Tagovi

Magluštine svjetskog policajca

Navodno je riječ o egzekuciji iz neposredne blizine. Navodno je Obama to promatrao u direktnom prijenosu s najbližim suradnicima. A onda CIA kroz usta Nr.1. Panete odlučno tvrdi da Obama nije gledao akciju on-line. I navodno još mnogo toga sve kao navodno, dovoljno da se bude skeptik u gastronomskoj predstavi prvog policajca na globusu. Tolko degutantnih inprovizacija da je ćak i Bush Jr. Apstinirao od posjeta groblju Twinsa gdje ga je Obama pozvao. Da, to je priča o čuvenoj bazi podataka nazvanoj Al Qa'ida i njenom prvom čovjeku Bin Ladenu. Inače Bin Laden loza održava kućno prijateljstvo s obitelji Bush – samo da se zna.
Obzirom da je svijet zasut gledištem propagandnog stroja SAD-a tj CIA-e kao udarne pesnice kojoj državne granice ne predstavljaju nikakvu prepreku u pogledu ko zna kojeg po redu ubojstva svojeg Bin Ladena nije zgorega ćuti i vidjeti svjedočenje nekog iz pozadinskog ešalona (nekad prvog) te iste sile pa usporediti argumente. Naime izvjesni dr. Steve R. Pieczenik (usput Židov!:)) čovjek koji se održao na brojnim utjecajnim pozicijama pod tri različita predsjednika i dalje radi s Ministarstvom obrane SAD-a, tvrdi da je Bin Laden umro 2001.g. od posljedica Marfanovog sindroma te da 9/11 jest grandiozna unutar američka zavjera. Otkud se sad stvorio taj Štefek koji ide kontra moćnog stroja svojih poslodavaca i koji su mu motivi za ovakvo postupanje. Dakle, Steve nije sada iskočio iz paštete – Steve je stari igrač; bio je zamjenik pomoćnika državnog tajnika u tri različite uprave, Nixona, Forda i Cartera; radio je i za Regana i Busha sr i trenutno je konzultant ministrastva obrane. Bivši kapetan američke mornarice Pieczenik je nositelj dvije prestižne nagrade Harry C. Solomona na Harvard Medical School gdje je i doktoriraro.
Pieczenik je kao strateški planer služio i Kisingera, i Cyrus Vance-a i Georga Schultza te Jamesa Bakera. To je lik koji je najdublje povezana osoba sa obavještajnim strojem SAD-a u proteklih 30 godina. Taj isti lik tvrdi u svojem interviewu da je osobno upoznao Bin Ladena jer je s njim radio na destrukciji sovjetske penetracije u Afganistanu u ranim 80-tima. Tamo je i obolio od Marfanovog sindroma a liječen je u američkoj bolnici u Abu Dhabiju. CIA je nadzirala cijeli tijek njegovog liječenja, znali su da umire i pustili su ga da zadnje dane provede u kompleksu Tora Bora u Afganistanu. Umro je neposredno nakon 9/11 o čemu je saznanje imao i Bush jr u trenutku kad ga je imenovao „sotonom“.
U svom daljem obraćanju notornom glupošću proglašava scenarij po kojem Biden, Obama i Hillary gledaju prijenos egzekucije (koji je Paneta kasnije opovrgao!) dapače isto naziva američkim teatrom apsurda. Međutim opravdano postavlja pitanje zašto američka vlada ponovo laže svoj američki narod, ovo ponovo se odnosi na aluziju 9/11. U padu podrške plave Amerike Obama je morao pokazati da je veći Amerikanac od većine konzervativaca koji propagiraju haračenje svijetom i da bi na taj način ponovo osigurao predsjednički reizbor u narodu koji je zaluđen dirigiranim holografom. Bez obzira jel rođen na Havajima il ne...
Pieczenikova tvrdnja i javna izjava da je Bin Laden pokojni već 10 godina digao je na noge brojne obavještajne stručnjake kao i šefove država diljem svijeta. Da bi dodatno podigao političku temperaturu u istom interviewu izjavljuje kako je spreman svjedočiti pred Saveznim komitetom pod zavjetom krivokletstva za ime generala koji je „autor 9/11“.
Na kraju je „Štefek“ objasnio da nije ni liberal ni konzervativac ni demokrat već samo Amerikanac koji je duboko zabrinut zbog smjera u kojem njegova zemlja ide.
Čitav interview može se pogledati ovdje (još kad bi ga nekćer preveo!) u nastavku u 7 dijelova.

Drugi dio Treći dio Četvrti dio Peti dio Šesti dio Sedmi dio

Komentari

7,62 x 51! To je, po meni,

7,62 x 51! To je, po meni, osnovna tema dnevnika.

UN? EU? Demokracija? Suđenje (pa makar i u odsutnosti)?
Međunarodni sudovi za ratne zločine?
Kaj to sve je?
Sve to ništa ne vrijedi.

Zakon svih zakona je njihov 7,62 x 51
Gdje hoće, kada hoće i koga hoće!

Tko je glasao

svida mi se dnevnik, nacin na

svida mi se dnevnik, nacin na koji gleda..

bin laden.. svi znamo da je US covek
poslan tam gdje je, sa ciljem
proglasen drzavnim neprijateljem sa ciljem
da li je on sada ziv ili mrtav.. potpuno nebitno, kao sto je vec dugo to nebitno

postao je simbol.
US je napravila simbol
US ima opravdanu svrhu (cuvara, spasitelja, oslobodioca)
US intervenira posvud sa alibijem

Osama je zadovoljio dvije strane. Postao je Lider, Pojam, Simbol - Terorizma, a ljudi vole idole
Osama je zadovoljio US potrebe za opravadanim intervencijama

US i Osama su Tudman i Milosevic.. jedan bez drugog teze opstaju na vlasti.. akcija reakcija.. uzrok posljedica
To je bas ono sto danasnje neoliberalno potrosacki orijentirano drustvo trazi. Ta kombinacija zadovoljava sve potrebe.

Zasto su ga bas sada "ubili"? mozda je to bas marketinski bilo nuzno, Obami.. Mozda je US $ pao, pa je kao i uvijek rjesenje rat. Mozda Obama nema snage, financijske, jer mu fali "kucna" moc, za novi rat.. Mozda je Ubojstvo Osame samo pokusaj jacanja $ bez rata? Stabilizacije cijena nafte? ..

Potpuno je nebitno da li je Osama odavno mrtav, ili tek od nekidan. On je svoju svrhu odavno ispunio. I kao CIA-in obavjestajac i kao pravovjerni muslimanski ratnik.. Ovo je samo neki epp za .. ma ne da mi se ni razmisljati.. nevazno je

Sto se tice US, ovoliko bezupspjesno traganje u "obradenim" zapadnocivilizacijskim mozgovima svijeta bi moglo znaciti slabost. Obama jest slab. On nije republikanac. Njemu treba slika neke moci. Ovo je samo jedan takav pokusaj. Plan smisljen Americkim mozgom. Mozgom koji pretpostavlja kako cijeli svijet misli na njihov nacin.
Za tren, Obama ima korist od proglasenja dana smrti... bar u istim takvim mozgovima
Dugorocno, ma smijesno je.. kakav Osama.. napraviti ce CIA novog kad im bude trebalo, ili ce Arapi izdvojiti jedno ime.. ili .. ili Indija ili Kina ili .. ma svejedno..

Sve su to samo predstave za siroke narodne mase..

U Osaminoj smrti bi jedino stvarno interesantno moglo biti pitanje : Tko je Stefek? I gdje je Stefek ? Sto ce sutra napraviti?

E to je ono, sto nitko od nas, sa sigurnoscu, nikad nece moci znati. Ma, ni sa manjom od manjih, sigurnosti..

No i taj Stefek nije nesto jako vazno za nas zivot. Dode vise kao Elementarna nepogoda ili Dobitak na lutriji. Ili ga nema. Na sve od toga ne mozemo utjecati. Pa zato Stefek sluzi vise kao Orbitrek za mozak. I mozda da pobjegnemo prije poplave na krov.. Ne vidim tu nekih drugih mogucnosti.. za nas kao osobe.

Al da je interesantno o tome razmisljati, jest.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Preko koljena

@lunoprof

""US i Osama su Tudman i Milosevic.. jedan bez drugog teze opstaju na vlasti.. akcija reakcija.. uzrok posljedica""

Gdje iščupa Tuđmana na ovakvoj temi.

Feralovska teza drži vodu kao rasušeno bure.

Vas bi gospođo trebalo saviti preko koljena i dlanom vas po guzici snažno udariti jedno 15-20 puta.

Mislim ono,kao zločesto derište.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

prosim lepo, kak bi purgeri rekli.. uzdrzite se osobnih komentara u nedostatku argumenata.. ovo bi se sad vec moglo nazvati pretjerivanjem

lijepo misliti i pisati..
psovanje, vrijedanje, seksizam i ostalo .. pa zar ste tako nisko pali da vam obicne, sasvim obicne rijeci nedostaju?
ili samo argumenti?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Da,nedostaju mi argumenti

@lunoprof

kojima bih se suprostavio vašoj tezi da su Osama i Obama isto što i Tuđman vs. Milošević.

Na tako glupu floskulu glupo mi je uopće trošiti riječi,pa sam vam samo htio dati na znanje svoj stav,na kojeg imam pravo jel tako, o vašem biseru.
Sada da idem obarati vašu tezu (Tuđman: Milošević) ispalo bi da spamam ili trolam temu.

Mislim da ste među najslabijim kalibrima na ovom forumu. Imate kvantitet,ali kvalitet vam je stvarno....

Da netko otvori temu o uzgoju kišnih glisti u Rumunjskoj,mislim da bi vi iznašli načina da ubacite bar jednu rečenicu protiv Tuđmana.
Recimo eto,vi velite da se uzdržim osobnih komentara. Gledajte,mene i osobno vrijeđa kada netko usporedi Tuđmana i Miloševića na način da ih izjednačava.
Ne što bih nešto ljubio Tuđmana,zna se tko je on za Hrvate,nego kada netko napiše takvu glupost ,doslovce vrijeđa inteligenciju potencijalnog čitatelja.

Samo jedan primjer kako su njih dvojica neusporedivi,a ima ih bezbroj:

Miloševićev strateški cilj je bila Velika Srbija,nije uspio i čak mu se i ona smanjila.
Tuđman je uspio.

Uspoređivati i izjednačavati ,recimo jednog izabranog predsjednika (Obamu) sa jednim kojeg eto ipak nitko nije birao na ništa (Osama),može ovdje samo@ lunoprof.

Baš ste neozbiljni a pri tome i zločesti.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

nacionalizam-1 rada nacionalizam-2. Jedan drugog hrane i jacaju. Odrzavaju na zivotu. pridrzavaju ako jedan posustane. Ne iscu hrane ni ekonomije, dovoljni su sami sebi za odrzanje.

to ti je to isto, samo bez imena.

i bez navedenog lika i djela Franje Tudmana i Slobodana Milosevica.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Što je tu negativno

@lunoprof

nacionalizam nije bauk, problem je u nečem drugom.
eto npr. svoje voljeti tuđe poštivati je isto nacionalizam,
nisi ti jedina koja brka nacionalizam sa šovinizmom,

često puta se to namjerno radi iz drugih pobuda,

nacionalizam može bez mržnje,šovinizam je mržnja

Ti pristupaš nacionalizmu kao nečem negativnom iz tebi znanih razloga i uvjerenja.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

ne, to nije tocno. Svoje voljeti a tude postovati .. nije nacionalizam.

To je nesto onako uobicajeno, i u redu. Razlika je samo sto znaci "svoje".
Nekom je nacija, njegovo, nekom drzava, vjera, nekom obitelj, kraj u kojem zivi, prijatelji, grad.. Svatko ima nesto, sto je sam odlucio da mu je jako vazno. I to je onda njegovo. To je pravo na samoodlucivanje.
Bitno je uvazavati tude misljenje, i ne nametati svoje kao jedino ispravno, u tom slucaju. Svatko ima pravo na svoje "ljubavi". Bitno je da to sto odredis kao "svoje" ne postane posebno dobro, nadcovjecno dobro, samo zato sto je tvoje.

ovo je problem:

ovaj izraz također odnosi se na određene ideologije nacionalnih pokreta, koje imaju političke tvrdnje u ime pojedinih nacija.

ja bih dodala, i drugih nacija..

Kao sto si i uzimaju za pravo odredivati kakve vrijednosti ima ta "svoja" nacija.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Bitak Štefeka

U Osaminoj smrti bi jedino stvarno interesantno moglo biti pitanje : Tko je Stefek? I gdje je Stefek ? Sto ce sutra napraviti?
E to je ono, sto nitko od nas, sa sigurnoscu, nikad nece moci znati. Ma, ni sa manjom od manjih, sigurnosti..No i taj Stefek nije nesto jako vazno za nas zivot. Dode vise kao Elementarna nepogoda ili Dobitak na lutriji. Ili ga nema.

Vrlo dobar point Luna iako mi djeluje kao da nisi sve velila kaj si htjela, ali to je samo moj osjećaj! Poanta objave je Štefek svih štefeka čije djelovanje je predmetom više dnevnika na ovom portalu negdje afirmativno negdje pežurativno sve u svemu je dobro da se čovjek propituje mimo uniformiranog sustava koje su to sile svijeta koje uslovljavaju inflaciju antagonizama kao dominantne paradigme nasuprot ljubavi i razumijevanja. To propitivanje je i zato bitno da bi se shvatila svjetska događanja obrascem od općeg ka pojedinačnom. Bez takvog propitivanja nije moguće razumijeti uzrok i posljedicu barutnog Balkana, nije moguće razumijeti hrvatski rat koji nikad proglašen nije. Zato je veoma važno promišljati Štefeka koji se izdaje za alfa pastira i globalno i lokalno.

Tko je glasao

Ja naivno tražim čašu polupunu...

Kad je Obama napokon prekinuo nesretni republikanski niz predsjednika poludebila, doista sam se ponadala kako će se nešto promijeniti u svijetu koji je sve više tonuo u crnilo.

Da je tad ubijen (ili "ubijen") Osama, pomislila bih - Obama je napokon rekao:

"Cut the crap!
Dosta je svjetske paranoje...
full body scan-ova...
opake tekućine vode koju ne smiješ unijeti u avion...
skidanja cipela po aerodromima...
sumnjičavog pogleda prema svakom biću tamnije kože...
paranoje ako su "zamotani"...
procvata "security" industrije...
svekolike kontrole, a za naše dobro...
i sigurnost, dakako!"

Ali sad, kad smo Obamu bolje upoznali - doista strepim od nove opačine koja bi mogla zamijeniti Osamu!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Evo, i Chomsky se (napokon) oglasio

"Bin Laden je priznao napade. Ja sam priznao da sam osvojio bostonski maraton." - http://www.index.hr/vijesti/clanak/oglasio-se-noam-chomsky-zamislite-da-...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

mislim da se zove Obama.

mislim da se zove Obama.

cini mi se kako se planira nesto .. ne bas zgodno, no koliko strasno, ne bih znala..

a amerika iza toga, kao i uvijek nakon izleta dokazivanja nepodobnosti demokrata

siri ruke republikancima, grli ih i ljubi kao svoje spasioce

Canada je sada konzervativna..

SAD .. bi mogle uskoro imati jos dvije clanice.. a US vodu u velikim kolicinama

Jesam li pretjerala sa idejama?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Naravno da

Jesi!

Tko je glasao
Tko je glasao

Bin Laden kao kvisko CIA-inih igara

Politički analitičar David Ray Griffin također tvrdi da su sve snimke Bin Ladena nakon 2001.g. lažirane tj da je isti umro u kompleksu Tora Bora u 12. mjesecu te godine.Američka vlada (čitaj CIA) objavljuje lažne bin Ladenove izjave kako bi na životu održala zlo i tako opravdala svoj takozvani rat protiv terorizma u Afganistanu, Iraku i svojoj domovini. Više od 10 godina nije se znalo gdje je bin Laden. Ni američke, britanske ili pakistanske vlasti ga nisu uspjele naći. Brojne audio i video izjave koje je navodno dao bin Laden, nemaju kredibiliteta, a najmanje tri su očito lažne, rekao je Griffin. Isti navodi da snimka u kojoj bin Laden u ime Al Qa'ide preuzima odgovornost za napad na WTC nije autentična. Dalje kaže kako je Al Qa'ida rijetko preuzimala odgovornost za napade, bin Laden na snimci izgleda deblje, ima kraće prste i piše pogrešnom rukom. Većina objavljenih snimaka su samo audio snimke, objavljena su samo dva videa od 2001. godine na kojima se bin Laden vidi, a Griffin tvrdi da su oba lažna. Prvi video objavljen u studenom 2004. nema dovoljno vjerske retorike koju su imale prethodne snimke. Taj je video, tvrdi Griffin, bivšem predsjedniku Bushu osigurao drugi predsjednički mandat. Griffin, koji je napisao knjigu 'Osama bin Laden: Živ ili mrtav?', uvjeren je da je bin Laden umro od bolesti 13. prosinca 2001. godine na afganistanskoj planini Tori Bori, nedaleko od granice sa Waziristanom. Pokopali su ga unutar 24 sata, kako nalaže muslimanska tradicija, u neobilježenu grobnicu. Nadalje, Griffin tvrdi da su sve snimke nakon tog datuma lažirane i to od strane Zapada kako bi uvjerili građane da je zločinac još na slobodi živ i da tako pridobiju podršku za rat protiv terorizma u Iraku i Afganistanu. Mjesec dana nakon 11. rujna, SAD i Britanija su napale Toru Boru iako je bin Laden do tada četiri puta zanijekao da je imao išta s napadima na WTC. Nakon toga, bin Laden je snimio poruku u kojoj je Busha nazvao vođom nevjernika te je rekao da je Ameriku snašla Božja kazna, no opet je odbacio odgovornost za 11. 9. Opet je 3. 11. 2001. snimio još jednu poruku, u kojoj je Muslimane pozvao da slave napade, no ni tada nije priznao svoju umiješanost. Od tada do 13. 12. nije puštena nijedna snimka bin Ladena. Tek na taj dan, za koji Griffin tvrdi da je dan smrti bin Ladena, pojavila se snimka na kojoj teroristički vođa priznaje da je sam osmislio svaki detalj napada. Griffin je uvjeren da je taj video snimila i pustila američka vlada. Odmah su se oglasile američke i britanske vlasti koje su tvrdile da je najnovija snimka najbolji dokaz da je bin Laden kriv za 11. rujna. Griffin tvrdi da na toj snimci bin Laden izgleda deblje, bljeđe, ima deblje prste i širi nos, koža mu je tamnija, a brada crna. Umjesto lijevom, piše desnom rukom.Razlog za sumnju da su sve snimke nakon 2001. godine lažne je što se pojavljuju uvijek kada treba popularizirati Bushevu politiku (danas Obaminu) ili podržati njegovog saveznika u 'ratu protiv terorizma', kaže Griffin. Griffin tvrdi da su amerikanci koristili sofisticiranu filmsku tehnologiju u lažiranju snimaka. Smatra da Al Qa'ida o lažnim snimkama šuti jer joj odgovara propaganda.
Bivši agent CIA-e Robert Baer ne vjeruje da su zapadne sile uključene u Al Qaida zavjeru, nego da je Al Qa'ida sama lažirala snimke. BBC je 2004. godine emitirao dokumentarac „Snaga noćnih mora“ u kojem objašnjava kako određene skupine koriste strah od terorizma kako bi pojačali vlastitu političku moć. Dokumentarac se sastoji od tri epizode (1, 2, 3)koje traju po sat vremena, a posebno je šokantan treći nastavak u kojem se govori da Al Qa'ida zapravo ni ne postoji. Izmišljena je, tvrde, u siječnju 2001. godine kako bi u odsutnosti smjeli suditi Osami bin Ladenu. Kako bi mu SAD sudile u odsutnosti morao je biti član neke organizacije poput mafije. U dokumentarcu tvrde da je Al Qa'ida prevara te da je nakon napada 11. 9. 2001. godine George Bush iz sudskih spisa 'iskopao' naziv Al Qa'ida i optužio bin Ladena da je njen vođa. Od tada se zapad bori protiv fiktivnog neprijatelja. U filmu bivši agent CIA-e priznaje da organizacija nikada nije postojala. U drugom dokumentarcu „Al Qaeda ne postoji“ ispituje se kako to bin Laden sam vodi cijelu terorističku mrežu, ispituje njene veze sa Zapadom, bavi se dvostrukim agentima i izmišljenim likovima te kako masovni mediji šire mit o Al Qa'ida.

Tko je glasao

Jesu li SAD profitirale financiranjem projekta Bin Laden

SAD nisu ni svesne kolko su strateški kao narod izgubili okretanjem pile Bin Ladena naopako.
http://cro.time.mk/read/fd2b55d536/8ee03f2f80/index.html

Tko je glasao

Marfanov sindrom

Ne ulazeći u bitni sadržaj teksta, izgleda mi vrlo malo vjerojatno da je bin Laden umro zbog posljedica Marfanovog sindroma tj. pucanja aneurizme neke značajnije krvne žile.

Čovjek se izgledom (prsti, koža, oči) ne uklapa u sliku bolesti što možete i sami provjeriti
http://www.ordinacija.hr/zdravlje/ordinacija-by-vita/rijetke-bolesti-mar...
Jedino ako bin Ladenove slike s inerneta ne odgovaraju stvarnom bin Ladenu...

Tko je glasao

CIA ne zna boravište svog čovjeka!!!

Shiky,
Jedino ako bin Ladenove slike s inerneta ne odgovaraju stvarnom bin Ladenu...Bin Laden je CIA-in projekt gdje je sve virtualno, gornji foto ti je ilustracija. A složit ćeš se - sumnje su ogromne!

Tko je glasao

žica a ne žila

koliko ja razumijem Binladenovu bolest i ''smrt'', to je pukla je neka žica.. odn., kabel.

Tko je glasao

@Golgota Hm, hm??

Ne bih zaključivao ni u ovom ni u onom smjeru - što je magla,što realnost?- ali USA ima prvorazredne stručnjake za public relation, pa se postavlja zaista pitanje što se krije iza ovih silnih tvrdnji i demantija?? Ima se osjećaj da svatko tko nešto znači (ili misli da znači) u USA, ima svoju priču o nekim događajima od jučer ili prekjučer.
U Bijeloj kući do prije nekoliko mjeseci šef svih službi Bijele kuće bio je jedan drugi zanimljivi "Štefek", zvan Israel Ram Emanuel, jak čovjek Republikanaca, isto iz Chicaga kao i Obama, gdje je ovaj počeo politički uspon. Ne znam otkuda mi ideja da je odlazak ovog Rama iz Bijele kuće se poklopio s raznim čudnim potezima predsjednika Obame. U svakom slučaju, američki vrh dužan je svijetu podosta uvjerljivih objašnjenja svijetu. No, koliko god bio utjecaj Židova na USA politiku, ne treba preuveličavati taj utjecaj. Vjerojatno je i tebi poznato što znači WASP, u te ne spadaju ni Židovi ali ni - Obama!
Dakle, pitanje TKO JE ŠTEFEK SVIH ŠTEFEKA ostaje otvoreno!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Vražji Štefek

Vrlo poticajni komentar LJRW na temu magluština koje s globalne razine bitno određuju hrvatsku svakodnevicu. Zato sam i potegnuo to pitanje čija obrada zahtijeva svekoliki mentalni napor pojedinca.
Dakle, pitanje TKO JE ŠTEFEK SVIH ŠTEFEKA ostaje otvoreno! Potpisujem!

Tko je glasao

Što ti je PR...

Štefek svih Štefeka je ovaj desno, kojem se vidi desni rukav - http://www.index.hr/vijesti/clanak/fotografija-gledanja-ubojstva-osame-r...

(već dulje vrijeme ne pročitah debilnijeg članka...)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci