Tagovi

Mandat i ko ga bu dobil

Opet problem s dužinom dnevnika. No probal bum na svu silu napisat traženu normu.
Imali smo vruče pred izbore a izgleda da sad imamo užareno poslje izborno vrijeme.

U pred izborno vrijeme sam napisal da bi najbolja bila velika koalicija jel samo skupa možeju stati korupciji na put. Večina nije reagirala a neki su bili i kritični.
Još sam uvijek tog mišljenja. Ljevo i desno orijentirani birači su složni u jednoj stvari da je to največi uteg koji neda naprijed onak kak si građani zamišljaju.
Imamo i takvih birača koji su skloni nekoj srednjoj opciji, ali se ta ne pokaziva jel je slaba i podmečeju im se klipovi pod noge od desnih a još više od ljevih, koji sa radikalnim gledanjem na sve kaj nije ljevo orijentirano gledaju velku opasnost za svoje ciljeve.

Moje mišljenje da je snaga u velkoj koaliciji ogromna i da kad bi zaboravili na orijentaciju mogli bi napravit za par mjeseci čuda.

Sad se puno nas prepucava na to ko je u pravu i ko ima pravo na mandat. Umiješal se je i naš slavni predsjednik koji ima puno simpatizera ali i kritičara.

U igru je ušel i gospon Friščić. Meni izgleda taj čovjek pametan makar izgleda ko da bu zaspal u hodu. Mislim da nije za podcijenit i da igra Mesićevu igru o velkoj koaliciji.

No vidli bumo kak se bu završilo.
Ja sam skoro 100% uvijeren da bu došlo do velke koalicije.

Komentari

@Skiviki, u tagove molim

@Skiviki, u tagove molim upiši ubuduće i HSU.. kad već pišeš ostale parlamentarne starnke.....
I sada odgovor..... Neće nitko od tzv. velikih riješiti kriminal u Hrvatskoj jer to naprosto ne mogu..... ali tko onda može?
Samo netko treči tko ili ako bude imao dovoljnu političku snagu... a jeli to HSS-HSLS.... bumo vidjeli... sa HDZ-om sasvim sigurno neće moći, no to automatski ne znači da će moći na drugoj strani. Igre igraju svi pa je malo teško očekivati da će ju prekinuti netko tko "padne sa marsa"....... OSIM.... AKO..... "tiho su ušli i postali legenda"

Tko je glasao

Demos, Ko prvo moje

Demos,
Ko prvo moje izvinjenje da sam vas zaboravil, skoro za ne oprostit jel sam i sam penzić. Dal si bum truda drugi put.
Drugo, svi mi imamo svoja razmišljanja i nekakva rješenja u glavi.

Tko je glasao

U pred izborno vrijeme sam

U pred izborno vrijeme sam napisal da bi najbolja bila velika koalicija jel samo skupa možeju stati korupciji na put. Večina nije reagirala a neki su bili i kritični.
Do velike koalicije nikada neće doći upravo zbog korupcije. Obje strane se sada lome na tome: jedni se bore i rasprodaju sve u bescijenje kako bi spriječili istragu o svim sranjima koja su se dogodila u bližoj (ali i daljoj prošlosti), natruhe kojih su se pojavile u javnosti (nabrojimo samo neke: Verona, satovi i (ne)pokazivanje računa, kuća u Kozarčevoj, Kim, autocesta kod Zadra, Brodosplit i brojne druge). Birači imaju kratko pamćenje, ako ovi zadrže vlast ovo će (pokušati) sanirati i napraviti da ode (neke će stvari za četiri godine otići u zastaru), a oni su se opskrbili pa će biti manje gladni, a i javnost je pozornija, manjina je jača u Saboru pa će sada sve biti drugačije. Ne podsjeća li te ovo na obećanje samom sebi pred Novu godinu da će iduće godine sve biti drugačije, onda prođe 365 dana i opet isto, dajemo si isto obećanje, da ne razočaramo sami sebe.
Ni druga strana nije imuna na svoje propuste i na svoju korupciju (idemo samo spomenuti Bandić Corp.). I oni žele sanirati svoje propuste. Imaju ih manje jer su bili u oporbi, vladali su na lokalnoj razini. Da li će imati hrabrosti sukobiti se s korupcijom prethodne vlasti? Hoće onoliko koliko su sami nekorumpirani. U suprotnom vladat će ravnoteža "uzajamno stisnutih muda" kako je to na HTV-u rekao Vukmirica. Da li će eventualno druga vlast imati hrabrosti pokucati s Uskokom primjerice Sanaderu na vrata?
U svakom slučaju, ni jednima ni drugima ne odogovara velika koalicija.

Tko je glasao

U svakom slučaju, ni

U svakom slučaju, ni jednima ni drugima ne odogovara velika koalicija.
Vidiš i sam si napisak da je najbolje riješenje velka koalicija, makar i ja sam imam mišljenje da je to najgorje rješenje.
Nije se jedamput dogodilo da je policija jedne zemlje za suzbijanje kriminala u svoje redove primila neke od njih.
I za vrijeme jugoslavije je zagrebačka policija to radila.

Tko je glasao

Skviki Morti bu i tak, al

Skviki

Morti bu i tak, al zakaj su onda ljudi glasali, Stipe, Ivo i Zoran su moglu sesti na gablec i gemištek i reć ma zakaj se bumo klali, Titek je to bolše radil! Najme, ja za razliku od mnogih mislim da moraj ijti vnutri vsi il niko. I obvezno bez ovih mustri, ki samo narodu ispod stola delaju!.

No zazbilj, Hvatska treba preporod, a nikakvo recikliranje svih tih kojii ne znaju učinit napretka! Ja sebi ne mogu zamisliti zemlju u kojoj se "elita" bori za glas Roma sa 300 glasova, ili državu u kojoj jedan Joža (ma kakav bio a koji kako kažeš skoro pa spava) će radit parcijalno pa učinit nešto za sebe i za svoju prijateljicu u raspodjeli vlasti. Čak ako se daje više i za selo. U Hrvatskoj ima teških problema i na selu ali i za mnogo toga drugoga, pa smo nastradali sa svakim koji to ne vidi.

I budimo realni, rata negdje nije nikako ni bilo, a stvarno je sve bilo gotovo 95 - što je dakle između 17 i 12 godina najmanje. A neuki bravar (koji je svirao klavir) već nakon 9 godina je bio napredniji - pitaj G-newsa ili posjeti njegov blog. To glede tvoje primjedbe o kvaliteti života!

Tko je glasao

Svaki od njih čuva svoje

Svaki od njih čuva svoje muljatore jel od njih imaju koristi. Probali su i koji put se isplati probat. No dogodi se da prejde i v gače, a čovjek je probal pustit goluba.
Mislim da bi skupa riješili problem korupcije jel bi u slučaju ponovnog mulčjanja došlo do revolucije uz pomoč internacionalne politike.
Sve več viđeno
Mi smo poželjna mlada za EU i u to sam uvjeren. Samo političari ovak dobro živiju i guraju tak dugo dok ide.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci