Tagovi

Medijsko zaglupljivanje

Za početak je zanimljivo primjetiti kako se glavne vijesti brzo izmjenjuju kako se o ničemu ne bi moglo ozbiljno razmisliti.

U prvoj polovici srpnja svi mediji su pričali o "Grčkoj krizi", onda je došao red na Piranski zaljev,a sada je na redu obilježavanje Oluje. Bez brige slična situacija je i vani pošto je na primjer Britanskim, Francuskim i drugim medijima jednostavnije pričati o barbarskoj invaziji na Europe (govorim o izbjeglicama) nego o onome što ljude stvarno muči.

Čisto onako me zanima da li ste čitali onu vijest koja govori da su nakon opće EU kritike Mađarske zbog gradnje zida na granici Austrija i ako ne griješim Češka ponudile Mađarima svoje policajce da im pomognu čuvati granicu ?

U određenom slučaju ovaj moj dnevnik je Mea Culpa povodom raznih komentara koje sam dao na raznim mjestima o Grčkim amaterima. Općenito sam smatrao iznimno neozbiljnim od strane Grčke da je ulazila pregovore s Europskom unijom bez plana B. Na kraju je ipak ispalo da su imali i pripremali plan B, ali da je najvjerojatnije Tsipras ili bio dovoljno ozbiljno ucijenjen ili izgubio živce pa u zadnji trenutak odustao od njega.

Sve u svemu svjetski mediji su razapeli Syrizu zbog neozbiljnosti, zbog nepostojanja plana B, a kada je Yanis Varoufakis "pukao" zbog tih kritika i otkrio pripremljeni grčki plan B tada su ti isti mediji koji su ga kritizirali zbog nepostojanja plana sada razapeli jer je taj plan imao + mu zaprijetili zatvorom jer ga je pripremio. Stvarno jadno.

Zaključak iz svega toga je jednostavan, a glasi da je iz perspektive medija Syriza bila prokleta bez obzira da li napravi plan B ili ga ne napravi samo iz činjenice da su za nju glasovali oni koji se protive štednji.

Najbolju ljetnu priču o gospodarskoj politici Europske unije je dao britanski ured za statistiku koji tvrdi da su 1991 godine ili u prevodu prije nastanka EU 67 % osoba između 25 i 34 godine bili vlasnici vlastitog stana. Dvadeset godina nakon nastanka Europske unije samo 26 % osoba starih između 25 i 34 godine su vlasnici vlastitog stana.

Ovi podaci o utjecaju Europske unije na živote običnih ljudi govore puno više od bilo kojih riječi, ali njih mediji neće ponovno i ponovno ponavljati jer su nepoželjni njihovim vlasnicima.

Komentari

Prvo o medijima, Glup,

Prvo o medijima,
Glup, gluplji, slijepo vjeruje medijima.
A glede grčke krize treba postaviti pitanja.
Koliko košta platiti razne novinare i "intelektualce" da pišu i pričaju protiv Syrize?
Koliki je iznos Grčkog duga to jest koliko novca bi Europa mogla izgubiti?
Iznos duga je preko 300 milijardi eura, dakle jednostavna matematika, sve jasno ko dobar dan.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci