Tagovi

Mađarska - ČSSR - Hrvatska - Ukrajina

Posljednjih 2000 godina, tehnologija osvajanja tuđeg, razlikovala se samo po načinu izvedbe. Od "ho ruk" Tatara, Turaka, Rusa, Srba, do današnjih "softly" načina. Današnji tehnološki napredak samo je upregnut u već stoljetna htijenja nekih naroda, da vladaju ili prisvoje tuđe.

"Nebeski narodi", kad tad, prizemljili su ili će prizemljiti svoju objektivnu vrijednost u jednoj hipotetskoj ravnopravnoj zajednici naroda.
To je proces koji traje stoljećima. Doživjeti apsolutni mir i uvažavanje naroda koliko god bilo plemenito, jest iluzija koju treba ostvariti.
EU je na tragu te pomirbe tradicije ratova i sigurno najveće ostvarenje u povijesti Europe. Preventivno, ako ništa drugo.

A onda je počelo:
- Mađarska 1956,
- Čehoslovačka 1968,
- "YU" 1991.
- Ukrajina 2014.
Golema kušnja za jednu Zajednicu za ugljen i čelik (čitaj - discipliniranje Njemačke), pa do današnjih aktuelnih događaja i pozicije EU kao relevantnog čindbenika.
Nu, vraćam se na "tehnologiju" okupacije tuđeg.

Tako je nekako bilo 22. kolovoza 1968.
4 poslanika ČSSR parlamenta (Jindra, Kolder, Bilak, Barbirek) oko 19 sati, nazvali su iz Parlamenta sovjetsko veleposlanstvo, jer da je u "tijeku kontrarevolucija" i zaprosili za pomoć. A onda je nakon sat vremena počeo desant na zračnu luku Prag. Oko 23.20 počele su ulaziti trupe iz Mađarske i Istočne Njemačke.
PS. U ranim poslijepodnevnim satima proradio je iz Dresdena 1MW (!) odašiljač pod nazivom "Radio Vltava", sa funkcijom "pranja mozga".

Ovih dana - ponovljena priča u Ukrajini.
Desant na aerodrom, poziv za "bratsku pomoć", prekid komunikacija (čitaj - balvani), floskule o zaštiti ljudskih života, ideološke etikete kao "fašisti", ne samo da podsijećaju na lošu europsku povijest, već su tisućljetna razdljenica civilizacija.
Jednom tu podjelu treba iskreno prihvatiti, da bi se uklonila.

Europa i Ukrajina:
Europa (EU) kao relevantan međunarodni čindbenik ne postoji. To je tek u izgradnji.
Tko vjeruje u moralni i politički standard Europe, kad donosi embargo na uvoz oružja tijekom fašističke agresije na Hrvatsku, i to iste one agresije po pojavnim oblicima, koje je sama Europa doživjela 40-tih godina?
Pitanje: A zašto bi se EU danas postavila drukčije?
Ukrajina ne treba vjerovati Europi, osim samih građana/državljana, koja simpatija je na strani ukrajinskog naroda. Dobar početak, jedne iskrene buduće Europe.

Hrvatska i mediji:
13.00 sati 22. kolovoza 1968.
Proradila radio postaja "Radio Vltava" iz Dresdena, sa poznatim vokabularom iz davne 1948. Znao sam što će biti slijedećih sati.
U 01.00 zovem Radio Zagreb i izvješćujem im da su trupe ušle u ČSSR i pripadnim detaljima (imao sam komunikacijski pregled događaja).
"Nemamo informaciju o tome, i ne ćemo objaviti".
U 03.00 ponovno zovem i nudim im izravnu radio vezu sa terena (tzv. phone patch).
"Nemamo informaciju".
U 07.30, 23. kolovoza 1968. Radio Zagreb objavljuje "ex offo", ono što su znali još u 01.00.
Kasnije su rekli da je to zato, da ne uznemiruju građane i češke turiste na Jadranu.

Tako i danas.
"Copy-paste" već proživljene povijesti.

Tagovi

Komentari

Tko je ubijao ljude na Majdanu

Iz telefonskog razgovora Catherine Ashton, šefice vanjskih poslova EU i Urmasa Paeta, estonskog ministra vanjskih poslova, a koji su razgovarali nakon Paetova posjeta Kijevu 25. veljače kad je sukob prosvjednika i snaga sigurnosti bio na vrhuncu razvidno je da su isti snajperisti pucali i na oporbu i na policiju jer tako tvrdi Olga Bogomolec koja je zbrinjavala ranjene.
Dakle, tko je od takve režije trebao imati najviše koristi - C I A iliti ono što se podrazumijeva pod zapadnom predatorskom demokracijom. A faktura je ispostavljenja ukrajinskom narodu a koju je trebao solidarno platiti Putin. A on nažalost nije nasjeo. I uopće nije čudno da nova vlada odbija istražiti pozadinu podudarnosti istih metaka u žrtvama među policijom i među prosvjednicima...

http://www.youtube.com/watch?v=ZEgJ0oo3OA8

Tko je glasao

Nakon masakra na sarajevskoj

Nakon masakra na sarajevskoj tržnici tijekom srbske agresije, ubačena je slična teza.
Srbi su govorili, kako su Sarajlije sami sebi postavili eksploziv.
Morbidno.
Još jedna sličnost.

Tko je glasao

izgubljena logika

Uspoređuješ kruške i jabuke (rat i demonstracije).

Daj logički razlog zašto bi Januković koristio snajperiste ??

Tko je glasao

Kvarner, Daj logički razlog

Kvarner,

Daj logički razlog zašto bi Januković koristio snajperiste ??

Pa na taj način se eventualno može demoralizirati prosvjednike, ili izazvati mali oružani sukob između policije i prosvjednika.

Sve u svemu izazivanje totalnog kaosa sa krvoproličem, a sve to bi opravdalo izvanredno stanje i slanje vojske na demostrante.

Tko je glasao

javi

Budi ljubazan pa javi kada nađeš slučaj da su "policijski" snajperisti demoralizirali prosvjednike.

Tko je glasao

Izrazito inspirativan dnevnik

..., ali za pocetak nekoliko asocijacija.

Nime, vrlo je ucestalo izraz "Nebeski narod" promatrati iz ovog diskursa:
"Nebeski narodi", kad tad, prizemljili su ili će prizemljiti svoju objektivnu vrijednost u jednoj hipotetskoj ravnopravnoj zajednici naroda.
medutim to je zapravo samo jedna inacica (siromasnija i nekako primjerena i uobicajena u nasoj soc/kom sredini, ali jos vaznije zbog iskustva sa jednim od "nebeskih naroda" iz ranih 90tih).
Prije svega izraz "Nebeski narod" ne moze se odvojiti od teologijskog tumacenja, a karakteristicno je da kod nas prevladava tumacenje koje je u tom smislu protu - teologijsko i usmjereno prikazati teologiju ruku pod ruku sa agresorskim dogadanjima u nekoj sredini.
Smatram da treba dati vaznost i na teologijskom znacenju izraza "nebeski narod" bez upliva onoga prevladavajuceg protu teologijskog znacenja.
Naime, Bog izabire neki narod i baca ga u ljute kusnje. Paralela na osobnoj razini je izravno knjiga o Jobu http://www.bibliacatolica.com.br/biblija-hrvatski/knjiga-o-jobu/ - jedno od nejvecih djela svjetske knjizevnosti po svim kriterijima.
Dakle, vrlo slicno kako se "igra Bog" s Jobom, igra se on i sa famoznim "izabranim ili nebeskim narodima". Prije svega treba odbaciti mit da se tu radi o izboru da bi neki narod bio po nadmoscnosti iznad drugih, vec da je izabran da tesko pati i prolazi teske kusnje. Ne treba se stoga na uobicajen nacin groziti od rijeci Jovana Raskovica (predstavnik Srba u Hrvatskoj koji je uveo ovaj izraz u medijski prostor), i to i sa hrvatske i sa srpske strane, nego biti svjestan sto to u svojoj punini i grozoti znaci, a na sto nas vrlo produhovljeno (netko teologisjkom skloniji sigurno bi tako rekao) upozorava Knjiga o Jobu.
Ateist ne mora vjerovati u cijeli taj sklop i pricu, tumacenje, ..., ali je neznalica i ispod svoje razine ako to ne zna.
Kod nas se oprasta ova zbrka sa tumacenjem "nebeskog naroda" kad se misli za Srbe, ali za jos jedan primjer "nebeskog naroda" vec nesto teze. (kladim se da ce Ljubo ovo uociti)
Stoga samo malo vise paznje kod koristenja "nebeskog naroda".

EU je na tragu te pomirbe tradicije ratova i sigurno najveće ostvarenje u povijesti Europe. Preventivno, ako ništa drugo. da jeste, to je bit!!!!

Golema kušnja za jednu Zajednicu za ugljen i čelik (čitaj - discipliniranje Njemačke), pa do današnjih aktuelnih događaja i pozicije EU kao relevantnog čindbenika. stotine puta cujemo citat "Zajednicu za ugljen i čelik ", ali bojim se da vrlo malo ljudi pri tome uopce pokusava misliti o cemu se zapravo radi. Zasto bas ugljen i celik? Zasto bi to bilo bitnije od neznam cega drugoga? ...
Zajednica ugljen celik prije svega znaci da bi se neka buduca priprema za rat izmedu clanica te zajednice naprosto odmah vidjela. Ne moze niti jedna neopazeno i na stetu druge pceti stancati ugalj/celik sto se smatralo glavnim pretpostavkama za neki buduci rat.
Ono sto iz ovoga slijedi nije predmet zajebancije i zafrkancije kako uobicjaneo radimo (EU iz Zajendice ugljen celik u ovo sto sad vidimo) nego trebamo uvijek misliti na ovaj princip medusobnog uravnotezenja protiv rata. Vazna posljedica toga jest da EU nije neka idila i bajka, vec skup nekih od najljucih covjecanstvu poznatih rivala koji su Zemlju vec zalijavali u krv u zadnjih samo nekoliko stotina godina prije.
Stvar sa EU je se n prvi pogled razvodnila i uljuljkala, medutim moramo uvijek biti na oprezu o kojem govorimo.
Europa (EU) kao relevantan međunarodni čindbenik ne postoji. EU je relevantan cimbenik jos kako. Neizrecivo relevantno je da u sporu sa Ukrainom nemamo jos kojeg izdvojenog igraca kakovg smo recimo imali u primjeru Sirije.

Tko je glasao

Ispada da bi najbolje

bilo da i Ruska federacija uđe u EU, čak mislim da bi to bilo dobro i za Ruse vulgaris.

sve dobro...

Tko je glasao

euroazijska unija, od madrida

euroazijska unija, od madrida do Vladivostoka? plus carinska unija sa Kazakhstanom i Turkmenistanom?
Ameri bi izazvali svjetski rat samo da to spriječe.

Tko je glasao

bez nuklearnih bojevih glava nema smisla pregovarati

ukrajina treba izbore, legitimitet vlasti
jasan javan plan
vojno neutralna
član EU
kao finska
i nuklearno potkovana
za 2-3 godine

i onda se može pregovarati o cijeni plina i Sevastopolja
a o krimu se ne pregovara

luka

Tko je glasao

S autorom dnevnika dijelim

S autorom dnevnika dijelim malo tog zajedničkog, čak ovo sljedeće što kažem nema izravne veze sa Ukrajinom (ako ćemo se šaliti), ali evo opet nedjelja i opet Nedjeljom u 2 neka Srpkinja.

Ma neka Srba, nije u tome štos, nego, uđemo u EU, a javni mediji tjeraju Todoroslaviju deset puta čvršće nego prije ulaska. Kao da je jedini je***** smisao našeg ulaska u EU to da pripremimo teren Srbiji.

Kažu mafija drma Srbijom sad će da ga kaže ta skažen Stankoviću, pa vi to povežite s ovom gospodarsko-katoličkom mafijom što će da uništi index.hr.

Ok, velim, ali jebo li vam pas rodbinu, pa zar je**** Talijani nemaju mafiju i štio s jeb***** Talijanima nismo u istoj zajednici država i što je***** Talijani ne rade čuda u gospodarsko mafijaškom snošaju? Ili kao da Viktor Orban ne koristi mafiju da bi ušutkao novinare? Pa je**** li vam cuko tetku radmanovsku, pa koji k**** Srbija, a ono u Sloveniji knjižurina do knjižurine, političar do političara, novinar do novinara, sve u gospodarsko-mafijaškoj poveznici?

Ono, gledam jučer zapjenjenog ruskog krimskog bandita koji veli "hoćemo nazad Sovjetski Savez" i zamislim Stankovića kako grli neku pupastu Srpkinju (sad će ispast da je ova što danas dolazi neka anoreksična) koja mulja da ne ide na plastičnu operaciju, izljubi je i reče "pa k'o nas zavadi klička mu materina!?".

Tko je glasao

Interesni prostor medija

Interesni prostor medija usmjeren je u pravcu "bizantskog prostora".
Razlog je jednostavan.
On nudi komercionalno atraktivne teme, za definirani sloj stanovništva i pripadno obrazovanje.

Omjer vijesti tradicionalnog hrvatskog interesnog područja i "bizantskog prostora" je 1/100.
To nije bilo ni u vrijeme SR Hrvatske.
Ne mislim da je isto slučajno, kao ni izbor gostiju ili urednika koji je to omogućio.

Tko je glasao

Ne mislim da je isto

Ne mislim da je isto slučajno, kao ni izbor gostiju ili urednika koji je to omogućio.
Prije neki dan je počelo ono suđenje s međusobnim optužbama RH i Srbije za genocid.

Zanemarimo pravorijek koji i kakav se može postići, a da nam pruži satisfakciju, zanemarimo sve aspekte službenog pristupa, ne razmatrajmo ništa na trenutak, samo se usredotočimo na jedan detalj.

Početak je suđenja, sve relevantne medijske kuće šalju novinare na lice mjesta, svakako se to očekivalo i ispunjeno je i od strane HRT-a.

HRT je javna televizijska kuća koja se financira iz identičnih izvora kao i Vlada RH i odvjetnici koji nas zastupaju u Haagu.

Nisam siguran, ali pretpostavljam da je tim odvjetnicima iz službenih iizvora naloženo da brane interes RH. Ne sumnjam također da i Todoroslaveni pokušavaju financirati te odvjetnike ne bi li radili posao koji je u interesu Agrokora.

Ipak, kako su ti odvjetnici i suci čudne biljke, zarađuju recimo dovoljno, pa Todorić nikad ne može znati da li će oni u radu koristit Agrokorovu financijsku stimulaciju ili pak zdrav razum i činjenice s terena.

Zbog toga Agrokor ne želi ništa prepustiti slučaju i obraća se udbaško-medijskoj mafiji na čelu s Goranom Radmanom, te ta neka "novinarska" ljudska žbrljotina na ekranu izvještaj s prvog dana suđenja završava nečim što je odglumljeno da je lapsus i greška radi "nervoze" novinara.

A zapravo se ljudski isprdak narugao novinarskoj struci i hrvatskom narodu popušivši odjednom i Radmanovo i Todorićevo spolovilo nazvavši Domovinski rat imenom koji koriste Srbijanci.

Tko je glasao

to su htjeli da kažu

kako je kod nas još i dobro.... u odnosu na Srbiju, novinarke kao ne mora čuvati policija a ona je saznala jer je neki detektiv napisao bilješku i urudžbirao je e da je čuo u gradu, valjda u kafiću da je za nju već kupljen snajper, Zemunski klan i te brije, dizanje gledanosti ..valjda..

Da je se hoće ubiti bila bi ubijena već nekoliko puta...priče za malu dječicu..

usput je eto malo post mortem pravila sveca od pokojnog Đinđića koji nikako...ali nikako nije bio upetljan u nikakve ..ali baš nikakve prljave rabote oko šverca duhana nego je eto isto pokojni Pukanić btw rodonačelnik mediskog reketa ovih prostora bio plaćen od Hrvata da ga malo blati..

...itd..itsl..

sve dobro...

Tko je glasao

Tonči ako smatraš da trebaš

Tonči ako smatraš da trebaš pomoći zašto ne uzmeš pušku odeš u HV i zajedno sa ekipom pravac sa NATO-om u Ukrajinu. Svejedno uspoređuješ dvije neusporedive stvari raspad SFRJ i ukrajinski problem.

Jedna Ukrajina sa ovim budalama je u sekundi ukinula ruski jezik, najavila ukidanje autonomije i tražila zatvaranje svih koji misle drugačije od vlasti. ŠTa bi ti trebao očekivati da ovi koji suprotno misle neće pozvati pomoć.

Samo još treba da Kličko i slični pozovu narod u rat , pa da sve završi ko u Gruziji , dijelom bi volio da odu naši prozapadni ulizivači sa puškama pa malo smanjimo priču i bajku o kapitalizmu i zapadu...

A u biti sve kužim zli Rusi ruše pravednu revoluciju ukrajinsku u kojoj su prevladavale slike nacista Bandere pa čak i Hitlera, te maskirane osobe u parlamentu koje prate "glasovanje..." - Demokracija. Pitao sam se u svom dnevniku šta će biti za olimpijade teroristički napad? - Prevario sam se desio se teroristički prevrat uz gromoglasni pljesak raznih "demokrata" koji bi pobili doslovno narod da ovako šta pokuša u npr. Washingtonu...

Justice for all !

Tko je glasao

Lijepo

Kada je čovjeku jasno tko je dobar,a tko loš čovjeku sve lijepo izgleda.

Ono prije negdje 7-10 dana izašao je u javnost telefonski razgovor u kojemu zamjenica ministra vanjskih poslova SAD-a govori tko treba biti u ukrajinskog revolucionarnoj vladi.

Nakon bijega Janukovića osobe koje je ona spominjala u tom razgovoru su postale ministri dok osobe za koje je rekla da ne smiju postati ministri (Kličko) to niti nisu postale.

Pitanje glasi:

Na čiju dušu idu patnje ljudi u Ukrajini ??? Onu američku koja je ovo sve pokrenula ili onu rusku koja upotrebljava vojsku ???

ps. za mene su jedine nevine osobe Ukrajinci koji nisu učestvovali u demonstracijama

Tko je glasao

Problem je u tome da u

Problem je u tome da u Ukrajini nema nafte, ni drugih Amerima isplativih sirovina, a gladnog naroda i socijalnih problema imaju i sami!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Iznenađeni

@Tonči Majica
Gospodine Tonči. 1968. Bio sam srednješkolac sa roditeljima u Mađarskoj, kod rodbine u gradu Gyor smještenom tik uz granicu ondašnje čehoslovačke. U jutro u 4 sata grad se tresao od prolazaka kolone tenkova što su išle u Čehoslovačku. U Gyoru je bilo stacionirano 27 tisuća ruskih vojnika i oficira. S aerodroma u Papi uzlijetali su zrakoplovi, a mi smo tek u 9 sati na Košut radiju čuli da „upućena bratska pomoć“ Čehoslovačkoj. Vjerujte mi da se nitko nije posebno iznenadio jer takvu „pomoć“ su prošli 1956. U Hrvatsku smo se mogli vratiti tek nakon mjesec dana, jer je granica bila zatvorena a JNA razmještena po kukuruzima i šumarcima uz granicu.
Već sam nekoliko puta u komentarima spominjao da Ruski medvjed ne spava. Putin igra mudro. Cijena je neupitna za ostvarenje cilja.
Dobro su tajne službe proučile neke stvari prije nego što dođe do intervencije.
- Europa će galamiti, sankcionirati,prijetiti riječima, i razmišljati kako do energenata.
- USA u teškim gospodarskim problemima, velikim podjelama kako u političkom tako i u vojnom vrhu, još nema strategiju kako djelovati.
- I Europa i USA „iznenađene su Putinovom odlučnošću.
- Putin zna što hoće samo ostaje pitanje do kuda hoće.
I po ne znam koji puta „zapadni pizdeki“ ostali su iznenađeni, zatečeni i htjeli bi učiniti nešto a da ne stradaju njihove ritice.

Tko je glasao

Europa i USA su čačkale mečku

Europa i USA su čačkale mečku pa sada slijedi što slijedi: Dobiti će po gubici.
To je sasvim jasno moj @Boltek.

Putin je već godinama najjači i najodlučniji predsjednik na planeti i nikakvi mu cincari iz EU niti tamo neke USA neće brljati po dvorištu.

Tko je pratio zadnjih godina... od želje USA da po Poljskoj pa čak i Ukrajini razmjeste svoje "oči i uši" (+ podosta raketline ne male moći) pa do toga da je Poljska zadnjih godina jedina članica EU koja neprestance povećava svoj vojni proračun čak i za duplo (rijetka pojava i u svijetu) tome je bilo jasno da je EU nacifašizam spreman po svaku cijenu uzeti Poljsku a po naredbi USA gospodara energenata i novca ili barem misle i prikazuju se nama da to jesu. Jesu figu!

Putin se itekako pripremio jer on niti smije niti može prepustiti Ukrajinu imperijalizmu Zapada. Njemu je tu ponajmanje važna ruska nacionalna manjina u Ukrajini.
Tokovi plina i nafte su rijeke novca, političkog a time i vojnog utjecaja. Putin i Rusija se vraćaju na političku i vojnu poziciju ove planete. Upravo sada i ovog trenutka.

Putin neće učiniti Staljinovu grešku od 23. kolovoza 1939.

Diktatura EU se bliži svom kraju, moguće i krvavom kraju kao što su neki odavna napisali:
http://pollitika.com/diktatura-eu
Hrvatski eurofili, ako ste dosljedni i očarani EU "demokracijom" i dan danas; - očekujem vas kao dragovoljce koji će se staviti na raspolaganje Kličku i ostalim ukrajinskim eurofilima.
Očekujem vas u dragovoljačkim obrambenim postrojbama Ukrajine već noćas jer sutra bi već moglo biti kasno.

Tko je glasao

uvrijeđeni

@otpisani
Kaj misliš kolega kak je onom siromaku Obami. Štel je biti prvi policajac svijeta, a ruski medved mu se posral u škrlak. No u Ukrajini dugo mira nebu. Ne zbog Rusije već zbog samih Ukrajinaca. Timošćenko, Kličko, Turčinov i neki drugi štite razne interese. Čije?
To samo oni znaju. Riječ demokracija im je jedino zajedničko. Sve ostalo su razlike u interesima.
Ne želim braniti Putina ali kamo li sreće da imamo imalo sličnog predsjednika (mislim na odlućnost i stav.)

Tko je glasao

dragovoljci...

... a jel smijemo pod okriljem noći pobjeći u Srbiju, pa u Beogradu, s onih 150 prosvjednika, vikati "Putinu, Srbine, Srbija je uz tebe"? :)))

Tko je glasao

@zaphod, ti smiješ kud te

@zaphod, ti smiješ kud te volja. Nikome nećeš nedostajati niti će se osjetiti manjak nečeg korisnog tvojim odlaskom.

... i pitam se pošto ste uopće iz Beograda i dolazili sim? I ti i ti svi eurofili?

Tko je glasao

Dvorište

Obzirom da se Ukrajina nalazi u ruskom "dvorištu", prilično je izvjesno kako će stvar završiti. Kao i u svim dosadašnjim sličnim situacijama - jedna strana intervenira, dok druga u tom slučaju manje ili više galami, "protestira", prosipa prazne priče i velike riječi.
Primjera koliko hoćeš.
Od Čehoslovačke, Mađarske do Iraka, Kosova, Gruzije, Libije....itd
Nadrapat će samo narod, koji naivno vjeruje u nekakvu konkretnu pomoć Zapada, odnosno da bi USA (NATO) ušao u otvoreni sukob sa Rusijom zbog Ukrajine.

Slična situacija je bila i 1999 kad su Srbi dobili po ušima od NATO i kada su očekivali ruske migove u obrani Srbije.
Znamo kako je to prošlo.

Tko je glasao

Ne daj Bože

Ruski parlament odobrio je upotrebu vojne sile u Ukrajini, te obija pregovore kojima bi se štitio integritet te zemlje. Krim je njihova važna, geostrateška zona interesa.

Interesi Amera, Europe koja ovisi o ruskim energentima, Ukrajine koja želi ostati cjelovita zemlja....tko tu može biti normalan i zaustaviti rat koji se već zakotrljao?
Vrlo opasna situacija, koja - ne daj Bože, može završiti s ww3.

Tko je glasao

Grdo. Ameri nisu principjelni

Grdo.
Ameri nisu principjelni i složit će "ukrajinski dayton" kao u BiH.
To je moja procjena.
Još jedan odgođeni rasplet događaja, i triger budućeg stvarnog sukoba.

Tko je glasao

dopustite

bolje i " ukrajinski dayton" nego

koljektivna raspaljotka

sve dobro...

Tko je glasao

Kolonijalizam i neokolonijalizam

Posljednjih 2000 godina, tehnologija osvajanja tuđeg, razlikovala se samo po načinu izvedbe.
A onda je počelo:
- Mađarska 1956,
- Čehoslovačka 1968,
- "YU" 1991.
- Ukrajina 2014.

Naravno da fali paralela sa Libijom, Palestinom, Irakom, Sirijom, Venezuelom...
A onda malo u blisku povijest kad se u ime križa osvajao američki kontinent kao izgovor za prisvajanje tuđih resursa - i u ime istog mortiranje 80 mil duša!? Pa potom ww1 i ww2 -opet preraspodjela kapitala. I tu države ne igraju glavnu rolu već prekogranični svemoćni grabežljivci koji na taj način stoljećima kreiraju smjer odrastanja pojedinih plemena i njihovih lena-država...
Naravno da je i Ukrajina žrtva istog obrasca gdje moć prisvajanja plijena odmjeravaju prosvjetljeni iza zavjese dok je stado osuđeno na meketanje i klaonicu. Par miliona mogućih žrtava samo je sporedni kolateral...
Sva sreća pa narod uopće ne rezumije što ih je snašlo!!! Jel vam poznato!!!?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci