Tagovi

Mi Hrvati smo pičke, ne narod

Pravi Hrvat je protiv rasprodaje hrvatskog dobra. Prokleta gamad je prodala Telekom Švabama. Sva sreća da su Hrvati dobili priliku imati par dionica. Sad će ih oni sami prodati Švabama. To nije rasprodaja nacionalnog dobra.

Ne znam zašto ta burza ide dolje. Prokleti Ljubo Jurčić. Da čovjek ruši burzu za 50 milijardi kuna iako nije premijer. Proklete komunjare i njihove izjave.

Koga je Karla del Ponte prcala godinama? Jel su to hrvatski heroji? Splitske budale koje su sa Sanaderom visjele na rivi izabrale su velikog vođu par godina nakon toga da im generale isporuči u Haag. Tata, jel Janko Gredelj bio hrvatski heroj? Ne sine, on je bio prokleta komunjara, Hrvatska nema heroja.
Bravo naši branitelji. Osim što nema heroja među vama, velika manjina koja nema veze s ratom prca većinu koja možda ni osnovna prava nije ostvarila, a bila je na prvoj liniji. Bitno da smo čisti katolici i Hrvati, dr. Ivo će ionako znati. I brat Robert je također branio Pakrac. I cijela minhenska bojna.

Alfa mužjaci i osobe koje su pobjegle u drugu državu da voljenoj Rvackoj ne plaćaju porez su glavni manekeni vladajuće stranke. Dakle, da bi bio pravi Hrvat nemoj doprinositi državi koju najviše voliš, i ponašaj se kao zadnja seljačina.

Hej, radničke budale? Ste prosvjedovale? Bravo, upravo ste ono napravile što je Veliki Vođa od vas želio. Dobio je vrijeme. Uostalom, što se žalite sad, kad se niste znali obuzdati kod peglanja kartica. Ionako svi imate i prevelike plaće. Radi takvih poput vas, stoke sitnog zuba, je moja plaća manja, na račun neke socijalne tolerancije i solidarnosti. Zato vas ne podnosim.

Ne podnosim doduše ni katoličke puritance, licemjere. Cijenim iskrene katolike, ljude koji žive tu vjeru. Ali licemjeri (postkomunisti koji se i dandanas prekriže lijevom rukom) - šljam nad šljamom. Bitno da su sad čisti katolici i Hrvati, s titulom bivšeg člana KPJ. I mrze komuniste. I sve ostalo što bi moglo ugroziti to veliko hrvatstvo. Ili ih podsjetiti da su kao članovi KPJ progonili djecu koja idu na vjeronauk.

Da nema u vladajućoj stranci toliko primitivnih seljačina, odavno bih potpisao pristupnicu. Jer vidim tko mi može dati novce, zaštitu i napredak. Neka Sicilijanci dođu u Hrvatsku, ovdje će obraniti doktorske disertacije kod Polančeca. Kod Mačeka mogu isto. Sicilijanci plaćaju, a on nije lud da radi s državom koja ne plaća. Valjda čovjek zna iz prve ruke.

Jedva čekam zatvaranje 4 brodogradilišta. Jedva čekam dodatna poskupljenja struje. Jedva čekam kolaps zdravstva. Uostalom, zar je to bitno? Reprezentacija se ionako već plasirala na europsko prvenstvo. Ispeglat ćemo karticu, kupiti za to 6 piva i 1 kruh, sjesti pred televizor. I biti oduševljeni kad u reklami saznamo da se otvorio novi hipersupermegamarket u susjedstvu. Mi smo Hrvati.

ako ću smatrati da neki od komentara jednostavno nije dostojan komentiranja, neću ni komentirati. ne ljutite se, jednostavno ne zavređujete moje vrijeme.

Komentari

Mogao si samo umjesto

Mogao si samo umjesto cijelog teksta napisati HDZ=SDP i bio bi 100% u pravu.To su sve samo glumci & laznjaci.Nama nitko od njih hrabrosti & znanja za izvacenje kola iz zivog blata.Za ucenje od estonaca nije nikad ni bilo volje, a za radikalnije uratke je sad pretesko pridobiti javnost koja se uljuljkala u "rast" standarda. Ovo sto se dogadja na burzi, ce se uskoro dogoditi i sa nekretninama na Jadranu i Zagrebu.Zato cemo tonuti sve dublje.Uostalom neka nas izvlace oni koji nas i hrane vec 10 godina, ako misle nekako naplatiti izdane kredite i pokriti minuse na karticama sljakera, penzica i drugih leasing/pushing igraca i foliranata....
A za rezije ne brini.Ici ce gore barem 100% do ulaska u EU.I bez zamijene kuna € i bez rasta cijena nafte ( 170$ do kraja godine po do sad tocnim insiderskim predvidjanjima.)

par zanimljivh detalja iz zadnjeg izvjestaja MMF-a:
Growth accelerated in 2007, but worrying external imbalances continued to increase. Real GDP growth reached nearly 6 percent, on the back of surging domestic demand. The latter was also reflected in a widening current account deficit, estimated at 8.8 percent of GDP, with higher world energy prices and a slump in export growth toward year end contributing as well. External debt reached 87½ percent of GDP at end-2007: the fall in banks' borrowing was more than offset by non-financial enterprise borrowing.
Surging food and utility prices pushed year-on-year headline inflation to 6.2 percent in January 2008, the highest rate since the early 1990s.
Banks also face significant interest and exchange rate induced credit risks: the majority of their loans is at variable interest rates and linked to foreign currency; and adverse shocks would erode borrowers' debt-servicing capacity in circumstances of high corporate and household debt.
The outlook for 2008 suggests policy challenges will remain.
In the mission's baseline, growth slows this year, but remains at the upper end of the mission's estimate of potential growth (4-4½ percent). Inflation, while projected to ease from its current rate, remains higher than in recent years.
Reducing the government's size is also critical for raising the private sector's share of economic activity and thus overall productivity and the rate of potential growth.( 500 opcina, gradova, zupanija itd...)
And significant budgetary savings are also possible with reforms in other areas, including the civil service( birokracija), education( studiranje po 10 godina), and state aid (subsidies). Care must also be taken to ensure sustainability of the pension system, including by avoiding backtracking on earlier reforms.
Faster structural reforms will be needed for Croatia to realize its goals of sustainably raising living standards and successfully concluding EU accession negotiations. The mission's discussions, with representatives of the public and private sector alike, continued to underscore the urgency of improving the business environment and addressing corruption, including by improving the efficiency and transparency of all levels of public administration. This is critical to enhance Croatia's attractiveness as a destination for "greenfield" foreign direct investment.

Estonsko/irski specijalitet ala carte: Umjesto da se zaduzuje drzava, bolje da se zaduzuju strani investitiori i zaposljavaju nezaposlene pa na taj nacin:
1. jacaju izvoz
2. pune mirovinske fondove
3. sami snose rizik zaduzivanja
Ali!
Nece se nitko ( normalan) zaduzivati i investirati u mocvaru nezakonitosti i korupcije!

Tko je glasao

Ovo sto se dogadja na burzi,

Ovo sto se dogadja na burzi, ce se uskoro dogoditi i sa nekretninama na Jadranu i Zagrebu.Zato cemo tonuti sve dublje.Uostalom neka nas izvlace oni koji nas i hrane vec 10 godina, ako misle nekako naplatiti izdane kredite i pokriti minuse na karticama sljakera, penzica i drugih leasing/pushing igraca i foliranata....

Estonsko/irski specijalitet
Zbog onoga prvog kod znatnih snaga nije bilo potrebe za ovim drugim, specijalitetima za diletante, jer se sa prvim jako dobro i jako dugo zarađivalo, toliko dobro da su i EU snage duboko uvučene u to. Ako se odviju tvoje prognoze, a sve raznovrsne divizije se moćno i iskustvo trude u tom smjeru, to bi moglo poroditi nešto kao irsko čudo. Kao što su se tamo duboko u igru uvukle vanjske i domaće snage, tako su i tu u poslovanja s nekretninama. O toj klopci se radi, ne samo da nije jednostavno to pretvoriti brzo u drugu materiju i drugdje, nego su dodatno industrija i prodiranje divizija otišle tako daleko i duboko da ni sada nitko ne pokazuju znake popuštanja i za jotu, vode se impresivne bitke za kontinuitet napredovanja. I ako se cijene i poslovanje nekretnina toliko spuste, a pregnuće ne uspije izići iz klopke dugog i impresivnog napredovanja, svi uvjeti za duga i bogata poslovanja su tu - stanje toga je takvo da je izobilje potreba uz izobilje novca. EU snage pojašavaju presiju, jaki presing se igra, da se "srede svi uvjeti" oko toga, i domaće snage, ne sluteći da je to sređivanje nešto drugo, nešto što traži cca 20 godina i kakvih 100 mlrd €, bitno složenije i zahtjevnije nego Njemačka u istočnim djelovima. I sve druge okolnosti su, zahvaljujući dugoj i sustavnoj upornosti širokih snaga, podešene tako da je tu sve skladno, fantastično obrnuto od onoga što se veoma uobičajeno i nedvojbeno smatra normalnim. Tako da su uvjeti i okolnosti za igru bolji i discipliniraniji nego kada je moćna Britanija morala dati kormilo u ruke najnepodnošljivije osobe, gđe Tacher, koja ih je prevela u blaagodati socijalizma. Slična situacija pucanja na prazan gol je ovdje propuštena nakon što je predsjednica SIV-a Milka Planic održala ekspoze o stvarnom stanju, naročito u djelu gdje su jake snage i dalje čvrsto udružene, čvrsta sloga oko toga se ne da prilika ni jednom čovjeku iz poslova pod znakom Holjevac a a da se razdoblje tridesetih ne smije ni spomenuti osim uz iznimno maoističko pljuvanje i gađenje, jer su se tako zalaufali da su za sitne novce gradili sve što treba kao ludi i to prilično evropski, pa je to stalno bila i ostala prava smrtna opasnost po sve potom, po napredak sam.

Dakle, crni dani koji najavljuješ su početkom šezdestih i početkom tridesetih značili obrate. Ovaj put se sluti nešto slično, uz jednu zanimljivu nijansu - sve snage sve jače parolaše "sve po zakonu, zakon važi za sve", EU, sve vlasti, i bandićevci. I to po zakonu misle da oni drže pečate i to je zakon, a tu stoje još gore nego drugdje, i EU, jer su po zakonu dosljeno radili jedino Turci pod Bechtelom, koje su svi baš zbog toga sterali. Pa je već krenulo dugo toplo ljeto, i prije nego što je okrutni travanj dovršio nemilosrdno izvlačenje izobilje plodova iz puste zemlje. Velike divizije i štabovi su, izgleda, potpuno nespremni za to, začuđujeće krotki i disciplinirani, preko noći.

Tko je glasao

A da i ti nađeš nekakav

A da i ti nađeš nekakav posao i prestaneš srat? :)

Tko je glasao

A da i ti nađeš nekakav

A da i ti nađeš nekakav posao i prestaneš srat?
Znači li to da čovjek ne smije imati svoje mišljenje? Kada misli sere?
Ako nešto kaže krivu udari komentar, ispravi, naući ali nemoj nastupati iz visine bez bistrine.
Povjesno gledano sve napisano je potpuno toćno.

Tko je glasao

ma on se to valjda samo

ma on se to valjda samo zezao :)

naime, on vjerojatno zna da autor ovog članka NEMA kreditnih kartica, da uvijek ima dovoljno casha za plaćanje, da ne čeka u bolnici jer si svojom plaćom omogućuje odlično privatno zdravstveno osiguranje, da ne zna za minus na tekućem. da pristojno radi svoj posao i pri tome nije u kategoriji saborskih zastupnika (kojih pola radnog vremena koje je trećina radnog vremena radnog naroda - nema na poslu). da nije u kategoriji svećenika koji dobivaju solidnu državnu plaću i još ubiru harač. i sigurno nije korumpirani. nego se svojim trudom, napornim radom i mnogo odricanja izborio za ovo što jest. možda iz tog razloga mrzi lijenčine. a možda iz tog razloga mrzi i ovu vlast.

btw. istoj ovoj osobi koja to piše je to prvi komentar nakon 4-5 mjeseci na politici. što bi značilo da je našao dovoljno slobodnog vremena da kratko sažme protekle događaje u 1 komentaru.

ergo
---------------

ISTINA UVIJEK NAJVIŠE BOLI! (srry na vikanju :))

Tko je glasao

a za koji se ti onda zapravo

a za koji se ti onda zapravo klinac žališ? Je li te možda žena prevarila? Tu ti pak nitko ne može pomoć!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Onda oprosti na komentaru :)

Onda oprosti na komentaru :) Ti si super, a svi ostali su u kurtzu, peglaju kartice i loču pivo. Eto. I šta sad?

Tko je glasao

Ništa sad. Čekam da bude

Ništa sad. Čekam da bude još gore. I divim se ljudskoj gluposti :)

Tko je glasao

A. Einstein je svojedobno

A. Einstein je svojedobno izjavio da su samo svemir i ljudska glupost bezgranični premda za ono prvo nije 100% siguran.
Svaka ti je na mjestu i zato ćeš naići na oštre kritike sa svih strana, jer, kako i sam napisa, istina boli.
Ja sam nešto slično pokušavao izreći u nešto blažem tonu i u ratama pa su me proglasili budalastim, nepismenim ultradesničarem koji piše bez ikakve argumentacije (tako je valjda najjednostavnije ne suočiti se s istinom i priznati pogreške istomišljenika).
Naime od kada je Hrvata na ovim prostorima, a posebice od nastanka nacionalnih država i naših pokušaja da stvorimo istu, uvijek je bilo onih koji su je prodavali svakome i klanjali se svima počevši od Beča pa preko Beograda i danas do Bruxellesa ( neizravno Londona i Pariza) za vlastitu korist istodobno ne mareći za posljedice svojih poteza koji se odražavaju pokoljenjima nakon toga.
To ti je tako.
Mene proglasiše desničarem, a ja lijevom rukom pišem...
svaka ti čast!

cogito ergo sum

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci