Tagovi

Male postavke za velika poslovanja

1. Suverenost. Građani, životinje, tvrtke, ideje i razno bi za daljnje pregovore i poslovanje trebali donijeti odluku o suverenosti ili ne, na cijelom području i svemu ili ograničeno ili ni malo. To bi bilo nužno radi nastavka pregovora o poslovima i radi poslovanja.
2. Minimalno odlučivanje i snošenje rizika dobiti i gubitaka. Idu izbori. Niti većina stranaka stiže a niti i većina snaga stiže išta oko toga. Predstoje nam mukotrpni pregovori, odlučivanja, rizici i razno. Npr. i dalje se pleše ples sa puno milijardi na sve strane a još nitko ništa ne stiže rješavati oko toga sa prilično značajnim snagama koje su odavno proglasile maksimalnu suverenost, koje su tu u ulozi investitora, kreatora, provoditelja i šta sve ne. Već je puno problema a ide još više bez minimalnog usklađivanja;
3. Milosti više nema;
4. Minimalizam. Nužna su mala buđenja iz dugih medvjeđih zima. Nužno je otvaranje minimalne konkurencije svega, rješenja, ljudi, usluga, roba ... Nužno je malo discipline u igri, pijanki je bilo dosta a ne treba se bojati da ih neće biti. Nužno je malo sređivanja, izbacivanja hrpe toga u smeće, malo prozračivanja i slično. Nužno je malo poštivanje cjelina, ukupnog, uz očekivani nastavak preseravanja sa prevelikim biranjima po želji sa švedskog stola ...;
5. Zabava. Zabava ostaje i dalje. Defetizam neće proći.
6. Ostalo. Ostalo po slobodnom izboru. Dame biraju prve.

Komentari

2. Minimalno odlučivanje

2. Minimalno odlučivanje i snošenje rizika dobiti i gubitaka. Idu izbori. Niti većina stranaka stiže a niti i većina snaga stiže išta oko toga. Predstoje nam mukotrpni pregovori, odlučivanja, rizici i razno. Npr. i dalje se pleše ples sa puno milijardi na sve strane a još nitko ništa ne stiže rješavati oko toga sa prilično značajnim snagama koje su odavno proglasile maksimalnu suverenost, koje su tu u ulozi investitora, kreatora, provoditelja i šta sve ne. Već je puno problema a ide još više bez minimalnog usklađivanja;

Minimalno odlucivanje je vec postignuto do zavidne razine.Naime porezni obveznici su iskljuceni od pristupu dosadnim brojkama i informacijama o nacinima trosenja nekad njihovog novca. Pisljivih 7-10% budjeta ili sitnih 7-10 mld. kuna koje ishlape bez traga iz budjeta, nije vrijedno tolike glavobolje...A stranke naravno sve i ne stizu pa su zato pojedinci preuzeli na sebe upravljanje cijelim Holdinzima od preko 20 poduzeca, istodobno podmecuci nesebicno svoja ledja za 2 posla:
1. upravljanje bez petljanja preskupe struke i
2. nadzor
A to za posljedicu ima silne ustede i manje glavobolje za sitnozubane. ( citaj sto manje znas, manje te boli glava).
Istina je i sa plesom silnih milijardi u svezi s time.Pravi bestseler!
Stvari su modernizirane pa se sad ne ocekuju literarne mudroserine tipa: "Kako sam trazio crvenu nit", pa ce povlasteno umirovljena avangarda aka elita pisati memoare i modernije knjizurine sjecanja sa naslovima otprilike: "Kako sam od Svaba trazio kredit". To nakon prve razgrabljene knjige "Kako je sve utislo vrit".

Tko je glasao

Kasniš. To je već sve bilo

Kasniš. To je već sve bilo u drugoj polovini sedmdesetih, sa pisanja traženja crvenih niti se je ne samo prešlo nego je i funkcionirala najviša razina odlučivanja i upravljanja sa još više milijardi - glatko, bez šuma i škripe, sve stvarno s voljom i dogovorno.

Nakon toliko napretka sada je trend:
- amandmani na GUP, nakon što se nazida;
- Holding neviđeno ubrzava;
- napredak pročistač i povezano, sve skupa niti 20 mlrd kuna;
- i posebno Donji grad kao plod napretka puno desetljeća, toliko dobro ide da nitko nema prijedloga za nešto eventualno bolje.

Tko je glasao

Najviše amandmana su

Najviše amandmana su podnijeli SDP-ovci, i to čak njih 14, a odmah iza njih slijede zastupnici HSS-a, koji su u svih sedam amandmana zatražili prenamjenu zelene zone u parcelu stambene namjene, a zastupnik HSS-a Mišo Zorenić tražio je prenamjenu dijela zaštićenog Parka-šume Tuškanac u zonu stambene namjene.

Znaci drugovi su kupili livade pod Sljemenom i kucnuo je njihov trenutak.Ali i HSS je napredovao.Covjek bi mislio da hoce saditi mladi luk na Tuskancu, ali - vraga!
Oni bi isto u gradjevinu.Cudi me to za njih...

Tko je glasao

Ali i HSS je

Ali i HSS je napredovao.Covjek bi mislio da hoce saditi mladi luk na Tuskancu, ali - vraga!
Oni bi isto u gradjevinu.Cudi me to za njih...

HSS su istaknuti građevinari. Dok ih je vodio Tomčić, de facto su bili građevinska tvrtka, poslovali sa HDZ-om, SDP-om i svima (npr. Vrbani III je njihova inicijativa a zajedničko djelo). Jako puno toga je obavljeno. Ova ekipa u Zagrebu je iz toga razdoblja i u koaliciji je sa SDP Bandićem.

Što je važnije, sve političke stranke su veliki graditelji, a s tim u vezi i cijela Hrvatska. To je podosta iz razloga potcjenjivanja. U bilo kojoj zemlji na građevinarstvo i pripadajuće odlazi trećina ukupnog kapitala a od onoga kojeg se može varijabilnije utrošiti cca pola, tako da o tome ovise sve ostale stvari. Kod nas se to potcjenjuje, pa je zapostavljeno građevinarstvo našlo put egzistiranja u tom potcjenjivačkom odnosu. Od sedmadesetih, kad su se pojavili novci a drugovima zatrebali rezultati, građevinarstvo je bilo na usluzi. Zatim je trebalo pokazati istočnom lageru život i učvrstiti prijateljstvo i suradnju sa arapskim i drugim nesvrstanim zemljama i građevinarstvo je bilo na usluzi, Tu su se javili neki običaji da je trebalo i nešto casha, vikendica i raznoga. Opet na usluzi. I tako, malo po malo, sve je to manje više građevinarstvo uz neke prateće nužne stvari.

Tko je glasao

Svakacast. Ne znam da li si

Svakacast. Ne znam da li si to htio, ali ovo sam shvatio kao strateski okvir i jako mi se svida.
Ono sto bih htio naglasiti da je povoljna situacija vec duze vremena tu bila, ali da zbog dugih zima to nismo znali.
Ne znam kako da sad to objasnim (i tko je tome kriv), ali upitaste ste li se gospodo ili drugovi otkuda sad odjednom mogucnost jos gorega http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,11,15,mesic_sanade....

Tko je glasao

Graditi ćemo i dalje

Graditi ćemo i dalje (možda ne za nas), u moru će se nesmetano nastaviti plivati, jesti možemo eventualno (još) nekvalitetnije, a sportaši će i dalje osvajati.

A loša vijest je?

Tko je glasao

Predsjednik RH Mesić je

Predsjednik RH Mesić je zgodan za naznake cjeline:
- početkom šezdesetih kao predsjednik općine je bio zaustavljen u razvoju, iako je bio miljenik režima. Razvio se je njegov prijatelj od tada Antunović;
- krajem osamdesetih je bio direktor projektnog biroa u okružju u kojem su tonuli i de facto potonuli, pa je iznenada postao prtedsjednik Vlade, koja je podržavala tzv. Markovićevu reformu i kao najznačajnije prije rata zajedno sa svim društvenim snagama provela otkup društvenih stanova praktički bez novaca, ne samo da se je nešto rješilo nego i sve što se je radilo je malo po malo prestajalo;
- već dugo kao predsjednik traži razvoj.

Toliko dugo je, preko 40 godina, u raznim ulogama, stalno za razvoj i fleksibilniji pristup razvoju. On simbolizira ukupni razvoj. I sve ostale rasprave na skupu ekeonimista, uključujući Sanaderove i Jurčićeve, iako različite, su u istom poznatom okviru koji ne pokazuje ni naznake donjih postavki odnosa sa nama koji cijelo vrijeme hranimo takav razvoj i rasprave. Sada tako više, i da hoćeš, ne ide, kraj je već bio davno a ovo je samo naznaka toga.

Tko je glasao

Uvjek mi je bilo teško

Uvjek mi je bilo teško pratit tvoje komentare, neke sam moral više put pročitat.
Probal bum i ovog razmet.

Tko je glasao

Skraćeno, do sada smo

Skraćeno, do sada smo impresivno poslovali na stotine načina, dominira maoizam kao u Kini, a ja ovdje sada iznosim neke malo drukčije postavke za daljnje poslovanje, one starinske, koje svi znaju ali od toliko napretka ne stignu ili im se ne da spuštati na tako niži nivo.

Skviki, obzirom da smo mi sada špic pollitičari, ne možemo samo muljati kao političari, ekonomisti i razne napredne snage - ako već muljamo red je da bar malo drukčije, jer u protivnom brzo nećemo moći ni sami sa sobom, mi pollitičari.

Npr. ti si u specifičnoj ulozi. Dugo si naš predstavnik u Švabiji, da nas dobro ne predstavljaš ne bi te tako dugo trpili ti zahtjevni tipovi i dame. S druge strane kažeš da jedino tu imaš državljanstvo, da si tu doma. Na tebe se ne odnose neki veliki zahtjevi za daljnje poslovanje, ali i na tebi je neka mrvica toga. Da li si ti za neke male postavke oko našeg daljnjeg napretka (vidi ponešto gore, ili sam dodaj svoje) ili si za nastavak ovoga sa zaokruživanjem na izborima. Uzmi u obzir da mi nismo jednostavni i uskih pravila i gledanja kao Švabe oko tebe, da smo puno raznovrsniji, iskusniji i skloni ka puno toga različitijeg nego oni.

Tko je glasao

Osobno mislim da je problem

Osobno mislim da je problem u minimalizmu.Svi se boje konkurencije ko vrag tamjana.
Kako to objasniti Sanaderu u slučaju Pelješki most?

Tko je glasao

Svi se boje konkurencije ko

Svi se boje konkurencije ko vrag tamjana.
Kako to objasniti Sanaderu u slučaju Pelješki most?

Na žalost, kod nas puno šire snage od pojedinih političkih opcija pa i politike ukupno još uvijek čvrsto i bez dvojbi igraju po svom izboru i kako se njima čini a ni malo po pravilu konkurencije. I okružje je takvo, uključujući ne samo BiH nego i navodno najnaprednije međunarodne snage, one EU, koje ne može izbjeći (načelno . da su više zainteresirani i uključeni, vjerojatno bi Ameri unijeli malo malo bolje igre).

Tako je i Pelješki most u toj logici. Da time rukovodi netko od Čačić, Linić, Mesić, Tomac ili ne znam tko lako bi moglo biti još skuplje i sa još više namještaljki. Ne ponavlja glumac Jure Radić da je za vrijeme SDP vlade (+ Čačić) bilo još bolje - eliminirali su stranu konkurenciju tako da su im, uz dodatnim novcima našima, napunili džepove da ne rade, birali su trase kao da je švedski stol i niz jako pogrešno (ektsrem iznad Šibenika) i što je najvažnije ama baš svi sudjelovali (sada je npr. bar Jambo isključen a možda i tko još).

U vezi sa BiH nije toliko problem što naši nedovoljno dobro surađuju sa BiH, još veći je problem što razni i skoro svi naši prekomjereno dobro surađuju sa beskrajnim pandanima u BiH i dodatno sa raznim međunarodnim snagama - ni EU proračuni ne bi mogli podmiriti takva poslovanja, koja dodatno imaju pobočne veze ka još širem (arapske zemlja, Rusija, Srbija, Crna Gora, Albanija ...). Kao za hladnog rata i SFRJ, sada su isti interesi enormnog poslovanja i profitiranja na vezama još jači - to se vidi najbolje po tome kako su naši sa jakim profitima neskriveno frustrirani što zaostaju za raznim manje iskusnima sa istoka.

Ne možemo nositi niti samo ono što nas košta kod nas uspjeh naših graditelja i nekoliko prvih po abecedi (Agrokor, Agram, Adris ...), a za njihove već ostvarene uspjehe vani smo u deficitu. A gdje je ostala naša i vanjska abeceda, npr. u Zagrebu je više od 35 godina donji nivo, kad su hormoni "napretka" najmirniji, potrebno dodatnih bar 5 mlrd kuna iznad raspoloživih.

Nameće se pitanje da se svaki pojedinac odlučuje, ne izborom stranke nego da li i sam šta hoće ili neće oko daljnjih poslovanja. Zato iznosim ove male postavke za daljnje poslovanje. Većinska praksa do sada je da neće ni u kakav rizik oko toga a htio bi razno, što je baš idealno za opisanu praksu "razvoja". Provjera demokratske volje oko toga se vrši stalno, svaki dan i sa svakim pojedincem. Počela je eliminacija i profiliranje "poslovnih partnera" i "poslovanja". Sredstava, volje i bilo čega za kontinuitet nema, promjene su krenule na najpouzdaniji način, fizički. Moje i svačije punjenje proračuna i sudjelovanje je sve više i više stavljeno na sve širu i sve precizniju demokratsku osnovu, bez donjih postavki teško da se proračun puni i da se daje daljnji doprinos takvome kontinuitetu - milosti više nema niti je moguća, bez obzira o čemu i kome se radi.

Tko je glasao

Većinska praksa do sada je

Većinska praksa do sada je da neće ni u kakav rizik oko toga a htio bi razno, što je baš idealno za opisanu praksu "razvoja".

Bez rizika nema profita. To mogu potvrditi Tuđman, Mesić i Sanader.
Ali ne mogu Račan, Budiša, Čačić i Milanović. Oni bi na sigurno. Oni bi da im ljudi vjeruju, pa kako bude. Zaboravite. Defetizam ne prolazi. Kukavice stop. Ne znate igrat prljave igre, ne znate čistiti ispred svog praga, ne nudite se onda ni za državne čistaće. Natrag na popravni. Vidimo se za 4 godine. Kad odrastete.

Tko je glasao

Od navedenih je jedino

Od navedenih je jedino Budiša riskirao i nije profitirao (ili jeste, bio je bitan za kakvu takvu Hravatsku, u kojoj može prilično mirno povrtlariti i živejti).

Ostali su na valovima inercije. Tu se ponešto riskira/profitira/gubi ali sve skupa više na valovima, uz napomenu da je Milanović kratko i još je otvorena priča.

Kad bi Tuđman, Mesić i Sanader bili mjerilo rizika, onda je više od pola Hrvatske natprosječno u tome.
Ili, ako Budiša nije netko tko je ulazio u rizike, onda ti grgo dobro veli da se držiš ekonomije i ne brkaš sa politikom i drugim.

Tko je glasao

Ja nisam mislio na Budišu

Ja nisam mislio na Budišu studenta, nego na Budišu koalicijskog. A to su velike razlike.

Tko je glasao

I koalicijski Budiša je

I koalicijski Budiša je jedini riskirao i izgubio. Drugo je pitanje šta i kako.

Ako ne vjeruješ ne može netko tko je pobjedio na izborima biti predmet praktički linča svih snaga i eleiminacije a da nije napravio nešto riskantno. Ili da provjeriš raspravom, sigurno bi i dalje bio predmet kritike i omalovažavanja bez objašnjenja i dokaza, što odgovara klasičnim maoističkim predogajanjima.

Ti kao ex-hns jurišnik ne možeš to shvatiti. To lako uočavamo samo mi koji nismo inficirani ni jednom idejnom pojavom niti likom i djelom te koji imamo dosta odigranih utakmica. Usput, za orjentaciju, jedini je Budiša u cijeloj orkestraciji 2000.g. govorio normalnim građanskim jezikom - da je njegova i zajednička nacionalna faza završena i da slijedi građanska faza, doveo Irce, pričao kako mu je tekao život itd., ostalo je sve već idući dan od izbora revolucionarno kiksalo, od čega bazdi i dalje, kao i HDZ. No, to ne znači da je Budiša bio dorastao toj situaciji, u kojoj su se u biti široko otvorila vrata za nove juriše u nove pobjede, zna se kakve. Uz to, Budiša je bio i ostao izdajnik ljevice koji se je postavio na sredinu a nije desnica kako ga serviraju, dakle ono što je predmet napada sa svih strana, kod nas izrazito a i po Evropi.

Radi razumijevanja čitaj tu - post, komentar Bolta itd..

Tko je glasao

Budiša je politički mrtav

Budiša je politički mrtav otkad se prostituirao sa adezejom i izdao Gotovca, jedinu svijetlu hrvatsku točku. Uostalom ti stalno petljaš sa tebi sličnim muljatorima poput Budiše, Milke Planinc (di je nađe?) i Vlatka Mačeka. Gdje to ima veze sa preglednošću. To je otprilike ista preglednost ko i tvoji textovi. Ti si ustvari jurišnik nepreglednosti. A ja sam ti u hajenesu bio nešto ko Štefan u esdepeju. Korektivni faktor. No, nisam ja ni bio tolko kolko neki drugi ljudi, koji su bili exponiraniji, pa su i prije nahebali. Uglavnom, kad je Srećko-kopamnosdokpričam-Ferenčak instalirao Mislava-kaksamsilepi-Žagara, svaka nada je nestala.

Tko je glasao

Kao što sam ti rekao

Kao što sam ti rekao "predmet kritike i omalovažavanja bez objašnjenja i dokaza" - to ti je preglednost.

Zato su nužni naoko zbrkani likovi:
- Milka Planinc kao ključ zbrke i jedini slučaj sa a) stanje b) mjere, to što izgubljeni po bojištima traže a ne znaju šta traže;
- Budiša je nezaobilazan jer jedini objedinjuje sve struje i frakcije (gađenje), ni jedna ga ne može racionalno sagledati (korištenje Gotovca služi tome, Gotovac nije političar);
- dr Vlatko Maček je središnja točka oko koje se sve vrti, ono prije i ono poslije.

Još Holjevac, Tripalo, Šuvar ... i naravno trenutno najjači političar Ljubo Jurčić, izaziva dar mar sa nešto usputnih rubnih odgovora.

Tko je glasao

Kad su bili izbori za

Kad su bili izbori za predsjednika posle Tuđmanove smrti sam Mesiću dal glas. Dan danas si grizem jajca zbog toga.
Kak mi je Budiša djeloval pre blag i onaj kojem sam dal glas daval dojam da je namazan svim mastima i da bu mogel nekaj napravit za Hrvatsku, tak je i pala odluka i to pred glasačkim lističem.
Kaj je napravil zna svako za sebe, isto tak i ja.

Tko je glasao

MA sve štima na osobnoj

MA sve štima na osobnoj razini.
Nego ovdje netko zamisli kulu Babilonsku koju ja i svi porezni obveznici plaćamo.
Stvari bi (općenito) vjerovatno drugačije funkcionirale kada bi taj financijerski kapital dolazio po trzisnoj liniji a ne od harača.Država tj.politika je još uvijek najveći poslodavac a konkurencija uspješno eliminirana.
No da se mijenjaju stvari ..mijenjaju se.Osobno mislim da su kljuć male doboro obućene i istrenirane grupe(gerila).Municiju tj.kapital dobit cemo i avansno....Pitanje je samo smjera grupa a za to treba satnik,bojnik,pukovnik...cilj

Tko je glasao

Ne samo radi zahtjevnosti,

Ne samo radi zahtjevnosti, nego radi čvrstih i raznovrsnih osobnosti i svega kod nas ne hoda niti će hodati takva organiziranja. Kod nas će nastaviti cvjetati tisuće cvjetova i tisuće škola će se natjecati, više nego igdje, naš maoizam je bitno raznovrsniji i nediscipliniraniji nego kineski i drugi.

I država kod nas je nešto bitno razbarušenije nego drugdje i tako će se nastaviti. Tu se također odvija enormno nepotrebno iscrpljenje te da smo kao Švedska, te kao Italija, te američki, te ovo te ono, a onad smo logično sve to i još kombinacije toga. I oko toga su nužne neke postavke, inače samo buja i onako nabujalo.

U tom smislu se radi samo o donjim postavkama i sličnom. Dok razni revolucionari kuju revolucionarne planove stalno teku razne revolucije, dok se razni projekti stalno idejno pripremaju razni projekti se u svim fazama odvijaju, dok kod nas egzistira sve iz svih razdoblja i vremena i kod nas je jako toga puno odbačeno a novog se stvara a drugdje je to još puno intenzivnije.

Zato, samo donje postavke, a ostalo slobodna igra, milosti više nema ni na tom djelu.

Tko je glasao

Ne radi se tu o revoluciji

Ne radi se tu o revoluciji nego o golom zivotu i elementarnoj egzistenciji.sam nikuda ne mozes.
Davor Šuker bez svojih trenera i suigraća nikad ne bi bio Davor Šuker

Tko je glasao

Ne radi se tu o revoluciji

Ne radi se tu o revoluciji nego o golom zivotu i elementarnoj egzistenciji.sam nikuda ne mozes.

Baš zato. Maoizam je pojava u kojoj razvoj ide tako da goli život i elementarnu egzistenciju nitko nikome ne može jamčiti, pa ni ako se udruže, tim još manje. Goli život i elementarna egzistencija su rubne stvari rubnih pojava u takvom razvoju. Igraju se bitno inertnije i bitno složenije igre, samo je stvar u tome da preekskluzivne snage ne žele uperiti oči i uši i to bar malo vidjeti i čuti, umjesto toga se postavlja ovo i ono i tako jako dugo, čime se maoizam hrani i jača, do stupnja da je većina pojedinaca, svaki za sebe, Mao ili maoist jačeg kalibra, to je maoizam sam.

Pretpostavka za priče o golim životima i egzistencijama je niz toga:
- skinuti se sa 75. razine bar na 24. razinu, zatim bar malo pogledati i djelove i cjelinu ...;
- probati uočiti i neke rubne pojave, kao područje rada;
- na tim rubovima eventualno uspjeti vidjeti i čuti neke preživjele, koji bi u strogom poverenju i šiframa mogli nešto naznačiti za neku orjentaciju.
I ako se tako obavi, nije se obavilo ništa nego tek navuklo rizike i slično. Onda se tek nekim putešestvijama dolazi do golog života i elementarne egzistencije.

Može i naopako, tj. prijekim putevima, odmah in medias res, ali za to nisu uhodani običaji, to odavno nije u trendu.

Kreiranje Šukera i slično je maoizam, to isključuje priču o golom životu i elementarnoj egzistenciji. I dalje su, logično, ne u boljoj šansi nego na udaru najbolji srednjoškolci, oni koji pored odličnih ocijena u svemu stignu i dodatno na najboljoj razini. Isto tako su na sustavnim udarima najbolji odarsli profesionalci. Tereti i sva čuda logično udaraju na takve. Daljnje pojačavanje je milimetrima blizu toga, nakon desetljeća i desetljeća takve prakse, da će takvi biti definitivno izgubljeni i za beskrajne maostičke snage i za gole i iza malo obučenije živote i egzistencije.

Zar to sve skupa ne izgleda logično i poznato, samo je pitanje da li će se eventualno tko odlučiti na neke male stvari oko toga ili ne. Svar je, dakle, prilično demokratska i po izboru.

Tko je glasao

jel to sve skupa znaci:

jel to sve skupa znaci: Uzdaj se use i u svoje kljuse

Tko je glasao

Da, to je osnova a onda se

Da, to je osnova a onda se takvi svirači nekim putevima međusobno nadopunjuju, tako se je to stalno radilo a novi valovi potvrđuju još više.

Ili se što čvršće držiš ove mtarice uspjeha koja privlači pažnju /koja također jako eliminira) ili što osobnije.

Obzirom da se priča o tranziciji i čvrstim grupiranjima kao otporu tome, šta je logičnije od toga da je i onako trajuća praksa osoba ne samo jedina alternativa nego i jedini put ka društvu koliko toliko slobodnih i ravnopravnih ljudi.

Sva petljanja su, htjela ne htjela, u funkciji davljenja i dosegnute prakse te sprječavanja razvoja takve prakse. Zato se i mali znakovi osobnih koraka sustavno dave.

Ako se ne kuca na nebeska vrata, ona se neće otvoriti.

Tko je glasao

Ma to sve super na osobnoj

Ma to sve super na osobnoj razini...ja sam ipak misljenja(mozda grijesim), ali netko izmisli fiks ideju tipa "Peljeski most" i ja za to dajem 50% poreza na dohodak i 22 %PDV( znaći 70% od onog sto sam zaradio!!!)....s druge strane troskovi svega rastu...tj.znaci sve skupa ja moram raditi 12 h dnevno jer netko gore koji nema pojma o "teroriji muke" zivi lagodno i nije ga briga da ja npr.ne vidim svoju djecu..i da samo radim u pravilu za njihovu guzicu.
Jesam ja za maoizam...ali pitanje koliko on ima smisla samo zato da se globalno gledano popuni neciji nerad.
NJima nikad dosta....i u tome je problem.Zive lagodno i boje se konkurencije.Za minimalizam potrebni su preduvjeti i pravila igre a njih određuje pravilna politika..kao u npr.Svedskoj.
Ti tamo stvarno znas da ako radis da ces i imati...ovdje je sve neizvjesno, bas zbog onih koji zive na tuđoj muki.
Zato se i dogadja odlijev mozgova stoljecima i raja popizdi u pravilu svakih 40 godina međusobnim klanjem.
Nama su samo potrebni okviri tj.jasna i moralna pravila igre

Tko je glasao

Školski dobro uočavaš

Školski dobro uočavaš ali:
- to ti praši punom parom od sedamdesetih i po formuli da nema oni i mi, pravog otpora u biti nema a da funkcionira punom parom pričitaj post, komentar Bolta itd.. I da, jasno je da su razne zgode i nezgode vezane s tim, i računica, ali baš zato što je to apsolvirano negdje 1975.g. to više hrani pojavu nego zaustavlja, i svirači i bandovi služe za malo zabave. To je zajednička zabava u kojoj se još i te kako traže šanse, puno širi krug je profitirao i profitira na zabavi pa tko bi mjenjao tako nešto uspješno;
- to što se netko sjeti sada da bi nešto, pa još kao u Švedskoj, to je samo odličan prilog tome. Pojava je imuna na udare i bitni jačih protivnika. Npr. iznad malih provjera gore je jasno zašto je izvjesni smušeni političar Budiša čvrsto ujedinio sve opcije, obzirom da nikakvog objašnjenj nema nema osim maoističke patetike sa iznimnim gađenjem, sigurno je da se radi o jedinoj točki u kojoj je Budiša opasan tj. nevičan je formuli napretka. Obzirom da je ista pojava kao od šale uklanjala takve pojave koje su čvrsto na liniji kao Milka Planinc, Šuvar i sve poslije 90.g., i Račana bi da nije umro, to što se netko sjeti ...;
- to ne praši samo po velikim poslovima. Uvijek to prati pun o jačaa snaga može-ne može, gdje se paralelno jako teško i iznimno nešto zadovoljava što napredak sa sobom nosi. Sve te beskrajne snage, pa i VSS, s gađenjem odbijaju suočiti se i sa najmanjom rutinskom stvari. Upravo opet haraju tisuće takvih ne može. I kada se radi u bliskim i prijateljskim krugovima, nitko i ne pomišlja nešto i sitno ukloniti i rješiti, što se rješi kratkim razgovorima, tako nešto izaziva iznimno iritiranje i gađenje a beskrajno usuglašavanje i putovanje po maoističkim labirintima je opet u modi. Mi koji smo nosili teret hrvanja sa zvijeri se više ne osjećamo izigranim od naših beskrajnih drugova, jer znamo neodoljivu privlačnost napretka i šta nosi. Dok ovo pišem i dok netko drugi tako gubi vrijeme, uklanjaju se i zadnje prepreke takvom kontinuitetu napretka i već nastavljamo bitno demokratičnije, onako kako svi hoće, vrišteći hoće, tako da svi i sva dođe do izražaja.

Dakle, iako smo u novom valu napretka, sve ide puno demokratičnije i pravednije, otvaraju se sva vrata, zapreka više nema ni potrebe gađenja i ušli smo zanimljivu završnicu igre, u kojoj više nema potrebe za nikakve bitne priče jer se sve dobro zna, i više nego dobro, pa svatko i sve igra kako zna i umije i ništa drugo i onako ne uspijeva, sve drugo je uspješno uklonjeno. Razloga za defetizam nema, iznimne snage su dovele do toga da nije moguć slom kakav najavljuju katastrofičari, paralelnaa praksa je i onako bila zavidna, pa se nitko nema šta žaliti da u Hravtskoj ništa nije moguće. U Hrvatskoj ništa nije pouzdano ali istovremeno i ništa nije jako zapriječeno. Jako se dobro zna šta rade jedni a šta drugi, samo je i jahanje na drugima završeno. Nikakve mogućnosti milosti više ne postoje, ne samo da su potrošene nego su potrošeni i svi krediti milosti i milost je u dubokom bankrotu. Igra teče.

P.S. U igri nije samo Pelješki most, trenutnio je u igri cca 150 mlrd kuna sa manje smisla nego taj most, koji je kao takav smislen samo kao dohrana maoizmu napretka. Istovremeno nitko od tih snaga nije voljan platiti niti taksene marke, očekuju da im plati netko drugi. Tako to teče već više od 35 godina, ne mjenja se jer su to uglavili carevi Mao, Nixon, Tito i Brežnjev i jer to još nitko ozbiljno ne dovodi u pitanje.

Tko je glasao

Evo naučio sam nešto od

Evo naučio sam nešto od vas..a da vam nisam ništa platio(negdje ste napomenuli da vaše usluge koštaju) :))

Tko je glasao

Postavke (gore), cijena

Postavke (gore), cijena usluga i sve sotalo se odnosi na napredak, maoizam itd.

Sve ostalo što nije u tome ostaje po tradicijskim pravilima, smisao nije to daviti nego baš obrnuto, malo rehabilitirati od siline napretka, pazeći da se maoizam ne hrani. Igra te crte je složena ali je jasna.

Tko je glasao

Da se nadopunim....mi imamo

Da se nadopunim....mi imamo svirače ali nemamo bendove:)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci