Tagovi

Kvadratura BiH kruga I

Pitam vas i sebe, može li itko išta pametno očekivati od osobe koja za sebe tvrdi da je liberalni konzervativac i ateist s lijeve strane političkog spektra, čelnik partije koja se diči atributom socijalne demokracije?
Kad bi se tko od ljudi s kojima se družim takvim opisao, ja bih ga odmah otpisao kao potpunog idiota.

A takvim nam se predstavlja Zoran Milanović, taj Sanaderov kadar, čovjek lišen svakog ideološkog opredjeljenja i bez vlastitog stava o bilo čemu, kojemu recentni odlazak u Mostar i poruke svijetu, posebno EU, koje je otamo poslao nisu i najveća budalaština koju je dosad učinio.

A oni u Evropi su tu poruku/optužbu izrečenu na svoj račun dobro čuli, sad bi htjeli da im Hrvatska (čitaj Milanović!) predloži rješenje za prevladavanje BiH krize u smislu olakšanja Visokoj predstavnici EU za vanjsku politiku i sigurnost, Catherine Ashton, koja idući tjedan treba posjetiti BiH, iznalaženje rješenja za izlaz BiH iz sadašnje krize.

Što bi to pak rečeni hrvatski mlatimudan mogao predložiti, a da bude izvan „genijalnog“ rješenja do kojega su su sinergijskim djelovanjem došli rahmetli Slobodan Milošević i Franjo Tuđman, a to znači 49% BiH očišćene od Bošnjaka i Hrvata pripojiti Srbiji (traženo je 55 %), 19% BiH očišćene od Bošnjaka i Srba pripojiti Hrvatskoj (traženo je 25 %), a Bošnjake, bez Srba i Hrvata, smjestiti/sabiti u preostalih 32 % BiH, u tzv. „zemljicu Bosnu“, kako je tu pretpostavljenu tvorevinu Tuđman odmila zvao, te tako u srcu Evrope stvoriti drugu Palestinu?

Ipak u nečemu je Milanović bio u pravu, a to je tvrdnja da EU nije nevina kad je BiH u pitanju, doduše po njemu ne zato što je prvo ravnodušno gledala kako Njemačka i Vatikan, svako iz svojih razloga, razbijaju Jugoslaviju, a potom i pristala na njemačko-vatikanski fait accomplit, odnosno međunarodno priznavanje nasiljem i ratom osamostaljenih bivših jugoslavenskih republika.

Daytonski sporazum, taj svojevrsni na vraga slični pax americana, koji je dobrim dijelom uzrok današnjeg stanja stvari u BiH, je samo posljedica (i) takve nedotupavne politike EU, koja je rat u BiH morala makar i silom spriječiti, ako je već ratom u Hrvatskoj bila zatečena pa se jadna nije snašla.

Od početka „pobune raje“ u BiH u hrvatskom medijskom prostoru javili su se, a i dalje se javljaju, (pre)mnogi politički „znalci“ i „poznavatelji prilika“ u BiH, opinion makeri i znani hrvatski „prijatelji“ poput najvećeg među njima, Milorada Dodika, koji uz ove Hrvate, koji znaju da mi u Hrvatskoj i „bez kruha možemo, ali u BiH bez trećeg entiteta, onog hrvatskog, nikako ne možemo“, da nam pruže potporu na našem putu u pakao.
Tako se po principu defloracije radi zaštite nevinosti, predlaže i očuvanje cjelovitosti BiH njenim razbijanjem. Treći entitet, pa onda uređenje BiH na federativnim osnovama, pa raspisivanje referenduma o otcijepljenju u RS i Hrvatskom entitetu, pa … sve do Velike Srbije i Velike Hrvatske na račun BiH, sa „zemljicom Bosnom“, kako su to zamislili veliki „neimari“ i „pobornici mira i nenasilja“ Slobodan Milošević i Franjo Tuđman.

Javljaju se i takvi „poznavatelji“ prilika u BiH koji naprosto „znaju“ da iza „pobune raje“ stoje glavom i bradom Britanci, ti iskonski „hrvatski neprijatelji i mrzitelji svega hrvatskoga“, a cilj pobune je zapravo nastojanje Bošnjaka da se hrvatskom narodu ukine konstitutivnost u BiH.
Samo bih podsjetio one koji nešto znaju i koji ponešto i pamte da su u postdaytonskoj BiH glavešine HR HB svim silama nastojali, po uzoru na Srbe iz RS, da ne budu konstitutivni na čitavom području BiH, već Hrvati samo na području F BIH, a Srbi samo na području RS, naravno zna se dobro s kakvim namjerama. Na sreću je to nastojanje onemogućeno.
Od ranije smo „znali“ da su Britanci glavni krivci za zločine koje su Hrvati počinili u Ahmićima i Stupnom Dolu i da su oni „autori“ hrvatsko-bošnjačkog rata, a sad doznajemo da su oni bili ti koji su za vrijeme rata ubacivali mudžahedine u BiH i sve onako preko Hrvatske i sve onako s hrvatskim dokumentima … (sic!).

Ako pak itko ima dobru volju i dobre namjere prema BiH i njenim građanima, onda će ne samo preporučiti nego se za to i izboriti, da se državu BiH uredi prema natuknicama spomenutim u
http://pollitika.com/kvadratura-bih-kruga

samo takva preporuka nikad neće doći iz službene Hrvatske, a pogotovo ne od rečenog liberalnog konzervativca ili bilo koga iz redova Tuđmanovih apologeta pristalica HR HB.

Komentari

gavrilov princip

verglec vergla uvijek isto sranje,
u bosni opet opasno je stanje.
no strašila starog ptice se ne boje,
po njem seru i sudbinu mu kroje.
kad jednom rikne plakat nitko neće,
bacit će ga hladno gdje spada...u smeće.

Tko je glasao

@pravednik vz

A za tebe su političke stranke kao sportski klubovi, pa kad navijaš za neku momčad, onda navijaš do kraja, najbolja je pa i kad loše igra, pa i kad ispadne iz lige.
Obilježje je to političkih ignoranata i bezveznjaka.

Tko je glasao

za tebe su političke stranke kao sportski klubovi

@Fenix juga ti je ispala iz lige! Razbila se u paramparčad a ti si taj koji za njom roni gorke suze! Tvoje ovdje nazočne trabante da ni ne spominjem!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Milanović je bio u krivo vrijeme u Mostaru

propustio je pokazati razumijevanje i velikodušnost donacijom na ovom ilustrativnom slučaju - https://www.youtube.com/watch?v=e-Qt94I-CsQ#t=163 .

Umjesto toga, minglao se s Čovićem. Tko zna, možda je dogovorio i obiteljsko druženje u njegovoj vikendici, na obali sakate rječice...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

Milanović nikad nije trebao biti u Mostaru, njegovi partneri za razgovore sjede u Sarajevu.
Što se tako ne sprdne pa ode u Gradišće među tamošnje Hrvate, da ih uputi protiv Austrije?

Tko je glasao

Kolega Feniks da si se

Kolega Feniks da si se riješio one mržnje spram hrvatstva dobio bi plus! Ovako jogosloven ostaje jugosloven, čak i onda kada panji komunjarske naučnike!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@zrakomlat

A ja silno čeznem za plusevima od ustašuljačkih budalaša i mlatimudanskih vjernika i navijača!?

Tko je glasao

Kao što ti dotok pluseva od

Kao što ti dotok pluseva od strane ustašuljačkih budalaša, mlatimudanskih vjernika i navijača potvrđuje ne moraš čeznuti za njima! Pogledaj samo kako se ti tvoji jugonostalgičari i dupelisci propinju na stražnje noge. Čovječe sa takvom podrškom Juga će još dugo jahati pollitika.com!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Feniks

Zrakomlatalo ignoriraj! Ni jedni jedinu tvoju riječ nije razmio, niti zaslužio!
Udbaške metode - opsesivno minusiranje, vrijeđanje, etiketiranje, širenje gnjusnih laži...On svaki puta UNAPRIJED stvori ladicu, naravno s negativnom etiketom, za sve one koji će ti dati PLUS...Nema njegovih dnevnika, više nije sposoban ni pisma čitatelja slati na adrese medija, zarđale mu moždane vijuge, totalno! Kada je sam napisao kakav dnevnik? Zadnji puta kao "kukljica" nekoliko "forvaraduša..."
GOSPODAR RATA I KAOSA! Pa s njim ovdje nitko ne razgovara!! Dakle, SAMO - IGNORE!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@LjRW

Ljubo, već odavno je meni jasno da rečeni budalaš ima jedno jedino poslanje, a to je onemogućiti u startu svaku suvislu raspravu na temu dnevnika.

Tko je glasao

Fenix ti nudiš sjeno za krave i njihova četiri stomaka!

@Fenix za raspravu trebaju temae Ovo što ti nudiš su suze sina razmetnog. stalno nudiš naricaljke za razjebenim bratstvom i jedinstvom!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Dobro jutro gospon v. d.

Dobro jutro gospon v. d. predsjednika Židovske općine Virovitica. Znao sam ja da ćeš se ti odmah prepoznati.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci