Tagovi

Laprdanje o kapitalizmu koristeći elemente totalitarne ideologije

Zašto "političke stranke"?
Izraz politička stranka je stavljen pod navodne znakove jer se ona organizacijska forma koja postoji, prema zakonu i praksi, ali ne i prema stvarnim sadržajnim obilježjima. Forme koje postoje ne mogu se nazvati političkim strankama iz nekoliko razloga.
Nemaju cjelovitu i funkcionalnu ideologiju, organizacijski sustavi su im zaostali, nedemokratski i imaju centralizirano i nekvalitetno odlučivanje pa stoga ne ostvaruju svrhu koju im definira ustav i zakoni - razvoj države. Zakonsko okruženje „političkih stranaka“ i njihovih članova kada dođu na vlast je rudimentarno i omogućava brojne devijacije na štetu građana.

Zašto "političke stranke" koriste izraze konsenzus i integracija?
Jedinstvo, zajednički i istovjetan stav svih (većine) o nečemu, je riječ hrvatskog jezika koju je koristila komunistička partija.
Konsenzus nije hrvatska riječ i koriste ju HDZ i SDP, ali i druge stranke. Iza riječi jedinstvo i konsenzus nalaze se jednaka objašnjenja pojmova .
Bratstvo, povezanost ljudi (elemenata organizacije, države) oko zajedničkih vrijednosti, ideja, djelovanja je riječ koju je koristila komunistička partija i koja je bila prema komunistima namijenjena okupljanju oko plemenitih ideja.
Riječ integracija koriste HDZ i SDP, ali i drugi. Opet je riječ o jednakim pojmovnim sadržajima.

Jedna „politička stranka“ nastoji se prikazati da je bolja od drugih i zato koristi drugačije riječi. No, to ne znači da stvarnost slijedi njihove neživotne i glupe govore.

Partizani i ustaše preživjeli su i komuniste i „političke stranke“ iz novog državnog sustava i trajat će još dugo.
I u starom sustavu Jugoslavije se raspravljalo i djelovalo po konceptu: mi-oni, partizani i ustaše. Znači jednak element ideologije postojao je u „totalitarnom režimu“ i postoji u „demokratskom režimu-„.

Bit je teškoće države u tome da novoj i staroj državi identičan velik broj ideoloških obećanja i stvarnih nedemokratskih elemenata utkanih u zakonima i djelovanju vlasti.

Dokazi o tome što je postojalo i postoji
Korištenje stranih riječi i zanemarivanje korištenja riječi vlastitog jezika je jedan od procesa dezintegracije kulture i degradacije građana. Ono što čine vladajući – dezintegraciju i nejedinstvo suprotan je proces od onoga što sadašnje ideologije trabunjaju i na što pozivaju građane.

Do sadašnjeg lošeg stanja je došlo jer je postojao konsenzus da se država uništava. Niti jedna društvena grupa nije ozbiljno i dugotrajno djelovala protiv bilo kojeg procesa uništavanja.
Odgađanje „reformi“, odnosno često površno prčkanje u izmjenama zakona je dokazi da je postojao konsenzus da se reforme ne rade.

Pitanja osobnog izbora u ideologiji
Pitanja svjetonazora (osobnih vrijednosti kojima osoba odlučuje što im je važno) su pitanja prvenstveno vezana s osobnim izborima pojedinaca i samo su manji dio ideologije koja se implementira u zakonima. Pitanje svjetonazora koja se ne reguliraju zakonima vladajući namjerno ističu u medijima u prvi plan, da bi se sakrila rasprava o pitanjima prihoda i uzimanja od građana. Pitanja svjetonazora koja se uređuju zakonima se odnose većinom samo za dio građana, o njima se „političari“ rijetko izjašnjavaju u izbornim kampanjama, a nasilno (preglasavanjem) ih sprovode kad zavladaju parlamentom. Tada ih konsenzus ne zanima.

Unaprijed se ispričavam na urječenju (izboru riječ i izraza) slijedećeg odlomka. Pitanja abortusa, registriranih zajednica, ustaša i partizana,... se uvijek rješavaju ili nasiljem zakona nad dijelom građana, a unatoč zakonima ostaju kao vrijednosti i opredjeljenje dijela građana.

Mislite o karakteristikama države u kojoj živitee
Pitanja za odgovore u kojima će biti sadržaji, važni dijelovi ideologije koji utječu na život građana direktno bogateći ih ili siromašeći i koji su napisani u zakonima te koja su suprotni načelima "deklarirane ideologije" vlasti.

Koliko su sadašnje ideologija SDP I HDZ podudaraju sa ideologijom komunističke partije?
Koliko su ideologije SDP i HDZ identične?
Što kada se tvrdi da je neka stručna odluka politička.
Što kada se tvrdi da je neka odluka koja pogoršava konkurentnost poduzetnika politička?

Razlika političkih stranaka i „političkih stranaka“
Jedna od svrha političkih stranaka je stvoriti za neke osobe, grupe povoljnije pozicije za stjecanje materijalnog bogatstva. Ali ta zadaća nije spomenuta u zakonima.
A pravila zakona koja bi trebala regulirati to za državu rizično područje javljaju se u jedno cifrenom postotku od potrebnih 100%.

Ukoliko zadaće i ovlasti organizacija te njihovo činjenje ne odgovaraju svrsi organizacije po kojoj se ona zakonski naziva, suočeni smo vrstom organizacije čiji naziv nije točan.

Kada politička stranka "nagrađuje svoje članove " od dodane vrijednosti koje je stvorila za državu to je u redu jer participiraju na bogaćenju građana i jer politička stranka ostvaruje svoju svrhu.
Kada „politička stranka“ smanjuje imovinu države i zadužuje ju te otima od države, građana i poduzetnika,onda države počinju propadati, a ona postaje organizacijski parazit i uništavač.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci