Tagovi

Mala škola licemjerstva

Jučer je u Splitu bilo predstavljanje liste HSS-HSLS i njihovih kandidata u X. izbornoj jedinici. Ako netko slučajno nije upoznat, HSS je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji skoro nestao s političke scene nakon serije sukoba bivšeg gradonačelnika Dubrovnika Vida Bogdanovića, Marinka Filipovića i ostatka stranke i svijeta, a HSLS je postao beznačajan nakon razlaza Vlada Gotovca i Dražena Budiše te je egzistirao samo kroz neobične koalicije. HSLS je i dalje u sličnoj poziciji (sada je to i tragikomično, ali o tome će biti riječi kasnije), a HSS (tj. predsjednik g. Friščić) je došao na genijalnu ideju da uspije prijeći prag angažirajući sveudilj poznatog Stipu Gabrića crtica Jambu.

Jambo se, naime, razišao s HDZ-om optuživši ih da ga reketare (neka čitatelji izaberu kome će vjerovati) i krenuo kao nezavisni zastupnik i u Županiji osvojio 4 mjesta i koalirao s - HDZ-om! Međutim, vrlo brzo se posvađao (nekave ceste, asfaltiranja, GP i tako to) i "otkupio" jednog zastupnika HSP-a i kada je htio formirati novu vlast Vlada raspušta županijsku skupštinu i raspisuje nove izbore. I tada imamo situaciju da Jambo osvaja sa svojom listom čak 10 mjesta (dobio je 13% glasova u samom Dubrovniku!) i formira se čvrsta, jedinstvena, stamena vlast zajedno sa SDP-om i HNS-om. Ono što je zanimljivo da Jambo i HNS (tj. dr. Andro) fantastično surađuju s dubrovačkom gradonačelnicom tako da se više ne zna tko je u kojoj stranci! Možda je to divan primjer kako na lokalnoj razini surađuju ljudi različitih uvjerenja i čiste prošlosti na dobrobit naroda... Možda je potrebno napomenuti da je u svemu tome SDP "čardak ni na nebu ni na zemlji" - ribari bi rekli da su "uletili u vršu". A smiješna pozicija HSLS-a se očitava u tome što je HSLS u DNŽ u koaliciji sa HDZ-om, a zajedno su na listi s Jambom kojeg obožavaju! Ali tko im je kriv...

I tako, Jambo je u HSS-u i želi u Sabor. Želi zaustaviti Gornje Horizonte, želi pravedno podijeliti zemlju u dolini Neretve, totalno se bacio na poljoprivredu, ma dobro ima tu i neki dugić MORH-a još iz 90-ih i neke ostarjele tužbice za gospodarski kriminal, ali ono što je interesantno to je jučerašnje zalaganje za hrvatskog ribara, za hrvatsku ribu na hrvatskom stolu, za spas srdele itd. itd. A kada slijedeći put u nekom diskontu vidite smrznutu ribu, škampe, lignje, hobotnice i sve ostalo što se u moru brčka i natpis "JAMBO" na kutiji uz neizbježno "Zemlja porijekla: sve, samo ne Hrvatska" znajte da to podmeće najčešće "diplar iz Gromače" ili "magistar iz Čaprazlija" (oni su trenutno krivi i zato što pada kiša na predizbornom skupu HSS-a).

Čekamo slijedeći biser!

Komentari

Da li je ovo pravi maoizam?

Da li je ovo pravi maoizam? Svak sa svakim, a niko s nikim više od dva puta. Savršena kakofonija.
Poštena i ravnopravna podjela zemlje u dolini Neretve, koju će Jambo vodit, e to moram doživjeti, ali bojim se da nemam šansi.

Tko je glasao

Ne nije to maoizam nego

Ne nije to maoizam nego mazohizam.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci