Tagovi

Mata Hari u Remetincu

Pojavila se ni od kuda i odjednom zatresla državnim vrhom, policijom i pravosuđem. Pod sumnjivim okolnostima je, kaj bi rekel keks, završila u zatvoru. A da nitko u stvari točno ne zna o čemu se tu radi i tko je i što to zna Susanne Bunjevac. Izvjesno je, ili to barem novine tako tvrde, da je bliska Vladimiru Zagorcu. A Vladimir Zagorec je trebao biti izrućen. Odmah, tako su nam sugerirali. A sad je nešto "zaštekalo".

Možda me ta cijela priča ne bi zanimala da nema nekih nelogičnosti koje bodu u oko.

Policija je uhapsila lokalnu Mata Hari kad je krenula na presicu koju je organizirao odvjetnik Hodak. S jedne strane, što je to tako eksplozivno imala za reći Mata Hari da su je brže bolje spremili u Remetinec? S druge strane, kod nas se osuđeni ubojice, lopovi i pljačkaši slobodno kreću ulicama, pa ako se i digne protiv njih kakva tužba onda ostaju na slobodi do suđenja ili pravomoćnosti presude. A ovdje hapse nevažnu i nebitu ženu koja u najboljem slučaju može biti svjedok. Ali, istina Bog, zadržali su je u zatvoru dok nisu pronašli razlog za otvaranje istrage. Pa su ju onda mogli i dalje zadržati u Remetincu. Izgleda da je nekom važno da Mata Hari ne progovori.

Osim ako državni vrh ne odredi drugačije. Koji državni vrh ? Zar nemamo trodiobu vlasti i zar sudačka vlast nije neovisna. Ma nemojte biti naivni. Naravno da nije. Suci poštom dobivaju naloge od državnog vrha kako trebaju suditi u nekoj, za državni vrh važnoj stvari, a suci šalju poštom i uvjete odvjetnicima, pod kojima će presuditi u nekom sporu u korist njihova klijenta.

Zato me malo zbunjuje gužva koja se stvorila oko Mata Hari. Hoće li nam to netko skrenuti, kao toliko puta do sad, pažnju na nju kako ne bismo primijetili nešto važnije?

Ili će kroz koji dan, u ranu zoru, u krugu neke vojarne, daleko od grada, istrčati streljački vod, Mata Hari će biti privezana za stup. Dat će joj priliku da popuši još zadnju cigaretu. I onda BUM. Tako je završila prava Mata Hari. Bilo bi šteta da ova lokalna završi slično, t.j. nestane bez riječi. I mi ne doznamo o čemu se tu radilo.

Što to veže Vladimira Zagorca, Mladena, Bajića, Antu Nobila i Zvonimira Hodaka? Nisam uspio dokučiti iz javnosti dostupnih podataka. No možda nas prosvijetli 45 lines. Njemu to često dobro pođe za rukom.

Komentari

Ima jedna stara pjesmica: Oj

Ima jedna stara pjesmica:
Oj Suzana,zamazana...al' je krasan ovaj svijet.Žalim tu mladu ženu.Suzana je zamazana,a svijet ostaje krasan za Zagorca ,koji je jadan jeftino uspio rasprodati sve što ima u Hrvatskoj na vrijeme a možda će i on ispariti poput dragulja, novaca, tvornica,zemljišta...I za sve njemu slične.

cvjetići

Tko je glasao

Kad sam jutros pisao ovaj

Kad sam jutros pisao ovaj post, ne previše ozbiljno kao i obično, nisam ni znao da je upravo na današnji da prava Mata Hari streljana. Naša provincijska Mara Hari je na današnji dan "zaradila" 30 dana pritvora. Pa da nema sličnosti:)

Tko je glasao

Ivane, to je čisti

Ivane, to je čisti nadrealizam.
Sve odkad je počelo sa Petračevim ispovijedima pa do ove dame.
Pitam se što je zaista u realizmu kad ga se ovako prekriva nadrealizmom!

Tko je glasao

Koji put mislim da sve ovo

Koji put mislim da sve ovo što se događa sanjam i da to nije realnost i da ću se na vrijeme probuditi iz tog sna.

Tko je glasao

Negdje sam pročitao da je

Negdje sam pročitao da je Suzana trebala optužiti Valentića i još neke iz vlade onog vremena. Očito je problem u tome da državno odvjetništvo sprečava da istina izaće na vidjelo.
Najmanji je problem službenoj istrazi dobiti podatke banaka o računima i potpisnicima istih. Za to ne treba angažirati nikakve Suzane. DORH te podatke ima a jako se boji da ti podaci ne izađu u javnost. Zbog toga panika kada se pojavila suzana, boje se da će istina o računima izaći u javnost.
Zanimljiva je istraga, Suzanin odvjetnik tvrdi da se brani šutnjom a istraga tvrdi da je opvrgnula sve što je Hodak izjavio?
Sve ovo daleko je od europe a jako blizu sibiru iz sedamdesetih. Istrage se provode bez javnosti i sve su tajne. Zašto?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci