Tagovi

Merkel i nacizam

Što postajem stariji i što više novoga naučim to mi se ovaj svijet čini luđim ili ako želite preciznije to mi se političke odluke u Europi čine luđima.

U svojoj "beskrajnoj mudrosti" Merkel je ponovno donijela genijalnu ili ludu odluku. Prepuštavam čitateljima ovog dnevnika da kažu ako je ta odluka totalno luda ili totalno genijalna jer nešto treće ne može biti. Sigurno se svi sjećamo da su njene prethodne navodno genijalne ideje su bile one o politici štednje i migrantima što je na kraju rezultiralo britanskim napuštenjem Europske unije i općim porastom populizma.

Njena najnovija luda ili genijalna odluka je ona o vezama nacista nakon Drugog svjetskog rata s njemačkim vladama nakon 1949 godine. Ja ću obrazložiti zašto smatram da je njena odluka suluda,a nadam se da će netko kasnije objasniti zašto smatra da je genijalna.

Svi više manje znamo priču o poratnom Njemačkom ekonomskom čudu, ali ne pa baš kada je to čudo i stvoreno. Zar ne ?

Priča o Njemačkom ekonomskom čudu počinje krajem 1943 godine kada šef SS-a Heinrich Himmler dolazi do zaključka da će Treći Rajh izgubiti Drugi svjetski rat. Te godine on postavlja u ministarstvo ekonomije SS generala i ratnog zločinca Otto Ohlendorf-a s ciljem stvaranja ekonomskog programa za Njemačku koji će se aktivirati nakon što ona izgubi rat. Prije stupanja na ovu dužnost Ohlendorf je zapovjedao specijalnom jedinicom SS-a koja je pobila 90.000 nenaoružanih civila i ratnih zarobljenika. Njegov glavni pomoćnik u pravljenju ovog gospodarskog plana je bio Ludwig Erhard koji po službenoj priči nije bio član nacističke partije što je iskreno govoreći teško za vjerovati. S postojanjem tog plana su bili upoznati i najvažniji nacistički gospodarski poduzetnici kao na primjer Friedrich Flick koji će postati najbogatiji Njemac na svijetu.

Da skratim priču po završetku Drugog svjetskog rata zarobljeni Himmler je počinio samoubojstvo, Otto Ohlendorf koji je bio zarobljen 1945 godine je nakon bezbrojnih molbi za pomilovanje od strane SR Njemačke pogubljen 1951 godine, dok je Ohlendorfov pomoćnik Ludwig Erhard postao najvažniji njemački ekonomski stručnjak, prvi ministar gospodarstva SR Njemačke (1949), potom vice kancelar demokratske Njemačke (1957) i na kraju drugi kancelar SR Njemačke (1963-1967).

Ovo je bila samo priča o vezi članova Hitlerove nacističke stranke s njemačkim poratnim gospodarstvom. Broj kostura je tu bezbrojan .....

Može li mi netko ljubazno objazniti što Merkel misli dobiti vađenjem tih kostura iz ormara ? Da li misli slaviti uspjehe "bivših" nacista između 1949 i 1975 godine ??

Originalni tekst na njemačkom jeziku na site-u Njemačke državne medijske kuće Deutsche Welle:
Alt-Nazis in Adenauers Kanzleramt

ps. dnevnik predstavlja komentar te Njemačke odluke

Tagovi

Komentari

Von Brauna su Amerikanci

Von Brauna su Amerikanci prisvojili nakon WW2.
Genijalca, koji je zaslužan za razvoj američke svemirske i vojne industrije.
Nitko ne će reći da su amerikanci zato nacisti.

Poznavao sam i suce koji su to bili i za vrijeme NDH.
Ostali su to i nakon WW2 u Jugoslaviji.
Nitko ne će reći da su Hrvati zato nacisti.

Znanje se ipak cijeni i nema ideološki predznak. Štoviše, znanje je suprotnost totalitarnih sustava i njihov najveći neprijatelj.

Tko je glasao

istina

To ti je sve istina kao što je istina na nakon više od 12 godina Hitlera njemački stručnjaci su ili radili u nacističkoj administraciji ili sjedili kući ili umirali na frontu ili umirali u logoru. Samo oni prvi su sačuvali i nadograđivali svoje znanje pa su oni bili jedini izbor 1946, 1949 godine

Stvar je po meni u drugome. Kako je umro Castro (nema dnevnika na pollitika ??) uzeti ću taj primjer.

1898. godine u doba vrlo hladnih odnosa SAD-a i Španjolske u Havanu je uplovio američki ratni brod. Na njemu će se dogoditi eksplozija. SAD će zbog potonuća objaviti rat Španjolskoj i okupirati Kubu u ratu koji će trajati 90 dana.

Nakon pobjede SAD je dignuo potpoljeni brod s morskog dna i uništio sve dokaze o razlogu potonuća broda.

Želim reći da sve države imaju kosture u ormarima,a cilj normalnih funkcionalnih država je da ti kosturi tamo ostanu. Svi na primjer znaju da Španjolska nije potopila Maine, ali SAD to neće nikada potvrditi.

Svi znaju da su nacisti ili ako želimo bivši nacisti radili za Njemačku i druge zapadne vlade (predsjednik Francuske Mitterrand 1981-1995 je bio nositelj najvišeg francuskog fašističkog ordena), ali politički razumno bi bilo da ti "kosturi" ostanu u ormaru.

Tko je glasao

u ovoj priči se ne radi o

u ovoj priči se ne radi o znastvenicima vec o
https://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Intelligence_Service_(Germany)

i ostalim beamte tj. službenicima drzave (i medija) srednjeg ranga.

medu altnaci-jima (posebno u prvoj grupi) bilo je spijuna CIA ali i KGB..

i u tome je fora čitave afere.. u postavljanju altnazi (aktivnih nacista do 45) u drzavne strukture, a posebno je to interesantno jer se do danas ne zna koliko ih je bilo, koje su im bile paralelne aktivnosti te koliko ih je ostalo, odnosno predalo svoje 'poslove' nasljednicima..

u 21stoljeću imamo silno iznenađenje zapadnih političara kad su vidjeli da ih NSA spijunira, tj kad se to objelodanilo, jer ne vjerujem kako nisu prije bili toga svjesni..
danas pak imamo europu u zrakopraznom prostoru između amerike i rusije, gdje je priča o zaostalim špijunima itekako interesantna

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao
Tko je glasao

Agent Geh­len (l.),

Agent Geh­len (l.), US-Ver­bin­dungs­of­fi­zier (r.) in Lu­zern um 1948: Ver­haf­tung im Kriegs­fall

BND-Gründer Reinhard Gehlen ließ Hunderte Politiker, Wissenschaftler, Militärs bespitzeln – von einer Gruppe schwer belasteter Altnazis.

Der lin­ke Phi­lo­soph Theo­dor W. Ador­no und der kon­ser­va­ti­ve Kanz­ler­amts­chef Hans Glob­ke hat­ten nichts ge­mein­sam. Der Frank­fur­ter So­zi­al­phi­lo­soph war als Jude von den Na­zis ver­folgt wor­den. Glob­ke, Mit­ver­fas­ser ei­nes Kom­men­tars zu den Nürn­ber­ger Ras­sen­ge­set­zen, hat­te im Reich­sin­nen­mi­nis­te­ri­um für das Re­gime ge­ar­bei­tet. Doch in der Nach­kriegs­zeit stan­den bei­de plötz­lich auf der­sel­ben Sei­te – als Op­fer der Or­ga­ni­sa­ti­on Geh­len, des Vor­läu­fers des Bun­des­nach­rich­ten­diens­tes (BND).

a inače,

Ministrica kulture Monika Grütters je pokrenula proces a na Angela Merkel
Ne provodi se istraga (policijska ili sudska tj. tužilaštvo) već postoje povijesne komisije pri Ministarstvu vanjskih poslova, Ministarstvu Gospodarstva i Saveznom uredu za zaštitu Ustava. Znastvenici iz Instituta za povijest kao i Centra za povijesna istraživanja dobili su zadatak sastaviti biografije svih državnih tajnika jer navedeni nije bio jedinstveni slučaj.

Pri svemu tome ne bi trebalo zaboraviti da se u to doba u Njemačkoj nije moglo imenovati nikoga, čak ni najmanji položaj bez prethodne preporuke Savezničkih snaga, a većinu imenovanja su oni i obavljali bez da je itko iz Njemačke pitan. Naprosto je Njemačka bila protektorat, što bih ja čitala kao namjerno instaliranje naci-struktura u buduću Njemačku.

Afera WAZ-EPH, koja je u našoj javnosti poznata preko Sanadera i njegovog naglog odlaska sa scene također ima veze s ovim ˝filmom˝koji je upravo počeo razvijati radnju u Njemačkoj. Naime, jedan od dvojice prvih vlasnika također je spadao u bivše naci strukture. WAZ (mediji>informacije>investicije>politika) je nakon 90tih (pada istočnog bloka i rata u Jugoslaviji) počeo utjecati na političku scenu posebno jugoistočne Europe. Ne treba smetnuti ni da su egzekutori tih utjecaja krajem prošlog stoljeća bili manageri WAZ sa dubokim vezama i preporukama iz svojih bivših poslova u paktu o stabilnosti.

.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Jel moze i objasnjenje

Jel moze i objasnjenje @skviki?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Eto, mislila sam da imas

Eto, mislila sam da imas nesto za reci obzirom da se radi o Njemackoj koju sigurno poznajes.
Osim toga bilo bi bas lijepo od tebe da ovdje prisutnima prepricas linkani clanak iz dnevnika obzirom da je autor sve krivo preveo ali i shvatio.
Bas sam iznenadena sto dijelis samo minuse bez komentara :(

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Šta imam komentirati članak

Šta imam komentirati članak nekakvog novinara.

Nijemci su se poslje drugog svjetskog rata primili posla i nisu se stalno vračali u prošlost. Danas kad imaju sređenu zemlju, se mogu slobodno bavit prošlošću i diskutirat o dobrim ili lošim potezima svojih političara.

Tko je glasao

Bezveznjak

Boktetvoj Skviki, prilijepiš minus na komentar i kad te pristojno pitaju razlog onda sereš kvake. Stvarno si teški bezveznjak.

leddevet

Tko je glasao

"Antifašisti"su najveći fašisti i opasnost po demokraciju

Može li mi netko ljubazno objazniti što Merkel misli dobiti vađenjem tih kostura iz ormara ? Da li misli slaviti uspjehe "bivših" nacista između 1949 i 1975 godine ??Misli prevariti Nijemce da bi dobila četvrti mandat. Za treći je izjavila kako je "multikulturalnost mrtva", a onda im je, nakon što je dobila vlast, uvalila milijun multinekulturnih. Misli fašizmom plašiti Nijemce, a kao što je vidljivo i u Americi neoliberalna protudemokratska banda sve koji se ne slažu s njihovim ideološkim bljuvotinama i diktaturom, proglašava fašistima.

Merkel Nijemce stalno proziva fašistima i uništava Njemačku, a hjela bi i cijelu Europu, a ona sama je anjgora crvena fašistica u EU.
. Vjerojatno je stara komunistica iz DDR-a svjesna da joj dolazi kraj, pa pojačava medijsku agresiju i vjerujem da će pokušati organizirati izborne prijevare.

Churchill je bio u pravu kada je prognozirao da je sljedeći fašizam upravo "antifašistički" fašizam.

Tko je glasao

Teorija

Nakon što sam malo razmislio moja radna teorija bi bila da je cilj educirati Njemce da su za njihovo današnje bogatstvo odgovorne osobe koje su počinile Holokaust pa da stoga danas oni moraju prihvaćati/ljubiti izbjeglice kako bi oprali grijehe onih koji su stvorili suvremenu Njemačku.

Što kažeš na ovu radnu teoriju koja se temelji na Merkelčinoj borbi protiv desnog "ekstremizma" ?

Tko je glasao

Najgore i najopasnije političko smeće kakvo je Europa izrodila

Mislim da ti ta radna teorija samo dijelom "drži vodu".

Njemačka je raznim zakonima bila prisiljena donositi zakone prema uputama pobjednika-iz zapadne demokracije, kako bi ju ubuuće na vrijeme mogli spriječiti u političkim vrludanjima.

Nijemci su prisiljeni prihvaćati imigrante, jer je Merkel i komunjarska ekipa iz DDR-a uništila demokraciju u Njemačkoj, pa Nijemci žive u totalitarnom sustavu, pod diktatoricom A. Merkel, koja im već vlada 12 godina-u stilu najgorih diktatora.

Jasno je da narod ne želi necivilizirane divljake na svojoj grbači, nesigurnost u državi, da Njemice ne žele rodne fašiste koji se ponašaju na nivou prvobitne zajednice, ali diktatorski režim u Njemačkoj im nameće rodnofašiostičke i terorističke došljake, neviđenom propagandom odnarođuje Nijemce, ponižava ih, proziva "fašistima", "neonacistima", ako žele sebe i svoje obitelji, svoj narod i državu zaštititi od pridošlih divljaka (po mojimn kriterijima, svatko tko žene "cijeni" kao nadolazeći divljaci, za mene je divljak, rodni fašist , korov, koji nije dobro pustiti u civilizirane krajeve, prije detoksikacije od divljaštine i rodnog fašizma.

Zbog Merkeličinog totalitarističkog režima, koji počiva na neviđenoj medijskoj kontroli , Nijemci imaju priliku ili je izborima maknuti, ili revolucijom, koja bi mogla biti krvava, jer je "komunjarska baba" po metodi komunističkih tajnih društava sve ispremrežila i vladala bi doživotno.

I nije problem samo što baba diktatorski vlada Njemačkom, nego ista pokušava izvoziti svoju diktaturu (kao komunjarski diktatori prije nje) terorom, prijetnjama, zlouporabom europskih institucija , na cijelu Europu i rodnofašistički korov proširipo cijeloj Europi.

Vjerojatno je i sama na platnim spiskovima raznih globalnih širitelja druge vjere, drugih naroda. Nijemcima je na vlasti izdajica Nijemaca i Njemačke, ali i izdajica Europe, obitelji, civilizacije, krščanstva,...

Najgore i najopasnije političko smeće kakvo je Europa izrodila na svome tlu.

A zaraženima rodnim fašizmom, put u Europu bi morao biti zatvoren, jer ako Europljani ne štite slobodu i jednakopravnost svojih žena, svojih kćeri i unuka, onda upropaštavaju sami sebe.

Odgovor na migrantsku krizu je dosljedno vraćanje imigranata, tamo odakle su krenuli, bez obzira na sve, kako novi ne bi krenuli.

Ako i krenu, suverene države imaju pravo braniti se svim sredsvima : ograde, žica , vojska, policija, ..., pa se neće isti niti upućivati u Europu, jer mogu umrijeti kod kuće, a ne na putu do cilja do kojega neće moći doći.
A silovati, žene tretirati kao nevrijedna bića, ukidati im slobodu odijevanja, slobodu kretanja, mogu kod kuće, ali ne u Europi. Mogu kod kuće biti teroristi, raznositi se bombama,..., a to pravo im moramo uskratiti u Europi , zbog sebe, svoje djece, ..., svoga naroda i države.

U tu svrhu treba donijeti nove zakone i pokrenuti u RH gradnju ograda i zidova prema Srbiji, pripremiti ljude na organiziranu samozaštitu naselja od ilegalnih imigranata, zaštititi morsku granicu, ...

Tko je glasao

Zidovi su predviđeni na drugom mjestu

Višegradska četvorka za proširenje EU na Zapadni Balkan (objavljeno danas)
Ministri vanjskih poslova Poljske, Češke, Slovačke i Madjarske zatražili su danas u Varšavi od Evropske unije ubrzano proširenje na zemlje Zapadnog Balkana kao strateško ulaganje u sigurnosti prosperitet Unije i cijelog kontinenta.
"Proširenje EU je neprocjenjivo vrijedno orudje izgradnje sigurnosti, stabilnosti i prosperiteta cijelog Zapadnog Balkana", stoji u deklaraciji koju su pred sastanak sa šefovima diplomacija Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova i njihovim susjedima iz regije usvojili ministri Višegradske grupe. http://www.slobodnaevropa.org/a/28146308.html

Mađarski premijer Viktor Orban založio se danas za proširenje Evropske unije, naročito za prijem Srbije i Makedonije, jer će to, kako je rekao, Evropi dati novu energiju.
Mađarski premijer je ocenio da nije moguće da Grčka bude članica EU, a da severno od nje budu države koje nisu njene članice. "U Evropi ne može da postoji bela mrlja. Izbeglička kriza je to dovoljno jasno pokazala. Ako proširenje uradimo dobro, onda će ono doneti dodatnu energiju", rekao je Orban.

ZB6 grupa osnovana je 30.09.2016
Grupa za javno zastupanje zapadnobalkanske šestorke (ZB6), koja je daans formirana, trebalo bi da olakša u ubrza integracije čitavog regiona u EU, saopšteno je danas iz Evropskog pokreta.

Zapadni Balkan mora ostati visoko na agendi Austrije i Evropske unije (EU), istakao je danas šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc u Bratislavi.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ograde postoje i unutar EU, zašto ne prema Srbiji?

Sve je to viđeno, ali ograde i zidovi postoje i između članbica EU.

Ovi iz V-4 se također ograđuju, a ogradili bi se i četverostrukom ogradoma da Srbe poznaju kao mi.

Ograda bi trebala biti na granici sa Srbijom, jer je to agresivna neraskužena od zločinačke velikosrpske ideologije država.

Ograde postoje između Austrije i Slovenije, između Slovenije i Hrvatske, između Mađarske i Hrvatske , a svi su u EU.
Slovenci ograde stavljaju čak i na našem državnom teritoriju.

Zato je nužno što hitnije napraviti ogradu i fizički se odijeliti od Srbije, zbog imigranata.

Ne može izgovor za negradnju ograde ili zida, prema Srbiji, biti to što će Srbija i ostali nekada ući u EU, jer su se i druge EU -članice ogradile ogradom, štiteći svoj državni prostor. Zato što hitnije treba početi s izgradnjom ograde i zida.

Kada-ako Srbija i uđe u EU, ograda treba ostati, jer velikosrpske težnje će se ulaskom u EU samo povećati.

Tko je glasao

Njemački ustav je kaj se tiče

Njemački ustav je kaj se tiče izbjeglica najhumaniji na svijetu.

Od drugog svjetskog rata su pomogli milijune ljudi a među njima i izbjeglice iz Hrvatske i BiH.
Mnogi su zloupotrebljavali taj zakon i Nijemci puše i na hladno a pogotovo radi ulaska mnogih terorista.i straha od enormnog finacijskog tereta.

Tko je glasao

humanost

Naša dužnost je pomoći izbjeglicama koje bježe od rata i represije, ali poanta priče bi bila da si izbjeglice vrate svojim kućama kada rat završi.

Nekako mi se čini da se trenutačne izbjeglice ne misle nikada vratiti svojim kućama i da se u tome nalazi problem.

Tko je glasao

Te regije ne mogu hranit

Te regije ne mogu hranit toliku populaciju ljudi. Broj stanovnika je prerastao kapacitet, tako da su oslabili ko društvo i postali žrtva međusobnih sukoba za opstanak.

Ništa novo, i stabilnije civilizacije su propale, a napušteni gradovi po cijelom svijetu su dokaz za iseljavanje.

Voda njih muči, a izostanak oborina u zadnjih par godina je to sve ubrzao.

Nikad se oni neće vratiti, a biti će vječiti teret onih koji su ih zbrinuli.

Tko je glasao

vječiti teret...

Istina, recimo Steve Jobs, sin sirijskoj imigranta, vječiti teret svih koji su ga poznavali..

Tko je glasao

duo kretenikus u akciji :)

Iju, nema texta samo minusić?

Alaj bi se dobro proveli Josip i Marija da nabasaju na vas dvoje... pobili bi ih uz ogradu kao zečeve :)

Tko je glasao

Sirija i Uganda

Sirija je 1970 godine imala 6 milijuna stanovnika, a danas ih ima 18 milijuna.
Uganda je 1970 godine imala 9.5 milijuna stanovnika, a danas ih ima 35 milijuna. Diktator Ugande se ponosi tim povećanjem broja stanovnika (zbog toga sam ju naveo).

Ok u Siriji je sada rat, ali općenito problem Sirije, Ugande, Jemena ....... i drugih je populacijaska eksplozija. To nije i ne smije biti problem Europe koja ima svoj probleme. To je interni problem država koje imaju demografsku eksploziju i one ga trebaju riješiti, a ne "slati" svoje stanovnike da naseljavaju Europu.

Da li sam ti ja dao dobar odgovor ?

Tko je glasao

Ne

S obzirom da nisi baš sasvim glup, savjetovala bih ti da makar povremeno testiraš svoje bazne zaključke, bez obzira na vlastiti subjektivni željeni ishod.

Prije rata, Sirijci se nisu iseljavali, barem ne u značaju većem od normalnih prosječnih migracija. Naprotiv, Sirija je bila dom značajnog broja izbjeglica:

"Before the civil war started in 2011, Syria’s open borders policy, followed by other countries in the region (i.e. Turkey and Lebanon) made it the destination of hundreds of thousands of refugees, primarily from Iraq. At the end of 2010, according to UNHCR, over 1,300,000 refugees and asylum-seekers, of which 1 million were Iraqi, were housed in Syria—that’s over 6% of the country’s population at the time." - http://qz.com/498597/before-the-war-syria-housed-three-times-as-many-ref...

Odvratno je imputirati i zlonamjerno podmetati kako su se sad Sirijci razmilili sa svojom sitnom djecom gostoljubivim balkanskim rutama zato jer ih je jednostavno - previše.

Osim toga, odakle ti blago rečeno naivna pretpostavka kako zemlja pod tvojim nogama pripada tebi?! Po kojoj osnovi - zar zato jer si slučajno tu rođen? Kamo da odu oni s indonezijskih i inih otoka, kad ih potopi globalno zatopljenje? Da se dobrovoljno podave?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Sirija

Istina Sirijci se nisu iseljavali, kao što nisu niti Iračani do vojnih agresija NATO članica.

Zbog toga sam bio naveo da ratne izbjeglice trebamo primiti, ali ih kasnije vratiti od kući da kako se to ono politički kaže "obnove svoju državu". Čisto da ne bi bilo nesporazuma: "Ratna izbjeglica je osoba koja može dokumentom dokazati da potiče iz države zahvaćene ratom"

Ako želiš mogu navesti primjere Alžira čiji broj stanovnika je skočio s 14 milijuna 1970 godine na 38 milijuna danas ili Maroka s 15 na 33 milijuna.

Onima kojima su zanimljive teorije zavjere mogao bi navesti glavnog stratega Reaganovog projekta "Rat zvjezda" koji je u jednoj svojoj SF noveli pisao o "vremenu blagostanja kada je mitski car uveo demografsku kontrolu. To zlatno vrijeme je završilo kada su ostale države koje nisu imale demografsku kontrolu zajedno napale i svojim brojevima uništili državu blagostanja". Tko zna kako je došao do te svoje ideje ??

Dužnost Hrvatske vlade je dobrobit stanovnika Hrvatske, Njemačke stanovnika Njemačke itd ..... Njihova dužnost nije dobrobit stanovnika drugih država. U doba kada se u Europskoj uniji smanjuju sva socijalna prava jer nemamo novca malo je problematično tvrditi da imamo novca za migrante koji dolaze u Europu.

Službena državna politika arapskih i afričkih država je demografska eksplozija i to nije problem Europe nego tih država. Meni je stvarno žao kako ljudi u nekim tamošnjim državama žive, ali mi im ne možemo pomoći.

U ovim pričama uvijek volim navesti primjer Etiopije. Neki od nas se sjećaju slanju pomoći Etiopiji 1984 (ako ne griješim) jer djeca umiru od gladi. Ove godine su tamo ponovno umirali/umiru od gladi:
Drought leaves 6 million Ethiopian children hungry

Humanist će izjaviti da tamo umiru od gladi zbog klimatskih promjena, realist će reći da se razlog nalazi u demografskoj eksploziji. Tijekom razdoblja minimalno 2 velika umiranja od gladi i jednog građanskog rata tamošnje stanovništvo se povećalo s 29 milijuna 1970 godine na 94 milijuna 2014 godine. Mi im realistički gledajući ne može pomoći

Žižek je osobe koje se zalažu za neograničeno primanje migranata optužio da su najveći licemjeri od svih jer da i oni znaju kako Europa ne može niti gospodarski, niti socijalno niti društveno primiti sve koji žele doći živjeti u nju.

Tko je glasao

Zijev...

http://climateandcapitalism.com/2013/02/07/hunger-in-ethiopia-overpopula...

Etiopija je po broju stanovnika 13., a po gustoći 123. zemlja svijeta.

Žižek je u zadnje vrijeme prolupao i ako se nastavi i dalje tako histerično trzati, ispast će mu iz glave i ono nešto mozga što mu je ostalo.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Etiopija

Čak i kada bi to bio točan odgovor, a to znači da preskočimo činjenicu kako se Etiopija nalazi u tropskoj, a ne umjerenoj zoni, ugovor o Nilu i par drugih "sitnih" stvari ostaje ona priča o vladama koje podržavaju demografsku eksploziju.

Moje razmišljanje bi ti bilo da države koje provode tu politiku nemaju pravo tražiti niti dobiti humanitarnu pomoć jer s njom se ništa ne postiže. Također migrante i azilante iz tih država se ne bi smjelo primati jer bi netko paranoičan (ili realističan) mogao reći da je državna politika takvih država naseljavanje područja drugih država što možemo reći je jedan oblik specijalnog rata.

Države mogu voditi politiku demografske eksplozije, ali tada to je njihov.a ne naš ili Njemački ili .... problem.

Kao zanimljivost ti mogu reći da je postojala jedna suluda sociološka škola koja je tvrdila da je Drugi svjetski rat super došao SSSR-u jer je tamošnju demografsku eksploziju stavio pod kontrolu !? Ovo sam naveo kao primjer kako se nekada razmišljalo o ovome,a kako se danas razmišlja...

Tko je glasao

Bigulica, Osim toga, odakle

Bigulica,

Osim toga, odakle ti blago rečeno naivna pretpostavka kako zemlja pod tvojim nogama pripada tebi?!

Ma sve OK, no od kud tebi naivna pretpostavka da sad treba neko ugrozit svoju egzistenciju i prepustit zemlju kojom hoda nekom drugom i još ga pri tom hraniti.

Tko je glasao

Skviki

Zato što je to humano.

Zato što je to kršćanski.

Zato što je to i pametno, jer će nam inače očajni ljudi uskoro posljednjim snagama skočiti zubima na grkljan.

Vi jebeni heretici i sotone to nikad nećete skužit.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

grkljan

Zato što je to i pametno, jer će nam inače očajni ljudi uskoro posljednjim snagama skočiti zubima na grkljan.

E vidiš ovo je jedna velika razlika između našeg razmišljanja. Ako sam dobro shvatio tvoju logiku mi ih trebamo prihvatiti, pa će nas mirno preplaviti ili ako to ne učinimo oni će nas kada dođe vrijeme uništiti.

Ako je ovo jedini izbor onda biram drugu opciju jer ne želim da tiho otiđemo u mrak.

Ako ništa drugo ta druga opcija će nam biti spomenik koji će ostati u povijesnom pamćenju kao što su ostali stvarni kralj Artur i posljednji rimski general.

Tko je glasao

Bigulica, Ta područja se

Bigulica,

Ta područja se financijski pomažu već desetljećima.
Jedini učinak je bio da su imali sve više i više djece, a naučili nisu kako se love ribe.

Evo, Evropa je prenaseljena, a Ruska prostranstva su ogromna.

Zašto nejdeju tam?

Tko je glasao

Ta se područja već desetljećima iskorištavaju

Uz svesrdnu pomoć njihovih korumpiranih vlada.

Europa još nije prenaseljena. Neke europske zemlje naprotiv izumiru, posebno baš ove na balkanskoj ruti.

Rusija im je još daleko, ali nije isključeno da neće s vremenom doći i na ruske granice. S obzirom na Putina i ruski neofašizam koji nije za zanemarit, sumnjam da im se i tamo dobro piše.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Humano? Daj ti malo objasni

Humano?

Daj ti malo objasni kak neko može (primjer Hrvatska) koja ne zbrinjava svoje gladne maloljetne građane jer navodno nema za to sredstava, zbrinjavati daleko veći broj odraslih osoba i mnoge kompletne obitelji.

Imam prijatelja koji ne radi, žena mu je u penziji (sića), a on mora pod stare dane okolo kopati po cijeli dan za siću, samo da mogu preživijeti (i to sa svojih 60 godina)

Tko je glasao

Daj ti to meni objasni...

Zapravo, čudo je jedno kako ta žena uopće ima ikakvu penziju s obzirom da se iz mirovinskog fonda namiruju branitelji, pa ustaše, domobrani, partizani (svi s prosjekom starosti od 118 godina), popovi i časne, akademici, sabornjaci, sportaši... Svi oni koji su u mirovinski fond uplatili ništa ili malo, a dobivaju najviše. Mi smo zapravo zemlja-čudo!

Samo Zagreb ima u svom vlasništvu prema službenom popisu 7500 gradskih stanova od kojih golema većina zjapi posve prazno i gomila ogromne troškove, dok se ne može osigurati stan za roditelje koji dolaze u posjet djeci na onkologiju, a siročad s 18 godina mora završiti na cesti. To nije spriječilo Bandića da sagradi cijelo novo naselje POS stanova koje isto tako više-manje zjapi prazno.

To ti je društvo za koje si se borio.

Inače, Hrvatska je počela zbrinjavati nešto izbjeglica prema EU kvoti, ali za to dobiva EU novac. Kak se veli, izbjeglice su već otvorile neka radna mjesta i nove poslovne prilike.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulica, Zapravo, čudo je

Bigulica,

Zapravo, čudo je jedno kako ta žena uopće ima ikakvu penziju s obzirom da se iz mirovinskog fonda namiruju branitelji, pa ustaše, domobrani, partizani (svi s prosjekom starosti od 118 godina), popovi i časne, akademici, sabornjaci, sportaši... Svi oni koji su u mirovinski fond uplatili ništa ili malo, a dobivaju najviše. Mi smo zapravo zemlja-čudo!

Stvarno smo zemlja čuda.

Mi plaćamo penzije i nekadašnjim agresorima koji žive u Srbiji, a i dječje dodatke djeci koja žive u Srbiji.

>cite>Samo Zagreb ima u svom vlasništvu prema službenom popisu 7500 gradskih stanova od kojih golema većina zjapi posve prazno i gomila ogromne troškove, dok se ne može osigurati stan za roditelje koji dolaze u posjet djeci na onkologiju, a siročad s 18 godina mora završiti na cesti. To nije spriječilo Bandića da sagradi cijelo novo naselje POS stanova koje isto tako više-manje zjapi prazno.

Da neki od tih stanova su izgrađeni od novaca koji je Bandić dobio od prodaje dionica holdinga.
U ono vrijeme je bio visoko na ljestvici SDP-a, a oni su mu držali lojtre.

Si zaboravila kak ste ga na pollitika.com branili?

Tko je glasao

Ne seri skviki

Nema šanse da sam ja ikad branila Bandića. Niti SDP.

A ovih 7500 gradskih stanova su ogromnom većinom stari stanovi još iz socijalizma, pa i prije...

Etnički očišćenim Srbima koji su stekli pravo na penziju, naravno da trebamo plaćati penziju za staž koji su ostvarili u Hrvatskoj.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ne primati rodne fašiste u RH, bio im brlog što dalje od EU!

Inače, Hrvatska je počela zbrinjavati nešto izbjeglica prema EU kvoti, ali za to dobiva EU novac. Bolje da taj novac koristimo za svoje ljude da ne iseljavaju, a ne za Merkeličine goste i rodno-fašističku nekulturnu i bahatu bagru.

I to nieje novac EU- nego naš novac, jer milijardu eura godišnje uplaćujemo stranoj državi koja nas destruira.

Baš bi političari-muškarci primali u državu osobe koje bi im uskraćivale jednoakopravnost, zamatale ih u krpetine, uskraćivale slobodu kretanja bez pratnje, prisilno ženile za stare babe, smatrali ih prljavima dok imaju... dugu bradu, ili duge nokte, ...?

    Biti protiv ulaska rodnih fašista u EU , je dužnost svake žene prema sebi, svojim kćerima , tuđim kćerima , i sutra unučicama-svojim i tuđim.

Svojim stavom prema ovim najgorim fašistima, koji se rodnofašistički odnose prema preko 50% svjetskog stanovništva, koji i tebe smatraju manje vrijednom od koze, pokazuješ koliko si zatupljena ideologijom NWO-fašista.

Ne suosjećam niti malo prema takvoj rodnofašističkoj gamadi i bila im kuća što dalje od moje, dok ne shvate da nisu više vrijedni od onih koje su ih rodile, bile im sestre, kćeri ili supruge.

Prema njima osjećam gađenje i neka idu u svoje rodnofašističke brloge, a ne u moju kuću, i tamo šire svoju bahatu prepotenciju. Djevojkama i maloj djeci, jer one su istinske žrtve i tih rodnih fašista, kao žrtvama treba pomoći, a sve ostalo vratiti, ne pustiti u državu, jer su fašisti koji su samo svojim fašizmom usmjereni prema svim ženama,a ne primjerice Židovima (iako je njihov rodni fašizam usmjeren i prema 50% Židova- prema Židovkinjama).

Umjesto da se europske političarke , građanke , seljanke, sve žene, ujedine u tome (jer ubijaju ih i ovi kultivirani Europljani), a kako bi tek bilo kada bi se ta rodnofašistička gamad razmnožila u EU i nametnula svoj rodni fašizam.

Makar ste vi ljevičarke bile za ženska prava, a sada ste preko odnosa prema rodnofašističkim imigrantima, za najgore suzbijanje tih prava , te se tako većina nekadašnjih promicateljica ženskih prava pretvorila u najgore promotorice širenja rodnoga fašizma prema ženama u EU i ugroze žena od bahatih muških rodnofašističkih imigrantskih šovinista.

Odvratno je u što su se te nekadašnje feministice pretvorile!!

Tko je glasao

Samoobrana, zbog budalastih ljudi u vrhu politike

Što je Bigulice?
Jesi li za svoju kćer i unučice pripremila burke i mušku pratnju kada budu išle gradskim ulicama?

Bolje da ih upišemo na tečajeve baratanja oružjem , te da ih uputimo da ga nabave!

Samoobrana je ono što im preostaje, zbog budalastih ljudi u vrhu politike, koji puštaju u državu divlje rodne fašiste, umjesto da grade ograde i budu spremni za obranu doma od najezde rodnih fašista!

(stil pisanja ima dosta hiperbola, ali zabog slijepoumnih koji zagovaraju dolazak divljih rodnih fašista, morala sam ih početi koristiti u većem broju)

Tko je glasao

Blesačo iz katotalibanije

Tvoja obrana ženskih prava liči mi na obranu telića od profesionalnog koljača telića. On želi da telića ima čim više i da mu stvaraju čim manje problema... kod klanja...

Javljaš se iz zemlje gdje si drugotna, gdje svaki tjedan zatuku barem jednu ženu, gdje žene zbog samoobrane dobivaju višegodišnje robije, gdje se žene pokušava natjerati na visokorizične abortuse hrđavim vilicama, a gdje djevojčice jebava svaki četvrti djed i svaki treći striko - nakon što je već pojebao kozu...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ljevičarska mentalna perverzarija izrođena iz mržnje

Da je istina što pišeš, ne bi predsjednica države bila žena.

Ah, da, ti se žališ da ti nije dovoljno ubojstava žena, pa još zazivaš ubojstva djevojaka od strane očeva i braće, jer nisu sačuvale "čast", jer se nisu udale za svoga slilovatelja, jer nisu pristale na brak sa starcem, an neviđeno i silovanaj, jer žene nisu bile zamotane i izvedene iz kuće kao psi na lancu.
Sramotiš se do beskonačnosti.

Ovo što anavodiš su pojedinačni slučajevi koji sablažnajvaju javnost, a ovo što nam želiš bi bilo pravilo.

Stvarno vam je (tebi , zaphodu i ostaloj bijesnoj ljevičariji, frustriranoj gubitkom izbora) logika nakaradna , jer vam je od mržnje zatrovan um, pa bi anam uvozili neljudsko rodno-fašističko smeće, samo zato što vam je prevelik broj Hrvata i katolika u RH., a na vlasti niej Tito, da to malo uredi po vašoj volji.

Neka pati koga smeta , Hrvatica je predsjednica RH, a riješit ćemo se i ove jugobagre od MOST-a preko Plenkovićevih kadrova,i kukuriku olinjalih komunjara, već na sljedećim izborima.

Tko je glasao

ne treba ništa činiti...

... domaće stanovništvo se uvijek može pacifistički prepustiti gaženju konjima i vitlanju mačeva, nešto kao dolazak Hrvata u ove krajeve prije nešto godina.

Tko je glasao

Da dao si odličan odgvor!

Da dao si odličan odgvor!

Tko je glasao

ok

zanemarimo što si zanemario da je negdje rat, iako je to apsurdno kad se priča o izbjeglicama.

uzmimo iran u kojem već sad vladaju suše zbog klimatskih promjena, a koji ima 80-ak milijuna stanovnika. milsiš li da će ti ljudi mirno pocrkat od gladi ili će se zaputit negdje di je bolje? misliš li da ćeš im ti moć stat na put i reć - čujte, nama je dobro, a vi odjebite odakle ste došli? misliš li da će oni, sjebani kakvi jesu, bit nepodložni radikalizaciji kojekakvih petparačkih mesija, religijskih i političkih?

moraš se pomirit s činjenicom da je kapitalizam uništio svijet i da sad polako dolaze na naplatu sva zla koja je, šireći se kao tumor po svijetu, nanio ogromnom broju ljudi. možda da se okupite vi izolacionisti i izaberete nekog tko 'ne vjeruje' da su ljudi sjebali klimu unatoč znanstvenom konsenzusu, pa da stvarno jako zatvorite oči i čekate da sve prođe samo od sebe?

Tko je glasao

Lignja, uzmimo iran u kojem

Lignja,

uzmimo iran u kojem već sad vladaju suše zbog klimatskih promjena, a koji ima 80-ak milijuna stanovnika. milsiš li da će ti ljudi mirno pocrkat od gladi ili će se zaputit negdje di je bolje?

Misliš li ti da u Brazilu gdje nema suše a broj stanovnika raste prema onom broju koji ta zemlja ne može više hraniti, sve proći mirno.

Ne mogu se štancati djeca i ne misliti na budućnost.

Tko je glasao

Idite i množite se...

... trebali bi koristiti kontracepciju? Abortuse?

Tko je glasao

Nisu svi imigranti isti, nisu svi rodni fašisti i teroristi

Njemački ustav je kaj se tiče izbjeglica najhumaniji na svijetu.Kada humanost počne ugrožavati vlastiti život, dom, obitelj, narod i državu, onda se radi o zločinu prema vlastitom narodu, a ne o humanosti. Tada se radi o ludosti i nerazumnosti.

Ljudi iz RH, BiH i Srbije nisu predstavljali opasnost po život Nijemaca (uglavnom su komunističke ubojice ubijale Hrvate , a ne Nijemce), nisu izvodili terorističke akcije po Njemačkoj, nego su radili i gledali "svoj posao", nisu nametali svoju vjeru, svoje hranjenje, svoje običaje, niti su organizirano silovali Njemice, ...

Nitko nema ništa protiv civiliziranih ljudi, ali ima protiv agresivnih divljaka- rodnih fašista. Takve ne treba primiti u Europu, osim ugroženih- žena, djevojaka i male djece.

Svaka europska političarka morala bi zagovarati nedozvoljavanje ulaza u državu svim neciviliziranim ljudima koji ne prihvaćaju civilizaciju države u koju dolaze, a u kojoj je žena ravnopravna muškarcima i ima slobodu kretanja i ostale slobode.

Tko je glasao

kasniš sa željama, evo merkel u rujnu 2016

SAHARTV - Njemačka kancelarka je uputila zahtjev za veću finansijsku pomoć sjeveroafričkim zemljama s ciljem sprijećavanja ilegalnih migracija.

Prema izvještaju novinske agencije Fars, Angela Merkel, njemačka kancelarka je rekla: "Europska unija, uz borbu protiv ilegalnih migracija u Europu treba sa Egiptom i Tunisom potpisati imigracioni sporazum, kao što je ranije učinjeno sa Turskom." Takav sporazum bi obuhvatao finansijsku pomoć zemljama sjeverne Afrike, što bi znatno umanjilo broj ilegalnih imigranata. Ona je rekla da se broj izbjeglica u Europi povećava, te da se pod hitno mora iznaći rješenje.

Njemačka kancelarka je kazala da se problem treba riješiti u njegovom korijenu, u zemljama odakle izbjeglice dolaze. Dakle, ukoliko se pomogne zemljama sjeverne Afrike, broj izbjeglica bi bio dosta manji, maksimalno bi se spriječilo i krijumčarenje izbjeglicama. S druge strane, Angela Merkel je ukazala da se mora riješiti problem krijumčarenja, a statistika pokazuje da su razne organizacije, baveći se tim poslom, unovčile preko pet milijardi dolara. Turska je zemlja koja je najzahvaćenija istim nelegalnim akcijama.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Merkeličina naknadna "pamet" ne impresionira nikoga pametnog

Njemačka kancelarka je teška predizborna lažljivica- Za prošle izbore je rekla "multikulturalnost je mrtva", a onda dovela milijun multinekulturnih, silovatelja i terorista, neradnika, rodnih fašista.

Njezina naknadna pamet ne impresionira nikoga pametnog, a sluganima i potrčcima ionako nije bitna pamet, nego njen položaj i vlastita karijera koju grade na savijanju kralježnice, ne samo svoje, nego i državne.

Da je u Njemačkoj slobodnih medija, baba bi već odavno bila smijenjena, a Njemačka i Europa ne bi dozvolile upad rodnofašističke, divljačko-terorističke bagre.

Nemoj mi pisati da kasnim, kada sam već davno napisala toliko dnevnika o imigrantima i točno predvidjela kako će se to odraziti na Europu.

Baba-komunjarka Merkel je komunjarizmom zaražena osoba, a komunjarizmom i diktaturom je zagadila cijelu Zapadnu Njemačku. I kod njih će doći do gospodarskog pada, jer je baba sve svela na komunistička "izvlačenja novca iz fondova" i "državno-plansku privredu", te je ljude odučila od zdrave, profitabilne proizvodnje i nametnula im politički dirigiranu proizvodnju, dotacije, plaćanja iz proračuna, poticaje, osiguranje tržišta terorom nad drugim državama, zakonima kojima pogoduje određenoj industriji, pa i prijevarama u industriji,( primjerice onakve je napravio Volkswagen...), a to mora uskoro puknuti, jer je balon prenapuhan OHOLOkratskim establishmentom koji uzima i preraspoređuje po plemenitaškim , a ne tržišnim i proizvodnim zakonitostima. Establishment je oduzimanjem od gospodarstvenika sebi osigurao rente i položaj kakav bi trebali imati samo vlasnici i voditelji visokoprofitnih kompanija koje drže gosdpodarstvo država.

Tko je glasao

kretenarije...

... dok su postojale "željezne zavjese" i slično, blokovska podjela, čvrste granice - bilo je 5-10 puta više žrtava od terorističkih napada diljem Europe, letjeli su i premjeri i robne kuće i svašta diljem Italije i Njemačke, diljem Švedske i UK-a... prema tome, pričaš gluposti totalne - terorizam kada hoće se probije usprkos čvrstoj granici.

Tko je glasao

Primiti samo žrtve rodnih fašista-žene i djevojke

Po običaju pišeš gluposti.

Samo u Švedskoj broj silovanja se povećao, zbog imigranata, preko 1000 %.
Oni su najezda jednaka najezdi skakavaca na usjeve i sve ih treba vratiti odakle su došli. Napraviti ograde od žice i vraćati ih na obale s kojih su krenuli i biti uporan u tome.

A tek oni teroristički napadi u Francuskoj, pa ona divljanja noževima i sabljama, silovanja i dječaka,...!?

Divljaci bahati, divlji, nekulturni i nezahvalni.

Zbog odnosa prema ženama , takvim bahatim divljacima-rodnim fašistima, ne bi trebalo dozvoliti dolazak u europske države. Ako kojega stručnjaka i prime onda bi morao potpisati ugovor o odricanju od rodnog fašizma i prihvaćanja zakona države u koju dolaze . Ukoliko ih prekrše, vraćaju se nazad odakle su došli.

Ženama i djevojkama mogli bi odobriti ulaz, jer one su tako i tako ugrožene od tih životinjski neciviliziranih rodnih fašista.

Merkel je prolupala baba kada takvo što prima u Njemačku!
Najezda multinekulturnih rodnih fašista je opasnost od koje se Europljani moraju braniti.po svaku cijenu, Slično kao što se branila Australija.

Tko je glasao

Zla si, lažljiva, pokvarena, glupa, ali i neuka

U Švedskoj se broj silovanja mnogostruko povećao unazad nekoliko godina ne zbog imigranata, već zbog jedinstvene statistike silovanja koju je jedino Švedska uvela. Silovanjem se u Švedskoj smatra i ako se šef neprimjereno očeše o tebe i to ako se na takav neprimjereni način očeše 10 puta u godini dana, u Švedskoj će to biti zabilježeno kao 10 silovanja.

"Imagine, for example, if your boss rubbed against you in an unwanted way at work once a week for a year. In Canada, this would potentially be a case of sexual assault. Under Germany’s more limited laws, it would be zero cases. In Sweden, it would be tallied as 52 separate cases of rape. If you engaged in a half-dozen sex acts with your spouse, then later you felt you had not given consent, in Sweden that would be classified as six cases of rape." - http://www.theglobeandmail.com/opinion/swedens-rape-crisis-isnt-what-it-...

Odurna si u svojoj zloći i drago mi je da si takva katotalibanka i da ćeš se peći u paklu :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ograda i zid protiv najezde rodnofašističkih skakavaca

Kako te nije sramota braniti takvu rodnofašističku gamad, koja je bila u šatorima u S. Brodu, dok su im žene i djeca bili vani na kiši?
Naši su morali intervenirati da žene i djeca uđu u grijane šatore.

Kako te nije sramota podržavati rodnofašističku bagru, koja je svojoj ženi slomila ruku, a onda nije dala da je dotakne doktor i namjesti joj ruku, nego je to protuzakonito i ilegalno napravila med, sesetra, samo zbog sažalejnja prema toj ženi?

Kako te nije sramota braniti takve rodnofašističke gadove kojima je žena manje vrijedna od koze ili deve i koju mogu zlostavljati (devu, kozu ili ženu-svejedno) , ako nisu pod zaštitom nekog muškarca (muške deve, jarca, ili drugog rodnog fašiste-onakvog poput njih),
.
Kako te nije sramota zagovarati najgori fašizam, prema preko 50% stanovništva uzimanjem u zaštitu bahatih i nasilnih rodnih fašista?

Biti glup je demokratsko pravo, ali svojom glupošću ugrožavati žene RH., EU, nije i zato ti s pravom mogu reći da glupošću i mržnjom (protiv RH jer ti toliko smeta da zazivaš najgori rodni fašizam) odobravaš i takva destruiranja..
Može te biti sramota zbog toga?

Sva sreća da više nismo razoružani i akcije tipa onih u Koelnu bi vrlo brzo bile riješene, bez Orepića i ekipe koja se bavi zlatom, stotinama tisuća eura, podmićivanjem terencem za smijenjene, a kao što smo vidjeli u Bujici i nepotizmom s Lekovićem.

Umjesto da Plenković daje novac Obuljenki da plaća koejekakvim spodobama velikosrpstva i jugonacistima, bilo bi bolje da taj novac uloži u nabavu žice i stupova za ogradu od najezde rodnofašističkih skakavaca,a u pograničnim krajevima osigura vježbe vojske i stanovništva od ugroze elementarnom nepogodom- migracije rodnih fašista.

Tko je glasao

ehm...

... a kada digneš žicu na granicu, kada napraviš zidove - onda ne podržavaš takve rodnofašističke gadove?

Kad vide zid i žicu onda se počnu drukčije ponašati?

Valjda je ljepše dizati noge na naslon od stolca ako pritom ne vidiš i onaj drugi svijet, stvarni?

Živjela tvoja ljubav prema zabetoniranom svijetu.

Hrvati - vratite se u Iran/Irak (kako se već piše), iza Karpata, zatvorite vrata Mariji i Josipu, srušite im izbjeglički šator i neka svijet bude divno mjesto, zid do zida!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci