Tagovi

Lokalna uprava i lokalni šerifi

Lokalna uprava i lokalni šerifi
Svaka naša mala općina i grad ima svog lokalnog šerifa, koji upravlja lokalnim medijima i zajedničku općinsku ili gradsku kasicu prasicu koristi za svoje privatne biznise i u pravilu s ostalim višim političkim strukturama ( Jačim kerom)u stanju je uticati na svaki oblik života u toj sredini ( kulturni, politički, gospodarski ).
Ako netko nešto i prigovori on biva odmah na osobnoj razini isključen iz svih oblika društvenog života ( više strukture u pravilu koriste i poreznu uprave, policiju, sudstvo i medije da urazume izgubljenu ovčicu). Sve do nedavno nije mi bilo jasno zašto se to događa. U emisiji Nedjeljom u 2 gostovao je dr.Davor Pavuna i rekao jednu fenomenalnu misao :“ samo prvorazredni biraju prvorazredne, drugorazredni biraju trećerazredne a treće razredni niže razredne „ koja mi je dala potreban odgovor.
Moj omiljeni gradonačelnik je nedavno rasporedio 8 pripravnika po gradskim firmama da prije upisa magisterija odrade pripravnički staž. Hodajući po gradu sretnem neke od tih pripravnika, budućih magistara, kako raznose račune za smeće, vodu i kanalizaciju i onako usput pitam : „Gdje su majstori koji su do sada to radili ? „ a oni mi kažu :„ U kafiću preko puta firme“. Poslije par dana sretnem ih kako trče iz kamiona koji skuplja smeće po gradu i anketiraju domaćinstva kako su zadovoljni s novim kantama za smeće , a one koji nisu kupili ispituju zašto nisu kupili. Tako skupljaju potrebno iskustvo naši budući magistri .
Posao koji radim – tehničko savjetovanje na investicijama – često me vodi u veće naše gradove.Tako sam jesenas došao u sjeverozapadnu hrvatsku. I zbog jedne investcije morao sam otići u gradsku i županijsku upravu, kod prijatelja koji tamo radi. On me prošetao po uredima i u jednom zateknem 4-5 njihovih pripravnika koji rade pri službi za gospodarstvo. Njihov posao je priprema i izrada gradskih programa, a po potrebi isti posao rade i za privatna poduzeća i obrtnike na području grada. Taj ured ima obvezu prilikom objavljivanja natječaja bilo koje državne institucije obavijestiti i svoja udruženja , komore i firme te svakoj od njih i pomoći u pripremi izrade programa za koje će se tražiti financiranje. Njihov gradonačelnik ima zadatak i to mu je najvažnija zadaća ,obilaziti državne institucije i tražiti sredstva za predložene programe. Koliko mi je poznato nikada nisu imali vertikalu vlasti kako se moj šerif voli hvaliti a imaju najmanju stopu nezaposlenosti, najveće plaće i najveći BDP po glavi stanovnika – a nemaju šerifa.
Upravo iz ta dva totalno različita odnosa prema znanju i leži uzrok svih razlika između malih lokalnih uprava u provinciji i istih takvih lokalnih uprava u razvijenom dijelu naše domovine.
Svi mogući prvorazredni i većina drugorazrednih stručnjaka sigurno se neće vratiti u malu lokalnu upravu pod svemoguću vlast i uticaj lokalnog šerifa koji im je odmah na početku tj. na prvom radnom mjestu jasno pokazao što misli da bi oni mogli raditi, nositi račune za vodu i smeće. Dakle ostaju nam po neki drugorazredni i trećerazredni stručnjaci koji prihvaćaju mjesto koje im je predvidio lokalni šerif. I kad nam se desi da trećerazredni pravnik postane lokalni šerif i sebi za suradnike uzme nižerazredne dobijemo slijedeće :
- gradi se infrastruktura (voda, kanalizacija, uređuju staze, trgovi i dr.) što nemamo vlastitih sredstava to nema veze , prodati ćemo zemlje što imamo i graditi ćemo dok ima novaca , malo država i županija i evo privida sreće – a poslije mene potop. ( sve zbog sitnih lopovluka i provizija)
- samo predhodno određene firme mogu izvoditi poslove za lokalnu upravu i lokalnog šerifa
- investicije koje lokalnom šerifu pošalju strukture iznad njega izvode predhodno određene firme jačeg ili većeg šerifa ( ili kako kaže narodna poslovica Jači ker j...e )
- na lokalnom radiu može biti emisija o gospodarstvu samo ona koju lokalni šerif odobri , a ako se desi drugačije netko leti van. Lokalni šerif preko lokalne uprave ima većinski paket u vlasništvu lokalnog radia.
- lokalni šerif odmah razmišlja i o kupovini zemlje i stanova na moru ( Biograd, Opatija, Pula i sl.)
- grade se i stanovi na području lokalne uprave i šerif iz neznanja uspije napraviti situaciju da cijena od 350-400eura gradnje dostigne cijenu od 1000 eura/m2 i još lokalna uprava gradi parking a da ga je gradio investitor cijena stana bi bila 100 eura /m2 veća. Ovako lokalna uprava gradi a investitor naplati i to će kupci još jednom platiti tokom 20 godina parkiranja. Neka netko nešta kaže ako smije zna se tko je šerif.
- Jači ker postavi lokalnog šerifa i za predsjednika nadzornog odbora bisera gospodarstva lokalne uprave i šire zajednice da bi se što bezbolnije privatiziralo. Jači ker ne može kontrolirati raju kao šerif ,a zbog tih 30 srebrnjaka će biser potamniti i za koju godinu se ugasiti ,a Jači ker će dobiti cca 80 000 000 eurića od EU samo da nestane biser – kao u susjednoj Mađarskoj. Ista nam se sreća smiješi.
- svima koji nešto rade u poduzećima pod kontrolom šerifa dozvoljeno je zaraditi 2 500-3500 kuna za raju a oni trećerazredni će u institucijama lokalne uprave dobiti i do 5 -6 000 kuna i moraju svoj glas dati šerifu, a oni koji se ne slažu bolje da ne izlaze na izbore da ne remete sigurnu 83% pobjedu lokalnog šerifa a ona je moguća ako bi na izbore izašla samo njegova familija – ni tada ne bi bilo 100% jer to mogu dobiti samo Kim Jong Il , Mao i sl. kerovi, a on je tek šerif. Dalek je put od šerifa do kera.
Nedavno je lokalni šerif pokazao i dobročinstvo. U jednom lokalu šerif je imao goste i kako je naručio Coca Colu to je vidjela i jedna glasačica pa je rekla šerifu da i njena djeca vole Coca Colu i šerif je pred gostima pokazao kako on rješava slične neugodne bliske susrete s biračima i izvadio 500 kuna i poklonio glasačici za djecu.
Zbog ove velike geste razmišljamo da našeg šerifa predložimo za sveca ,a iz njegovog harema predlažu da ga ipak proglasimo bogom – dilema je velika dali svetac ili bog. Morati ćemo napraviti referendum pa nek raja odluči što joj je draže.
Poneko se usudi prozvati lokalnog šerifa da nije dobio dovoljno mrvica i šerif im mora objašnjavati da nije njegov nivo odgovarati na takve objede jer : psi laju a karavane prolaze.
A ako i kad bude pravne države ona će sve to procesuirati ako Jači ker to odluči ili će se sve zaboraviti.
I tako svi srećno i lijepo žive u lokalnoj upravi sa lokalnim šerifom pod budnim okom Jačeg kera.

Komentari

ZA ACINUMA, SMANJI

ZA ACINUMA,
SMANJI DOŽIVLJAJE I PITAJ LJUDE ZA ONU LATINSKU (ŠTO JE DOSTUPNO JUPITERU NIJE VOLU )

Tko je glasao

Kako Jakša misliš da se to

Kako Jakša misliš da se to treba napraviti?
Imaš li kakvu ideju,kako promijeniti vlast?
I,koja bi to vlast bila bolja,koji ljudi.
Ja vjerujem da ih ima,smatram kako u Županji ima vrlo,vrlo kvalitetnih ljudi.
Međutim, problem je tih ljudi što su oni kulturni,što oni sebi ne dozvoljavaju ponašati se na toj razini,pa makar u korist vlastite štete.
Znaš,za voditi politiku kod nas u ovakvim uvjetima,moraš biti poltron,ulizica,beskičmenjak.
E,vidiš svi koji nisu takvi se bezuvjetno miče iz politike.
Možda nam je jedina šansa ovo što sada radi acinum,ruši hi iznutra
naravno ne politički,ali ortački da.

ZAGOR

Tko je glasao

Kolega, Da bi nešto

Kolega,

Da bi nešto popravili prvi korak je da definiramo što je 'pokvareno' ili 'pokidano',

Naravno možemo o svemu tome danima i mjesecima raspravljati, ali na kraju se može svesti na nekoliko ključni točaka i elemenata:

1. Kriva je koncepcija "politike" ovdje, politika je doslovce jedan vid komunikacije i organiziranja ljudi, a ne 'izvor novca'.

2. Demokracija se u RH svela na noviju verziju diktature u kojoj vlada 'diktatura večine', što je doslovce 'režim'.

3. Građani su još uvijek pod dojmom kako se ne može ništa, kako to mora biti tako ili kako je 'partija' jača od 'ljudi', ta percepcija i početna točka je doslovce temelj ovoga što imamo danas, što nas dovodi do zaključka kako se temeljno moraju provoditi temeljne reforme u informiranje građana i 'buđenje svijesti' jer narod je temelj društva a ne političari ili stranke (partija).

Ako uzmemo samo ove tri stvari i krenemo korjenitim reformama, doslovce od čovjeka do čovjeka, nikakvo na masovne pokrete ili stranke itd... već na razinu 'ljudske riječi' i 'obraza', tada možemo se nadati nekakvim promjenama.

Ovo što predlažem upravo traži od svih nas u RH da se potrudimo u tome da 'savjesno' biramo 'ljude', one za koje iskreno mislimo da su 'iskreni i sposobni ljudi', bez obzira na nekakve političke demagogije ili ideologije.

Naravno ovakav pristup ruši svaku koncepciju 'partije' i 'partijske stege'.

Zato je krucijalno da radimo na nivou 'čovjeka' i da se držimo one stare moralne etike u kojoj se 'čovjeka drži za rijeć'!.... i to se odnosi na sve nas a ne samo na one koji su spremni i voljni ući u bitku protiv 'režima'!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Nisam ničiji ortak

Nisam ničiji ortak Zagore.
Od 1998 god. nisam zaradio niti jednu kunu ni na jednoj investiciji u gradu.
Posao koji radim i od kojeg živim vezan je uz cijelu Hrvatsku a najviše radim u SL.Brodu, Vinkovcima, Đakovu,Požegi,Varaždinu, Koprivnici,Puli i Zagrebu - u Županji ništa.
To što kod mene dođu po neki savjet ili da im pomognem oko pisanja ponuda ili da im pomognem u tehnologiji ili organizaciji građenja ne znači i da sam ortak u poslu tim firmama - većinom to radim besplatno.
U našem gradu ima registrirano 12 746 birača moj omiljeni gradonačelnik je na prošlim izborima zajedno s Štitarom dobio 1 208 glasova ili oko 1000 u Županji pri izlaznosti od 31% ili oko 3 900 ljudi.
Zadnje dvije - tri godine broj članova HDZ-a se popeo sa 500 na oko 1 200 danas i moj omiljeni gradonačelnik računa da je to 1 200 x 3 =3600 glasača ili gotovo 90% ( od broja koji izlazi na izbore)
Šta treba učiniti :
- osmisliti dobar gospodarski program koji će uključivati sve strukture građana našeg grada tj. da se svaki građanin može u njemu prepoznati
- napraviti razvojne programe gradskih poduzeća koja moraju postati pokretači razvoja gospodarstva Županje. Gradske investicije moraju se prebaciti na gradska poduzeća jer će to povećati investicijska sredstva koja imamo za 18% bruto.
- nekretnine u vlasništvu grada ne smiju se olako i jeftino prodavati za malo šminke u gradu. Nekretnine moraju donositi prihod.
- poslove u gradu moraju raditi gradski obrtnici uz uvjet da ne mogu radnike plaćati ispod 5000 kuna. To će doneti trostruku dobit gradu. Kroz poreze veći dio tog novca vratiti će se u gradsku blagajnu.
-spriječiti zapošljavanje preko veze - samo javni natječaji u gradska poduzeća.
- osmisliti potporu umirovljenicima

Samo program koji bude uključivao sve ljude u gradu i program koji će provesti pošteni ljudi ( ljudi koji neće lopovlučiti ) mogu bitno promjeniti život u gradu i samo takvi ljudi mogu i predstaviti takav program ukoliko ga znaju napraviti i imaju dovoljno hrabrosti da ga provedu.
Ja ću svoj dio u rušenju ovog lopovskog režima učiniti ali da bi se uspjelo u potpunosti :
- oni koji žele pošteno učestvovati u vlasti ne moraju mene podržavati već trebaju govoriti ljudima o razvojnim mogućnostima ovog grada i mogućoj ulozi građana u tim programima i oljudima koji bi trebali te programe provesti.
- zbog tih programa koje tek trebate izraditi i ponuditi ljudima, treba se povećati izlaznost ljudi sa 31% na cca 50% i tada ljudi kao moj omiljeni gradonačelnik nemaju nikakve šanse.Pogotovo što su oni povećanje broja svojih članova radili lažnim obećanjima o poslu u Sladorani i drugim povlasticama koje nisu ispunili i ti njihovi članovi su ne zadovoljni.
Isto tako ljudi u HDZ-u koji su pomogli mom omiljenom gradonačelniku da dođe na vlast su digli ruke od njega ( izuzev Tede a i ona je nezadovoljna). Nema podršu ni u županijskom odboru HDZ-a , svi čekaju da propadne.
Imate li snage i želje to iskoristiti ?

Tko je glasao

Kako možeš reći da nisi

Kako možeš reći da nisi ortak,a pišeš kako si za gradonačelnika ugovarao 5%.

ZAGOR

Tko je glasao

Ovo je za panona! Što

Ovo je za panona!
Što misliš o tome da ministarstvo šumarstva(kontinentalnog )bude u Vukovaru,da ministarstvo poljoprivrede(kontinentalne)bude u Vinkovcima,
ministarstvo lovnog turizma(kontinentalnog)bude u Osijeku.
MOŽDA?BI BILO DOBRO DA FAKULTET POMORSTVA BUDE U ŽUPANJI,A FAKULTET ŽITARICA U SPLITU
MA NE , SVE TREBA BITI U ZAGREBU, TAKO NIJE KOMPLICIRANO.
Logično je da ministarstvo poljoprivrede bude u Zagrebu jer, čujem kako
85% zagrepčana imaju po cca 65 hektara zemlje,vrhunske kakvoće(rahla zemlja(rastresita),nepregledne ravnice,mehanizacija-sve redom BMW,MERCEDES.
Kada ulaziš u Zagreb,ubi smrad od onih silnih farmi.Navodno(tako se priča u kuloarima),da su štale pretrpane-volovi preskaču jedan preko drugog.
Navodno Istra malo z......a, osnovali su tamo nekakav IDS,pa nedaju da
im njihovu kozu odvedu u zagrebačku štalu.

ZAGOR

Tko je glasao

Postoje i argumenti za

Postoje i argumenti za centralizaciju. Decentralizacija mora biti politička odluka koja neće biti tako trivijalna.

Tko je glasao

Molim Daniela odgovor koji

Molim Daniela odgovor koji su to argumenti centralizacije?
Ja se slažem da je centralizacije u vrijeme rata potrebna.
Rat je iza nas,u sadašnje vrijeme ja centralizaciju tretiram kao skupljanje
svih mogućih sredstava u jednom centru,radi ostvarivanja monopola,
uticaja svake vrste,na sve pore života jednog društva.
Što se tiče decentralizacije,ja jesam slikovito predočio problem.ali iza svega tu stoje novci,a novci kada su u pitanju,budi siguran kako ništa nije trivijalno.

ZAGOR

Tko je glasao

Jedan or argumenata je

Jedan or argumenata je racionalizacija. Naprimjer, racionalnije je imati 5 ministarstava nego 20, jer se neke zajedničke funkcije mogu obavljati jednostavnije. Isto tako, jeftinije je imati 5 ispostava nečega nego 20 ispostava. U zemlji veličine Hrvatske je najjeftinije držati sve na jednom mjestu ili tek nekoliko njih.

Međutim, ono što može biti najjeftinije u principu, može biti loše u praksi. Ako sve koncentriraš u skupom mjestu (zbog troškova stanovanja, terena...) kao što je Zagreb, ukupni troškovi će biti veći.

Osim toga, skriveni efekt stavljanja svega u Zagreb je da svi plaćaju porez, ali se većina plaća koje se iz tog poreza isplaćuje isplaćuje u Zagrebu, dakle, novac teče Županja -> Zagreb, prostorno gledano. Plaća koja se isplati u Zagrebu tamo se uglavnom i potroši.

Moguće je stvari "porazbacati", npr. ministarstvo poljoprivrede u Osijek, pomorstva u Split, itd. Jedino što je to politički jako teško, ljudi se baš i ne žele seliti.

Kad su novci u pitanju, možda nije trivijalno, ali je jednostavno: vidi kome novci idu i taj je uvijek protiv svake promjene koja bi taj tok novca preusmjerila.

Napisao sam da su Slovenci stavili svoj HAC (DARS) u Celje, a valjda je samo Jadrolinija od državnih firmi negdje van Zagreba. Ali za to treba politička odluka.

Tko je glasao

Evo,na ovakav način, kada

Evo,na ovakav način, kada skeniraš situaciju,stvorena je kvalitetna pretpostavka na koji način kod nas funkcionira poluga vlasti.
Slažem se s tobom što si napisao.Sada čitatelji mogu imati jasniju sliku
zašto je kod nas tako kako jeste.
Trebalo bi još istaknuti :
Županja je lokacijski na kraju države.
Županja je privredno na kraju države.
Županja je po zaposlenosti na kraju države.
Županja je po političkom uticaju na kraju države.
Država je centralizirana.
Stranka na vlasti je centralizirana.
Proračunski novci su kod stranke na vlasti.
Gradonačelnik je iz centralizirane stranke.
Kakva stranka,takav gradonačelnik.
Zar g.Sanader nije rekao "Davore samo reci šta trebaš".
Nije rekao "Županjci i Županjke samo recite šta trebate".

ZAGOR

Tko je glasao

Županja nije na kraju

Županja nije na kraju svijeta, ako je na kraju države. Da su Županjci malo agilniji i više poslovno u Zagrebu, vjerojatno bi priskrbili više novaca. No ne mogu se stvari obavljati iz gradskih fotelja. Isti problem imamo u Primorsko goranskoj županiji. Ekipa na vlasti ne želi dignuti stražnjicu i ići u Zagreb po novac, već je "ponosna". Od njihova ponosa mi građani nemamo baš ništa. Mene ne zanima da političari budu ponosni Županjci ili PGŽ-ovci, ja želim da oni odlaze tamo gdje novca ima i donesu ga kući. Ako to nisu sposobni, neka se povuku s vlasti i prepuste stolicu onima koji to mogu. A svoj ponos neka čuvaju za kućne obiteljske priče.

U mojoj lokalnoj stranci smo prepoznali ovaj problem i nastojat ćemo ga riješiti već na ovim lokalnim izborima.

My Soul

Tko je glasao

Sanader je tu rečenicu

Sanader je tu rečenicu zaboravio poslije deset ,a vjerujem i manje minuta. Problem je što moj omiljeni gradonačelnik vjeruje da može preskočiti "Jače kerove" iz Vinkovaca i da Sanaderova rečenica vrijedi i danas. Sanader bi bez vozača teško i znao iz Splita doći do Županje.

To je naša stvarnost ,a samo je jedan način da ju promjenimo i zadržimo naše bisere Sladoranu i Slavoniju, na korist našem gradu i pomognemo svima onima koji žele stvarati nove firme i nova radna mjesta ,a da pri tome ne pljačkaju ovo malo sirotinje što naš grad još ima u svom vlasništvu - IZAĐIMO NA IZBORE I SMJENIMO BANDU LOPOVSKU

Tko je glasao

Slažem se, ali onda dođu

Slažem se, ali onda dođu oni koji bi nešto radili 'ovako ili onako' ili koji samo trabunjaju o tome kako se tribalo nešto odraditi itd itd ...

Tek kada uđeš u tu bitku vidiš koliko ima 'zlo namjerni' osoba u našem okruženju.

Problem nije Smranader, ups mislim na veličanstvenog i presvetog Druga Premijera, problem je u našim glavama.
Mi smo ti koji šutimo i trpimo. Mi smo ti koji dozvoljavamo onim 'Judama' da pred svake izbore dođu u naša mjesta i obećavaju svega i svašta.. mi smo ti koji uporno govorimo 'pa to tako mora biti' ili 'to je tako kod nas' itd itd

Do tog dana kada budemo na taj način rezonirali do tada ćemo gledati Šeksa, Rončevića i takve osobe koji se sjete naše Slavonije samo kada im triba 'glas'... a mi kao kolektiv i dalje padamo na njihov kruh i te njihove predizborne igrice!

A kolektiv se jedino može promjeniti korak po korak, t.j. osoba po osoba se mora osvjestiti iz ove kome u kojoj preživljavamo ovu noćnu moru.

U među vrimenu svaki taj pojedinac koji pokuša nešto okrenuti će biti napadnut, diskreditiran, čak fizički i novčano oštečen i to samo zbog toga što dira u njihovu novokomponiranu partiju!

U svakom slučaju ne triba odustati ali definitvno glava, srce i duša te zabole kada kreneš u borbu protiv partije!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Dobro kažeš. U mom malom

Dobro kažeš. U mom malom gradu ta surova stvarnost polako dolazi do ljudi , a ja sam dobar primjer za to. Nisam član niti ću biti član niti jedne stranke, neću biti niti ni na jednoj listi i nemam nikakvog osobnog interesa ni u politici ni u bilo kom poslu u mom gradu a ipak sam javno rekao stvari zbog kojih mogu imati samo problema. Neprijatelji i pljačkaši mog grada odmah su se javili.
Hvala Bogu pa radim posao koji ne ovisi o mom lokalnom šerifu i omiljenom gradonačelniku jer vjerovatno kao i većina moji sugrađana ne bih smio pisati ovakve stvari.
Ja sam tek peti u gradu ,a prvi ne stranački, koji javno proziva omiljenog gradonačelnika za lopovluke. U gradu koji ima 12000 stanovnika a to je kao da Bandića javno u medijima proziva 300 ljudi. Međutim kad se u Zagrebu pred skupštinom grada ili poglavarstva skupi 300 ljudi i nešto prosvjeduju to bude vijest i za novine i televiziju. Šta bude kad se nas 5 skupi pred gradsko poglavarstvo - ništa , nitko i ne primjeti.
U maloj sredini mora se puno veći postotak ljudi skupiti da bi se nešto bitno promjenilo ,a ako se desi da je i taj koji dođe kao promjena takođe trećerazredni nema pomoći toj sredini.
Kad je moj omiljeni gradonačelnik smijenio prošlog učinilo mi se da je drugorazredni smijenio trećerazrednog i da bi to moglo biti korisno i za grad pa time i za mene kao građanina tog grada.
Razočarenje je veliko - zato sam i počeo pisati i vjerujem da sad postoji kandidat koji po stručnosti možda nije prvorazredni ali čovjek više nego prvorazredni Slavko Benković - Bene.

Tko je glasao

ACINUM! Hajde mi to

ACINUM!
Hajde mi to pojasni?
Tko je to u Županji ili igdje u hrvatskoj položio stručni ispit za gradonačelnika.
Tko to u Županji po stručnosti nije prvorazredni za gradonačelnika u odnosu na bilo koga.Koliko se ja razumijem u poredak stvari,biti gradonačelnik je politička funkcija,ako u Hrvatskoj gdje postoji fakultet za političara,de mi javite.
Što se tiče Benković Slavka ja cijenim da je puno bolje rješenje od sadašnjeg gradonačelnika.

ZAGOR

Tko je glasao

ZAGORE Možda sam se krivo

ZAGORE

Možda sam se krivo izrazio kada sam o stručnosti pisao mislio sam na Benetovu stručnost u poslu kojim se bavi a ne o stručnosti da bude eventualni gradonačelnik - za to se ne polaže stručni ispit.

Tko je glasao

ako tolko branis beneta mora

ako tolko branis beneta mora da si krao meterijal i radio razno razne malverzacije dok si radio kod njega.napisi sto je bilo kod maršića kad mu je bene radio kucu u velikom kraju.....ovaj ga je skoro otjero i ostavio bez love.tikviću koji si ti lažljivac,ulizica,malverzant,nist koristi od tebe.imas motiv pisat protiv davora milicevic jer tvoja firma nije dobila koncesio za par poslova u gradu_jako si pokvaren covjek!e a ljudi ti vise niti necitaju tvoje gluposti na ovoj stranici heheee
ti si gad od covjera,dok tako to pises vidi se da su ti izmakle pare i da imas dobar motiv da lažes po forumu,jer davor je tebe otjero kada su skuzili da si radio malverzacije po papirima!a ti si sad sveee svalio na njega

Tko je glasao

Ok. Ispada kako ja koristim

Ok.
Ispada kako ja koristim tebe,ti mene,za debilnu raspravu,predmet rasprave(po meni) nije što ti misliš ,ili ja.
Predmet mog pitanja leži u problemu(opet,po meni),što je to alternativa.
Tvoj društveni (javni )kredibilitet je dobrano narušen,zbog svega što si,i kako si rekao.To po meni ne umanjuje
vjerodostojnost tvojih tvrdnji,svoje tvrdnje bar jednom u životu iznesi nepokolebljivo, ljudski,i vjeruj mi kakav smo narod nećemo pljuvati po tebi,ali opet ti ponavljam nemaš pravo očekivati medalju.
Pravi problem leži u tome, kako svemu tome stati na kraj.
Ja ću samo malo začeprkati da bi se malo zamislio: nitko ti u županji ne vjeruje kako je Davor gori od Josipa.
Moraš razumjeti da ljudi znaju kako kod nas važi : " što euro sastavi neka čovjek ne rastavi"
Duboko oreš a, za to oranje treba jak plug.
A ako već imaš jak plug , za to ti treba još npr., 73 ha zemlje,minimalno?
U taj atar se ubaci natko tko nema pluga, ali ima sjeme i veli "sjeme je bitnije i skuplje od pluga,a osim toga ja imam-INVESTITORE,moj je ulog veći"i samim tim ta je njiva moja.
E,saaada bi bilo ljubazno da neko nama (kako je Tuđman volio reći ,običnom PUKU) objasni kako(čime) to u ovoj državi može "kupiti"73 ha zemlje,i s druge strane da nam objasni tko to ima investitore (u novcu-čistom novcu na ŽR) za kupnju 73 ha.
Razumiješ o čemu govorim, pa bih te molio da me argumentima (naravno) razoružaš.
Sada sam već jako nervozan jer,vrtimo se oko nekih tema predugo,mlatimo praznu P.M.
Sada ću biti jako bez respekta pa ti velim po odvjetnički : " sve što kažeš ili ne kažeš,može se upotrijebiti protiv tebe,ili za tebe."

ZAGOR

Tko je glasao

Što se alternative tiče to

Što se alternative tiče to sam ti dovoljno jasno napisao ( bar mislim)
Jedini kredibilitet koji imam je znanje o investicijama , ponudama, natječajima, obračunima radova i sl. - za drugi i ne marim previše.
Kao i ti i ja živim u Županji i znam jako dobro tko mi vjeruje a tko ne vjeruje. Tvoja konstatacija da mi nitko ne vjeruje da je Davor lošiji od nekog drugog nije ni blizu točna. Mislim da je jako teško naći čovjeka u gradu koji će reći da je moj omiljeni gradonačelnik bolji o Slavka Benković - Beneta. To može reći samo netko tko ne pozna Beneta a mislim da je tih jako malo. Da li će se Bene uspjeti dovoljno jasno prikazati i da li će napraviti dovoljno dobar program koji će obuhvatiti sve građana i koliko će se njegova riječ daleko čuti prije svega ovisi o njemu i ljudima oko njega. A o tomu će ovisti i njegov rezultat na izborima.
Novaca za investicije ima koliko hoćeš . Bankama i investicijskim fondovima i drugim financijskim institucijama nedostaje kvalitetnih ideja i programa, a njih je upravo u malim sredinama kao naša jako malo. Kada se i pojave kao ova sa 73ha moj omiljeni gradonačelnik od toga pokušava napraviti lopovluk a mogao je to napraviti na način da mu svi zaplješću i poklone se. Ja bih mu prvi čestitao da je tu investiciju prikazao kao drugi veći razvijeniji gradovi, javno.
Tomislav Radoš je prvorazredni stručnjak o investicijama i planiranju investicija i sigurno ima dobre veze u financijskim krugovima.
Nije problem u porjeklu novca Tomislava Radoš - to su bankarska sredstva i u investicijama tog tipa 13 000 000 i nisu neki novci. Zbog niske cijene zemlje i dolazi u Županju.
A sve se to događa kada trećerazredni okupe ekipu i krenu u posao koji ne razumiju , a zbog velikog ega sramota ih to priznati i pitati one koji znaju.

Tko je glasao

ti si opisao rvacku

ti si opisao rvacku politiku!

Tko je glasao

Dok ovo čitam pomislim: da

Dok ovo čitam pomislim: da ti ipak nisi iz Vukovara, samo skrivaš identitet pomjerajući ga geografski pedeset kilometara dalje?
Najgore je što onda shvatim da si takvo pitanje postavlja i čitatelj iz Vinkovaca, Požege, Donjeg Miholjca, Belog Manastira,...
Da ti nisi žitelj svih ovih, a izgleda i većine drugih manjih gradova u Hrvatskoj? :)
Samo je kod nas na istoku to ušlo u onu predzadnju ili zadnju fazu. Što i nije loše. Kad jednog dana dođe do neminovne promjene, a koja će po svemu sudeći u sebi imati i elemenata nasilja, bar ljudi neće griješiti, neće stradati nevini... Jer kod nas su na istoku stvari još jasnije, kristalnije postavljene. :)

Tko je glasao

Opisao sam svoj grad ,a

Opisao sam svoj grad ,a želja mi je bila opisati sve manje gradove u Slavoniji i što je najtragičnije po tvom komentaru vidim da sam djelomično i uspio. Pokušao sam biti kratak inače bih morao pisati knjigu.

Tko je glasao

imat ces dovoljno vremena da

imat ces dovoljno vremena da pises knjigu u zatvoru kad te sud tamo strpa na temelju ovih gluposti!Sa ovim hoces da pokolebas javnost pred izbore!neces uspjet!

Tko je glasao

Od istine se pobjeći ne

Od istine se pobjeći ne može. Dokumenti pokazuju druge kandidate za zatvor. Dok tako pišeš mora da si i ti među njima.

Tko je glasao

Kako šefovi tako i ti mali

Kako šefovi tako i ti mali šerifčići,

http://www.e-novine.com/sr/kultura/clanak.php?id=24412

i tako ti dođe mali tile, mali ljigo i ostali mali partijski pionirčići na položaj di mogu kokošariti, a u stvarnom životu nikada ne bi mogli jedino glumiti dvorske lude u nekoj dramskoj sekciji u klubu za rehabilitaciju propali alkohilačara!

eto to je nama naša borba donjela!

Zemljače, Slavonija je u banani od kada postoji! Samo je dobra kada triba ratovati ili glasati! primjeri današnji su Šeks i onaj što voli miris kamiona... Rončević!

Jakob Matovinović - Jakša
volim svoje i poštujem tuđe

Obrisan

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci