Tagovi

Lov, teorije zavjere i spin doktori...

Zaista, bačena nam je kost.

I svi smo se odmah oko nje nagurali. Grizemo, potežemo. Markač je bio u lovu. S Kirinom. Idu tu onda i sitnije koštice, oko kojih nije bilo velike priče, ali smo sad i njih iskopali. Da, i Čermak je negdje bio. Na skijanju? On, ipak, nije u društvu imao neku dežurnu budalu.

Bocnuše nas tako u odnošaj RH sa haškim sudom. I mi se raspisali. O lovu i lovcima. Pravilima suda. Tužiteljima i generalima.

Magla, magla. Svuda oko nas.
Probavljamo božićne purice i imamo laku političku zabavu koja nas okupira. Lagano omamljeni snivamo i briljiramo puni sebe, srditi na aktualnu vlast.

Kako oni mogu biti tako glupi???
Naivni, prenaivni, naivci.

Ja bih vam, s druge strane, želio postaviti jedno drugo pitanje, a to je:

Što se uistinu događa?

Nije li ova tema upravo granične važnosti: važna onoliko koliko odnos RH sa haškim sudom, puštanje Gotovine (kojeg neće pustiti ionako), budućnost ostalih haških optuženika itd.

Nije li ovaj, prilično nevažni, događaj, režiran, a ne spontan.

Činjenica jest da je u glavnoj ulozi ove predstave osoba o čijoj inteligenciji javnost ima vrlo nisko mišljenje, a opet je ta osoba glavni čuvar reda (stereotip milicionara - zna da se tuče, ali je ujedno i priprosto dobroćudan). Njegova reputacija je brižljivo kreirana tijekom mandata (vidi jubito i slične ispade).

A vrstan redatelj (dobro, teatrolog sa redateljskim ambicijama), gdje je on ovih dana? Zašto on nije išao u lov?
Možda i jest, ali u lov na neku krupniju divljač.

Dalje ne smijem. Ionako sam napisao dovoljno.

Tagovi

Komentari

Moguće je i vjerojatno još

Moguće je i vjerojatno još jednostavnije.

Dečki su se bavili borilačkim vještinama i šoranjem. Za to jesu a za drugo nisu, to drugo ih i iritira. Obzirom da se i beskrajne snage navodno inteligetnijih, lukavijih i pažljivijih beskrajno pokazuje u drugom svjetlu, u zbilja za to povoljnom ozračju dečki su uzeli malo prava i slobode osvježiti se i dati si malo zraka.

Pola građanstva će to tako i razumjeti i u okolnostima kakve jesu im dati za pravo a oni se i onako drže te baaze kao mjerodavnije.

Tko je glasao

MOje je mišljenje da će

MOje je mišljenje da će Sanader imati jako puno koristi od toga.

Kirin je ionako klaun kojeg ne bi više stavio na ministarsko mjesto jer toliku sramotu si više valjda ne želi priuštiti jer se već načitao i naslušao dovoljno ruganja zbog njega.

Dakle, ako se Kirina uhvati u ovakvom djelu, onda se Sanadera može napraviti pošten i, kao, čistiti nesposobne iz svojih redova (i to još takve koji krše zakone) i maknuti takvog negativca (iako bi on ionako otišao), a s druge strane, ima dobru ispriku zašto oni iz Haaga neće pustiti Gotovinu (eto, najprije je zasrao Čermak, a zatim Kiro i Markač i što on tu može) kojeg oni ionako ne bi pustili jer su ga jedva uspjeli uhvatiti.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Ne vidim tu nikakvu

Ne vidim tu nikakvu zavjeru..A od svega ovog izgleda da je jedini moguci dvostruki dobitnik Sanader. Ovime dobiva:
1.) argument za cipelu Kirinu
2.) argument kako se ne moze izboriti pustanje nikog iz Haaaga uz razlog iz tocke 1.
A teorije zavjere zaista ne vidim. Ne vidim zasto bi si Kirin i Markac namjerno kvarili pozicije i trenutnu situaciju.

Tko je glasao

Nema tu zavjere. Postupak je

Nema tu zavjere. Postupak je proizašao iz činjenice da mi na rat i zločine počinjene tijekom njega gledamo na jedan način a haški sud (i svi ostali) na drugi.

Kako mi, osim službeno a i to samo kad moramo, u biti ne priznajemo da je s naše strane počinjeno išta loše osim da su to počinile neke imaginarne osobe, ne čudi da se prema svemu u vezi toga ponašamo prenonšalantno.

Akteri su vjerujem doista mislili da ne čine ništa loše, bože moj, pa što je malo lova, boravak u prirodi je koristan i za Markačevo narušeno zdravlje, podruži se malo, evociraju uspomene a dobije se i na prestižu.

Međutim, čak i kod takvih čudi to slanje vijesti na mnoštvo adresa. Takvih je lovova i sličnog bilo puno i s raznim drugim osobama a nikad se vijest nije širila na ovaj način.

To da je autonomno i samo Kožnjak koji je u ratu bio vojni policajac odlučio tako, još se ne zna kad nitko od njih neće ništa reći. Ne misle valjda da su pametniji kad šute. ;)

Ili im zabranilo?

B-52

Tko je glasao

Nezapamćena stradanja na

Nezapamćena stradanja na pragu 21. stoljeća od jeseni 1991.g. počevši od Vukovara, Pakraca ,Knina, Zadra, Šibenika, pa sve do Dubrovnika. U mjestima gdje je agresor slomio otpor branitelja ulazile su razularene individue u uniformama ( JNA, četnici, šešeljevci, arkanovci, TO i dr.) Starce, žene, djecu, a posebice mlađe i vojno sposobne muškarce, bez obzira na to da li su sudjelovale u obrani ili ne, odvode u pripremljene logore pri mjestima i gradovima, koje su napadali, u tim logorima su vršena razdvajanja po spolu, nacijama, a potom izvode stravična mučenja i mučki ubijaju : noževima, sjekirama, palicama i vatrenim oružjem svih vrsta.
Najmlađa ubijena osoba bila je samo šest ( 6 ) mjeseci stara, a najstarija osoba je imala 104 godine.
Preživjele agresor odvodi u koncentracijske logore u Srbiji, Crnoj gori, a i u niz logora u tada okupiranom teritoriju RH. Srbi su očito smatrali potrebnim podići nekoliko logora, kako bi zatočili svoje zatočenike. U srpskim konc. logorima držali su zatočene civile i vojnike.
Više od 10.000 osoba prošlo je kroz razne oblike zatočenja u tranzita. Dok je u srpskim koncentracijskim logorima bilo više od 8.000 zatočenika ( žena djece, odraslih muškaraca ). Boravak u koncentracijskim logorima trajao je od nekoliko dana do dvije godine i više.
Zatočenici su bili izloženi teškim torturama, kako psihički, tako i fizički. Izvršena su mnoga silovanja i to zatočenika oba spola.
Najmlađa silovana djevojčica je imala samo pet ( 5 ) godina, a najstarija je bila osamdesetogodišnja ( 80 ) baka.
Pri ulasku u logore, zatočenici vezani plastikom i žicom, premlaćivani su palicama, lancima, željeznim šipkama, kolcima i kundacima pušaka u takozvanom. “špaliru” policajaca, vojnika i civila- Posljedice toga su brojni lomovi kostiju, potresi mozga, otvorene rane, a mnogi nisu preživjeli.
D.R.
Skinuto sa stranica: HRVATSKO DRUŠTVO LOGORAŠA
SRPSKIH KONCENTRACIJSKIH LOGORA

Interesantna da sud u Haag-u i svi ostali to nisu vidli i do sad nisu reagirali.

Tko je glasao

Nije to ovdje tema ali

Nije to ovdje tema ali pretpostavljam da je osvrt na moje o različitom viđenju kao uzroku određenih ponašanja.

Nije problem nikada ni bio u tome da li se dobro vidi ono što su činili drugi.

Problem je bio i jest što većina jednako dobro ne želi vidjeti a neki nit pogledati ono što je činjeno "na vlastitoj strani".

Uz minimum toga da se zločine mjeri jednakim metrom, problema ne bi bilo. I da se s Domovinom ne miješa ono što s njome nema nikakve veze. I da Ona bude paravan ili smokvin list nekih kojima dok su štošta činili navodno u njeno ime, ista nije bili ni u primisli.

B-52

Tko je glasao

Vidli su to Hrvati šta je

Vidli su to Hrvati šta je učinjeno s naše strane i svjesni su toga.
Za to postoje sudovi i ti koji to obrađuju imaju problema s izjednačavanjem i objasnit da su svi isto krivi.
Isto tak je i problem da se stalno piše o tome kaj smo mi napravili, a kad se spomene druga strana onda se svi čudiju ko na primjer Bosančero.
Mi smo svi stručnjaci za ratne zločine a ne volimo istinu.

Tko je glasao

Ne dobiva Sanader time

Ne dobiva Sanader time ništa. Argumenata za smjenu Kirina je do sada imao dovoljno ali mu je baš takav čovjek na tom položaju trebao pa ga nije mogao smijeniti. Jedino na što nije računao je da će ovaj stići napraviti još jednu glupost. To je na djelu, a ne zavjera.
Zašto ga nema (Sanadera) u javnosti? Zato što nastoji da se njegovo ime i slika ne pojavljuje u istom kontekstu s aferama njegovih ljudi. Nije dobro za image i pregovore (iako sumnjam da će se HSS-HSLS izjasniti o ovome, taj dio koalicijskog sporazuma vjerojatno je već potpisan).

Tko je glasao

Ako imate dokaze iznesite

Ako imate dokaze iznesite ih!

Tko je glasao

Dokaze ne. Ali bezbroj

Dokaze ne. Ali bezbroj indicija. Još ih preslagujem. A čekam i vaša mišljenja.
Drugim riječima smrdi, smrdi do neba.
Hvala i pozdrav.

Tko je glasao

Moram priznati da sam i ja

Moram priznati da sam i ja pomislio na namjeru - dakle zavjeru. Samo protiv koga?

Tko je glasao

Hajdemo malo

Hajdemo malo analizirati:
Vijest ima naglasak je na 2 stvari: oživljavanje svijesti o haškom sudu i glupost vladajućih.
Kirin, izgleda, odlazi, pa ga se u ovom trenutku može koristiti za mućenje vode.
Haški sud je super tema - korisna za mobilizaciju po patriotskom ključu, a ustvari beskrupulozno eksploatirana i relativno nevažna.
Vladajući ne bi bili vladajući da su tako glupi.

Stvar o kojoj se niti izbliza ne govori je novi saziv sabora. I formiranje nove vlade.
Ja osobno mislim da je zapelo na formiranju vlade.

Tko je glasao

Prvo sam pomislila na

Prvo sam pomislila na glupost naših ljudi, ali opet...
Zaista me čudi činjenica da je fotka s popratnim tekstom poslana svim medijima ("pa čak i Reutersu", kaže Mirjana Hrga). Čudna praksa. Nisu valjda mislili da će objaviti vijest koja bi, DA NA NJOJ NEMA NEKIH AKTERA, mogla biti zanimljiva samo Lovačkom vjesniku ili Dobroj kobi.
I da, neka mi netko kaže zašto Sanader već nije sastavio vladu. Malo sam glupa...

Tko je glasao

Roza, roza, 'namuroza -

Roza, roza, 'namuroza - pjevali su nekad Trubaduri.
Nisi glupa! Nimalo!

Tko je glasao

Kaže danas Đurđa da bi

Kaže danas Đurđa da bi Haag mogao kazniti Markača 'jer je stroži prema Hrvatskoj'. Samo zato, a ne možda jer je prekršio neko pravilo? Kakva koalicijska partnerica! Baš na liniji.

Tko je glasao

Jao da... ovo sam danas

Jao da... ovo sam danas vidjela i skoro se srušila... cijela njezian izjava je neko žestoko prenemaganje, jeeeeeeezivo...

Tko je glasao

A ovo da je Kirin emotivan

A ovo da je Kirin emotivan pa da je sve zato?

I da bi Vlada trebala stati iza Markača?!?!

Mislio sam da me više ništa ne može šokirati ali nakon svega iizjavljivati takve stvari!!!!

Ili priprema teren za Sanaderov istup?

B-52

Tko je glasao

Bedakima su uvijek krivi

Bedakima su uvijek krivi drugi.

Tko je glasao

To se zove stručno

To se zove stručno projektivne obrane i spadaju u nezrele (primitivne) mehanizme zaštite slabašnog ega.

Tko je glasao

u 24sata kaže Veselko Križ

u 24sata kaže Veselko Križ iz Zagreba kao "čitatelj reporter": "Naši vrli Europejci i demokrati jedva su dočekali da slikama dokumentiraju kako Markač krši propise Haaškog suda.".
toliko o tome. krivi su oni koji imaju slike, kriv je haag, kriv je djed božićnjak, samo nije kriv markač koji je iz kućnog pritvora tamanio veprove.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Ti čitaš 24sata?

Ti čitaš 24sata?

Opinioiuris

Tko je glasao

besplatni primjerak je

besplatni primjerak je odlično štivo za bus (što zbog fonta, što zbog kratkih članaka).

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

slični komentar ima i

slični komentar ima i pukanić u nacionalu

Tko je glasao

nisam ni sumnjala u njega.

nisam ni sumnjala u njega.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

A zašto ne bi bili

A zašto ne bi bili jdnostavno bhati i glupi!

Kirin je to dokazao mnogo puta, ovaj je put navukao Markača da ga malo razvedri i da uhvati freškog zraka, a onda treći bije izdržao a fa se ne pohvali "visokim" gostima pred svojim običnim pučanima.

Život je većinom tako jednostavan!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci