkog progona kakvim se Đureković sam predstavljao, a i “Die Welt” ga takvim predstavlja, ne traži zaštitu države u koju se sklonio, nego se povezuje s ekstremnom terorističkom emigracijom iz vlastite zemlje, obilno je financirjući, da ga valjda oni zaštite.

S druge strane bilo bi zanimljivo znati jesu li možda jugoslavenske vlasti tražile od Njemačke da im radi sumnje u počinjenje kaznenih djela izruči Đurekovića, pa ako jesu kakvo je bilo njemačko opravdanje da to ne učine.

Što ćemo s tim njemčkim divot-pravosuđem koji ustaškog teroristu, ubojicu jugoslavenskog generalnog konzula u Muenchenu, osudi na osam godina zatvora, pa ga još iz zatvora pusti prije izdržane kazne, a u slučaju Đureković na kaznu doživotnog zatvora, isključivo na osnovu svjedočenja jednog izuzetno nepouzdanog svjedoka, koji je kasnije svoj iskaz dan na sudu u cijelosti povukao u jednom javnobilježničkom uredu u Berlinu, osudi nekoga, kome je u sudskom postupku uspjelo dokazati jedino da nije ubio Đurekovića, već da je samo, prema spomenutom povučenom iskazu, nekome dao ključ prostorije u kojoj je kasnije ubijen Đureković?

Na temelju svega onoga što se dosad zna radi se o pokušaju obračuna naci nabrijanog suca sa službom državne sigurnosti bivše nam države …
A bilo bi dobro da se Nijemci malo pozabave sa svojim BND-om …
Ako ni zbog čega drugog, a ono zato što je tu službu osnovao i godinama je vodio Reinhard Gehlen, general-major Wehrmachta, čelni čovjek Abwehra (kontraobavještajne službe Wehrmachta) za sektor Istok (SSSR), kojega su Amerikanci sakrivali od Rusa koji su htjeli da mu se sudi u Nuernbergu.
Prema svjedočenju Otta Skorzenyja, dopukovnika SS-a i Hitlerovog najmilijeg komandosa, koji je također sklonjen u SAD, poznatog po spasavanju Mussolinija i operaciji “Konjićev skok” (desant na Drvar), upravo je Reinhard Gehlen bio s njime kad je ubio Nikolu Teslu 06. 01. 1943. i iz njegovog sefa pokupio sve tajne spise.
Krajem rata je Gehlen pokupio dosjee velikog broja ncističkih glavešina, sklonio ih negdje u Bavarskoj i kasnije uništio, spasivši tako mnoge nacističke zlikovce od sudskih progona, presvukao se u civilno odijelo i kao civil predao Amerikancima, koji su ga onda u unifomi američkog generala, kriomice od Rusa, prebacili u SAD.
Ispada tako da je “Udba” bila mala beba u usporedbi s BND.
Ali pustimo BND i Perkovića po strani, oni nisu niti izbliza značajan problem za Hrvatsku, njen problem su fašisti i klerofašisti.

Zato i ne samo radi ljutnje već isključivo radi vlastite vjerodostojnosti i vjerodostojnosti vlasti kojoj je na čelu, Zoran Milanović bi trebao početi vući poteze u cilju zaštite ustavnog poretka i provođenja načela jednakosti sviju pred zakonom.

Što se položaja KC tiče, radi striktnog poštivanja ustavne kategorije sekularnosti države, prestati iz državnog proračuna financirati KC, ali i sve druge vjerske zajednice, izbaciti vjeronauk iz školskih pograma, a Vojni ordinarijat iz MORH-a, u vjerske zajednice uvesti fiskalizciju, a njihovo poslovanje u sustav PDV-a.
Za financiranje vjerskih zjednica uvesti crkveni porez po uzoru na Njemačku ili Italiju.

Promociju fašizma i negiranja holokausta koja mahom dolaze iz redova klerofašista i karafašista kažnavati kao u Njemačkoj.
Od Crkve u Hrvata tražiti da se radi najprilježnije suradnje s ustaškim režimom, svojeg činjenja na spašavanju ustaških i fašističkih zlikovaca i ne samo “štakorskim kanalima”, ali i radi nečinjenja, konačno ispriča i hrvatskom narodu i svijetu, po uzoru na KC u Njemačkoj.
Zabrana održavanja misa zadušnica za Pavelića i njegove doglavnike ne bi bio nikakv nedemokratski čin, već naprotiv duboko demokratski i civilizacijski, u skladu s antifašističkim opredjeljenjem iz preambule Ustava RH.

Striktno kažnjavati govor mržnje ma od koga dolazio, pa bi se tako lako moglo dogoditi da primjerice biskup Košić bude više u zatvoru nego na slobodi.

Zabraniti djelovanje Opusu Dei, najmračnijem segmentu društva pod okriljem KC, pa ako je to Tuđman znao i mogao, jer za vrijeme njegove vladavine tih pacijenata u Hrvatskoj bilo nije, ne bi smjelo biti problema ni za aktualne vlasti.

A onda objaviti i pokoji dosje suradnika “Udbe” iz redova recimo crkvenih velikodostojnika, nije ih valjda Vice sve uništio, a i da i je, uvijek su ostali oni u arhivi u Beogradu.

Umjesto najavljenog progona oko 7.700 onih koji su manipulirajući dionicama napravili državi štetu od oko 100 mil EUR, što je smiješna cifra čak u usporedbi samo sa štetom koju su HDZ-ov vlasti učinile isisavajući novac iz INE sve dok je nisu gotovo potpuno onesposobile za poslovanje. A tu bi samo pred sud trebalo izvesti Gregurića, Valentića i Šterna, pa nekao onda oni imenuju nalogodavce iz HDZ-a. Jednako je postupno i u slučaju Astra International i nekih dugih poduzeća.

U cilju ulaženja u trag oko 15-ak milijardi USD isisanih iz Hrvatske u zadnjih 10 godina trebalo bi također angažirati i represivni aparat i pravosuđe, ubrzo bi se vidjelo da i ti putevi vode u HDZ.

Ako je toliko novca iz Hrvatske isisano poslije Tuđmanove smrti, strah me je i pomisliti koliko je isisano za vrijeme njegovog života. Stručnjaci kažu da pratiti trag novca baš i nije nemoguća misija, ali kažu i da za to treba politička volja onih na vlasti.
Kad bi te volje recimo bilo, pa ako bi se zaista pokazalo, a ja u to gotovo uopće ne dvojim, da svi putevi vode u HDZ, onda tu stranku treba zabraniti, ne radi nekakv eljutnje ili zato što je politički konkurent, nego zato što je odvela Hrvatsku na prosjački štap.

Evo tako ja u svojoj naivnosti zamišljam Milanovićevog King Konga, kad su KC i HDZ u pitanju.

Komentari

Ova je tema nevrijedna živciranja...

jer su sve zainteresirane strane negativci, svi glumataju i imaju skrivenu pokvarenu agendu.

1. Perković - špijun za sve režime i sve vlasti. Taj je bio diobar i Titi, i nakon Tita, i Tuđmanu i Mesiću i sad Josipoviću (a nije bio tipkačica:) . Što mislim o specijalcima, špijunima, legionarima, plaćenicima i sličnoj ekipi poznato je, a kojima nije - baš ništa dobro i boli me... za njihovu sudbinu - što god ih snašlo, to su i zaslužili.
2. Ovi koji bi ga predali - dajte se nemojmo zavaravati, predali bi ga samo zato što je (navodno) umiješan u ubojstva emigracije povezane s ustašama, koriste ovo kao propagandu ne bi li se ulizali krajnjoj bujajućoj desnici, ali kad se treba izjasniti u Saboru, idu van... Predstava za naivne... Uostalom, tko god je od hrvatskih građana imao priliku iskusiti nevolju u inozemstvu, uvjerio se u svu bijedu brige hrvatske diplomacije za hrvatskog građanina. To je kvazilegalizam s figom u džepu.
3. Ovi koji ga ne bi predali - glumataju gore već opisano i strahuju od razotkrivanja po njih nepovoljnih činjenica, prave se suvereni na krivom mjestu jer su već nebrojeno puta pokazali snishodljivost i nesuverenost kod bitnijih pitanja.
4. Ovi koji ga traže - podgrijavaju staru pokvarenu juhu i zveckaju kostima iz ormara iz tko zna kojih interesa (a to svakako nije briga za pravedno kažnjavanje smrti nekakvog balkanskog imigranta, koji čak nije bio niti njemački državljanin) - baš me zanima koji hrvatsko-njemački deal će gurnuti priču u ponovni zaborav.

Tako da me u cijeloj priči zapravo najviše zanima najmanja šteta po nas.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

A bilo bi dobro da se Nijemci

A bilo bi dobro da se Nijemci malo pozabave sa svojim BND-om …

BND-u bi svakako zgodno došlo da uz Perkovićevu pomoć pokuša identificirati, rekonstruirati i neutralizirati agenturne mreže u Njemačkoj u razdoblju kad je on bio u SDS-u. Za koje je pitanje nisu li i danas, bar dijelom, aktivne.

Zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi se stvari razvijale u recipročnoj situaciji, da recimo RH od Njemačke traži izručenje kakvo visokoga funkcionara BND-a, kontrolora njemačkih agenata ovdje.

Tko je glasao

Ovdje se radi

o gangsterskoj likvidaciji bivšeg partizana i komunista koji je počeo previše pričati o kriminalu s naftom .

Udba je mogla "srediti" nesretan slučaj, ali se očito htijelo poslati poruku što slijedi onima koji budu previše pričljivi.
Poslije mu je ubijen i sin, pa se ti misli.

sve dobro...

Tko je glasao

Budi dosljedan. Ako braniš

Budi dosljedan. Ako braniš tezu, a braniš je na nebrojeno mjesta u komentarima, da država ima pravo ubijati, čak se i hvališ da si i sam u tome sudjelovao, onda tu tezu moraš braniti i na primjeru ubojstva Đurekovića, suradnika BND-a, ako ga je zaista dao likvidirati oficir legalnoga obavještajno-sigurnosnoga sistema.

I da se dobro razumijemo, ja tu tezu ne branim - ja branim tezu da država nema pravo uzimati ljudske živote. Kako to da si se baš na primjeru ubojstva Đurekovića predomislio?

Tko je glasao

To nije

istina Argus. Podmećeš.
Rat je jedno a "rat poslije rata" je drugo. Ovo je obično mafijaško ubojstvo.
Odvratno je kako opravdavate ubijanje političkih neistomišljenika po svijetu, ne samo zločinaca tipa Pavelić,jel, nego i disidenata.
Ovo je po svemu što se zna , ušutkivanje zviždača.

Pazi molim te, 1983.g. kad milijuni Njemaca dolaze k nama ljetovati a stotine tisuća naših kod njih radi.

Čovjek je pisao knjige, javno iznosio svoje stavove,a nije bio neki mračnjak.

sve dobro...

Tko je glasao

Ne ja, nego ti podmećeš da

Ne ja, nego ti podmećeš da opravdavam likvidacije, a gore sam ti lijepo rekao da nitko nema pravo na uzimanje života, pa te ponovo pitam, da jasno odgovoriš, po mogućnosti bez turističkih informacija: po čemu je tvoje ubijanje po nalogu države "bolje" od nečijega tuđeg ubijanja po nalogu države?

Tko je glasao

Najprostije

da parafraziram jednog pjevača.

"Mene su s puškom tjerali odavde, pjevao sam Lijepa naša oni Bože pravde"

Ubijanje u samoobrani, u obrani doma i domovine u agresivnom ratu i sl., je pozitivno i to se smatra poželjnim tada.

Mafijaške likvidacije, pa makar iza istih stajali visoko pozicionirani državni dužnosnici smatra se negativnim i nepoželjnim.

To je, rekli bi doseg civilizacije. Ne vjerujem da ti to ne shvačaš.

sve dobro...

Tko je glasao

o buducnosti koja nas ceka..

najbolje bi bilo svima da ne shvate...

jer.. sto god bilo 83, a postoji velika vjerojatnost da si u pravu.. 90tih je taj isti bio sef tajnih sluzbi, kasnije dobio i nasljednika.. time se digao visoko i za danasnje vrijeme..
jer.. sto god mi o tome danas mislili 70tih je ta ista njemacka suradivala sa tom istom ekipom od kojih bi jednom iz samog vrha danas sudili, a sa ciljem razbijanja ekstremne emigracije koja im je eto, tada dosadila u vlastitom dvoristu.. pa su te grupacije iz njemackog dvorista manje vise nestale.. ne znam zasto ne traze nikog iz perioda 10 godina ranije?

nisam sigurna da bi mi bilo mrsko da otputuje u europe i da se desi ono sto se planira desiti, no isto tako nisam sigurna ni da bi mi to bilo drago jer odlazi vrh spijunske klike zemlje iz danasnjeg i jucerasnjeg, osim prekjucerasnjegperioda, a takvi se ne salju nikome van ogradice..

ono sto sam sigurna jest da ni njemacke ni hrvatske vlasti danas nemaju ciste namjere niti tjeraju pravdu.. ono sto sam sigurna jest da niti jedna varijanta nece za nas gradane i drzavu biti bas povoljna varijanta sto god da mi o tome mislili kao posebnom slucaju jer on to nije..

mislim da u svemu tome nema mjesta navijanju, ali ima puno mjesta za razmisljanje o buducnosti koja nas ceka..
kroz zahtjev njemacke koji se ne radi, kroz odbijanje hrvatske (pokusaj prevare, nespretan) koji se ne radi.. kroz dogadanja koja su bila 80tih, 90tih, ali i jucer... kao i ovisnosti nasih politicara i ostale vrhuske o spijunskim sluzbama te pokusaj prebacivanja te ovisnosti sa spijuna na stranu drzavu..

nisam sigurna sto bi nam bilo gore.. ovisnost politicara o eu politicarima ili o domacim spijunskim lobijima.. ako tko ima kakav suvisao prijedlog nek javi.. jer ja nemam..

najdraze bi mi bilo da i jedni i drugi i treci odu u penziju i da se iz nje nikad vise ne vrate, cak ni na mali fus

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Obavještajci

nikad nedu u penziju.

UDBA je bila ( i jest ) sposobna služba. Mogao ga je zgaziti auto, mogao je pasti s balkona, mogao se "razboliti", mogao se utopiti, mogao je stradati u običnoj tzv. kafanskoj tuči itd.

Ovdje se po načinu izvršenja radi o klasičnom mafijaškom ubojstvu koje šalje poruku " svojima" koji pate od manjka autocenzure.

sve dobro...

Tko je glasao

"balkansko proljece"

meni ti ova dogadanja vise slice na smjenu "balkanskim proljecem"... pri tome treba uzeti u obzir da "gadafi" nije glumio demokratu pa je tako bio dijelom nedodirljiv ucjenama "o postenju i zapadnoj civvilizaciji" sto se za nase ne bi moglo reci.. u svakom slucaju ne znam ni sama sto je gore.. jer kako stvari stoje, sve dok budu imali s cime "iskupljivat" ce "grijehe" nasom imovinom, a na kraju ce pasti.. kao i svatko tko bez muda i bez love zeli biti "diktatorcic"

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

"Tu močvaru treba isušiti"

dan danas im stare veze rade, nemaju ideologije, samo interes. Poznajem suradnike UDBE i KOSa koji su svoju djecu danas zaposlili u današnjoj UDBI i KOSU.

Pipci su svuda, od najbenignije lokalne uprave do vrha.

Za amatere, najbolji vam je primjer Mesić. Taj po potrebi pjeva ustaške pjesme i vrijeđa Srbe, a poslije svjedoči protiv Hrvata i stavi se na čelo antifašističke udruge.
Kćer mu radi nešto preko Bandića i sl. Nešto bez veze, ono, krpelj.

Trebam li još navoditi.

Znači, transparentno a ne u mutnoj vodi. To nam je jedina šansa da se riješimo te leukemije.

Ako nam EU ( Njemci svejedno) pri tom pomognu,a hvala.

sve dobro...

Tko je glasao

pa mozda si u pravu... mozda

pa mozda si u pravu... mozda je tako bolje..
u svakom slucaju nesto ce se desiti, ovako ili onako.. na sirem podrucju balkana i eu u jednom zajednickom vrzinom kolu koju si si "sapleli"..
da se stolice na vrhu i pored vrha drmaju ovim EU nalozima, drmaju se.. i to jako..
no izgleda povod je jedno, kao i uvijek.. a razlog sasvim drugo..
jansa je osuden, mesicu se sprema optuznica.. to onak izgleda sa strane.. a u centru..

kako mi se vidi puno toga ce ici u smjeru Hypo.. makar mozda ne izgleda tako kroz prizmu Perkovic.. no ipak.. INA.. banke... itd itd...
danas je recimo izdan nalog za uhicenje Lijanovica..
tko li je sutra na redu?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

""tko li je sutra na redu?"

ti i ja zasigurno ne.

Gdje su bili ti naši SZUP-ovci, POA-ovci, SOA-ovci i ostali gojenici UDBE i KOS-a kad su se izvlačile milijarde iz države.
Bave se tračevima. Svaki viđeniji ima svog tajkuna kao rezervni položaj.

Onda, ova starčad ( Manolić, Boljkovac i dr,) imaju na linku iste takve u BiH i Srbiji i sl., pa po potrebi surađuju, povremeno radi talasanja i mućenja vode.

Primjer:
1. http://www.zadarskilist.hr/clanci/18012011/bomba-u-berlinu-za-ivu-josipo...

2.http://www.vecernji.ba/vijesti/srbija-ponovno-poslala-optuznice-seksa-vekica-mercepa-clanak-492527

Onda se raja s time hrani neko vrijeme, novinari to recikliraju, održava se podijela na ustaše i partizane i sl. spinovi.

sve dobro...

Tko je glasao

sve stima no ja sam za

sve stima no ja sam za samostalno ciscenje a ne ciscenje servisom izvana..

ne zaboravi da ce ti izvana pocistiti samo ono sto njima pase a izabrati si iz istog miljea one s kojih ce obrisati prasinu i poslati natrag u "politicke vode" kao sasvim novo.. ono oprano perwolom..

mucasto, rozno ili liht blau..

tak da je sve u svemu sveopce sranje.. i ama bas nista drugo..
jer sami ne zelimo i necemo pocistiti svoje smece jer smo se
i sada jos to radimo
hranili mrvicama sa stola i strahom oko stola..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

možda je riječ o nečem drugom

zanimljivo je kako Njemačka inzistira na izručenju Perkovića zbog ubistva Đurekovića kojie se je dogdilo prije više od dvadeset godian i to baš sada. ako se malo prosurfa po internetu nađe se i odgovor. Perković je pomoćnik Šuška i kao takav vjerojatno puno zna o ubojstvima nekih Hrvata sa strane nepoznatih nepoznatih ubojica, od kojih su se neki sakrili čak preko mora. ispada kako su Hrvatska i njen narod opet taoci osoba koje su svoje snove ostvarivali na teret hrvatskog naroda.

w. ;)

Tko je glasao

sredstava i metoda za

sredstava i metoda za neutralizaciju
Fakin' Mengele...

Tko je glasao

@kradem

Vidi pod Osama bin Laden, primjerice!

Tko krade, taj i laže!

Tko je glasao

Vidi ti pod Aušvic seronjo.

Vidi ti pod Aušvic seronjo.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci