Tagovi

„Maestralne“ tvrdnje o tome što nas Hrvate čini glupim narodom

Potopiše mi ustašuljci dnevnik, jer ne podnose istinu, a istina je na njihovu veliku žalost uvijek i samo jedna, drugačiji mogu jedino biti pogledi na stvari.

Priča kaže da se onodobni „gauleiter“ Kosova Mahmut Bakalli žestoko uplašio moguće Titove reakcije na nemire na Kosovu 1978., tražeći od svih relevantnih čimbenika da spriječe da informacije o događanjim na Kosovu dođu do Tita. Kad su mu rekli da će to biti teško provesti, jer Reuters već izvještava o tome, on im je navodno odbrusio. „Zaustavite Reuters!“

Mahmut je Bakalli nekad
Zaustavit Reuters htio,
A danas bi soj ustaški
Feniksa zaustavio.

Eto na to mene asocira ovo ustašuljačko pošto-poto zaustavljanje @Feniksa, jer oni i znaju i vide da je to što ja pišem istina, ali glupani ne bi bili glupani kad ne bi vjerovali lažima već onome što znaju i vide.
A ne vidjeti svu ovu tugu, jad i nevolju u koju je Tuđman pretvorio Hrvatsku čini se ipak nevjerojatnim.
Znači, vidim, ali ne želim vidjeti.
E to može samo glup čovjek.

Proslava

„Potonuo“dnevnik,
Ustašuljci slave,
Svrgavaju Feniksa,
Došli su mu glave.

Piće teče potocima,
Zvoni pjesma znana,
„Jasenovac“ tu je
„I Gradiška Stara“.

U kolu se vrte,
A do kraja dana
U pomoć će pozvati
„Juru i Bobana“.

Bulumenta nesretnika,
Čvrsto povezanih,
Fašistički usmjerenih,
„Domoljuba“ pravih.

Od istine oni „brišu“,
Kao đavo od tamjana
„Domoljublje“ njihova je
Sva duševna hrana.

Domovinu oni „vole“,
Na načine čudne,
Lažima i zločinima,
„Branit“ je se trude.

Fašistički su trkači
Na dugačke pruge
Koji „vole svoje“,
Tek mrzeći druge.

1. Glupi smo, jer smo pošten i marljiv narod
2. Glupi smo, jer volimo svoju zemlju
3. Glupi smo, što vjerujemo onima koji ne znaju raditi ali znaju da se biju, a pokazalo se da ne znaju ni to
4. Glupi smo, što praštamo dušmanima našim
5. Glupi smo, što lako vjerujemo slatkorječivima
6. Glupi smo, što u njedrima držimo guje ljutice
7. Glupi smo, što smo ponosni
8. Glupi smo, jer volimo život i ljude
9. Glupi smo, jednostavno zato što smo Hrvati

Ad 1.

Sve kad bismo i prihvatili da je tako, a znamo da nije tako, osim ako vjerujemo lažima, a ne onome što znamo i vidimo, drugi iz svijeta bi nas vidjeli takvima.
Ali nas ne vide, jer i oni vjeruju onome što znaju i što vide.
Padamo na ovoj nebuloznoj tvrdnji ... zar bismo mi bili u ovoj katastrofalnoj situaciji, u ovakvoj društvenoj i gospodarskoj krizi, koja ne jenjava nego se produbljuje, kad bismo bili marljivi i pošteni?

Po našim djelima nas sude i krvavim tragovimn koje su neki pripadnici hrvatskog naroda ostavljali za sobom i to ne od jučer ... pa i na ove prostore „u stoljeću sedmom“ banuli smo s Hunima i Avarima ili bez njih, svejedno, kao prljavi, smrdljivi koljači, a ne širitelji civilizacije i katoličanstva, kakvim bismo se htjeli prikazati, jer i „vjeru svetu u jedinog Boga“ su nam utuvili Franci prethodno „ubivši boga u nama“ ... jesu li primjerice Trenkovi panduri bili hrabri vojnici Njenog veličanstva, kakvim ih mi volimo prikazivati ili su bili ipak samo krvožedni ubojice, koljači, pljačkaši i silovatelji, kakvim ih opisuju suvremenici očevici?

Kakav su trag iz sebe ostavili pripadnici 369. ojačane pukovnije (Hrvatske legije) na Istočnoj fronti, posebno nakon osvajanja Harkova?

O ustašama valjda znamo dovoljno, a jednakom tako i o ponašanju Crkve u Hrvata, pa o tome neću, ali ću zato skrenuti pažnju na sve one sustavno činjene zločine u DR, kad se jednakim marom kao i nekad u tuđini progonilo, ubijalo, pljačkalo, razaralo i palilo svoje ... ali ne, nismo mi, došli neki iza vojske, banuli iz Svemira, valjda samo zato da nam napakoste, nema veze što su promatrači, jednako oni iz UN kao i drugi, svjedočili da su "pojedine postrojbe HV za vrijeme "Oluje" više sličile razbojničkim bandama nego uređenoj vojsci".
Rade li to marljivi i pošteni ljudi?

Gdje u svijetu se može naći toliko lažnih umirovljenika kao u nas, gdje toliko lažnih invalida, onih iz rada kao i onih iz rata, ali mi se u svojem "poštenju" ne pitamo kako to da imamo više ratnih invalida iz DR, nego što je uopće bilo ranjenih boraca?

Ili, kako je bilo moguće uz naše poslovično poštenje izvršiti mega-pljačku bivše društvene imovine?

E pa zato će, jer je znala i vidjela s kime ima posla, Carla del Ponte napisati da je istina "da su Srbi kurvini sinovi, ali da su Hrvati podli kurvini sinovi", a Finacial Times, zato jer i oni znaju i vide, će nas okarakterizirati kao "muljevito dno Evrope".
Samo zato što smo Hrvati!
Pa radi čega bi dugoga?

Marljiv i pošten narod su Nijemci, narod koji je radi nedjela nacističkog režima bio opako kolektivno kažnjavan poslije 2. Svjetskog rata, ali narod koji je prihvatio odgovornost i imao snage priznati zablude i ispričati se svijetu, a ne tražiti opravdanje za postupke nacista. Njemačka crkva imala je snage ispričati se i svijetu i vlastitom narodu radi svojeg grijeha nečinjenja za vrijeme nacističkog režima.
Nikome u Njemačkoj ne pada na pamet proglašavati naciste borcima za Njemačku, kao što Hrvatima pada na pamet ustaše proglašavati borcima za Hrvatsku, a da blaženika Stepinca i Crkvu u Hrvata i ne spominjem ...
Zato su Nijemci mogli zasukati rukave i podići se iz pepela, znam, netko će spomenuti Marshallov plan, a ja tvrdim da bi oni to i bez tih sredstava napravili, samo nešto sporije.
A mogli su to radi sprovedene denacifikacije i izgradenuji društva na demokratskim, dakle antifašističkim osnovama, u Njemačkoj nema podjele na demokrate i naciste, jer je pomirenje u narodu provedeno na tragu demokratske opcije.
U Hrvatskoj nije sprovedena deustašizacija, ustaše se prikazuju kao borci za Hrvatsku, klerofašisti se nikad nisu nikome ispričavali za svoju punu suradnju s najmonstruoznijim režimom u povijesti, naprotiv isposlovali su da se glavni protagonist takve politike KC proglasi mučenikom i blaženikom. Iz ustaških i klerofašističkih krugova stalno dolaze zahtjevi za "pomirbom sinova ustaša i partizana", naravno ne na antifašističkoj platformi, već na ustaškoj, koja ustaštvo izjednačava s hrvatstvom.

Ad 2.

Jaka tvrdnja, pogotovo, ako se ta ljubav iskazuje lažima, zločinima i mržnjom prema drugima i drugačijima.

Ad 3.

Kome mi to vjerujemo, ne vjerujući ni sami sebi?

A tima što ni da se biju nisu znali, mi pokazasmo da mi i to znamo „briljantnom pobjedom“ u bici za Vukovar ili slamanjem krajiške šake jada, koja se faktički predala bez borbe, što volimo prikazati kao pobjedu nad „trećom komunističkom i četvrtom vojnom silom Evrope“ izvojevanu u „najveličanstvenijoj bici u povijesti hrvatskog naroda“.

Ad 4.

Je, je, po opraštanju smo posebno poznati, a za 2.000 godina Židovima nismo stigli oprostiti zato što su razapeli Isusa!?

Ad 5.

Da me ubijete ne znam zašto vjerujemo klerofašistima, jer oni su najslatkorječiviji.

Ad 6.

A te guje, tko su?

Valjda svi oni koji misle svojom glavom i kritičkim okom promatraju stvarnost, rječju vjeruju onome što znaju i što vide, a ne vjeruju lažima.

I još, o užasa, ne odazivaju se na sirenski zov „krvi i tla“.

Ad 7.

Ponosni?

Na što

Čime smo mi to zadužili čovječnstvo da bismo na to trebali biti tako ponosni.

Kao i mnoge druge stvari u Hrvata i taj ponos je lažan.

Radi tog ponosa i naše „uzvišenosti“ ni našaliti se na svoj račun ne znamo!

Ad 8.

Je, našoj čovjekoljubivosti zaista gotovo da i nema premca, a to smo kroz povijest i dokazali, pa i logori smrti u tzv. NDH bili su samo izraz čovjekoljublja, moralo se ljude nekamo skloniti da ne stradaju u ratu, e sad što su neki pritom pomrli od tifusa i drugih zaraznih bolesti, ha što ćemo, takva su vremena bila!?

O da, volimo mi isticti kako smo zbrinjavali „milijun izbjeglih iz BiH“ ... jesmo, al' tako što smo ih munjevito transferirali u treće zemlje, nastavivši primati za njih pomoć iz svijeta kao da su svi na našoj skrbi.

Ad 9.

E ovo je najmaestralnija od svih tvrdnji koja ide rame uz rame s onom da nas Hrvate u svijetu mrze samo zato što smo Hrvati.

Nestalo svijetu pametnijeg posla!

Komentari

@Feniks o tome tko je bila

@Feniks o tome tko je bila JNA i kakvi su je zločinci vodili i ubojice stavile u službu genocida govori http://www.index.hr/vijesti/clanak/da-se-ne-zaboravi/625134.aspx

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

tko je najgori general?

Jedan jedini general JNA, onaj koji se hvalio da je bio "najmlađi titov general" nanio je više štgete Hrvatskoj nego cijela JNA.

Tko je glasao

@Feniks Čuvaj se generaliziranja!

Čuvaj se generaliziranja! Dao sam ti plus sa zadrškom: to znači, nema glupih naroda, ali u nas, nažalost ni u mnogim drugim zemljama, nije drugačije - ima glupih građana i za izvoz! Kada bi ih mi izvezli, poboljšala bi nam se stavka u vanjskotrgovinskoj razmjeni sa svijetom!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Naslov sadrži veliku grešku .

Naslov sadrži veliku grešku . Hrvati nisu narod nego čopor lažljivih razbojnika .

Tko je glasao

tomy

si ti član koalicije?

w. ;)

Tko je glasao

Ima li uopće milostivih ljudi

...koji bi @feniksa pomaknuli s čistine, da mu Sunce toliko ne udara u glavu?
Ta 42°su, a on je izvan hladovine, izložen UV-zračenju.

Nije ni čudo da se bori s ustašama i partizanima!

Tko je glasao

@ppetra ma nije smo problem u

@ppetra ma nije smo problem u suncu. smatram da Fići smeta i mjesečina, po kojoj mu se priviđaju sva ova priviđanja i halucinacije o kojima piše.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

ppetra&kukljica

imate li vas dvoje sto pametno odgovoriti na feniksov dnevnik?sramite se.mutite vodu i zavadjate ljude.a i ja budala oce3kujem od vas da nesto pametno kazete.para vrti gdje burgija nece.jel tako?

Tko je glasao

@tenor meni se čini da ti

@tenor meni se čini da ti nisi dobro pročitao Feniksov dnevnik i da ti je puno toga promaklo. Pogotovo ono što je Feniks tako precizno utvrdio u samo dvije kratke rečenice. Citiram: "Znači, vidim, ali ne želim vidjeti. E to može samo glup čovjek."

Upravo zato što vidim da Feniksovo pisanje nema veze s pameću, jer je produkt viđenja iskrivljene slike hrvatske stvarnosti, koja je u čemu se jedino slažem sa Feniksom rezultat Tuđmanove desetogodišnje politike.

Da samo glup čovjek se može ufurati u jednotračni kolosjek i uporno kao feniks ili Ljubo Rubens Weiss pokušavati individualnu krivnju natovariti na vrat cijelog naroda i prikazati ga ustašoidnim, a sve to samo zato što se je oslobodio nameta i okova "bratske" zajednice u kojoj je bio žrtva komunizma koji pogotovo nakon Titove smrti nije uspio spriječiti razvoj i divljanje srbočetničke politike koja je kumovala raspadu jedne umjetne neprirodne, kulturno i ekonomski neodržive zajednice u kojoj su interesi Beograda bili daleko, daleko iznad interesa pojedinih republika u njoj.

Toj i takvoj doktrini i zasljepljenosti, da je ta i takva država bila nešto za čim treba žaliti, a koju nam fiksnu ideju nameću poznati pojedinci, ne mogu dati potporu, pa čak mi je zbog količine gluposti i izmišljotina koje takvi autori stalno ponavljaju degutantno ulaziti u bilo kakvu raspravu. To mi je isto kada bi ulazio u raspravu s nekim koji tvrdi da je zemlja ravna ploča, a na kraju horizonta se nalazi ponor.

Toj i takvoj doktrini i zasljepljenosti da je ta i takva država bila nešto za čim treba žaliti, a one koji su je htjeli mirnim razdruživanjem napustiti ne mogu vjerovati već i zbog toga što sam kao svjedok vremena bio učesnik tih događanja za koja odgovorno tvrdima da su imala cilj ostvariti težnju da budemo svoj na svome, da znoj, muka i trud hrvatskih građanki i građana dijele oni koji su zaslužili, a ne manifestima i dekretima delegirali u neke "zajedničku" kasu u Beogradu.

E vidiš kolega tenor, možemo bez problema raspravljati o tome koliko smo u tome uspjeli i koliko su nam Tuđman i njegov grijeh strukture i lupeški nasljednici svih boja i političkih saveza poremetili planove i stvorili državu u kojoj su mito, kriminal i korupcija zakonom zaštićena djelatnost, a politička oligarhija ustrojena na principima zločinačke organizacije i mafije koja vlada državom, ali Feniksu i njemu sličnim pojedincima ta tema nije zanimljiva jer feniksova istina je samo njegova istina, a sve ono što mu ne ide pod kapu i što ova zajednica na pollitika.com za razliku od njega vidi drugačije je za njega kako kaže: "Potopiše mi ustašuljci dnevnik,"

A pri tome sam tvrdi da je istina uvijek i samo jedna, a da drugačiji mogu jedino biti pogledi na stvari. Točno tako i da koristim ono njegovo: "Znači, vidim, ali ne želim vidjeti. E to može samo glup čovjek."

A tko je u ovom slučaju glup zatelebani pojedinac, ili ova zajednica sa pollitike.com mislim da nema potreba pojašnjavati, ili je to kako bi Feniks kao vozač na autoputu koji vozi u krivom smjeru na upozorenje spikera koji upozorava da poludjeli vozač vozi po autoputu u krivom smjeru sigurno rekao: Ma šta jedan, stotine!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Na svakom forumu ste vi ustašuljci prisutni samo pod drugimm nickovima, ja sam svuda tamo gdje sam mogao registriran kao Feniks. Na svakom forumu gdje god napišem koje slovo pojavljujete se u čoporu i nasrćete na mene,, pripisujući mi ovo i ono proglšavajući me ovim i onim i ovakvim i onakvim, nikad ne ulazeći u merituum stvari, jer vi to jednostavno niste u stanjku, dijelo radi manjkavog obrazovanja, a dijelom radi nacional-šovinističke zaslijepljenosti.
Pisati istinu i navoditi (i) dobre stvari i dobra rješenja u bivšoj državi ne znači nastupati navijački, navijački nastupate vi, počevši već s ordinarnim kretenizmom o stvaranju države, dokazujući i time da pojma ni o čemu nemate.
Ako Hrvatska nije bila država, kako možete pizditi o agresiji na Hrvatsku, koja je postojala samo u vašim ludim glavama?
Ako Hrvatska nije bila država, kako je onda mogla imati orgne zakonodavbne, izvršne i sudske vlasti i kako je ikoji takav organ mogao donijet odluku o osamostaljenju?
Čega?
U kojim granicama?
Ako Hrvatska nije bila država, kako je onda Badinterova komisija i na temeljku čega dnijela odluku da je "SFRJ država u procesu disolucije i da se do završetka tog postupka republičke granice imaju smatrati državnim granicama"?
Pa kad je "sav trud i muka hrvatskih građana" išao u Beograd, kuda ide danas kad Beogrda odavno više nema?
"Hrvatske devize su išle u Beograd", suluda tvrdnja, koja bi sugerirala da je Hrvatska pljačkana, što bi i bilam istina da NBJ nije za te devize isplaćivala dinarsku protuvrijednost često i sa "šticungom"?
Kako se može gubiti iz vida ili potpuno negirati činjhenicu da je NBJ jedina bila ovlaštena zaduživati se u inozemstvu, ali i jedina obavezna vraćati inozemne dugove? Uostalom svi devizni priljevi poduzeća, osim retencionih kvota, iz svih sastavnica federacije, bila su prosljeđivani u NBJ. Jednako siu radi "preniske retencione kvpote" pizdili u Litostroju, Končaru ili RTB Bor.
Ili što bi dala današnja poduzeća da od HNB mogu odmah naplatiti realizirani izvoz samo na temelju priložene ICD-e?
Kolika hrvatska poduzeća ne bi "otišla pod ledinu" da se održalo jugoslavensko tržište?
I kako je to Beograd sve grabio sebi, a prepuštao OI Sarajevu ili Univerzijadu Zagrebu, a MI Splitu?

Nadalje, Tuđman niti u jednom trenutku nije ni pomišljao na mirno razdruživnje, on je svijesno išao na ratnu opciju, kojom se u suradnji s Miloševićem želio riješiti "viška Srba" u Hrvatskoj, u čemu je uspio, ali i pripojii Hrvatskoj dijelove susjedne Bih u čemu ej "dva brata u Boga" spriječila MZ.

Kako je u toj velikosrpskoj svemoći bilo moguće da punih 27 godina JNA kontroliraju Hrvati (generali Ivan Gošnjak, Viktor Bubanj, a poslije njih do Titove smrti i braća Ivan i Milan Mišković)?

Tko je glasao

@Fićo nabrajajući Hrvatske

@Fićo nabrajajući Hrvatske generale u JNA si si zabio autogol, a kada si već spomenuo Gošnjak, Bubanja i braću Ivana i Milana Miškovića, što ne spomenu i Veljka Kadijevića koji je rođen u Glaviniia Donjoj kod Imotskog, a čija je majka bila Hrvatica, otac Srbin, a on se uvijek izjašnjavao kao Jugoslaven. Zvone li ti zvona Fićo i kažu da u svakom žitu ima kukolja, a narodnih izdajnika i kolaboratera uvijek na pretek.

Inače po pitanju Ivana Gošnjaka, Viktora Bubnja i braće Ivana i Milana Miškovića koji su vojnu karijeru nastavili kao partizanski zapovjednici, znači neovisno o krvnim zrncima, i hrvatskoj lozi, dok je Veljko Kadijević kojeg si prešutio kao pouzdani partijski kadar i Jugosloven poslan na studij u US Army Command and General Staff College gdje je 1963. godine završio taj Koledž za zapovjednike i generale Američke vojske.

I još nešto Fićo gdje si napravio račun bez krčmara. Zabnoravio si da je Ivan Mišković zajedno s bratom Milanom bio je jedan od organizatora ustanka u Slavoniji, a u partizanima je sudjelovala čitava obitelj - otac, majka i svih šestero djece.

Zaboravio si Fićo da je Ivan Mišković 1966. bio glavni sudionik eliminacije Aleksandra Rankovića tog poznatog velikosrbina i obožavatelja četničkog zločinca Draže Mihajlovića. a toj zadatak sigurno nebi dobio da je bio naklonjen Srbima. Inače stariji brat Milan Miškovići je bio ministar unutarnjih poslova SFRJ, a poginuo je 1978. u prometnoj nesreći vozeći se s Ivicom Račanom, koji je preživio poslije višednevne teške kome.

Kao što vidiš Fićo hrvatski generali u JNA da, ali ne i sluge zločinačke srbočetničke politike kao što je bio Veljko Kadijević kojeg si Fići "mudro" prešutio, jer ti ne paše u prodaju muda pod bubrege.

No Fićo nebi išlo, jer ne samo da su u laži kratke noge, već istina je voda bistra, a ne lov u mutnome. čime se ti baviš.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

A kako je tebi promaklo da je Veljko Kdijević bio invite lecturer na West Pointu ili kako ti je promakao Branko Mamula.

I još nešto, što misliš na što bi Hrvatska ličila da je u onoj blokadi rada Predsjedništva SFRJ i zapovijedanja JNA, na njenom čelu bio netko drugi, a ne civilizirani Veljko Kadijević?

Tko je glasao

@Feniks da su Hrvati bili

@Feniks da su Hrvati bili naivni i povjerovali tom tvom civiliziranm izrodu Veljku Kadijeviću imali bi deset puta više žrtava četničkkih i jugozvjerskih zločina poput onog u Vukovaru i Srebrenici, koje ti uporno ignoriraš?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/godisnjica-genocida-i-pokop-520-zrtav...

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Pa čitaj i ti malo, educiraj se:
http://www.vecernji.hr/vijesti/prijatelj-mi-je-rekao-da-je-kuca-mog-oca-...
http://www.vecernji.hr/vijesti/stevo-miodrag-duro-brodarac-jos-dvojica-s...
http://www.vecernji.hr/vijesti/nisam-zeljela-znati-tko-sto-radi-i-sada-k...

Mnogi se svjedoci još uvijek silno boje, ali kad na red dođe suđenje pripadnicima "handžar divizije", čut ćeš i mnogo više što su "tvorci države" radili "stvarajući državu".

Tko je glasao

@Feniks s malo više pameti bi

@Feniks s malo više pameti bi shvatio što je to individualna krivnja, ali budi bez brige na kraju terapije ćeš i to shvatiti.

Evo primjera radi što bi ti rekao da recimo netko ustvrdi da su u tvojoj ulici, ili kvartu sve same zaluđene sivomaslinaste budale, i to samo zato što ti tamo stanuješ.

VidišFićo to bi bilo proglašavanje onoga što ti uporno radiš, svi ustašoidni, svi genocidni, zboj jednog Fiće!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Radi se o zapovjedniku specijalne policije ...
Svjedoci u svim dosad održanim suđenjima "hrvatskim vitezovima" pokazuju da se nije radilo tek o nasumičnim incidentima, nego o provođenju državne politike koja je, kad su hrvatski Srbi u pitanju, imala sve elemente državnog terorizma.

Tko je glasao

@Feniks postoji jasna

@Feniks postoji jasna definicija što je to državni terorizam koji se može odnositi na vlastiti teritorij kao i području drugih država. Obilježja državnog terorizma su ista kao i onog "običnog" terorizna; to su sve vrste terora, bombaški napadi, sabotaže, postavljanje balvana na cestama, maltretiranje ubijanje i klanje svojih susjeda, napadi, raketiranja, bombardiranja i granatiranja drugih naselja, sela i gradova, nasilni pokušaji odcjepljivanja teritorija jedne države i proglašavanja proglašavanje para država i krajina, što je sve suprotno pozitivnim pravnim propisima države u kojoj se to događa, kao i odredbama međunarodnog prava.

Dakle sasvim jasno i nedvojbeno je da su državni terorizam počinili pobunjeni Srbi i zločinačka jugoarmija koja ih je po nalogu srbočetničkog vodstva jedne republike iz satava bivše Jugoslavije podržala. Državni su terorizam počeli provoditi oni koji nisu htjeli prihvatiti odluku građanki i građana države u kojoj žive, te su balvan revolucijom i svim drugim oblicima terorističke djelatnosti isprovocirali odluku vlasti jedne međunarodno priznate republike, i to Fenikse nije državni terorizam, već odbana od napada ne suverenitet jedne države čiji su se građani našli ugroženi od pobunjenika i njihovih pomagača četnika iz Srbije i terorista u odorama JNA.

Nisu nenaoružani civili, ili hrvatski policajci i pripadnici Zbora narodne garde, kasnije Hrvatske vojske postavljali barikade, maltretirali, protjerivali i zvjerski masakrirali i ubijali svoje susjede koje su predhodno opljačkali, već su to činili pobunjeni Srbi koji su htjeli da im glavni grad države u kojoj žive bude Beograd.

Pa i zadnjoj je budali jasno da nitko u mom dvorištu ne može postavljati ograde i kapije, a onaj tko to pokuša mora računati na to da će dobiti po tamburi, ili kako je to bilo u Domovinskom ratu, po četničkoj gubici.

ile je ovo što ovdje možeš vidjeti srpski običaj gostoprimstva predstavnika vlasti jedne međunarodno priznate, samostalne i suverene države
http://www.youtube.com/watch?v=lqo39EiJVdI
http://www.youtube.com/watch?v=_dVeP7JA7Ew
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=4HlmqxRR1Ns
http://www.youtube.com/watch?v=nrozgt-N2Og&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=DHHzDT9-b7M&feature=related

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Zanimljivo je to kako povijest počinje postavljanjem balvana, a ne počinje recimo osnivanjem HDZ i retorikom na I Saboru te stranke-pokreta, retorikom na njenim predizbornim skupovima i ponašanjem prema Srbima po dolasku na vlast.
Ni riječi o ustaškom revivalu, poslije preuzimanja vlasti, izgonu Srba s posla, izgonu iz stanova, pa i "izgonu" iz života, za što su posebno bile zadužene "trojke" ...

Ali eto, četnici "dobiše po pički" tako što su "hrvatski vitezovi" razorili petinu Hrvatske!?

Tko je glasao

@Feniks kao prvo nije ti

@Feniks kao prvo nije ti dobro što drviš uspostavom višestranačka, ili ispravnije rečeno padom komunističke Partije u kojoj su komšije bile Bog i batina, a susjedi što bi se reklo paori u vlastitom dvorištu.

Sam si spomenuo izraz "poslije preuzimanja vlasti"što je samo po sebi značilo promjene u mnogim strukturama, počev od onih u politici do onih u gospodarstvu i privredi, a tu moj Fenikse nije bilo nikakvog ustaškomgrevivala kako ti to nazivaš, što ti na kraju krajeva jako dobro znaš, ali ti Fenikse od izuzetaka, a njih je bilo što nitko razuman ne želi poricati, uporno želiš napraviti pravilo i zaključak da je padom komunizma počeo izgon komšija, a ne obrnuto da je padom komunizma i susjed dobio šansu da bude svoj na svome, a ne da mu beogradski pašaluk i komšije gazduju u vlastitom dvorištu.

Ono što su Tuđman i HDZ učinili građankama i građanim Hrvatske najviše je pogodilo i upropastilo upravo onu grupu građanki i građana Hrvatske koja čini većinski narod u Hrvatskoj, a ta grupacija nije postavljala ni balvane niti je počela terorizirati i klati svoje komšije.

Ti Fenikse uporno zaboravljaš, ispravije rečeno nećeš priznati da su organizatori i vođe balvan revolucije bili oni koji nisu bili spremni živjeti u državi koja u svom grbu ima šahovnicu i čiji je glavni grad Zagreb.

Ti Fenikse uporno zaboravljaš, ispravije rečeno nećeš priznati da je samo mali broj komšija prihvatio pobunu protiv legalno izabrane hrvatske vlasti, dok je veći dio pod prijetnjom terora i smrti bio na to prisiljen. Da bi tako ostalo uvažani su četnički ekstremisti iz Srbije i Bosne.

Znaš li ti Fenikse da su kod pada Voćina, ali i drugih četničkih uporišta četnici pucali svojim pobjeguljama u leđa i da su glavni koljači i palikuće bili oni koji u Republici Hrvatskoj nisu imali ni kučeta ni mačeta.

Fenikse a kada već spominješ povijest i namećeš ideju da je balvan revolucija počela osnivanjem HDZ, pojasni zašto zaboravljaš da "povijest" o kojoj je ovdje riječ počinje idejom da svi Srbi žive u jednoj državi, i da je tamo gdje kroči srpski opanak sveta srpska zemlja.

E pa Fenikse kao što znaš to nije prošlo i neće proći bez obzira koliko se ti propinješ na stražnje noge.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@Feniks nije li riječ bila o

@Feniks nije li riječ bila o generalima a Beranko, Đuro, Mamula je bio admirala flote.

Mamula je na početku Domovinskog rata pobjegao, pa se nakon kratke skitnje po Cipru, skrasio u Tivatu (Crna Gora).

Je da je rođen Hrvatskoj u Vrginmostu na Kordunu, ali potiće iz srpske obitelji.

Fićo spamaš vlastiti dnevnik razvodnjavanjem bitnog. O tome koliko je današnji Rus Veljko Kadijević bio "civiliziran" informiraj se na http://www.mup.hr/3979.aspx

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Haaški sud, a on je jedini mjerodavan, nije našao kaznenih djela za Kadijevića.

Tko je glasao

@Feniks opet ne govoriš pravu

@Feniks opet ne govoriš pravu istinu. Haško je tužiteljstvo pokrenulo istragu vezanu za vukovarsko divljanje srbočetničkih zločinaca pod okriljem JNA. Konkretno ispitivana je odgovornost zapovjednog lanca JNA na čelu s Veljkom Kadijevićem i Blagojem Adžićem.

No haški su tužitelji upravo na slučaju Vukovara i Srebrenice dokazali da je Haaški sud obična lakrdija i surogat svjetske zajednice koja je najveći krivac za sve zločine i genocid počinjen raspadom Jugoslavije. No to je druga priča.

Haški tužitelji, ili bolje rečeno njihovi nalogodavci su zaključili da bi temeljita istraga protiv zapovjednog lanca JNA na čelu s Veljkom Kadijevićem i Blagojem Adžićem, dovela do svjetskih državnika koji su podržavali Miloševićevu želju za očuvanjem Srboslavije, te su dozvolili agresiju i okupaciju Hrvatske kroz odmetnutu žločinačku JNA.

Prema tome kao po starom običaju tvrdiš nešto što nije istina, jer Haaški sud, iako mjerodavan, pa čak i obvezan da utvrdi počinjenje svih kaznenih djela počinjenih raspadom Srboslavije, nije odradio svoj posao kako treba, već traljavo i kurvinjski na štetu žrtava bjelosvjetske politike i interesnih lobija koji nisu htjeli raspad Jugoslavije.

Zato je istraga protiv zapovjednog lanca JNA na čelu s Veljkom Kadijevićem i Blagojem Adžićem obustavljena, tj. odlučeno je da se sudi Pedru, a Pedro je bio Veselin Šljivančanin. Pročitaj malo o tajnim dogovorim između Haaga i srpske vlade pod vodstvom Zorana Đinđića.

Prema tome Fićo nije istina da Haaški sud nije našao kaznenih djela za Kadijevića već je glavni haški tužitelj Sergea Brammertz upravo na Vukovaru i Srebrenici pokazao svu bijedu i licemjerje haaškog suda i njegovih sudaca. http://www.abh.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=910:h...

Fićo mislim da je tema ipak prekomplicirana za tvoju ormicu kojom si se okitio i zato nastavi trkeljati svoju priču, jer kot tebe je tvrdoglavost prerasta u tvrdokornost; a to je stanje u kojemu se gase svi osećaji za čisto pravedno i dobro.

Budi mi pozdravljen.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Haaški sud je sasvim ispravno kao glavne krivce za sva zlodjela počinjena na području nekadašnje SFRJ locirao Miloševića i Tuđmana, raspad SFRJ nije zločin, ali jednako tako nije zločin niti ispunjavanje ustavnih i zakonskih obaveza, u konkretnom slučaju pokušaj JNA da očuva državu u kojoj je bil jedina legalna oružana sila. Ustavna i zakonska obaveza JNA bila je čuvanje SFRJ od vanjskog neprijatelja, ali i očuvanje njenog teritorijalnog integriteta, koji je Tuđmanovom nasilnom secesijom i napadima hrvatskih paravojnih snaga na JNA ugrožen.

Osim toga pravo naroda (nacionaljhnih država udruženih u SFRJ) na samoodređenje do otcijepljenja iz preambule Ustava SFRJ iz 1974. bilo je samo dekalarativno i nije ga se moglo konzumirati jer je bilo u koliziji s normativnim dijelom Ustava. Da bi se pravo iz preambule ustava moglo konzumirati na zakonit način trebalo je promijeniti jednako i ustav kao i Zakon o NO, dakle napraviti ono što je predlagao Ante Marković ("Ako će ne možemo živjeti zajedno, ne moramo, ali onda postignimo barem minimum konsenzusa u Skupštini Jugoslavije, promijenimo ustav i zakone i raziđimo se k'o ljudi!"), što je bi glas vapijućeg u pustinji za o0ne koji su obnavaljali carsta i kraljevstva iz 10. stoljeća.
Hrvatske "državotvorce", koji su "stvarali državu" i koji su znali da "nema države koja nije u krvi stvorena, pa ni Hrvatska ne može biti izuzetak" i kojima je bilo jasno da je "rat šansa koju ne smijemo propustiti", ništa nije moglo zaustaviti niti od rata odvratiti.
Hrvatska "državotvorna krv" je jedva čekala da bude prolivena.

Jednako tako nikad nikom nitko suditi neće za razaranje Vukovara, prvo zato što je tamo (kao i drugdje u Hrvatskoj, uostalom) JNA napadnuta od hrvatskih paravojnih snag i drugo, zato što su "vojskovođe" poput Blage Zadre svojim oružanim djelovanjem iz grada, temeljem odredbi međunarodnog ratnog prava, grad učinili legitimnim vojnim ciljem.

Inače velika je nesreća po hrvatskim narod i državu što Tuđman, a i drugi, nije poživio da mu se sudi za sva zlodjela koja je počinio, jer on je Hrvatima učinio puno više zla od Miloševića.
Tada bi bila otkrivna sva istina o UZP-u kojemu je u Hrvatskoj na čelu bio Tuđman, pa valjda potom ni takvi umnici poput tebe ne bi "škljocali u prazno".

Tko je glasao

JNA

"pokušaj JNA da očuva državu u kojoj je bil jedina legalna oružana sila"

Ta se mantra često ponavlja. Zar je tadašnji MUP bio ilegalna sila?
Kako to da je iza JNA išla kolona četnika koja je pjevala: "Bit` će mesa, Bit` će mesa, klat` ćemo Hrvate".
Zar ne bi JNA trebala držati jednaku distancu prema svim "paravojskama".

->Pointer

Tko je glasao

@Pn(dx)tr

JN jst držl jdnk dstnc prm bj prvjsk, sm št j j jdn d th prvjsk npdl, drg nj.
Stn rzlk.

Tko je glasao

Legalnost

Nisi mi odgovorio:
Zar nije tadašnji MUP Hrvatske bio legalna oružana sila koja je imala ingerenciju nas Vukovarom?

P.S. Ako se zainatim naći ću na youtube-u isječak u kojem Arkan kaže da se u njegovim jedinicama neće ništa plaćati za sudjeovanje, tko želi novce neka ode odham u JNA.

->Pointer

Tko je glasao

@Poin(dex)ter

Otkad je to policija oružana sila?

A ako je MUP imao ingerencije u Vukovaru, što nije onemogućavao Merčepa i druge "vitezove" u činjenju zločina?
Što nije spriječavao napade na pripadnike JNA?

Tko je glasao

@Feniks ma dobro mislim da će

@Feniks ma dobro mislim da će svi razumjeti da si u doba tvog školovanja u Jugi nisi učio da je jedna od važnih karika u borbi protiv terorizma upravo policija.
Naravno da u Jugi zadatak policije nije bila borba protiv terorizma, već spiclovanje unutarnjih neprijatelja koji su optuživani za pjevanje zabranjenih pjesama.

Za terorizam, okupaciju i genocid je kao što znamo beogradska mahala i srbočetnička haranga imala na raspolaganju zločinačku JNA koju je pojačala bradatim rezervistima i odmetnutim komšijama.

Zato ti ni neznaš Fićo da je policija zadužena ne samo za čuvanje reda i mira, već i borbu protiv terorizma, ili misliš da su duge cijevi, tenkovi i ostala ratna tehnika kojom raspolažu specijalne policijske jedinice predviđene za hvatanja i borbu protiv kumica na Dolcu koje ispod pulta prodaju sir, vrhnje, jajčeke i po koju kokicu!

Evo vidiš dobro si ne podsjetio. Nadam se da si uspješno apsolvirao nastavak terapije gledanjem http://www.youtube.com/watch?v=aWP4jSLOULI&feature=related

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Definicija

Policija je zakonski ovlaštena provoditi silu i zakonski je naoružana, dakle ne znam što je priječi da se definira kao legalna oružana sila?

MUP je imao ingerencije u Vukovaru kao i u svakom dijelu Hrvatske, recimo na Braču.

O ostalim pitanjima nemam volje nažalost. Nemam volje argumenti nisu problem.

->Pointer

Tko je glasao

Čekaj ko je JNA u Vojvodini

Čekaj ko je JNA u Vojvodini napadao da su se tako promptno slizali sa četnicima? Da nisu Paje i Sose?

Strašno, ti polako postaješ redikul, ako kukljicina@ terapija ne uspije nažalost s tobom je gotovo.

Tko je glasao

@Rebel nakon što je prvi dio

@Rebel nakon što je prvi dio terapije, unatoč iznenadnom i neočekivanom komatoznom stanju pacijenta pokazao zadovoljavajuće rezultate, prešao sam na drugi dio terapije, te sam pacijentu uz laganu glazbu http://www.youtube.com/watch?v=6gITMNs6tx0&feature=related pustio http://www.youtube.com/watch?v=wVqzaVZqNcY&feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=lqo39EiJVdI&feature=related

Za dodatno opuštanje dao sam mu za početak http://www.youtube.com/watch?feature=fvwrel&NR=1&v=7bot-AMB7yI pa onda kada sam vidio da mu je koncentracija na vrhuncu pustio http://www.youtube.com/watch?v=OM5gL-BuCYs&feature=related a za kraj http://www.youtube.com/watch?v=MJNL9XygmtA

Za sada toliko, nadajmo se brzom ozdravljenju pacijenta, iako su ovakvi slučajevi zbog dugotrajne izloženosti štetnim utjecajima trofaznih napona gotovo neizlječivi.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Hvala Bogu Fićo probudio si

Hvala Bogu Fićo probudio si se iz kome, Već sam se pobojao da te imama na duši!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

haha, dobra dobra, baš sam se

haha, dobra dobra, baš sam se fino nasmijao ::))

Tko je glasao

džaba je ludom govoriti

@Feniks svaki tvoj daljnji komentar je potvrda dijagnoze da je kod tebe je tvrdoglavost prerasla u tvrdokornost; a to je stanje u kojemu se gase svi osećaji za čisto pravedno i dobro. Trošiti riječi u diskusiji s tobom je kao sipati vodu u bure bez dna.

Inače Fićo nisi ti ni prvi ni zadnji koji potvrđuje onu narodnu; "dok je roda biti će i izroda!"

Pitanje je samo znaš li ti Fiću uopće čijeg si ti žita kukolj!

.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica @Skviki, a i ostali "većinci" ...

... vašeg idola koji zastupa iste teze kao i vi "liječe" i u den Haagu i doma.
http://www.jutarnji.hr/ministarstvo-generalu-praljaku--vase-knjige-o-rat...

Tko je glasao

@Feniks ja vjerujem da bi se

@Feniks ja vjerujem da bi se i Vojka Šešelj postidio tvoje pameti!

IOnače dobro je ono što se da liječiti, pizdarija je tvoja dijagnoza koja glasi: NEIZLJEČIV!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica @Skviki, a i ostali "većinci" ...

Pametni ste skoro pa kao rahmetli Hrvoje Šošić.
Sigurno ste i vi jednako kao i on "zadužili" Hrvatsku.

Tko je glasao

Fićo a iz tvojih se odgovora vidi da ti je mozak na rezervi

@Fićo ne traži istinu ako ne znaš što bi s njom!

Inače dobro si primjetio, Hrvoje Šošić je refleksija tvoje slike u ogledalu, samo sa Slobine strane i zato ti kao tvrdokornom hrvatomrzcima preporučam ti da napraviš stoj na glavi i pretočiš malo iz guzice u glavu, što kod sindroma bolesti kao što je tvoja, daje ponekad učinkovite rezultate .

Treba samo biti strpljiv jer kao što je poznato ti Fenikse spadaš u onu vrst ljudi koji ostaju praznih šaka čak i onda kad se uhvate za glavu, a takvima ni sto riječi i prstom pokazati nije dovoljno.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

kukljica@ tražite od mraka@

kukljica@ tražite od mraka@ neku naknadu za ovaj trud uložen u rad sa osobom sa posebnim potrebama (feniks@)

rezultati nisu neznam kako obećavajući, ali s vremenom tko zna!?

Tko je glasao

@Rebel ma bojim se da sam mu

@Rebel ma bojim se da sam mu http://www.youtube.com/watch?v=YxfOba2bjko ovim video matrijalom predozirao ulazne moždane vijuge, a možda i izazvao lagani moždani udar zbog skidanja zakerčenja od kojeg nam kolega Feniks pati.

Kao dodatni melem protiv zakrečenja prepisao sam mu http://www.youtube.com/watch?v=wB7bqXDW5hg&feature=related

Još sam više zabrinut zbog toga što sam mu poslao opis djelovanja njegove ljubljene JNA http://www.youtube.com/watch?v=vALfxuIz4E4&feature=fvwrel

Nastavak terapije ovisiti će o stnju pacijenta.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Bojim se da sam gornjom

Bojim se da sam gornjom terapijom stavio pacijenta u komatozno stanje. Naravno to je nekada potrebno učiniti kako bi se pacijent spasio od možebitnih teških posljedica izazvanih njegovom bolešću.

Zato se nadam da će nam se nakon ove terapije kolega Fenik vratiti bitno osvježen novim spoznajama!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Feniks, Čuj rista, tebi je

Feniks,

Čuj rista, tebi je krajnje vrijeme da prejdeš doktoru.

Tko je glasao

@Skviki bil je on već sto

@Skviki bil je on već sto put, ali mu je svaki doktor rekel da za njegovu bolest još nisu otkrili način liječenja!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

A kako je tebi promaklo da je Veljko Kadijević bio invited lecturer na West Pointu ili kako ti je promakao admiral Branko Mamula.

I još nešto, što misliš na što bi Hrvatska ličila da je u onoj blokadi rada Predsjedništva SFRJ i zapovijedanja JNA, na njenom čelu bio netko drugi, a ne civilizirani Veljko Kadijević?

Tko je glasao

@Feniks neću prihvatiti tvoj

@Feniks neću prihvatiti tvoj osorni i uvredljivi način rasprave, već ću ti kratko iznijeti nekoliko činjenica o kojima ukoliko imaš i truke razuma trebaš dobro razmisliti prije nego što nastaviš sa svojom monologijom bez glave i repa.

Hrvatska je kao savezna republika neodržive i zato propale komunističke tvorevine Jugoslavije izašla iz rata sa svojim tadašnjim republičkimgranicama, a koje su granice naknadno postale međunarodno priznate granice. Na temelju Avnojskih odluka i Ustava SFRJ Hrvatska je imala svoje granice, a te je granice potvrdila i Badinterova komisija.

Najbitnija pravna stajališta izložena u mišljenima Arbitražne komisije jesu:
- pitanje sukcesije država treba rješavati na temelju načela međunarodnog prava, te na temelju pravičnosti, uzimajući u obzir da su sve države kojih se to tiče vezane kogentnim normama općeg međunarodnog prava, posebice onima o poštovanju temeljnih prava čovjeka, prava naroda i prava nacionalnih manjina (mišljenje broj 1. i 9.);

-SFRJ se raspala i više ne postoji kao država (mišljenje broj 8.);

-nijedna država sljednica sama nema pravo nastaviti članstvo SFRJ u međunarodnim organizacijama (mišljenje broj 9.);

-SR Jugoslavija je nova država koja se ne može smatrati sljednicom SFRJ (mišljenje broj 10);

-granice između bivših federalnih jedinica smatraju se državnim granicama sljednica i ne mogu se mijenjati silom, nego samo sporazumom - načelo uti possidetis (mišljenje broj 3);

-dan sukcesije za Hrvatsku i Sloveniju je 8. listopada 1991., za Makedoniju 17. studenog 1991., za BiH 6. ožujka 1992., a za SR Jugoslaviju (Srbiju i Crnu Goru 27. travnja 1992. (mišljenje broj 11.).

http://hr.wikipedia.org/wiki/Badinterova_komisija

Možda bi bilo dobro da si se umjesto čaurenja u tvoju istinu bolje informirao pa bi tada vjerujem znao i da je gospodin Badinter koji je inače istaknuti francuski pravnik, sveučilišni profesor i političar te bivši ministar pravosuđa i predsjednik Ustavnog suda Francuske u izjavi za riječki Novi list 18. travnja 2003 pojasnio hrvatskim medijima na koji način je došlo do odluka arbitraže kojoj je presjedao: „U prvome redu oslanjali smo se na temeljne principe međunarodnog prava, što smo jedino i mogli u situaciji u kojoj je bilo očito da je država Jugoslavija, koja je dotad postojala, bila u stanju raspada. S druge strane, vrlo važan element je bio i hrvatski Ustav. Taj je dokument bio napravljen na način da je zadovoljavao temeljne principe poštivanja vladavine prava i zaštite ljudskih prava."

Jasno svima samo kao što vidimo ne Feniksima!

Pročitaj i ovo: http://www.petrijanec.hr/opcina/granica.aspx

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Hrvatska je kao SRH (socijalistička, a ne savezna) i ne samo svojim ustavom, nego i ustavom SFRJ, bila definirana kao država, zašto tu činjenicu ne želite priznati ja ne razumijem, valjda vam kvari onu tezu o "stvaranju države" i potrebu za ratom, ta dva ustava bila su osnova za Badintera i njegovu komisju da zatraži da se dotadašnje republičke granice do okončanja procesa disolucije SFRJ imaju smatrati državnim granicama.

Puno puta sam nailazio na ocjene pravnika da je ustav SSSR-a iz 1937. remek djelo pravnih znanosti, samo primjena je ono što se računa, tako i gospodinu Badinteru nitko nije ukazao na državni teror koji je Tuđmanov režim provodio nad Srbima.

Želiš li u raspravama sačuvati makar i zrno vjerodostojnosti, ne pozivaj se na Wikipediu.

I na kraju ništa od onoga što sam ja ustvrdio nisi demantirao.

Tko je glasao

@Fićo ušao sam u raspravu s

@Fićo ušao sam u raspravu s tobom unatoč i protivno svim iskustvima da je sizifov posao pokušvati raspravljati s onim čiji su moždane vijuge stogo ograničene na obranu osobnih uvjerenja.

Ali evo da mi se ne može prebaciti da nemam takta sa zanesenjacima i psihopatima koji su uvjereni da će upornim ponavljanjem neistine uvjeriti auditorij da je svijet ravna poloča pokušati ću po zadnji puta voditi raspravu s tobom uz navođenje činjenica, a bez dodatnih pojašnjenja s moje strane.

Ti očigledno zaboravljaš da je Jugoslavija promijenila tri službena imena:

-od drugog zasjedanja AVNOJ-a (29. studenoga 1943.) novostvorena država zove se Demokratska Federativna Jugoslavija (DFJ)

-deklaracijom Ustavotvorne skupštine od 29. -1945. država se zove Federativna Narodna Republika Jugoslavija (FNRJ)

-Ustavom od 7. travnja 1963. država se zove Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija (SFRJ)

Spominješ dva Ustava od kojih taksativno navodiš onaj iz 1937 koji je bez obzira na savršenstvo ili kako ga nazivaš "remek djelo pravnih znanosti" prestao važiti i kao takav je postao ništavan donošenjem Ustava iz 1947, da bi potom došlo do niza promjena kako jugoslovenskog tako republičkih Ustava.

Tu nakon onog tvog remek djela pravnih znanosti iz 1937., kojeg se kao što vidim držiš kao pijan plota, imamo još čitavi niz promjena Ustava, što je očigledni dokaz da to tobožnje "remek djelo pravnih znanosti" baš i njije bilo takvo kakvim ga ti želiš prikazati, ali i da je, ništano je Fići ništavno i ne mogu ga zanesenjaci kao ti stavljati u prvi plan.

Dakle nakon tog tvog remek djela pravnih znanosti imamo još:

-Ustav Federativne Narodne Republike Jugoslavije 1946.

-Ustav Narodne Republike Hrvatske 1947.

-Ukaz o proširenju važnosti Ustava, zakona i propisa NRH na područje Istre, gradova Rijeke i Zadra i otoka Lastova Ustavni zakon Federativne Narodne Republike Jugoslavije 1953.

-Ustavni zakon Narodne Republike Hrvatske 1953.

-Zakon o provođenju Ustavnog zakona NRH 1953.

-Zakon o izmjenama Ustavnog zakona NRH 1953.

-Ustav Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije 1963.

-Ustavni amandmani I-VI, 1967 koji su svi prihvaćeni

-Ustavni amandmani VII-XIX, koji su svi prihvaćeni

-Ustav SFRJ 1963.

-Ustavni amandamani XX-XLII, 1971 koji su svi prihvaćeni

-Ustav Socijalističke Republike Hrvatske 1963.

-Ustav Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije 1974.

-Ustav Socijalističke Republike Hrvatske 1974.

-Ustavni zakon o provođenju Ustava SRH 1974.

-Ustav Republike Hrvatske 1990.

-Preambula Ustava Repbulike Hrvatske

-Deklaracija o proglašenju suverene i samostalne RH 1991.

-Deklaracija o proglašenju suverene i samostalne RH

-Ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti RH 1991.

-Odluka o prekidu državnopravnih veza sa SFRJ 1991.

Inače Fićo Badinteru i njegovoj komisji nisu dostavljani ni to tvoje "remek djelo pravnih znanosti" nit Ustav iz 1947. jer to s obzirom na njihovu ništavnost donošenjem najaktuelnije verzije Ustava nije bilo potrebno.

A po pitanju kako ti insinuiraš državnog terora koji je Tuđmanov režim provodio nad Srbima najbolji i pravi odgovor možeš vidjeti iz rezultata referenduma od 19. svibnja 1991. na kome se preko 93% građana Hrvatske izjasnilo za samostalnu Hrvatsku.

Na referendumu su građani odgovarali na sljedeća pitanja:
„1. Jeste li za to da Republika Hrvatska, kao suverena i samostalna država, koja jamči kulturnu autonomiju i sva građanska prava Srbima i pripadnicima drugih nacionalnosti u Hrvatskoj, može stupiti u savez suverenih država s drugim republikama (prema prijedlogu Republike Hrvatske i Republike Slovenije za rješenje državne krize SFRJ)?“

„2. Jeste li za to da Republika Hrvatska ostane u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi (prema prijedlogu Republike Srbije i Socijalističke Republike Crne Gore za rješenje državne krize u SFRJ)?“

Na oba pitanja građani su odgovarali zaokruživanjem "ZA" ili "PROTIV".

Na referendum je izašlo 83,56 posto birača. Njih čak 94,17 posto izjasnilo potvrdno na prvo pitanje. Za ostanak Republike Hrvatske u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi, što je bila druga ponuđena opcija, glasalo je tek 1,2 posto birača.

Nema sumnje da si u tih 1.2 posto bio i ti, ali Fićo demokracija je odluka većine, a ne odluka bolecnika koji ne žele prihvatiti istinu i bemokratsku odluku većine, a ne neostvarene pokušaje pobunjenika i balvan revolucionera koj i dan danas pate za raspadom srbočetničke federacije na Balkanu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica

Ponovo, ti si nešto demantirao od mojih tvrdnji?
Osim što uporno izbjegavaš spomenuti uspostavu FDH kao nacionalne države hrvatskog naroda.
http://www.crohis.com/izvori/zavnoh2.pdf

Ustav SSSR-a iz 1937. spomenuo sam samo kao ilustracije savršenog dokumenta koji se ali ne poštuje, jednako kao što Tuđman nije poštovao Ustav RH.
Uostalom Ustav RH je za ocjenu prava na otcijerplčjenje bio potpuno irelevantan dokument, ključni dokumenti za donošenje pravorijeka Badinterove komisije bili su Ustav SFRJ iz 1974. i Ustav SRH iz 1974., jer je ključno pitanje bilo jel' Hrvatska, kao SRH, bila država ili nije i jesu li se u SFRJ udružili narodi, kako je to tvrdio Milošević ili države kako su to tvrdili Kučan i Tuđman.

Ishod referenduma, kojemu je prristupio vrlo mali broj hrvatskih Srba, a i oni su vjerojatno glasali protiv razdruživanja, čiji rezultati su vjerojatno bili dijelom lažirnio, kao i rezultati prvih višestranačkih izbora, nikoga nije ni na što obavezivao, jer se radeilo o konzultativnom referendumu. Ondašnji pravni sustav nije poznavao institut obavezujućeg referenduma.
Ali svejedno, uzmimo da su rezultati referenduma bili onakvi kakavima su prikazani i da je referendum bio obavezujući, na koji način su oni ovlastili Tuđmana da krene u nasilnu secesiju i pokrene rat?

Tko je glasao

@Fićo đaba je tebi bilo što

@Fićo đaba je tebi bilo što objašnjavati sve dok ti s konjskom ormon na glavi glavinjaš stramputicom.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci