Tagovi

...Made in Put Cumbrijana.......

Vidim da je u ovom Dnevniku jako malo komentara. Da li to znaci da je slab interes za ovu temtiku, ili moderatori brisu sve koji ne pisu afirmativno o ACI-ju?
Svejedno, ja bih komentirao i nadam se da me moderatori ipak nece skinuti.
Kako i samom autoru ovoga teksta ,pošto i sam sam relativno dobro informiran stanjem i događajima vezanih uz ACI marinu Trogir.
Poradi ‘’odmora’’,od glavne teme koja je zaokupila Trogir proteklih dana mišljenja sam da bi bilo korisno malo skrenut pozornost na ‘’sporednu’’ istog subjekta i krenut na otok Čiovo gdje se po mojim nesluzbenim informacijama pa i Načinom Čula-Rekla do kojih slučajno dolazim šetajući gradom.A poznavajući
Trogir kao malu sredina gdje svi svakoga znamo kao i TOP regijonalnu temu koja je zaokupila mjesec kolovoz .Tako dozvoljavam si i istinitost ovog drugog udjela ¼ .Što naravno nije zanemarivo.
Kao poznavatelj širokih društvenih-političkih prilika pa i gospodarstvenih KAIROSOVA grada.,
Koje se u ovom slućaju spomenute marine bazirane i na relevantnoj dokumentaciji (nažalost ili na sreću) koju i sam posjedujem jednim djelom .Slobodno mogu zaključiti,na temelju tih i takvih informacija kako i tamo VRUĆE ovih dana. Pa i od dobrih poznavatelja prilika u marini ACI TROGIR kao i od djela tamošnjeg osoblja pismenim putem ili usmenim obračanjem .
Po mojem viđenju stvari lako se da ZAKLJUČIT!!!!
,.DA JE...jednostavo je zakazala kopetentna Uprava.Razlog tomu stanju je pojava famoznog 3N u marini Trogir: Nesavjesnost-Neznanje-Nestručnost.Zlouporaba položaja,samovoljno ponašanje,kršenje prava i Zakona.
Ne vodi se računa o pojedincima ,u marini su loši međuljudski odnosi,vlada ozračje straha,prisile,kontrole,osjeća se napetost,pojedini djelatnici su često na bolovanju….Dok stariji zaposlenici marine osjećaju golemu razliku u uvjetima rada od prijšnjih.
Karakteristika rukovođenja je šefovanje umjesto vođenja.Gdje se poglavito istiće šefica recepcije gospođa Tončica C.Kako sam zaključujem njezino šefovanje je naredbodavno.Poslovanje nije transparentno (brojne prijave i prekršajni nalozi Državnog Inspektorijata, na različitim nivoima kršenja različitih Zakona RH).Koliko sam informiran kopetentan samo spomenuti pa i
PRIMJEROM;; da raspored rada primjerice često mjenja,moguće i tjekom dana ili pred kraj radnog vremena .Pravila mjenja od danas do sutra,naravno od osobe do osobe u njezinom random okruženju.Dok I samu kadrovsku politiku sprovodi načelima nepotizma ,dok postojećem (djelu) kadara koji mora pristat na maximalnu poslušnost.U protivnom!
Uz sve pa i ovo pitam se ?.
Da li će se netko pozabavit rješavanjem problema ili će se PASIVNO IZBJEGAVATI. Način i ovakvo djelovanje uz uvjet kako je ''Čovjek ključ uspjehau turizmu''.

Komentari

Mada dobro poznajem stanje i

Mada dobro poznajem stanje i odnose u dalmaciji, moram priznati da mi ova cijela priča u ACY marini Trogir nikako nije sjela....
Dakle poradi šire javnosti koja o toj marini pojma nema osim da jeu Trogiru daj ako imaš slijedeće informacije:
1. Dali si podnio/la kaznenu prijavu protiv nekoga i kada
2. što je (ako je) DO odgovorilo
3. Tko su ti lopovi???!!! (imenom iprezimenom) i argumenti koje šira javnopst može shvatiti
4. tko su ti koji štite/pokrivaju u institucjama pravne države te "kriminalne" aktiovnosti
5........

Svatio/la si što hoću kazati
PS. I strelica ti jedignuta prema gore

Tko je glasao

ACY marina Trogir! Da bi i

ACY marina Trogir!
Da bi i ova cijela priča dobila svoju color verziju ,kako bi izbjegli vec istrošenu crno-bjelu.Odgovaram na pitanje!
Naime,po saznanjima neslužbenim i Č/R(s ulice)
... postoje 4 (četiri kaznene prijave)za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz čl.337 protiv odgovorne osobe ANTE BRODARIĆA direktora koje se nalaze u DORH,ODO-Split
... nažalost postoje i prekršajne prijave protiv odgovorne osobe rečenog društva kao i zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka na Sudu u Trogiru (Ante Brodarića-direktor i Tončice Coce-šefica recepcje ), istese odnose za nepostivanje Zakona iz:
-nepoštivanje Zakona o turističkim djelatnostima
-nepoštivanje Zakona o fincijskom poslovanju
-nepoštivanje Zakona o Radu (jednim djelom)
-nepoštivanje Zakona o boravišnoj pristojbi
-nepoštivanje Zakona o potrošačima kao i
-pa i objavasa cnn bloga o javnobilježničkoj ovjeri
-kaznena prijava zbog čl.302KZ RH
itd...,
Prilikom hodočašća djelatnika Državnog Inspektorijata u ACI marini Trogir nastale su prekršajne prijave i iste pokrenute i podnesene Sudu u Trogiru.Nalost im i NOVIH kako se priča .
Kako je ''počinitelj'' kaznenog djela iz stavka 2.čl.337.KZ i službena ili odgovorna osoba(iz spomenutog razdoblja rukovodenja marinom) dalje,koja s ciljem da sebi ili drugome pribavi kakvu neimovinsku korist ili da drugome prouzroči kakvu štetu iskoristi svoj položajili ovlasti,prekorači granice svoje ovlasti ili ne obavi dužnost,a pri čemu je prouzročena šteta ili je došlo do teše povrede prava drugoga u ovom slučaju po meni je izuzeto na ovoj adresi prema odgovornim osobama.
Da li ih netko štiti prosudite sami,jer je porazavajuče da pored evidentiranog kršenja Zakona pravna drzava još uvijek koristi godišnji odmor kad je ACI marina Trogir u Pitanju.
Da li ima kriminalnih aktivnosti ,odgovorite sami!

Tko je glasao

.........Tamo vlada prividni

.........Tamo vlada prividni red, odnosno totalni nered, .......
Poštovani'
'Trauma'', koja se proživljava .Da li je tek vrh ledenog brijega nakoji se nasukao''njenu'' ili bolje kazano našu seficu recepcije.Acijev bivši čelnik marine u Trogiru je u mirovini, mnogi sa strahom očekuju daljnju istragu, a mnogi djelatnici ostalih marina širom
otvorenih očiju promatraju nastavak događaja. Sadašnji trenutak u Trogiru je epilog je prethodnih nekoliko godina u kojima je stanje,napose poslovanje, bio pod pokroviteljstvom izgleda i ''..nekog od......''' establishmenta.Koliko god to zajedništvo , djelovalo na prvi pogled neodgovarajuće i nespretno,pokazat ce se na kraju vjerujemo i nesretno, budimo iskreni i recimo da je u dotičnim trenucima taj spoj bio-pragmatično, zapravo jedino rješenje. Uostalom, svi priznat će da i nautika bez p....... nije ni moglo biti odrzivo.Poglavito,primjerice i u marini u Trogiru.
No, u tom kolopletu odnosa mnogi su pogriješili kao što je pogriješio i prvi homosapiens prije 100.000 godina.
Naime, i on/ona bi uzeo/la, a ne bi vratio/la.
Tako je očito u marini u Trogiru nestajala supstanca, goleme svote novaca zarađene na ovakav ili onakav način. Osumnjičeni ,gdje su sada, ..., nautika u Trogiru je pribijena na stup srama,
mnogi nautički djelatnici također. U priči o marini Trogir se nameće pitanje o tome hoće li nastradati i netko nedužan zbog nedorečenosti zakonskih propisa, kojima je ostavljeno dovoljno prostora za manipulacije i slobodu koja je lupežima ostavljala mogućnost utaje. Hoće
li nastradati i svi, koji su unaprijed proglašava krivcem?

Tko je glasao

@mase, vidim da si iz

@mase, vidim da si iz Trogira, no ostali posjetitelji ovog porala baš i ne poznaju pravo stanje stvati u toj marini.... stoga j eovo sa čime si krenuo/la je dobar put da te malo pritvore ili da ti razotkriješ što se to događa u toj marini.
Prilagodi priču trako da je svi mogu razumjeti i skužiti tko jetko u tom filmu i stvar će krenuti u + smjeru.... osim kako sam kazao, ako te ne pritvore kao što su kolegu 45 Lines,...... :-)
DAVAJ

Tko je glasao

Zadivljen sam Ne mogu

Zadivljen sam Ne mogu vjerovati kojom brzinom naši organi pravosuđa i represije rade. Ovaj slučaj je vjerojatno slučaj koji će se učiti u školama.
Iako je Ante Brodarić u roku odmah…prije tri godine… zakačio kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja. Kako kažu , ‘’ zamijenjena’’ je nekakvim neuobičajnim-spin umirovljenjem. To šta je dobio i veliku otpremninu nije bitno. Bitno je da su državni organi zaključili ’’kako nema nikakvih’’ nepravilnosti u roku ODMAH .Da bi u nekoliko mjeseci poslje Državni Inspektorijat ukazao na nepravilnosti i to je ISTINA.
I da li je A.B. zlouporabio svoj položaj i naravno protiv njega/nje nisu podnijeli kaznenu prijavu,niti poduzete prekršajneniti pa ni kaznene mjere.
Državni Inspektorijat
Klasa;334-09/07-01
Ur.Broj;556-07-02-07-05
Zagreb;14.rujna 2007
Kakve to ima veze sa ,netko bi se upitao. Ima ima. Ima jer se dokazuje da pravosudni i represivni organi nisu baš tako revni prema svakome.
O ostatku nepravilnosti i neodgovornosti na terenu ,ostala je šefica recepcije Tončica Coce.Koja je zaboravljena ili je amnestirana ,iako je direktno odgovorna . Ovih dana vjerovali ili ne ažurira završne račune od 2003,2004,2005,…Svatko normalan bi se priupitao …kako je to moguće,ali u marini Trogir, sve je moguće. Iako je za spomenuto razdoblje u normalnim okolnostima odavno i u skladu sa financijskim poslovnjem to trebala izvršiti.Složit će te se.Jamačno je i dobro je plaćena za ne/rad,ali propusti se ne kažnjavaju uovom slučaju.
Naime, poznata nam je afera oko ACI marine Trogir. Da,Netko je za ovu ‘’namještenu’’aferu , u Splitskom državnom odvjetništvu, anonimno podnio kaznenu prijavu. Nakon ping pong igre između policije i državnog odvjetništva podiže se zid šutnje i nitko ne zna šta se s prijavom dogodilo. Novinari, obzirom da ih je velika većina na platnom spisku HDZ-a o tome ne pišu ništa. Otvorena sumlja i da će išta više pisati. Kao šta otvoreno sumnjamo da će od te kaznene prijave biti ikakva rezultata.Šta dokazuje suprotno, da kad hoće pravosudni i represivni aparat mogu posao odraditi vrlo brzo i ekspeditivno. U interesu naroda?,u interesu svih poreznih obveznika…VALJDA., Ma ne. Taj posao je najmanje odrađen u interesu naroda.Možda ova usporedba i nije prava ili odgovarajuća. Međutim, nama koji radimo u marini Trogir i uredno podmirujemo sve svoje obaveze ovo sustavno spominjanje Brodarića-Coce u vezi svega šta se u ACI-ju dogodilo ili nije događalo miriše na jednu veliku namještaljku. Samo je bilo pitanje dana onda i sada kad će mu se iskopati nekakva kaznena prijava.
Zašto se to radi, vrlo je očigledno. Stara HDZ-ovska taktika i operatika. S obzirom daje velika većina medija HDZ-ovska, onda im ne predstavlja problem udariti na sva zvona o krivnji kad se neki skitnica pomokri na nekome trgu . Eto tako to meni izgleda.
S druge strane, u mojoj provinciji nitko ne reagira ni na šta. Nitko ne reagira ni na to šta nekoliko direktora, gradskih poduzeća,gradonačelnika.,,,, na svojim leđima ima i ne/pravomoćne sudske presude. Niti jedan novinar nije reagirao na nepotizam u marini i Upravi i svim državnim poduzećima provincije. Ali niti jedan novinar se nije sjetio pisati Nitko ne reagira. Ni policija , ni državno odvjetništvo. A USKOK, …. šta je to.Sve ovo proteklo vrijeme.
Sve se ovo događa u našoj jadnoj provinciji. Provinciji gdje je na vlasti HDZ. Provinciji gdje su novinari na platnom spisku HDZ-a i gdje je lokalni šef p……. pod paskom lokalnih HDZ-ovaca. A gdje je državni odvjetnik ili je daleko tj. dalje od njih. Sad Vi zbrojite dva i dva. I nemojte me pitati gdje su kaznene prijave. Bit će ih. Ne boj te se. Ali ne protiv ovih koje smo naveli, nego protiv onih koji njima ne pripadaju. Jer to je taktika. Tako se radi prije izbora. Ni prvi ni posljednju put. Pitajte one protiv kojih su tako podnesene kaznene prijave. Podnošenje je naravno preneseno i na naslovnici novina. A to šta je ta kaznena prijava bila neutemeljena, ili nije postojalo kazneno djelo ili je zbog nekog drugog razloga odbačena, to nikome nije bilo bitno.
Zanimljivo.
Sad mi vi recite u čijem interesu radi policija i pravosuđe. U interesu naroda ili……u ovom izdvojenom provincijskom slućaju i interesu Brodarića Ante i Tončice Coce

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci