Tagovi

Lako je biti "Vidoviti Milan" kad su Srbi u pitanju

[Slika]

Od većih tekstova na mome epovima opjevanom i slavom ovjenčanom blogu, samo "Šuvare ustašo!" nekim čudom nije objavljen na Pollitici. Zašto? Ne sjećam se. Vjerojatno se radilo o malo dužem odgovoru na nešto u nekoj raspravi, koji je kasnije dorađen i ilustriran, ali zašto ga nisam i ovdje postavio, iskreno, pojma nemam. No kako to već biva, e čudnijeh li puteva gospodnjih, razlog mi se pred nekoliko dana ukazao sam od sebe. Providnost je jednostavno čekala bolji trenutak :-)

Kako ćete vidjeti u nastavku, taj "bolji trenutak" je nastupio. Zato, evo prvo izvornog dnevnika, istina za potrebe nestrpljivog publikuma i snažnije poante malo skraćenog, a nakon njega slijedi... šećer na kraju :-)

"Šuvare ustašo!" (03. srpnja 2011.)

Tzv. Samostalni srpski tjednik Novosti, nekad zvan Feral Tribune, objavio je još jedan zanimljiv članak "Interview s krumpirom", u kojem opet žestoko grize blentavu ručicu koja ga hrani.

Okej. Na stranu što se frustrirani novinari oduvijek vole igrati pravnika i sudaca, na stranu što je Sanaderov/Ježićev Novi list, jednako kao i većina izdanja Pavićevog EPH, od te "kupovine" i uopće od Sanaderove vladavine, još gore hrvatofoban negoli ikada prije (uglavnom zato što su ex-Fekalovci redom prešli u tzv. mainstream medije i sad ih, onako kao agent Smith iz "Matrixa", sve pokušavaju pretvoriti u sebe, u svoj tragikomično degenerični i anakroni jugoslavenski filosrpski "računalni program") – ali po mom skromnom mišljenju, Ježićevih dvjesto tisuća su obična kap u moru od oko dvadeset pet milijuna kuna, koliko je koštala Josipovićeva kampanja. Zato bih rekao da ovaj Ivančićev tekst ima posve drugi povod, zapravo dva.

Prvi, Medvednica.

Ove godine na Dan... hm, nečeg, po prvi put nakon Mesićevih 10 olovnih godina bijednog jugoslavenskog deja vu mraka, kompletni državni vrh otišao je na "Tuđmanov" Oltar domovine na Medvednici i položio vijence.

Fekalovci to jednostavno ne mogu otrpjeti. Za agent-Smithovske vampire, to je kao da ste ih polili svetom vodicom, ili kao da ste im doveli "ustašu" Nea da ih sve redom išamara i išuta nogom u guzicu :-)

Drugi, Josipovićev interview za Večernje novosti.

Neću analizirati, nema potrebe. Uza sve svoje nevjerojatno naivne iluzije i odavno viđene i u povijesnoj ropotarnici isprobane političke zablude, Josipović između redaka ipak kaže ono što je jasno svima – da je haaška presuda hrvatskim generalima obična sramotna nakarada koja ni s pravom, ni s činjenicama, ni s elementarnim zdravim razumom, nema baš nikakve sveze.

Još jedna debela crvena (s crveno-bijelom šahovnicom) krpa pred fekalnim očima. Sjećate se što je Mesić napisao u Novom listu nakon reakcija državnog vrha na presudu? Citiram: "...Izjavljivati na političkoj razini kako je presuda neprihvatljiva za Hrvatsku, govoriti o tome kako je Hrvatska bila na optuženičkoj klupi, to nije samo neozbiljno, to je politički opasno..." Na isti način, upravo orgazmično ushićen haaškom eskapadom, kopitnuo se još jedan ex-Fekalovac, Marinko Čulić.

Kužite?

Njihova intencija nikada nije bila pronaći i kazniti krivce za hrvatske ratne zločine. Jebe se njima živo za "nevine žrtve" i slične žvake. Oni su htjeli i hoće dokazati da Hrvatska nije vodila obrambeni rat za nezavisnost, nego da protjera Srbe.

Od Borisa Budena u Arkzinu 1996, preko nekih sudionika "trećejanuarske revolucije" 2000, pa sve do izjava Save Štrbca nakon presude generalima, sve je to jedna ista priča – ona koju su nam ispričali Memorandum SANU i Slobo Milošević.

Pakiranje je, istina, drugačije, zapravo mijenja se po potrebi, ovisno o okolnostima i povijesnom trenutku. Namjesto kokarde s dvoglavom kokoši, tu je crvena zvijezda petokraka, namjesto tenkova i aviona, tu je "borba za ljudska prava", namjesto "Slobodane pošalji salate...", sad nam na debilno rvacko uvce pjevuši "jugoslavenski" Big Brother, ali sadržaj je u osnovi ostao jednak. Vuk Karadžić, Nikola Stojanović, Draža Mihailović, Aleksandar Ranković... Boris Tadić. Jučer, danas, sutra.

Oduvijek...

...A kad je to napokon učinjeno, nakon što se kompletni politički i obavještajni stroj Njezine omnipotentne otočke Ekscelencije toliko uznojio i uspuhao da slomi i zgazi neposlušni duh tamo nekog izmišljenog nazovi-naroda veličine jednog osrednjeg grada, vot d fak dej kikd ar es u nogometu, gad demnid, tko je sad taj neki Josipović da to ne prihvaća?

Moolim, štaa? Zar mu nismo stavili tamo tog nekog Dejana nekako, da mu suflira i objasni šta treba reć’ i mislit’, bre? I koji dik radi taj madrfakn Desić? Šta? Dobro, Mesić, onaj što smo mu sve redom njuzpejprz i televižnz pokupovali i ljude namestili gde treba, bre? Džizs Krajst, pa šta je ovo, jebemu sunce kalajisano!? :-)

Dakle, pripazi se, Josipoviću. Nastaviš li tako, dogodit će ti se isto što i Šuvaru 1989. Ne vjeruješ mi? Pa kriptočetničke spodobe po forumima već te zovu luburićevcem i nacistom.

Mislim, ono, iskreno, baš me briga. Ali nemoj poslije reć’ da te nisam upozorio :-)
...

Fino. A sad, kako sam obećao, vrijeme je za malo "Rekoh vam!" likovanja. Moja oduvijek apsolutno omiljena i obljubljena novina, bivši Feral Tribune, sada mnogo preciznije nazvana Srpske Novosti, objavila je još jedan vrlo sličan tekst "Osvetnik s Pantovčaka".

Mila majko, čega tu sve nema. Iz pera bivšeg fekalovca Ivice Đikića, inače Mesićevog biografa-ulizice, doznajemo da se "razjareni" predsjednik države Ivo Josipović "upeo da zagorča život novinama... (Srpskim Novostima, op. MKn) i Srpskom narodnom vijeću", da je "svoju funkciju shvatio kao poligon za spletkarenje na najvišoj razini", da "smišlja kako napakostiti novinama" (Srpskim Novostima, op. MKn), da "svojim sugovornicima – u rasponu od utjecajnih novinara do visokorangiranih državnih funkcionara – off the record širi izmišljotine o ovom listu", da "zagovara da se... prekine dotok javnih para novinama... (Srpskim Novostima, op. MKn) i njihovu izdavaču", da je "zaboravio na svoje ovlasti i na civilizacijska dostignuća" i da se "upustio u zakulisne rabote čiji je jedini cilj da se uguši jedan neposlušni medij" (Srpske Novosti, op. MKn).

I to sve samo u prvom odlomku teksta :-)

Podsjećam, radi se o jednoj od udruga Srba u Hrvatskoj, Srpskom narodnom vijeću (SNV), kao i Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci, zapravo uglavnom jednoj te istoj družini koja ima svoje novine "Srpske Novosti", milošću Sanader-Mesićevom financirane iz hrvatskog državnog proračuna, i kojoj su Jaca, Šeks i ini detuđmanizirani HDZ-ovci nedavno u pravom staljinističkom maniru htjeli darovati politički ekskluzivitet za predstavljanje Srba u Hrvatskoj, što je, na sreću, spriječio Ustavni sud.

Do kraja Đikićevog teksta ćete doznati da Josipović "zloupotrebljava svoju funkciju", i to "suprotno ovlastima koje mu daje Ustav", a zašto? Pa "da bi umjetno stvarao marionetsku alternativu Srpskom narodnom vijeću", izdavaču Srpskih Novosti. Hopa, tu smo - Mile Pupovac nikako nije htio doć' čak ni na plačljivu kukuriku oprostite-nam-što-smo-pobijedili proslavu "Oluje" u Knin, pa se u hipu ugurao bivši zapadnoslavonski drakula Veljko Džakula, a to pupovcima i fekalovcima nikako ne paše. Zašto? Zbog dolaska na hrvatsko obilježavanje "Oluje"?

Da, ali sekundarno. U pitanju su barem dvije osnovne stvari.

Kao prvo, lova. Spomenuto SNV-ovo isključivo predstavljanje Srba u Hrvatskoj znači i apsolutno pravo na raspolaganje novcem poreznih obveznika, a s njim i fini, ugodni životić vječnih "ugroženih Srba" i "disidentskih novinara" na državnim jaslama, ahm, zemlje koja ih tako okrutno i nesmiljeno "ugrožava" i "progoni". Pogotovu u teškoj recesiji, tu nema i ne smije biti mjesta za bilo kakvo konkurisanje, bre.

Kao drugo, proslava "Oluje" sama po sebi, o kojoj i Mile Pupovac, i Mesić, i njegovi glasnogovornici iz Feral Trib... pardon, Srpskih Novosti, a i Veljko Džakula, misle posve jednako kao i Savo Štrbac. Naravno, za sada se to još ne usude javno reći, nego čekaju prosinac i obećanu drugostupanjsku haašku odluku.

Zato je Josipović Mesiću, pardon Đikiću, još uvijek samo tek "razjareni spletkaroš" koji "zloupotrebljava svoju funkciju", a ne i "ustaša"... ali ne brinite, doći će vrijeme. Evo, jeste li se kad zapitali odakle oporbenim medijima u Tuđmanovo vrijeme onolike informacije? Tko je to bio krtica u Tuđmanovoj vlasti koja je Globusu i Nacionalu, a osobito Feral Tribuneu, redovito dostavljala državno prljavo rublje? Naravno, svaki put apsolutno pažljivo i brižljivo upakirano tako da baš svačije gaće grozno smrde, osim nečijih koje su oduvijek svetački snježnobijele, nevine i čiste?

Pa upravo onaj koji je s prodajom i trženjem hrvatskih državnih i vojnih tajni nastavio i poslije Tuđmanove smrti, koji je misterioznim obratom od luzera s 5% podrške birača i neuspjehom da na izborima uđe u Sabor postao predsjednik države, i tamo ostao deset godina - Stjepan Mesić. No dobro, krtica je bilo još, ali ovaj kapitalni primjerak Talpidae Soricomorpha bio je i ostao glavni i odgovorni urednik krtičjih novina & sekretar centralnog krtičjeg komiteta u Hrvatskoj. A baš u taj blatnjavi krtičnjak budući ustaša Josipović je početkom godine ozbiljno ugazio, dovodeći u pitanje Mesićev ured i status.

Oho... vidi-vidi, kako se stvari fino sklapaju i slažu, zar ne?

Razmislite još malo. Proslava "Oluje", pa makar i onako jadnjikava, bezmuda i beskičmenjačka kao ove godine, jest proslava najveće hrvatske ratne i narodne pobjede u cjelokupnoj dosadašnjoj povijesti - i to Tuđmanove pobjede, što god tko mislio - a to je Mesiću, mila majko, najgora noćna mora. Nepodnošljivo. Neizdrživo. Sjetite se, radi se o čovjeku koji je na početku rata otišao u Beograd, u predsjedništvo SFRJ, s planom da se uz pomoć JNA riješi "nacionalista Miloševića i Tuđmana", a on da postane novi Tito, 'ej.

Nije mu uspjelo, jer nije računao na onoliko velikosrpstvo i četništvo JNA, pa je izašao iz HDZ-a, strpljivo čekao svojih 5 minuta, pogodio se s Haagom za pokajništvo i oprost od progona, a onda sa svojom rabotom marljivo nastavio 2000. godine, i tako sve do danas. Svi su drugi nevažni, svi su drugi zločinci i razbojnici, samo je on oduvijek prav, pošten i zaslužan. Nek' se hrvatska ratna pobjeda za haaškim stolom pretvori u poraz, nek' se Hrvatima opet nametne "jasenovački kompleks", ma nek' cijeli svijet propadne, ništa nije važno, samo da najdeblji ličko-slavonski krt postane veći hadžija od mrskog Tuđmana... ali opet nije uspio. I neće :-)

No, svejedno. Tko mu se to sada, već pod duboku starost, usuđuje dirati u silne nagomilane apanaže, povlastice i privlegije njega i njegove "novinarske" i "manjinske" podzemne krtičje svite? Neki tamo balavi Titin pionir... :-)

Molim? Ne, ne branim kuhanu nogu. Na kraj mi pameti. Moje mišljenje o njemu i njegovoj politici vrlo je dobro poznato, ali isto je tako jasno kao dan da Srpske Novosti nikada ne bi ni zucnule o njegovoj korumpiranosti i koristoljublju, da nije zapeo za Mesića. Zato sam, sram me bilo, zlurad i zloban, k'o što sam bio i kad sam pisao o detuđmaniziranom HDZ-u. Ovakvih stvari o Josipoviću će biti još, i to, ako nastavi gaziti u krtičnjake, što dalje, sve gore.

Iako je Srbima popuštao i podilazio do u beskraj, Šuvar je dobio svoje na "mitinzima istine". Ni Josipović neće bolje proći.

Komentari

U tvojem stilu rekao

U tvojem stilu rekao bih:
Zalosno je da perjanicu hrvatskog nezavisnog novinarstva koje uspjesno odoljeva i stiriji i Waz-u predstavlja srpski tjednik.
Pored svih hrvatskih medija jedino Novosti uspjevaju otkrivati prilican broj toga zamucenog. No hrvatska "uljudba" vise voli zamutiti jer se u zamucenom i veliki iznosi vrte nego odmutiti te su kao i obicno krupni kapitalisti gazde a novinari pisu narucene clanke o voznjama biciklom ili kako premijer nosi grincajg s placa. Isto su i pisali o Sanaderu do njegovog pada pa su se potom zalili kako ih je reketirao i kako su jadni pod pritiskom a mozda im je drzao uperenu cijev u potiljku morali pisati ulagivacke tekstove. Pri tome su cak i pripadnici LGBT pokreta dozivljavali pet minuta slave dajuci odgovore Butkovicu koji je mislio da razgovara sa Sanaderom.
Danas se kao sto sam i pokazao korupcija odvija sasvim drugim tijekovima te je grad Koprivnica iskesirao 5.2 milijuna kuna za ljepsu sliku vlasti.
Onda su bile rezimske novine pod pritiskom politike a sad su pod pritiskom kapitala.

Tko je glasao

Novossti su mirnodopska

Novossti su mirnodopska ratnohuskacka novina
http://www.novossti.com/fotke/660/660.jpg
http://www.novossti.com/fotke/600/600.jpg
http://www.novossti.com/fotke/523/523.jpg

Dok propadaju druge novine, tjednici... oni prezivljavaju jer su financirani drzavnim novcem.
U vrijeme rata i neposredno poslije politickim Srbima su se davale razne lizalice (Tudman) kako bi se sto lakse i sto brze ostvarila neka vazna politicka situacija (primjer mirna reintegracija Podunavlja i sl.).
Medutim, ovo sto vidimo danas je krajnja uzurpacija tog principa.

Tko je glasao

Zalosno je da perjanicu

Zalosno je da perjanicu hrvatskog nezavisnog novinarstva koje uspjesno odoljeva i stiriji i Waz-u predstavlja srpski tjednik.

Ne bih imao ništa protiv, da se radi o hrvatskom novinarstvu, naravno, u političkom smislu, kako sam dolje objasnio. No, čini se da je samo jedan Svetozar Pribičević, i da drugog nećemo dočekati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ne bih imao ništa protiv, da

Ne bih imao ništa protiv, da se radi o hrvatskom novinarstvu, naravno, u političkom smislu, kako sam dolje objasnio. No, čini se da je samo jedan Svetozar Pribičević, i da drugog nećemo dočekati.
Ovdje si u malo nezgodnoj situaciji jer "antihrvati" napadaju "antihrvata". Bas me zanima na cijoj si strani? Jer ako si protiv prvih antihrvata onda bi trebao biti za drugog antihrvata u ovom slucaju. Zanima me tko je u pravu prvi antihrvati ili drugi antihrvat koji je preko britojugosrbina Dejana Jovica u izravnoj sluzbi engleskih interesa.

Tko je glasao

Ovdje si u malo nezgodnoj

Ovdje si u malo nezgodnoj situaciji jer "antihrvati" napadaju "antihrvata". Bas me zanima na cijoj si strani? Jer ako si protiv prvih antihrvata onda bi trebao biti za drugog antihrvata u ovom slucaju. Zanima me tko je u pravu prvi antihrvati ili drugi antihrvat koji je preko britojugosrbina Dejana Jovica u izravnoj sluzbi engleskih interesa.

Pobogu, ljudi, ako već minusirate i/ili komentirate, dajte barem prvo pročitajte dnevnik, a ako pritom uključite i štogod sivih vijuga, neće štetiti. Ja, naime, ovdje izbjegavam "zauzeti stranu" (to sam i napisao), i samo zlobno & zloguko podsjećam kuhanu nogu da mu baš nikakvo popuštanje i podilaženje Srbima neće pomoći da na kraju ne završi kao Šuvar. Što god učinio, kako god se postavio, to je povijesna činjenica - dogodila se Šuvaru, dogodila se Račanu, i njemu će.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Pobogu, ljudi, ako već

Pobogu, ljudi, ako već minusirate i/ili komentirate, dajte barem prvo pročitajte dnevnik, a ako pritom uključite i štogod sivih vijuga, neće štetiti. Ja, naime, ovdje izbjegavam "zauzeti stranu" (to sam i napisao), i samo zlobno & zloguko podsjećam kuhanu nogu da mu baš nikakvo popuštanje i podilaženje Srbima neće pomoći da na kraju ne završi kao Šuvar. Što god učinio, kako god se postavio, to je povijesna činjenica - dogodila se Šuvaru, dogodila se Račanu, i njemu će.
Znaci ipak si malo na strani Josipovica ako mu dajes savjete i upozoravas ga. Ipak ti je hrvatski antihrvat drazi od srpskih antihrvata :) Makar mu savjetnik bio i britosrpski antihrvat.

Tko je glasao

Znaci ipak si malo na strani

Znaci ipak si malo na strani Josipovica ako mu dajes savjete i upozoravas ga. Ipak ti je hrvatski antihrvat drazi od srpskih antihrvata :) Makar mu savjetnik bio i britosrpski antihrvat.

Simpatično, ali netočno - i Mesić i Fekalovci su etnički Hrvati. No, ako me baš puškom tjeraš birati između dva zla, ipak ću se lakše odlučiti za onog koji kaže:

"Ne prihvatam, međutim, globalne političke zaključke iz te presude, što neki čine, da je Hrvatska vodila nepravedan rat i da je ceo rat vođen da bi se iz Hrvatske proteralo srpsko stanovništvo."

...nego za onog koji kaže:

"Izražavati šok zbog nečega što je svatko tko je iole pozornije pratio suđenje mogao i morao očekivati, izjavljivati na političkoj razini kako je presuda neprihvatljiva za Hrvatsku, govoriti o tome kako je Hrvatska bila na optuženičkoj klupi, to nije samo neozbiljno, to je politički opasno."

Kako vidimo, potonji je izdao i prodao baš sve, i sebe, i svoju zemlju, i svoj narod. Prvi, izgleda, još nije.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Simpatično, ali netočno - i

Simpatično, ali netočno - i Mesić i Fekalovci su etnički Hrvati. No, ako me baš puškom tjeraš birati između dva zla, ipak ću se lakše odlučiti za onog koji kaže:
Vidim ipak da je tocno i da imas simpatija prema Josipovicu.
No zanima me sto kazes na ovo?
http://www.vecernji.hr/vijesti/josipovic-kontra-pupovca-vasa-je-politika...

Tko je glasao

Vidim ipak da je tocno i da

Vidim ipak da je tocno i da imas simpatija prema Josipovicu.

Ma, obožavam ga...

No zanima me sto kazes na ovo?
http://www.vecernji.hr/vijesti/josipovic-kontra-pupovca-vasa-je-politika...

'Ajme... ček' da dođem sebi... vode, šećera... :-)

...Niste naveli ni jedan konkretan izvor ni podatak kojim bi potkrijepili svoju tvrdnju da ostvarujem bilo kakav pritisak na vašeg izdavača i vašu novinu. Priča o "osveti" je besmislena i služi za zamjenu teza sa ciljem da Milorad Pupovac koji polako gubi poziciju monopoliste na "srpstvo" u Hrvatskoj, pokuša lažnim optužbama promijeniti ono što neminovno dolazi: pluralizaciju manjinske političke scene - piše u Josipovićevom reagiranju...

...Pupovac mi je zamjerio moje negativno stajanovište o izbornom zakonodavstvu koje je izrazito preferiralo njega i njegovu stranku na parlamentarnim izborima. Srećom, Ustavni je sud ukinuo nakaradne odredbe kojima je nedostajala samo fotografija g. Pupovca kao izabranog kandidata. Ukinuo je odredbe koje su nastale "reketarenjem" tadašnjeg koalicijskog partnera čija je parlamentarna većina uvelike ovisila o g. Pupovcu - žestok je Josipović koji tvrdi da je Pupovac reketario sve dosadašnje vlade i ostvarivao velike financijske prihode iz proračuna...

...Pupovac ni izbliza nije veliki zagovaratelj pomirbe Hrvata i Srba kako to nekada želi pokazati. U mnogim područjima Hrvatske vodi politiku nacionalnih sukoba niskog intenziteta. Tek toliko da Srbima pokaže da trebaju zaštitnika poput njega - piše u Josipovićevom reagiranju...

Što mislim? Pa, sada nam slijedi jedan pravi feralni novinarski "miting istine", na kojem ćemo doznati da otac kuhane noge nije bio partizan, nego ustaški koljač u Jasenovcu. Osim toga, Srpske Novosti će objaviti pravu fotografiju s Kninske tvrđave 1995, na kojoj se osim ustaša Tuđmana, Šuška, Gotovine itd. lijepo vidi i ustaša Josipović, zagrljen s pokojnim generalom Koradeom, a otkrit će nam i da su originalni "topnički dnevnici" koji, naravno, nepobitno dokazuju "prekomjerno granatiranje Knina", u tajnom osobnom posjedu krvoločne ustaške kuhane noge, gazitelja i zatiratelja srpstva.

Moguće je i da doznamo da ustaška kuhana noga namjerava počiniti samoubojstvo ritualnim ustaškim harakirijem, ali ne zbog saznanja da će sve ove ekskluzivne informacije biti objavljene svekolikoj javnosti, nego zato što ga je ostavio dugogodišnji ljubavnik Dejan Jović... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Što mislim? Pa, sada nam

Što mislim? Pa, sada nam slijedi jedan pravi feralni novinarski "miting istine", na kojem ćemo doznati da otac kuhane noge nije bio partizan, nego ustaški koljač u Jasenovcu. Osim toga, Srpske Novosti će objaviti pravu fotografiju s Kninske tvrđave 1995, na kojoj se osim ustaša Tuđmana, Šuška, Gotovine itd. lijepo vidi i ustaša Josipović, zagrljen s pokojnim generalom Koradeom, a otkrit će nam i da su originalni "topnički dnevnici" koji, naravno, nepobitno dokazuju "prekomjerno granatiranje Knina", u tajnom osobnom posjedu krvoločne ustaške kuhane noge, gazitelja i zatiratelja srpstva.
Moguće je i da doznamo da ustaška kuhana noga namjerava počiniti samoubojstvo ritualnim ustaškim harakirijem, ali ne zbog saznanja da će sve ove ekskluzivne informacije biti objavljene svekolikoj javnosti, nego zato što ga je ostavio dugogodišnji ljubavnik Dejan Jović... :-)

I sve ti je to rekao vidoviti Milan?

Tko je glasao
Tko je glasao

Evo i drugarica Lovrić

Evo i drugarica Lovrić komentira komentar komentara. Lakše malo, ljudi, 'ko će sve tgo pofatat :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Šteta je jednu vrlo zahvalnu

Šteta je jednu vrlo zahvalnu temu zatrajati na dnevniku koji s njom nema gotovo nikakve veze, bolje ju je obraditi u kontekstu koji zaslužuje ikoji je, po meni, ispravniji od ovoga koji se ovdje daje.

Uostalom, pitam se kakve bi reakcije bile da se radi o pisanju nekog drugog medija. Mislim da ne moram puno nagađati.

B-52

Tko je glasao

Wow, ovo je postalo pravo

Wow, ovo je postalo pravo ozbiljno... :-)

Sve se razmišljam, ono Pupovčevo nenečetničarenje u Srbu je bio novovalni potez.

Uglavnom, sprem'te se četnici, nema više neće moći ove noći.

Tko je glasao

I sve ti je to rekao vidoviti

I sve ti je to rekao vidoviti Milan?

Ma, taj mi nije ni do koljena :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ako zanemarimo članke koji se bave "srpskim" temama

koje su za tebe po definiciji antihrvatske, koji su to primjeri antihrvatskog novinarstva ovog tjednika - gukni golube ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Gu, gu

Ako zanemarimo članke koji se bave "srpskim" temama
koje su za tebe po definiciji antihrvatske

Pola u naslovu, pola u tekstu, gotovo mi promaklo. Znači, sad smo ugazili u kloaku primitivnog vrijeđanja? Da nisi bila preblizu Weissu, pa se zarazila? :-)

koji su to primjeri antihrvatskog novinarstva ovog tjednika - gukni golube ;)

Najjednostavnije rečeno, svi oni koji hrvatsku državnu neovisnost i Domovinski rat promatraju iz srpske političke perspektive - ne kao naravnu narodnu motivaciju i obranu, nego kao puko sredstvo za uklanjanje Srba iz Hrvatske.

Već piše u dnevniku, pročitaj opet: "Oni su htjeli i hoće dokazati da Hrvatska nije vodila obrambeni rat za nezavisnost, nego da protjera Srbe." Upravo isto to tvrdio je i Milošević, čak još i prije Tuđmana - da su Srbi "ugroženi" i da je svaka hrvatska država apriorno, sama po sebi, fašistička i genocidna.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

No, no, naj se vrijeđati...

ko stara frajla, nego molim lijepo daj primjere tih antihrvatskih tekstova, a koji se ne bave "srpskim" temama, koje mi budale još i financiramo...

Lako je lupetat bez veze i bacat maglu...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nije loše, prava Fekalna

Nije loše, prava Fekalna naučnica - prvo te pljune, a onda ti se ruga što te hračak smeta. Tsk, tsk... ili bolje rečeno, cccc :-)

molim lijepo daj primjere tih antihrvatskih tekstova, a koji se ne bave "srpskim" temama, koje mi budale još i financiramo...

U dosadašnjih 660 brojeva bukvalno nema ni jednog jedinog teksta kojeg su napisali bivši Fekalovci, a da nije takav. Tome valja dodati i povremene otvoreno četničke eskapade, poput nezaboravnog Dragojevićevog "Oba su pala" ili onog nekog Jovana Mirića, što je, pozivajući se na Galbraitha, ustvrdio da je Martićeva "krajina" bila - nenaoružana. I ostao živ :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Iz tih 660 brojeva mogao si barem jedan tekst linkati...

Sprdnja (koju smatram štetnom) s "oba su pala" nije bila ekskluziva Novosti, ili misliš da su drugi portali isto tako samo prenijeli Novosti?

Bivši "Fekalovci", kako im inventivno tepaš, pišu po desecima drugih portala i novina, al te žulja samo pisanje za Novosti.

Je li i ono Dežulovićevo "gnjidarenje" smatraš protuhrvatskim tekstom ili samo nekorektnim tekstom?

Tvoja cjelokupna retorika, a posebno ovo cccc na kraju, što ti nije prvi puta, vuče mi na one koji imaju ogromnu potrebu demonstrirati svoje hrvatstvo i pravovjernost, a znamo koji su to, neee...

Ja s druge strane tih potreba nemam :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Iz tih 660 brojeva mogao si

Iz tih 660 brojeva mogao si barem jedan tekst linkati...

Zašto bih? Da su Fekalovci odavno pregazili Rubikon tranzicije od pravovjernih jugoslavenskih nevinašaca suznih okica, koja "samo" izjednačavaju krivnju za rat, do promicatelja borisbudenovsko-miloševićevske propagande, da je rat vođen isključivo zbog istjerivanja Srba iz Hrvatske, pobogu, pa to već živkaju i vrapci na granama. Gdje ti živiš? U pećini? :-)

Sprdnja (koju smatram štetnom) s "oba su pala" nije bila ekskluziva Novosti, ili misliš da su drugi portali isto tako samo prenijeli Novosti?

Oho, sad ćemo se i javno lagati? :-)

Bivši "Fekalovci", kako im inventivno tepaš, pišu po desecima drugih portala i novina, al te žulja samo pisanje za Novosti.

Točno. "Deseci drugih portala i novina" (Feral projekt d.o.o. mreža, hehe) su barem nominalno privatni i, ahm, neovisni, dok se Srpske Novosti financiraju iz hrvatskog državnog proračuna - a Fekalovci & co. pišu kao da su bradati kulinarski podlistak Miloševićeve Politike iz 1989: "Samo za naše verne čitaoce: kako skuvati novi rat!" :-)

Je li i ono Dežulovićevo "gnjidarenje" smatraš protuhrvatskim tekstom ili samo nekorektnim tekstom?

Kad sam i gdje ustvrdio da je taj tekst "protuhrvatski"? Radilo se o zadnjem huškačkom birtaškom primitivizmu, kojemu je cilj bio zaliti vatru uljem i isprovocirati fizički sukob - napad na gay povorku, a što bi se onda dalje propagandno koristilo. Na sreću, nije uspjelo.

Tvoja cjelokupna retorika, a posebno ovo cccc na kraju, što ti nije prvi puta, vuče mi na one koji imaju ogromnu potrebu demonstrirati svoje hrvatstvo i pravovjernost, a znamo koji su to, neee...
Ja s druge strane tih potreba nemam :P

No, no, naj se vrijeđati... ko stara frajla :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao
Tko je glasao

opet piva...

opet piva...

Tko je glasao

Šta ćete bre ovde, vratite se i borite se protiv ustaša

holjevac, kako citira checkpoint charlie
Već sam pomislio da će me antifašisti ove godine povodom godišnjice Oluje razočarati: niti je Jutarnji objavio kakve nove šokantne fotografije ubijene Aleksandre Zec, niti je Josipović par dana ranije bio u Srbu, niti je rekao da su partizanske kape kakve su nosili Mladić i Šljivančanin lijepe – doduše, Milanovićevo osiguranje je tražilo od oca jednog šestogodišnjaka da mali skine kapu HOS-a jer je premijer tankoćutna osoba koji ne voli ni da ga se podsjeća na ratne strahote kad ga je već kao 25-godišnjaka u naponu snage nekim čudom mobilizacija mimoišla - i kad sam već pomislio što se to, pobogu, događa s antifašizmom u Hrvatskoj Josipović je rekao: "Pobijediti u miru znači i pružiti ruku našim sugrađanima i sugrađankama srpske nacionalnosti i priznati i njihove žrtve i pokloniti im se". Tada mi je bilo jasno da antifašizam u Hrvatskoj još nije mrtav i protjeran sa Srbima, kako se navodi u intervjuu Sime Rajića naslovljenom „Srbi u Hrvatskoj brzo će izumreti, a s njima i antifašizam" u kom se antifašizam pripisuje Srbima a fašizam Hrvatima kao kongenitalna, urođena osobina.

Naoko, lijepa je to gesta i organizacije za ljudska prava su oduševljene, evo mijenja se fašistička svijest u Hrvatskoj. U stvarnosti, radi se samo o nastavku iste retorike i spina kojim su tijekom godina notorni udbaški mesari i ordinarni četnici u javnoj percepciji postali ugledni antifašisti, partizani stvarni osloboditelji Hrvatske od Jugoslavije i Beograda, a branitelji banda krvoločnih zločinaca čiji je jedini cilj bila pljačka, klanje srpske nejači, i naravno život na državnoj sisi.

Ali ne vidim neku novost u tome. Nikad se nakon 2000. tijekom proslave Oluje ni o čemu drugome i nije govorilo osim o 20.000 spaljenih srpskih kuća, 500.000 protjerane nejači, i starcima zaklanim u nekom planinskom selu. A kao točka na i, pozvan je i Veljko Džakula, jedan od lidera Miloševićevih nacional socijalista u Hrvatskoj devedeset i prve a trenutno Josipovićev pokazni Srbin kojeg sad šetaju po proslavama kao medvjeda po seoskim vašarima. Taj vrli antifašista nam je poručio da on ne priznaje legitimitet Oluje, a pitanje zašto itko u Hrvatskoj pita takvo nešto takvu jednu spodobu je ostalo bez odgovora. Je li se netko sjetio tog lidera neke srpske tvorevine pitati kako su u njoj živjeli Hrvati? Ultimativno ponižavanje od jedne takve osobe tražiti priznanje legitimiteta Oluje. Iole normalnija država bi Džakulu pozvala jedino na suđenje. Njegovo. Možete li zamisliti da Englezi traže od kakvog starog nacista priznanje legitimnosti invazije na Hitlerovu Njemačku?

Prva stvar koja je u Josipovićevoj naoko humanoj, ali dobro sračunatoj gesti, apsolutno neprihvatljiva je pretvaranje nositelja ordinarne fašističke politike u nedužne žrtve. Ono u čemu organizacije za ljudska prava vide korak prema normalizaciji odnosa sa Srbima (koji su zadnjih godina bili posve normalni, pa se tu nema što normalizirati) je zapravo ustupak velikosrpskom fašizmu. Klanja li se tko na dan pobjede saveznika njemačkim i japanskim žrtvama? Teško, jer bi time izjednačili naciste i saveznike.

No, usporedba možda i nije najsretnija jer nacizam je u Drugom svjetskom ratu poražen u cijelosti, dok je velikosrpski fašizam iz osamdesetih samo privremeno potisnut. On se povukao na rezervni položaj. A ako mislite da je ovo o srpskom nacizmu pretjerano, sjetite se njegove geneze.

A ona je ista kao i geneza nacizma u Njemačkoj tridesetih. Dugotrajna kriza kojoj se nitko nije sjećao početka niti joj je itko vidio kraj, egzistencijalna nesigurnost uzrokovana ogromnom hiperinflacijom i kolapsom jugoslavenske ekonomije te banrkotom 1983, potpuna nemoć vlasti, propast Jugoslavije kao velikosrpskog projekta i, najviše od svega, duboka nacionalna frustracija – u Njemačkoj ponižavajućim uvjetima versajskog mira, u Srbiji ponižavajućim porazom srpske vojske (četnika) u Drugom svjetskom ratu, svođenjem Srbije na avnojske granice i, najviše od svega, demografskim gubitkom Kosova. Bespredmetno je zato govoriti o Miloševiću kao čovjeku koji je donio fašizam u Srbiju, on je na vlast došao jašući na valu već postojeće fašizacije srpskog društva, kao simptom, a ne uzrok bolesti. Miloševića ima u svakom neboderu novog Beograda koliko hoćete, samo se moraju steći uvjeti da takav ispliva na vlast.

Jer, da se razumijemo, kad su Hrvati protjerivani iz Knina „s dvije kese najlonske“ nitko u Kninu i okolici nije rekao jednu riječ, niti jedan Srbin ih nije pokušao zaštiti. Kad je stari kninski liječnik, Hrvat, protjerivan iako je cijeli život svima pomagao jednako, niti jedan glas se nije digao. Isto je bilo u Vukovaru, gdje su se često čak i Srbi koji su rat proveli s Hrvatima u podrumima dijeleći s njima strah i ono malo hrane nakon „oslobođenja“ pridružili svojima i krenuli prokazivati „ustaše“ koji su potom odvedeni na Ovčaru. Malobrojni koji bi se tome možda i htjeli usprotiviti, nisu smjeli jer im u Kninu više ne bi bilo života. I upravo je to ono bolesno stanje jednog društva koje se može s pravom nazvati fašizmom, a da to nije tek lijepljenje etikete: društvo je to obilježeno kolektivnom paranojom.

Srbovanje u Kosovu kraj Knina, 1989. godine: pjeva se "nije mala nije mala triput ratovala i opet će ako bude sreće" i priziva rat protiv ustaša.

Za Tuđmana tada još nitko nije niti čuo.

O tome da se svijest u Srba nije promijenila i da do ozdravljenja nije došlo svjedoči mnogo toga. Srbija i Hrvatska danas imaju posve normalne odnose, koji ne trebaju nikakvu dodatnu „normalizaciju“ o kojoj stalno priča Josipović, ali samo i jedino zahvaljujući tome što Srbija nije niti vojno, niti ekonomski, niti diplomatski u stanju povesti rat. Izbor Miloševićevog malog od kužine za premijera i Šešeljevog vojvode za predsjednika tek su vrh sante, rehabilitacija Draže kojoj su se usprotivila jedno tri čovjeka u cijeloj Srbiji, reakcije na proslavu Oluje, pa i Džakulina koji za sve izravno krivi Tuđmana umjesto svojih vođa i sebe, iako je davno sam posvjedočio da mu je zaprijećeno smrću od strane ratnog srpskog šefa policije u Pakracu Jove Vezmara, zbog "pasiviziranja Srba u zapadnoj Slavoniji i zato što još nije došlo do rata" , jasno svjedoče o tome. Da, pozivanje Džakule na godišnjicu Oluje je jedinstven primjer pozivanja nerehabilitiranog starog nacista na proslavu oslobođenja.

No, najviše od svega o tome da u kolektivnoj svijesti Srbije nema ni grama kajanja niti osjećaja krivnje zbog učinjenog devedesetih govori kult nevine žrtve koji Srbi ponovo forsiraju, a mi im u tome pomažemo i time hranimo novi krug fašizacije srpskog društva, čineći tako medvjeđu uslugu sebi i njima. Srbi ukaju i nariču o vlastitim žrtvama i preuveličavaju ih uz pomoć udruga za ljudska prava i političara zapadnobalkanske prevenijencije, dok Hrvati o svojima uglavnom šute kako se ne bi remetio proces pomirenja i kako se ne bi povrijedilo osjećaje Srba. To je isti onaj „kult ugroženog srpstva“ koji je bio gorivo i prošlog rata: kad netko upire prstom u vas tvrdeći kako ga ugrožavate, i poziva se na „svoje“ žrtve, možete biti prilično sigurni da vas se sprema napasti. Fašizam se upravo hrani paranojom i uvjerenjem da se borite za pravednu stvar, protiv onih koji ugrožavaju „vaše.“

Najbolja ilustracija toga je spomenuta Aleksandra Zec. Slike njenih posmrtnih ostataka, najstravičnije moguće, je Jutarnji ne tako davno objavio na naslovnici: takve stvari su posve protivne bilo kakvoj novinarskoj etici, i sračunate na izazivanje najnižih strasti. Jer, što može više potaknuti mržnju prema počinitelju od slika mrtvog nedužnog djeteta? Ona je sustavnom medijskom kampanjom postala simbol Domovinskog rata, Hrvatska Ana Frank – s tom razlikom da su Anu ubili nacisti, a Aleksandrin otac je bio četnik, dakle pandan nacista.

Smrt jednog djeteta s imenom i prezimenom je tragedija, dok je smrt pedesetak djece koje su Srbi ubili na Baniji tijekom okupacije na sličan način tek statistički podatak. Znate li ime i jednog od te djece, i kako su poginula? Ne, naravno. Ne znam ni ja ovako napamet, sjećam se tek Rosemary Ševo, četverogodišnjakinje ubijene od strane antifašističke tajne policije.

O tome se nikad ne piše jer bi to bilo „izazivanje nacionalne mržnje“ i ugrozilo bi proces pomirenja i zapadnobalkanizacije. Neka od te djece su bila tek dvije godine stara. Jedno je čavlima zakucano za ulazna vrata svoje kuće. Niti u jednom slučaju milicija RSK nije provela istragu niti ikog kaznila – a nije ni Republika Hrvatska. Doduše, Latin ih je u svojoj ratnohuškačkoj fazi koristio da bi imenom i prezimenom prozvao neke Srbe kao navodne ubojice bez suđenja, što je također bio prilično fašistoidan čin hajke tog kasnijeg antifašiste koji je na vrijeme shvatio da se u Hrvatskoj neće kruha najesti lajući protiv Srba i da je puno unosnije lajati protiv Hrvatina.

Danas tako imamo situaciju da se Ante Tomić zgraža nad Golužinom izjavom kojom je pobjedu u rukometu nad Srbijom usporedio s Olujom jer to vrijeđa osjećaje Srba koji su četiri godine prije Oluje uz rakiju i pjesmu protjerivali Hrvate i postavljali balvane, Džakula traži zajedničke grobnice za srpske i hrvatske žrtve i ispriku Hrvata za oslobađanje vlastite države, a blentavi Milanović na proslavi Oluje u Kninu, koja je više nalikovala pogrebu, lupeta kako Oluja nije politički događaj i mjesto za političke govore? Ako premijer ne razumije da je Oluja politički događaj prvorazrednog značenja, koji je odredio sudbinu nacije kojoj je na čelu i omogućio joj, za sad, opstanak, onda mu nije mjesto u politici. On o tome jednostavno nema što kazati osim da treba „maknuti politiku i dovesti branitelje“ kao da je to vatrogasna zabava!

srpski nacional socijalizam, 1990 godine: govori kojih se Adolf ne bi postidio. Kult nedužne srpske žrtve na kom je sagrađen živi i dalje, pothranjivan od Josipovića

Dok Josipović , koji voli curama koje su na ovčari izgubile oca palamuditi o Aleksandri Zec i patnjama Srba pod Tuđmanovim ustaškim i korumpiranim režimom u kom je stekao deset puta veći imetak od Tuđmana, pak ima što reći, ali o žrtvama na strani države okupatora i agresora, kao i inače. O hrvatskim žrtvama i borbi za slobodu on, naravno, nikad nema što za reći. To je ista ona dvoličnost po kojoj on smatra da treba suditi svima koji su počinili zločine u Domovinskom ratu makar i ukrali pršut iz napuštene kuće da se najedu, ali Boljkovca od optužbi za sakaćenja, mesarenje zarobljenika i silovanja brani noktima i zubima. Dok Leko, predsjednik Sabora, komesarsko – subnorovski cijelu stvar banalizira. Isprazno i šuplje politikanstvo na proslavi u Kninu i demagoške govorancije dokaz su implicitnog distanciranja političke kaste od Domovinskog rata i početak transformacije službene proslave u neku varijantu jadranskih susreta, kojoj će s vremenom biti pridodano bacanje kamena s ramena i penjanje na namašćeni jarbol, uz revijalni dio s Brenom i Đoletom i ritualno ispričavanje Srbima praćeno sepukuom jer smo ih omeli u planovima genocida i okupacije.

Dobri dečko koji se suprotstavi razrednom bullyju je svima simpatičan, ali onaj koji ga uspije namlatiti a kasnije mu se radi toga ispričava i podvlači rep je neopisivo odvratan.

Hrvatska je posve luda država ako pristane na to da se bilo Srbima u Hrvatskoj, bilo Srbiji mora ispričati za bilo što. Hrvatska se u ratu borila za demokraciju i slobodu, te općeljudske vrijednosti, dok se Srbija borila protiv njih, za vlastite imperijalne ambicije i diktaturu, i upravo zato je priča o „žrtvama na obje strane“ čista teška magla.

Čak i da nije na hrvatskoj strani civilnih žrtava bilo deset puta više, čak i da je Hrvatska suodgovorna za izbijanje rata kako se često insinuira, sve bi to bilo nebitno: ono što određuje karakter jednog rata su ciljevi za koje se borite. Srpske žrtve nisu žrtve ničeg do li suludog srpskog iracionalizma, srpskih imperijalnih ambicija. Nastala na leševima dva raspadajuća susjedna imperija i odgrizajući dijelove jednog i drugog, gradeći tako svoju moć početkom prošlog stoljeća, Srbija i dalje igra na istu kartu iako su okolnosti bitno promijenjene, gurajući tako sebe i susjede dublje u ponor.

Tekstovi poput gore navedenog intervjua u kom se jasno kaže kako je „antifašizam u Hrvatskoj poražen u posljednjem ratu“ odraz su tog kolektivnog nesvjesnog i iracionalnog kod Srba, ali i implicitni poziv na oslobođenje Hrvatske od trenutno vladajućih fašista (Hrvata). Brojni tekstovi u srpskim medijima, kao intervju iz srpskih „Novosti“ (lista Srba u Hrvatskoj) sa stanovitim starim partizanom Draganom Paićem koji kaže kako je Oluja dovršila ono što je Ante Pavelić započeo“, jasan su dokaz da Srbi kao kolektivitet i dalje nisu spremni suočiti se s vlastitom prošlošću, i s tim da oni u DR nisu bili nikakvi „antifašisti“ već upravo suprotno. Na stanje svijesti među Srbima podsjeća i slučaj nesretnog branitelja Marića koji se jučer oglasio pismom iz srbijanskog zatvora: oni bez imalo stida i srama uhićuju Hrvate, dok Hrvatskoj nije na kraj pameti uraditi ono što bi svaka normalna zemlja uradila: za svakog našeg branitelja uhićenog u Srbiji, uhititi bar deset četnika – povratnika, kojima ionako ne bi teško bilo naći putra na glavi.

To građenje kulta srpske nedužne žrtve, koje Josipović pomaže smišljeno i s namjerom umjesto da radi svoj posao – gradi samopouzdanje i jedinstvo nacije – zalog je novog rata i novih sukoba.

Istovremeno, odbijanje Srba od Pupovca do Džakule i od novinara Novosti do Tome Nikolića da priznaju da je Oluja bila išta osim genocida nad nedužnim Srbima koji su mirno živjeli u svojim domovima kad su ih najednom iz čista mira i ničim izazvane napale Tuđmanove horde ustaških zlikovaca, odraz su srpskog stava da niti jedan modalitet Hrvatske nije dobar osim onog koji bi imao srpsku autorizaciju.

Pothranjivati tu bolest u Srba je suludo i opasno. Govoreći Srbima o priznanju srpskih žrtava u trenutku dok se oni ni blizu nisu spremni suočiti sa stvarnošću i činjenicama je kao liječiti alkoholičara dajući mu da nešto popije, da mu se ruke ne tresu i da ne bude agresivan.

U konačnici, možemo mi Srbiji oprostiti što god hoćemo, ali ona nama Oluju neće nikad, što god mi uradili. Kao ni neovisnost, kao ni to što smo osjetno uspješnija država nego što je njihova Jugoslavija ikad bila. I zato nikakve Džakule ne treba pozivati na proslave i nikakvo posipanje pepelom nije potrebno. Ono samo hrani velikosrpski fašizam i kult žrtve u čije ime će jednog dana biti pokrenuti novi ratovi, čim prilike dozvole. Srpskim žrtvama se moraju pokloniti samo i jedino oni koji su ih u rat protiv domicilne države i gurnuli, a potom im okrenuli leđa. Koji su im, kad su na traktorima došli u Beograd, rekli "Šta ćete bre ovde, vratite se i borite se protiv ustaša".

luka

Tko je glasao

Odličan tekst, ali meni je

Odličan tekst, ali meni je još nešto zanimljivo: interview sa Simom Rajićem, na kojeg članak donosi poveznicu. Da se ne mučite, evo ga ovdje na latinici.

Simo Rajić je bio zastupnik Račanovog SKH-SDP (Saveza komunista Hrvatske - Stranke demokratskih promjena) u prvom sazivu Sabora, podpredsjednik Sabora, čovjek koji je u vrtlogu balvana na cestama i prugama, četničke pucnjave na policiju i rata koji se zahuktvao, bio održao razuman i pomirljiv govor, nakon kojeg se Franjo Tuđman ustao i pružio mu ruku. Nikad tu scenu neću zaboraviti. Rukovao se s njim pred cijelim Saborom, pred svima, pred cijelom domaćom i svjetskom javnošću. Svi su pljeskali.

Bio je to možda posljednji tračak nade da ima mogućnosti za miroljubiv rasplet... no, kome je Tuđman dao ruku, nažalost, vidi se iz interviewa:

"...Srbi će brzo izumreti, а sа njimа i аntifаšizаm... Zаto što je аntifаšizаm u Hrvаtskoj porаžen u poslednjem rаtu... Niko od nаs nije ni slutio dа će SDP postаti deo nаcionаlističke struje, predvođene Tuđmаnom i HDZ-om. Rаčаn je hteo dа bude veći Hrvаt od Tuđmаnа i zаto je zаbio nož u leđа Srbimа... Tuđmаn isterаo više Srbа iz grаdovа nego iz Krаjine..."

Koma. Martićeva "krajina" je, dakle, bila antifašistička tvorevina, a hrvatski Srbi su genetski antifašisti, za razliku od Hrvata, koji su, naravno, narod urođenih fašista. Odista valja paziti kome pružate ruku :-(

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

A što reći

nego bravo @luka majstore.

sve dobro...

Tko je glasao

Luka to je tvoj tekst ili si

Luka to je tvoj tekst ili si ga samo prenio?

Tko je glasao

nisam ja tako pametan

bosancero,
pise ti na pocetku, holjevac, citirala checkpointcharlie, dva komentara prije
budući linkove vrlo cesto ne otvaram
pretpostavljam da tako radi i nemali broj komentatora
volim prebaciti cijeli tekst, ako je relevantan za diskusiju
i ako se meni čini dobar

luka

Tko je glasao

pise ti na pocetku, holjevac,

pise ti na pocetku, holjevac, citirala checkpointcharlie, dva komentara prije
budući linkove vrlo cesto ne otvaram

Red je staviti link ili objaviti autora teksta na kraju.
pretpostavljam da tako radi i nemali broj komentatora
volim prebaciti cijeli tekst, ako je relevantan za diskusiju
i ako se meni čini dobar

Sve pet ako navedes citat ovako je to kicenje tudjim perjem. Mene ne zanimaju linkovi na drugim odgovorima nego akjo je citat teksta navesti autora i gdje je objavljen i po mogucnosti link na tekst.
No bolje je staviti samo izvatke iz teksta uz svoj komentar.

Tko je glasao

Hrvatski list

Prvo da stavim link:

http://hic.hr/hrvatski-list01.htm

E sad kad pogledamo na dio manastira Krka vidimo sušilo za robu.
Na sušilu se vidi i jedna crna majica.
Na njoj je lik Ratka Mladića.
Piše: Sve za srpstvo - srpsvo ni za šta.

Nisam našao ime autora fotografije.
Unaprijed se ograđujem ako je ovo fotomontaža.
Fotografija je mala i ne znam jel fotomontaža.

Samo bi volio znati jel ovo istina.

Tko je glasao

@Grdilin

A gdje se suše majice na kojima piše:
"Sve za Hrvatsku - Hrvatsku nizašto!" ?? Da, ali to su naše majice...one druge su, majice vjekovnog neprijatelja!
Slična sranja, slična pakovanja!
Još ćemo se 600 godina ćerat, nećemo raditi koliko treba i kako treba, krast ćemo i lagati u većini, pametni će opet zašutjeti - a fukara se obogatiti!
S ovakvim parolašanjem samo ćemo i dalje siromašiti, svi na jugoitsoku Evrope - i oni na Zapadnom oni na Istočnom Balkanu! Osuđeni smo da do najmanje 27 stoljeća budemo kolonijice evropskih i svjetskih moćnika, nemušta sirotinja i sluge stranih gospodara!
Dok si bio živ, nisi mi bio previše mio, ali danas, ali danas - GDJE SI TITO???
Jedini si bio u stanju držati na okupu, kako-tako, i dugo vremena, južnoslavensku braću (različitih jezika, različitih pisama, različitih etniciteta - kultura, različitih vjera,različitog stupnja razvoja....). Jedino smo u tvom vremenu znali pokazati zajedno zube i Istoku i Zapadu.. s sada se gložimo - oko majica!?
Eto, to ja nama naša borba dala - da imamo za izvoz ne robu - nego hrpetine imebecila!
Sramim se gdje živim i gdje letim - iznad kukavičjeg gnijezda!
Živjeli - Jak Nicholson i Miloš Forman!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Dajem plus samo zato da ova

Dajem plus samo zato da ova sramota od posta ostane čitljiva, da ljudi vide kakve bljuvotine pišeš. Ostatak dolje.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Rubens.....

...ti kao da si podvojena ličnost .....sometimes imaš tako dobre i suvisle komentare ili dnevnike (iz kojih se vidi da hrpu toga znaš, da kužiš stvari, ovo, ono) a sometimes lupiš tako nešto da imam filing ko da je to neka totalno druga osoba (ono, neupućena, slabog obrazovanja, itd.)..

baš čudno, ali to sam već više puta primijetila. ozbiljno, ne šalim se..

p.s. zanimljiva mi je ova koincidencija - da si spomenuo baš ovaj, inače sjajan film....

CC

Tko je glasao

@C.C.

Moja velika greška: treba umjesto Jak - Jack!
Pa ti bar kužiš histerije - pun mi je kufer trenutne antisrpske histerije u Hrvatskoj! Točka!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

antisrpska histerija? da

antisrpska histerija?

da pogodim, koji je lijek za nju?

odreći se Oluje, te skrušeno priznati kako je hrvatski fašizam odgovoran za protjerivanje nedužnog srpskog življa sa njihovih vjekovnih ognjišta?

jel tako?

ljudi, pravite se blesavi, kome god se ravnaju krive Drine nek nosi prkno i tikvu u smjeru pašaluka pa neka tamo Dobricu&co traži odgovore za svoju muku

a ti Rubene samo pokušavaš ući u rektum nečiji zarad vlastitog ega, ali ne ide ti

Tko je glasao

Ljubo...

...pusti ti sad gramatiku i ortografiju..jel Jak ili Jack...ne brini, svi znamo...

bitno je ovo: tvoja dijagnoza (da se radi o antisrpskoj histeriji) je - kriva. (jasno, iznimaka uvijek ima, uvijek imaš zapjenjenih luđaka na svim stranama i svih boja)

mislim da nema ni potrebe elaborirat temu, davat primjere, itd. jer ti u dubini duše (ili mozga, svejedno) JAKO DOBRO znaš da to nije tako. ja sam prilično sigurna u to. jedino ne znam zašto si odlučio furat taj film?

CC

Tko je glasao

Pa ti bar kužiš histerije -

Pa ti bar kužiš histerije - pun mi je kufer trenutne antisrpske histerije u Hrvatskoj! nisi u pravu, radi se o antihrvatskoj histeriji

Tko je glasao

Ljubo

Ti si zaista budaletina kakve nema ili su zaista rijetki na ovim prostorima.

Amo prvo citirati ovo da malo povežemo lik Ratka Mladića da majici koja se suši na manastiru Krka.

"Genocid u Srebrenici se dogodio jula 1995. godine i podrazumijeva masovna planska ubistva velikog broja bošnjačkih muškaraca i dječaka između 12 i 77 godina. Genocid se dogodio u regionu Srebrenice, a izvele su ga Vojska Republike Srpske pod komandom generala Ratka Mladića uključujući i paravojnu formaciju "Škorpioni", pod kontrolom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Događaj se smatra jednim od najvećih masakara u Evropi od Drugog svjetskog rata, u kojem je ubijeno oko 8.000 ljudi. Masakr se generalno smatra jednim od najužasnijih događaja u savremenoj evropskoj historiji. Mladić i drugi srpski oficiri su u međuvremenu optuženi za ratne zločine uključujući i genocid pred Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju (MKSJ). MKSJ je između ostalog donio pravosnažnu presudu u kojoj masakr u Srebrenici kvalifikuje kao čin genocida."

Dakle imamo čin genocida za koji je glavni optuženi Ratko Mladić.
Neki su već osuđeni na dugogodišnje robije.

Manastir Krka je u Hrvatskoj, a ne u Srbiji ili BiH.

I meni uopće nije bitan natpis oko majice već lik zločinca još uvijek pravomočno nekrivljenog.

I ti ideš tako reagirati na moj komentar.

Amo Ljubo ovako:

Kako bi ti reagirao da na susjedovom balkonu vidiš majicu sa likom Rudolpha Hessa?

Taj Hess je bio zločinac isto kao i Ratko Mladić za Hrvate i Bošnjake.

Ili je možda zločin nad židovima veči od onog nad Hrvatima i Bošnjacima koje je počinio Ratko Mladić.
Genocidan jedan i drugi.

I volio bih zaista znati jel ovo zaista originalna fotografija ili je netko nakeljio fotomontažu.
Ako je fotomontaža onda bi uredniku u kratko je.. sve po spisku.
Zato molim ako mi netko može potvrditi ili opovrgnuti originalnost fotografije.

Evo jedna za Ljubu od cca 20 $.

http://www.google.com/imgres?q=rudolf+hess&start=286&hl=hr&biw=1280&bih=...

i još jedna:

http://www.google.com/imgres?q=rudolf+hess&start=117&hl=hr&biw=1280&bih=...

Eto ti Ljubo kako to izleda i pitam te jel te tuče u srce.

Tko je glasao

E da zaboravih napisati

Nije lipo na današnji dan,
ali jebem one i sa Titovom i Paveličevom.

grdi

Tko je glasao

@Grdilin

Ponavljam i tebi: Pun mi je kufer trenutne antisrpske histerije u Hrvatskoj! A ona, bojim se nije trenutna, nego rezultat potpirivanja niskih strasti desetljećima ljudi koji gube orijentaciju - ako je tebi Grdi dobro, tisućama, stotinama tisuća ljudi nije u Hrvatskoj dobro! Samo teške budaletine mogu tvrditi da nije tako!
I traži se žrtveni jarac - Židovi su sređeni za duže vrijeme, osim pojedinaca, hrvatski Židovi ne stanuju u Hrvatskoj, jer oduvijek bježe iz zemlje nerada i krađa...Ako hoćeš pogledati gdje u svijetu nastaju pizdarije, samo pogledaj koliko je tamo Židova!? Nema razvoja, nema posla, nema zarade, nema Židova!! Još ako imaju loša iskustva s tzv. NDH, a ova Tuđmanova država se baš nije trudila da ih poštedi podsjećanja na NDH, sve ti je jasno! OK?
Ostalo je od nekadašnjih 12 % Srba (1991.) nekih 3 %, i sada se izvlači neka fotografija koja je fotomontaža 99 % da bi se huškalo prave, tvrde Hrvate da se obračunaju s onima koji u manastiru Krka slave Ratka Mladića! Podcjenjivanje je to paroha i svećenika u manastiru Krka - zar misliš da su tako glupi da bi sušili majice sa likom Ratka Mladića, svima usprkos i dostupno pogledu ljudi i fotoaparatima ljudi koji tuda prolaze?? I još okrenuli lika R. Mladića prema van??
Ajde ti nama brajko navedi ime i prezime fotografa, točno vrijeme snimanja,tko ima autorska prava na tu fotografiju, otkuda si prenio ovu fotografiju na ovaj portal!?? Kada to napraviš, ako bude uvjerljivo tj. istinito da je fotografija originalna, ja ću ti se JAVNO, ISKRENO I POŠTENO ispričati! OK?
Ako si meni mogao nabaciti Hessa na majici, što netko nekome ne bi nabacio Ratka Mladića na crnoj majici!?? Pa takvu fotomontažu rade danas već klinci za kompom!
A zašto se traži žrtveni jarac?? Zato što sadašnja vlada nije u stanju riješiti jedan jedini problem ove države, osim hapati ono malo preostalih novaca (i imovine) u građana, to je ekipa bahatih i nedozrelih političara koja gura zemlju u definitivnu propast, rasprodajući sve što se da rasprodati, nastavlja se zaduživati, povećava nezaposlenost usred turističke sezone novim stečajevima, podiže već mjesecima redom PDV, cijene energenata, cestarina... stranački uhljebljuje potpuno nesposobne, ali poslušne, u državna poduzeća koja u većini posluju s teškim gubicima (HEP, HŽ...), strančari se jednako kao davno, u monarhistčkoj Jugoslaviji... U vladi je čovjek kojeg ne bi volio sresti na ulici jer nisam siguran da mu ne bi pljunuo u lice, koliki je to "mangup u našim redovima"! I još ga Milanović u zadnjem broju JL-a, u intervjuu, diže u nebesa! Koje je to samo bacanje pijeska u oči ovoj sluđenoj raji...?Malo prije sam se vratio s koncerta Dražena Zečića, u okviru Rokova, nekoliko mladih hopše u prvim redovim, na licima velike većine ljudi ni traga radosti, čitam im s lica strah, zebnju, brige...
A tzv. predsjednik vlade izravno iz Bakarićeve vile pokupi u vladin zrakoplov ženu i sina, i pravac za London, na Olimpijadu?!! I još priča o potrebi odricanja i štednje!!!
Grdilin, samo onaj koji ima koristi od takve vlasti može je braniti i skretati pažnju na neke sumnjive majice.... A o Mladiću sam pisao negativno naravno više puta ("Mladić iz ulice Garibaldi", usporedio ga s Eichmanomm, ali od tebe plusa nisam dobio..), o genocidnom zločinu u Srebrenici i rabinu Arhuru Schneiru sam jasno pisao, ali od tebe plusa nisam dobio...Kako se Kukljica odmara, ti si nastavio njegovo opsesivno minusiranje! Uz to, idu samo uvrede od tebe i tvoje grupice pajdaša...i tako koju godinu i više!
Glumiš tu nekog pravozastupnika, ali si u najmanju ruku jednaka budaletina kao i ja. A ja sam budaletina što s takvim slabićem uopće komuniciram. Jer da imaš muda i hrabrosti, onda bi glasno i jasno napisao ono što ti i tvoj ogranak mislite o onom koje bi,možda, sretnem li ga, pljunuo u lice...I ne samo ja...I što ne napišeš neku analitiku stanja, ponudiš prijedloge, a ne što već godinama radiš, huškaš, pa huškaš..., sumnjičiš pa sumnjičiš!
Dakle, da čujemo podatke o fotografiji manastira Krka, s Mladićevom majicom...???

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo

Sa ovim si stvarno pokazao i dokazao da si budaletina nad budaletinama.

Citiram te:

"Ajde ti nama brajko navedi ime i prezime fotografa, točno vrijeme snimanja,tko ima autorska prava na tu fotografiju, otkuda si prenio ovu fotografiju na ovaj portal!?? Kada to napraviš, ako bude uvjerljivo tj. istinito da je fotografija originalna, ja ću ti se JAVNO, ISKRENO I POŠTENO ispričati! OK?"

Budalo gore sam stavio link sa fotografijom.
I odmah sam napisao da ne znam dali se radi o originilu ili fotomontaži.
Jel tako budaletino?
I zamolio ostale članove da pomognu utvrditi autentičnost fotografije.
I spomenu sam da ispod iste nema autora.
Jel tako budaletino?
I još sam napisao da bi im jeba sve po spisku ako se radi o fotomontaži.
Jel tako budaletino jadna, da jadnija ne možeš biti.

Linkove na majice Rudolpha Hessa sam ti stavio da vidiš kako to izgleda.
One majice su originali i možeš ih kupiti preko interneta.

A drugo, jer ti očito ništa ne pratiš evo ti jedan članak o tebi dragom popu.
Nadam se da ćeš pročitati za razliku od gornjih komentara:

http://braniteljski-portal.hr/sadrzaj/hrvatska/16564

Tko je glasao

@Grdilin

BUDALETINO, BUDALETINO, BUDALETINO.. - da li ti svjedočiš "hrvatsku uljudbu"??
To je pristojno obaćanje na ovom portalu!??? I uvijek tako, manje-više, započinješ raspravu sa mnom! To bi trebalo pojačati tvoju klimavau argumentaciju?!
Ukratko, za kraj rasprave od moje strane:
Za razliku od tebe koji si učio o šumama, ima ovdje ljudi koji su učili o gebelsovoj propagandi, političkim provokacijama i stvaranju atmosfere nesnošljivosti, rasne, vjerske, nacionalne!
Dakle, stavi se tendenciozno, neprovjereni foto-materijal ( iz "Hrvatskog lista" koji je list - krajnje desničarije s dosta antisemitskih tekstova), indirektno se sugerira što popovi u manastiru Krka rade (slave Ratka Mladića), onda se pita da li je fotka vjerodostojna..???
Pollitika.com je kolaborativni blog, a ne mjesto za propitivanje da li je fotka fotomontaža ili nije!?? Tvoja je dužnost da prije stavljanja takve fotke da to sam provjeriš jer ovako preuzimaš rizik da te svećenici manastira Krka tuže za klevetu!
Dakle, kada dušebrižnik za drveće (što je časna profesija, ako se ozbiljno radi) počne se pačati u IPD djelatnosti ili medijsko-politička pitanja, ostane efekt koji se želi postići, ali samo kod naivnih koji puše takve priče o propitivanju autentičnosti fotografija.
Ti, kao fotoamater dobro znaš da fotografija ima autora, vrijeme i mjesto snimanja, ima svoj put do javnosti, postoje autorska prava, sudovi časti itd.
E da: onda da bude sve uverljivije uzme se neki slučaj popa koji nije završen, isto tako sa čudnog izvora (braniteljski portal), onda netko doda ( raspop Šola) pitanje "Kome treba Rade Šerbedžija", onda se počne delegitimirati Milorada Pupovca (o kojem sam kritički pisao već davno, kada je politički trgovao sa HDZ-eom, i produžio vladanje HDZ-a i J. Kosor) tražeći "dvorskog Srbina", i onda se uzme na zub "Novosti", zamalo jedini list u Hrvatskoj koji nije pod kontrolom krupnog pa i stranohg kapitala, podmeće s emeni da uspoređujem Mladića i Tuđmana, da ne znam što je Srebrenica i - hajka se nastavlja! Da, zaboravio sam, onda se javi Križnik, pa MKN... da pollitičkoj zajednici objasne kako su Srbi "remetilački faktor"... a Srbi naravno, vječna ugroza Hrvatima, od Vuka Karadžća preko Garašanina i Draže MIhailovića do Dobrice Ćosića.. sve u maniri manipulacije poluistinama i zastrašivanja Hrvata, kao da Hrvati uistinu ne mogu prepoznati što im je neprijatelj broj jedan - siromaštvo i socijalne nevolje koje ulazi na velika vrata!
I pri tome se ni riječ ne kaže o rasapu, prije svega ekonomskom, ove države i društva, o svim stvarnim problemima ove lijepe zemlje koju pseudoelita devastira već više od dva desetljeća, gdje raste nezaposlemost daljnjim stečajevima, gdje divljaju ciijene, gdje umire više ljudi nego se rađa, gdje ponestaje lijekova, gdje se manje-više nijedna afera ne dovede brzo istragama kraju (Pfizer) , gdje hrvatska mladost i pamet odlazi u tuđinu trbuhom za kruhom, i gdje naravno, premijer poziva na štednju a onda uzme vladin zrakoplov, ženu i sina i pravac Olimpijada i natrag.... i drži štangu PPVRH-u i HNS-u koji, zajedno sa SDP-eom, nisu u stanju relaizirati nijedno izborno obećanje, a kamoli, ni nakon 9 mjeseci, pokrenuti posrnulo hrvatsko gospodarstvo!
Dakle, dragi moj i simpatični Grdi, čitam te kao otvorenu knjigu, tebe i tvoje pajdaše, koji misle da je Hrvatska kukavičje gnijezdo...i zemlja u kojoj se može neprekidno proizvoditi neprijatelje, po uzoru na staljnističko - udbaško - šovinistička vremena...
Naravno, prekidam bilo kakvu daljnju raspravu s tobom i tvojim pajdašima, pametniji se sklanja s puta onima od kojih nema što naučiti, onima koji ne znaju poštivati ljudska prava i naravno, prava nacionalnih manjina, stvarajući histerije slične onima devedesetih godina prošlog stoljeća, jer je to daleko lakše nego rješavati nagomilane egzistencijalne probleme milijuna ljudi!
Odoh nešto pametno raditi!
Živ mi i zdrav bio, sve dobro!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo

"stvaranju atmosfere nesnošljivosti, rasne, vjerske, nacionalne!"

Stvaranju atmosfere nesnošljivosti, rasne, vjerske i nacionalne najviše si pridonio ti sa svojim upisima ovdje na pollitiki.com.

Ti si se ovdje otvoreno deklarirao kao CIONIST, a dobro se zna što to znači.

Mirno spavaj.

Tko je glasao

???

Ti si se ovdje otvoreno deklarirao kao CIONIST, a dobro se zna što to znači .
Eee?!
I šta to znači?

Tko je glasao

Red Cavalry

Neš mi virovat al znao sam da ćeš se ti zalijepiti za to.
Samo sam te ćekao.

Tko je glasao

Eto

šućur Allahu i doćekao si.

Tko je glasao

Red

Gdje ćeš ljepše od toga nego da pobornik jedne totalitarne političe ideologije ide u obranu političke ideologije (još totalitarnije ) na temeljima religije.

Među ostalim to si i pokazao svojim upisima ovdje na Pollitiki.com.

Tko je glasao

Grdi ..,

mislim da je ipak mnogo ljepše od toga, kada perfidni judeofob, koji se krije iza navodne brige za Palestince, proglasi jednu ideologiju totalitarnom i to na osnovu njezinih manifestacija.

Tko je glasao

Red

Na osnovu njezinih manifestacija????????

jebote pacijenta.

Bombe (i atomske),
rašpe
i rivolveri.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci