Tagovi

lijevi i desni

stvarno nisam znao što bih pisao o događajima vezanim za izbore. toliko toga mogu ovdje pročitati, pa bih sigurno bio dosadan. ali, evo surfam webom i dođem do stranice http://www.katolici.org/naslov.php

u pokušaju da se i sam malo odmorim od ovih tema pred božićne blagdane, prenosim ovaj dolje tekst kao prijelazno rješenje.

Cijeli Isusov život je pred ljude koji su ga susretali postavljao pitanje prepoznavanja i izbora. I danas je Isus pitanje koje traži opredjeljenje i odgovor. Valja se moliti Duhu Svetome da uspijemo ispravno prepoznati i izabrati.

S Isusom su na Kalvariji bili razapeti razbojnici. Lijevi i desni. Njihov primjer nam još jasnije pokazuje koliko je svaki trenutak života važan i kako je bitno ispravno prepoznavati i birati.

Oni dvojica su u susretu s Isusom također došli u priliku opredijeliti se. Jedan od njih je u izmučenom i razapetom čovjeku prepoznao gubitnika i lakrdijaša koji ne zaslužuje ništa drugo nego prezir svakoga čovjeka, pa i njega koji s njim dijeli isti sramotni kraj. A drugi je imao toliku vjeru da je u Isusu prepoznao Krista.

Na temelju prepoznavanja su obojica napravili i izbor. Jedan je izabrao ruganje i provociranje, a drugi je izabrao pokajanje i molitvu za spasenje duše.

U konačnici, posljedice su za jednoga bile propast, a za drugoga spasenje.

Mi koji živimo iz dana u dan istim ritmom olako se navikavamo na rutinu i kolotečinu. Napasnik nas može uvjeriti kako je u našem životu sve isto i kako ne treba obraćati posebnu pozornost. Ali stvarnost je drugačija.

Svaki trenutak života je važan. Važno je ispravno postupati u svakom trenutku. Važno je od Boga izmoliti milost dara ispravnoga prepoznavanja trenutka, događaja i osoba. Prepoznavanje onoga što običavamo nazivati znakovima vremena.

Potom je važno, u svakom danu našega života, napraviti ispravni izbor. Izbor za Boga i čovjeka. Izbor za djelotvornu ljubav, mir i dobro.

Tagovi

Komentari

Koristan je ovaj odmak ka

Koristan je ovaj odmak ka duhovnosti u pitanju izbora. Koristan ne samo duhovno, nego pomaže i u ovoj našoj izbornoj situaciji.

Jedna od vodećih opcija (HDZ) jako koketira s Crkvom, pri čemu se 'u ime Božje' predizborno manipuliralo vjernicima – 'vrši se mobing nad vjernicima', kako je napisao D.Plevnik. Dok druga opcija (SDP-HNS-IDS) ne radi ništa slično. Što je tu 'dobro', a što 'zlo' (ne preferiram crno-bijelu tehniku, ali ipak)? Tko su tu 'dobri', a tko 'loši' dečki? Zaključite sami.

ragusa

Tko je glasao

Deklarativno su svi za dobro

Deklarativno su svi za dobro a protiv zla. E, ali onda počinje diskusija o tome što je dobro a što zlo. I tu se onda mišljenja razilaze i koplja ukrštaju.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci