Tagovi

Licitacija ili vapaj za pomoći

V sanjarici sam čital da je grdo sanjati debelu babu z brkovima.
Ovo kaj sam ja sanjal prošle noći nisam našel ni u najstarijim sanjaricama, ni u tarot kartama, ostatku soca u filđaneku. Nigdje . Ama baš nigdje. Ne znam da li bi mo pomogel i Josip kaj se ga braća prodal v Egipat. Znate to je onaj kaj je Faraonu protumačil sedam debelih i sedam anoreksičnih krava.
A bilo je ovak:
Ogromna dvorana u jednom od centralnih parkova, prepunih platana, fontana i nekakvih bista pokritih da se ne vide. U dvorani podij sa govornicom. Za njom čovjek bez lica, tek se naslućuje da se danima a možda i mjesecima nije brijao. U ruci drži drveni bat za tucanje šnicli. Obraća se okupljenima čija su lica prekrivena fantomkama. U ruci drže nekakve ploćice.
Onaj za govornico se zadere.
Počinjemo sa licitacijom. Prvi su na redu političari prve klase. Prvi kandidat obnaša visoko pozicionirano mjesto. Izvanrednog je imovinskog i zdravstvenog stanja. Vrlo prilagodljiv. Vrlo dobar plivač kojeg nikakve struje i virovi ne mogu spriječiti da stigne do cilja. Omiljeni sport. Preskakanje obećanja. Molim prvu ponudu!
Gospodin u plavom nudi godinu dana. Nudi li netko više?
Zar nema više ponuda ? Ima. Vidim tamo 16 mjeseci. Tko da više?
Gospodin u maslinastom nudi 2 godine. 2 godine prvi put, drugi put, i prodano predstavniku Remetinca.
Još dvoje troje iz prve klase prodano je za siče.
Za ostale nije bilo ponude i čekaju drugu pravomoćnu licitaciju.
I kad sam mislil da je se gotovo na licitaciju je zišel jen gospon s debeli očalah, prosijede kose, v opravi koja je najvjerojatnije kupljena još tamo davnih godina v Trstu ili na Hreljiću. Pomalo zbunjen gledal je oko sebe.
Klimal je glavom svakomu v dvorani. Kak di ih se pozna.
A onda se voditelj bez lica zaderal kaj mu se skoro glas razdrapal.
A sada zvijezda večeri.
Novinar, publicist, književnik, urednik u raznim tiskovinama, i drugim medijima. Čovjek koji je svojim natpisima vrijeđao, omalovažavao, kritizirao, lagao i lažno optuživao drage na vođe naših part… pardon, stranaka,
predstavnike parlamenta, ministre i koji se usudio dirnuti i posumnjati u naše vjerske vođe.
Pred vama je čovjek koji tvrdi, za sve naše demokratski izabrane vlasti, da rade za sebe i interese krupnog kapitala. Te iste optužuje za nezaposlenost.
Imao je toliko drskosti da za sebe tvrdi da je zbog pisanja ostao bez posla, nekoliko godina prije mirovine, a ne zbog pisanja laži i lažnih optuživanja.
Licitaciju započinjem sa tvrdnjom da je za ovog čovjek potrebna ponuda koja će ga na dulje vrijeme spriječiti da laže i blati izabrane.
Krećemo;! Vođa licitacije snažno zamahne batom za meso da označi početak licitacije. Pri tome je zaboravio maknuti prste s podloge na koju udara. Njegov krik probudio me iz sna.
Sav u jednoj vodi skočil sam s kreveta. Jedno vreme nisam znal gde sam, sve dok me ljubav mog života ni jeknula z laktom pod rebra.
Koji ti je vrag? Ak ti nemreš spati pusti druge naj spiju.
Evo ! Sad znate moj problem sa snovima. Morti bu na kraju negdo dobil z batom po prstima. Ne znam. Nikak si nemrem protumačiti taj san. Morti bu mi znala rastumačiti „naša“ ciganka tu s Kupčine kaj redovito navraća u prošnju. Bog zna. Danas ciganima nitko ne vjeruje.

Tagovi

Komentari

boltek, ti si čisti vizionar

Ogromna dvorana u jednom od centralnih parkova, prepunih platana, fontana i nekakvih bista pokritih da se ne vide. U dvorani podij sa govornicom. Za njom čovjek bez lica, tek se naslućuje da se danima a možda i mjesecima nije brijao. U ruci drži drveni bat za tucanje
zapravo stojiš u velikoj dvorani koja još nije sagrađena, a treba se uskoro naći u metropoli ... za sada u prostoru postoje samo svježe fontane i čovjek sa bradom ... ali ne tuca samo on...

da ne zadirem u zdravstveni odgoj - dobro da te ljubav tvog života zbudila iz te noćne more

Tko je glasao

vraga

@3103
Vraga sam ti ja vizionar moj brojček. Usput buš videl za čas bumo ostavili temu o zdravstvenom odgoju, i prešaltali se bumo na terorizam i teroristima među nama.
Onda mi reci da sam vizionar. Da sam vizionar rekel bi ti odmah tko je cug (vlak) u Podsusedu miniral danas rano vjutro. Alkaida, jugonostalgičari, novinari ili netko deseti.

Tko je glasao

i tu možeš biti vizionar

ako daju kakvu lovicu za cinkanje, odmah me cinkaj - trebam i tako malo odmora, obavit neke zdravstvene preglede, a čujem da ni klopa nije loša.....

Tko je glasao

pital sam

@3103
Za takve kak si ti i kakav sam ja ne daju nikakvu lovu. Ne vredimo im nikaj. Još moremo dobiti batina radi ometanja.

Tko je glasao

cccccc

ni med cvetjem ni pravice :))))))

Tko je glasao

@boltek

Ma sve je lijepo dok se ne počne sanjati snove - more: po tko zna koliko puta sam sanjao da sam došao na posao, a nigdje stolca za mene, lutam od sobe do sobe, mjesta nema, ne znam kamo bih sa sobom..??? Ili, druga vrsta snova: izgubio sam se u ulicama i trgovima Beča, ne znam kamo koji tramvaj vozi, ne znam u kom dijelu Beča se nalazim... Zanimljivo, sanjam iste ulice u kojima sam se izgubio, iste slijepe ulice, iste zgrade koijih zapravo u Beču nema u stvarnosti...
Nije baš u izravnoj vezi s temom, ali možda prođe ovaj vic:
------------------
Vozi neki tajkun kao šašav svoj BMV i dum, brum, dum, tras - zabije se u kontejner! Kako se to dogodilo, otvara se kontejner i iskoči Cigo:
"Mamlaze jedam, zašto ne paziš kud voziš?? Hoćeš li da se nagodimo, ali da te prijavim policiji!??"
-------------
A možda bi prošao i vic s umirovljenikom koji skače iz kontejnera i nudi nagodbu mamlazu s BMV-eom,, ne znam??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

prije će u kontejnerru biti

prije će u kontejnerru biti umirovljenik nego cigo. cigo je našao dodatnu zaradu uz prosjačenje - skidanje bakrenih kablova i bakrenih ukrasa na grobovima i njihova prodaja.

w. ;)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci