Tagovi

Libija jučer danas sutra

Libija jučer

U komentaru Busolinog teksta:

"Demokracija i sloboda u Libiji i "oslobođenim " zemljama - ubijen američki veleposlanik u Benghaziju"

sam najavio ovaj tekst pa je red da ga se napiše.

Nakon više od 40 godina Gadafijeve vladavine nekadašnja siromašna pustinjska država bogata naftom je dostigla najviši životni standard u Africi koji je istovremeno bio viši i od životnog standarda svih država Latinske Amerike (osim dvije), Saudijske Arabije, ali i pet država Europe (ako izuzmemo teritoriju bivšeg SSSRa). Sama vlada Velike Britanije je nakon Gadafijeve smrti vrlo jasno rekla da je Libija općenito govoreći bogata država:

Pravi razlog britanskog napada na Libiju

Bez obzira na takvu situaciju istočna Libija se praktički svakih deset godina bunila protiv središnje vlade. Osim lokalpatriotizma razlozi za bunu su bili i vjerski, a kao potvrda toga nam dolazi podatak po kojemu istočna Libija je dala natprosječno visok broj bombaša samoubojica u Iraku u odnosu na ostale dijelove države.

Za njih Gadafi pripadnik religiozne šiitske manjine koji vlada kao prosvjećeni absolutist sekularnom vladom s sjedištem u Tripoliju predstavlja sve najgore moguće u njihovoj noćnoj mori.

Libija danas

Zavisno od činjenice ako vjerujete ili ne u teoriju da se u politici ništa ne događa slučajno ratni avioni Francuske i Velike Britanije su bili spremni za napad na Libiju pošto se datum napada "slučajno" poklopio s mediteranskom vojnom vježbom Southern Mistral 2011 čiji cilj je bio vježbanje zračnih napada i suradnja s specijalnim jedinicama:
Southern Mistral 2011

Znamo kako je ova priča završila, ali je zanimljivo napomenuti da su Gadafijev sin i šef tajne službe optuženi pred međunarodnim sudom za ratne zločine, ali ga neće nikada vidjeti. Kao potvrda toga stoji činjenica da je ovaj drug nakon hvatanja u Africi izručen Libiji, a ne međunarodnom sudu.

Libija sutra

Može se slobodno reći neugodna istina da je ubojstvo američkog ambasadora Christophera Stevensa bila zahvalnica za njegov rad pri rušenju Gadafija. On je bio prvo konzul u Bengaziju do 2009, a potom je u ožujku 2011 poslan ponovno tamo kao američki ambasador s ciljem organiziranja i pomaganja pobunjenicima. Tko ga je ubio nikada se neće znati jer lista onih koji su ga htjeli eliminirati je predugačka. Na njoj se nalaze normalno Gadafijevi lojalisti, tu su i muslimanski fundamentalisti, a naravno ovdje možemo svrstati i lojalist pobunjeničkog generala Abdul Fatah Younisa koji je ubijen od svojih kolega. Taj popis se može dodatno proširiti s svim libijskim nacionalistima koji žele nezavisnost Libije pošto je Stevens bio de facto kolonijalni guverner, a i autonomašima koji žele autonomiju za Bengazi pa se zbog svega toga ubojice nikada neće naći.

Jedina činjenica koja je sigurna po pitanju ubojstva je ona da su Libijci vojnici, čuvari odbili braniti Stevensa od napadača:
The murder of US ambassador Christopher Stevens proves the Arab Spring was never what it seemed

Na kraju kada se sjetimo da je pobuna formalno počela zbog korupcije u dodjeljivanju državnih stanova možemo reći da je ona uspješna pošto više neće biti dodjele stanova !?

Također kada se sjetimo da su NATO napadi počeli da se oslobodi Libija možemo reći da su postigli željeno jer Libija je oslobođena od vlasti Libijaca pošto su i prije "izbora" i poslije njih na čelo Libije postavljeni američki državljani el-Magariaf kao predsjednik, Abushagur kao premijer i Haftar kao zapovjednik kopnene vojske tako da je budućnost Libije sada u sigurnim rukama.

Njihova jedina veza s Libijom do trenutka preuzimanja vlasti je bilo rođenje u njoj pošto su zadnjih 30-40 godina živjeli u SADu

Komentari

Tko je glasao

Zaokružena slika

"Kako je jednom rekao George Orwell: "Izostavljanje je najgora forma propagande". CBC je tipična takva propaganda za Kanađane. Svjetski vodeći teroristi dobivaju aplauz, a žrtve su time iznova žrtvovane." - http://www.advance.hr/vijesti/kako-javne-televizije-novcem-poreznih-obve...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

izostavljanje...

.... eh, a onda čovjek u komentarima pročita ovo - da je prevoditelj izostavio dio teksta za koji je znao da neće bit po volji domaćim čitateljima.

Ček, ček, sad sam pročitao originalni članak i pitam se zašto ste u potpunosti izignorirali dio o bivšoj Jugoslaviji, pa taj frajer tvrdi da su u Srebrenici i Sarajevu Muslimani ubijali sami sebe zbog Clintona!?!?!?!! CITAT "Then came Bill Clinton and the Balkans. Slovenia and Bosnia decided to unilaterally separate (think Quebec and the FLQ) which left Bosnian Serbs outnumbered and remembering WWII when Croat Nazi divisions and Nazi Bosnian Muslims massacred hundreds of thousands of Serbs. One of the leaders of the Muslim SS Division Handzar was the then president Alia Izetbegovic, somehow elevated to head the province of Bosnia. Although the opportunity to end the ethnic conflict was introduced early on by Britain’s Lord Owen, Bill Clinton secretly informed Izetbegovic that if he could produce enough Muslim victims, the Yankees would take over. Thus began a series of marketplace bombings in downtown Sarajevo - later proved to be Muslim shellings of Muslim civilians - and the US killing machine moved in."

Nisu to baš morali napraviti na tekstu koji govori o grijehu - izostavljanja.

Tko je glasao

Najpametnije bi bilo...

više niš' ne čitat...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ovi iz Advancea su poludili !!!!

http://www.advance.hr/vijesti/libija-izbili-prosvjedi-u-tripoliju-zbog-o...

Kako mogu tako izmišljat kad je davno prošlo otkako su ubistvom Gadafija uveli "slobodu" i "demokraciju" ...
Za korist naroda Libije ofkors ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Bani Walid kao kolateral

Demokrati iz Sirte koji su po nalogu francuza smaknuli Gadafija sada tamane Bani Walid i kemijskim granatama a glej bogati ameri to ne vide, a vidjeli su u Iraku i sada u Siriji.
Blaženi NATO i Hrvatska u njemu. A jedini grijeh Bani Walida je pripadnost drugom plemenu kojeg treba zatrti.

Tko je glasao

@Golgota

Upravo je SAD uložio veto na ruski prijedlog mirnog rješenja situacije u Bani Walid.

Budimo realni oni su sami krivi za zločin odbijanja prihvaćanja činjenice da su oslobođeni prošlu godinu. Pošto oni to ne razumiju onda će Libija biti oslobođena od njih.

Tko je glasao

Prljave ruke

"Libijsko političko i ekonomsko vodstvo počinje se ponašati prenacionalno u vezi svog energetskog sektora" - http://www.globalresearch.ca/libya-how-many-dirty-western-hands/

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ubiješ i ne vratiš dugove

Diplomati u Libiji uvjereni da je diktator ubijen kako ne bi progovorio o financiranju Nicolasa Sarkozyja.
Gadafi je financirao Sarkozyjevu kampanju 2007. godine sa 50 milijuna eura.
Kažu da je Gadafi otkriven preko satelitskog telefona.

http://www.jutarnji.hr/francuski-tajni-agent-smaknuo-je-gadafija/1057059/

Tko je glasao
Tko je glasao

daj malo o medjunarodnom

daj malo o medjunarodnom pravu hagu i to

Tko je glasao

sud

27.6.2011. Međunarodni kriminalni sud (International Criminal Court) je dignuo optužnicu Moamera Gadafija, njegovog sina Saida i Sanussija (šef tajne službe) zbog napada na civile.

Libya: Muammar Gaddafi subject to ICC arrest warrant

Moamer Gadafi je pogubljen, pa je on nevažan u ovoj priči.

Saifa su pobunjenici uhvatili i držali ga više od 6 mjeseci u zatvoru bez suđenja. Što mislite koji je bio službeni razlog za njegovo držanje u zatvoru ? Ratni zločini ? Silovanja ? Pljačka ? Korupcija ? Ako ste to pomislili gadno ste pogrešili. Saif je bio držan u zatvor pod optužbom za držanje deva bez dozvole !?

Saif Gaddafi 'only charged with failure to licence camels'

Saif je u zatvoru već godinu dana bez da je počelo suđenje u Libiji. On zahtjeva da mu sudi međunarodni sud što taj sud i želi, ali nova libijska vlada to ne dopušta.

Drugi optuženik međunarodnog suda je Sanussi, a njegova priča je mnogo zanimljivija. Uspješno je pobjegao iz Libije, ali je uhvaćen u Mauritaniji. Na "opće iznenađenje" Mauritanije je odbila zahtjev Međunarodnog suda za izručenje i izručila ga Libiji što je vrlo vjerovatno bilo protivno međunarodnom zakonu.

Sanussi je vrlo nezgodan tip s najviše žrtava na svojoj duši, ali i najvažnija Gadafijeva preživjela osoba s najviše tajnih poslova između Libije s jedne,a zapadne Europe i SADa s druge strane tako da su ga tražili i SAD i Francuska kojim ipak ne bi odgovaralo javno suđenje u kojemu bi izašle van prljave tajne.

Mauritania deports Libya spy chief Abdullah al-Senussi

Tko je glasao

Što pišeJutarnji list, pored ostalog, o Gadafiju?

..................
Bešćutan i zao
No, čak i one koje su za njega bile spremne dati svoje živote, postajale su vrlo brzo žrtve njegova seksualnog iživljavanja i bešćutnosti, nakon čega ih je u pravilu proslijeđivao i svojim lojalnim vojnicima i podanicima. Annick Cojean, poznata novinarka francuskog političkog dnevnika « Le Monde', upravo je objavila knjigu « Plijen 'U Gadaffijevom haremu' koja donosi ekskluzivna svjedočenja mladih djevojaka i žena kojima se život pretvorio u noćnu moru nakon što ih je bivši libijski diktator odlučio uzati za svoje seksualne robinje.

Gadaffija se sumnjiči da je za vrijeme svoje vladavine silovao nebrojeno mnogo mladih libijskih žena koje su u pravilu bile primorane na šutnju zbog straha za vlastiti život te živote članova svojih obitelji. Djevojke su bivšem libijskom predsjedniku zapele za oko zbog svoje ljepote ili mladosti nakon čega su vrlo brzo postajale njegove robinje na kojima se seksualno iživljavao te ih fizički zlostavljao i ponižavao.
Gadaffi je prema detaljima iz knjige posjedovao vlastiti harem kojega je držao u podzemnom kompleksu svoje libijske rezidencije, a činilo ga je mnoštvo soba i apartmana. « Gadaffi ih je udarao, silovao, iživljavao se nad njima, mučio ih. Za Gadaffija je silovanje bilo oružje za demonstraciju moći, način kako dominirati nad drugimaľ tvrdi autorica knjige Annick Cojean te dodaje kako nije dominirao samo mladim ženama već je te metode koristio i za dominaciju nad muškarcima budući da je u rukama imao njihove žene ili kćeri.
Bačena u ralje zločinca
Ključna figura autoričine knjige je mlada djevojka koja se u knjizi skriva pod lažnim imenom Soraya, a koja je unatoč strahu odlučila progovoriti o svemu što se događalo u podrumima i apartmanima libijskoga harema. Kada ju je zamijetio, Soraya je imala tek 15 godina i praktički ju je odveo iz škole. Njezin se život kompletno promijenio kada je iz nevinosti života mlade djevojke bačena u ralje naprasnika te postala njegovom seksualnom robinjom.
------------------------
Stvarno je nevjerojatno sljepilo pojedinih obožavatelja diktatora i diktaroskog sustava Libije??!!! Ti koji obožavaju Gadafija ne bi prepoznali ni diktatora u Hrvatskoj? Ili, ipak bi??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

bez veze pises.. o lanjskom

bez veze pises.. o lanjskom snijegu koji je odavno poznat.. to sto im je u jutarnjem tek sad sinulo pa su to napisalo je vec drugi par rukava..

evo ti jos jedne top vijesti, tak da se imas cemu cuditi:
http://lunoprof.bloger.hr/post/libija-mi6-cia/13186041.aspx

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@Kvarner Gadafijeve seksualne robinje???

Da li bi malo komentirao upravo objavljenu knjigu "Plijen" gdje jedna seksualna robinja opisuje što su u njegovu haremu trpjele žene, pa i ona koja je s tek 15 godina zapažena od Gadafija kao lijepa, i dovedena mu u krevet... Na njoj i nekolicini žena iživljavao se, a ispod jedne Gadafijeve rezidencije, u podzemlju otkriveni su apartmani u kojima je orgijao sa svojim "amazonkama", najćešće silujući ih.. Ova opisuje da se u tim apartmanima osjećala kao u klaonici, kada bi mu neka "amazonka" dosadila davao ih je svojim suradnicima...posebno oficirima i vojnicima!
Uzmimo da je pola propaganda, ova druga polovica što ostaje je prestrašna i kompromitira ga kao čovjeka i političara! I ne razumijem kako se može gotovo obožavati diktatora koji je 42 godine žario i palio jednom zemljom, imajući sreću da se ta država nalazi iznad najbogatijih nalazišta nafte na svijetu!?? Znaš li ti što je Libija još izvozila osim nafte i - terorizma???
Ako išta kompromitira, po mome, i Tita to je upravo "neraskidivo" prijateljstvo njega i Gadafija odnosno SFRJ i Libije!
O financiranju terosrističkih grupa u svijetu od strane Gadafija, nema spora, Lockerby, kada su Libijci eksplozivom uništili avion s civilnim putnicima, samo je jedan od najčitijih primjera Gadafijeva terorizma. Libijski rukopis nađen je i u eksplozijama u njemačkim disco-klubovima itd.
I samo usput, najveću tugu za Gadafijem u Hrvatskoj pokazale su, u vrijeme njegova smaknuća, neke neoustaške grupe!?? Prije toga, Mesić samo što nije lio krokodilske suze zbog onoga što se događalo Gadafiju i njegovoj kliki!
Ajde, brajo, ako znaš, objasni ove dvije zadnje činjenice!??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

ispravak.. link koji sam

ispravak.. link koji sam prije dala izbrisan je.. ovaj radi na zalost i clanci iz vjesnika su izbrisani

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

To sam već spomenula...

cijeli je "Vjesnik" izbrisan... Napravljen je "vjesnikocid"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

O financiranju terosrističkih

O financiranju terosrističkih grupa u svijetu od strane Gadafija, nema spora, Lockerby, kada su Libijci eksplozivom uništili avion s civilnim putnicima, samo je jedan od najčitijih primjera Gadafijeva terorizma. Libijski rukopis nađen je i u eksplozijama u njemačkim disco-klubovima itd.

Molim dokumente , ti pišeš gluposti da je to toliko strašno. Libijski rukopis nađen u esplozijama u njemačkim disco - klubovima. Ovo me podsjeti na putovnicu koja je nađena vozača otetog Boinga koji je srušio Twin towers koja je nađena neoštećena iako su cijeli neboder i avion bili uništeni. Dali ti prije nego što napišeš nešto razmisliš kakve gluposti pišeš. Znam da je bio trn u oku cionistima , jednostavno mrzili su ga jer je uspio jednu siromašnu zemlju pretvoriti u Eldorado, ali da su ti cionisti svoju mržnju za svim dobrim u svijetu prenjeli na svoje sluga nisam znao...

Justice for all !

Tko je glasao

@busola

Još jedan zaljublljenik u diktatora i diktaturu!?? Busola, ne radi ti kompas, definitivno, lutaš i pojma o pomu nemaš! Najgora vrsta amaterstva koja se da čitati na pollitici!
Lockerby je izmišljotina?? Kada je Gadafi zadnji put posjetio Njemačku??
A znaš li ti da dvije Izraelke tvrde da im je Gadafi - rođak, dakle, i židovskog porijekla??? Mogao je biti solidan cionist, ovako... slađa su mu bila djeca, curice od 15 godina!???

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Lockerbie & ljubino zutilo

Abdel Basit Ali al-Megrahi (arabisch ‏عبد الباسط المقرحي‎, DMG ʿAbd al-Bāsiṭ al-Miqraḥī; * 1. April 1952 in Tripolis; † 20. Mai 2012 ebenda) war ein libyscher Geheimdienstoffizier. Er wurde durch den Lockerbie-Anschlag vom 21. Dezember 1988 und den darauf folgenden Prozess bekannt.

Megrahi was born in Tripoli and was educated in the United States and Cardiff, Wales. He was the head of security for Libyan Arab Airlines (LAA), and director of the Centre for Strategic Studies in Tripoli. It was alleged by the FBI and the prosecution in the Lockerbie case that he was also an officer of the Libyan intelligence service, Jamahiriya el-Mukhabarat.[10][11]

Auch wurde bekannt, dass die Freilassung Teil eines langen diplomatischen Ränkespiels zwischen der britischen und der libyschen Regierung war, welches schließlich dem Mineralölunternehmen BP den Zugang zu großen Ölvorkommen vor der libyschen Küste sicherte.[2]

Several legal experts as well as the UN observer at the Lockerbie trial have vehemently challenged the verdict that convicted Megrahi,[3] while Ulrich Lumpert, the Mebo AG engineer who testified to the validity of a key piece of evidence, admitted in an affidavit to lying in court and stealing the object from his employer, after which he gave it to one of the crime investigators.[4]

Court proceedings started on 3 May 2000. The crucial witness against Megrahi for the prosecution was Tony Gauci, a Maltese storekeeper, who testified that he had sold Megrahi the clothing later found in the remains of the suitcase bomb.[15] At the trial, Gauci appeared uncertain about the exact date he sold the clothes in question, and was not entirely sure that it was Megrahi to whom they were sold. Nonetheless, Megrahi's appeal against conviction was rejected by the Scottish Court in the Netherlands in March 2002. Five years after the trial, former Lord Advocate, Lord Fraser of Carmyllie, publicly described Gauci as being "an apple short of a picnic" and "not quite the full shilling".[citation needed]

During the trial, the defence showed that Megrahi's co-defendant, Fhimah, had a watertight alibi, having been in Sweden at the time of the sabotage.

Megrahi was freed on compassionate grounds by the Scottish Government on 20 August 2009 following doctors reporting on 10 August 2009 that he had terminal prostate cancer and was expected to have around three months to live.[5][6] On his return to Libya, al-Megrahi was initially hospitalized but was allowed to leave on 2 November 2009, taking up residence in a villa in Tripoli.[7] In October 2011 Al-Megrahi gave an interview from his bed in which he claimed that he had only days, weeks or months to live.[8] He died on 20 May 2012 nearly three years after his release.[9]

http://plane-truth.com/pan_am_103.htm

jel ti treba jos sto reci ili cec nastaviti po svom? @LJRW

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@LJRW.....Lockerbie interpretacija ti se vise ne svida?

cemu minus @LJRW.... ?

zato sto pises izmisljotine iz zutog tiska, potpuno zastarjele, one koje ni takav tisak vise ne prenosi?

ako vec spominjes tu avionsku nesrecu red bi bio da se bar informiras sa stanjem stvari a ne da suvas kaj bi tvojoj logici pasalo, dakle izmisljas

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ako je i upola istina, onda je strašno...

To bi ujedno valjda bilo prvi put u povijesti da se jedan diktator ruši zbog silovanja žena...

Dok je bio terorist, bio je zapadu dobar...
Dok je Libija bila primitivna zemlja kojoj je jedino bogatstvo bila nafta, bio je zapadu dobar...
Ne samo dobar, bio je počasni i rado viđen gost.

Kad je libijski terorizam postao prošlost, a kad je zemlja kročila put napretka i nezavisnosti od vlastitog bogatstva - onda su ga srušili.

Zapad voli nazadne diktatore s kojima lako pronalazi zajednički jezik. Takve ponovo ustoličuju po bliskom istoku.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

Jesi li ti stvarno žensko i imaš li slučajno lijepu kćer staru - 15 godina?? Pa to što je Gadafi radio je čista pedofilija, nastranost...!
Nije diktator Gadafi bio toliko prijatelj Zapada, koliko nesvrstanih i "druga Tita"!
I ako Zapad instalira vođe nakon Arapskog proljeća, zašto uglavnom instalira islamiste!??
Ajde, držim te ozbiljnim političkima analitičarem, što ti treba obrana neobranjivog???

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

evo zasto-------- I ako Zapad

evo zasto-------- I ako Zapad instalira vođe nakon Arapskog proljeća, zašto uglavnom instalira islamiste!??

Historical Origins of The Libya Islamic Fighting Group (LIFG)

Amply documented, the “Islamic jihad” has been covertly supported by the CIA since the onslaught of the Soviet-Afghan war. (See Michel Chossudovsky, America’s “War on Terrorism”, Global Research, Montreal, 2005).

The Central Intelligence Agency (CIA), using Pakistan’s military Inter-Services Intelligence (ISI), played a key role in training the Mujahideen. In turn, the CIA-sponsored guerrilla training was integrated with the teachings of Islam:

“In March 1985, President Reagan signed National Security Decision Directive 166,…[which] authorize[d] stepped-up covert military aid to the Mujahideen, and it made clear that the secret Afghan war had a new goal: to defeat Soviet troops in Afghanistan through covert action and encourage a Soviet withdrawal. The new covert U.S. assistance began with a dramatic increase in arms supplies — a steady rise to 65,000 tons annually by 1987… as well as a “ceaseless stream” of CIA and Pentagon specialists who traveled to the secret headquarters of Pakistan’s ISI on the main road near Rawalpindi, Pakistan. There the CIA specialists met with Pakistani intelligence officers to help plan operations for the Afghan rebels.” (Steve Coll, Washington Post, July 19, 1992)

The Libya Islamic Fighting Group (LIFG), Al-Jama’a al-Islamiyyah al-Muqatilah bi-Libya, was founded in Afghanistan by Veteran Libyan Mujahideens of the Soviet-Afghan war.

From the outset in the early to mid-1990s, the Libya Islamic Fighting Group (LIFG) performed the role of an “intelligence asset” on behalf of the CIA and Britain’s Secret Intelligence Service, MI6. Starting in 1995, the LIFG was actively involved in waging an Islamic Jihad directed against the secular Libyan regime, including a 1996 attempted assassination of Muamar Qadhafi.

http://www.globalresearch.ca/our-man-in-tripoli-us-nato-sponsored-islami...

ps
imam problema sa tastaturom yato nije tekst oynacen c/p

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ljubo, ja sam rekla ono što sam rekla u svom komentaru gore

a ne ovo što si impliciraš u svom komentaru.

Nikad niti jednog "zapadnjaka" nije bilo briga niti za ljudska prava, niti za silovane žene.

Sarkozy mu je godinu dana prije invazije priredio veličanstven doček u Parizu.

Gadafi je bio prijatelj onih koji su ga svrgnuli.

Svrgnuli su ga zbog nafte, a ponajviše zbog banaka i love.

Otvorili su si novo tržište za "obnovu".

Naslijedili su ga još gori od njega, ali poslušniji.

Nigdje ja nisam tvrdila da Gadafi sam po sebi nije bio tiranin i gad...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

slazem se.. evo

slazem se..

evo prijateljstva..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Straaašno....

Francuska (Španjolska?) se osladila naftom.
Italija se osladila lovom.
Svejedno im se ekonomija strmoglavljuje - to je valjda božja kazna...
Ili možda dokaz da se ratuje u ime i na račun nacije, a za vlastite džepove...

Zanimljivo kako terorističko plaćenićko banditske grupe, čim se nazovu islamistima, na neki način "legitimiziraju" i postanu politički faktor... glavna frka najednom postanu karikature Muhameda...

(inače, ovaj video ima tek nešto više od 300 pregleda u godinu dana)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

(inače, ovaj video ima tek

(inače, ovaj video ima tek nešto više od 300 pregleda u godinu dana)

Cenzura ali to je već druga priča kako youtube cenzurira internet, tj. svoje youtube kanale i video-e... Postoje ljudi koji rade taj posao i sve oko njega... Isto tako neki videi se namjerno pumpaju u pregledima i zato postoji rješenje isto...

Justice for all !

Tko je glasao

da.. nije nesto popularno..

da.. nije nesto popularno.. :))

inace ova prica koju je ljubo naveo sa body gardicama od Gadafija je vrlo vjerojatno tocna.

postoji citava konstrukcija seksualnog zlostavljanja koja stvara ovisnost o zlostavljacu i apsolutnu poslusnost. no to nije gadafijeva izmisljotina vec poznata medoda koju je je dobio iz USA, oprobano, postoje i izjave svjedoka ucesnika tj. pripadnika te programirane vojske iz amerike a ima i nesto linkova sa svjedocenjima libijske zenske garde, gadafijeve garde.. probati cu naci link..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ni prvi ni posljednji...

u ovom macho patrijarhalnom svijetu cijela je povijest protkana seksualnim iživljavanjem nad ženama.

Ultimativna pobjeda i poniženje protivnika , kao i osiguranje neprikosnovenog statusa često je bilo - zakucati ženi... proizvesti seksualne robove... jer patološkim tipovima, a takvi su mnogi svjetski moćnici, ne diže se lako na "uobičajen" način... I rijetko ih stiže zaslužena kazna...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Sex, Lies, and Mind Control

The Jesuits had gained much information over the years on the effects of trauma on the human mind. They gained that information from such things as the Spanish Inquisition and what the Crusaders had done They learned how people were easily led once they've been severely traumatized and they had been keeping records of that information for many, many years. This information was merged with what the CIA had gleaned from the Hitler/Himler research of WWII. By combining their efforts and information, mind control capabilities increased dramatically.

I was subjected to occult rituals in keeping with the "reverse psychology" programming This "reversal" of the Catholic mass into a Satanic rite had an enormous impact on me because throughout my mind control victimization, I was manipulated by those things that I held most dear. I was manipulated by my religion, by my patriotism, and after my daughter Kelly was born, by my maternal instincts.

As a child, I was right there when the CIA was merging with the Catholics. I witnessed and experienced so much and even though I didn't consciously comprehend it then, through the deprogramming process I have recorded conversations photographically that I overheard surrounding the trauma.

I was taken routinely to Mackinaw Island, Michigan. Mackinaw Island is a political retreat because it is located between the US and Canadian borders. And it is where the Michigan governor's mansion is located. It was there that I was subjected to the sexual perversions of certain politicians like Gerald Ford. I'm not saying Gerald Ford is a pedophile, a person who just rapes children. Instead, Gerald Ford is what I refer to as "tri-sexual"--he'll "try" anything with anybody, any age, any time, any where, it doesn't matter to him, as long as he can be in control. He had a perversion for power.

It was in Mackinaw Island that I first met then-Prime Minister of Canada, Pierre Trudeau, a professed Jesuit. Through conversations that I overheard between him and Governor Romney, I learned how the CIA and the Catholics were merging their information for NWO controls.

Michigan's Governor George Romney was very much interested in implementing mind control of the masses. He wanted to bring the Satanic rituals of child abuse that were proliferating in the Catholic Church into the Mormon church. He wanted a robotic society growing up within the Mormon church so that they would give more money to the NWO effort.

Governor Romney was also interested in an early version of the Global Education 2000 Program (Outcome-Based Education) that's infiltrated our school system It was designed to increase our children's learning capacity while decreasing their ability to critically analyze. As a result, the Michigan education system ranked first in the nation for many years but the devastation to the children was horrible.

As a very young child, I was also sexually abused by Michigan State Senator later US Congressman, Guy VanderJagt. This is the same US congressman who headed the Republican National Committee that put George Bush into the office of President. VanderJagt was more of a typical pedophile; he sexually abused me until I started developing a little bit and then I was too old for him.

When I made my first communion in 1966, I was subjected to what they termed the "rite to remain silent". That's r-i-t-e as in "ritual" - not r-i-g-h-t. The head of our Catholic Church, Father Don, and US Congressman VanderJagt were present and very much a part of the blood trauma ritual that followed my first communion. [Note: In her book Ms. O 'Brien alleges she was completely bathed in the blood of a slaughtered lamb and later sexually abused. ]

This blood trauma was so horrific they got their desired results. It just blew my mind. There was no way for me to deal with what had happened. Using hypnotic language, using the language of the subconscious, they manipulated my subconscious mind to the extent that I lost all control. For example, the part of me that opened up to deal with my father's sexual abuse, no longer could, when a sexual abuse occurred. Instead a series of codes, keys and triggers had replaced the original triggering mechanism--that compartment within my brain only opened through hand signals or their codes. keys and triggers.

It was also at this "rite to remain silent" that I lost my ability to make decisions for myself. Because up until that time, if I had a decision to make, I would pull it from all those different compartments to my brain so that I could make the best decision possible. I heard voices in my head, but it was my own voice arguing back and forth so I could properly make the decision. But after the "rite to remain silent", I no longer heard my own voice arguing in my head. I could only hear the voices of my abusers instructing me to do exactly what they wanted me to do.

Nowhere to run to

When I was 13 years old, I was dedicated to a man who would become my mind control owner. That's US Senator Robert C. Byrd. Senator Byrd had been in office as long as I had been alive. Senator Byrd is head of our US Senate appropriations committee. He holds the purse strings for our country. And I know from my victimization under his control that he had absolutely no concern for the American public. In stead he was interested in appropriating our money to usher in the NWO. Senator Byrd's perversions were extremely brutal and just being sexually assaulted by him was sufficient to traumatize my mind to readily accept anything that he instructed me to do.

One of the things that he instructed me to do was to attend the Muskegon Catholic Central High School -- which was very much involved in this ClA/Jesuit merger of mind control information. Through implementation of trauma in the school system, a person such as myself would photographically record whatever I was taught. I got all A's but I didn't gain any information I could use. I couldn't think to use anything that I had learned, but I was recording facts and that's what they were interested in.

I wasn't the only one. Muskegon Catholic Central had many students that had been severely traumatized and subjected to occult rituals. Some were groomed to participate in organized sports. After all, a person suffering from DID had no limitations on what they thought they could accomplish in sports. Since they had compartmentalized memory, they "forgot" how tired they were. Therefore they were always fresh and ready for more with a real high energy level and extreme endurance. Catholic Central was first in the state and first in the nation in sports throughout those years.

It was while I was in Catholic Central that Gerald Ford became President. This devastated me. Not that I could even think about it by that time, because I couldn't. I could only sense that if Gerald Ford was President, then people everywhere actually condoned child abuse and mind control.

I was conditioned to believe that I had no place to run or hide--a theme that's widely used on traumatized people all the way from the lowest level of occultism. Even in sexual abuse, the children are told "we're watching you--there's no place to run and no place to hide." That's the theme that therapists hear many times over.

On a CIA level, of course, they were using that same theme. And I felt totally trapped. Who was I going to turn to? I couldn't turn to my parents. I couldn't turn to my church. I couldn't turn to my school or local politicians--and now I couldn't even turn to the President of the United States. I felt totally helpless and totally locked in--which was exactly what they wanted.

However, now that I'm in control of my own mind and can think for myself, I know that I do have a place to run--and it's right at them!

The Grand Ole Opry

After graduating from Muskegon Catholic Central, Senator Byrd ordered that I go to Nashville, Tennessee. Although Senator Byrd is from West Virginia, his influence in Nashville is still very strong be cause of the corruption that permeated the country music industry. CIA drug running operations were going on within the country try music industry. White slavery was prevalent. And corruption all the way to the top of the politicians from Tennessee was extensive.

Also, Senator Byrd fancied himself an entertainer. He thought he was a fiddler and he'd play at the Grand Ole Opry on occasion. And it was on one of those occasions that I was first went to Nashville. Playing music behind Senator Byrd was a guy named Wayne Cox.

After the Opry, I was subjected to an occult ritual and witnessed a murder. The first of many that I would witness Wayne Cox commit. He shot a railroad bum right between the eyes and removed his hands. This was so traumatizing to me that I readily accepted the program that I would have to go with Wayne Cox. Of course this was against my will. I was so terrified after what had happened but I couldn't think to refuse. I could not think to not do what I was told.

As my handler, Cox followed Senator Byrd's instructions to insure that I was at certain places at specific times for mind control programming and above all, for further traumatization. Because Senator Byrd was preparing me to participate in criminal covert operations during the Reagan-Bush administration, he wanted numerous memory compartments to be programmed. Which meant I would need to be further traumatized for each "compartment" and Wayne Cox was actively involved as a serial killer in occultism.

CIA drug smuggling

Wayne Cox took me to his homestead in Louisiana where he was working under the direction of Louisiana Senator, J. Bennett Johnston. Senator Johnston was running a whole band of mercenaries that were being sent into South America. These mercenaries were mind control programmed because their government secrets could be kept behind their amnesiac barriers. They were far more efficient than normal soldiers, plus they had physical endurance, plus they followed orders.

Wayne Cox was triggering these mercenaries into operation according to J Bennett Johnston's instructions. These guys, like me, had been so severely traumatized by occult ritual that when they saw that severed hand--that "hand of glory" as it's called--from one of Cox's numerous victims, they automatically went into a trance and robotically carried out the programmed orders.

Senator Johnston firmly believed that when the airplanes took these guys down to South America, the planes should not come back empty. Instead they should come back with large quantities of cocaine for CIA drug operations to fuel the NWO effort. That's when I learned the extent of the ClA's involvement in the drug industry. I learned that the ClA's so-called "war on drugs" is no more than the CIA eliminating the competition.

Incidentally, Wayne Cox remains free from prosecution due to who and what he knows is involved in MK Ultra. He remains free in Chatham, Louisiana to continue his horrific crimes for reasons of "national security."

False idols

The traumas that I endured in Louisiana were certainly sufficient to create the memory compartments that Senator Byrd wanted. One way that J. Bennett Johnston manipulated my mind, was by telling me that he was a space alien and that he had been part of the "Philadelphia experiment". And that when that ship has disappeared, it had come back a space ship. It certainly had a strong effect on my young mind because I felt absolutely helpless thinking that space aliens were in control.

In 1977, J. Bennett Johnston took me to his General Dynamics office. It was highly secured and he showed me a top secret Stealth Fighter. There was no information out about this Stealth Fighter. It wasn't in any college textbooks. There wasn't any people talking about it. I never heard of it before and yet here it was right in front of me, a triangular space ship.

We have to be very careful when we realize that the government is at least 25 years ahead of us technologically. The effects of first seeing that advanced technology can allow for any belief system, and I know for a fact that there is a plan to convince people that once their advanced technology is revealed, that it is derived from space aliens, and aliens are in control of our country. But in truth, these are people.

They always manipulated me by some aspect that made me feel completely helpless. As though it was beyond my realm to affect at all. They told me that they were gods, that they were aliens and that they were demons. In fact, these are people. These are people that are subject to the same laws as the rest of us. These are people that are certainly within our realm to affect. Remember that. Because they are people, they can be stopped--their charade's gone on long enough!

Meaner and Mena

Since I was primed and ready for mind control programming, I was taken to Tinker Air Force Base in Oklahoma. Tinker Air Force Base is where many of Johnston's mercenaries had been programmed and I became a "tinker belle"--mind control programmed through high voltage, sleep, food and water deprivation, and subconscious mind manipulation. I was programmed to carry out my first trial run operation. This involved carrying a large quantity of cocaine that had been brought back in on one of those airplanes, to load it up and carry it to a remote area in Washita Forest in the neighboring state of Arkansas. It was 1978. I've since identified this area as the Mena Airport.

I was instructed to deliver a message, a package of information, and a small quantity of J. Bennett Johnston's personal stash of cocaine to then-Governor of Arkansas Bill Clinton. That was my first exposure to Bill Clinton. I saw him cut out two lines of cocaine and snort it. Yes, he did inhale--cocaine. In 1978, Bill Clinton was already heavily involved in the drug industry.

I didn't have a sexual encounter with Bill Clinton then. My sexual exposure to Bill Clinton was extremely limited because I witnessed Bill Clinton involved in homosexual activity. I know that Bill Clinton is bisexual, leaning far more towards the homosexual end.

Consider what's been done to our society since he's been in office. Just this past year, he ordered that we have "gay celebration month" in our school system. That's not gay "awareness" day. This is gay celebration month and Bill Clinton ordered it. It was Hilary Clinton that accessed my sex programming. It was Hilary that I was sexually exposed to. It is my experience that she, too, is bisexual, leaning far more towards a homosexual end.

The Next Generation

In 1980, I was twenty-three and my daughter Kelly was born in Louisiana. She was born right into the CIA's MK Ultra Project. Her level of victimization was much more sophisticated than mine was. Their technology had advanced tremendously by that point. She was subjected to the military/NASA mind control "harmonics" programming as well as the trauma based mind control that I was subjected to. I never contributed to her abuse but I was powerless to help her. I couldn't think to stop what was being done to her anymore than I could think to run away.

Back before the "rite to remain silent"--way back when I was just an itty bitty kid and had hoped--had the ability to think at all, and had hoped that there was someplace in this world where good people existed, where they didn't hurt each other, and I'd dreamed of having a bunch of kids myself. Because I knew that those kids weren't going to be abused. That was one of my fantasies, one of the last hopes that I'd had and now I finally had a daughter of my own - but she was born right into the project and there was absolutely nothing that I could do. As soon as she was born, Senator Byrd ordered that we be transferred back to Nashville, Tennessee.

We were transferred to our second mind control handler, Alex Houston--a ventriloquist and stage hypnotist in the country music industry. Alex Houston followed Senator Byrd's orders to ensure that Kelly and I were at specific places at certain times to carry out the criminal operations that we were forced to participate in and to fulfill the perversions of those controlling our country. The country music industry provided a cover for bringing us into various military and NASA installations for sophisticated mind control programming.

One of our primary mind control programmers was Lieutenant Colonel Michael Aquino. He was with the psychological warfare division of the US Army and founder of the occult "Temple of Set" that is proliferating on our military bases under the guise of a religion. He doesn't have any religious beliefs that I ever saw, but he used occultism as a trauma base for mind control. The only Satanic power that I ever experienced by Aquino was in the form of a stun gun. The high voltage that he administered to both my daughter and I, compartmentalized memories of programs for later access by certain government leaders and ClA-sanctioned drug lords that had the codes, keys and triggers to that program.

Hail to the Bush

Throughout the 1880s we were forced to carry out numerous activities dealing with the drug industry, pornography, and prostitution. In 1983 Senator Byrd acted in the capacity of a pimp and prostituted me to then-President Ronald Reagan. Ronald Reagan is an actor and the smoke and mirrors illusion he created certainly fooled many people into believing that our country was still ours when in fact we were rapidly losing control as our country was being sold out into the NWO. It was Ronald Reagan who--I heard him say to then prime minister of Canada Brian Mulrooney (who's also very much involved in this NWO effort) that he believed the only way to world peace is through mind control of the masses.

Consider the ramifications. I know from experience that there's no peace of mind under mind control. Without free thought there's no free will. Without free will--without that God-given free will, there's no spiritual expression. And I wonder at a so-called "world peace" that involves mind control. that keeps people from having a spiritual connection. keeps people from having free will and free thought. It seems to me that in order to have world peace we must have peace of mind. Ronald Reagan's justification for the NWO absolutely terrifies me in that we've got to consider the effects on the spirit.

It was my experience during the Reagan/Bush administration that Ronald Reagan followed orders from George Bush ! Look at George Bush's background. He began with the United Nations, then he went on to head our CIA and then he ran our country right into NWO controls through three administrations: Ronald Reagan followed orders from George Bush; then George Bush was in office; and I know for a fact that Bill Clinton follows orders from George Bush. Not robotically - but because he also believes in mind control of the masses.

In 1984 I was at the Lampe, Missouri at a CIA near-death trauma center. It's an enormous cocaine hub, but more importantly a sophisticated mind control center to program paramilitary--guys who are used in paramilitary operations. The Lampe operation was just across the Arkansas border and was very much a part of Clinton's operation. It was there in 1984 that I ever heard (and photographically recorded after severe trauma) Bill Clinton and George Bush talking (they're friends), and George Bush said how when the American people become disillusioned with Republicans in control of our country and running it into the NWO, that Bill Clinton as a Democrat would be put in office.

Obviously, it happened according to plan. But I tell you this so that you know this has nothing to do with party lines. this is not about Democrats or Republicans. This is about NWO controls -- those who are for them and those who are against them.

Education or indoctrination?

It was also in the 80s that I was forced to work under the direction of Ronald Reagan's Secretary of Education, Bill Bennett. This was the same Bill Bennett who is a professed Jesuit, definitely the criminal faction of the Jesuits, a mind manipulator, a mind programmer who believes that all of our children should be taught by Jesuits and has said so publicly. He is also instrumental, along with his companion, Lamar Alexander, in bringing in this Outcome Based Education (OBE).

They agreed with Adolph Hitler who said that regardless of the few people that could still think for themselves, he wasn't concerned with them because he had control of the minds of the children And these people controlling our country believed that they could control the future by controlling our children by controlling their education.

It's happening.

But I never heard them once suppose that people would see their children go to school and come back with socialistic values and acting robotic, and then refuse to tolerate what's being done in the public school system. People everywhere are home schooling their children. They're finding alternative ways because there's been an ongoing effort by people all across this country to take back our schools.

There has been sufficient public out cry to make change were it not for the fact that the governors have been corrupted. Not all governors have been corrupted. I don't know that all governors even know exactly what OBE is all about. But I am aware that Senator Byrd decided that he would put the states in a financial position whereby they would be forced to accept OBE in order to get any kind of federal funding for education. For this purpose, this year every governor in the United States but one accepted OBE into the school systems. Only Alabama's Governor James said the federal government has no business meddling in the minds of our children. We must be aware of OBE and mind control on all levels for our children's' sake.

Rescue, recovery, & revenge

By 1987, I couldn't think to know that good people even existed any more. I'd long since lost that hope. But I'd noticed for years that people who abuse their children often abuse animals. Seems to go hand in-hand somehow.

In 1988, Mark Phillips rescued my daughter Kelly and me from mind control victimization. There we were, under the gun of the CIA, he's in a big hurry to scoop us out of that environment and take us to safety. And yet he took time to rescue our animals, because our animals were being tortured in order to control us further. If we didn't follow orders we lost a pet. He rescued our horses, our cows. our guineas. our chickens, our dogs. He rescued them all and took them all to safety. This had an enormous impact on Kelly and I both because we sensed that if the animals could trust him, we could trust him.

Mark took us to the safety and serenity of Alaska. I couldn't think to know that Mark Phillips was any different except for the fact that he didn't talk about mass genocide mind control . He didn't talk about New World Order. He talked about how he had rescued his pet raccoons from certain death. And I saw how his animals loved him.

And it was there in Alaska that we felt safe for the first time in our lives. The trust factor is an integral part of deprogramming. It's a very important part of healing and we had that trust factor in place. We knew love for the first time. Kelly found out what it was like to know a man and not be abused by him. It gave her hope and a basis for future recovery.

Mark taught me the ins and outs of my own mind because by that time, since I felt safe, the compartmentalized memories of the past began flashing on my mind's screen just as it did on Kelly's. I began remembering bits and pieces of the abuse that my daughter and I had been subjected to. I became enraged at their plan for humanity under this NWO I was so enraged that I would have been immobilized by my rage were it not for Mark's wisdom in telling me that recovery is the best revenge. By going through total recovery, remembering all those secrets I was supposed to forget we could tell their secrets expose them to the light of truth, and erode their power.

He was right. It was absolutely the way to go, the route to take. I began writing out my memories. By writing out my memories, I used the logical part of my brain. By using the logical part of my brain, I bypassed emotion. It's important to realize that this is a psychological warfare technique that we're being subjected to. This is a mind war; we must deal with it logically. Logic is the key to taking back our country. They're hoping that we all are going to be come very emotional and start shooting at each other.

Look how all these "hate crimes" are paraded by us on TV. The burning of the churches. Consider what happened with Waco, Ruby Ridge, the Oklahoma City bombing. They know the effects of trauma on the human mind. They know that when trauma occurs, we're all more susceptible to accepting misinformation and any controls that they want to put through our controlled media. We must be vigilant any time trauma occurs to see which of our freedoms are being eroded. The price of freedom is eternal vigilance, and that certainly applies to freedom of mind, freedom of thought.

My daughter Kelly was not as fortunate as I was. Through a series of horrible events she wound up in the custody of the, state of Tennessee where the violations of laws and rights in her case were horrific and continue to this date. She has become a political prisoner in the state of Tennessee where she is denied rehabilitation due to who and what she knows is involved in MK Ultra. Kelly, like so many other mind control victims across this country needs some one to give them voice. Kelly's case is being covered up by a blanket of "national security" which certainly raises a question --what does "national security" have to do with the rape and molestation of a child's mind and body? Why does "national security" threaten the security of our nation and cover up such horrible crimes as child abuse, drug running, and the erosion of constitutional values? We must repeal that National Security Act so that you can have the information that you have a right and need to know so they cannot continue to manipulate you with their secrets.

Having information on NWO controls, having information on those facts detailed in our book Trance Formation of America -- will arm us all with the information necessary to be far more effective in our effort to take back our schools, our churches, our streets, our country and to take back our world. The truth will set us free. For Kelly's sake, for the sake of the numerous other mind control victims that I know are out there, and for the sake of humanity, please help us spread the word. Thank you.

http://www.whale.to/b/brien2.html#They_were_wrong._

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@lunoprof

Cijenim tvoj trud da dopuniš neki od mojih upisa, ali ne vidim potrebu da se prenose takve "plahte" od teksova i to na stranom jeziku. Sve se to da napisati u desetak rečenica na hrvatskom jeziku!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

apsolutno te ne dopunjavam..

apsolutno te ne dopunjavam.. vec ispravljam krive navode...

naime metoda kojom se stvarala gaffijeva garda je samo prenesena metoda od njegovih partnera iz CIA ekipe.. koju je dobio ociti na poklon za neke druge usluge..

napr. kad je ispitivao u njihove ime po metodama koje jos tada nisu bile njima dozvoljene, ali njemu kao diktatoru jesu..

u svakom slucaju tko s vragom tikve sadi...

a tvoji komentari su poprilicno smijesni, jer ovo nije za zutu kroniku i ekscitirane ekspresije vec jedna vrlo ozbiljna tema za promisljanje

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@lunoprof

Čak mislim da se i u pravilima "pollitika.com" navodi da je službeni jezik portala - hrvatski! Prema tome, izvoli ovo gore prevesti, ili bar uzvući sukus na hrvatskom jeziku!
Važno je imati neke vrste alibija za diktatore, ili, još je važnije da Luna bude - protiv, pogotovo protiv onoga što moja persona napiše! Ti i "ona dvojica" ste moj omiljeni trojac za minusiranje, i da vas nema, trebalo bi vas nacrtati! I kada vidim tri minusa ispod upisa(ili dnevnika) ne moram gledati tko ih je dao - opsesivna trojka!
Ali, što imam tebe upozoravati - pa ti si kao i tvoj pulen...!? Ili nisi?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

evo ti da se jos malo

evo ti da se jos malo odusevis tekstovima.. sasvim friskim...

Posted at 10:43 AM ET, 08/29/2011
Gaddafi’s female bodyguards say they were raped, abused by the Libyan leader
By Elizabeth Flock

http://www.washingtonpost.com/blogs/blogpost/post/gaddafis-female-bodygu...

http://www.timesofmalta.com/articles/view/20110828/local/Gaddafi-raped-h...

ima i fotografija... dakle imas kaj za gledati

a da probas jos neku najnoviju vijest objaviti?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

sam ti citaj jutarnji i

sam ti citaj jutarnji i gledaj NU2 ..

pa komentiraj kaj si citao i gledao na pollitika.com..

sve na hrvatskom, naravno..

bas po pravilima..

ps
posto linkano i c/p nije na hrvatskom preskoci, kao i video linkove

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

hallo !!! @bigi imas kaj za

hallo !!! @bigi imas kaj za reci?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ček, luno...

ne očekuješ valjda da tvoje upise čitam površno i na brzinu... javim se kasnije, po mogućnosti noseći nešto za uzvrat ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

A u 3PM...

šokirana, ali ne iznenađena.

Ostatak ... bolje da preskočim...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

Prijatelji u politici?? Države - prijatelji???

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Propaganda

Mene samo zanima kako ljudi nakon svih događaja u posljednjih 20 godina mogu vjerovati u ovakvu propagandu. Ja sam ju bio zadnji put progutao kada su 1990-91 pričali kako Saddamovi vojnici izbacuju bebe iz inkubatora tako da inkubatore odnesu u Bagdad.

Nakon te priče mene su izgubili.....

Da li se tko na ovom forumu sjeća vremena kada su svi članovi KPJ 1990-91 kod nas to prestali biti jer su u stvarnosti oni bili hrvatski rodoljubi koji su iznutra usješno uništavali Jugoslaviju iz svojih partijskih fotelja.

Između tih priča i onih u Libiji nema nikakve razlike, a za one koji misle da ima bilo bi lijepo da pokušaju objasniti kako je moguće da je jedan od najvećih papučara 20 stoljeća istovremeno masovni silovatelj jer što je drugo nego papučar na kvadrat čovjek koji se de facto odrekne sina iz prvog braka, a sve s druge strane pokloni djeci iz drugog braka ?

Tko je glasao

@Kvarner

Čime se ti baviš čovječe?? Najvećim papučarima 20-tog stoljeća??
Ovako s nickom, a bez punog imena i prezimena, ovim upisom izgubio si u mojim očima svaku vjerodostojnost. Isprva sam mislio da se ozbiljno baviš Libijom, a sada vidim da te najviše zanima neki papučar, za kojeg, meni neukom nije jasno, ni tko bi to mogao biti?? U svakom slučaju, pusti papučare, ajde da vidimo što znaš o stanju u - Siriji?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

HOW THE WEST CAN WIN by

HOW THE WEST CAN WIN by Benjamin Netanyahu 1986te

pa da... potpuno si u pravu

The book might be seen as the Global War on Terror's manifesto or Netanyahu's Mein Kampf. Netanyahu boasts that "the book presents a strategy with which the West can wage a successful war against terrorism."

Seeing as 9/11 has (as argued by Sneigoski, Cook, Petras, Barrett, Tilley and others) facilitated the age of Israeli Empire the following statement on page 7 of the book also has Straussian implications: "international terrorism. . .is rooted in the political ambitions and designs of expansionist states and the groups that serve them."
Anyway, I thought it might be beneficial to draw people's attention to this manifesto for the Global War on Terror which I hope one day might be submitted to a court as evidence.

komentar knjige
http://911scholars.ning.com/profiles/blogs/joshua-blakeney-on-terrorism-...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Stanje

Stanje divlje

http://www.advance.hr/vijesti/novi-sukobi-u-bengaziju-smaknuto-6-pripadn...

, država uništena, krenula pljačka - Heritage oil izvozi svu naftu u zapadne zemlje...

Nego zamislite slučajnosti na subotu u doba Vinkovačkih jeseni priveden sam od strane policije zbog paljenja bengalki na utakmici Cibalia - Lokomitva. U policijskoj postaji zatičem trojicu imigranata sa kojima kakav sam ubrzo krećem u razgovor. Ustanovio sam da su dvojica bili Libijci i jedan Marokanac. Kada sam im spomenuo Gadaffija sa sjetom i osmjehom su rekli slavna vremena države koja je danas uništena i zato su i odlučili pobjeći, jer više nema ni repanja, ni provoda , ni školovanja , ni posla. Sve se plaća i svugdje je strah. Najsmješniji dio je bio kada su oni pitali za hranu , a policajac lovu, oni daju policajcu 1 eura na šta će im policajac nije vam ovo Libija i Gadaffi !... Nakon toga izvadili 10 eura i kupili im kruha i pileće salame...

Uglavnom žalosno da zemlja koja nije imala praktički 1 svog mladog čovjeka natjeranog da bježi za Gadaffija , sada ima na 10.000 tisuće mladih kako tvrdi moje sugovornici koji pokušavaju se dokopati Francuske i drugih država koje su i bombardirale i uništile tu državu !

Justice for all !

Tko je glasao

opstanak

@Kvarner
Pokušajte zamislit jednu iluziju. Da li je potrebna policija u jednoj državi bez kriminala, lopova, kradljivaca, nepoštenih ljudi, zločestih ljudi. Ne. Večina bi rekla ne. I kada u svijetu imate nekoliko diktatora koji više ne predstavljaju neko opravdanje za opstanak svjetskih policajaca, oni postaju smetnja. Više nisu korisni. Njihova tiranija postaje beznačajna da bi opravdala policijske koalicije (vojne). Nova prijetnja stvorena Libijskom revolucijom (islamski fundametalizam) ostavlja otvorena vrata za postojanje svjetskih policajaca.
Na primjeru SSSR-a, Jugoslavije, pa budimo realni čak i EU umjetno stvorene federacije, unije, osuđene su na propast ili transformacije.
Kao poznavatelj Libije imate uvid kolika je plemenska volja za još jednom jedinstvenom Libijom. A možda je Stevens znao previše što uhu ugodno nije.
Da budem iskren najviše se bojim kada nanovo na red dođe Libanon. Onda će ostale revolucije izgledati kao malo boplja "Kordunaška svadba".

Tko je glasao

@boltek

Misliš li da je slučajno Papa Benediket XVI izložio se velikom riziku i posjetio Libanon...?? Osim Izraela, Libanon je zemlja s najvećim postotkom nemuslimanskog stanovništva na Bliskom istoku odnosno s velikim brojem katolika!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

ništa nije slučajno

@LJRW
Ništa nije slučajno. Možemo se mi tu svađati oko židova i palestinaca ali vrhovi Katoličke crkve dobro znaju tko je posljednji bedem pred najezdom radikalnih i militantnih muslimana. Nije uzalud Papa Ivan Pavao II priznao izrael i 1993. uspostavio pune diplomatske odnose. Čak je Vatikan odustao od traženja da Jeruzalem bude međunarodni teritorij. Nemoj zaboraviti Tursku koja ovakva kakva je sada odgovara Vatikanu. Za Egipat i Libiju se nezna kojim putem će krenuti.
Da budem potpuno zdravo seljački jasan. Turska, Libanon, Izrael htjeli ne htjeli služe obrani kršćanstva. Stoga ni ovaj papin posjet nije slučajan ni bezvezan. Vatikanska diplomacija je vrlo učinkovita, neprimjetna i nadasve bezobzirna. Nešto od te diplomacije smo osjetili i mi na svojoj koži.
Vatikan razmišlja i djeluje dugoročno, a dnevna politička zbivanja koristi onako kako mu odgovaraju.

Tko je glasao

grad na prodaju i zreo za brzu propast, ako se nađe kupac

kvarner,

ipak smo u hrvatskoj
i način na koji gledamo gadafija
obojen je i nehotično načinom na koji smo dugo godina poučavani gledati tita
i kad toga nismo svjesni

uz ovo što si nabrojao, ne bi bilo loše spomenuti
da je gadafi bio direktni organizator
terorističkih akcija koje su izazvale smrt stotina nevinih građana
sponzor, zaštitnik, financijer cijelog spektra ekstremističkih i terorističkih grupa

neizbježne su asocijacije na jugurtu
libijca slične sudbine prije 2000 godina
predugo siguran da se novcem može sve kupiti, i politički status i zaštita
na kraju novac nije pomogao
ni ratna vještina
temeljiti rimljani satrali su jugurtu, zarobljenog kralja libije u svečanoj odjeći
provozali u trijumfalnoj paradi
a onda mu otrgli zlatne naušnice tako nježno da je ostao bez uha
umro je u tamnici gospodara svijeta

a imao je potencijala biti kaligula
najluđi rimski car

luka

Tko je glasao

da je gadafi bio direktni

da je gadafi bio direktni organizator
terorističkih akcija koje su izazvale smrt stotina nevinih građana
sponzor, zaštitnik, financijer cijelog spektra ekstremističkih i terorističkih grupa

Ako takav opis treba poslužiti kao opravdanje i potreba da se dogodi sve ono što se dogodilo u Libiji, što reći na činjenicu da se umjesto Gadafijevog komotno mogu staviti imena nekih drugih političara i zemalja, u prvome redu onih koje su organizirale i provele akciju donošenja demokracije u Libiju i drugdje?

Osim za Gadafija, vrijedi li nakon dugogodišnjeg bojanja i razotkrivanje pravog lica tih zemalja i njihovih vlada?

B-52

Tko je glasao

Više istina

Ovaj tekst je pisan o Gadafiju kao lideru Libije pre revolucije, a to što je on radio ili navodno radio izvan nje je potpuno nevažno.

Normalno o svakoj tematici postoji više istina. Ovo što si ti napisao o Gadafiju je jedna istina dok druga o njemu govori kao o heroju Afrike

Many in Sub-Saharan Africa Mourn Qaddafi’s Death

i heroju običnih stanovnika SADa

Amnesty International: Heroj godine je libijski čelnik Gadafi

Ovo nije tekst o Gadafiju pa je to sve više manje nevažno.

U skladu s drugim komentarom za 7 dana ću napisati nešto o Siriji gdje je situacija ipak malo kompliciranija

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci