Tagovi

Lupeži i ološ u Saboru

Čitam u Jutarnjem članak pod naslovom „Kaznene istrage u hrvatskom Saboru“ i do njega članak na osvrt o Zakonu o lustraciji od strane članova vrha HDZ-a: Ne želimo progon ljudi, već da ih se izbaci s političke scene.
A da gospoda iz HDZ-a, a isto tako i gospoda iz SDP-a kako se kaže „okrenu pilu naopako“ i konačno se dogovore da mi obični građani ne želimo kriminalce, lupeže i ostali šljam i ološ da nas predstavljaju i odlučuju umjesto nas. I da sjede u Saboru i ubiru sve benefite zastupnika. I da konačno sve stranačke lupeže i sav ološ izbacimo s političke scene.
Treba li ih uopće nabrajati? Zašto su oni na političkoj sceni? Možda da predstavljaju građane iz ustanova Remetinca, Lepoglave, Gradiške…
A znate što je najgore? Izjava župana Komadine. On je protiv političkih marifetluka ali ga (Szabu) treba spasiti i amnestirati (slobodna interpretacija) Kao što postoje „naši kadrovi“ tako postoje i „naši domaći SDP-ovi lopovi“ i nisu oni baš tako krivi. Pojavu treba osuditi ali ne i pojedinca ako se radi o „našem“ pojedincu.
HDZ-ovski lupež je lupež bez pardona, ali naš „domaći SDP lupež“ je pogriješio i treba to shvatiti ljudski i humano. Griješiti (i krasti) je ljudski.
Gospodine Komadina, svaka Vam čast na ovakvom licemjerstvu. Zar nas građane Vi i ostali u SDP-u smatrate za tako velike budale?
Gdje vam je moral i da li ste ga ikada uopće imali?

Tagovi

Komentari

Zašto su oni na političkoj sceni?

Zašto su oni na političkoj sceni?

Dva su razloga. Prvo zato jer su plaćenici. To je nešto na što birač ne može utjecati. Unutarstranačke igre nisu za javnost.

Drugi razlog je taj što biramo stranke a ne pojedince.

Delete

Tko je glasao

Ima i poštenih političara. To

Ima i poštenih političara. To su oni koje još nismo uhvatili :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Iz zatvora, pod krim istragom

Iz zatvora, pod krim istragom u saborsku klupu, mrtva ladna i nikome ništa. Balkanska posla!

Tko je glasao

Ništa čudno za Svijet u kojem

Ništa čudno za Svijet u kojem živimo.

U jednom trenutku, u vrijeme akcije Mani pulite, više od polovine talijanskih parlamentaraca bilo je pod optužbom za korupciju i slične kriminalne aktivnosti.

Iako je normalnom čovjeku to teško probavljivo u situacijama kada je medijski i javni linč već proveden i krivnja je "nesumnjiva", moramo biti sretni da je tako, jer u principu to znači kakvu-takvu zaštitu pojedinca od svemoći organa represije.

Ali zato bi nakon (pravomoćno) dokazane krivnje, zakon trebao biti nemilosrdan.

The Observer

Tko je glasao

U jednom trenutku, u vrijeme

U jednom trenutku, u vrijeme akcije Mani pulite, više od polovine talijanskih parlamentaraca bilo je pod optužbom za korupciju i slične kriminalne aktivnosti.

Izabrali smo pravi model, nema šta! Ni slučajno oni danski čiji ministar je u nedilju odveja svoj kabinet na golf o državnome trošku pa u ponediljak više nije bija ministar.

Tko je glasao

A što ćemo s Ustavom?

A što ćemo s Ustavom?
Članak 28:
Svatko je nedužan i nitko ga ne može smatrati krivim za kazneno djelo dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja.
Pokretanje istrage je tek početak, a čak niti nepravomoćna presuda ne znači da se osumnjičenika/okrivljenika može smatrati krivim. Najbolji primjer je Berislav Rončević.

Tko je glasao

još malo Ustava...

A što ćemo s famoznim potvrdama tipa "Potvrda da se protiv osobe X ne vodi sudski postupak" i sličnima koje se često traže u javnim natječajima - što je totalni nonsens. Ja sutra mogu pokrenuti postupak protiv 101 osobe (pogotovo otkad postoji "sramoćenje") i sve će te osobe biti spriječene (pogotovo zbog stoljetnog trajanja sudskog spora) u svom napredovanju ili javljanju na natječaje - bez da su osuđeni.

Tko je glasao

ne baš tako @zapi

potvrda dokazuje da se protiv tebe ne vodi postupak i nije podignuta optužnica koja je stala na pravnu snagu za kaznena dijela koja se progone po službenoj dužnosti i da nisi osuđen za ista

prepričano

međutim, slažem se da se pretjeruje s time

znači, to se ne odnosi na to da je Stojan tužio Milana da mu je preorao među

sve dobro...

Tko je glasao

Zakonski doraditi odredbe -kada već nema političkoga morala

Trebalo bi naglasiti "potvrda da DORH ne vodi sudski postupak", jer ako jedna državna institucija ( a ne pojedinac)- DORH , vodi postupak protiv neke osobe, ne može ista ta osoba raditi za istu tu državu, kao da se ništa ne događa: jer dolazimo do sprdnje da osobe koje ne mogu po zakonima biti niti čistačice, mogu biti zastupnici i donositi zakone u ime građana te države.
Niti jedan poslodavac ne bi zaposlio osobu protiv koje baš on vodi sudski postupak zbog pronevjere u nekoj svojoj podružnici.

Takve slučajeve treba zakonski odraditi na način da postoje točno određeni postupci i uvjeti: nema povratka do okončanja postupka koji vodi DORH, blokiranje sve imovine za koju nema dokaza da je legalno stečena,....

Nije DORH neki zaphod, ili bilo koja od 101 osobe, nego (valjda) ozbiljna institucija pravne države, koja ne podiže optužnice za javna sramoćenja i ostale "sitnice"!, pogotovo jer mu se tako smislilo, a ne zbog ozbiljnih dokaza, svjedočenja,...

Jer nema političkoga morala (davanja ostavke dok teče postupak koji vodi DORH, za teške pronevjere državnoga novca), potrebno je zakonima odrediti sva postupanja, nemogućnost rada u Saboru i drugim državnim institucijama na politički značajnim funkcijama sve dok postupak ne završi-da se zaštiti ugled tih institucija i tako ne vrijeđaju svi građani RH.

Pogotovo ne treba dozvoliti optuženim osobama aktiviranje rada na (trebalo bi biti) časnim funkcijama sudjelovanja u izradi i izglasavanju zakona za državu čije državno odvjetništvo smatra opravdanim (dovoljno optužujućih dokaza i svjedoka) podnošenje optužnica zbog gnjusnih i pokvarenih kriminalnih radnji tih osoba.

Tko je glasao

potrebno je zakonima odrediti

potrebno je zakonima odrediti sva postupanja, nemogućnost rada u Saboru i drugim državnim institucijama na politički značajnim funkcijama sve dok postupak ne završi-da se zaštiti ugled tih institucija i tako ne vrijeđaju svi građani RH.
To bi bilo super ... i još to proširiti na političke stranke protiv kojih se vodi postupak ili koje su nepravomoćno osuđene za kriminal :-)

A možemo proširiti i na ovo:
jer ako jedna državna institucija ( a ne pojedinac)- DORH , vodi postupak protiv neke osobe, ne može ista ta osoba raditi za istu tu državu, kao da se ništa ne događa
... tj. ako npr. jedna državna institucija (a ne pojedinac) - sud, nekoga osudi da je ratni zločinac, a njegova stranka ne priznaje pravomoćnu presudu, može li ta stranka raditi za istu tu državu, kao da se ništa ne događa... i dolazimo do sprdnje da u zakonodavnom tijelu zakone donose oni koji ih ne priznaju ako im se ne sviđaju.

Tko je glasao

Nije isto"prekoračiti nužnu obranu" RH i svjesno napadati RH

To bi bilo super ... i još to proširiti na političke stranke protiv kojih se vodi postupak ili koje su nepravomoćno osuđene za kriminal Nema kolektivne krivnje za pojedinačne postupke nekih osoba, osim kod komunista. Svakako da svi umiješani trebaju odgovarati prema udjelu u krivnji.
Inače bi se zbog Merzel, Szabe, linića, mogao odmah ukinuti i SDP.

Drugi citat ti se odnosi na najvišu instituciju: DORH, za podizanje optužnica- pa valjda taj sud i njegova postupanja ima višu težinu od običnih.

Osobe koje su dobile presude za ratne zločine u RH , su te ratne zločine vršile protiv pripadnika terorista koji su ugrožavali tu državu, pa nakon odsluženja kazne (kao prekoračenje nužne obrane) mogu raditi za tu državu jer su je "predobro" štitile (u drugim državama ništa im se ne bi dogodilo, jer je tako noramlno da se država brani svim sredstvima- baš me zanima koliko će Židovi osuditi svojih političara i vojnika- zbog obrane Izraela). Upravo oni koji su navijali protiv RH u DR, stvaraju fame o ratnim zločinima u obrani RH, dok teroriste pokušavaju nagraditi i za genocid nad Hrvatima u RH.

Svakako da teroristi i njihovi simpatizeri ne mogu raditi na važnim političkim funkcijama i nakon odslužene kazne, jer su kažnjeni što su ugrožavali tu državu i radili u interesu druge.

Nije isto "prekoračiti obranu" i svjesno napadati i ugrožavati Hrvate i RH!
Ovi drugi ne bi smjeli imati nikakvih pristupa visokim političkim i državnim poslovima, a ove prve samo treba, nakon odslužene kazne spriječiti u prekoračenju zaštite države!

Nije isto"prekoračiti nužnu obranu" RH i svjesno napadati RH sa snagama neprijateljske države s ciljem uništenja RH i i vršenja genocida nad Hrvatima.

Svaka država pravi takvu razliku, ukoliko na vlasti nema upravo one koji su ugrožavali RH i navijali za njene neprijatelje!

Tko je glasao

ppetrica i ratni zločini

ppetrica izgleda još uvijek misli da je ubijanje nenaoružanih civila recimo klanjem i živospaljivanjem samo "predobro" štićenje vlastite države, mislim, čisto nek ostane zapisano.

Borba protiv terorista nije ratni zločin, zna se što je ratni zločin, ali ne zna i ppetra, njoj je jadnoj davno sve pobrkalo...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bili bi junaci koji su štitili svoju zemlju

Nije ratni zločin upucati babu Danicu iz Divosela koja je iz minobacača pucala po Gospići ili tamo negdje. Nije niti ratni zločin snajperiste, srpske špijune i ostale dovoditi u uvjete kakvi su za njih u svim ratovima.

Ja sam za Židovska mjerila i točka: zaštiti svoju zemlju, obitelj, dom, svim sredstvima!

Ono što ti nazivaš ratnim zločinom, bilo je uglavnom " prekoračenje nužne obrane".
Ratni zločin je , primjerice, vozanje tenkova po svojim civilima da bi tenkovi brže pobjegli u sigurnost.

Ali, za tebe taj zločin nije zločin- jer ga je napravio sveti sroski narod u tenkovima.

Sve sam napisala u prethodnome komentaru, a mnogi naši "ratni zločinci" u većini noprmalnih država bili bi junaci koji su štitili svoju zemlju! Od Izraela, preko SAD-a, na dalje!

Tko je glasao

glupomlataralo

samo takvi retardi poput tebe, uz notornu ppetru i slične, mogli bi pomisliti da se na linkane slučajeve moj komentar ne odnosi.

Shvaćam da je ograničenim idiotima sužene percepcije, kakav si i sam, takvo što teško pojmiti...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulice same se ti to nemoj javljati po pitanju pameti!

@Bigulice i idiot je definicije nečijeg duševnog stanja, ali za definiciju tvoje individue i opisa stanja tvoje sive mase koju dobro kamufliraš frizurom, nema odgovarajuće definicije, jer čak i idiot ne kvadrat bi ti bilo puko laskanje!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

tja

Ček ček, ti bi NAMA ukinuo biračko pravo - tj. da biramo osuđene kriminalce? Nije li ograničavanje ustavnih sloboda, protuustavno? :)

Tko je glasao

Zakon protiv nakupljanja šljama u Saboru

Po hitnome postupku treba mijenjati zakone koji omogućavaju osobama koje ne bi mogle biti zaposlene niti kao čistačice u Saboru ili po uredima državne uprave, da imaju pravo na rad u Saboru.

To se pokazalo kao nužno jer moralne kreature u RH ne uvažavaju običaje iz demokratskih i uređenih pravnih država, da u takvim slučajevima daju ostavke na sve političke funkcije!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci