Tagovi

Milan Bandic = SDP

O kojekakvim muckama u Slavonskom Brodu, Rijeci,Splitu, Sibeniku, Sisku ili Velikoj znaju i osjecaju posljedice oni koji tamo zive."Pod" upravom vlasti koja je tamo obnasa. S druge stane, zagrepcani SDP dozivljavaju kroz lik & djelo Milana Bandica. O njemu se moze misliti sto se hoce, ali se radi o najboljem clanu sto ga uopce SDP ima. No meni je i takav sasvim neprihvatljiv. Jer radi sto i kako hoce i bez ikakve transparentnosti.900 milijuna Eura gradskog novca je ipak prevelika cifra da bi se zazmirilo na pitanje sasvim misterioznog trosenja istog.Sto HDZ radi na drzavnom nivou to SDP radi u Zagrebu. Eto nam i zaduzenja od 300 mil. Eura. Mi vec imamo prirez od 18%, ili 3 x veci od slijedeceg najveceg u drzavi. Treba znati da je proracun Zagreba prije 5 godina bio oko 3 mld. Kuna. Sad je preko 6,5 mld. kuna. I jos to nije dosta. Koalicija sa HDZ-om u akciji rukometa i igara nije upitna.
No podrska Bandicu iz stranke je neupitna i sasvim su zadovoljni njegovim radom i stilom.Nisam jednostavno ljubitelj legalizacije nelegalnih gradnji, prenamjena i upropastavanja infrastrukture i kvalitete zivota gradjana.Takodjer ni priszalica nove renesanse Zagreba u kojoj cete kad izadjete u dvoriste vlastite kuce umjesto susjedne jednokatnice, kroz par mjeseci gledati u 1 kat 20 katnog nebodera. Nisam ni pristalica kupovanja 30.000 glasova zaposlenih i njihovih obitelji koji su produkt 6-8000 ljudi viska u famoznom i sve skupljem Holdingu
u zamjenu za daljnje beskorisno parazitiranje na novcu gradjana kojima bi zapravo trebali omoguciti jeftiniji i kvalitetniji zivot..
Ukoliko bi se taj osebujni stil rimjenio na cijelu drzavu, mislim da bi bilo lose. Na duzi rok. Ali kazem Bandic je svjedno najbolje sto SDP ima. Jer treba se sjetiti da su SDP-ovci popusili prosle izbore, ali Bandic je i dalje na vlasti u glavnom gradu.Boljeg za Zagreb - nemaju. Zagreb ima sebi najslicnijeg.
To se mora priznati. Kakvi su onda tek drugi, ne zelim ni razmisljati. Ovime se otvara i pitanje o tome kakva je uopce oporba u samom Zagrebu. Jos gora.Pa bolje da se pokriju po usima.

Tagovi

Komentari

Mala digresija. Jesi li

Mala digresija. Jesi li dobio moju poruku?

Tko je glasao

Radi razumijevanja teme SDP

Radi razumijevanja teme SDP Bandićevog upravljanja Zagrebom kao specifičnim djelom Hrvatske, kroki o stručno vođenom kontinuitetu koji su predmetni upravljači naslijedili, gdje logično proizilazi potreba pokušaja to podvrći kontroli:
- sedamdesete sa zapada i svih strana bljunula lova i stvar raste do erupcije, u Zagrebu DUSI i neki modeli koje svijet neće dočekati (sve usklađeno buja a nitko ni kavu ne plaća iz džepa);
- osamdesete drugi padaju i klize nizbrdo, Zagreb se ne da, gradi se impozantna Sveučilišna bolnica za pišljivih 500 milijuna DEM i drugo, Univerzijadom uzdignut dočekuje pad berlinskog zida i HDZ;
- pobjednik izbora HDZ 1990.g. usmeno svrgava svoju proceduralno izabranu ekipu (mandatar Krešimir Mikolčić) i vlast da je kontinuitetu, boljima, komunjarama iz zadnje 4. liste KNS (henesijevci, Marina Dropulić itd.). Skoro svi prelaze u HDZ ili surađuju, osim povjesno genijalnog Bandića. U suradnji sa svojim patnerima iz svi drugih stranaka (Đapić HSP, Tomac SDP, Tomčić HSS) osujećuju ponovni podmukli napad biračkog tijela i sprječavaju potpisivanje imenovanja hsls gradonačelnika (4 prijedloga). Nastavlja se isto, pa i impozantni projekti po modelu vječno se i besmisleno grade i stabilno omogućuju stalno potrebno oslobođenje novca iz zarobljeništva (nastavak bolnice, stadion, sanacija Jakuševca, pročistač itd.), čija uspješnost je razlog da kadar stigne spašavati i državu (Marina Matulović Dropulić u sito vrijeme gradonačelnica Zagreba i ministrica megaministarstva);
- puzajuća smjena od 2000.g., gdje svi dolaze do izražaja a čuvena Marina Matulović Dropulić se konačno iz SKH učlanjuje u HDZ. Najednom bukne HNS i pomakne sve granice pod geslom znanja i sposobnosti pa padne. Kontinuitet tako napreduje da za zadnje izbore nema 2 osobe koje netko hoće čuti i koje su na pripremu izgubile više od 2 dana. Nije Bandić tako premoćno pobjedio koliko je alternativa došla na nulu, pa su na preostalog Bandića na nogama nahrupile divizije svega i svačega. Šta da čovjek radi sa svom tom nezasitnom i razmaženom zbrkom?
Sada su svi najednom kao stigli sa druge obale, probudli se i sjetili nekih lekcija sa studija itd. Preporučam moliti da Bandić i Ljuština izdrže još malo, zamjene ne samo da nisu spremne za igru nego ih i nema, i tzv. svjesno građanstvo je odigralo sve svoje karte. Sve snage upiru u ponavljanje sedamdesetih, još nismo niti na 30 % toga a motori napregnuti do kraja i već odasvud puši.

Tko je glasao

Štovani G-news, ovo se

Štovani G-news, ovo se može uzeti kao paradigma hrvatske situacije, šire društvene a ne samo političke, gospodarske i druge.

Radi se o tome da si na kraju posta dobro naznačio stvar, to što jest plod je dugih i sustavnih procesa i još nema vidljivih slabosti i opuštanja od enormnih i sustavnih napora oko tradicijskih uspjeha. Fore kao trebalo bi kao tu, po ovoj i onoj teoriji, biti će zaa 200 godina i slično ne vrijede ništa za tu svjetski veoma iskusnu, namjernu i viskoprofitabilnu praksu, u kojoj prednjače visokoobrazovane elitne snage a u napadima koji ne ostavljaju niti jednu točku sudjeluju sve recentne društvene snage, sve tako da to više nitko ne može zadovoljiti, više niti Bandić, Ljuština i slični najizdržljiviji dečki, i tu je zametak promjena, iscrpljenje u beskrajnim napadačkim vojskama u ratu bez ikakve obrane i neprijatelja (svi su sustavno pregaženi ili su se izmjestili na strategijski ključne ništa pozcije, za razdoblja koja slijede).

Ne pakirati Bandiću i Ljuštini, oni su jedini ključ promjena, oni koji imaju potencijala stvar dovesti do stečaja. Vidiš da nitko drugi nije u stanju ni malo pro forma oko zadnjeg pojma stvari, pa im Bandić dođe idealno. U osnovi puta u stečaj nisu neuspjesi i niske razine nego obrnuto. Zagreb je već sedamdesetih bio recentni svjetski vrh prolupalosti, nešto kao SAD prije 100 godina, pa dok ne dođe do krize 1928.g. nema promjena. Ekonomisti se ne bave analizom pojave, preangažirani su u napadu, pa ne mogu niti predvidjeti kud stvari vode.

Tko je glasao

Stovani ap! Kao sto vidim,

Stovani ap!
Kao sto vidim, bilo je 33 citanja, a jedino si ti napisao sto mislis.Ovo samo pokazuje da je stara dobra disciplina i hijerarhija medju zagrebackim SDP-ovcima jos uvijek ucinkovita.
Nitko Bandica ne brani, ali mu ni ne glancaju bistu u visoki sjaj.To je sad posao oko lika i djela mladog sefa.
Razumljivo je to, jer ih je on sve zbrinuo i pozaposljavao.
Zanimljivo je da se naslo mjesto i za ex. gazdu pokreta "sira & vrhnja". Tome ne smije nitko od njih prigovoriti.

No ovo tvoje:

"po ovoj i onoj teoriji, biti će zaa 200 godina i slično ne vrijede ništa za tu svjetski veoma iskusnu, namjernu i viskoprofitabilnu praksu, u kojoj prednjače visokoobrazovane elitne snage a u napadima koji ne ostavljaju niti jednu točku sudjeluju sve recentne društvene snage, sve tako da to više nitko ne može zadovoljiti, više niti Bandić, Ljuština i slični najizdržljiviji dečki,"

pokazuje da ima istine u smislu da se ne treba drzati necije kvalifikacije ili neceg tako banalnog kao sto je to diploma kao pijan plota.
Biti sefov mesar ili konobar, je sasvim dovoljno za foteljicu u Holdingu.To je samo najnoviji update jednog mentalnog softwarea iz 50-ih kad su sumari postajali direktori i rukovodioci poduzeca i raznoraznih tvornica. I tko kaze da stvar i dalje ne klapa?
Time se i stvorio predlozak za doktorat na temu:

"Bolonjski proces i spageti bolonjez su jedno te isto"

Sifrirane ponude za zaposljavanje se u malim oglasima pronalaze ispod ovakvih bezazlenih oglasica:

"Mijenjam 5 kg sabranih djela Karla Marxa za 2 kg mlade janjetine i 2 litre gemista."

Tko je glasao

Upravljanje Zagrebom, pa i

Upravljanje Zagrebom, pa i Bandićevo, uredno servisiraju stručne elite, ekonomska (institut, ekonomske zvijezde), pravna (Barbićeva sljedba), građevinska (IGH, GF, Jure Radić i ostali), arhitektonsko-urbanistička (bez ostatka), pravna (bapolitološke, sociologijske (naročito u suradnji sa mr.sc. Dakićem) i sve druge.

Već sedamdesetih godina je Zagreb proizveo globalne nadsvjetske stručne modele (DUSI i drugi) po kojima su tekle stvari, koje su na impresivne nejmačke i druge podloge nadogradili sve najbolje iz kardeljizam višeg stupnja i drugih izama, tako da u svakom djelu, do zareza, imamo bar malo veći kriterij i nivo. Naš šaht je sličan njemačkom, ali sa 10-tak dogradnji i nadogradnji. Kuhaju se novi uspjesi.

tehnolgija je dakle svjetska i unaprjeđena i sve se to odvija po tome, za sve postoje uredne i dobro plaćene studije, elaborati, programi mjera, izvršne mjere. Npr. holding je matično obradio Ekonomski institut, ali

Tko je glasao

Malo je nuredan komentar,

Malo je nuredan komentar, ali bit je da Zagreb uredno koncipira i srevisira hrvatska stručna elita, tako da je obrnuto od toga što naznačava veleštovani G-news. Ne samo da se ne radi protiv znanja i recentnih svjetskih tekovina nego upravo obrnuto, preko 30 godina se sve sustavno radi preslikavanjem svjestkih rješenja uz unaprjeđenje za naše zahtjevnije prilike i tradiciju.

To SDP i Bandić nisu stvorili nego naslijedili i došli su kao rezulat logičnih procesa i bez konkurencije su. Tu čak ima ponešto i socijaldemokracije, pomaka ka odgvornosti, čak se drži nekakav pojam o nečemu za razliku od prethodnog.

U tom smislu se Bandiću i Ljuštini pakira i ono što oni nisu a da se nitko ne pita da li je o tom istom netko drugi imao i pojma prije i "tko to tamo peva" (netko koji je do jučer baš to i proizveo).

Sve u svemu Račan i SDP su, ne rušivši Bandića, u Zagrebu do nogu potukli konkurenciju i sada logično vladaju Zagrebom. Stručne elite im ližu sada već prašnjave i blatne cipele, pa i ste strane mogu uspješno kombinirati kabinetski i terenski rad.

Tko je glasao

Stovani ap! Malo duze me

Stovani ap!
Malo duze me nije bilo jer sam radio neki fush sa elektricnom pneumatskom busilicom na struju te srpom i cekicem, isto na elektriku ( psssssst...radim jednom drugu preuredjenje stana).
Sve u svemu citajuci ovaj tvoj esej, pomalo shvacam da da zivim i svjedocim novom dobu avangarde. Ne kao umjetnik, vec kao donator ( hoces, neces moras, prirez ;) )
Poput i ostalih par stotina tisuca proletera. Znaci pomazemo one koji su prerasli trice u kucine zvane znanje, meritornost i referentost. Time smo vec nadrasli i bolonjski proces i zagazili pionirski u buducnost.
Time se zapravo objasnjava sto nas nitko navodno normalan u Europi ne razumije.Ali necemo im zamjeriti.Sto oni uopce znaju?!

Tko je glasao

Konačno pravi trag. Mlađi

Konačno pravi trag.

Mlađi ljude misle da smo mi neka tek tako vukojebina, a ne znaju da su nas već prije nekoliko desetljeća bezuspješno probali pročitati pravi trustovi mozgova, a još smo napredovali. Npr. Zagreb ti ne mogu pročitati niti Slovenci, koji se tu poslovno sve manje i manje snalaze a nekad su bili doktori za to.

Jedan prijatelj koji živi i kreće se po EU svaki put za 50 kuna napuni vrećice knjigama i publikacijama iz doba zrelog karedeljizma, to ti je tamo tražena roba jer tek sada stenjući prolaze faze koje smo mi slične već tada s lakoćom apsolvirali.

Ad donacija, tebaš znati da potpomažeš neke evropski iznimne projekte. Npr. oni pokušavaju ali ne uspjevaju proniknuti naš nivo sa Sveučilišnom bolnicom pored Dubrave i hrpe drugih te kako smo prvi koji ulupavaju milijarde u pročistač za prilično čiste oborinske vode dok zagađene industrijske vode i raspadnute fekalne već preko 40 godina upuštamo na vodocrpilišta i svi zadovoljni. U EU ti još nitko nije počeo niti planirati potpuno pročišćavanje oborinskih voda a mi već radimo. Koja čast dati doprinos.

Tko je glasao

" kako smo prvi koji

" kako smo prvi koji ulupavaju milijarde u pročistač za prilično čiste oborinske vode dok zagađene industrijske vode i raspadnute fekalne već preko 40 godina upuštamo na vodocrpilišta i svi zadovoljni"

Pusti sad te raspadnute fekalne vode, lako za njih. Najvaznije je da se ne dozvoli da nam mangupi u nasim redovina ne dodju glave. A vodocrpilista...

Tko je glasao

Ne samo mangupi u vlastitim

Ne samo mangupi u vlastitim redovima. Osim mnoštva unutarnjih i vanjskih neprijatelja i more prijatelja dnevno atakira na glavne mozgove i ugrožava stvar (neka polovina interesne i elitne Hrvatske a amorfni pučki front također frontalno).

Bandić je tu bio najkorektniji političar dosad, kad je prvi put preuzeo (nepotpunu) vlast poslao je drugovima u centrali pisani prijedlog/molbu za hitnu pomoć, da organiziraju ured koji će servisirati drugove iz stranke. Dobio je telegramsku podršku, kao Poljska i baltičke zemlje u rujnu 1939.g. Napadi na te ključne točke ne prestaju već dugo, to nije šala, zato predlažem svima molitve da izdrže, alternative nema.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci