Tagovi

Lijepa, pametna i glupa

Samo su svemir i bespuća hrvatske zbiljnosti beskonočni, ali za ovo prvo nisam siguran.

Albert

Imamo novu predsjednicu, i imamo umne izjave iz njenog novog intervjua.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/366003/Grabar-Kitarovic-Svi-u-Hrvat...

'Po meni je Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovjesti i tko je Srbin po nacionalnosti. On je ipak Hrvat u smislu hrvatskog državljanina'

Lijepo sročeno. Pa je li i onaj koji je katolik u Bosni, Bosanac? Je li Bosanac onaj pravoslavne vjeroispovjesti, a živi u Bosni?
Ovim smo riješili i pitanje povratka Hrvata u BiH. Čim se nastane u BiH oni su postali Bosanci.
Isto tako nema u Srbiji i Vojvodini Hrvata, eventualno pokoji Srbin katoličke vjeroispovjesti. Kolindo, Šešeljevko!

Ovo može biti i rješenje za problem glasovanja u dijaspori, pošto vani ne žive Hrvati onda neće ni glasovati.

Sad je pitanje i što je s onima koji žive u Hrvatskoj a do sada su mislili da su Srbi a ne Hrvati, ali uz to što su mislili da su Srbi još su i ateisti.
Je li i takvi postojoje? ili su vjera i nacija vaik povezani i nedjeljivi i oni koji nisu uvezenu u vjera-nacijski koncept ne pripadaju nigdje?

Ali ja imam jedan drugi problem.

A što je s onima koje Hadezenjare nazivaju Jugoslavnima (svi njihovi politički protivnici lijevo i liberalnije od njih), što sad?
Svi stanovnici Hrvatske su Hrvati ili barem politički Hrvati, svi osim Yusipovića i ostalih Nehadezenjara koji nisu Hrvati već poliltički Jugoslaveni.

Tako lijepo imamo etničke Srbe koji su politički Hrvati i etničke Hrvate koji su politički Jugoslaveni.

A sad idemo i na drugu umnu izjavu novopečene.

'Ako kažete građanke i građani dođete negdje na selo u Hrvatskoj i kažu: a zašto nas isključujete? Mi nismo građanke i građani, mi živimo na selu'

Da, to je jedan od gorućih problema. Kako to mogu na selu živjeti građanke i građani. Pa vjerojatno jednako tako kao što i u gradovima živi puno seljaka. Možda se i oni pobune. Zašto stanovnike gradova zvati građanima, ako oni žive i ponašaju se kao seljaci u gradu.

Uostalom, zašto bi se govorilo o građanskoj inicijativi "U ime obitelji"? Zar ne bi bolje zvučalo da se govori o seljačkoj inicijativi "U ime obitelji".

Pa neka joj bude, može se umjesto građanima obraćati i seljacima. Tu se mogu i Hadezenjare i njihovi protivnici složiti. Hadezenjare, slobodno se osjećajte seljacima mi vas ionako takvima i doživljavamo.
A Kolinda može biti predsjednica svih seljaka i seljanki Republike Hrvatske.

I da ne bi netko rekao da su izjave izvučene iz konteksta. Iz konteksta je izvučena naša nova predsjednica svih seljaka. Jer ona kao i Sanader pa i Milanović pripadaju svijetu finih guzica, skupih restorana, diplomacije, Bruxellesa, NATO-a, EU i sličnoga. Oni se ne uklapaju u kontekst svakidašnjeg života građana i seljaka Republike Hrvatske.

i za kraj ovo je dokaz da ipak nije bilo svejedno koga će se izabrati za predsjednika/cu RH. S Kolindom bi moglo biti puno zabavnije, a zabava je tek počela.

Tagovi

Komentari

Hvala na dozi smijeha :)

Odlično napisano i sročeno! Sarkazma ne manjka i sve si rekao.
Međutim, građanki i građanke... U hrvatskom jeziku ta imenica podrazumijeva dvostruko značenje: 1. građanin je stanovnik određenog grada; 2. građanin je pripadnik određene države (sinonim: državljanin). Mislim da je Kokolinda malo smetnula s uma drugo značenje... Ali tko joj može i zamjeriti kad nas ovako dobro zabavlja :)

Tko je glasao

Iskreno, Lignja sa svojim

Iskreno, Lignja sa svojim indiferentnim ponašanjem, licemjerjem i debilnim odabirom suradnika i savjetnika, kao i njegovim tutorima koji su ga postavili i podržavali - dakle premijer i ministri u vladi, zbog svog bahatog ponašanja, kolektivno su mi se zgadili prije puno vremena.

Ipak, morao bih si odsjeći ruku koja bi zaokružila Barbiku, iz prvog razloga što zagovara povratak u mračno doba posljednjeg desetljeća posljednjeg tisućljeća, gdje su se udarili temelji naciona-šovinističke pljačke uz zvuke domoljubnih pjesama i mahanje zastavom s rukom na srcu.

Manji je problem što iza gospođe stoji razbojnička banda na čelu s špijunčinom, prepisivačem, osječkim alkosom i zadarskim drumskim razbojnikom, te ostalom bagrom koja se naharačila i otišla u sjeni uživati u plodovima svog krada. Već je jasno da će za par mjeseci dobiti novu šansu da završe posao koji su počeli prije 20-tak godina.

Veći je problem što je gospođa masonka, trilateralka, nato-ovka i amerikanuša. Dovoljno lijepa da svojom pojavom zaokupi pozornost i skrene pažnju s bitnih stvari, dovoljno pametna da poštenski odradi posao koji joj nametnu nato-masonci, a dovoljno glupa da ništa ne pita, već kao pravi vojnik partije junački odradi zadatak.

Nije da su ovi sadašnji nešto bolji, ali mogu samo reći: Bože čuvaj Hrvatsku...

Tko je glasao

P.S. Iako je potpuno nebitno

P.S. Iako je potpuno nebitno (bar meni osobno) kako se obratila hrvatskim državljanima, moram naglasiti da, ako ćemo već biti sitničavi, dotična gospođa je trebala barem ovlaš pročitati Ustav države čija je predsjednica, pa bi vidjela da se Republika Hrvatska u svom Ustavu nigdje ne definira kao država Hrvatica i Hrvata, već kao, citiram:

... nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika nacionalnih manjina: (pa sad ih nabraja), koji su njeni državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava...

Dakle ne spominju se Hrvatice ni Hrvati, niti seljanke i seljaci, ali se spominju građani. Ne znam da li u ovom slučaju, a po osobnom razmišljanju novoizabrane predsjednice, Ustav Republike Hrvatske diskriminira ljude koji žive na selu?!

Tko je glasao

Da, nacionalna država hrvatskog naroda

I onda ona iz toga izvede da u toj državi žive neke Hrvatice i neki Hrvati, svašta!

Dobro si to primjetio, prema ovome mi se čini da si neka dektiva, neka mudra dektiva.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

nedam minus iz inata :)

al namagarčio si samog sebe :P
Djelatnikuješ neradnički i pritom me uznemiruješ mišlju spram Seljačkog Nogometnog Kluba Dinamo :P :)

Provinciopolis

Tko je glasao

pikadom do pravde

u ovoj predsjedničkoj kampanji bilo je daleko većih gafova od kolindine nespretne izjave, počevši od afere barbie, do posljednjih veleumnih izjava o dijaspori samozvanih medijskih posvuduša poput tatjane jurić do jelene veljače; recimo, sam izbor kandidata, jedan od njih je pripadnik udruge koja se uhvati za ruke i igra žikino kolo oko nekretnine koja je, budimo realni, na zakonit način došla u posjed neke banke. da li je moralan i pošten način, pitanje je, no nitko te ljude pištoljem nije tjerao na potpisivanje ugovora o kreditu. uvođenjem ideje o prosvjedima protiv zakonitih odluka države, hrvatski "occupy wall street" uvode institut bezakonja u hrvatsku pravnu pustoš, koja je bez "žikinog kola" raj bezakonja. sa druge strane, svjesni da u su dijaspori tanki sa glasovima, lijevica je promovirala koncept glasanja "poreznih obveznika", do krajnih šovinističkih izjava koje često čujem od "fetivih"("pavelić je proda dalmaciju", trumbić je najveći dalmatinski političar) "šta će meni bosanci odlučivati...". kada spomeneš ugroženog prava nekog srbina, odmah se diže kuka i motika, dok "bosanci" iz dijaspore ljevici diže tlak, u bosni je sada glasalo 5% hrvata, a stvorila se fama da su oni dobili izbore, odnosno da je kolindina izborna pobjeda nepravedna. moj otac i djed su rođeni u banovini hrvatskoj, ja sam rođen u sfrj, moja djeca u republici hrvatskoj. u samo tri generacije 4 države, sa različitim teritorijima, tko je "pravi hrvat", koji je kriterij pravog hrvata, a ako ćemo uzeti kriterij famoznog "poreznog obveznika" onda bi mnogi ispali iz igre...
kolindina izjava o hrvatima i hrvaticama je, po meni tipična "amerikanizacija", što ne čudi jer je prilično vremena provela među jenkijima, jer bi ako ćemo biti politički korektni predsjednik bi trebao pozdraviti građane, seljake hrvate, srbe, bošnjake, rusine, mađare, talijane, vjernike svih konfesija, ateiste, agnostike....zamislite koga bi sve trebao obama pozdraviti da bi bio politički korektan, a on kaže jednostavno "fellow americans"...u svakom slučaju, kada jelena veljača počne komentirati predsjedničke izbore, onda se zabrinem, ili je u stvari sve ovo jedna velika sapunica. nakon besramnog medijskog propagandnog rata, presmješnih josipovićevih pikado-transparenata, (koji su mi iskakali na svim stranicama, vjerojatno zbog cookies sa pollitike) sa pravim putem koji su "mladi" razdragano vrtili u krug, karamarkovog drakulinog pozdrava "imamo....", pusićkinih bisera, od onih tipa da ne smiju izgubiti izbore jer su tek započeli posao. zaboravlja da u demokratskim zemljama vlade padaju kao kruške, u belgiji su 535 dana bili bez vlade, pa nikom ništa...nisu propali, dapače svjetlosnu godinu su ispred, a ovdje propadamo sa vladom koja nemilice radi.
na kraju, postavlja se pitanje smisla trošenja tolikih sredstava na sajam taštine i nužnost bazičnog testa inteligencije kao prvog koraka u prijavi kandidata.

Tko je glasao

samo jedan odgovor:

Ein Volk, ein Reich, ein Führer

Tko je glasao

Žaki

A jel to važi i za ideju jugoslavenstva? Mislim ono, jedan narod, jedna država, jedan vođa, nije li to baš ta ideja???

Ili se s tim, u duhu modernih ne/vrijednosti, ne smijemo sprdati? :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

da, naravno

Koliko se sjećam bilo je 6 republika, 5 naroda, 4 jezika, 3 religije, 2 pisma i JEDNA PARTIJA.

Tko je glasao

6 republika i 2 autonomne

6 republika i 2 autonomne pokrajine. Jedna je postala autonomna, a druga još to treba postati!

Tko je glasao

Jawohl, so ist es.

Jawohl, so ist es.

Tko je glasao

Ponekad pomislim da sam u

Ponekad pomislim da sam u zoni sumraka...nacionalisti i desnicari brane Kolindine anacionalne izjave , a ljevicari i protunacionalisti, te naprednjaci, zestoko ih napadaju.

Osim ako ti napadaci zapravo ne dolaze iz redova vodja nacionalnih manjina? U tom slucaju je Kolindina izjava losa za njihov biznis.

Tko je glasao

Weteran, Trebaš dobro pazit

Weteran,

Trebaš dobro pazit kaj pišeš, jer crveni kmer vuče na građanski rat, zato je sva momentalna energija koncertrirana na Hrvati su svi, naravno kad im paše.

Tko je glasao

Ne možeš iz budućnosti vuči

Ne možeš iz budućnosti vuči na prošlost. Bolesno i nelogično. Tako i to čega se bojiš ne postoji. Nema građasnkog rata od 1991 - 1995, pa čak i da se svi Srbi u Hrvatskoj odjedanput prekrste i pređu u HRvate. Jer to ne mijenja prošlost. To ti je čak i Michael J. Fox dokazao. :)

Tko je glasao

Skviki, ne seri!

Skviki, ne seri!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

građani...

Mi smo još uvijek Republika Hrvatska... te smo kao takvi - građani. Kad se prozove Republika Hrvata - onda možemo svi u njoj biti Hrvati :)

Ok, ja još mogu shvatiti da desno krilo likuje jer mi je odjednom cijeli građanski korpus postao - jednonacionalan (iako je to glupost, pa tko želi te glupe manjine u svojim redovima, zar ne?)

I svi znamo da u Kolindinim izjavama nema ama baš ništa anacionalno - samo nešto potpuno promašeno. Na ovim prostorima je uvijek vrijedilo npr. Državljanstvo: SFRJ, Nacionalnost: Hrvat.... pa te nitko u to doba nije zvao po državljanstvu - Jugoslaven.

Ako je danas nekome Državljanstvo: RH, Nacionalost: Srbin - ne vidim nijedam razuman razlog da ga se zove po državljanstvu.

Vjerojatno smo se i pod Austro-Ugarskom i ostalima borili za pravo na nacionalno određenje, a sada to pravo nekima želimo ukinuti. Zašto?

Lijep korak unatrag i fantastično skretanje s proklamiranih "bitnih tema", na potpuno nebitne. Samo čekam nove poteze u tom smjeru...

Tko je glasao

'Ajmo opet: "...oni s malo

'Ajmo opet:

"...oni s malo više pamćenja i volje za “googlanjem” mogu vrlo lako doći do intervjua iz 2011. godine u kojem predsjednik Ivo Josipović govori u gotovo identičnim kategorijama, i to u intervjuu Jutarnjem listu kojeg je dao Davoru Butkoviću. Do sada ga nitko nije demantirao, pa se smatra kako je ovaj puta Butković pitanja poslao na pravu adresu i kako je intervju autentičan.

Josipović je tada rekao: “Mislim da treba otvoriti i pitanje naših identiteta. Mora se moći biti politički Hrvat, dakle, odgovoran hrvatski državljanin, i u isto vrijeme Srbin po nacionalnosti. Zašto netko ne bi imao identitet koji obuhvaća oba elementa!? Usudio bih se reći da već danas hrvatski Srbi, ili barem ogromna većina, to jesu.” Ako se dobro pogleda, Josipović je još rezolutniji..."

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

zajednički identitet

po Josipoviću znači:

Hrbin... ili

Srvat...

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Zajednički identitet

Zajednički identitet jednostavno znači da barem minimalno poštuješ državu u kojoj živiš. Ne moraš je voljeti, ali ako javno navijaš za interese susjedne države, ne možeš očekivati da te bilo tko tapše po ramenu.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ili hrbat. Srneći.

Ili hrbat. Srneći.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Kad smo već republika, zašto

Kad smo već republika, zašto se ne zovemo republičani?

Svi pretjeruju oko izjave Kolinde Grabar-Kitarović. A izjava je totalno nebitna. Osim u dijelu u kojem ta njena izjava i jednu i drugu stranu izvodi na čistac i pokazuje licemjerje i jednih i drugih.

Ako su u Hrvatskoj svi Hrvati onda smo 1990-ih imali bratoubilački rat kad je udario Hrvat na Hrvata.
Naravno, nitko to ne bi opisao baš tako, ali logičkim slijedom ispada baš to.

S druge strane se pretjeruje s političkom korektnosti, pa se i kad treba i ne treba izbjegava pojam Hrvat. Npr. kad se igra utakmica Italija-Bugarska koja završi 2:1 svi kažu da su pobijedili Talijani. Kad je utakmica Hrvatska-Litva nisam nikog čuo da kaže da su pobijedili Hrvati, nego se kaže da je pobijedila Hrvatska. Meni je to bezveze jer podrazumijevam da ako netko predstavlja Hrvatsku je Hrvat u tom smislu.

Tko želi pozdravljati s građanke i građani ima na to pravo, a tko želi pozdravljati s Hrvatice i Hrvati također ima to pravo. Svi znamo da se i u jednom i u drugom slučaju obraća istim ljudima.

Možda da uvedemo kompromis, pa da stavimo kao obavezu da se predsjednik ili predsjednica obraćaju sa Braćo i sestre?
Vjerojatno bi se netko onda bunio zašto nije Sestre i braćo.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Lako je tebi iz Dalmacije solju se po pameti razbacivat :P

Blaženo mi dvojno državljanstvo - možda i ja zgrnem paru ko Tomsoon :P :)

Provinciopolis

Tko je glasao

ˇKad smo već republika, zašto se ne zovemo republičani?ˇ

Onda je prikladnije da se zovemo lijepi naši!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

ja sam od toga cijepljen...

... je ne znam izgovoriti "kako smo rasturili (Talijane, Nijemce, Čehe) u rukometu, nogometu..." - ja naime ne igram niti rukomet niti nogomet. Ono, ne znam stati iza zamjenice "mi", to mi je problem cijeli život.

Ja uvijek smatram da je "reprezentacija Republike Hrvatske u rukometu" pobijedila, npr. Ne mislim ni Republika Hrvatska, ni Hrvati - ja tu ne vidim istoznačnost.

Tako da ću se isključiti iz tog licemjerja.

Meni je ok "Hrvatice i Hrvati, građani Republike Hrvatske" - vuk sit i koza cijela. Uglavnom, totalno tupavo pitanje. I totalno promašeno ponašanje nekoga tko je kampanju proveo na buncanju u ujedinjenju i sličnome... ovo nije taj put.

Ja sam Hrvat. Da sam Talijan, Čeh, Srbin, Makedonac, Rom, Albanac, Francuz - pogotovo ako sam rođen u Hrvatskoj - bio bi mi draži moj prijedlog pozdrava od "Hrvatice i Hrvati". Ali tko šiša manjine i ostale narode, nacije i slično, opće je poznati da su Hrvati uvijek općili samo među sobom i da svi vučemo korijene od prvog Prahrvata Ante.

Tko je glasao

Isti Franjo Tuđman. :))) Tako

Isti Franjo Tuđman. :))) Tako je i on govorio.

Tko je glasao

Franjo Tuđman Veličanstveni

Jesam li ja ikada rekao da je Franjo - kompletni idiot? Nisam, daleko od toga.

Jedna od boljih strana njegove osobe je poznavanje nekih stvari iz povijesti i sadašnjost - te državnički mudro biranje "uvodne rečenice".

Dakle, uopće nemam problema s tom rečenicom, niti što ju je izgovorio Franjo Tuđman, dapače. Tradicija može biti vrlo lijepa stvar.

Tko je glasao

poštovani građanine @zaphod

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pobjednicki-govor-kolinde-obecajem-va...

evo ti link na pobjednički govor pa vidi da najprije pozdravlja Hrvatice i Hrvate i odmah poštovane državljane Hrvatske..znači da ih poštuje kako i treba po onoj : tuđe poštuj a svoje voli..

onda imaš u ustavu da se RH ustanovljuje kao država hrvatskog naroda i manjina pa se nabrajaju..

Znači tako je i ona po Ustavu najprije pozdravila Hrvate i odmah građane..pa za pretpostavit je da su za nju glasali i neki građani..jel

jedan umjetnik bi opisao vaše kmečenje kao " sitne duše mogu da mi puše "..

Podsjećaš malo na @Feniksa i druge koji tvrde da je do rata došlo " zato što su Srbi izbačeni iz ustava"

Kome smeta u Hrvatskoj ime Hrvata.. !!!??? to se ti zapitaj

sve dobro...

Tko je glasao

pollitika i pollitičari...

... vidiš ja sam ovo mjesto uvijek smatramo "mjestom gdje od nekoga tko zna više - mogu saznati više".

Kolinda je to izgovorila? Hvala ti - evo ti nisam znao. Ako je tako izgovorila - pozdravna rečenica joj je ok. Kome i čemu joj onda trebaju bulažnjenja da su Srbi Hrvati, a da se seljaci čude kad čuju riječ građani - nemam pojma.

Ne bih uopće ulazio na koga ja tebi ličim, s tim nek se bavi tvoj drveni psihijatar :P

Tko je glasao

Stvarno je rekla, i to ne

Stvarno je rekla, i to ne poštovani hrvatski državljani već dragi hrvatski državljani, što držim još boljim otvaranjem. Preciznije: Dragi Hrvati i Hrvatice ........, dragi hrvatski državljani. Pa to je sasvim dobro, odlično otvaranje govora u noći izborne pobjede. Upućuje i da je bolje razumjela članak 1. Ustava od dijela komentatora. Ja njen govor nisam gledao u direktnom prenosu već sam sutradan prikovan za krevet gledao bar deset puta isječak u kojemu se ne obraća dragim hrvatskim državljanima, ako dobro razumijem na ovom gore linku to je valjda odrezano.

Pogledao sam i originalni zapis BHt1 intervjuja koji je dobro prenesen na magarčevom linku gore, a loše u drugim medijima. Voditeljica je općenito pitala za njeno obraćanje tijekom kampanje: Zamjeraju vam da ste se tijekom kampanje obraćali..... Odgovor držim grubo promašenim, čak niti ne korespondira sa vlastitim odličnim otvaranjem.
Mislim i očekujem da će ona sve buduće govore otvoriti baš jednako kao i taj u izbornoj noći.

Tko je glasao
Tko je glasao

Ispod tvog komentara sam

Ispod tvog komentara sam pisao isključivo zato jer sam mislio da će ono "republičani" biti efektno. :-D

Ma, ja mislim da treba novoizabranu predsjednicu pustiti da preuzme dužnost na koju je izabrana i vidjeti je na djelu. Imamo 5 godina fore za kritiku ako to zasluži.
Mišljenja sam da ona još uvijek ne zna na koje mjesto je izabrana i još uvijek je drži euforija. Pa nije prošlo ni tjedan dana da su bili izbori. Koji službeno još nisu ni gotovi jer se sutra izbori ponavljaju na jednom biračkom mjestu.

Svi skupa se trebaju malo ohladiti. Imamo još jedne izbore ove godine, bit će prilike za urnebes.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Upravo o tome pričam, :)))

Upravo o tome pričam, :))) Tzv. ljevičari i antinacionalisti, kojima tzv. desničari i nacionalisti, zamjeraju totalni anacionalizam i protuhrvatstvo, najedanput postaju vatreni pobornici i branitleji nacionalnih ideja, manjina, većina i sveg ostalog.
Zona Sumraka, kažem ti.
:))
Ajde neka sam i to dočekao.

Tko je glasao

Zaphod, Na ovim prostorima

Zaphod,

Na ovim prostorima je uvijek vrijedilo npr. Državljanstvo: SFRJ, Nacionalnost: Hrvat.... pa te nitko u to doba nije zvao po državljanstvu - Jugoslaven.

Pa nije Hrvatska nekakva federacija a ni konfederacija.

A ono kako je na ovim prostorima uvijek vrijedilo da su svi državljani Jugoslavije si metni za šešir.
Kako je bilo 1918?

Tko je glasao

"na ovim je prostorima uvijek vrijedilo......................."

@Skviki a kak su tebe zvali u švabiji, a ti se nisi zato bunil!?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Zašto bi se ja bunil kad me

Zašto bi se ja bunil kad me neko zove mojim imenom i prezimenom. Kad nazovem svoju Stuttgart-sku banku iz Zagreba, dobim svaku informaciju o kontu, a poznaju me po glasu.
To se ne dobiva za lijepe oči, to si moraš stvorit.

Tko je glasao

" Kad nazovem svoju Stuttgart-sku banku "

@Skviki prave mušterije ne moraju nazivati, jer ih banka redovito obavještava o svim kretanjima na računu.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Kako je bilo 1918.?

Nema pojma, znaš li ti?

Osim toga, što se uplićeš u raspravu. Ti si Nijemac. Pusti nama Hrvatima da raspravljamo :P

Tko je glasao

"Osim toga, što se uplićeš u raspravu"

@zaphod nemoj tako, pa i stuttgartski Nijemci su posjećivali jugoklub u Adleerstr. 16 ili Freibadstr. 84 u Stuttgartu.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Kolinda je u pravu. Politički

Kolinda je u pravu. Politički bi svi staniovnici Hrvatske trebali biti Hrvati. Da je tako bilo od početka, ne bi Hrvati srpskog podrijetla kretali u rat, npr. Niti bi svako malo kmečali u Beogradu. Niti bi s njima Srbijanci manipulirali. Isto tako, Hrvat ili Srbin ili Bošnjak u BiH je Bosanac ili Hercegovac, zavisno gdje živi, a politički je Hercegbosanac. I onda se ne bi Dodik odvajao, niti bi Hrvati se iseljavali u Zagreb, niti bi Bošnjaci smatrali da je ekskluzivno pravo na BiH njihovo.
Kolindino označavanje ljudi ne paše jedino nacionalistima i šovenima. Njima je bitno da su svi svi Srbi politički Srbi i trebali bi navijati za Zvezdu i uzdati se u to kakve je volje danas Vučić. A tako je i sa Hrvatima. Svi Hrvati bi trebali biti politički Hrvati samo da bi se onda mi mogli etablirati kao nekakva regionalna sila kojoj je najveći domet "voditi interesa o Hrvatima u BiH".

Tko je glasao

"svi su Srbi politički Srbi i trebali bi navijati za Zvezdu"

Hebiga treba pitati Kolindu smiju li politički hrvati navijati za Rijeku, Hajduk, Osijek il neki drugi nogometni klub, ili svi moraju navijati za Dinamo!?,

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

"Politički bi svi staniovnici ................................."

Balkana trebali biti Balkanci! EU-a, Evropljani, a planete zemlje planetarci ili zemljaci! Jedino bi Mujo koji kuje konje na mjesecu bio mjesečar!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

totalne gluposti

Što, da si Srbe 1990. počeo zvati Hrvatima - oni ne bi znali da su Srbi, ne bi znali da su većinom pravoslavci. Talijani u Istri će nakon što ih nazoveš Hrvati zaboraviti da su Talijani? Židovi u RH će postati Hrvati i više ih neće interisati židovske teme?

Male ideje, mali narodi...

Tko je glasao

Ako su Srbi u Hrvatskoj

Ako su Srbi u Hrvatskoj politički Hrvati, onda je njihova domovina/otadžbina Hrvatska i gledaju njen interes i interes društva u kojem žive. Naravno da neće zaboraviti svoje srpske korijene.

Naravno, i ovo što ja govorim i ono što je rekla Kolinda i ono što je rekao Josipović prije nekoliko godina, je teško razumljivo zadriglim nacionalistima i ognjištarima koji samo gledaju intrerese svojih uskih "plemena" unutar države u kojoj žive, ili koji su samno eksponenti stranih politika kojima je u interesu držati Hrvatsku nestabilnom. Ili region.

:))))

Kako je ovo zanimljiva tema :)))) Kad vidim tko se za što zalaže......

Tko je glasao

Slaba im je nacionalna

Slaba im je nacionalna svijest.

Tko je glasao

ne iseljavaju se radi imena

Naivno, Weteran. Hrvati se ih BiH ne iseljavaju zbog imena, naziva, narodnosti, nego zato jer im je tamo daleko teže živjeti.

Tko je glasao

NAravno, daleko im je teže

NAravno, daleko im je teže živjeti jer je.....BiH, kakva država? Funkcionirajuća? Sa 340 različitih razina vlasti, kantona,m entitetam federacija i republika......A i mentalitet Hercegbosanaca je malo jači....svaki vuče na svoju stranu. Mislim na tri naroda.

Tko je glasao

Naravno da je Kolinda u

Naravno da je Kolinda u pravu!
Kolinda je u pravu. Politički bi svi staniovnici Hrvatske trebali biti Hrvati.
Možda se država ne bi smjela zvati po plemenu, npr ko "amerika", na kaj bi to ličilo
da se države zovu po plemenima i kak bi se onda zvala zajednica tih "američkih"država?
Vlasnik Hrvatske domovnice i putovnice-pasoša je Hrvat, jebiga, tak je, a pripadnost plemenu
vjeri, sekti je njegov osobni problem i sa time se država ne bi trebala ili smjela zamarati.
Viš, to mi koji kuhamo na indukcijskim pločama razmemo ali oni koji još kuhaju na ognjištu baš i ne.
;-)

Tko je glasao

Jura, Viš, to mi koji kuhamo

Jura,

Viš, to mi koji kuhamo na indukcijskim pločama razmemo ali oni koji još kuhaju na ognjištu baš i ne.

Vi koji ste tak moderni, nebi smjeli držati glava na tim pločama, a bogme ni u microvalnim aparatima.
Trebalo bi pročitati upute

Tko je glasao

Nisi se baš nakuhao na toj indukcijskoj ploči

Kad si već tako mudro započeo što ne završiš?

A što to ne razumije preko 90% onih koji kuhaju na ognjištu? Možeš malo pojasniti, ako nije problem?

Možda se država ne bi smjela zvati po plemenu...

Ma da, preko 90% onih koji tvore državu ne bi smjelo izabrati ime državi? A tko bi to onda bio mjerodavan izabrati ime, možda onih par stotina Jugslovena, ili par posto nacionalnih manjina? Ili bi nas preko 90% trebali razmišljati koje ime kome paše pa se tako nazvati???

Mislim, vidjeli smo mi svašta, vidjeli smo da nam se brutalno petljaju u to kako nam treba izgledati grb, zastava, tko smije biti predsjednik, premijer?

Došli smo i do toga da se postavlja pitanje zašto Hrvati sa hrvatskim državljanstvom imaju pravo glasa, dok istovremeno dovoze stotine autobusa Srba koji ne žive u hrvatskoj, no ovo je baš pravi korak preko ruba provalije.

Došli smo do toga da ne smijemo državu zvati svojim imenom, ludilo?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci