Tagovi

Lecgoiđemo aka Uplitanje politike u sport

Kreće prva prava revolucija u RH, stojedinica i surogati su bili pucnjevi u prazno dočekani na volej ili od Tuđmana ili Sanadera.

Ovaj put je zaozbiljno i tamo je gdje je najživlje, u području čiji je član jedini pravi hrvatski tranzicijski brend, nogometna reprezentacija Hrvatske.

Zanemariv podatak, ali govori o smislenosti, a valjda onda i u osnovanosti revolucije same, jest ustaška kapa na Malešovoj fejsbuk glavi, demantirana i ograđena kao temelj ovog što će doći.

Ustaški je lobi u Hrvatskoj mrtav. Od onog vrhunski izbrušenog nakon pedesetak godina potihosti koji se čuo u svakoj rečenici Hadezeovca domaćeg u devedesetima, u doba kad su se razigrali u besmislu nakon rata, pretežirajući glupost nad razumom, do konačnih udaraca zadanih od strane lopova i sluškinje. Kao istinskog antifašista me raduje konačan slom i u piramidi koja crpi brend, organizaciji pod imenom Hrvatski nogometni savez koja je financijski zadužena za pripadajući sport u RH.

Sve je počelo '45., postoji velika mogućnost da Hrvati koji jesu germanizirano skloni tom pristupu al' rijetko uspiju napokon krenu od onog što je manje više svima u interesu. Uplitanje politike u sport koje je po tranziciji samo ojačano financijskim predznakom treba uništiti u svakom smislu, makar stradale cijele nogometne sredine nauštrb zdravih tkiva.

Dario Šimić je holivudski primjer za ono što Maleš radi i pokušava, skupština 21. prosinca će od statistički perfektne persone pokušati stvoriti prvog "predsjednika čovjeka" u Hrvata.

Jedini je od svih koji su ikad igrali nogomet dohvatio 100 nastupa u reprezentaciji (samo informacija, podatak koji govori najviše o karakteru i sposobnosti), u jednoj od pet najjačih liga svijeta koju je odabrao je igrao u 2 od 5 najjačih klubova, pri kraju karijere postaje uspješan biznismen. U nogomet se "vraća" kao sindikalist samih nogometaša, medijski akter je kod manje više svih događanja koje u zadnje vrijeme potresaju nogometnu državu. Vjerujem kako neizmjernu hrabrost crpi i iz nekih drugih razina osim one dosegnute pod djelovanjem puke i prostodušne, prije svega moralne, snage.

Svemir Vrsaljko je čovjek koji je "ubio" Senka Peraka, čovjeka koji je u u nekom blesavom smislu jedini zadarski Che ikad. Primjer Kalmetinog politikanstva i nenadjebivosti jeste zapošljavanje Vrsaljka na mjesto koje sad zauzima i radi, ne radi ništa u Kalmetinoj lokalizvoznoj ekspedituri HC-u.

Zvonimir Boban svoju karijeru nažalost, ili kad sad pogledam na sreću, cijeli život oblikuje samo oko igre same, neka mu je sa srećom.

Komentari

http://www.index.hr/sport/cla

http://www.index.hr/sport/clanak/navijaci-ocistite-nogometnu-mafiju-po-c...
Povodom posljednjih događanja u hrvatskom nogometu koji su izazvali veliku pažnju javnosti u ime udruga navijača obraćamo se istoj toj javnosti ali posebno jednom dijelu nogometne javnosti. Nogometnoj javnosti koja se zaprepastila uhićenjima svojih dojučerašnjih kolega, nogometnim djelatnicima koji su glumili veliku iznenađenost nakon što je nešto što je umalo postalo hrvatski narodni običaj dobilo svoju potvrdu. Tko smo mi da o tome pričamo? Onaj dio javnosti koji čini 90% posjetitelja hrvatskih stadionskih ruševina, naivni mladi ljudi koji su unatoč svom crnilu u nogometu i dalje nastavili dolaziti na stadione. Upravo oni koji su svima poslužili kao odličan spin, za skretanje pažnje sa pravih problema u nogometu, no ne samo u nogometu, odlično smo poslužili i visokoj politici koja nas je koristila na naslovnicama kada god bi neki veći problem trebao isplivati. Je li konačno sada došlo do glave odgovornima zašto su pusti hrvatski stadioni? Jeste li konačno sada shvatili da naše borbe protiv nogometnih moćnika nisu rezultat mladenačkog hira ili bunta bezobzira koliko metode bile upitne i protuzakonite?
.
"Oni koji sada likuju držali su ljestve u krađama i namještanjima"
.
Nećemo previše likovati i one koji su na podu gaziti, samo želimo da nakon 20 godina konačno dobijemo pošteni hrvatski sport. Natjecanje u kojemu neće nogometni mafijaši huškati putem medija protivničke strane, a u svečanim ložama smijati se nama iza leđa što se svađamo oko dogovorene utakmice i napadamo suce, njihove pijune. Nećemo sada gaziti odgovorne jer smo im bili trn u oku cijelo vrijeme dok smo upozoravali na njihove malverzacije vjerojatno sprječavajući još gore stvari, njima će se baviti pravna država. Nećemo se pridružiti cijeloj masi njihovih bivših suradnika koji se sada čude i traže čišćenje kuće nogometa jer su im upravo oni držali ljestve u svim tim krađama i namještanjima, pristajući na svoj mali dio u kaljuži nogometne lige.
.
Ono što želimo su ne samo pismene ostavke nego kompletno beskompromisno čišćenje sporta od političara, tajkuna, menadžera, sudaca, trenera, igrača i svih sportskih djelatnika koji su od osamostaljenja Hrvatske sudjelovali u najmanjoj nepravilnosti koja je pomogla da je sport danas na stranicama crne kronike. Nadamo se da će istrage USKOK-a i DORH-a iskorjeniti iz hrvatskoga sporta sve ljude koji su u sport ušli radi vlastite koristi. Očistiti sport treba i u mlađim selekcijama kako ne bi za nekoliko godina odgojili opet iste sportske parazite.
.
Nemamo iluzija da će se spomenuti proces odviti preko noći, no ako treba neka na proljeće ni ne započne nastavak prvenstva kako bi se očistio vrh hrvatske nogometne mafije koja se ukorijenila diljem Hrvatske. Onemogućit će se time daljnje moguće malverzacije i namještanja jer ionako mali broj gledatelja smanjivat će se dodatno dok se sport ne počne čistiti i vraćati povjerenje gledatelja.
.
Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za veliko natjecanje EURO 2012. i njima jedinima treba mir i podrška. Smatramo da nju ne treba uvlačiti u ovu crnu priču te da će im se omogućiti odlične pripreme i mir uoči EURO-a gdje će imati našu veliku podršku, a za to im ne trebaju nogometni skupštinari, izvršni odbori, komisije za suce, arbitražni sudovi, menadžeri i nogometne mecene...
.
Hrvatski navijači ujedinili su se mnogo puta kada su humanitarne akcije u pitanju, a sada još jedinstveniji borit ćemo se za pošteni i čisti hrvatski sport. Ovo priopćenje početak je kraja hrvatske nogometne mafije jer spremni smo na sve da se ovoga puta nogomet očisti do kraja pa i na masovne prosvjede ispred zgrade koja bi trebala biti Kuća hrvatskoga nogometa, a ne nezakonitih radnji.
.
KOORDINACIJA HRVATSKIH NAVIJAČKIH UDRUGA:
ARMADA, BBB, DEMONI, FUNCUTI, KOHORTA, TORCIDA, TORNADO, ULTRAS...

http://www.youtube.com/watch?v=N8xVf_X-Ou0

Tko je glasao

Baš me zanima Program

koji će Dario ponuditi ...
Umjesto građanskog ćemo biti amaterski nogometni klub Dinamo :)))
Jedva čekam !
Napokon bum počel ić na tekme again ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Nešto

Nešto ovako?

http://media2.fcbarcelona.com/media/asset_publics/resources/000/001/993/...

Btw baš ovo treba ostati za Kukuriku teme, Šimić ne smije imati ništa s tim osim u funkciji stvaranja i predlaganja stručnih timova na temu.

Tko je glasao

http://cibc.hr/?p=1491 znaci,

http://cibc.hr/?p=1491

znaci, neka ekipa sa draganom primorcem. ciju to podrsku dario ima?

Tko je glasao

Nije bitno čiju podršku ima

Nije bitno čiju podršku ima nego čiju nema, to je ključ razumijevanja ovog problema.

Tri ili četiri scenarija su moguća, prvi "Bobanovski" prema kojem je sve to toliko loše da nema smisla popravljati, tom će se stavu priključiti apsolutno sve kukavice Hr nogometa i skupa s njima svi oni kojima bi imaginarna "forenzika" pronašla pekmez na prstima/trofejima. Do kulminacije ovog scenarija može doći na milijun načina, vrlo vjerojatno bi sličilo na Štimčevu avanturu u HNS-u.

Drugi scenarij je da se sve to lagano zakotrlja do redovne izborne skupštine za pola godine na kojoj će Marković predati vlast Šimiću. To je scenarij prema kojem se najvjerojatnije ništa ne mijenja i Šimić će najvjerojatnije kroz par godina završiti u nekoj prekograničnoj hi-tech psihijatrijskoj ustanovi.

Po meni je idealan scenarij da Šimić i Maleš zaplešu balet na Štimčevom i Sinovčićevom biku.

Tko je glasao

Sinovcicevom?

Sinovcicevom?

Tko je glasao

Yep, The čovjek sustava. Ako

Yep, The čovjek sustava. Ako shvaćaš kako je Mamić to što jeste onda ćeš shvatiti i dalmatinsku varijantu toga.

Štos je u tome što su to najžilaviji maderfakeri koje smo isprofilirali u zadnjih dvadesetak godina, Todorić je Michael Jackson u staklenom zvonu. Apsolutno su u svakoj pori komunističkog ustroja ove države, navikli na sve i svašta.

Šimić ima sve pred sobom, Štimac je stao na njegovu stranu, preostaje mu samo oči u oči sa svim tim mlatimudanima akšueli doći na mjesto predsjednika.

Dalje su tehnikalije Jadranka Kosor tipa ako imaš pravu priču, a ta priča kaže da si klub za prvu ligu ako iza projekta imaš lokalnu upravu, objekte, ljude i financijsku konstrukciju za sljedećih 5 godina održavanja škola nogometa za najmlađe, te treninga, opreme i putovanja svih natjecateljskih uzrasta.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci