Tagovi

Milanović je na strani BOGA!

Evo! Gledao sam danas Stankovića! Sve nam govore Vaše zadnje rječi i zadnji pogled u ekran, da stvarno svjesno lažete! Moj gospodine Čehok Vi stvarno imate grižnju savjesti, ali jedno 15 % savjesti i ništa više. Kao prvo da rasčistimo nije mi namjera Vas vrijeđati i spuštati se na nivo budale, nego Vas potaknuti na razmišljanje koliko Vama god to ne odgovaralo. Čitam Anića pod riječ etika jer Vi ste dr. etike koliko ja znam "1. učenje o moralu i moralnoj praksi 2. ponašanje u skladu s pravilima morala". Evo definicije za moral " 1. ukupnost načela u sudovima, ponašanju i u odnosima među ljudima koja se nameću savjesti pojedinaca ili zajednice, a u skladu su sa općim pravilima o dobru, 2. svijest o dužnosti, spremnost i volja za preuzimanje i izvršavanje zadataka." Čudim se i sam sebi kako je svijet kontradiktoran i ironičan. Obraćam se Vama zato što znam da imate znanje i dobru želju. Izazvali ste me da Vas počnem kritizirati jer mislim da ste jedna da najmoralnijih osoba koje lažu ili ne govore istinu. Možda svjesno ili nesvjesno, to stvarno ne znam, psihoanalizom se ne namjeravam dalje baviti:). Ali činjenica je da Vi mislite da možete obmanuti teoriju koju ste sami studirali i doktorirali. Na zadnje pitanje kako Vam se čine rezultati telefonske anketa, neverbalno komuniciranje Vas je odalo. Bili ste jako iznenađeni što anketa demantira Vaše izlaganje o tome kada se Vi prezentirate kao političar čistog centra, kako anketa govori u prilog teze “lijevog centra” i to jako uvjerljivo (iako bi ja taj lijevi centar definirao kao moralne ljude koji nisu išli prodavati svoje dostojanstvo zbog materijalističkih razloga, koliko god su oni neophodni u ovom smrtnom životu bili) izgleda da ljevica više vjeruje u Boga od desnica koliko god se to ironično činilo. Pa znači da je Zoran Milanović upravu kada kaže da je većina državljana Hrvatske želila promjene, ali Vi ste tu činjenicu negirali. Idemo si postavljati pitanja. Zašto ste negirali tu činjenicu? Zato što cilj opravdava sredstva, valjda ste to Vi pomislili. Pa kako negirati tu miroljubivu i silnu energiju koja govori u prilog promjene. Novac! Da li mislite da novac može kupiti duše svih ljudi? Ja mislim da ne može! Vjerujem u ljubav, ali ljubav zaslužuju svi! Ma svi smo mi ljudi, bar Vi kao liberal bi morali to shvatiti. A pitam Vas onda zašto HDZ uvjetuje svoje članstvo egzistencijom? Nema odgovora, zato što dolazim iz IX. izborne jedinice i znam kako stvari funkcioniraju. Ili si sa nama ili nisi, to je filozofija. Moj gospodine Čehok Vi kao liberal donosite sudove iz perspektive Varaždina, a pogledajte iz perspektive Gospića i Like. A za mene SDP-ovac trenutno znači biti čovjek za pravdu, a pravda podrazumijeva ljubav, vjeru, slobodu i hrabrost. Vi kao doktor etike vjerojatno znate jače vrijednosti od spomenutih. Novci, novci, novci!!!!!!Jesu, novci bitni, ali oni dolaze kao produkt navedenih vrijednosti.

Komentari

da....

da....

Tko je glasao

Jedan detalj iz emisije

Jedan detalj iz emisije zaslužuje cijeli post ali može i ovako, kroz komentar:

Zanimljivo je da niti jedan medij nije našao za shodno makar spomenuti da se Čehok izjasnio kao protivnik vjeronauka u školama. Istina, rekao je i da imamo ugovor s Vatikanom pa da tamo mora biti ali da treba izmijeniti curiculume i satnicu tako da vjeronauk bude nakon redovne nastave "jer učenici nemaju gdje biti ako nisu na vjeronauku" i da "roditelji zato upisuju djecu".

Nisam reagirao odmah jer sam htio vidjeti reakciju medija koji su tijekom predizborne kampanje harangirali protiv SDP-a.

Gdje su sad naslovi tipa "HSLS će tražiti izbacivanje vjeronauka iz škola!" ili "Koalicijska vlada zaoštrava odnose s Crkvom" ili Vlada pred raskolom?"?

Kad su mediji izokrenuli izjavu Marije Lugarić i lansirali "senzacionalnu vijest" da "SDP ukida vjeronauk u školama" i stvorili dreku, odmah su trčali Milanoviću da ga pitaju "zašto ukida vjeronauk" i "zašto ulazi u sukob s Crkvom".
Nikakvi demantiji nisu pomogli.

Kad Čehok kao član vladajuće koalicije stvarno izjavi da "vjeronauku nije mjesto u školama", mediji ne reagiraju.

Ima li konkretnijeg dokaza da su mediji (bili) kupljeni od strane HDZ-a?

Pa zar niti jedan novinar nije našao za shodno da barem pita Sanadera što on misli o tome i kako je koalicijski ugovor regulirao iznošenje vlastitih stavova članova vladajuće koalicije?

Zar pitanje funkcioniranja koalicije "prema van" nije interesantno? Pogotovo jer Sanader do sada nije dopuštao da njegovi suradnici imaju svoje mišljenje.

Bez obzira što se radi o Čehokovom osobnom stavu, usput kojeg podržavam, mediji su morali barem povući paralelu s histerijom koja je na temelju benignije (oporbene) izjave nastala u predizbornoj kampanji.

Ili su i sami pomireni s time da su kupljeni pa nitko od novinara više ne smatra zanimljivim propitati zašto mediji za istu stvar koriste različite kriterije?.

B-52

Tko je glasao

Mene zanima odgovor (ili

Mene zanima odgovor (ili mišljenje) na pitanje: Šta bi se dogodilo sa državom Hrvatskom kad bi se ukinuo vjeronauk u školama i ograničilo ga se isključivo na crkvu?

Ja imam svoje mišljenje, ali me zanimaju vaša razmišljanja.

Tko je glasao

Šta bi se dogodilo sa

Šta bi se dogodilo sa državom Hrvatskom kad bi se ukinuo vjeronauk u školama

vjeronauk nije moguće ukinuti dok je na snazi međudržavni ugovor sa vatikanom, jednostrano se ne bi smio raskinuti no kada bi bio stvoren dogovor sigurno se sa državom hrvatskom ništa ne bi dogodilo

isto tako, vjeronauk je prisutan u SVIM europskim zemljama osim slovenije i čini mi se francuske

Tko je glasao

Kad bi se vjeronauk

Kad bi se vjeronauk ograničilo isključivo na crkvu u Hrvatskoj se nebi dogodilo bogzna što, ali bi vjeronauk došao tamo gdje mu je i mjesto.

Tko je glasao

Da ne ponavljam, potpisujem

Da ne ponavljam, potpisujem što je napisao DrSki

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Zašto se onda pitanje

Zašto se onda pitanje ukidanja vjeronauka u školama prikazuje u tako negativnom svjetlu, ako se Hrvatskoj ne bi dogodilo ništa?
Ukidanje vjeronauka u školama bi samo raspalilo Vatikan, jer bi im to značilo da je jedna od njihovih ovčica odlutala iz stada, a to bi onda značilo manje love, blaga, moći ...

Sa druge strane, ukidanje vjeronauka u školama, odnosno revizija ugovora sa Vatikanom, bi omogućila državi Hrvatskoj da više love sprema u svoj budžet, mogla bi (kad bi htjela) ulagati u svoje građane, u zdravstvo, u privredu, šta ja znam šta sve ne, a ne bi davala popovima kojima ionako pretiče! Ali, onda se ne bi punili crni fondovi i nečiji privatni džepovi!

Dakle, sve je borba za vlast i moć! Na ovom pitanju vjeronauka najbolje se može vidjeti kako se ljudima ispire mozak i nameće im se način razmišljanja. Ne dozvoljava im se da razmišljaju svojom glavom i svojom logikom. Čim se iole osjeti takvo "vrludanje" krenu mediji (čitaj: hdz) i započinje ispiranje mozga. Deja vu!

Tko je glasao

Iako sam katolik i ja sam

Iako sam katolik i ja sam protiv vjeronauka u školama.

Tko je glasao

@Cerovac Oprostite mi na

@Cerovac
Oprostite mi na znatiželji :), no možete li navesti razlog(e)?
Zato što, kao katolik, mislite da to šteti Crkvi?
Zato što, kao građanin, mislite da to nije dobro za državu i društvo?
Ili zato što (kao roditelj?) mislite da to nije dobro za djecu?

Tko je glasao

Eto mi teme za dnevnik. Ako

Eto mi teme za dnevnik. Ako ne sutra onda prekosutra pokušati ću objasniti moje stajalište glede vjeronauka u školi.

Tko je glasao

@znatizeljni, jel ti

@znatizeljni,
jel ti mislišda se vaterpolo nemore igrat na Ajdukovu igralištu samo zato:
jer misliš da to nije sport za travu (zimzelenu), il
zato jer misliš da to nije dobro za vaterpolo, il
zato jer tvoje dite koje oće igrat vaterpolo tu neće napredovat, il
nedaj bože samo zato jer misliš da će Dinamo (ništa kontra Dinama) jedini imat od toga koristi, il
.......

PS. Nemoj mi samo reč da je to samo zato jer je vaterpolo sport koji se igara u (samo) "vodi"????!!!!

Tko je glasao

@Demos Usporedba ti malo

@Demos
Usporedba ti malo šepa. Meni je žao ako ti to ne primjećuješ. Nadam se će to primjetiti onaj kome je moje pitanje bilo upućeno. Ali ti zbog smisla za humor ipak dajem 4 zvijezdice.

Tko je glasao

Sto se tice izjava o

Sto se tice izjava o ukidanju vjeronauka. Bilo je izborno vrijeme, osjetljivo na bilo kakve izjave i bilo kakva mala iskra je mogla napraviti pozar, sto se dogodilo. Mislim da se clanak o "SDPovom ukidanju vjeronauka" prvo pojavio u Vecernjaku, i onda se opako prosirao medijskom prostorom. Isto tako mislim da je ispod tog clanka trebalo pisati "Sponozorirani clanak". Tko je sponzor, ZNA SE.

Sto Cehok kaze sada nema previse utjecaja, izbori su za nama, a HSLS je mala strancica, sa malim utjecajem u vladi i parlamentu.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Logičnije je da u

Logičnije je da u predizborno vrijeme izjave imaju manju težinu nego nakon formiranja vlade. Pa svi kažu da se pred izbore govori svašta, barem se tako brane političari kad ih se prozove za neprovedbu onoga o čemu su govorili prije izbora.

Nadalje, haranga protiv SDP-a je povedena na temelju nepostojeće izjave Marije Lugarić (imaš ovdje dosta komentara i pokoji post o tome).

Isto tako, SDP je tada bio oporba a Čehok je sad vlast i ima svakako više utjecaja od oporbene zastupnice kojoj su (k tome) pripisali nepostojeću izjavu jer osim što je na vlasti, Čehok je i drugi čovjek stranke koja popunjava potpredsjedničko mjesto u Vladi.

I onda su novinari imali puno važnijih tema za pisanje umjesto da izmišljaju nove. Sad im se tema nudi a oni je ignoriraju, s tim da tema nije vjeronauk već buduće funkcioniranje Sanaderove koalicije.

Što bi u jednoj zemlji trebalo biti važnje od funkcioniranja i sposobnosti skupine onih koji od kojih nam ovisi svakodnevni život i koji nam kroje sudbinu?

That is the point!

B-52

Tko je glasao

Nadalje, haranga protiv

Nadalje, haranga protiv SDP-a je povedena na temelju nepostojeće izjave Marije Lugarić (imaš ovdje dosta komentara i pokoji post o tome).

da, i ja sam to htio naglasiti, ali si me preduhitrio.
ta teza je izvucena iz naslova clanka, a ne onoga sto je Marija Lugaric uistinu rekla.
a zna se tko pise naslove.
i vecernjak je do sada vec pobrisao "tragove zlocina". ovo je link na kojem se nalazio taj tekst:

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/2942693/index.do


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Iako, kako kažeš,

Iako, kako kažeš, vjeronauk "nije tema", ne mogu a da ne podijelim svoje razmišljanje na tu temu.
Slažem se da je "frka" oko vjeronauka u predizborno vrijeme bila umjetno stvorena. Od koga, danas je puno lakše zaključiti. No, ne bih se složio da je tadašnja izjava (ili "izjava", ne znam, u to vrijeme nisam bio na ovome forumu) imala manju težinu od one jučerašnje Čehokove.

Treba se prisjetiti konteksta:
1. SDP u svim istraživanjima vodi. HDZ, želi li okrenuti raspoloženje javnosti, mora uvesti nove teme. Jer, na temu gospodarstva ne može se mjeriti s SDP-om. Koje, onda, teme? Pa, ideološke, zna se :)).
Kako to učiniti? E, tu na scenu stupaju majstori spina, a Marija Lugarić je tek, po mome mišljenju, ciljano izabrana žrtva.
2. Crkva pokazuje znakove odmaka od HDZ-a. Ne znam sjeća li se još tko komentara Glasa Koncila iz sredine listopada (malo više od mjesec dana uoči izbora)? Taj je komentar, ne bez razloga, tadašnji predsjednik Sabora Šeks shvatio kao "udar" na HDZ-ovu saborsku većinu. Izuzmu li se, naime, iz toga komentara uobičajene "crkvene teme" - pobačaj i rad nedjeljom - ostaje žestoka kritika: i stranačke poslušnosti, i nekompetentnosti, i izbornoga zakonodavstva... Uostalom, podsjetite se sami!
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_komentar.html?broj_ID=12834
http://necenzurirano.makeforum.org/post5806.html
3. I onda dolazi tema "SDP protiv vjeronauka u školi". I, što je još gore, u cijelu se priču, "k'o slon u staklarnu" ubacuje predsjednik Mesić. Najprije stvaranjem potpuno bespotrebnoga sukoba s biskupom Jezerincem (zbog kojega je, kako mi se čini, na kraju stradao i aktualni papinski nuncij, koji je premješten "na novu dužnost"), a onda i relativiziranjem ugovora s Vatikanom. I sve to odašiljući "neizravne signale" da radi "u korist" SDP-u i Milanoviću. Smatram kako mu je time, umjesto koristi, donio popriličnu štetu.

Rezultat: I Crkva okreće ploču. I oni koji su se kanili "držati po strani" ili čak napraviti odmak od HDZ-a, pritisnuti od "vanjskog neprijatelja" zbijaju redove s onima drugima (koji SDP ne mogu smisliti). Da, i u Crkvi postoji "političko" ponašanje. I to treba znati onaj tko se želi baviti politikom.
Zašto? Zato što Crkva u ovome društvu - htio to tko priznati ili ne, sviđalo mu se to ili mu išlo na živce - jest relavantan faktor. I, ako za to nema dobroga razloga, bolje je ne "otvarati front". Odnosno, treba ga znati spriječiti.
Još malo političkoga razmišljanja: je li realno očekivati da SDP, čak i u slučaju tijesne pobjede na izborima, ima dovoljno snage promijeniti Ugovore sa sv. Stolicom? Moje mišljenje - ne. Treba li onda tu temu otvarati uoči izbora (ili dopustiti da se otvori uoči izbora) - opet ne! Je li to štetilo SDP-u? Ja mislim da jest (kolikogod je na ovome forumu bilo i drugačijih tvrdnji).
I, za sam kraj, znači li to da se u ovoj zemlji ne može pobjediti na izborima ako se sukobljava s Crkvom?
Ne znam, vjerojatno ne znači. Samo, to se u ovih 17 godina još nikad nije dogodilo! Račan je to 2000. vrlo dobro procijenio. Zato i nije htio mijenjati smjer crkvenih poruka o "grijehu struktura"

Tko je glasao

Kad potjera Banditića iz

Kad potjera Banditića iz partije i Zagreba, onda će biti na strani Boga...

Čak i naša "peronospora" shvaća da je Banditić u krivoj stranci:

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,1,13,,104870.jl

"- Naši ljudi u Austriji znaju da Bandić i ne spada u stranku koju je učlanjen,..."

Tko je glasao

ha ha

ha ha

Tko je glasao

Ako ste slušali interview

Ako ste slušali interview sa Čehokom na Radiju 101 u vrijeme izbora dalo se nazrijeti štošta napisanog u ovom dnevniku.

Čehok tada nije odgovorio skoro ni najedno pitanje. Sve se svodilo na filozofske odogovore protupitanjima i zbuljivanje slušatelja besmislenim filozofiranjima (kao da su na nekom njegovom ispitu). I to uglavnom iz razloga kako bi se opravdalo koaliranje sa HDZom. Pa se dalo čuti i kako SDP nije socijalan (jer je uveo "neke" nesocijalne mjere u vrijeme koalicijske vlade) a dok HDZ ustvari je (čovjek sa profesorskom titulom bi trebao razlikovati populizam od socijalizma).

Na kraju je, osvrčući se na Irski primjer, izjavio kako oni imaju samo 60 km autocesti ("zaboravivši" reći kako se Irska otok) a eto mi imamo autocestu do svakog sela. (Nije li jedan ekstra izlaz napravljen do Sanaderova sela !?)

Tko je glasao

Treba izvjestiti Boga o tom

Treba izvjestiti Boga o tom pojačanju. Možda je bio zaposlen negdje drugdje pa nije primjetio.

Tko je glasao

Nije baš vezano uz temu no

Nije baš vezano uz temu no mene je naslov ovog Dnevnika podsjetio na jedan zagrebački grafit:

"Bog je mrtav"
(u potpisu: Nietzsche)

"Nietzsche je mrtav"
(u potpisu: Bog)

Tko je glasao

A za mene SDP-ovac trenutno

A za mene SDP-ovac trenutno znači biti čovjek za pravdu, a pravda podrazumjeva ljubav, vjeru, slobodu i hrabrost.
Svaka čast, slažem se potpuno.
Ali, još jednu stvar sam primijetila kod Čehoka. Iako se u svom izlaganju pozivao na to da mu je bipolarizacija biračkog tijela bila iznenađenje, te da mu je takvo ponašanje strano, jer obje strane žele dobro Hrvatskoj, nije uopće objasnio zašto se u tom slučaju HSLS priklonio hdz-u, a ne SDP-u. Nije čak niti pokušao razgovarat sa njima. Tek je, kaže, popio kavicu sa Milanovićem. Možda odgovor na to pitanje nudi sam Milanović u svom intervjuu danom "Feralu" kada govori o polusvijetu na kojeg je naišao u našoj politici, a sa kojim se susreo u mnogim razgovorima sa našim političarima!

Sve u svemu, Čehok je opravdao moje nepovjerenje prema njemu, koje sam osjetila onog trenutka kad sam ga prvi put vidjela i čula.

BTW, Milanović je u Sabor unio nov način govora, ponašanja, razmišljanja, a to je nešto što učmala i paučinasta sredina na čelu sa sanaderom ne podnosi. Oni su ipak konzerve i kao takvi nisu otvoreni za bilo kakve promjene! Mislim da je sanader osjetio novi vjetar koji mu je zapuhao za vratom i da se zbog toga osjetio nesigurnim i ranjivim. Da, da, od sada će mu se to događati stalno, bolje mu je neka se pripremi na to!

Tko je glasao

Zoran Milanović po mnogima

Zoran Milanović po mnogima nije trebao u onoj prilici potezati pitanje opredjeljenja glasača.
Međutim, teško je bilo propustiti priliku kakova se rijetko pruža imajući u vidu stanje u našim medijima. Brojke to, što je rekao, nedvosmisleno potvrđuju. Mnogi to znaju, a sad su svi i čuli. Vidjelo se kako ta istina boli desnu stranu u Saboru, a naročito Sanadera. Milanović je rekao istinu koja prijeti pa onda i boli.
Kad bi se rukovodili načelima etike onda bi Sanader & co. rekli: da gospodo vi ste u pravu, narod je glasao za promjene ali nama idu u prilog zakoni koji reguliraju tu problematiku i bit ćemo na vlasti. Po sastavu Vlade vidimo da promjena neće ni biti ili možda, nažalost, i hoće.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci