Tagovi

Lažljivi, nesposobni, ignorantski, bešćutni i potpuno neodgovorni gadovi III

Vlada Zorana Milanovića, koja će “provesti promjene” i koja “zna kako”, pokazala je da mijenja sve tako da ne promijeni ništa ili ono što ipak mijenja, mijenja na gore.

http://pollitika.com/lazljivi-nesposobni-ignorantski-bescutni-i-potpuno-...

Pa i državni proračun prije liči na prelijevanje ničeg iz šupljeg u prazno, nego na nešto što bi makar negovijestilo nekakve reforme.

Divljanja pojedinih ministara, posebno Rajka Ostojića i Miranda Mrsića, a ni drugi nisu puno bolji, ukazuje na njihovu silnu potrebu osobne afirmacije na područjima koja se baš i nisu potrudili proučiti i “savladati gradivo”, u mjeri da riješavanjem problemtike u svojim resorima suvereno vladaju.
I jedan i drugi rješenje problema vide u obespravljivanju zaposlenika i neplaćanju njihovog rada, a nijednom ni drugom nije jasno da nagomilane probleme ne mogu riješiti čak ni u slučaju kad bi se svi zaposlenici odrekli plaća i svih svojih prava. Niti bi to u cjelini riješilo problem hrvatskog zdravstva, niti bi zadovoljilo hrvatske poduzetnike, čitaj: skorojeviće, kojima je jedini cilj zgrtanje imetka odnosno osobno bogaćenje.

Što se zdravstva tiče, svake godine ista priča, gomilanje dugova, a potom sanacija uz vrisku kako eto ta sredstva za sanaciju nisu bila proračunom predviđena. A zašto nisu? Zato jer se “zdravstvnim feudalcima” poput Željka Reinera, a ni drugi “ključni igrači” koje je iznjedrio HDZ nisu (bili) bolji, dopuštalo da troše i opstruiraju racionalizacije u zdravstvu. Primjerice, spriječavanje dovršenja Sveučilišne bolnice u Blatu, čime su se troškovi zdravstva u Zagrebu mogli smanjiti za najmanje jednu trećinu, uz izgovor da za to nema sredstava, uz istodobno dograđivanje Rebra i “šupa” u Vinogradskoj i drugdje, za što je bilo sredstava. Samo problem je bio u tome što bi dovršenjem Sveučilišne bolnice bilo mjesta tek za jednog “zdravstvenog feudalca”, a ne za njih desetak. A ti “zdravstveni feudalci”, uz iste takve “naseljene” u HZZO, su najveći problem hrvatskog zdravstva, nisu to ni liječnici ni drugo medicinsko osoblje.

Što se pak Slavka Linića tiče, ali i Vlade u cjelini, postavljam pitanje, ako je HDZ radio lose i naopako, a je, zašto SDP, odnosno njegova Vlada, taj HDZ-ov put u potpunosti ne napusti, nego naprosto nastavljaju “tabanati” HDZ-ovim putem, bolje rečeno bespućem?
Oni to ne mogu, već i zato što je SDP bio inkorporiran u sve HDZ-ove prljavštine, bilo kao aktivni sudionik, bilo kao prešutni pomagač. Uostalom i samog Zorana Milanovića je u SDP instalirao Ivo Sanader, a Ivica Račan ga je potom “zaviještao” kao svojeg “nasljednika” na čelu SDP-a.

Generiranje problema, koje se onda niti ne pokušava riješiti ili ipak, ali ne na adekvatan način, od divljanja Crkve, trakavice oko inicijative “U ime obitelji”, dvopismenih ploča na javnim i državnim zgradama u Vukovaru, potpuno nepotrebnim i isforsiranim štrajkom liječnika i medicinskog osoblja, nepotrebnim intervencijama u ZOR, koje u slučaju Mrsićevog ustrajavanja mogu dovesti do generalnog štrajka … služi valjda jedino tome da se skrene pažnja javnosti s krucijalnih problema u kojima se Hrvatska nalazi.
A Hrvatsku je HDZ doslovno uništio kako na materijalnom, tako i na duhovnom planu, svaka kritička misao je uškopljena, tako da se stječe dojam da se u Hrvatskoj ništa ne može …

A može se, može, a neće se moći niti izbjeći, jer će se morati, samo što će njihovo rješavanje biti to bolnije, što će se problemi duže otaljavati.
Crkva u Hrvata, tobože prestrašan problem, ona uostalom stoji i iza Opusa Dei, a on iza retrogradnih “inicijativa” poput “U ime obitelji”, ali i ne samo nje, a nikakav problem u antifašistički opredjeljenoj sekularnoj državi, a RH to bar prema svojem ustavu je.
Crkva nije država u državi, ni paralelna vlast, ni politička opozicija, ne može biti ni izvan ni iznad ustavno-pravnog okvira RH, te je se kao i sve druge vjerske zajednice i organizacije treba svesti u ustavne okvire i prisiliti da poštuje hrvatke zakone, a promociju fašizma, laži i govor mržnje s oltara sankcionirati primjenom pozitivnih zakonskih propisa, koji jednako vrijede za sve građane.

Primjerice, što je, osim neznanja i oportunizma, vlasti u Hrvatskoj spriječavalo da ne odbiju zahtjev “U ime obitelji” za održavanje referenduma, neovisno o broju prikupljnih potpisa građana, uz jednostavno obrazloženje da se navedna materija regulira zakonom, a zakonske odredbe se u ustav ne unose.

Na isti način, primjenom pozitivnih zakonskih propisa, rješavati i riješti divljanje pripadnika samozvanog “Stožera za obranu hrvatskog Vukovara” sastavljenog od onih koji su 1991. izazvali ratni kaos i uništenje Vukovara, a danas obilno financirani iz državnog prorauna, valjda zato što ništa ni branili ni obranili nisu, ne poštujući ustav RH i kršeći zakonske propise, premrežili su Vukovar strahom, ne dopuštaju ratnim ranama da zacijele.
Ali njih se ne spriječava, njih “razumiju” i ohrabruju kako predsjednik države tako i braniteljski ministar, ali i neki drugi članovi Vlade kao i nacional-šovinistički orjentirani saborski zastupnici, dok iz pozadine podmuklo djeluju vrh HDZ-a i Crkva.
Pristajući na pompozne proslave, čega ono, stravičnog poraza i to ne samo vojnog, nego što je puno gore, poraza zdravog razuma, uz Josipovićeva lupetanja o “našem ponosu”, pristaje se i na maltretiranja ne samo Srba kao nacionalne manjine, nego i većinskog stanovništva od šačice instrumentalizirane fukare. I ne samo u Vukovaru.
Hajdemo slaviti mir, život i ljubav, a to je završetak procesa mirne reintegracije, a ne rat, smrt i mržnju, čega su puni “dignitetlije”, “stožerlije” i “pijetetlije”. Ima li se namjeru i njih pustiti da prikupe dovoljan broj potpisa za referendum protiv pameti i zdravog razuma, radi provedbe redukcije manjinskih prava ili čak njihovog potpunog ukidanja?

Čemu, kome i za što je trebao štrajk liječnika, prema kojima se onda okreće bijes javnosti, a onda im se i protuzakonito proglašava radna obaveza. Jel’ kome zaista u interesu da liječnici počnu davati otkaze ugovora o radu i odlaziti diljem svijeta, tamo gdje će cijeniti njihov rad ili ih barem neće demonizirati. Ili je izlaz ipak u povećanim proračunskim sredstvima za zdravstvo?
Nemojte me smo pitati kome oduzeti i dati za zdravstvo?
Ne meni, naravno, ja sam odradio pune 43 godine i u mirovinu otišao sa 68,5 godina života, ali da fukari koja istinaibog nije sama kriva što je u mirovinu otišla sa dvije godine staža i 24 godine života, jer i takvih ima.

Priželjkuje li možda tko generalni štrajk? Ako ne priželjkuje, onda neka odmah zaustavi ministra Mrsića, da konačno prestane “usklađivati” ZOR s pravnom stečevinom EU, jer je taj zakon u sadašnjem obliku potpuno sukladan s EU propisima. Tako je bar utvrđeno tokom pregovaračkog procesa. Jedino s “miloložama” nije usklađen.

Jučer predloženi državni proračun za 2014. godinu sasvim sigurno nije ni razvojni, ni stabilizcijski, ni reformski, on vodi daljnjem slabljenju kupovne moći hrvatskih državljana, kao i njihovom daljnjem siromašenju.

A nije da se nisu mogle ostvariti značajne proračunske uštede kroz mjere za provedbu kojih bi trebalo imati i stav i muda:
Revizijom “Radićevih” ugovora, uvođenje crkvenog poreza, uz izbacivanje Vojnog ordinarijata iz MORH-a i vjeronauka iz obrazovnog sustava, te uvođenjem poslovanja vjerskih zajednica u sustav PDV-a ostvarila bi se proračunska ušteda od najmanje 2 milijarde kuna.

Nadalje, na one koji su predvođeni Tuđmanom “uzeli puške i krenuli” “braniti državu”, a ustvari rušiti Jugoslaviju, rušeći ustavno-pravni poredak RH, jer samo postojanje paravojnih snaga znači da je ustavno-pravni poredak srušen, troše se ogromna proračunska sredstva, zato što su ratujući ukupno pet mjeseci, ostvarili “Plan Z-4”, umjesto da se njihova prava svedu na razinu prava boraca NOR-a, koji su ratujući četiri godine ostvarili “Hrvatsku kao nacionalnu državu hrvatskog naroda”.
I evo uštede od najmanje 5 milijardi kuna, ako ne i više.

Odbijam vjerovati da lažljivi, nesposobni, ignorantski, bešćutni i potpuno neodgovorni gadovi to ne znaju, jer znam da znaju, a ipak će uzimati nemoćnima.

Komentari

Interesantno je u svemu do

Interesantno je u svemu do sada, ako izdvojimo Dan sjećanja gdje se dokazalo tko je u stvarnosti vlast Hrvatske, da te dvojezične ploče čuvaju "jake" snage MUP-a. Interesira me zašto vlada nije za takve poslove unajmila zaštitarske tvrtke koje ioanko čuvaju općinske urede i slične institucije diljem zemlje.
Očito je esdepeu u interesu da talasa na šovinizmu. Da bi se izbjeglo prebrojavanje krvnih zrnaca policajaca koji moraju čuvati ploče, mogli su unajmiti zaštitarske tvrtke. Očito da vlast smatra da zaštitarske tvrtke imaju funkciju da guše samo radničke štrajkove.

Osim toga, programski sadržaj na hrvatskoj televiziji i na ostalim medijima je gotovo jednak programskom sadržaju iz onog vremena kada je HDZ formirao Ministarstvo informiranja na čelu sa Milovanom Šiblom, koji je nakon te funkcije postao ravnatelj HINA-e...

Tko je glasao
Tko je glasao

@Feniks

Što misliš, da li je ijedan član sadašnje Vade, bio u vili na Gornjem Prekrižju i vidio svtaa nagomilana bogatstva Nadana Vidoševića?? Da su HDZ vlade, ili pojedini ministri znali za polarne medvjede, muflone, mercedese, Bukovce, Kraljeviće, gotovo da se podrazumijeva!

Evo, to je ona HRVATSKA PSEUDOELITA o kojoj trubim već najmanje tri-četiri godine! I negdje u mašti vidim Sanadera i Vidoševića kako se cjenkaju oko slika, i razmjenjuju ih! Ili, da li je itko s Kaptola znao išta o tome? Da li je krist na odru Bukovca bio ponuđen Kaptolu, što se moglo očekivati?
Briga pseudoelitu za referendum, čak ne bih isključio da iza referenduma stoji veći dio te hrvatske pseudoelite, koja forsira referendum "da se Vlasi ne dosjete"! SVE PREVAŽNA PITANJA ZA OPSTANAK HRVATSKE!!! A ovaj nije završio, već se priprema referendum o ćirilici u Vukovaru, bit će i treći iza vukovarskog referenduma! Blago nama, koliko neposrednog odlučivanja! I još će netko reći da nemamo "FESTIVALE DEMOKRACIJE"!? Eto, mudri građani, što ćeš?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Primjerice, što je, osim

Primjerice, što je, osim neznanja i oportunizma, vlasti u Hrvatskoj spriječavalo da ne odbiju zahtjev “U ime obitelji” za održavanje referenduma, neovisno o broju prikupljnih potpisa građana, uz jednostavno obrazloženje da se navedna materija regulira zakonom, a zakonske odredbe se u ustav ne unose.
Zakon.

Na isti način, primjenom pozitivnih zakonskih propisa, rješavati i riješti divljanje pripadnika samozvanog “Stožera za obranu hrvatskog Vukovara” sastavljenog od onih koji su 1991. izazvali ratni kaos i uništenje Vukovara, a danas obilno financirani iz državnog prorauna, valjda zato što ništa ni branili ni obranili nisu, ne poštujući ustav RH i kršeći zakonske propise, premrežili su Vukovar strahom, ne dopuštaju ratnim ranama da zacijele.
Kasnije u tekstu si naveo izraz "mirna integracija"

Završenje mirne reintegracije ne može ne koincidirati desegregaciji.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci