Tagovi

mediji i zdravlje

ovih se dana ponavljaju vijesti o samoubojstvima. nisu to branitelji (čini mi se da sno već navikli na njih, pa su sada aktualne vijesti o djeci koja su izvršila samoubojstvo), pa me je to jednostavno živciralo i zanimalo što se to u stvari događa. opet tiraži, tiraži.

ma svi znaju da se takvi događaji ne stavljaju na naslovnu stranu, ma svi znaju da se ne govori o uzrocima o konkretnom slučaju već o posljedicama, JL je to unio u sredinu (danas) , ali ne zbog toga što su suosjećajni već je naslovnicu zaslužila vijest o ubojstvu u zagrebu (znate koje ubojstvo).

ali, što detaljnije to je kao bolje novinarstvo. nisam novinar, ali poznam puno njih, u svojim matičnim kućama neće senzacionalistički pisati, ali će poslati uratke drugima i kad budu pozvani na novogodišnju večer pravit će se važni, i naravno hvaliti se. a i honorari su tu.

moram nešto reći, što zaslužuje u svakom sličaju;

Osobe sklone suicidu se žele riješiti problema, a ne života. Ako poznajete neku povučenu osobu bar joj čestitajte blagdane koji dolaze.

Takve osobe osjećaju nerazumjevanje i zanemarivanje.

Njima treba pružiti empatiju, saslušati ih, davati podršku, razgovarati, pokazati razumjevanje; utjehu, zaštitu, davati potporu, ulijevati sigurnost, sreću, zadovoljstvo…što se lijepo vidi iz video spota.

(imam video, ali ga ne znam staviti, pomozi te mi)

Tagovi

Komentari

Mediji i moral, pitanje

Mediji i moral, pitanje vrijednosnih sustava - što većina medija 'gura', a što su stvarne društvene i ljudske vrijednosti - to su pitanja koja zaslužuju da se njima ozbiljnije pozabavimo kao društvo. Naravno, puno toga od aktualne društvene prakse bi trebalo mijenjati nabolje.

Posebno cijenim drugi dio dnevnika ('Osobe sklone suicidu ...' i dalje). To je ono gdje je društvo jako zakazalo, a tema je aktualizirana i Frederikovim dnevnikom 'Paralelni svemiri!', razmjena mišljenja je u tijeku.

ragusa

Tko je glasao

hvala, ragusa, promaklo mi

hvala, ragusa, promaklo mi je, sviđaju mi se dnevnici s emocionalnom crtom, valjda nam svima to fali. još je najbolji školski program iako se i on malo srozao. ovo je inače mjesec borbe protiv ovisnosti, inicijative su forma i statistika i ništa više. sve nas je zasjenila politika i crna kronika. svi smo se pomalo preselili na otoke, ali one puste. u petak idem na jednu zabavu i plesat ću cijelu noć, mislim da će mi dobro doći iako ću biti mamuran, pozdrav.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci