Tagovi

Međunarodni cirkus Franjo Tuđman

Velika cirkuska predstava održana je 21.ožujka 2017. godine u Velikoj Gorici, u novo izgrađenom šatoru postavljenom na dijelu zemljišta zračne luke i zemljišta otetog od malih privatnih posjednika. Radni naslov ove cirkuske predstave bio je "Otvaranje terminala Franjo Tuđman na aerodromu Zagreb". Jednu od zapaženih uloga uspješno je odradio iluzionist Plenki Ilegale. On je uz svjetleće efekte, svestranu pomoć svojih nijemih klaunova otvori terminal Franjo Tuđman.

Terminal Franjo Tuđman

U mraku, uz muziku, ples, šarene reflektore, burek i ulickane cirkusante predstava je uspjela. Publike je bilo malo, međutim cirkusante to nije smetalo, divili su se sami sebe, pa i nagradili su se pljeskom.

Kako je ozbiljan događaj otvaranja putničkog terminala postao cirkusna predstava?

Otvaranje jedne građevine od šireg javnog interesa ne radi se noću uz svjetlosne efekte.
Građevina je otvorena a nema Uporabnu dozvolu.
Uprabnu dozvolu ne mogu dobiti jer su oteli zemljište građanima i nisu riješili imovinske odnose.
Uvjet za Uporabnu dozvolu, čak i onu privremenu je uspješan tehnički pregled.

Da li je objekt prošao tehnički pregled nije poznato. Međutim poznato je da građevina treba energetski certifikat. A i uz svjetlosne efekte vidljivo je da limenka bez stropa i izolacije nije baš energetski učinkovita.
Pored toga u javnosti se dosta govorilo o problemima kretanja putnika unutar terminala i kretanju putnika, robe, tehničkog osoblja i zrakoplova ministarstva obrane na stajankama i stazama. Prometni stručnjak Željko Marušić realno je opisao stanje na aerodromu.
Uz sve to terminal mora zadovoljiti i druge tehničke i sigurnosne propise. Tek kada se sve to zadovolji objekt može biti otvoren za promet.
Ili, ako baš i nisu ispunjeni svi uvjeti napravi se predsatva kojom se svi nedostaci spreme u mračne kutove te ignoriraju pravila i zakoni. Do sljedećeg jutra kada sunce obasja sve nedostatke, otimačine i prijevare, većina građana će trikove mađioničara prihvatiti kao istinu. Oni koji znaju da su to trikovi, mogu se j*****.

Komentari

Mucke, očito si insajder i

Mucke, očito si insajder i znaš puno toga o ovom tajnovitom i ilegalnom projektu.
Vidio sam negdje sliku (ili iluziju) tog objekta. Mislim da je projektant naš čovjek.

Koje su sve igre u igri meni nije dokučivo ali tebi očito jest.
Nije mi jasno tko će zapravo biti vlasnik toga terminala?
Francuzi?
Na koliko godina?

I kako će biti vlasnici ako je sve ilegalno (od otimanja zemljišta pa na dalje...) i tehnički upitno?
Suludo!

Tko je glasao

Kako može država oduzimati privatno vlasništvo?

Godinama pratim igre oko izgradnje terminala. Pripreme za izgradnju započele su davne 1996. godine. U tim priprema potrošeno je, vjerujem, novaca u vrijednosti jednog terminala. A kako se vidi, čak nije osigurano zemljište za terminal već se hoći silom doći do vlasništva.
Država se ponaša kao diktator, oduzima privatno zemljište, proglašava ga posebnim državnim interesom i ne želi ga platiti. Oko 100 vlasnika zemljišta sudskim postupkom traži nadoknadu za oteto zemljište. U međuvremenu na tom otetom i ne plaćenom zemljištu izgrađen je aerodrom kojeg premjer svečano otvara. I ne samo to, država će promjeniti zakon da bi omogućila koncesionaru da radi bez uporabne dozvole. Nešto slično kao što radi zakon za agrokor.
Državu nije briga za građane vlasnike zemljišta kao ni za putnike koji će koristiti terminal bez uporabne dozvole.
Terminal nije dovršen, i uz svjetlosne efekte, kojima su prikrili brojne nedostatke, vidi se da nema plafona. Bez plafona nema izolacije a bez energetskog certifikata nema uporabne dozvole. I što sada, promjeniti zakon i uz privremenu uporabnu dozvolu koristiti terminal pet godina.
Sve se ovo može iščitati iz ovog teksta ZAPELO IZDAVANJE UPORABNE DOZVOLE Vlada mijenja zakon da bi se novi aerodrom mogao otvoriti
Ne bi nazvao koncesionara francuzom. Koncesiju je dobila offshore tvtrka registrirana u britanij i, a njeni vlasnici javnosti su nepoznati, što znaći da mogu biti kriminalci, teroristi ili sve to zajedno. Nitko s poštenim namjerama ne bi otvarao offshore tvrtku.
Pored toga u igri su i turci, oni između ostalog drže ugostiteljstvo na aerodromu, pa tako nude, uz ostale delicije burek, čisti hrvatski specijalitet. Štrukle nude, vjerojatno u turskoj.

Tko je glasao

Hvala na opširnom odgovoru

Hvala na opširnom odgovoru @Mucke!

Svašta sam vidio i doživio u ovoj državi ali ovo je stvarno nešto sasvim specifično.
Bio sam uvjeren da su koncesionari neka francuska kompanija.
U svakom slučaju pojasnio si puno toga što se u javnosti uopće nigdje ne spominje.
Blamiranje premijera ide u beskonaćnost. Stvarno mi nije jasno što mu to treba ili je i on nečim prisiljen sudjelovati u nečem sasvim prljavom, očito nezakonitom.

Tko je glasao

Vjerujem da puno odgovora

Vjerujem da puno odgovora leži u komunističkim arhivima koji su javnosti nedostupni ali i pročišćeni. Devedesetih je mračni dio komunista stvorio dvije partije koje su, tim mračnjacima osigurali ne samo da ne budu maknuti iz politike, već da vladaju i da u svoju korist prisvajaju društvenu imovinu.
Iza svakog todorića, raića, kutle, bandića, ine, zračne luke stoji mreža mračnjaka. Sve vlade rade upravo za njih. Svi u pravosuđe sudi upravo za njih. Državno odvjetništvo brani upravo njih. Mračnjaci su ti koji vladaju hrvatskom. Oni nemaju empatije, ne brine ih siromaštvo, nezaposlenost, odlazak iz zemlje...
Građani su tu da rade i budu paravan za demokraciju.
Pa na izbore se izlazi samo da bi se izabrali oni koje su na liste stavili mračnjaci.
Narodna vlas radila bi i ponašala se suprotno od ove mračne bezosjećajnije nakupine nestručnih poslušnika.

Tko je glasao

Mucke... previše

Mucke... previše znaš!!!
Čuvaj glavu.
Znam na što su sve spremni.
Vjeruj da znam što govorim a znaš i Ti.

Polako ali sigurno dolazi vrijeme pročišćavanja.
Biti će gore nego li u Rumunjskoj.

Tko je glasao

Hvala na upozorenju. Ne bih

Hvala na upozorenju.
Ne bih rekao da postoji opasnost, mracnjaci su sigurni da im nitko ništa ne može, nešto malo istina sto preko neovisnih medija izađe van, njih ne smeta. Pa imaju, politicare, sudstvo, odvjetnistvo i medije. Oni pišu zakone prema svojim potrebama.
Njih može uzdrmati samo masa, masa nezadovoljnih gradana ali pod dobrom organizacijom i dobrim vođenje. Jednom kada se pojavi sposobni vođa, mracnjaci padaju.
Za izlazak na ulice treba, osim vode, dobar program.l prvenstveno treba promjeniti izborni zakon. Tim zakonom treba zabraniti djelovanje stranaka i pojedinaca koji su uništili drzavu. Zatim provesti izbore i izabrati zastupnike koji će odgovarati građanima a ne mracnjacima...
Potrebna je lustracija i za ovo nakon 90 godine.

Tko je glasao

Potrebna je lustracija i za

Potrebna je lustracija i za ovo nakon 90 godine.
Apsolutno točno!!!!

Inače, da mi je 5.000 onakvih kakvih je 1991. do 15.01.1992. bilo 55.000 ...
Ne treba nikavih ni novih izbora ni novih zakona jer mi smo tada točno znali tko nam je smrtni neprijatelj a znamo to i danas. I "politička elita" je nas slušala a ne mi nju!!!! (O tome bih trebao napisati dnevnik.... "ali pukovnik nem kome da piše...")

Samooooo, nema više takvih..., ni 5.000 a gdje 55.000.
Postali smo gnjide i pičkice od ljudi i muškaraca koji su 1991./1992. zdrmali Europu.....

Sada nam, kako kažeš "mračnjaci" kroje kruh i vodu, uništavaju djecu i živote a mi uplašeni od nečeg, nitko nema pojma čega, mirujemo ko zmije o Božiću.

Nevjerojatno!

Izbori? Neki novi? Po nekim drugim zakonima?
Ne vjerujem u to!
Više ne!

Prvo treba temeljito "počistiti palubu". Temeljito. Trenutno.

Pogledaj Kolindu... Jedino što je uradila ... izbacila onu bistu... I to je sve do sada!
Suludo!
Pogledaj Plenkovića... Drži "bukvicu" iz Ukrajine najmoćnijem čovjeku na planeti - Putinu! I to je sve do sada!
Suludo!

Ovom narodu treba diktator domoljub!
I to bez puno kerefeka i peripetija.

Tko je glasao

Kad pročitam citirano, pitam

Kad pročitam citirano, pitam se dali uopće imamo demokraciju i kud nas vodi ovaj čovjek, da ne govorim o nelagodi i nekakvom strahu, makar strašljiv nisam.

Plenković zaprijetio onima koji će raditi protiv HDZ-ovih kandidata na izborima: 'Snosit će posljedice'

Tko je glasao

Kad pročitam citirano, pitam

Kad pročitam citirano, pitam se dali uopće imamo demokraciju i kud nas vodi ovaj čovjek
upravo zbog toga treba mjenjati zakone o strankama i o izborima.
prema našem ustavu za sve položaje i funkcije u državi trebaju biti izbori ili natječaji. zakon mora omogućiti da građani biraju svoje predstavnike i da ti predstavnici odgovaraju građanima.
do sada su stranke, odnosno njihovi čelnici, na izborne liste, bez izbora ili natječaja, stavljali svoje poslušnike. nakon izbora dobili smo uglavnom mutavce koji su slepo slušali partijskog vođu. i evo nas tu gdje jesmo.
na izborima građani moraju zaokružiti svog kandidate. treba zaboraviti praksu gdje prvi na listi prolazi.
uz takvu praksu može se dogoditi da i čelnik partije ne prođe izbore

Tko je glasao

Meni dojde zlo kad vidim da

Meni dojde zlo kad vidim da je Prgomet HDZ-ov kandidat i da ga Plenković tolko brani, a on podkopavao.stranku.

Tko je glasao

Meni dojde zlo kad vidim da

Meni dojde zlo kad vidim da je Prgomet HDZ-ov kandidat i da ga Plenković tolko brani, a on podkopavao.stranku.
članovi stranke trebaju izabrati svog kandidata temeljem njegovih kvaliteta. takav kandidat ako nam se možda i ne sviđa, prihvatiti ćemo ga jer je volja većine članova neke stranke
nažalost, kada je kandidat izbor pojedinca ili uskog kruga povlaštenih članova stranke nezadovoljstvo je opravdano. ovakav kandidat nema zadatak raditi u interesu građana, njegov je zadatak raditi za interesne skupine čiji je on kandidat.
u članku 1. ustava jasno piše da narad ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika
prema tome ako za gradonačelnika kandidata predlaže stranka, onda kandidat mora biti izbor stranke a ne interesne skupine.
prgomet je očiti primjer kvazi demokracije. on je izbor interesnih skupina a ne unutarstranačkih izbora. ovakav način odabira kandidata je protivan ustavu

Tko je glasao

Konačno se budimo, no pazi na

Konačno se budimo, no pazi na sebe.

Tko je glasao

hvala ti, pazim na sebe,

hvala ti, pazim na sebe, sklon sam prehladama pa izbjegavam vruće teme :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci