Tagovi

Lažljivi, nesposobni, ignorantski, bešćutni i potpuno neodgovorni gadovi

Pišući o SDP-u napisao sam na vrijeme da od njihovog dolaska na vlast i njihove vladavine ne očekujem ništa, bar ne ništa dobro:

http://feniks.bloger.hr/post/sdp-ce-promijeniti-sve-tako/9611166.aspx

jer onaj tko je od samih uništavajućih početaka Tuđmanove vlasti, kao tobožnja opozicija, toj nakaradnoj vlasti sve vrijeme pružao punu podršku

http://feniks.bloger.hr/post/prica-o-hdzu-i-sdpu-je-prica/6956088.aspx,

jamčeči Tuđman-hadezeovskom modelu vladavine puni legitimitet, a po dolasku na vlast 2000. ni ne pokušavajući makar simbolično sanirati posljedice takvog modela vlasti, ne ulijeva povjerenje.

Sveudilj se zaklinjući u radnička prava Račanova vlada ih je promjenom ZOR-a nemilosrdno i temeljito skresala, čuvajući “obiteljsko srebro” ta vlada je za sumu bar tri puta manju od stvarne vrijednosti prodala MOL-u 25 % + jednu dionicu INE, zalažući se za procesuiranje kriminalnih radnji u procesu pretvorbe i privatizacije društvenog vlasništva nije pokrenula nijednu istragu i nijedan proces, prethodnu sanaciju a potom “prodaju” hrvatkih banaka, “prodaju” zato što je taj postupak više sličio poklanjanju hrvatskih banaka u strano vlasništvo, ne treba ni spominjati, zalažući se za transparentnu i korektnu suradnju s Haaškim sudom organizira bijeg optuženom A. Gotovini i tako čini silnu političku štetu Hrvatskoj … najdojmljiviji rezultat Račanove vlade je sasvim sigurno brojka od 420.000 nezaposlenih koja predstavlja do danas nenadmašeni rekord.

Naravno da se uz takve rezultate izbori 2003. nisu mogli dobiti, SDP kao tobože “konstruktivna opozicija” što je sintagma za nečinjenje, nije korektiv bahatim hadezeovskim vlastima oni i u opoziciji “odlučno” čekaju da HDZ nagomila dovoljno grešaka da jednostavno prisili biračko tijelo da na izborima svolje glasove dade SDP-u, koji je rogoborio protiv poreznog “harača”, ali i protiv daljnjeg kresanja radničkih prava kroz promjenu ZOR-a, podržavaju i potpisuju peticiju kojom je prikupljeno više nego dovoljno potpisa za referendum na temu promjene radničkog zakonodavstva …

I zaista na izborima 2011. pobjeđuje SDP i sa svojim koalicijskim partnerima formira Vladu.

I odmah žustro kreću u najavljivane “promjene” tako da mahnito smjenjuju kadrove koje je imenovala HDZ-ova vlast i uhljebljuju svoje stranačke poslušnike. Naravno da se pri smjenjivanju nije vodilo računa o tome da je i HDZ-ova vlast znala slučajno “ubosti” i na čelna mjesta u državnim tvrtkama ili državnoj upravi rasporediti i ponekog znalca, čovjeka koje je poznavao posao i dobro ga radio:

http://feniks.bloger.hr/post/pravi-ljudi-na-pravo-mjesto/16168052.aspx

Važno je samo da je prvi potpredsjednik, kad su ga novinari priupitali o “podjeli izbornog plijena” histerično zavrištao: “Što je vama, pa nismo mi HDZ!?”.i nastavio s imenovanjem svojih kadrova, jer ne može valjda dopustiti da mu “ključna mjesta popunjava ulica”.

Prvih 100 dana SDP-ove koalicijske vlasti uglavnom prolazi u nečinjenju odnosno rasporedom stranačkih podobnika na ključna mjesta u državnoj upravi i državnim tvrtkama uz neprekidni cvilež nad gorkim naslijeđem koje im je ostavio HDZ.

Zoran Milanović je, ne čineći ništa od onoga što je trebao i morao učiniti, pretvorio je Vladu u svojevrsni Ured za gubljenje vremena:

http://feniks.bloger.hr/post/ured-za-gubljenje-vremena-8230/15880800.aspx

Pritom se na primjeru smjene V. Ferdeljija pokazalo kako sujetni premijer neće trpiti nikoga tko makar samo i pomisli biti kritičan ili njemu i njegovoj vladi dati pokoju negativnu ocjenu radi nepovlačenja pravih poteza kojima bi se makar pokazalo svjetlo na kraju tunela pa ma kako udaljeno i slabašno ono bilo.

Ne, oni udaraju tamo gdje najviše boli, pa kao da su zaborvili vrisku oko HDZ-ovog povećanja PDV-a za 1 % i čuvenog “harača”, povećavaju poreznu stopu PDV-a za 2 % i najavljuju nove poreze, ali ne uvode KC u sustav poreznih obveznika.

Poslije onolike vriske na HDZ-ovu vlast radi puštanja u saborsku proceduru izmjena ZOR-a, kojom se željelo ići na ruku hrvatskim skorojevićima daljnjim “rezanjem” radničkih prava, što je poslije žestokog pritiska sindikata i javnosti, pa i potpisivanjem, peticije za organizaciju referenduma na tu temu povučeno, uz obavezu da se referendum održi za vrijeme održavanja referenduma za pristupanje u članstvo EU, što je Milanovićeva vlada vješto izbjegla kao nepotrebno, jer se ZOR neće mijenjati, ali će se radnička prava smanjivati na “mala vrata”, “kljaštrenjem” prava koja reguliraju kolektivni ugovori …

Čavao u lijes radničkih prava pokušava zabiti Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, prijedlogom promjena Zakona o zaštiti na radu, jednog inače funkcionalnog zakona usklađenog s pravnom stečevinom EU, kojega je potpuno nepotrebno mijenjati, kojim prijedlogom promjena se resorni ministar deklarira kao neodgovorni bešćutni gad, jer želi hrvatske skorojeviće osloboditi obaveze da radnicima osiguravaju sredstava zaštite na radu, koja bi valjda radnici trebali sami sebi kupovati ili umjesto zaštite na radu organizirati valjda samozaštitu na radu.

Čini mi se da bismo svi zajedno trebali organizirati samozaštitu od ovakve vlasti i ovakvih ministara.

I to su valjda te promjene za koje Kukurikavci znaju kako ih provesti:

http://feniks.bloger.hr/post/oni-znaju-kako-provesti-promjene/14782349.aspx

Posebna je priča neplaćanje poreza i drugih obaveza prema državi, gdje se pribjegava nekakvim “stupovima srama” umjesto brutalne prisilne naplate, jer da su neplatiše imali srama, porezi bi bili plaćeni.

Prvi potpredsjednik Vlade, čovjek koji valjda najviše “opterećuje” koalicijske vlasti radi odgovornosti za izazivanje saobraćajne nesreće u Mađarskoj i osuđujuće presude tamošnjeg suda, je priča za sebe.

Sam je rekao da će u slučaju da bude osuđen podnijeti ostavku i povući se iz politike, a onda nakon osuđujuće presude doznajemo da je on zapravo mislio na pravomoćnu bezuvjetnu osuđujuću presudu, jer ovu nepravomoćnu presudu on zapravo smatra oslobađajućom.

E sad, sud u Kaposvaru je presudio kako je već presudio, ali je simptomatično da se INA i MOL gotovo više nigdje ne spominju, kao da je MOL počeo ispunjavati obaveze iz ugovora, kao da je MOL prestao istiskivati INU s njenih tradicionalnih tržišta, kao da su hrvatski članovi uprave INE odjednom postali punopravni i da raspolažu svim relevantnim informacijma o poslovanju INE I njenoj poslovnoj politici, kao da ravnopravno sudjeluju u kreiranju i donošenju odluka …

A ne, ništa se nije promijenilo?

E pa onda, gospodo, dopustite mi da sumnjam!

Prvi poput buldog nastavlja gurati “značajne projekte”, pogotovo izgradnju TE Plomin 3 I HE Ombla koji su vrlo upitni sa stanoviša zaštite okoliša.

TE Plomin 3 sporan je zbog korištenja ugljena koji uporno gura “ugljeni lobi”, pri čemu nastaju ogromne količine radioaktivne šljake i pepela, a pri pranju dimnih plinova stvaraju se također velike količine gipsa. Da stvar bude gora, procurile su informacije da bi se kao gorivo umjesto kamenog ugljena koristio nekvalitetni kosovski lignit.

Te Plomin 3 ložen plinom za Istrane nije sporan.

U tom smislu oni pripremaju i referendum preko rezultata kojega ni Prvi neće moći saamo tako prijeći.

Što se tiče HE Ombla doznajemo da su se tim projektom bavile još jugoslavenske vlasti tamo polovicom šezdesetih godina prošlog stoljeća i od njega odustale radi svih opasnosti po okoliš uz moguća urušavanja u podzemlju što bi čak moglo izazvati potres.

O potencijalnoj opasnosti da čitavo područje ostane bez dovoljnih količina kvalitetne pitke vode, da i ne govorim.

Ali Prvi ne odustaje, pa makar Dubrovnik nestao s lica zemlje.

E sad, ako je RH toliko gladna električne energije, zašto od BiH ne povlači struju iz TE Gacko i TE Tuzla koje je sufinancirala u izgradnji?

A valjalo bi vidjeti jel' se možda ponešto sufinancirlo i u Srbiji, TE Kostolac primjerice, a onda i oba Đerdapa ako su građeni saveznim novcem (sukcesija!).

Ili zašto se sa Slovencima nije ušlo u financiranje drugog bloka NEK, jer će NEK i dalje ostati tamo gdje je, a RH će morati ili graditi odlagalište za viokoradioaktivni otpad ili sufinanciratgi izgradnju slovenskog odlagališta, koja je već započela … O troškovima dekomisije NEK, za koju Slovenci uredno izdvajaju sredstva, a Hrvatska ne izdvaja, neću ovaj puta, ali ću napomenuti da je i dekomisija obaveza RH jednako kao i odlagalište visokoradioaktivnog otpada.

E da, a tu je i neizbježni Pelješki most, objekt za izgradnju kojeg Hrvatska nema sredstava, ali i objekt koji Hrvatskoj treba kao i treće oko u glavi, pvenstveno stoga što nitko neće moći plaćati mostarinu u visini koja bi osiguravala normalno funkcioniranje i održavanje mosta.

Ako pak netko misli da tome nije tako neka se raspiše koncesija za izgradnju i eksploataciju mosta, na recimo 50 godina, pa da vidimo hoće li biti zainteresiranih.

Poskupljenje prehrambenih artikala resorni nesposobnjaković, koji misli da se nekoga tiče ima li u proračunu novca za otklanjanje posljedica katastrofalne suše, misli riješiti smanjenjem uvoznih carina na prehrambene proizvode, čime samo ide na ruku uvoznom lobiju koji je i dosad uspješno uništavao domaću poljoprivrednu proizvodnju.

I što je s državnim robnim rezervma koje i postoj radi toga da država može puštanjem roba iz državnih rezervi utjecati na spriječavanje nestašica i nekontroliranog rasta cijena deficitarnim proizvodima?

Samo imamo li mi u RH uopće obavezne robne rezerve?

I tako dok nezaustavljivo klizimo prema provaliji slučajni premijer slučajne vlade u slučajnoj državi ili slučaju od države ni ne razmišlja o tome da eventualno odstupi, pa ne može čovjek samio tako priznati da je potpuno nesposoban i da ništa ne zna.

Komentari

Zanimljivo je

Zanimljivo je kako ovakvi dnevnici, neovisno o tome tko ih je pisao, rezultiraju slabim odazivom i sto se komentara ali i ocjenjivanja tice.

Neovisno o tome sto Feniksova retorika cesto zavrsi u sukobu oko marginalnih razloga, mislim da ce nas sve skupa nesporne cinjenice poput ove na primjer:

E sad, sud u Kaposvaru je presudio kako je već presudio, ali je simptomatično da se INA i MOL gotovo više nigdje ne spominju, kao da je MOL počeo ispunjavati obaveze iz ugovora, kao da je MOL prestao istiskivati INU s njenih tradicionalnih tržišta, kao da su hrvatski članovi uprave INE odjednom postali punopravni i da raspolažu svim relevantnim informacijma o poslovanju INE I njenoj poslovnoj politici, kao da ravnopravno sudjeluju u kreiranju i donošenju odluka …

kostati daleko vise nego je to uvreda koju je nekome mozda feniks uputio u nekoj od tema ili komentara.

Takve reakcije meni pokazuju kako ni ova zajednica, koja sebe cesto zna neopravdano nazvati "sjedistem intelektualnih, demokratskih i politicki osvjestenih pojedinaca", nije odmakla dalje od primitivnog i samodopadnog bavljenja nebitnim, samo da se ne bi morala suociti s onim bitnim.

Neovisno o tome da li su nasi nasadi lijevi ili desni, vjernicki ili ateisticki, nacionalisticki ili internacionalisticki, cinjenica je da nas, na primjer gornji citat, ali i sva ostala zapazanja u dnevniku jednako kostaju, stvaraju jednako negativne posljedice po nas svakodnevni zivot i jednako nas vode u besmislenu buducnost koju ostavljamo svojoj djeci.

Sto je to onda u ljudima sto nas sprecava da se svrstamo oko jednog jedinog zajednockog interesa, koji nas sve debelo kosta i vuce u blato?
Da li je odista za nasu buducnost vaznije tko je koga i kada koknuo od 41-ve do 50-te, ili je vaznije to sto smo svojim sljepilom omogucili jednom ministru da nasom imovinom placa svoju slobodu? - pitam se....

Dokle god gradjani Hrvatske ne prepoznaju svoj stvarni interes i ne nauce da se za taj interes mogu boriti sa SVIM drugim gradjanima kojima je taj isti interes imperativ, dotle cemo svojom imovinom placati tudju slobodu, skolovanje tudje djece, tudje Kulmerove dvore, tudje jahte i ljetovanja, te svjesno pristajati da poput najvecih bijednika, putem govnastih jutarnjih listova virimo kroz njihove prozore sanjareci kako smo i sami na njihovom mjestu.
Od ovakvog naroda bi i Matija Gubec digao ruke.....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Šutnja o INI i MOL-u

koja je postala zamjetna nakon onolike halabuke je lako objašnjiva.

Naime , jesmo li mi izabrali političare koji su sklopili nekakve štetne ugovore ili recimo, navodno štetne ugovore.

Jel se naš političar i to glavni , prema optužnicama dao podmititi.

Jest.

Sad, dolaze skorojevići i htijeli bi ponovno promješati i podjeliti karte, a zaboravili na jedno od glavnih načela:

. ugovori se moraju poštivati.

Linić i Čačić su počeli bogorodati preko upregnutih medija.

Vjerovatno su dobili po prstima iz vana preko ambasadora.

Tek ako i kada se dokaže neki kriminal- što je zaista teško , moglo bi se i to samo u teoriji postaviti pitanje revidiranja ugovora.

Možemo mi Sanadera sada rasčetvoriti konjima, objesiti ili dekapirati, a što se to tiče Mađara.

Gdje smo bili tada i ondje kada se to događalo,zašto se tada na vrijeme nismo pobunili, demonstrirali.

Gdje je tada bilo naše odvjetništvo.

sve dobro...

Tko je glasao

sad imamo priliku - ceste

sad imamo priliku - ceste koje Cacic namjerava dati u koncesiju.
Ako im to dopustimo stvarno smo idioti.....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@stara

Baš me zanima tko će se tako trgati da dobije konceswiju, kad je profitabilan jedan jedini pravac, onaj Zagreb - Lipovac?

Cestarine bi morale skočiti u nebo, a to znači da bi sve veći broj ljudi koristio alternativne pravce, a to opet znači povećano habanje, a time i povećane troškove za održavanje državnih, regionalnih i lokalnih cesta.

Tko je glasao

PA dosadasnje koncesije

PA dosadasnje koncesije Macelj i Bina Istra bas i nisu nepovoljne po koncesionare....
Mi odrzavamo ceste, placamo kredite a koncesionar ubire prihod:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zbog-cacicevog-plana-poskupljuje-i-ce...

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@stara

Zašto bi nužno bile nepovoljne za koncesionare?
Pogotoovo Bina Istra, gdje je konceionar bez ikakvog prava i potrebe dobio i tunel Učka, čime je valjda plaćena ona Legija časti ...

Nepovoljne su za korisnike i državu.

Tko je glasao

PA to sam rekla zato jer si

PA to sam rekla zato jer si napisao
Baš me zanima tko će se tako trgati da dobije koncesiju
a upravo sam htjela dokazati da, kada mi nesto dajemo u koncesiju, to nikada nije nepovoljno za koncesionare vec upravo za nas porezne obveznike, gradjane, drzavu pa i korisnike (koji ne moraju nuzno biti sve ovo prije nabrojano).

Do sada vidjene koncesije (te dvije) su izuzetno nepovoljne za gradjane, porezne obveznike, drzavu - tj nas.
cestarina je daleko vislja, na tim cestama radi manje radnika, odrzavanje tih cesta je cak na grbi hrvatskog proracuna (koncesionar samo kosi travu i ubire prihod)...

Ovo sto sad sprema Cacic s ostalim cestama - ne vjerujem da ce biti nesto bolje nego ovo vec vidjeno.
Zato to treba sprijeciti.
samo ne znam kako....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Jovanović je očito svoju

Jovanović je očito svoju saborsku retoriku prenio i na javnost:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/jovanovic-se-obrusio-na-sindikalce-ne...

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/212316/Djeca-su-debela-ne-peru-zu...

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

zasade takvog upravljanja su stare

Vicko Krstulović je, poslije smjenjivanja Aleksandra Rankovića (koga također nije trpio, a antipatija je bila obostrana, kao i s Ivanom Krajačićem), drugarski savjetovao Titu da ode u mirovinu i prepusti vlast potpredsjedniku Republike Koči Popoviću - što je u najmanju ruku bilo naivno, u tom odnosu nacionalnih snaga, ali Krstulović nije imao sluha za tu disharmoniju ( Matvejevića su, kad je Tita pozvao pismom da podnese ostavku, umalo strpali u umobolnicu, računajući da se nitko priseban to ne bi usudio). Imao je, međutim, istančan sluh za disharmonije s Dalmatincima - pa je tikva između njega i Tita pukla zapravo 1943, na Sutjesci, kada je Tito rekao Krstuloviću: “Razočarali ste me ti i tvoji Dalmatinci”, dok je Krstulović do smrti bio uvjeren da je neposluh Kočin i njegov spasio Tita i Vrhovni štab od uništenja. Tada je raspuštena IX dalmatinska divizija, kojoj je Krstulović bio zapovjednik. “Što nije uspio neprijatelj razbiti Devetu dalmatinsku diviziju, to je izvršio Tito i Vrhovni štab”, bijesno piše Krstulović 45 godina kasnije.
Bio je on poslije toga i ministar unutrašnjih poslova u prvoj (Bakarićevoj) vladi Federalne Hrvatske, i ministar pomorstva i brodogradnje u drugoj i trećoj saveznoj (Titovoj) vladi, i “pretplaćen” na mandat saveznog narodnog poslanika iz Splita - ali nikada više u prvom ešelonu, a osobito ne u užem vodstvu jedine vladajuće Partije. Zato što se Tito radije okružio “frazerima, koji su se pod njegovim skutima čvrsto držali samo za vlast”, tvrdi Krstulović,....

http://www.jutarnji.hr/vicko-krstulovic--memoari-kojih-su-se-komunisti-b...

Tko je glasao

Kriminalisti kažu

pronađite motiv - on će vas dovesti do počinitelja zločina.

U politici motiv definitivno određuje vjerodostojnost stava / izjave / mišljenja.
Na žalost motivima se često ne daje nikakva važnost, a još češće ih se svjesno zanemaruje pogotovu ako nam mišljenje te osobe odgovara.
Što dobijamo s tim?
22 godine hrvatske samostalnosti čiji rezultat je ovo što je Feniks ovako pedantno pobrojao u dnevniku.

Motiv ovog lika iz citata:
Memoari pokazuju da je bio i tašt, te da do smrti nije uspio pregristi što je maknut sa čela divizije, što mu je pri prvoj podjeli činova dobačen rang majora, te što je segregiran.
meni je dovoljan dokaz da njegovo mišljenje nikako ne može biti objektivno, pa ga samim tim doživljavam kao smeće.....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

To što citiraš je stav novinara

Moj stav je da Vicko nije bio tašt, da pače, izuzetno skroman i pametan čovjek, kao i Koča Popović
(zato i ne dajem, a još manje da podebljavam Beškerovo uvaljivanje kao relevantan citat iz ovog članka)

Nedvojbeno je takava politika dovela do rasadišta tipova ala Tuđman, Milošević & Co
Hrpe kompetentnih je bilo zgurana u pete redove sedamdesetih i drekovi su isplivali. Ako je koji ozbiljan i odgovoran ostao u igri tipa Stambolić ili Bogdanović .... rješilo ih se na ovaj ili onaj način, a još uvijek svježe ubistvo Đinđića govori o jakoj privrženosti tom smijeru
Mislim da je Tito kasno shvatio što mu je zapravo tada govorio Vicko. Ali nedvojbeno je shvatio. Nije bilo više natrag.
"Samostalna" Hrvatska nema cijelo vrijeme ljudi od kalibra koji su uspjeli na nekim izborima

Tko je glasao

Ako je koji ozbiljan i

Ako je koji ozbiljan i odgovoran ostao u igri tipa Stambolić ili Bogdanović
Nije li Stambolić instalirao Miloševića i samim rtim iskopao sebi grob na Fruškoj gori?
Inace ladrovske krizaljke u socijalizmu kada bi se politicari regrutirali od prvog psnpvne (ono predsjednik razreda, pa pionirske organizacije i t.d. redom - uvijek su mi bile pomalo bolesne)
A tako je i danas....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

samo na običnim geškama se uči

a one kobne pišu povijest

Tko je glasao

@3103

Da, jaka muda, a što je pisao Đilas, a što Tuđman ... pa jesu li baš bili u pravu?
Sam jal, bijes i zavist onih kojim su htjeli biti veziri umjesto vezira.
Puno je bilo onih koji su mislili kako je trebalo ovako ili onako ... nitko se tih memoara nije bojao.
Najmanje ih se bojao Tito pogotovo u vrijeme svoje najveće moći.

Đilas se br odarbečio i od Tita i od vlasti, a naš Vicko ni to.

Tko je glasao

@Feniks

GTrebao si jedan dnevnik izbrisati - ovako se rasplinjuje rasprava i ocjene!
Dnevnik ti je vrlo dobar, ali jahači apokalise jašu i dalje. Premijer nam cinično pljuje u lice (koju ostavku hoćete, tvrdo ili meko kuhanu!), onaj PPVRH ve+rijeđa cijelu regiju - Slavoniju, dijeleći nam savjet da manje plaćemo a više radimo! Tko ga je ovlastio za ovakvu izjavu odnosno uvredu??
I ponavljam otprilike upis:
---
Da PPVRH imalo drži do svoje riječi, nakon objave pada BDP-a za 2,1 % u odnosu na razdoblje prošle godine, isti čas bi trebao podnijeti ostavku na sve dužnostii u vladi, koja i bez njega, nema šanse zaustaviti negativne trendove.
"Ako nema razultata na jesen, nemam što tražiti u vladi, odlazim!" (lažljivi megaloman)
Čačić!!) "Zagreb na Savi" postaje "Zagreb na Mirogoju i Miroševcu"! čka je i on sam spominjao, odvratni cinik, i neke redove u mrtvačnicama odnosno grobljima!
Bajiću, oduzeti nekima iz vlade putovnice - hoćemo li se opet naganjati s Austrijancima da nam ih vrate,a onda gledati sudske trakavice od dvije- tri godine...??
Nebo, otvori se, zemljo, otvori se!
Neće otići, držat će se grčevito za fotelju ministra , I PPVRH-a KAO I NEKI DRUGI MINISTRI!
Ići će se prema tehničkoj vladi, dovesti MMF, i onda smo najebali kao crni mački...Naravno, do tada će se HDZ poprilično oporaviti, i početi s nebulozama iz Tuđmanova vremena... a onda, ako naiđemo na budale u susjedstvu, zaratit ćemo...
Nesposobne vlade, a nije samo naša nesposovbna na ovim prostorima, jedino što mogu, kada se suoče sa strahovitom bijedom i nezadovoljstvom naroda, do gurnuti narod u rovove...
Već DEJA VU po nekoliko puta, od "Barake Pet be", do danas...
---
Stvarno, koji nas gadovi vode??? I mi, jesmo mnogi bukve ili ovce, kada dozvoljavama do nas vladari vrijeđaju, umjesto da s nama RJEŠAVAJU NAGOMILANE PROBLEME OVE ZEMLJE!
Ovo sve može lako završiti nekom varijantom hrvatskog naci-fašizma!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Što reći

o čemu ovaj priča?

http://www.jutarnji.hr/gordan-maras--u-malom-i-srednjem-poduzetnistvu-su...

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

dokaz

ako se uzme kako za poduzetništvo postoji posebno ministarstvo iako je ono dio gospodarstva onda je očito kako politika koju vodi ministar gospodarstva ide na štetu Hrvatske. škver koji za sobom 250 malih tvrtki, metalsku industriju link je zapostavljen. isto tako su zapostavljene sve one grane gospodarstva - sjetimo se samo slučaja Jadrankamen a jedino što se prosperira je građevinarstvo. nisam znala kako je građevinarstvo glavna grana gospodarstva. učili su me kako se gospodarstvo dijeli na industriju (uništena), rudarstvo(nema ga više), poljoprivredu (na koljenima), stočarstvo (na koljenima), ribarstvo (pliva)

w. ;)

Tko je glasao

vrana vrani oči ne vadi

HDZ i SDP velike razlike između njih osim u retorici, pogotovo onoj predizbornoj. tajkuni, više i manje uspješni poduzetnici, koji su svoja poslovna carstva stekli zahvaljujući pretvorbi i prviatizaciji vršenoj na kriminalan način, su članovi HDZ ili SDP ili HNS ili HSS. u antikorupcijskoj metli pred suca su stali oni koji su ostali uz Sanadera i poslije njegovog naglog odlaska. mnogi, nakon par mjeseci koj su proveli u Remetincu su se vratili doma a da nisu niti novčano niti na koji drugi način kažnjeni zbog korupcije. javnosti je dan popis poreznih dužnika. zgodno je kao na njemu nisu oni najveći porezni dužnici i kako je nekima oprošten porezni dug od pet i više godina. možda je čista slučajnost da se radi o članovima HDZ, SDP, HNS, HSS ili njihovim simpatizerima koji im plaćaju predizborne kampanje.
Bandić i 200 prijava protiv njega i nitko ga ne dira, čak ni USKOK. što je najgore on i daljeradi po svome i krši GUP.

w. ;)

Tko je glasao

Moj mali doprinos na temu kadroviranja

ovom vrlo kvalitetnom dnevniku:

http://danas.net.hr/novac/tuze-ga-zbog-16-mil-kn-a-upravlja-nasom-imovinom

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Feniks ptico koja sve vidi

Dobar i kvalitetan pogled na istinu što to danas imamo na vlasti. Još kad bi se svi složili oko toga, pa da krenemo u predlaganja konkretnih riješenja i za politiku,a time i za Hrvatsku. Na žalost onih koji vole svoju zemlju, i previše je onih u ovoj zemlji i na stranicama portala koji su najobičniji navijači s krvi u očima, koji brane "svoje". Meni je jasno da nema promjena u društvu na miran način, ali promijene bi trebali učiniti ljudi kojima nije osobni interes razlog da se stave na čelo države.

Tko je glasao

druže Feniks

milina vas je čitati kad u pitanju nisu ustaše i partizani, JNA i Merčep s armbrustima.
šteta što se trošite na takvim temama jer pljujete sa stilom.

Tko je glasao

Kasno miško na kosovo stiže

Sve je to istinito ali parcijalno, od drveta ne vidiš šumu - zajeb je u sustavu čl.1.st.3. Ustava!

http://pollitika.com/pol-stranke-u-rh-kao-faktor-destrukcije-sustava-i-n...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci