Tagovi

Maškare u Saboru te o Saboru općenito

Jučer je u Saboru održano aktualno prijepodne, a većina zastupnika SDP-a pojavila se noseći Jubito majice. Prema tom potezu se ne mogu baš odrediti jednoznačno. S jedne strane, Kirinovi istupi jesu cirkusantski i po drugim europskim parlamentima su viđene slične ili još bizarnije akcije.

S druge strane, treba li se na cirkus odgovarati cirkusom? Priliči li to jednoj ozbiljnoj stranci? Priliči li to ozbiljnim ljudima na visokom državnom položaju u ustanovi koja bi trebala biti najviši organ vlasti i prema tome imati nekakav dignitet?
Recite što hoćete, ali meni je bilo (tragi)komično vidjeti Jurjevića u Jubito majici, a posebno gospodina Matu (emajl poruka) Arlovića. Koga on ismijava?

Čini mi se da je SDP ovim performansom i Milanovićevim pokretanjem pitanja glasovanja dijaspore u stvari pokrenuo dvije nebitne teme, usmjeravajući tijek predstojeće kampanje na moto "kruha i igrokaza". Možda, to jest vjerojatno će takvim pristupom i skupiti nešto glasova, kod mene osobno to im nije nikakav plus. Meni je pri izboru važno da stranka progovori o važnim pitanjima i da nam se tu stavovi poklope. Glas ne dajem za umjetnički dojam, niti za garderobu.

Zanimljiviji mi je bio istup ministra Kalmete i njegova reakcija na pristojno postavljeno zastupničko pitanje Ivice Pančića. Reakcija je bila vrijeđanje zastupnika, podizanje glasa i naravno, izostanak smislenog odgovora. Pošto nisam pratio sjednicu nego samo vidio snimku, ne znam kako je to završilo. Ali meni je nepojmljivo da se jedan ministar izderava na zastupnike umjesto da im odgovori na pitanje, a njegov šef Sanader i šef Sabora Šeks sjede sa strane i ne reagiraju. To je totalna degradacija institucije Sabora.

U normalnim zemljama svaka izvršna vlast odgovara parlamentu, ali na način da uvažava pitanja i daje na njih smislene odgovore. Ovakav odnos prema zastupnicima si HDZ-ovi ministri mogu dozvoliti jer se naš parlamentarizam svodi na mehaničko dizanje ruku po stranačkoj naredbi. U svim sazivima, ne samo ovom. U SAD-u, primjerice, a i u ostalim zemljama razvijene demokracije, izvršna vlast se mora itekako potruditi da pridobije čak i vlastite zastupnike jer oni ne glasaju po defaultu za neki zakon samo zato jer ih je predložila njihova vlada. To je kod nas još uvijek utopija, jer zastupnik koji bi glasovao po vlastitoj savjesti, a ne po stranačkoj stezi ne bi dugo bio zastupnik.

U takvom okruženju je sasvim moguće da ministar, zaštićen saborskom većinom, urla na zastupnike, vrijeđa ih i ne daje odgovore. Zastupnici strepe pred ministrima, umjesto da bude obrnuto.

Takvi krupni politički problemi, degradacija institucija vlasti, ipak se ne rješavaju nošenjem nekakvih majica, ma kako one bile smiješne na prvu loptu.

Komentari

Da prosljedim reakciju ekipe

Da prosljedim reakciju ekipe sa filozofskog fakulteta koja je inace prilicno sklona SDPu.

http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?t=82467

Ukratko, slicni pokusaji ce samo dodatno ugroziti poziciju SDPa, tako da ne bi bilo zgorega dokinuti cirkusantski modalitet SDPa u potpunosti.

Tko je glasao

Koliko ja znam na tom FFZG

Koliko ja znam na tom FFZG forumu se studenti ne mogu registrirati ako ne daju svoje pune podatke, jer su svojedobno korisnici bili vrlo kritični prema profesorima, pa su se profesori onda odlučili na metodu Big Brothera.

Just for the record...

Tko je glasao

Ukratko, apsolutno netocno.

Ukratko, apsolutno netocno. Dekan je zelio uvesti autorizaciju, no ti studenti (medju kojima je velik dio ostavio svoj trag na samoj temi) su se pobunili, te je dekan odustao od svoje ideje.

Imas li neko drugo objasnjenje izrazito kriticnih studenata ffzg-a? Idemo u dokidanje mitova, dobra je prilika :)

Ili je mozda vrijeme za priznanje pogreske?

Tko je glasao

Ako je tako onda imam krive

Ako je tako onda imam krive informacije.

Utoliko sam više razočaran stavom studenata, jer bi bar oni trebali imati čvršći stav i energičnije nastupati, a to što piše na forumu se pretvorilo u cendranje male djece.

HDZ cijelo vrijeme demonstrira bahatost, netoleranciju i isključivost, a njih smeta što su zastupnici napravili cirkus u Saboru. Možda bi trebali pogledati koju sjednicu britanskog parlamenta... ili talijanskog... ili nizozemskog... pa da vidiš tek tamo koliko se drži do nekakvog izmišljenog "digniteta".

Sabor nije nikakva crkva (koliko god se to želi napraviti onim silnim mramorom i dress codeom posjetitelja) pa da se poziva na nekakav dignitet. Sabor je ogledalo nacije i svako licemjerno kritiziranje legitimnih akcija je laganje samome sebi da mi nismo ovakvi ili onakvi.

Primitivan ispad Babić Petričević ili Nevena Ljubičića je realnost dijela Sabora kao i dijela Hrvatske. Kakav narod, takvi zastupnici.

Možda bi ovaj tekst bio prigodnije ostaviti na forumu ffzg-a nego ovdje :) ...ali tamo ne sudjelujem

Tko je glasao

Hmh, ja sam iscito malo

Hmh, ja sam iscito malo artikuliranije i suvislije stavove od onih koje bismo mogli proglasiti cendranjem.

Jasno, najdulji je put od dupeta do glave :-P

Tko je glasao

Jasno da će svatko

Jasno da će svatko iščitati nešto drugo...

Tko je glasao

No, nije li na SDPovicma da

No, nije li na SDPovicma da ipak anticipiraju tudje reakcije? Pogotovo onima koji su kreirali ovaj medijski dogadjaj?

Tko je glasao

Kao recimo HSS koji prema TV

Kao recimo HSS koji prema TV anketama zaključuje hoće li glasati za vladu ili protiv vlade?

Tko je glasao

Kao recimo HSS koji prema TV

Kao recimo HSS koji prema TV anketama zaključuje hoće li glasati za vladu ili protiv vlade?

Tko je glasao

cirkus u saboru. mogu

cirkus u saboru. mogu zamisliti kako su glupavo izgledali ti saborski zastupnici dok su se dogovarali oko kupovine tih majica.

iživljavaju se na hrvatskom narodu koji im plaća debele saborske plaće. svu tu neradničku ekipu treba razjurit. jedva čekam izbore.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Ovoliko komentara i

Ovoliko komentara i raspredanje o tome zašto, najbolje dokazuje opravdanost njihovog oblačenja i pojavljivanja u Saboru. Nadam se da ne griješim ako nagađam kako je baš to bio presudan razlog jer se usput govori i o aferi koja je prethodila.

Oko bahatosti ministara i ništa manjoj Sanaderovoj. To je tako kako je i nikada od Tukija nije bilo gore.

Zato je zanimljiv Milanovićev izbor i prijedlog da premijer bude Jurčić što HDZ nastoji prikazati kao slabost i strah od preuzimanja odgovornosti, a zapravo se radi o iskoraku o kojem nas je više već pisalo i prema kojem bi premijer-ne predsjednik stranke odgovarao predsjedniku koji bi sjedio u Saboru.

Pored toga što opća kultura i kućni odgoj priječe SDP-u i partnerima da se ponašaju kao Sanader i Kalmeta (ni HDZ-ovi zastupnici ne zaostaju), to bi bio dodatni razlog da Vlada uvažava Sabor.

Mene sad samo zanima nije li Kiro, kako je i sam najavio, pokrenuo biznis s majicama i sad zgrće lovu.

Najavio je da će to kad ne bude ministar, ali tko zna, možda je mislio da će ga Sanader smijeniti pa prerano pokrenuo biznis.

B-52

Tko je glasao

Kad su nedavno SDP-ovci

Kad su nedavno SDP-ovci izišli iz sabornice, u zraku je ostalo visiti zbog čega su to učinili. Dobar dio građana je mislio da je to radi Kirinovih glupih izjava. A u stvari se tražila ministrova odgovornost zbog nezakonitih radnji. Da je Stazić jučer bio normalno odjeven, nitko ne bi objavio njegovo pitanje niti Kirinov odgovor. Danas se piše i priča o samo dva pitanja sa jučerašnjeg aktualnog sata. Stazićevom i Pančićevom. Pančićevo je zabilježeno zbog nevjerojatne drskosti i bezobrazluka ministra Božidara Kalmete. Stazićevo zbog majica.

Inače, ja podržavam takve nastupe i čini mi se licemjerno pozivati se na važnost i dignitet Sabora zbog majica dok imamo predsjednika Sabora koji je znao voditi sjednice pijan. A jednom prilikom je i premijer doktor Ivo Sanader došao u Sabor prilično veseo i crven u licu i s govornice se bahatio pred zastupnicima.
Premalo je prave kreativnosti u našoj politici, a previše praznih priča.
Jedan kilogram šećera koji je donio, čini mi se, Tonči Tadić u Sabor u znak prosvjeda zbog uvođenja izvoznih kvota na šećer, više je učinio da se progovori o tome nego nečije višesatne rasprave.
Niti me je uvrijedio taj kilogram šećera niti su me uvrijedile majice, a mislim da nije povrijeđen ni dignitet Sabora. Ja osobno sam se osjetio ponosnim i jučer zbog majica i prije par mjeseci zbog šećera, jer sam iz zemlje koja ima tako kreativne parlamentarce.

Samo naprijed kreativci!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Kao što ti ne znaš kako

Kao što ti ne znaš kako ocijeniti nase nosenje majica jucer, tako ja ne znam kako da ocijenim tekst ;)

Mi smo efekt polucili - danas se o tome prica, pa i ovdje pise. Ideja je bila upozoriti ne na Kirinovu glupost, nego nezakonitost.

S druge strane, kad se vec prema parlamentu Vlada ponasa kako se ponasa (i tu su ocjene tocne) sto nam je drugo i preostalo? Na argumentirana pitanja se uzvraca drekom i prijetnjama... Zato i treba napraviti nesto sto iskace iz okvira ocekivanog kako bi uopce uspjeli reci sto smo naumili

Tko je glasao

Molim te da malo pojasniti

Molim te da malo pojasniti koja je korist od vašeg efekta. Zastupnici nisu plaćeni zato da bi se o njima pričalo i pisalo, oni su tu zato da bi nešto napravili. Kako se Kirinu nije dogodila apsplutno ništa, već je za dio javnosti izašao kao pobjednik, nije mi jasna korist od maskenbala. Istovremeno na Pančića viće ministar koje se sumnjići za kriminal ali ne odgovara na pitanje. Niste li trebali izaći iz sabornice i vratiti se kada primitivac odgovori na pitanje i shvati gdje je?
Podsjetio bih cjenjene zastupnike na top listu Freedom House po kojoj je Hrvatska demokracija u padu, također bih podsjetio na Globalni korupcijski izvještaj za 2007, Transparency Internationala po kojem Hrvatsku razara korupcija.

Navedeno upučuje da saborski zastupnici ne rade dobro svoj posao i da bi trebalo napraviti daleko više nego majcama upozoravati na probleme.
Možda bi probleme trebalo rješavati, a ne samo upozoriti.

Tko je glasao

Kirinu se JOŠ nije dogodilo

Kirinu se JOŠ nije dogodilo ništa. Big picture kaze da nam je na dnevnom redu nas zahtjev za osnivanjem istraznog povjerenstva koje treba utvrditi je li Kirin (protuzakonito) kopao po serverima kao sto je rekao ili ne

Tko je glasao

Lijepo uoceno, Mucke.

Lijepo uoceno, Mucke.

Tko je glasao

Pa dobro, Marija, to vaše

Pa dobro, Marija, to vaše viđenje i motivaciju s majicama razumijem. Donekle i podržavam. Ali ipak zadržavam pravo da mi se baš i ne sviđa. Jednostavno, nešto u pogledu na Marina Jurjevića i Matu Arlovića u šaljivim majicama... nešto mi tu nije sjelo kako treba :)

Tko je glasao

ajde reci ti meni marija,

ajde reci ti meni marija, kada cete ukinuti taj aktualni sat? ja osobno nevidim nikakvu korist od istoga; kao prvo vlada koaj bi trebala biti podredjena saboru dodje tam jako bahato i nimalo ponizno mada bi tak morali doci tam. nadalje na ni jedno pitanje opozicije se ne dobije konkretan odgovor, vec se sve lpotice vrte ili u proslost ili negdje na drugu stranu medalje... a o onom cirkusu kada pozizicija pocinje ispitivati vladu je gore nego sve one reklame za razne dijete i ili detergente...

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

sunček, ako sad na stranu

sunček, ako sad na stranu metnemo to da je aktualni sat bitan u teoriji i zasto uopce postoji svugdje u svijetu, kak ne vidis korist čak i ovakvog aktualnog sata? Pa tako si lijepo opisao u svom komentaru čemu služi. Pa ga stoga (a možda upravo i iz tog razloga) ne treba ukidati.

reklame za dijete i detergente, lol

Tko je glasao

Ma što god tko mislio,

Ma što god tko mislio, SDP-ove majice u Saboru su bile cirkus. A od Sabora ne bi trebalo praviti još veći cirkus nego što to već je. S obzirom na direktora, pardon predsjednika Sabora pogotovo. Tom odgovarajuće ponašali su se i ostali, pred svima Kalmeta, koji je već i do sada pokazao zavidan stupanj pomanjkanja kulture pristojnog ponašanja.

Tko je glasao

Slazem se s drugim dijelom

Slazem se s drugim dijelom posta, ali za majice mislim da su bile - sasvim na mjestu !
Kirin je karikatura od ministra, ne potpuno svojom krivicom, ali takvo je stanje stvari. Drzim da je ovaj gest SDP-a bio sasvim odgovarajuci, ne zbog mog iscasenog smisla za humor, nego zbog cinjenice da je i ovakav postupak jedan u nizu oruda kojim se politika MOZE sluziti. Dakle, nista neprimjereno i nista sto vrijeda neciju inteligenciju, a toga smo se i te kako nagledali putem.

Problem je u tome sto vladajuca klika ima onih koji su opasni, a ne smijesni.

Tko je glasao

to i jest bila motivacija za

to i jest bila motivacija za majice

Tko je glasao

ugledali ste se u riječki

ugledali ste se u riječki karneval po svom nesuđenom šefu. najviši nivo sdp-ove kulture jest karneval. od ljudi koji prastare mozaike zalivaju u beton i ne može se ništa drugo očekivati!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

A meni moja (i osobna i

A meni moja (i osobna i politicka) kultura ne dozvoljava da na ovaj komentar odgovorim razinom kou zasluzuje. Toliko o kulturi i toleranciji.

Tko je glasao

Da imaš imalo kulture prema

Da imaš imalo kulture prema narodu koji od svog poreza daje tebi plaću, ne bi u sabor, kao vrhunsku instituciju hrvatske države i cijelog njenog (pa i hdz-ovskog) naroda dolazila obučena u majicu u kakvu se oblače tinejđeri u završnim razredima osnovne škole. Toliko o kulturi i toleranciji.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Imaš pravo, Kirin je

Imaš pravo, Kirin je smiješni bedak dok je Kalmeta već opasnija sorta. Iako i bedak može napraviti štetu, ipak mislim daleko manje od prefrigane i bezobrazne pojave kao što je Kalmeta i njegov zamjenik Livaković itd, itd...

Tko je glasao

Koliko god Kirin izgledao

Koliko god Kirin izgledao glupo, njegove izjave o nadziranju servera, o tome kako su mafijaška ubojstva rezultat dobrog rada policije i slične nebuloze su vrlo opasne ukoliko se na njima budu gradili standardi.

Tko je glasao

Bojim se da smamo okorjelom

Bojim se da smamo okorjelom SDPovcu moze pasti na pamet da je Kirin osoba koja bi mogla graditi standarde.

Ovaj posao su naime obavili vec davno prije njega Mesic i Hebrang, tako da se sada sve uistinu svodi samo na jeftinu sprdaciju koja se vec ovoga trenutka obija SDPu o glavu.

Jer stvar ostavlja dojam da su SDPovci saljivdjije, a ne ozbiljni ljudi dostojni upravljanja ovom zemljom.

I sada nakon kratkog entuzijazma Milanovicevim izborom pitamo se sto se zapravo promijenilo osim predsjednika? GO je ipak ostao isti. A u tom odboru znacajnu ulogu imaju svi oni zbog kojih nam se do jucer dizala kosa na glavi.

Sve u svemu, bojim se da je biti pametan predsjednik sa takvim GOom prilicno zajebana stvar.

Tko je glasao

budem uploadao još nekoliko

budem uploadao još nekoliko sjajnih detalja koji su mi upali u oko tijekom jučerašnjeg aktualnog sata, ima se tu što za pričati :)

p.s. budem skinuo i kalmetu i pančića

Tko je glasao

Plus za tekst, jer je tekst

Plus za tekst, jer je tekst dobar.
Stav oko majica mi je, naravno, drugačiji. Ako su na prošloj sjednici izrazili negodovanje izlaskom iz sabornice, mene bi razočaralo da se dalje svi ponašamo kao da se ništa i nije dešavalo. E onda bi jubito pitanje bilo samo cirkusiranje, potez koji ne vodi ničemu nego samo senzaciji koju ćemo zaboraviti za tri dana i zamijeniti novim cirkusom. Prava bit nije da li je Kirin na jubitu ili na YouTube - pokuša se ukazati na ozbiljan problem funkcioniranja vladajućih struktura ove države. Ako je probitačan način ukazivanja na problem vanstandardno ponašanje, onda ja nemam ništa protiv da se takav način i koristi. Žalosno je jedino da su takav istup s više ozbiljnosti primijetili Reuters i AP nego Ured Vlade.
A s obzirom na način na koji se ministri i premijer odnose prema zastupnicima, majice s ciljanikom su i više nego prigodne za sabornicu :)

MasterMind - NeverMind

Tko je glasao

bas tako, to je i bio point,

bas tako, to je i bio point, drago mi je da ima onih koji ga shvacaju

Tko je glasao

Slažem se ja s vama

Slažem se ja s vama djelomično oko majica. Zato sam i rekao da ne mogu reći jednoznačan stav jer vidim argumente za i protiv njihovog nošenja u Saboru. Možda sam malo prenaglasio ove argumente protiv :)

Ipak, moja prva reakcija kad sam to vidio na Dnevniku, dakle instinktivna, bez vaganja argumenata i razmišljanja je bila "Pa šta sad ovi izvode gluparije s majicama?" Treba vjerovati svojim prvim reakcijama :D

Tko je glasao

E fakat. Sve stoji. Samo,

E fakat. Sve stoji.

Samo, sada mi se sve one price o 200 000 000 kuna, pa o pronevjerama, pa o ovome ili onome vracaju nazad na povrsinu. Gdje su sve te afere? Sto se postiglo sa svim tim aferama, osima bacanja blata?

I sada umjesto da je SDP nasao jednu stvar koju ce kao primjer izgurati do kraja, te nam pokazati spremnost da se hvata u kostac sa najozbiljnijim problemima (ne znam, al cini mi se da jedan glupan u obliku Kirina jednostavno ne moze imati tu tezinu u zemlji koja ipak nije Svedska da se ozbiljnost stvari svodi formu izricaja)?

I sada se govori o nekakvim presedanima, o snazi rijeci, javnog istupa, a ja se pitam tko je tu pao s Marsa? I tko je to eto zaboravio da su nam rijeci vec davno prokurvane, te da je Kirin ovdje zadnja rupa na svirali koja ne moze biti bilo kakav presedan.

Ili smo vec zaboravili na splitski miting? Ili recimo na obecanje o reviziji p&p-a? Ili smo mozda zaboravili na jedan mali DETALJ, a to je govor ORtinskog u Saboru!?

Tko je tu lud, a tko je samo vesla siso? Bojim se da je SDP u ovoj prici samo suvisno otvorio stare rane. No good at all. Ali opet, hvala SDPu da nas vrati na zemlju.

Tko je glasao

Ma sve 5 - meni se na prvi

Ma sve 5 - meni se na prvi dojam ideja silno dopala pa zubima i noktima branim emajliranog Arlovića u majici :)) Sredstvo je neuobičajeno i meni solidno duhovito, cilj potpuno opravdan.

MasterMind - NeverMind

Tko je glasao

Ali gledaj. Zar se moc SDPa

Ali gledaj. Zar se moc SDPa svodi na parodiju? A upravo to je SDP ovim primjerom pokazao, uz istovremeno guranje drugih problema pod tepih.

SDP treba nove kolovodje. I mozda se nesto pametno i dogodi.

Tko je glasao

Slažem se u cjelosti. SDP

Slažem se u cjelosti.
SDP se prihvatio interneta i pokušava dobiti simpatije na nećem manje bitnom. Slika zastupnika je bila jadna.
Bolje bi bilo da su obukli radna odjela i sa lopatama podržali Pančića u njegovim nastojanjima da razotkrije kriminal u cestogradnji. Zanimljivi su zastupnici, potpuno je jasno da puno toga kod Kalmete ne štima a oni se ne mogu udružiti i zajedno zahtjevati pravu istragu i istinu. Pokretanjem afera pa odustajanjem bez prave istrage i kažnjavanja krivca, biraći zaključuju da je afera izmišljena. Krivci profitiraju. Sanader na svim aferama dobiva poene.
Kalmeta se brani kao malo razmaženo derište. Optužbe za Pančića očito nisu toćne ili ako su toćne, trebale su biti procesuirane. Pravosuđe je ionako vladajučim na usluzi.

Tko je glasao

Komentar sam ocijenio

Komentar sam ocijenio četvorkom zbog prijedloga da zastupnici dođu u sabor u radnim odijelima i s lopatama.
Čini mi se da je predstava s Kirinom dobro došla HDZ-u da skrene pogled javnosti s Kalmete,Brodosplita i ostalih afera.

Tko je glasao

minus sam dao zato jer se iz

minus sam dao zato jer se iz korijena ne slažem sa stavom (ništa osobnoga)

smatram da je jučerašnji manevar iznimno bitan jer se vlada i njezini ministri moraju ponašati na primjereni način prvo prema saboru, ali i prema oporbi. ova vlada to ne čini, marionete i pajaci poput Kirina koriste svoje (ne)sposobnosti kako bi sramotili ovu državu, a svojim izjavama za koje apsolutno više nitko živ ne može shvatiti da li su rečene ozbiljno ili ne dovode u pitanje legalnost funkcioniranja sustava

stoga, mislim da je reakcija SDPa na ovu naoko smiješnu temu itekako primjerena jer se na razini ministra unutarnjih poslova jednostavno ne smije pretpostaviti da je on (primjerice) lagao?

drugo, u parlamentima drugih zemalja se rade slični igrokazi i manevri kako bi se skrenula pažnja na određene probleme (ponukan komentarima poput ovoga baš sam krenuo u jednu potragu za sličnim događajima) i mislim da su u tome uspjeli

moje je pitanje da li je bolje imati bijelu majcu i pristojno diskutirati, ili biti obučen u skupo odijelo (upotpunjeno ručnim satom) za kojeg nemaš pravog objašnjenja kako si ga kupio? da li je konzervativno odijelo ili kostim mjerilo ozbiljnosti rada saborskog zastupnika? garancija kvalitete njegovog posla, ili je to pak ono što on radi, o čemu govori, koje teme gura i pokušava riješiti?

nije li daleko gorje da lijepo odjeven zastupnik ili zastupnica prosipa gluposti, psovke, seksizme, omalovažava sugovornike ili pak otvoreno laže?

Tko je glasao

Bojim se Mrace da si

Bojim se Mrace da si apsolutno fulo kontekst. Covjek bi cak mogao pomisliti na temelju iznesenog da ne zivis u Hrvatskoj, vec eventualno u sredisnjici SDPa :-P

A to je da te podsjetim situacija u zemlji gdje 14% ljudi vjeruje u pravosudje, gdje SDP ne dize krivicnu prijavu protiv osoba za koje tvrdi da su kriminalne zato sto eto, to nije njegov posao, da SDP eto nije pokrenuo jednako tako ozbiljnu kampanju kada je DRZAVNI ODVJENTIK U OSTAVCI NA GOVORU U SABORU OPTUZIO VLAST ZA SPREGU SA KRIMINALOM etc, etc.

Umjesto svega toga, SDP je nasao nevjerovatnu snagu i odlucnost isfurati jednu parodiju, dok je istovremeno dozvolio sve ostalo da prodje nezapazeno il jos gore, da bude podmeteno pod tepih.

Sve to mi ukazuje na manjak razboritosti osoba koje su krenule tm putem i to je IMO za svaku osudu, jer sramoti SDP kao ozbiljnu politicku organizaciju. Jebiga ljudi, kampanja se cesto zna obiti o glavu kada roba nije bas vrhunska, sto se ovaj put i dogodilo.

Tko je glasao

Mislim da nemaš pravo s

Mislim da nemaš pravo s ocjenom da je pojavljivanje zastupnika Sdp-a u onim majicama cirkus. Osobno mi se to učinilo kao javno izražavanje stava, i prilično duhovito. No, nema veze. Načeo si jednu drugu izuzetno važnu temu. Naime, uočio si činjenicu da se ministar izderava na zastupnika, vrijeđa ga i tome slično. U tome inače prednjači premijer, ali ni drugi ne zaostaju. O čemu se tu radi? Pa o jednostavnoj činjenici da vlada ne odgovara parlamentu, već parlament odgovara vladi. Parlamentarni zastupnici našli su se u parlamentu prvenstveno voljom šefa stranke, šef stranke je premijer i da li će se idući puta naći na listi isto tako ovisi o premijeru. Ergo, nije premijer odgovoran njima nego oni premijeru. Iz toga slijedi i jasna ćinjenica da se odluke, pa i one zakonodavne, ne samo izvršne, donose u Vladi, a samo potvrđuju u parlamentu. Iz ovog pak slijedi da parlament nema nikakvog ugleda uz državi. Ako će i nakion sljedećih izbora biti tako, sviračim a je trud više manje uzaludan. Očito je potrebno prom ijeniti izborni zakon tako da GRAĐANI biraju zastupnike, a ne mjesto na stranačkoj listi (HNS je predložio takav izborni zakon u saborsku proceduru i isti je sa gnušanjem odbijen). Pa da onda zastupnici budu odgovorni građanima koji su ih izabrali, ne čelništvu svoje stranke, a vlada bude odgovorna tim i takvim zastupnicima. Nije to tako nemoguće kako se čini. Već je napravljeno na dossta mjesta u svijetu (mi smo se kod našeg prijedloga vodili iskustvima Slovenije i Njemačke).

nvuljanic

Tko je glasao

Svakako se slažem s ovim o

Svakako se slažem s ovim o parlamentu. On apsolutno mora biti vrhovna vlast i da Vlada odgovara njemu, a ne da u njemu sjede poslušnici stranačkih šefova. To je krucijalno pitanje.

Glede majica, i tebi i mraku - ja to ne vidim bogznakako duhovitim, pače, vidim to kao lakrdiju oko pitanja koje nije toliko bitno. Kirina odgovornost se može tražiti ako je on stvarno isljeđivao servere koristeći MUP. Ali ove majice stavljaju u fokus njegove nespretne izjave, koje nisu bit svega. Ovo bi bila sretna država da je najveći problem što Kiro ne zna što je Jubito, kao što ni Arlović ne zna što je emajl poruka.

Tko je glasao

E, upravo tako. Nije stvar u

E, upravo tako. Nije stvar u majcama, vec u temi koja se je odlucila aktualizirati, a koja je obicni politicki neznacajan cirkus.

Sto se tice majci, sta jes, jes, ako ne gledamu Arlovica, vec komade, prica i ne izgleda tako lose. Ali opet, ovo nije natjecanje za mis, niti je mjesto gdje cemo realizirati nase seksualne fantazije.

Mada ih ima, nije da nema :-D

(OK, znam da si zapeo za Milanku)

Tko je glasao

Gale, Milanku ne dam!!!!

Gale, Milanku ne dam!!!! Nađi si drugu SDP-ovku. :))

Tko je glasao

A ja cu prenijeti Milanki da

A ja cu prenijeti Milanki da ima obozavatelja ;)

Tko je glasao

Ima ih više. :-)

Ima ih više. :-)

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Evo, sad sam se i

Evo, sad sam se i zarumenio... Pozdravi je od obožavatelja i reci da se ne osvrće na pojave tipa Zdenka Babić :)

Tko je glasao

Kad smo već kod Zdenke

Kad smo već kod Zdenke Babić... prema opširnoj biografiji na stranicama Sabora, ona je iz XI. izborne jedinice.... tzv. dijaspore, po zanimanju... upravna theničarka... što god to značilo...

Tko je glasao

Ona može bit i čistačica

Ona može bit i čistačica po zanimanju ili ga ne imati. Ja znam osobno kaj je napravila za Hrvatsku i kak je napadana od nekih u Stuttgartu koji su plakali za jugoslavijom.

Tko je glasao

Što je napravila osim što

Što je napravila osim što se pretplatila na zastupničko mjesto dijaspore u Saboru?

Tko je glasao

Meni je dosta da ja znam a

Meni je dosta da ja znam a ti ne moraš znat. Delala je dan i noč skupljala ljude oko sebe i organizirala puno stvari.Iz njezine ruke sam primil prvu hrvatsku putovnicu kad se je hrvatski biro još uređival.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci