Tagovi

Mesić progoni Zagorca

Predsjednik Stjepan Mesić laže kada upitan o austrijskom pritvaranju Vladimira Zagorca kaže da ga ne zanima pritvoreni već povratak otuđenog novca u Hrvatsku. Dokumentirao sam više puta na Pollitici i drugim blogovima (Večera kod Mesića - sumrak hrvatskog novinarstva, Vladimir Zagorec odbio plaćati reket za Gotovinu) da je upravo predsjednik Stjepan Mesić na početku ponovljenog suđenja Hrvoju Petraču za otmicu Zagorčevog sina otvorio lov na generala Zagorca rekavši za Hrvatski radio da je Zagorec najodlikovaniji hrvatski general, a da se bavio logistikom.

Uoči Zagorčeva uhićenja, Mesićev svjedok u istrazi tajnih računa Ferdinand Jukić (svojedobno osumnjičen od hrvatske polcije da je lovom dijaspore kupio Badel d.d.) nastupio je u Otvorenom Mislava Bage i potvrdio info s 45 lines da je držao Zagorčeve dragulje u rukama. Kako sam pisao, a citirao me samo business.hr, Jukić je prošle godine dao izjavu zamjeniku glavnog državnog odvjetnika Lazi Pajiću da su dragulji dio ustaškog blaga koji je pokojni kardinal Kuharić dao pokojnom Franji Tuđmanu.Zatim je Mesićev tjedni bilten Nacional na dan uhićenja donio tekst o Zagorčevim draguljima, a svjedokinja Terezija Barbarić alias Biljana Sučić, instruirana od Mesićevog savjetnika za nacionalnu sigurnost Saše Perkovića, otvorila je u MerlićevuKontraplanu priču o Zagorcu kao Tuđmanovom vanbračnom sinu.

U srijedu je u Otvorenom Nacionalov vojni ekspert za Eduard Šoštarić htio otkloniti povezanost Mesiću bliskog generala Ivana Čermaka sa Zagorcem, pa je ustvrdio da je osumnjičeni ratni profiter započeo karijeru kao Tuđmanov savjetnik za nabavu, te da je neistinito da je najprije bio Čermakov vozač. Meni su se dvojica svjedoka koji su radili na nabavi oružja za HV zakleli da Šoštarić ne govori istinu, odnosno da su oni Zagorca prvi put vidjeli kao Čermakovog podređenog.

-Točno je da je Zagorčeva mama kada je na tv-u vidjela da je Tuđman pobijedio na izborima prvi puta sinu pokazala oca i rekla mu da je došlo vrijeme da se njih dvojica upoznaju. Naravno, da je Tuđman Čermaku Zagorca, ali ne može se iz priče o trošenju državnog novca za oružje izostaviti Čermaka kako to sada pokušava nametnuo Nacional. Pa nije Čermak stekao bogatstvo montirajući centralna grijanja prije rata, kaže jedan od sudionika nabavke oružja za HV.

Laže i saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin kada veli da predsjednik Mesić do sada nije mogao ništa poduzeti u priči oko novca dijaspore i prodaje društvenih stanova. Pročitajte si na Pollitici koliko je puta iseljenik iz Švicarske Radovan Smokvina urgirao kod Mesića da nešto s tim u vezi poduzme, a predsjednik mu se nije udostojio ni odgovoriti.

Jedini živući potpisnik računa u Villachu Hrvoje Šarinić svaki put kada se zavrti tema u kojoj je i on jedan od osumnjičenih, Smokvina ga je tužio za pronevjeru novca, krene davati izjave o Tuđmanovim razgovorima s Miloševićem i Izetbegovićem o podjeli BiH, kako bi skrenuo pozornost sa svoje uloge u zamračivanju love.

Marin Tomulić, iseljenik iz Pariza, koji je francuskom sudu prijavio i Zagorca optuživši ga da je uz pomoć pokojnog Martia Cappaua izbacio iz posla nabave oružja za HV najdalje je otišao u raskrinkavanju predsjednikove uloge u istrazi oko tajnih računa:

MATEKOVIĆEVI su sinovi u suradnji s PETRAČEM odradili otmicu sina Vladimira ZAGORCA. MESIĆ im je posudio službeni automobil s tablicama Ureda Predsjednika. Stjepan MESIĆ je zapravo naručitelj i oganizator otmice maloljetnog sina Vladimira ZAGORCA. Stjepan MESIĆ je kum mafije u Hrvatskoj ! Kada je prošle godine u Bruxellesu izjavio da Hrvatska pripada Balkanu, rekao je istinu. MESIĆEVA Hrvatska pripada Balkanu.
Marin Tomulić, 45 lines, 15. ožujka 2007.

Komentari

Jedno je sigurno: ovakvu

Jedno je sigurno: ovakvu kriminalnu zavrzlamu gdje svak svakoga, neće nikad nitko do kraja riješiti. Čak da nije ministar policije bedak a sudstvo najkorumpiranija skupina u državi.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci