Tagovi

„Maestralne“ tvrdnje o tome što nas Hrvate čini glupim narodom

Potopiše mi ustašuljci dnevnik, jer ne podnose istinu, a istina je na njihovu veliku žalost uvijek i samo jedna, drugačiji mogu jedino biti pogledi na stvari.

Priča kaže da se onodobni „gauleiter“ Kosova Mahmut Bakalli žestoko uplašio moguće Titove reakcije na nemire na Kosovu 1978., tražeći od svih relevantnih čimbenika da spriječe da informacije o događanjim na Kosovu dođu do Tita. Kad su mu rekli da će to biti teško provesti, jer Reuters već izvještava o tome, on im je navodno odbrusio. „Zaustavite Reuters!“

Mahmut je Bakalli nekad
Zaustavit Reuters htio,
A danas bi soj ustaški
Feniksa zaustavio.

Eto na to mene asocira ovo ustašuljačko pošto-poto zaustavljanje @Feniksa, jer oni i znaju i vide da je to što ja pišem istina, ali glupani ne bi bili glupani kad ne bi vjerovali lažima već onome što znaju i vide.
A ne vidjeti svu ovu tugu, jad i nevolju u koju je Tuđman pretvorio Hrvatsku čini se ipak nevjerojatnim.
Znači, vidim, ali ne želim vidjeti.
E to može samo glup čovjek.

Proslava

„Potonuo“dnevnik,
Ustašuljci slave,
Svrgavaju Feniksa,
Došli su mu glave.

Piće teče potocima,
Zvoni pjesma znana,
„Jasenovac“ tu je
„I Gradiška Stara“.

U kolu se vrte,
A do kraja dana
U pomoć će pozvati
„Juru i Bobana“.

Bulumenta nesretnika,
Čvrsto povezanih,
Fašistički usmjerenih,
„Domoljuba“ pravih.

Od istine oni „brišu“,
Kao đavo od tamjana
„Domoljublje“ njihova je
Sva duševna hrana.

Domovinu oni „vole“,
Na načine čudne,
Lažima i zločinima,
„Branit“ je se trude.

Fašistički su trkači
Na dugačke pruge
Koji „vole svoje“,
Tek mrzeći druge.

1. Glupi smo, jer smo pošten i marljiv narod
2. Glupi smo, jer volimo svoju zemlju
3. Glupi smo, što vjerujemo onima koji ne znaju raditi ali znaju da se biju, a pokazalo se da ne znaju ni to
4. Glupi smo, što praštamo dušmanima našim
5. Glupi smo, što lako vjerujemo slatkorječivima
6. Glupi smo, što u njedrima držimo guje ljutice
7. Glupi smo, što smo ponosni
8. Glupi smo, jer volimo život i ljude
9. Glupi smo, jednostavno zato što smo Hrvati

Ad 1.

Sve kad bismo i prihvatili da je tako, a znamo da nije tako, osim ako vjerujemo lažima, a ne onome što znamo i vidimo, drugi iz svijeta bi nas vidjeli takvima.
Ali nas ne vide, jer i oni vjeruju onome što znaju i što vide.
Padamo na ovoj nebuloznoj tvrdnji ... zar bismo mi bili u ovoj katastrofalnoj situaciji, u ovakvoj društvenoj i gospodarskoj krizi, koja ne jenjava nego se produbljuje, kad bismo bili marljivi i pošteni?

Po našim djelima nas sude i krvavim tragovimn koje su neki pripadnici hrvatskog naroda ostavljali za sobom i to ne od jučer ... pa i na ove prostore „u stoljeću sedmom“ banuli smo s Hunima i Avarima ili bez njih, svejedno, kao prljavi, smrdljivi koljači, a ne širitelji civilizacije i katoličanstva, kakvim bismo se htjeli prikazati, jer i „vjeru svetu u jedinog Boga“ su nam utuvili Franci prethodno „ubivši boga u nama“ ... jesu li primjerice Trenkovi panduri bili hrabri vojnici Njenog veličanstva, kakvim ih mi volimo prikazivati ili su bili ipak samo krvožedni ubojice, koljači, pljačkaši i silovatelji, kakvim ih opisuju suvremenici očevici?

Kakav su trag iz sebe ostavili pripadnici 369. ojačane pukovnije (Hrvatske legije) na Istočnoj fronti, posebno nakon osvajanja Harkova?

O ustašama valjda znamo dovoljno, a jednakom tako i o ponašanju Crkve u Hrvata, pa o tome neću, ali ću zato skrenuti pažnju na sve one sustavno činjene zločine u DR, kad se jednakim marom kao i nekad u tuđini progonilo, ubijalo, pljačkalo, razaralo i palilo svoje ... ali ne, nismo mi, došli neki iza vojske, banuli iz Svemira, valjda samo zato da nam napakoste, nema veze što su promatrači, jednako oni iz UN kao i drugi, svjedočili da su "pojedine postrojbe HV za vrijeme "Oluje" više sličile razbojničkim bandama nego uređenoj vojsci".
Rade li to marljivi i pošteni ljudi?

Gdje u svijetu se može naći toliko lažnih umirovljenika kao u nas, gdje toliko lažnih invalida, onih iz rada kao i onih iz rata, ali mi se u svojem "poštenju" ne pitamo kako to da imamo više ratnih invalida iz DR, nego što je uopće bilo ranjenih boraca?

Ili, kako je bilo moguće uz naše poslovično poštenje izvršiti mega-pljačku bivše društvene imovine?

E pa zato će, jer je znala i vidjela s kime ima posla, Carla del Ponte napisati da je istina "da su Srbi kurvini sinovi, ali da su Hrvati podli kurvini sinovi", a Finacial Times, zato jer i oni znaju i vide, će nas okarakterizirati kao "muljevito dno Evrope".
Samo zato što smo Hrvati!
Pa radi čega bi dugoga?

Marljiv i pošten narod su Nijemci, narod koji je radi nedjela nacističkog režima bio opako kolektivno kažnjavan poslije 2. Svjetskog rata, ali narod koji je prihvatio odgovornost i imao snage priznati zablude i ispričati se svijetu, a ne tražiti opravdanje za postupke nacista. Njemačka crkva imala je snage ispričati se i svijetu i vlastitom narodu radi svojeg grijeha nečinjenja za vrijeme nacističkog režima.
Nikome u Njemačkoj ne pada na pamet proglašavati naciste borcima za Njemačku, kao što Hrvatima pada na pamet ustaše proglašavati borcima za Hrvatsku, a da blaženika Stepinca i Crkvu u Hrvata i ne spominjem ...
Zato su Nijemci mogli zasukati rukave i podići se iz pepela, znam, netko će spomenuti Marshallov plan, a ja tvrdim da bi oni to i bez tih sredstava napravili, samo nešto sporije.
A mogli su to radi sprovedene denacifikacije i izgradenuji društva na demokratskim, dakle antifašističkim osnovama, u Njemačkoj nema podjele na demokrate i naciste, jer je pomirenje u narodu provedeno na tragu demokratske opcije.
U Hrvatskoj nije sprovedena deustašizacija, ustaše se prikazuju kao borci za Hrvatsku, klerofašisti se nikad nisu nikome ispričavali za svoju punu suradnju s najmonstruoznijim režimom u povijesti, naprotiv isposlovali su da se glavni protagonist takve politike KC proglasi mučenikom i blaženikom. Iz ustaških i klerofašističkih krugova stalno dolaze zahtjevi za "pomirbom sinova ustaša i partizana", naravno ne na antifašističkoj platformi, već na ustaškoj, koja ustaštvo izjednačava s hrvatstvom.

Ad 2.

Jaka tvrdnja, pogotovo, ako se ta ljubav iskazuje lažima, zločinima i mržnjom prema drugima i drugačijima.

Ad 3.

Kome mi to vjerujemo, ne vjerujući ni sami sebi?

A tima što ni da se biju nisu znali, mi pokazasmo da mi i to znamo „briljantnom pobjedom“ u bici za Vukovar ili slamanjem krajiške šake jada, koja se faktički predala bez borbe, što volimo prikazati kao pobjedu nad „trećom komunističkom i četvrtom vojnom silom Evrope“ izvojevanu u „najveličanstvenijoj bici u povijesti hrvatskog naroda“.

Ad 4.

Je, je, po opraštanju smo posebno poznati, a za 2.000 godina Židovima nismo stigli oprostiti zato što su razapeli Isusa!?

Ad 5.

Da me ubijete ne znam zašto vjerujemo klerofašistima, jer oni su najslatkorječiviji.

Ad 6.

A te guje, tko su?

Valjda svi oni koji misle svojom glavom i kritičkim okom promatraju stvarnost, rječju vjeruju onome što znaju i što vide, a ne vjeruju lažima.

I još, o užasa, ne odazivaju se na sirenski zov „krvi i tla“.

Ad 7.

Ponosni?

Na što

Čime smo mi to zadužili čovječnstvo da bismo na to trebali biti tako ponosni.

Kao i mnoge druge stvari u Hrvata i taj ponos je lažan.

Radi tog ponosa i naše „uzvišenosti“ ni našaliti se na svoj račun ne znamo!

Ad 8.

Je, našoj čovjekoljubivosti zaista gotovo da i nema premca, a to smo kroz povijest i dokazali, pa i logori smrti u tzv. NDH bili su samo izraz čovjekoljublja, moralo se ljude nekamo skloniti da ne stradaju u ratu, e sad što su neki pritom pomrli od tifusa i drugih zaraznih bolesti, ha što ćemo, takva su vremena bila!?

O da, volimo mi isticti kako smo zbrinjavali „milijun izbjeglih iz BiH“ ... jesmo, al' tako što smo ih munjevito transferirali u treće zemlje, nastavivši primati za njih pomoć iz svijeta kao da su svi na našoj skrbi.

Ad 9.

E ovo je najmaestralnija od svih tvrdnji koja ide rame uz rame s onom da nas Hrvate u svijetu mrze samo zato što smo Hrvati.

Nestalo svijetu pametnijeg posla!

Komentari

@Fićo znam ljetne su vrućine

@Fićo znam ljetne su vrućine prevelike, a u tebe glava uzavrela!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci