Tagovi

Kurve su tu, a gdje su mušterije?

Da su Hrvati „pizdojalci“ poznato je već odavno. Kurvanje ili prostitucija kao najstariji zanat, od postanka ljudi najčešće nailazi na osudu i proganjanje od onih koji se služe uslugama „javnih radnica al bogme i radnika“. Mnogi će reći da kurvanje nije isto što i prostitucija. Bilo kako god, i jedno i drugo se svodi na uporabu tijela kao sredstva za proizvodnju, kojim se ostvaruje materijalna dobit. Država je u krizi. Nema novaca, nema radnih mjesta, nema priloga u državnu kasicu prasicu, a tamo neki bistraković od poduzetnika plaća porez na salon za masažu li ne i za dodatne usluge. I krenu elitne jedinice specijalaca naoružane pištoljima i pendrecima u akciju. Cajtungi i TV stanice pune slika i slova o razbijanju kurvarluka na visokoj razini. I sad ne visi Pedro, nego Pančo. I sada se navodi da su usluge potrebitim lovašima pružale poznate manekenke i pjevačice u usponu. Očito da specijalci sa pendrecima nisu ostavili neki poseban dojam na djevojke. Nagledale su se one pendreka. No cijela bit priče nije o tome što su djevojke radile. Za to se odavno znalo a nitko ništa nije poduzimao. Očigledno je netko nekome stao na žulj, kad se u jeku turističke sezone ide protiv elitne prostitucije. Za vrijeme Juge policija bi uoči posjeta kakve velike delegacije, ili održavanja nekih manifestacija u dužem trajanju, zatvarala kamenjarke, to jest ulične prostitutke najnižeg ranga. Takozvane „ Biro kurve „ ostale su na raspolaganju. Ne možeš ti nekom bogatom istočnjaku odbiti da si ne pikne kakvu sisatu plavušu bila ona i poblajhana. Uz tri već poznata imena dama od akcije ubrzo slijedi cijeli spisak. E tu smo sad. Hoće li se objaviti spisak mušterija? Zašto se njih štiti? Da li su krive djevojke ili onaj koji ih je naručio? Zašto da se sve lomi preko njihovih leđa? One su po mom dubokom uvjerenju pošteno odrađivale svoj posao. Druga je stvar da li je taj posao u skladu sa našim zakonom a još više sa moralom koji znamo kakav je. Za razliku od muških prostitutki i svodnika one ne namjeravaju pobjeći. Onaj svećenik uteče, a specijalaca nigdje. Znate li dragi moji kolege s polltike.com koliko se mladih dečki prostituira. Đaka, studenata. O tome se malo piše zbog onih koji koriste usluge muških prostitutki. Opjevano, opisano, oslikano, žensko je tijelo stavljano na oltar muške pohote, i želja za posjedovanjem. Ukoliko je akcija za razbijanje prostitucije izvedena u svrhu zaštite žena od izrabljivanja, tad ju pozdravljam. Sve drugo samo su igre koje „obogaćuju“ turističku sezonu u kojoj nam je svaka takva akcija više štetna nego korisna.

Komentari

@boltek

Njihov posao baš je u skladu s moralom, za koji znamo kakav je! Evo, spominje se Toni Kukoč kao korisnik usluga, bit će još imena, tema je zahvalna za ljeto. Jedino, ako sve brzo ne bude pokriveno zaista vrućim temama - Hadžić, Sanader...
Usput, u mnogim zemljama svijeta prostitucija je dio turističke ponude, pa tko voli, nek izvoli!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Čast

@LJRW
U jednom razdoblju ljudske povijesti prostitucija je bila časno zanimanje.
Podaci sa Wikipedije govore slijedeće:

Najstarija javna kuća kod koje su sačuvani podaci bila je u gradu Uruku u Sumeriji. Iz doba Nebukadnezera II. (od 605. do 562. g. prije nove ere) nađeni su ugovori iz kojih proizlazi da su bogati građani u Babilonu iz prostitucije svojih robinja vukli znatne zarade. Geograf Strabon, koji je živio u doba cara Augusta, tvrdi da je u tadašnjem Afroditinom hramu bilo više od 10.000 prostitutki. Toma Akvinski je zaključio da je prostitucija "nužno zlo" a Augustin da "ne treba suzbijati prostituciju, jer će lakomislena požuda pokvariti društvo". Većina zemalja zabranila je prostituciju nakon 2. svjetskog rata, ali se ona održala na ilegalan način.

Ljubo mene sad zanima o kojem političaru imaju saznanje da je koristio usluge određenih dama , kako bi se diskreditiralo njega i naudilo stranci. Možda se varam ali mi nekak smrdi na to.

Tko je glasao

@boltek

U nekim tekstovima spominje se Kerum, precizno, neki njegovi prijatelji.
Inače, već više od godinu dana Drago Hedl, novinar Jutarnjeg, piše o prostituiranju štićenica jednog ženskog doma u Osijeku - čovjek koji je otkucao velike "jebače", među njima i neke političare, jedva je izvukao živu glavu...Problem je velik jer se radilo i o maloljetnicama...No, Borovec je demantirao napise Hedla, stvar, za sada, zataškana.
Inače, kako smo u nas u politici čitali o raznim skandalima, zaista se čudim da do sada nije otvoren nijedan seksi skandal, kao dio političkih obračuna. Kako smo preuzeli sve metode političko-mafijaških obračuna, neke i usavršili, vrijeme je da budemo uključeni tj. informirani bar o jednom seksi skadalu. Recimo, šuška se za jednog istaknutog političara da ima vanbračno dijete... Nemojte očekivati od mene da navedem "osumnjičenoga" ili osumnjičenoga. Naime, mislim da bi ipak bilo preuranjeno unositi u političke borbe i seksualno-intimno-privatnu dimenziju, mada to će se u nas prije ili kasnije dogoditi.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Mušterije su uvijek zaštićene...

Pogotovo što više love imaju i što veći utjecaj, tako da sumnjam da ćemo saznati za nekog političara kada se kod njih vrte najveće pare.

istina* ljubav* sloboda* mir*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci