Tagovi

Laži kao temelj srbijanske obrane u Haagu

Srbijanski odgovor na hrvatsku tužbu za genocid na suđenju pred Međunarodnim sudom pravde pun je nategnutih konstrukcija da bi se sa Srbije skinula odgovornost za počinjene zločine u agresiji na Hrvatsku. .
Budući da se Srbija ne može braniti nekim jakim argumentima protiv hrvatske tužbe za genocid prvog dana iznošenja njihove obrane u haaškoj sudnici moglo se čuti niz fabriciranih laži u duhu velikosrpske karakterologije koju je najbolje opisao njihov otac imaginarne Velike Srbije Dobrica Ćosić. On je napisao „Mi Srbi lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.”
Svakako najveća laž koju je prvog dana obrane izrekao vođa srbijanskog pravnog tima Saša Obradović jest da nisu vidjeli ni jedan dokaz za hrvatsku optužbu da su JNA i srpske snage ubile oko 12.500 Hrvata. I ne samo to, nego je on ustvrdio „da takvi dokazi uopće ne postoje“. Kad se srbijanska obrana temelji na takvoj sarkastičnoj laži, onda sve što je on izrekao u obrani države Srbije može biti razumljivo. Po toj logici Srbija nije odgovorna za genocid nad Hrvatima, nego je Hrvatska odgvorna za genocid koji je počinjen nad Srbima posebno u „Oluji“. Očito je da će to biti jedan od glavnih temelja srbijanske obrane i protutužbe bez obzira koliko on bio besmislen, jer postoji niz dokaza da genocid prema hrvatskim Srbima nije izvršila Hrvatska, nego sama Srbija koja je naredila evakuaciju civila prije ratnih operacija Hrvatske vojske. I sam bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj Peter Galbraith je u svjedočenju pred Haaškim tribunalom o slučaju „Oluje“ izjavio da Hrvatska vojska nije mogla izvršiti etničko čišćenje u tzv. Krajini koja je već bila etnički očišćena. U tom kontekstu nižu se i druge konstrukcije srbijanske obrane, kao na primjer da počinitelji zločina nisu bili pod kontrolom Srbije, da Srbija ne može biti odgovorna za zločine prije nego što je 1992. godine stvorena Savezna Republika Jugoslavija, da su hrvatski dokazi krivotvoreni, uključujući i one koji su korišteni pred Haaškim tribunalom koji je oslobodio generala Gotovinu i Markača. Hrvatsku je nadalje optužio da su u njoj Srbi ugroženi, iako je činjenica da u samoj hrvatskoj Vladi ima mnogo više hrvatskih Srba nego je njihov udio u stanovništvu.
Konačno da bi potkrijepio svoje tvrdnje Saša Obradović pozvao se na samog predsjednika Josipovića koji je beogradskim medijima izjavio da Hrvatska nije procesuirala ni jedan zločin počinjen u Oluji i da je glumila suradnju s Haaškim tribunalom. Tako se potvrdilo da izjave predsjednika Josipovića kako bi trebalo odustati od tužbe za genocid nisu bila slučajne, jer on u ovom ključnom međunarodno pravnom predmetu radi protiv vlastite države čije interese bi trebao braniti.
Budući da je proces još u ranoj fazi važno je vidjeti kako će hrvatska strana odgovoriti na srbijansku obranu i njihove optužbe. Tek tada se mogu donositi neki črvšći zaključci o sudbini ove tužbe i srbijanske protutužbe.

Komentari

Laž

Laž velikosrpske politike su i bili razlog za animaciju Srba i velikosrba u Hrvatskoj, kao i za direktne napade iz Srbije na Hrvatsku. Laž im je sredstvo za postizanje ciljeva, ali i za prevaru vlastitih građana.

Tko je glasao

?

"...pozvao se na samog predsjednika Josipovića koji je beogradskim medijima izjavio da Hrvatska nije procesuirala ni jedan zločin počinjen u Oluji i da je glumila suradnju s Haaškim tribunalom."/

Prvo, što nije točno u Josipovićevoj izjavi? U vrijeme kada je to izjavio, to je bila jednostavna činjenica. Kao i "foliranje" haaškog suda.
Drugo, kakve veze ima ta izjava (i činjenica) sa predmetom spora - da li je ili nije Srbija/Hrvatska počinila genocid 1991/1995. godine?

Genocida je bilo ili nije - a to se dokazuje činjenicama,a ne pričama i dokazima tipa "zna se".

Tko je glasao

tko laže taj i krade

laž je osnov svake manipulacije
kad manipuliraš lažeš, tješiš uz put samog sebe i svoju skupinu (istospolnu ili heterospolnu)
dobrica je imao zadatak manipulirati, „duhovno“ osnažiti agresiju
da se sanader prihvatio pisanja umjesto predsjedavanja vladom, vjerovatno bi ovako napisao:
"Mi krademo da bi smo obmanuli sebe, da utješimo drugoga; krademo iz samilosti, krademo iz srama, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, krademo zbog poštenja. Krademo zbog slobode. Krađa je vid hrvatskog domoljublja i potvrda naše urođene inteligencije. Krademo stvaralački, maštovito, inventivno.“

Tko je glasao

Inventivni kradu zakonito i nisu u zatvoru

"Mi krademo da bi smo obmanuli sebe, da utješimo drugoga; krademo iz samilosti, krademo iz srama, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, krademo zbog poštenja. Krademo zbog slobode. Krađa je vid hrvatskog domoljublja i potvrda naše urođene inteligencije. Krademo stvaralački, maštovito, inventivno.“Sanader ne bi tako mogao napisati jer nije krao dovoljno inventivno, budući je završio u zatvoru-tako ti ali "zakonito" kradu SDP-ovci-
evo ukrali su od naroda milijune kuna preko nagodbe s EPH, 2 milijarde kuna od INE na samome startu- prepustili Mađarima umjesto da su povukli u hrvatski proračun, pa Šegon- povukao lovu iz HBOR-a, a tko mu je pomogao-taj ga je branio, prodali su banke, INU; sada dali ZLZ kojekakvima, pa su htjeli HŽCargo dati rumunjskome lopovu, napali su "Mirnu"- jer se tu nisu htjeli nagađati...

Kud ćeš inventivnije od ozakonjene krađe kroz nagodbe, pogodbe, pogodovanja, kupovine luksuznih automobila, privatizaciju HRT-a- SDP-ova televizija,...

Što ene naprave istraživanje i lijepo na hrpu tko je najviše ukrao- pokazalo bi se da je "lijeva opcija" daleko više pobrala- većina tajkuna je njihovih, ali krađa ne ovisi samo o pokradenome, već i tko drži medije, a medije drže oni i dok njihovi kradu viču "dr´šte lopove!

Tko je glasao

pa može pisac takav biti i:

milanović, linić, šuker, josipović, tuđman, mesić, vidošević, bandić, kerum....tako da je možda dovoljno istaknuti ono, apropo dobrice ćosića:

Krađa je vid hrvatskog domoljublja i potvrda naše urođene inteligencije. Krademo stvaralački, maštovito, inventivno

Tko je glasao

Da proglasili smo

Da proglasili smo državu, i toliko smo bili zadovoljni tom činjenicom da smo sami sebe počeli nagrađivati imovinom građana Hrvatske, nakon što smo je iz društvenog vlasništva pretvorili u državno vlasništvo, odnosno, HDZ i SDP sad, jučer i u buduće rasprodaju "državno" jer Oni su osvojili vlast, a to po njima znači PLJEN, jer kao su im građani dali to pravo. To je napredna vlast koja je od ideološko komunističke naglo postala najnaprednija proeuropska, jasno kao i uvijek samo na riječima ili pak na djelima kad treba djelovati protiv tradicije i običaja većinskog naroda Hrvata.
A krađa je i kad putem politike pojedinac skoči na mjesto recimo ministra, na koje mjesto nikad ne bi došao ni po svojim sposobnostima, ni po svojoj čovječnosti ili služenju građanima.

Tko je glasao

@3103

Proraočanstvo Brune Bušića:" Ne znate vi kakvi smo majstori kada Hrvat Hrvatu krade..!"(otprilike tako glasi ta proročanska rečenica).

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Nije problem kad

Nije problem kad Hrvat Hrvatu krade, već je problem što se ne procesuira i sudski kazni svaki takav Hrvat. Režim vlasti od 1990. do danas je to dozvolio i danas dozvoljava i ne procesuira. Samo suđene Sanaderu i Polančecu je:dršte zeca.

Tko je glasao

Mislio je na one koji su ga i ubili!

" Ne znate vi kakvi smo majstori kada Hrvat Hrvatu krade..!"uglavnom je mislo na Hrvate u tadašnjoj vlasti- uostalom, takvi su ga i ubili za srpske gazde, koji su velikim dijelom, ili njihovi nasljednici to i potvrdili nakon DR!

Tko je glasao

uglavnom je mislo na Hrvate u

uglavnom je mislo na Hrvate u tadašnjoj vlasti- uostalom, takvi su ga i ubili za srpske gazde, koji su velikim dijelom, ili njihovi nasljednici to i potvrdili nakon DR!

Jučer ti je Karamarko lijepo objasnio da nema kolektivne odgovornosti i da ne možeš sve pripadnike SKH i njihove nasljednike okrivljavati. Pogotovo ako nasljednici pripadaju HDZ-u.

Tko je glasao

Citiraju ih , a proganjali su ih

Jučer ti je Karamarko lijepo objasnio da nema kolektivne odgovornosti i da ne možeš sve pripadnike SKH i njihove nasljednike okrivljavati. U programu HDZ-a nije krađa, a odgovorni pojedinci su krali.
U programu SKJ/ SKH bilo je i ubijanje svih koji su im predstavljali zamišljenu opasnost i prijedloge o tome su odrađivali na svojim sastancima, a područje djelovanja nije im bila SFRJ, nego cijeli svijet- imali su svoje ubojice baš svugdje!.
Svakako da nisu odgovorni- obični članovi, ali Partija je jer je to organizirala, opreamla ljude,plaćala!

Pogotovo ako nasljednici pripadaju HDZ-u.To i kažem- sve zlo potječe od SKJ/SKH gdje god da su se infiltrirali.

Dakle, odgovoran je skup- presjek HDZ-SDP koji se sastoji od bivših komunista i njihova podmladka, i zato nije u redu optuživati domoljube, jer među njih su se infiltrirali komunisti koji su ostali isti.

Sanader je njihova izmišljotina, a naivci su naivno odradili za njih.
Lex je sve pokazao i dokazao- izašli su na vidjelo.

Što je perverzno- oni koji su proganjali i zatvarali V.Gotovca, sada ga uzdižu pred ostalima i navode njegove riječi kao svetinje, a puno onih koji su zaslužni i za smrt hrvatskih disidenata- navode njihove riječi da ojačaju "svoje kritike" prema istinskim domoljubima!?
To licemjerje je poznato!

Tko je glasao

Ma daj?!

S obzirom da sveudilj trkeljaš jedno te isto, sigurno ti neće biti za svakoga poimence s ove liste objasniti i razjasniti njegovu SKJ prošlost - http://www.jutarnji.hr/svi-sanaderovi-izvrsitelji-bez-kazni-i-optuzbi-sa... . Navali ppetra, jedva čekam...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ima daleko krupnijih igrača u Kukurikavaca

Tko je radio s EPH?
Samo taj dug nadilazi veliki dio ovoga popisa. A oprost 2 milijarde kuna ININOG novca i poklon Mađarima, da ne osude za nesreću u Mađarskoj?
Nema smisla nabrajati, ... dobro pretežu u iznosima, ali provalače pljačku kroz zakone. Međutim, stići će i oni na red kada profunkcionira pravosuđe!

Tko je glasao

@ppetra

Koliko shvaćam kontekst te rečenice Brune Bušića prije je mislio na Hrvate u budućoj, samostalnoj Hrvatskoj, nego na tadašnju vlast u Republici Hrvatskoj. Iako, uvjeren sam da su tada već počele vježbe, posebno nakon smrti Tita, za nevjerojatne pljačke koje su počinjene NAKON 1991.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kontekst je jasan

U toj izjavi, za koju nije utvrđeno je li apokrifna ili originalna, kontekst je sasvim jasan: on govori o samostalnoj, neovisnoj i međunarodno priznatoj Hrvatskoj.

Tko je glasao

Bruno je znao Tuđmana!

Rekao je Bruno- "dajte tome čovjeku (Tuđmanu) 3 sekunde i stvorit će Hrvatsku"!

I bilo je tako!

Tko je glasao

Nije bila tabula rasa

Draga, nije ju on stvorio. Ona ti je već postojala i imala 45 godina svoga najvećega povijesnoga prosperiteta i najveće državne samostalnosti da se brine za vlastitu sudbinu, što se više nikada neće u toj mjeri ponoviti.

Operetni general-povjesničar samo se stavio (bio stavljen?) na čelo pokreta koji je skrenuo povijesne tokove u blato, pokvario ono što je u njoj bilo dobro, a potencirao ono loše.

Nije ti on baš neki cvjetić za mirisanje.

Tko je glasao

Hrvatski Viktor Orban!

Draga, nije ju on stvorio. Ona ti je već postojala i imala 45 godina svoga najvećega povijesnoga prosperiteta i najveće državne samostalnosti da se brine za vlastitu sudbinu, što se više nikada neće u toj mjeri ponoviti.Nije bila svoja država, već su je vodili, a tko- ubojice stotine tisuća hrvatskih građana, kradljivci tuđih kuća, zemlje, šuma, tvornica,....
Tuđman je RH postavio na političku kartu Europe, a Hrvati znaju i cijene to.

Neka je bio stavljen, ali je odigrao kako im se nije svidjelo.
Neka i sada stave jednoga takvoga, ili neka dođe sam- npr. neki makar hrvatski Viktor Orban!

Tko je glasao

argh...

... naravno.... danas ne postoji ni jedan Texas ni California.... ne postoji Krim... ne postoji Bavarska, a bogami ni Baskija - svi oni čekaju svog Tuđmana da ih stavi na kartu.

Eto, svoja smo država, vodimo se, a ti stalno nešto - zakeraš. Čemu, baš nam super ide.

p.s. Jesi li kupila novi Bravo? Imaš veliki poster Viktora Orbana u njemu, taman za staviti na vrata spavaće sobe.

Tko je glasao

Otrovne biljke u kompost!.(((

Eto, svoja smo država, vodimo se, a ti stalno nešto - zakeraš. To je samo prva faza. Druga je maknuti od nje one iz bivše države- djeluju kao otrov.

Čemu, baš nam super ide.Zbog otrova koji treba protuotrov!

Imaš veliki poster Viktora Orbana u njemu, taman za staviti na vrata spavaće sobe.Viktor je pravi Mađar , a RH treba Viktor Orban koji će biti pravi Hrvat, ane ovi GMO, ili s mjestom proizvodnje u YU tvornicama!:)))

Tko je glasao

je da cijene ga kao dobricu u srbiji

ti si potpuna topčina
ma šta je odigrao, nije uspio odigrati kako im se svidjelo - vukovar je ostao u hrvatskoj
a ni miloševiću nije uspjelo sa srebrenicom
neki dan si spomenula načrtanije

one načrtanije koje piše onaj čeh za rusiju

tuđman i milošević nisu uspjeli provesti šta su načrtati na salveti

nastavak izgleda slijedi

Tko je glasao

Sada će se i Putin dogovoriti da izgubi rat kao Milošević.((((

Lijepo se Milošević dogovorio s Tuđmanom da izgubi rat.

Možda se i Putin isto tako dogovori da izgubi rat od recimo Klička!

Tko je glasao

ne, to je rekla Ankica...

... a i to ne za Hrvatsku

Tko je glasao

Jel' to rekla za Domovinu dd

Jel' to rekla za Domovinu dd ili kako li se vec zvala jedna od firmi od djece Tudjman.
BTW, Petrice, ako itko nije imao veze s KPH/KPJ/SKH/SKJ, onda je to bio Sanader. Pola familije su mu casne i svecenici jer ih doma nisu mogli hranit, a prije '90 je zivio u Splitu u nekoj barakici od par kvadrata bez zahoda na zeljeznickom kolodvoru. Molio i kumio komunisticku vlast da mu da daju nesto primjerenije, al ovi nisu htjeli.
A sad usporedi to s Tudjmanovima- zive u konfisciranoj zidovskoj vili na Pantovcaku, Franjo direktor nekog instituta kojeg su izmislili samo za njega, djeca imenovana po partizanskim bitkama mu se provode i seksaju po cijeloj bivsoj drzavi (doduse najvise po Beogradu) itd.

Tko je glasao

A kod koga je živio u

A kod koga je živio u Beču?"

Ono sve što dalje navodiš je dokaz da je bio odličan kandidat za prijevaru biračkoga tijela. Odigrali su po receptima starih majstora!

Tuđman ga je otjerao, kao još neke koji su se poslije nejgove smrti ugnijezdili u HDZ i odigrali "rasturanje HDZ-a iznutra, jer izvana nisu mogli!
A sad usporedi to s Tudjmanovima- zive u konfisciranoj zidovskoj vili na Pantovcaku, Franjo direktor nekog instituta kojeg su izmislili samo za njega, djeca imenovana po partizanskim bitkama mu se provode i seksaju po cijeloj bivsoj drzavi (doduse najvise po Beogradu) itd.a koji partizanski generali ne žive po konfisciranim zgradama. Imaš i običnoga puka koji živi u konfiscirfanim zgrada. Ta to je bio običaj SKJ. Što se čudiš!

To što mu se kćerka zvala po partizanskoj bitci, je samo plus- čovjek je bio istinski antifašist!
Nakon što postanu punovlejtni roditelji nisu odgovorni za svoju djecu. Tuđman je žvio u Beogradu i to što se dalje događalo je sasvim normalna stvar.

Tko priča o Einsteinovoj djeci? Kome su ona važna?
Tako i o djeci bilo kojih poznatih osoba!
A s kime se ona seksaju, još je manje važno!

Što je imao Tuđman?
Daleko manje nego je zaslužio,

Da su se Hrvati s njime dogovoarali o poslu stvaranja države, i da im je to mogao jamčiti nastanak države, dobio bi tisuće puta više nego što mu ima cijela obitelj!

Ne znam, što toliko zapinju za imovinu Tuđmana, pa bogatiji su predsjednici nakon njega!

Tko je glasao

Mislim da nije nikad zivio u

Mislim da nije nikad zivio u Becu, a u Innsbrucku je zivio kod fratara. Sigurno mu nije bilo financijski lako kad je morao trgovati pornografijom.
Nije bas da ga je Tudjman izbacio iz bilo cega, bio je on i tada aktivan. Medjutim, mozda je Tudjmanu bio pun kufer Sanaderovih- jedne casne hrvatske katolicke obitelji koja je dala nebrojeno fratara, svecenika i casnih i nije nikad bila dijelom komunistickog establismenta jer je njega pokazivala u losem svjetlu- kao totalnog konvertita koji je cak i djecu preimenovao '90, a iz Ankice napravio postenu zenu tek negdje '90ih nakon cetrdesetak godina zivota u grijehu djavoljeg komunisticnog svjetovnog braka.

Tko je glasao

Krivo misliš! Netko se sjeti

Krivo misliš!

Netko se sjeti Boga pred samu smrt, a netko ranije.
A neki nikada- njihov problem!

Iz mržnje ti se svašta izrodi, pa i ovakve brljotine koje si napisao!
Tuđman je za sve vas bio i ostao penicilin!

Dok su se Jugići snašli već su se našli u samostalnoj Hrvatskoj!

Tko je glasao

Jugići...

Ti si kenjalo na kvadrat.

Koliko je ono bio postotak ZA na referendumu davnih godina? Ljudi su željeli, željeli su nešto - ali nisu željeli ovo.

Tko je glasao

Koliko je ono bio postotak ZA

Koliko je ono bio postotak ZA na referendumu davnih godina? Ljudi su željeli, željeli su nešto - ali nisu željeli ovo.
Kolega hvala na ovom tekstu.

Otkad je ovo zadnjih tjedana onaj naci Rus odlučio zajahat afroamera koji se sagnuo tražit sapun van Sirije, odnosno otkad je sukladno zavladao taj neki pun mjesec kad izranjaju vukodlaci, vampiri i ostale komunjarske beštije, gornji tekst napokon otkriva narav i motiv todoroslavenskih težnji u ovoj priči.

Naime, vi komunjare i jugonostalgičari nikako ne razumijete da u najkritičnijim trenucima u povijesti RH (nazovimo taj trenutak imenom danas) u RH se javlja određen postotak ljudi koji bi radio protiv vlastite države.

Poanta je da taj postotak deset puta manji od postotka građana koji su imali sukladan odnos s bivšom državom u njenim špica nenadjebivim najboljim slavnim vremenima.

Tako da "nisu željeli" jeste tvoj bahati i licemjerni pandan svemu što zamjeraš kolegama ovdje na sajtu kad govore "u ime naroda".

Tko je glasao

Kako je to ministar rekao. " I ja bih krao da imam prilike!"

Krađa nije vid našega domoljublja, nego je kradljivci koriste raznorazne maske pri krađama, pa će se tako maskirati i u domoljube.

Valjda razlikuješ maskotu, od onoga što je ispod nje!

lLopovi su često inteligenti ljudi, ako su izvan političke kaste. Lopovi u sklopu političke kaste ne moraju biti ni inteligentni niti domišljati- oni imaju lagan posao jer im je sve na raspolaganju, a puno ih je i na mjestima koja bi trebala hvatati i otkrivati lopove, pa su i zbog toga u toj klasi tako mnogobrojni.

Uostalom ostali su običaji iz bivšega sustava- većina je razvlačila što je mogla iz poduzeća, a na tome su odrastali i na tome su se učili: ničije i svačije, "ako ne uzmem ja bit ću budala, jer drugi uzimaju".

Nije bilo šefića koji u PIK-ovima nije imao svoju zemlju: pa onda uz državnu- obrade besplatno njihovu, pa gnojivo, a kada predaju bude više nego što ima i najbolje klase, u drvoprerađivačkima svi su imali kuhinje pa i ugrađivali drugima-besplatno, u brodogradilištima gradele, u pekarnicama kore, vrećice, šećer, ulje, u grafičkim poduzećima papir, blokići, u ...

I kultura krađe se stvarala desetljećima, a ti bi to pripisao 3103 samo novome "domoljubnome dobu!?
Ta isti ti su se samo prebacili po strankama i nastavili sa starom rabotom.

S koje je planete recimo današnji ministar financija?
Iz onoga sustava! Kako je onda radio, na sitno, tako sada radi na krupno, kao i većina.

Socijalizam je to opisivao: "i oni kradu, ali i nama dadu!"

Pa se ljudi naučili krasti i takve navike iz njih jednino može izliječiti rad u svojoj firnmi (kontroliraš da ti ne kradu) ili u tuđoj- kontroliraju tebe da ne kradeš.

Kako je to ministar rekao: " I ja bih krao da imam prilike!"

E takvi misle da baš svi kradu- jer se krreću u lopovskome društvu, a ja mislim da ima dosta ljudi koji ne kradu, te da je na pollitici visok postotak takvih (posebno onih izvan partija)!

Zato krađu pripisivati "domoljubima" je ružno, jer prljaš domoljublje, ništa manje nego oni kojima je ono samo maska!

A tek krađe u INI?
A tek zađtota lopova iz INE?
To ti je sve s dubokim korijenjem u bivšoj državi, a večina vladajućih ima duboko korijenje u sustavu te bivše! Odatle domoljublje= kradoljublje od pokojnice SFRJ koja ga je njegovala kao narodni običaj!

Tko je glasao

moj se gornji komentar odnosio na naslov ovog dnevnika

gdje su svi srbi lažljivci
po logici tko laže taj i krade ispada da su i svi hrvati kradljivci
ali ti sad zastupaš selektivnu tezu:
jedan (malobrojan) dio naroda su ljudi lopine
moja pitanj za tebe i krsnika:
- da li su svi srbi lažljivci? ako ne da li je manjina ili većina lažljiva?
- da li je manjina ili ipak većina hrvata kradljiva?
- da li krsnik manipulira kada piše ovakav naslov
- da li je krsnik lažljivac?
- a da krsnik nije hrvatski srbin?

i na kraju:

da li postoji mogućnost da se pomogne ljudima koji ne kradu i ne lažu i da li ima šanse da takvi prevladaju na balkanu ili ja opet nešto bogohulim?

Tko je glasao

Za početak propisima obvezati stranke na demokratska postupanja

- da li su svi srbi lažljivci? ovi u Haagu što sada pričaju su ortodoksni lažljivci!
ako ne da li je manjina ili većina lažljiva?Ako njihov akademik, koji ih dobro poznaje, i zna njihovu povijst i kulturu tako tvrdi, nemam razloga ne vjerovati mu, pogotovo što Srbi drže do njega!
- da li je manjina ili ipak većina hrvata kradljiva? Mislim da su manje kradljivi od Srba, a to dokazuje i što se događalo u osloboditeljskome ratu. Ipak, budući da su bili u istoj kradljivoj državi-jasno je da su im se razvile te navike.

Nije lažljivac!

a da krsnik nije hrvatski srbin?Da je , opet piše kao Hrvat, dok neki Hrvati-većinom neizlječeni komunisti djeluju kao velikosrbi!

da li postoji mogućnost da se pomogne ljudima koji ne kradu i ne lažu i da li ima šanse da takvi prevladaju na balkanu ili ja opet nešto bogohulim?Ima- kineski zakon za ove ostale.:)))

Pravna država, jer desetljećima smo imali diktaturu i nepravnu državu, a to se liječi upornošću i stvaranjem takvih regula koje zatiru, a ne da potiču lopovluk i lažljivost.

Za početak u rasadništva lopovluka i lažljivosti- u stranke, silom zakona treba propisati- obvezne višekandidatske izbore (zabraniti jednokandidatske)- jer mi ih plaćamo, pa imamo pravo uređivati ih kao učilišta demokracije, a ne poltronizma, poslušnosti, nepoštenja, laktašenja, laganja, kriminala, nametanja nestručnih,...

Posebno HRT treba zakonom zaštititi od samovolje političkih stranaka i izvršiti detaljnu lustraciju tih kadrova!,a bilo bi poželjno da novinari ne budu članovi političkih partiaj , jer su inače u sukobu interesa!
...

Tko je glasao

fiškali, komunisti, kinezi....malko zbrkano

- odvjetnici su rijetke profesije. To su ioni koji su plaćeni da lažu....nema tu hrvat, rus, srbin, grk, finac - jednostavno zarađuju da zastupaju klijenta - sud je onaj koji može i mora razazanati istinu - obično ide uz onaj poznati lik žene vezanih očiju s vagom u ruci....vele da je pravda spora, naročito na balkanu
- koji srbi drže do dobrice, da li znaš broj - svi srbi koje ja znam smatraju ga za nacistu, zlikovca...šta je njihova akademija i tko je u njoj to je javna sprdačina. Potpuno kao i ovdje ne mogeže većina ništa. Ili bježi vani ili niti ne izlazi odavno na izbore...cca 1/3 srbije je vani -tko je god mogao, otišao je
- ja se pak sjećam vlakova koji su svakodnevno iz splita nakon oluje išli u knin, nije trebalo platiti kartu - ljudi su išli praznih ruku ujutro, popdne se vraćali prekrcani
- ok, nije lažljivac, samo vidi crvenu krpu ispred sebe
- veliš neizlječivi komunisti....šuvar je rekao da takvih nema, valjda od kada je umro Koča Popović, a pogotovo od kada je umro Šuvar
- kineski zakon veliš? nije li ono kina komunistička?
- činjenica ti je ovakva u 5x manjoj državi, za 5x manje vrmena mi smo u 5x većem dugu
- kakav za početak....pa već je prošlo skoro četvrtina stoljeća od početka "neovisne"

Tko je glasao

Samo ratna odšteta i isplivali smo!

svi srbi koje ja znam smatraju ga za nacistu, zlikovca...Malo ih znaš-, jer većina bira vjerojatnoga ubojicu ( po navodima njihovih medija) i četničkoga vojvodu za predsjednika, a četnike za vladajuću partiju.

Dobrica je njihov ideolog, pa ga očito vole oni koji su birali njegove sljedbenike!

- ja se pak sjećam vlakova koji su svakodnevno iz splita nakon oluje išli u knin, nije trebalo platiti kartu - ljudi su išli praznih ruku ujutro, popdne se vraćali prekrcanineki su išli vratiti što su Srbi, kada su ih potjerali odnijeli iz njihovih kuća. Misliš li da su Hrvate dočekali namješteni njihovi stanovi iz kojih su morali pobjeći u progonstvo!
Daj ne briši što je prvo bilo- Srbi su protjerali i opljačkali hrvatske kuće, sva mjesta koja su okupirali, a ti sada zamjeraš što Hrvati nisu čuvali njihova "ognjišta". kakvi pokvareni dvostruki kriteriji. nije li i tebi Dobrica u nekakvome rodu?

Nažalost naši nisu mogli vratiti traktore, jer su im ih Srbi odvezli u Srbiju.

Hrvati su ponijeli vrećice i vlastiti život, ako im ga nisu stigli uzeti, aSrbi su se lijepo odvezli na traktorima!
Ostali su nam dužni oko 35 milijardi dolara, a ti o kokošarima!
- činjenica ti je ovakva u 5x manjoj državi, za 5x manje vrmena mi smo u 5x većem duguNeka Srbi samo plate što su porušili i gotovo da smo u plusu.

Što žmiriš/žmirite-oni koji imaju slične "argumente", na štetu koju su nam uzrokovali?

Pravi ste mutikaše. U obrani Srba. oprostili biste im taj dug, aonda zbog tih novaca optuživali hrvatsku državu.

Strašno licemjerno!

- kakav za početak....pa već je prošlo skoro četvrtina stoljeća od početka "neovisne"Što je to u životu jedne države? Još se nismo očistili od šljama bivše koja ju guši svojom zloćom i "šurovanjem", čak i s četnicima"!

Pa u Jugi smo bili skoro stoljeće, a bilo bi kao da nije postojala da se riješimo Jugoslavena koji joj pale "žrtve paljenice" namjernim upropaštavanjem svega-s mjesta na koja su se uvukli preko svojih mreža!

Koliko su moćni uvjerili smo se odmah po ulasku u EU u sukobu s EUN-om!

Tko je glasao

lžljvc

3103

Glpn lžljvč,
tk mnplr, v l j. Ngdj nsm nps d s sv Srb lžčljvc, ng d njhv brn hg pčv n lžm. Bdć d lžt, jst l v Srbn l Hrvt, nj btn, btn j d st mnpltr lžljvc.

Tko je glasao

s ponistre se vidi krsnik

šjor krsnik, kad ovako lipo i šesno sve smistiš oma mi srce zapiva

aj neka, neka nije u naslovu,.... u produžetku ide citat „velikog maga“ nacizma koji trabunja sa SVI....

a ti kao slučajno koristiš usvom tekstu

Tko je glasao

ne samo na ovaj naslov

na razne krsnikove naslove dnevnika koji su manipulativni

Tko je glasao

ajde ti meni reci

@ppetra

To ti je sve s dubokim korijenjem u bivšoj državi, a večina vladajućih ima duboko korijenje u sustavu te bivše! Odatle domoljublje= kradoljublje od pokojnice SFRJ koja ga je njegovala kao narodni običaj!

Daj dokumentiraj ( a ja ću potkrijepiti isto tako dokumentima ) kaj je to Titek fkral i ostavil svojoj obitelji ? Koji imetak je on imao na svoje ime, a koji su imetak stekli Hrvatski predsjednici i podijelili djeci. Imal je dve pudlice, vinograd u Samoboru, a u "njegovim rezidencijama šepurili su se i šepure se naši predsjednici.
Očito ti je jezik brži od mozga.

Tko je glasao

Tito se nakrao toliko -da RH još vraća okaradenima pokradeno

kaj je to Titek fkral i ostavil svojoj obitelji ?Ma daj @boltek, što si naivan- imao si čovjeka koji je imao obitelji koliko hoćeš, a čak su pričali i o nekim obiteljima kakve danas propagiraju "napredni" ili odzadni kako ti se više sviđa.
On je bio hedonist kojega je bolila briga za sve, osim za samoga sebe. Jovanka se otimala za dio njegove ostaštine. Čovjek je bio napredan- nije morao imati vlasništvo na sebi -bilo je državno, a on je imao, sa svojom KP, sve -cijelu državu. pa i živote svih državljana u svojoj ruci.

A ukrao je sve što je nacionalizirano i dijelio kako se Partiji svidi, ali tebi kao bivšemu komunisti to nije smetalo- "fuj ti kapitalisti". Krađa je bila običaj vlasti KP, s njome je počela vlast, a i nastavila ubacivši svoje članove tamo gdje je lako puno krasti-dakle u vlasti!

Očito ti je jezik brži od mozga.@boltek, okorjeloj komunističkoj svijesti je "eksproprijacija eksproprijatora" naziv za ono što je ljudima naziv- pljačka i otimanje, a masovna ubojstva, nakon ww2, im je partijsko provjetravanje i zaštita države, a ne masovna ubojstva.
Ne mislim da će ti se ispod zagorjele pokorice mozga nešto prosvijetliti, jer komunizam je gori od kravljega ludila- pretvori mozak u splačinu, a ne u spužvu!

Tko je glasao

Boltek, Krali su svi, od

Boltek,

Krali su svi, od poslovođe u dučanu do naj višeg vrha.

Nije bilo gradilišta a da se nije sa materjalom i radnicima sa tih istih izgradilo par kuča.

Držali su novčeke u vrečama za smeče, a na kraju su te iste završile na Jakuševcu.

Kad danas pogledam su svi sineki nekadašnjih funkcionera, direktora, oficira i poslovođa, dobro stoječi ljudi sa ne malim imetkom.

Tko je glasao

skvikač

pa super da su krali
tako su doprinjeli raspadu mrske umjetne tvorevine
da nisu krali i lagali ona se ne bi raspala
zar ne?

Tko je glasao

Jugoslavija

Jugoslavija se raspala radi urušavanja Partije i urušavanja socijalizma kojem su opet najviše doprinjeli članovi Partije- funkcioneri. To slično se i danas događa što od starih članova Partije, što njihovih sinova ili njihovih učenika tip Sanader.

Tko je glasao

sanader nije bio njihov učenik

a ni kerum, oni su samo obični lopovi u prilici
i još nekolicina ne pripada dinastijama ... zato i jesu prvi za otstrel
ali su isti ljigavci zadnjih 4 desetljeća u bih, srbiji, rh
ono što su radili njihovi tate su pičkin dim prema onome što su u ratnom vihoru dogovorile bratije (bratstvo i jedinstvo tu je čvrsti savez) pod krinkom politike
mudroslovi koji će nasapunati "ideologiju", napisti scenarij, scenografiju staviti daleko od svojih guzica, da mogu sa sigurne udaljenosti gledati na TV-u, upregnuti nešto glavnih glumaca u vidu karađića, mladića...., e tim mudroslovima treba hrpica novinarčića za "duhovnu obnovu"

dakle, urušavanje partije i socijalizma je bilo zbog krađe

inače milijun puta humaniji sustav koji očito nismo znali cijenti

krađa i pranje grijeha u crkvi idu ruku pod ruku - pitaj markićku ako ne vjeruješ

zato i jest 100x više eskalirala od onda

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci