Tagovi

Lesar, Vuljanić i Kapraljević – opasna trojka :)

Svi me pitaju ovih dana što se događa sa strankom. Lesar otišao, Vuljanića suspendirali, Tuna najavio ostavku, pa se predomislio. Rek'o ne znam. Pričao sam jedino s Tunom, a ovu dvojicu pravo ni ne poznajem. Tuna naravno nije slatkorječiv, ali imam mišljenje tj. stav. Imam osjećaj kao da vlada nevidljiva simfonija između javnih istupa ove trojice, odnosno da se slijed događaja nadovezuje.

Htio sam staviti naslov Lesar, Vuljanić i Kapraljević kao korektivni faktor, ali ovako je senzacionalnije. Sve je počelo kandidaturom Kapraljevića, a zatim i potpisima koje je dobio od spomenute dvojice. S cjelom pričom je zapoćeo Posavec, ali se on u međuvremenu izgubio u šumi, pa je trojka ostala medijski sama do uključivanja Beusa i Dorića u cjelu priču. Tuna je za nedavni intervju u Slobodnoj Dalmaciji izjavio od prije izrečene stavove, ali ih je malo proširio i dodao neke nove stvari, ali bitan je naslov Neka me i isključe iz HNS-a, ali neću da mi sudi Čačić!

Dosadašnji slijed događaja je služio kao jaki korektivni faktor za unutarstranačke odnose, demokraciju i samu stranačku retoriku tj. svojim istupima su uspjeli natjerati Čačića (vrh)za mjenjanje Retorike i odbacivanje implicitnog koaliranja s HDZ-om što nikada i nije rekao, al' dobro. Osim toga uspjeli su izazvati otpor, te uvesti unutarstranačku demokraciju okolo kere pa na mala vrata. Cijena koju su platili ili će platiti je velika, ali posljedice bi trebale biti duge i dobro se odraziti na unutarstranačku situaciju. Postat će ako ništa drugo, barem primjer i uzor drugima u kasnijim situacijama.

P.S. Stipe je također zaslužan sa svojim komentarima. Savka je probala jednom izjavom potaknuti na razmišljanje, ali ne znam koliko joj je to uspjelo.

Komentari

Osim toga uspjeli su

Osim toga uspjeli su izazvati otpor, te uvesti unutarstranačku demokraciju okolo kere pa na mala vrata. Cijena koju su platili ili će platiti je velika, ali posljedice bi trebale biti duge i dobro se odraziti na unutarstranačku situaciju. Postat će ako ništa drugo, barem primjer i uzor drugima u kasnijim situacijama.
Što želiš reći?
Do sad nije bilo demokracije u HNS-u, ali sad kad ovih više u HNS-u nema nastupa zlatno doba unutarstranačke demokracije u HNS-u?
I zašto bi demokracija ulazila u HNS na mala vrata?
Nisu li baš iz HNS-a godinama docirali cijeloj Hrvatskoj o demokraciji?

Ne razumijem.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Imo bi ja što god kasti

Imo bi ja što god kasti ej

Ništa ja ne želim reći, ja samo pratim izjave i događanja. Poimanje demokracije je subjektivna stvar.

Do sad nije bilo demokracije u HNS-u, ali sad kad ovih više u HNS-u nema nastupa zlatno doba unutarstranačke demokracije u HNS-u?
Ne nastupa zlatno doba, ali bi stvari trebale krenuti na bolje, jer oni su bili tu na prvim crtama. Sada je već prevelik interes javnosti i pritisak medija. Jednom kad krene nema povratka ili tako nešto...

Vlastita žrtva je bila cijena unutarstranačke demokracije, nakon velikih pritisaka uspjeli su Čačića navesti da prizna pogrešku(press konferencija s Dorićem) i natjerati ga da ne isključi nikog iz stranke...

Mala vrata = sve osim predsjednika i drugova.

Civilno društvo tj. demokracija na toj razini i unutarstranačka su dvije različite stvari.

Borjan.org

Tko je glasao

Ovvdje dobro paše uzrečica

Ovvdje dobro paše uzrečica "što te ne ubije, to te ojača". Tako shvaćam Tvoj post i slažem se s porukom koju kroz njega plasiraš. Nadam se samo i vjerujem da će i Čačić i Pusić biti na visini situacije i pokazati da u politici povrijeđena taština pa čak i osobno dostajanstvo (jer, budimo iskreni, količina uvredljivih i vulgarnih komentara od strane Kapravljevića i Vuljanića već je ispod svake kritike) treba ostati u drugom planu, a da se rasprava može i mora voditi o bitnim stvarima.

grgo

grgo

Tko je glasao

Teško da može netko biti

Teško da može netko biti vulgarniji od Čačića ili bahatiji od Pusićke. Iako su njih dvoje (te Ferenčak i Posavec posebno) mnogo uložili u stranku, nije stranka ipak njihova privatna prćija. Žao mi je i tebe kao i nekoliko poznanika koji su bili ili još uvijek jesu u stranci. Isto tako žalim i ovu trojicu (ili četvoricu?) koji imaju problema radi svojih stavova.
Moram se naravno složiti i sa Whateverom, koji i toj trojici (a i tebi) postavlja vrlo konkretna i inteligentna pitanja, na koja bi javnost voljela imati konkretne odgovore.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

Nisam siguran obraćaš li

Nisam siguran obraćaš li se meni ili RAGE-u, ali ću Ti ipak odgovoriti da teza o HNS-u kao "privatnoj prćiji" apsolutno ničim nije potkrijepljena. Kapraljević i Vuljanić su na posljednjem stranačkom skupu ostali u manjini, a to jedino može značiti da su i njihove ideje i stavovi također izraz manjinskog dijela stranke. Ne mogu razumijeti ljude koji iz ove činjenice izvlače implicitne ili eksplicitne zaključke o nekakvoj tiraniji koju sprovode Čačić i Pusić. O tiraniji bi se definitivno radilo da je situacija obrnuta tj. da stranka krene u smjeru koji podržava i želi manjina članova i članica. Kuriozitet je u tomu da se takvo nakaradno shvaćanje političke borbe primjenjuje isključivo na HNS.

A što se tiče odgovora na postavljena pitanja, moj je izbor da u polemike i/ili razmjenu mišljenja ulazim samo s onim ljudima za koje procijenim da ih krasi otvoren um i sposobnost argumentirane rasprave. Kad je tema HNS i vodeće ličnosti te stranke, javljaju se ljudi koji a priori imaju, ne kritički, nego negativistički i napadački stav i s njima je svaka rasprava uzaludna.

grgo

grgo

Tko je glasao

Glasač sam HNS-a već duži

Glasač sam HNS-a već duži niz godina. A moram priznati da nabrzaka organizirana skupština s mnogostrukim upitnim delegatima (Zadar itd) nije neki doseg unutarstranačke demokracije. Itekako mi je poljuljano povjerenje u ljude koji preuzimaju stranačko vodstvo na takav način, i prvu stvar što rade je čistka protukandidata.

Eto toliko od mene u ovoj raspravi, nadam se da nisam pretjerano negativističan i napadački raspoložen...

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Nije lako biti HNS-ovac

Nije lako biti HNS-ovac danas :)

Borjan.org

Tko je glasao

"Glasač sam HNS-a već

"Glasač sam HNS-a već duži niz godina."

I ja također.
No, nije mi jasno o kakvim "čistkama" se ovdje radi. Vuljanić je suspendiran radi vrijeđanja stranke i ljudi, Lesar se ispisao, a Kapraljević je live & kicking. Posavec je već prije odgovarao radi držanja u predizbornoj kampanji. Zanimljivo je i to da svi oni (osim Lesara) zastupaju jednako približavanje, a ne jednako udaljavanje HNS-a od HDZ-a. Dakle, imaju suprotan politički stav od Lesara s kojim se solidariziraju, a Čačića napadaju, ali ne toliko zbog političkog kursa koji je uzeo koliko zbog njega kao takvog. Vrhunac njihovog političkog cirkusa je da sebe, uz pomoć medija, prikazuju kao žrtve (nepostojećih) čistki pritom podcjenjujući većinu članstva koje je podršku dalo Čačiću.

grgo

grgo

Tko je glasao

Stoji sve za različite

Stoji sve za različite političke poglede bivših ili uskoro bivših čelnika HNS-a, i to dodatno opterećuje trenutno stranačko vodstvo. Naime, ako oni s različitih političkih polova stranke doživljavaju pritiske i, budimo iskreni, političke čistke, onda je nešto vrlo trulo u državi danskoj.

A trulo je još od izborne skupštine, ako ne već od predizborne kampanje. Kako objašnjavaš događaje na terenu u raznim ograncima, nepriznate glasove, neprihvaćanje rezultata itd? Ne napadam ja Čačića sada (dapače, on mi je jedan od bitnih razloga što sam glasao za HNS), već cjelokupnu organizaciju HNS-a da si je to mogla priuštiti. Nije dobro.

Ovako će profitirati Ferenščaki, Bandić i HDZ. I nitko drugi.

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

HNS je mala stranka i očito

HNS je mala stranka i očito je da si ne može priuštiti frakcije (ako se ne varam to su stavili i u svoj statut). Ako nakon svega ovog (a što uključuje i neutraliziranje disidenata) oni kadrovski i programski spremni dočekaju lokalne izbore, stranka može samo profitirati. Ako ne, doživjet će pad od kojeg će se teško, a možda i nikako, oporaviti.

grgo

grgo

Tko je glasao

Jeli mozda strah od propasti

Jeli mozda strah od propasti te politike razlog zbog cega ne pises pod svojim imenom i prezimenom?

Jer cisto za primjer, Vuljanic, Kapraljevic i Lesar pisu pod svojim imenom. Ti ne. Kao niti Bijesdrugi, kao niti Lion Queen ;-)

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Zašto ti npr. ne pišeš

Zašto ti npr. ne pišeš pod svojim imenom?

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Kako znaš da ne pišem pod

Kako znaš da ne pišem pod svojim imenom? Kad već znaš da sam dobio sinekuru, mogao bi biti upoznat i sa sitnicom kao što je moje ime:-))

grgo

grgo

Tko je glasao

Po pitanju sinekure, to je

Po pitanju sinekure, to je pretpostavka koja objasnjava tvoje inzistiranje na zastiti Ferencaka. Jer time tada stitis i sebe. Po pitanju pseudonima, cinjenica je da ne spadas u istu kategoriju sa Lesarom, Vuljanicem, Tadicem, Vesnom, vec da spadas u kategoriju sa Bijesomdrugim i Lion Queen. To je cinjenica. Ne moras mi zbog toga dijeliti kulje :-p

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Gale, ako ti mene ne bi

Gale, ako ti mene ne bi prepoznao po mojoj duši, onda ti ne treba nikakvo moje ime ni nick :):):) Treba znati čitati ljudsku dušu, a ne ime. Ime je samo kamuflaža, omot.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Ove kulje idu Ti zato što

Ove kulje idu Ti zato što svoje neslaganje s mojim stavovima ne možeš kanalizirati u argumentiranu raspravu, već udaraš ispod pojasa služeći se pritom nedopuštenim sredstvima poput uvreda, insinuacija i sličnim oružjem iz arsenala političara amatera. Ali, ajde, Ti bar to ne radiš podmuklo iza flanjke, nego se striktno držiš svog JOT principa. Svejedno, takvu razinu komunikacije odbijam.

grgo

grgo

Tko je glasao

Ne insinuiram,

Ne insinuiram, pretpostavljam i primjecujem. Imas priliku da odgovoris i obrazlozis, ako ti neka pretpostavka nije mila. Ti tu priliku ne zelis iskoristiti. Tako da je prije tvoja sutnja ono sto insinuira, a ne moja prepostavka.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ovako će profitirati

Ovako će profitirati Ferenščaki, Bandić i HDZ. I nitko drugi.
Bumo vidli :)

Borjan.org

Tko je glasao

Zanimljivo je i to da svi

Zanimljivo je i to da svi oni (osim Lesara) zastupaju jednako približavanje, a ne jednako udaljavanje HNS-a od HDZ-a. Dakle, imaju suprotan politički stav od Lesara s kojim se solidariziraju, a Čačića napadaju, ali ne toliko zbog političkog kursa koji je uzeo koliko zbog njega kao takvog.

Nekad nije u pitanju stav, ideja i mišljenje već način izvedbe i iznošenja stvari. Čistke postoje, ali sad dolazi pitanje sofisticiranosti izvedbe.

Borjan.org

Tko je glasao

Za moj ukus si se malo

Za moj ukus si se malo nespretno izrazio, iako mislim da sam shvatio što si htio reći. Nisam uopće upućen u unutarstranačka zbivanja, ali pretpostavljam da je sada ključno homogenizirati članstvo oko programa i načina izvedbe i da stranka treba potpuno spremna (kadrovski) dočekati lokalne izbore.

grgo

grgo

Tko je glasao

Ne mogu razumijeti ljude

Ne mogu razumijeti ljude koji iz ove činjenice izvlače implicitne ili eksplicitne zaključke o nekakvoj tiraniji koju sprovode Čačić i Pusić.

može biti da je HNS stranka mazohista pa članstvo voli da ih netko gazi, nikad nisi na sigurnom oko tih stvari

a da čačić gazi...

Tko je glasao

Dajući Ti najvišu ocjenu

Dajući Ti najvišu ocjenu za ovaj uvredljivi komentar, drLesar po skrivečki poručuje što misli o svojim bivšim kolegicama i kolegama. Možda i usliši želju vigilanata s pollitika.com pa konačno objavi zbog čega je izašao iz stranke. Ja bih ga, međutim, puno više cijenio (mada mi je ovakav postupak otkrio i ponešto novo o njegovoj osobi, a što donekle narušava općeprihvaćeni dojam) da je redosljed post-stranačkog obraćanja javnosti bio obrnut: prvo razlozi, a zatim pljuvačina. Ovo je potez kukavice.

grgo

grgo

Tko je glasao

Read b/n the lines.... a

Read b/n the lines.... a sarkazam se prečesto NE shvati...

+4.....

čak i ako vidim dobar matrijal za LNH.... kožne tange... ofucane viseće kožice.... i ljubavna pisma..... Mr. Mrak trebali ste keširati ovakav slikoviti prizor ekipi iz Laku Noć HR! (ja sada odoh progutat kutiju peptorana)

Mr. Mrak, di Vam je kapitalistički duh? :)

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Zanimljivo. Iako nije više

Zanimljivo. Iako nije više u stranci još uvijek bi mu određivali kako će glasati.

Dao je glas komentaru, a još nigdje nisam pročitao da je osobno napisao ili izrekao išta uvredljivoga o svojim dojučerašnjim stranačkim kolegama. A od kad je izišao iz stranke nema dana da netko od HNS-ovaca ne govori o njemu. Da je ovakav, da je onakav, da mu je stalo do ovog položaja, da mu je stalo do onog položaja...

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

O čemu Ti pričaš? Neki su

O čemu Ti pričaš? Neki su samo javno izrekli da pretpostavljaju da je izašao radi toga što su ga na mjestu predsjednika kluba htjeli zamijeniti Vesnom Pusić. Osim par izabranih, nitko ne zna stvarni razlog, a i neće nikad znati, jer je Lesar javno dao zavjet šutnje. Uostalom, rekao je i da će uzvratiti istom mjerom, ako ga netko pokuša blatiti.

Inače, ja osobno sam i o Lesaru i o Vuljaniću saznao više gledajući njihove reakcije na pojedine komentare, nego iz njihovog pisanja. Tako sam i iz ovog Lesarova postupka stekao malo drugačiju sliku o njemu. Da ostanem u stilu navođenja poslovica: nije zlato sve što sija!

grgo

grgo

Tko je glasao

Osim par izabranih, nitko ne

Osim par izabranih, nitko ne zna stvarni razlog, a i neće nikad znati, jer je Lesar javno dao zavjet šutnje.

haha,
Lesar je javno rekao da o tome neće govoriti AKO i samo ako ga HNS ne krene napadati (možeš si samo zamisliti energiju i samokontrolu koju je čačić morao sakupiti da se savlada, vjerojatno se to i na seizmografu moglo očitati), svojim PRom HNS se lijepo zahvalio Lesaru, potapšao ga po ramenu i to je to - primirje je potpisano.

Lesar zna, HNS zna; i jedni i drugi su odlučili šutiti. Na nama je da se pitamo zašto.

Iskreno, nisam siguran oko toga što bi trebalo učiniti u takvoj situaciji, s pozicije Lesara, mislim da je korektno da se stranački prljavi veš ne iznosi da ga svi vide, takve se stvari moraju rješavati interno u skoro svakom odnosu. No, ovo je politika, a politika je javna stvar i primjerice galetov komentar na tu temu mi je dao misliti; da li je Lesarov izlazak i sve što je tome prethodilo nešto o čemu moraju znati glasači HNSa? Da li svojom šutnjom Lesar priječi da neka kritična informacija izađe na vidjelo i ako da zašto?

Tko je glasao

Lesar zna, HNS zna; i jedni

Lesar zna, HNS zna; i jedni i drugi su odlučili šutiti. Na nama je da se pitamo zašto.

Stvarno se o bilo čemu može napraviti drama.
Lesaru rekla Vesna: Ja ću u Sabor na mjesto predsjednika Kluba
Lesar (u šoku, pa ipak je on The Zastupnik HNS-a): Onda ću ja napustiti stranktu
Vesna: Dobro, idi. Sretno ti

I to je to..

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

No, ovo je politika, a

No, ovo je politika, a politika je javna stvar i primjerice galetov komentar na tu temu mi je dao misliti; da li je Lesarov izlazak i sve što je tome prethodilo nešto o čemu moraju znati glasači HNSa? Da li svojom šutnjom Lesar priječi da neka kritična informacija izađe na vidjelo i ako da zašto? Jeste da je politika javna stvar, no sa druge strane kada bi se on raspričao bi svi skočili na njega po onoj poznatoj.... dok si bio sa njima bili su ti OK, a sada pljuješ po njima i odjednom svi su ti negativci (znači i ti si)
.... nekorektno bi to ispalo jer si bio godinama sa tim ljudima za istim stolom... Sa druge strane pak i glasači imaju pravo znati radi čega je njihov glas otišao u vjetar,... ako jest...glasove drugi put neće dobiti HNS već Lesar... ali kao što?
I na kraju ako Lesar izađe u javnost sa bilo čime, pitanje je gdje bi ih to dovelo jer je sasvim sigurno da bi njegov istup podržalo gotovo isto ljudi koliko i bilo protiv.... a završilo po onoj ... ti si prvi počeo....
No zasigurno ima i tih razloga koji se mogu kazati javnosti bez da se pljuje po ikome... dakle Lesar izađi sa tim razlozima, a tajne i razgovori u četiri oka neka tamo i ostanu u ona četiri zida..... jer time poakzuješ da si dosljedan i pouzdan partner sutra....

Tko je glasao

DEMOS, da Ti odgovorim u

DEMOS,

da Ti odgovorim u Tvom stilu: drLesar je već progovorio. Samo treba znati čitati manje ili više skrivene poruke izrečene direktno ili indirektno (putem portparola).

grgo

grgo

Tko je glasao

Samo treba znati čitati

Samo treba znati čitati manje ili više skrivene poruke izrečene direktno ili indirektno (putem portparola). .... pa to preko njegovih kolega čitamo već danima, no ja mu predlažem da malo zamijene uloge...... radi onog što dolazi sutra. Sada ima politički ugled i što je najbitnije, još uvijek dovoljnu pažnju medija ...... već sutra možda više ne.... u politici se takve prilike ne propuštaju.....

PS. U HSU-u je trenutno daleko radikalnija situacija.... i vidiš..... "nema tko da im piše"..... a kad mediji nešto ne bilježe, to se onda nije ni dogodilo....

Tko je glasao

Zanimljiva diskusija u kojoj

Zanimljiva diskusija u kojoj ne učestvuje i sam Lesar. Nebih se stavljala na ničiju stranu jer svi ste pomalo u pravu. U ovom momentu mislim da Lesar dobro postupa, jer iznositi prljavi unutar stranački veš i nije baš neka fora, a samim tim niti Lesar ne bi bio veći nego što je sada. Njegova poruka je meni bila potpuno jasna. Ne slaže se sa Čaćievom politikom i smjerom stranke, a s Vesnom zbog njezine ne principijelnosti. Kad čovjek prokuha u sebi i vidi da ne može dalje s tima i takvima, ima svoje stavove i poglede koje ne želi mjenjati ni zbog koga, onda je najbolje da se makne i ostane svoj. Vrijeme ionako pokaže svoje, a istina uvijek ispliva na površinu. Od toga se nitko nije spasio. Zato živjela galetova JOT metoda za koju naša svijest nije dorasla.

Tko je glasao

Da nam živi živi rad.

Da nam živi živi rad.

Tko je glasao

Nema te veze sa svijescu,

Nema te veze sa svijescu, ali ima veze sa spremnoscu na odricanje od zakulisnog politickog djelovanja.

Oprati SVOJ prljavi ves je duznost svakog pojedinca koji ne zeli da ne bude koristen za politicke manipulacije i nove podvale. Lesar ima svoj prljav ves vec zato sto je tolerirao paradigmu politicke korupcije, aka Ferencaka. Barem iz moje perspektive.

Mene sada interesira zbog cega je Lesar tolerirao Ferencaka i zbog cega je Ferencaku osiguravao politicku legitimaciju? Lesar to ne mora odgovoriti, no to onda ostaje Lesarov prljav ves i svatko moze bez problema utvrditi da ce Lesar i drugi puta tolerirati nekog Ferencaka, jer Lesar nije javno podvukao crtu i nije se odrekao svojih stetnih poteza koji po prirodi prate svaki posao, pa tako i u politici.

Lesar se nije odlucio javno revidirati svoje politicko djelovanje, Lesar nije odlucio okrenuti novu stranicu, vec imamo istog Lesara koji ce vrlo moguce opet tolerirati nove Ferencake, bas kao sto je i Tadic tolerirao LVM upitnog morala nakon sto je otisao iz jedne stranke, navodno zbog moralnog pitanja.

Samim time, meni osobno Lesar i nije previse interesantan kao medijator politicke promjene, vec prije svega kao simptom trulih struktura. Ta funkcija je prilicna degradacija od onoga sto bi se moglo ocekivati od jednog mudatog covjeka kojemu je pun kufer politikanstva.

Naravno, mozda puno i previse ocekujem od pojedinaca koji su do grla ogrezli u sramotnom sustavu hrvatske politike, ali bez odricanja od stetnih principa nema napredovanja. A ja ovdje ne vidim odricanje od stetnih principa, vec jednostavno neartikuliranu osobu koja vise se vise nije mogla nositi sa stanjem u HNSu.

Dakle, nema promjene, nema napretka, samo pun kufer od jedne ekipe.

Istina, Lesar ima puno pravo da odabere i taj put, kao i svatko drugi koji napusta trule strukture. No, mene to ipak ne zadovoljava. Mene zadovoljava povlacenje crte i spremnost na nove rezolucije. Ekipa koja to moze furat, furat ce i vodstvo promjena. Ostatak ekipe nece unisit nista novo, sto je steta.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

@gale, već sam ti nekoliko

@gale, već sam ti nekoliko puta replicirao na ovakvu temu.... naime jasno mi što ti želiš kazati, no moraš shvatiti da hrvatska politička stavrnost ne funkcionira na način u kojem bi Lesar trebao reagirati sada ili ranije. To ti dođe isto kao i mogućnost da u kipućoj vodi imaš kocku leda....
Ti naproto moraš proživjeti jedno takvo iskustvo da bih znao kako jedna stranka funkcionira.... ne na lokalnom nivou već od županijske razine pa na više..... ma nešto sam o tome i u dnevniku "Kome u HNSu smeta Nikola Vuljanić? pisao u odgovoru na jedan komentar od Whatever...

PS. Ne stoji formulacija da su svi u jednoj stranci isti .......

Tko je glasao

DEMOS. Ako cemo pricati o

DEMOS. Ako cemo pricati o hrvatskoj politickoj stvarnosti, onda cu te pitati sta je Lesar uopce izasao iz HNSa, s obzirom da je stvarnost takva da imamo par stranaka koje nista ne rade, osim sto snazno potpomazu kotac korupcije i raspada cijelog sistema. Meni se cini da je takvu stvarnost potrebno mijenjati, a ne je prihvacati i igrati upravu istu igru koja nas je i dovela tamo gdje jesmo.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

..Ako cemo pricati o

..Ako cemo pricati o hrvatskoj politickoj stvarnosti, onda cu te pitati sta je Lesar uopce izasao iz HNSa... E to ni meni nije jasno, mislim da je možda trebao ( ja bih) ući u otvoreni sukob ako je procjenio da je politički smjer HNS-a njemu ili "njima" neprihvatljiv.... ....ovako je otišao bez ipaljena metka i tek time na neki način potvrđuje tvoju pretpostavku o potpomaganju takva - korupcijska sustava......
On je po meni došao do razine kada ozbiljno može (ili je mogao) utjecati na javno mjenje,.. a zašto je izabrao tišinu..... hm, možemo mu samo vjerovati ili ne.

Tko je glasao

Kako misliš nije ti jasno ?

Kako misliš nije ti jasno ? Kojim "njima" ?

Čačić je izabran za presjednika većinom (odnosno "pomeo" je drugu dvojicu). Dakle, ta "većina" u toj stranci drži kako je Čačićev novi smjer u redu a Lesar ne. I čovjek je izašao iz stranke. Bez punjenja žutih stranica. "Tišinu" je lijepo objasnila esperanza.

Tko je glasao

Čačić je izabran za

Čačić je izabran za presjednika većinom (odnosno "pomeo" je drugu dvojicu). Dakle, ta "većina" u toj stranci drži kako je Čačićev novi smjer u redu a Lesar ne. Ajme @gjuro222, nije li to malo prežestoko kazano kako je netko nekog pomeo..... molžda to i i zgleda izvana, no ako si ikada bio član iti jedne stranke onda znaš kako se protivnici "metu", na demokratskim izborima naravno. Ovdje zasigurno ne tvrdim da je bilo išta neregularno već ističem detalj koji j eLesaru išao u prilog, dakle ne izlaziš iz stranke ako nisi pokušao sve što ti pravila dopuštaju unutar nje same. Time se samo nepotrebno otvara prostor za spekulacije...... pa i vrlo opravdane sumnje, ako baš hoćeš.

Tko je glasao

A je, prežestoko je. No

A je, prežestoko je. No malo teatralnosti ne može škoditi - to ima prođu "u hrvata". :-) Suglasan sam s tobom u procjeni kako je Lesar pokušao "sve", prije nego se odlučio na izlazak.

Tko je glasao

čovjek bi mogao pomisliti i

čovjek bi mogao pomisliti i da je primjerice Đapić pomeo sve ostale u HSPu, i što bi bilo najbolje - bio bi totalno u pravu :)

nisam siguran da se mogu izvlačiti zaključci osobito ako postoje sumnje da je cijelo natjecanje bilo regularno (ili kao donji minimum sportsko)

Tko je glasao

Koliko sam ja razumio iz

Koliko sam ja razumio iz Kapaljevićeve izjave (link), Čačić se služio dopuštenim sredstvima u onemogućavanju suparnika za funkciju presjednika (ne želim ulaziti u moralno/etičke diskusije). Stranka, odnosno većina u njoj je to prihvatila i demokratski izabrala njega. Nisam uočio neku veću pobunu čije objavljivanje u javnosti Čačić ionako ne bi mogao spriječiti. Sumnje u regularnost dakle nema. Postoji neslaganje i rezultat je odlazak gospodina Lesara.

Ali postoji gorčina zbog pokušaja izbacivanja gospodina Vuljanića, a koju je priopćila, (sada) za kriminalne radnje optužena, osoba koja po mom mišljenju ne bi uopće smjela obavljati nikakvu aktivnu funkciju u stranci do okončanja procesa... Ako je gospodin Vuljanić "uvrijedio" stranku, što reći za Ferenčaka !?

Gospodu Hirca, Lesara i Vuljanića (a možda i Kapaljevića) iz HNSa (kao i ove iz SDPa) cijenim iz razloga boravka na ovim stranicama gdje ustvari vidimo kako "dišu". Čačićeva bloga na kojem su bila dva teksta nema više (što reći o takvom PRu ?)...

Ne držim kako je Čačić loš političar ali ima jedan nedostatak - bolji je menažer. Projekt autoputa je bio ok, ostaje vidjeti JPP u VŽu - teško je povjerovati kako bi se doveo u situaciju zavisnosti o državnom proračunu odnosno Sanaderu, jer će mu ovaj tim potezom kad-tad "zabiti nož u leđa" (uništiti HNS !).

"Novi" smjer HNSa će biti predmet diskusija na ovim stranicama još dugo vremena...

PS Za Đapića vrijedi slično - ako to većini članova u HSPu odgovara, pravo im budi.

Tko je glasao

Mene sada interesira zbog

Mene sada interesira zbog cega je Lesar tolerirao Ferencaka i zbog cega je Ferencaku osiguravao politicku legitimaciju? Svaka stranka ima svog Ferenčaka. Nije to problem Lesara, već vođe stranke. Namjerno kažem vođe a ne predsjednika jer vođa se ponaša za primjer svim ostalim. Ako vođa nije bolji od svog člana, s kojim pravom može prozivati bilo koga ispod sebe?

Tko je glasao

Zelis reci da Lesar nije

Zelis reci da Lesar nije vodja, s obzirom da nam bas i nije primjer. Sto je onda Lesar?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Gale, Lesar je narodni

Gale, Lesar je narodni zastupnik i to mu dobro leži.

Tko je glasao

Kakav je odnos izmedju

Kakav je odnos izmedju narodnog zastupnika i vodje? Treba li uopce vodja u cijeloj prici?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Iz svega do sada iznešenog

Iz svega do sada iznešenog i malo izrečenog od strane Lesara da se zaključiti da on ne želi biti vođa, ali da svojim radom u Saboru želi zastupati one koji su mu dali glas u ime svojih interesa, pa i šire.

Tko je glasao

OK, sta je sa vodjom? Treba

OK, sta je sa vodjom? Treba li nam uopce?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

U ovoj zemlji previše je

U ovoj zemlji previše je vođa i previše slijepaca, zar trebamo još jednog?:))

Tko je glasao

Svaka stranka ima svog

Svaka stranka ima svog Ferenčaka. Nije to problem Lesara, već vođe stranke. Namjerno kažem vođe a ne predsjednika jer vođa se ponaša za primjer svim ostalim. Ako vođa nije bolji od svog člana, s kojim pravom može prozivati bilo koga ispod sebe?

U ovoj zemlji previše je vođa i previše slijepaca, zar trebamo još jednog?:))

Ciji je onda problem Ferencak, ako nam vodja nije potreban? Lesarov mozda?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ferenčak je problem DORH-a

Ferenčak je problem DORH-a i Suda časti HNS-a ako ga netko prijavi.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci