Tagovi

Kultura smrti Olivera Frljića i nalogodavaca

702546

Kako jedan izrazito multikulturalni, turistički, miran i svjetski gradić pretvoriti u grad mržnje, podijeljen po svim osnovama, u grad nasilja, borbe, prosvjeda, grad plača i mržnje?

Recept ima Oliver Frljić i bulumenta glodavaca koja je tako primitivnu, divlju osobu, punu mržnje i postavila za intendanta riječkog HNK.

Ili je, kako neki (možda i ispravno) misle, taj Frljić postavljen da izazove divlje nemire s ciljem prikrivanja povijesne pljačke u gradu Rijeci, a nije zanemariva ni pljačka u HNK.

Pljačka

No, bilo kako bilo, činjenica je da je Oliver Frljić u Hrvatskoj definitivno postao najodvratniji i najbolesniji hučkač na mržnju protiv Hrvata – u čitavoj povijesti Hrvata. A konkurencija je stravična, što jest jest.

Zadržat ćemo se na ideji da je Oliver Frljić postavljen s ciljem izazivanja nemira i mržnje između Hrvata i svih ostalih nacionalnih manjina, s ciljem izazivanja podjela koje se nikad više ne bi mogle premostiti, s krajnjim ciljem da se to ludilo proširi na čitavu Hrvatsku i da…

Između genijalca i budale tanka je granica, kaže poslovica. Da Frljić nije nikakav genijalac, već primitivna, zaostala i zla seljačina lako je dokazati, od ovog opisa strašniji je samo onaj da je taj Frljić plaćen da izaziva masovne nemire, da stvara atmosferu straha i mržnje, a činjenica je da stvara. Policija se zasad ne miješa jer glavešinama izgleda nije jasno što se događa, a ne bi, možda, htjeli ispasti blesavi pa da ih se optuži da ne shvaćaju umjetnost, kulturu. U ovom slučaju kultura smrti se nekažnjeno i bolesno širi, mržnja je sve veća, nemiri su pokrenuti, imamo sukobljene strane (doduše, strana Olivera Frljića je uvijek jedna te ista grupica plaćenika), imamo policiju između i imamo kriminalce i zločince koji ne posustaju u potpirivanju požara, policija, DORH, a ni USKOK (iako imaju prijave i čiste dokaze o strahovitom kriminalu u HNK) se ne miješaju, čeka se da Hrvati naprave krivi korak pa da Frljić i njegovi nalogodavci/glodavci imaju dokaz o zločinačkom karakteru Hrvata.

Može ovdje biti svega; i to da je Frljić običan primitivac i mrzitelj svega hrvatskoga, može biti da je plaćen da izaziva nemire po Hrvatskoj (točka 6. memoranduma SANU):

6. Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.

Ukoliko je ovo drugo, Frljić je smrtonosni neprijatelj RH i SOA, kao i DORH, trebali bi se pozabaviti likom koji izaziva i destabilizira, za sada Rijeku, a cilj je zasigurno i čitava Hrvatska.

Činjenica je da je Rijeku destabilizirao, zar nam treba još dokaza? Koliko ozlijeđenih ili mrtvih treba da nekima dopre do mozga što se događa?

Ukoliko je ono prvo u pitanju, utoliko je Frljić također smrtonosni neprijatelj države Hrvatske i svih njenih građana, jer konstantno širiti mržnju, konstantno prikazivati jedan narod koji je brutalno napadnut od stostruko jačeg neprijatelja kao zločince je put u kaos i nasilje. Naravno, Frljić želi zlo svim Hrvatima, no sudbina obično ne slijedi ideje umova luđaka pa obično ispadne drukčije, no jedno je sigurno, narod strada, ma koje bio vjere, nacije…, ali to Frljića ne zanima, on ima viši cilj, taj cilj očigledno opravdava sredstva. Frljić širi kulturu smrti nauštrb svih nas.

Vratimo se na rad ovog primitivnog i nekulturnog uma.

Frljićeva predstava “Aleksandra Zec” jedan je od projekata ovog samozvanog kulturnjaka. Naravno, ne treba zanemariti činjenicu da je u pitanju i kontroverzna tema i da je nezanemariva i materijalna korist od ovakve predstave, a činjenica je da mnogi poremećeni umovi nesretnu sudbinu ovog nevinog djeteta koriste da bi zaradili za ljetovanje, skijanje, vikendice…, no isto tako ovom predstavom može se širiti i mržnja prema hrvatskom narodu, a što je također zasigurno jedan od ciljeva ovakve predstave.

Predstava o ubijenom djetetu??? Zar samo meni ovo zvuči kao ideja bolesnog i zločinačkog uma???

Naravno, oni imaju opravdanje zašto izvode “predstave” o ubijenom djetetu: Da se ne zaboravi, da se pokaže kakvi su Hrvati zločinci, “Hrvatsku državu treba se prikazati kao zločinačku” također je jedan od argumenata…

No, zamislimo da mi Hrvati imamo jednog takvog koji bi izvodio predstave sa 402 od Srba usmrćena djeteta

Zamislimo predstavu koja bi se održala na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu, zamislimo 402 djeteta oblivena krvlju, zamislimo i na stotine ruku i nogu, makar kao rekviziti na pozornici, oko te djece, zamislimo takvu predstavu i implikacije takve predstave?

Zasigurno bi bilo posljedica, zasigurno bi bilo fizičkih napada, zasigurno bi bilo demonstracija, vjerojatno bi pala i krv.

A ono najbitnije: Zasigurno bi količina mržnje drastično porasla u Hrvatskoj. To bi ujedno bio i najveći rezultat jedne takve predstave. Širenje mržnje najveći je cilj i Frljićeve zabave sa Aleksandrom.

No mi Hrvati nemamo takve luđake u svojim redovima, mi ne širimo mržnju i ne palimo vatre koje mogu samo jezera krvi ugasiti, ne, mi nismo takvi.

Zamislimo samo reakciju nekih političara na ovakvu predstavu sa 402 od Srba brutalno usmrćena djeteta, zamislite reakciju Pupavca, Teršelićke, Josipovića, Pusićke, zar netko sumnja da to ne bi proglasili širenjem mržnje i užasa, a ipak, nitko od njih nema ništa protiv kad oni šire mržnju.

Što se tiče ovog brutalnog iskorištavanja smrti jednog djeteta već sam pisao o tome u kolumni:

http://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/aleksandra-zec-i-verica-nik...

Radi se također o slučaju trinaestogodišnje djevojčice koju su Srbi ubili i bacili u vatru (ili obrnuto), a o kojoj nitko ne piše i koja nema status kakav ima Aleksandra Zec, zar je Verica manje vrijedna jer je Hrvatica? Hoće li Frljić raditi predstavu o Verici, zar je njena nesreća stvarno toliko beznačajna u usporedbi sa Aleksandrinom, zar su ljudi stvarno tolika stoka?

Hoće li Frljić raditi predstavu o 402 ubijena hrvatska djeteta i tako nas podsjetiti što su nam Srbi, zavedeni idejom Velike Srbije, radili?

Ako ikad bude takvu predstavu radio, vjerujte mi, uradit će sve da ta djeca budu ismijana i ponižena, naći će scenarij po kojem je to opravdano i veličanstveno djelo nebeskog naroda, a naša policija će to gledati i neće shvaćati.

Zar se ne isprdava sa braniteljima, zar se ne isprdava s hrvatskim narodom koji je ideju Velike Srbije platio životom 30 000 Hrvata, stotinama tisuća ranjenih i trećinom spaljene zemlje?

Da, isprdava se, zašto bi onda bilo čudno da nam se isprdava s mrtvom djecom???

Zadnji performans “Drugi rat” u suradnji, a s kim drugim nego Teršelićkinom Documentom, opet je provokacija i širenje mržnje, a što drugo?

Documenta, ta stravična organizacija nema u popisu Vericu Nikšić? Zašto? Zar to isto nije prošlost, zar to isto nije zločin? Zar mučki ubijena trinaestogodišnja curica mučki ubijena od strane Srba ne zaslužuje makar biti na popisu navodno “centra za suočavanje sa prošlošću”? Zar ne bi takvu neljudsku organizaciju kojoj ubijena hrvatska djeca ne zaslužuju biti na popisu trebalo kazniti, a ne nagrađivati desetcima milijuna naših krvavo stečenih kuna? Ima li kraja ovim prljavim igrama prljavih umova???

Documenta, gadite mi se, prezirem vas iz dna duše. I vas i one koji vam dodjeljuju silne milijune da bi vi prikrivali i ponovno ubijali hrvatsku djecu!

Da, Documenta na čelu sa Teršelićkom ponovno je ubila Vericu Nikšić i svako hrvatsko dijete koje nije na popisu, a većina nije, ako je i jedno?

Zanimljivo, Frljić nikada nije organizirao neki performans u kojem bi netko od sto tisuća protjeranih Hrvata iz tzv. RSK govorio, to kao da se nije dogodilo? Srbi su imali tolike logore, tisuće su prošle te logore, tisuće se nikad nisu vratili, pa ipak, nitko od Hrvata nije dostojan Frljićevog performansa?

Ozbiljne su to stvari, osobne priče o stradanjima da, no performansi u svrhu širenja mržnje, stjecanja materijalne koristi, izazivanja nemira ili štete Hrvatskoj koja je brutalno napadnuta, Frljić dokazuje opravdano, zar je ovo pravda???

DORH I SOA sram vas može biti.

Milanović se ljuti kad se spominje kako je “njegov kolega Stanimirović” likovao kad je pobijeno nekoliko stotina ranjenika i osoblja vukovarske bolnice, to kao nije u redu više spominjati, to je širenje mržnje?

Taj je Stanimirović sada u Saboru, tim činom primanja Stanimirovića u Hrvatski sabor vukovarski ranjenici-mučenici ostadoše ustaše koje je zločinačka JNA pravedno pobila, o tom neljudskom i zločinačkom ludilu Frljić nema što za reći. Nije kriv samo Frljić, krivi smo mi Hrvati što takve zločinačke čini ne kažnjavamo, makar izborima, kad već ne smijemo nikome od Srba ni riječ reći, da ne širimo mržnju!

Širenje mržnje dozvoljeno je samo Frljiću i Pupovcu.

Nije u redu ni spominjati da smo napadnuti, da su nam ubili 30 000 sunarodnjaka, razorili trećinu zemlje, ubili 402 djeteta, ranili stotinjak tisuća, to je prošlo i to nije u redu spominjati, “Ta prošlo je 20 godina od toga” jednom izjavi Milanović. A eto, u redu je da raznorazni hohštapleri i propaliteti rade performanse na temu “Hrvatski zločini”

Ima li kraja ovom ludilu koje sad već rezultira sukobima i demonstracijama?

Ima li kraja Oliveru Frljiću i njegovoj destabilizaciji Hrvatske širenjem mržnje i klevete usmjerene na čitav hrvatski narod?

Neću nabrajati sve Frljićeve lopovštine, samo ću dati jedan primjer onoga što radi.

Performans u kojem on i još neki plaćenici sjede i daju priliku da ih se gađa jajima i još nekim rekvizitima dok oni čitaju komentare sa društvenih mreža je također provokacija. Isto kao što bi bila provokacija da netko sjedne ispred Srba i čita komentare njihovih po društvenim mrežama, naravno da je to isto provokacija, a kome trebaju provokacije osim idiotima?

Naravno, Frljić niti ne krije da u Hrvatskoj izaziva antagonizam (riječ koju jadan ne zna ni izgovoriti), no svakako zna širiti mržnju i antagonizam.

Frljić širi mržnju

Ima toga još poprilično i sve je oko Frljića nakazno i ružno, “s ciljem izazivanja podjela i antagonizma u hrvatskom narodu”, kako sam kaže. Vrijeđanja, ponižavanja, branitelja, invalida, predsjednice, političkih opcija s kojima se ne slaže, Domovinskog rata, Hrvata u globalu, sve je to u opusu Olivera Frljića primitivnoga.

I, smiješno, sve to primitivac Frljić, primitivci koji su ga postavili i primitivci koji se zovu novinarima po jadnim i žalosnim portalima veličaju kao kulturu i umjetnost?

Kultura i umjetnost, uistinu, može li jadnije od ovoga, može li niže i primitivnije?

Ne može, dno dna smo dosegnuli.

Dobro, možda ovo nije stvar policije iako smo došli i do toga da se inače mirna Rijeka pretvara u kaotičnu i nasilnu sredinu, iako je činjenica da ovaj kaos uredno potpiruje Frljić nekulturni, no tko bi onda trebao reagirati?

Možda ministarstvo kulture, ako tamo ima netko inteligentan da shvati da širenje mržnje, nemira, kaosa nije i nikad ne može biti rezultat umjetnosti?

Narod inače nitko ništa ne pita, no možda bi novinari, da su inteligentni, pismeni i razumni mogli znati da nešto ne štima sa širenjem “kulture i umjetnosti” koja kao rezultat ima širenje mržnje, kaosa, nereda…

Zar stvarno nemamo drugu opciju nego mržnju i primitivizam Olivera Frljića, zar stvarno nema opcije u kojoj bi umjetnost trebala uzdizati ljudski duh, a ne ga unižavati? Zar umjetnost ne bi trebala biti nešto uzvišeno, a ne nešto što izaziva demonstracije?

Zar se stvarno ovo smeće može zvati umjetnošću???

Zar su stvarno Frljićevi nalogodavci toliko moćni da mogu nekažnjeno pod krinkom umjetnosti izazivati nerede po hrvatskim gradovima?

SOA, DORH, koja je po vama dozvoljena količina nereda koju jedan ne/čovjek (plaćenik) smije izazvati i ne biti kažnjen???

Tko se mača laća od mača i pogiba!!!

Komentari

frljić i ostala govna

https://www.youtube.com/watch?v=mTBBrZNtDNI

valjda ne znaju za "srpski plan 21" ..koja koincidencija...kao i kukuriku plan...

jel Rijeka gravitira Gorskom kotaru...

sve dobro...

Tko je glasao

...

jel Rijeka gravitira Gorskom kotaru...

da...kao što i sisak gravitira baniji :P

btw, sdpeovci kotromanović i vidović, inače poznati četnici, su po uzoru na srpski plan 21, osmislili kikuriku plan 21...đubrad četnička...

:P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

koincidencija

rekoh...što te muči njofra...;-)))) @januse... Rijeka je trenutno bastion ostataka poraženih jugonostalgičarskih snaga...samo čekam kad će se pod vodstvom Jovanovića , Stevanovića i Frljića otisnuti u Kapelu da snime Kapelske kresove...hehe...

sve dobro...

Tko je glasao

otkrivam bastione po kućama...

... a može i po birtijama

Fakat toneš u kaljuže gluposti skoro do... brade, kao pravi neprijatelj RH, četnik, ovaj, ustaša...

Tko je glasao

Još jedna prelijepa priča iz Oluje

Naravno, ako izuzmemo dio o ludilu strašenja ustašama i nepotrebnim bježanijama Srba.

http://www.telegram.hr/price/proveo-sam-rat-u-srpskoj-krajini-ovo-je-moj...

Zanimljivo je da tek sad počimamo slušati, odnosno da se ovakve priče probijaju u javnost. Što je nama???

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

S jedne strane imamo

vulgarnu nakazu od Frljića, a s druge strane imamo vulgarnu nakazu od spomenika Tuđmanu u Kninu.... I svega što je uz to išlo...

Rezultat je uglavnom: 1:1

I to je naša stvarnost.....

Tko je glasao

Jedna prekrasna priča Srbina koji je ostao u Oluji, u svojoj

državi Hrvatskoj.

A i priča o Hrvatskom vojniku, zapovjedniku, na kojega sam beskrajno ponosan, ovakvi vojnici zaslužuju da ih slavimo:

http://www.portalnovosti.com/zapovjednik-hv-a-plakao-mu-je-na-ramenu

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

pola priče je dobro

@laganini

druga polovica..a pogotovo kraj..šalju usranu poruku...

Inače sam se takve starčadi nagledao..i bolesnih baba..napio se rakije i tako to...

Čika Milan se nije borio u WW2 za Hrvatsku nego za Jugoslaviju ..ako već ne more bre da bude Srbija...

sve dobro...

Tko je glasao

...

aj' drvo ne pizdi...baš je on kao šesnaestogodišnjak tada znao za što se bori...tada je bilo jedino bitno preživjeti...moj otac je s 15 godina otišao u partizane samo zatp što su mu oca, inače jednog od istaknutijih vođa hss u slavoniji, odveli ustaše u logor - staru gradišku, zbog suradnje s partizanima...gotovo su kompletnu familiju pobili, a moj otac i njegova sestra su uspjeli pobjeći u šumu i priključiti se partizanima...to im je tada bio jedini spas...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

" zbog suradnje s partizanima "

ukoliko se sijećaš..napisao sam dnevnik o ustašama..njihovim metodama i načinu borbe..

Nije u pitanju taj starac...Srbin..o njemu sve najbolje... od mene pogotovo jer voli konje i podsjeća me na mog ćaću...

u pitanju je nounar i njegovo jeftino podvaljivanje....moš mislit Srbi su se u WW2 borili za današnju državu...

Tvoja obitelj je stradala zbog posljedica građanskog rata koji se istovremeno vodio između Hrvata...dodajem...nažalost....

a građanski rat su započeli komunisti radi svoje revolucije..iskorištavajući i onako veliko zlo ..kao što je okupacija strane vojske...

Njemci su najprije Mačeku..kao tada legitimnom predstavniku Hrvata ..znači HSS-u... ponudili državu... moglo bi se reći da su poštivali ranije iskazanu volju hrvatskog naroda...

Ta kukavica..koji uostalom nije bio Hrvat.. ćaća mu je bio Slovenac a majka mu je bila iz poljsko- hrvatskog braka.. je to odbio...pa su uletjeli s jedne strane ustaše a s druge komunisti...i eto belaja....

sve dobro...

Tko je glasao

Ja se koncentrirao na onaj ljepši dio

jbg., svijet nije savršen... :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Imaš li tatu?

Tko je glasao

Imaš li mamu?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Imaš li mamu?

Tko je glasao

Osobno nemam ništa protiv

Osobno nemam ništa protiv Frljićeve ideje o tome da o svojim iskustvima govori 5 različitih žena. I dobro je da iznesu svoja RAZLIČITA iskustva iz rata. Mislim da je to dobro.

Ono što ne valja kod Frljića i sličnih je stalno tupljenje iste priče. Recimo, ovo što kaže pisac dnevnika, Aleksandra Zec, a ništa o djeci druge nacionalnosti koju su ubile zvijeri druge nacionalnosti. Tako nešto izaziva ne samo podjelu, već i mržnju. I nimalo ne doprinosi nečemu normalnome, pomirbi, shvaćanju, povijesnim činjenicama, sprječavanju da se ne dogodi opet, itd, itd...

Nadam se da ćete shvatiti što sam napisao.

Moje osobno mišljenje o Frljiću je da je shvatio trenutak i financijski nastoji čim više izvući iz sadašnje situacije. On je uvijek dobitnik, štogod da sad napravi. Njemu nije cilj djelovati pozitivno, cilj je izvući čim više novaca za svoje "projekte" i čim više koristi. Još više mu je poticaj to da njegove gluposti plaćaju oni koji protiv njega demonstriraju ispred pozorišta.

Tko je glasao

Weteran

Osobno nemam ništa protiv Frljićeve ideje o tome da o svojim iskustvima govori 5 različitih žena. I dobro je da iznesu svoja RAZLIČITA iskustva iz rata. Mislim da je to dobro.

Dobro, ajmo reći da je dobro ako idemo na podjelu krivice, na to da su svi jednako prošli, na to da su svi jednako krivi, no!!!

Nije li činjenica da gamad teroristička okupira trećinu Hrvatske, da tamo pobiše tisuće, protjeraše stotine tisuća, zašto nema žene iz tzv. RSK da govori o tome što gamad uradi i zašto je Oluja bila potrebna. Nije li činjenica da je s područja razdvajanja izbjeglo još skoro pola milijuna ljudi?

Nje li činjenica da je banda teroristička raketirala plažu u Karlobagu i ubila devetogodišnje dijete, a o tom isto ni spomena?

Nije li činjenica da je iz Posavine protjerano 155 000 ljudi, da su tisuće takođe pobijene, samo u Banja Luci u kućama je pobijeno 105 civila, zar to sve nije prethodilo Oluji?

Dakle, što nam govore ove činjenice, a što zločinačka ideja Olivera Frljića o 5 različitih žena, naravno, Hrvatica je marginalizirana, ne zna se tko joj je odveo muža.

Treba čitati između redova, Frljić je neljudska životinja i plaćenik zločinačke organizacije.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Dobro, ajmo reći da je dobro

Dobro, ajmo reći da je dobro ako idemo na podjelu krivice, na to da su svi jednako prošli, na to da su svi jednako krivi, no!!!

Ne budali, Laganini, kakva podjela krivice. Niti su svi jednako prošli, niti su svi jednako krivi. Međutim, iznošenje pojedinačnih stradanja, sudbina pojedinaca i obitelji, može doprinijeti razumijevanju i rata i patnji kroz koje su i "oni drugi" prošli. Naravno, Frljić to radi zbog osobne promidžbe.
Primijeti da sam ja u svojem prijašnjem komentaru naveo "različite žene" i "različita iskustva". Nisam mislio o tome da dođe 5 srpkinja iz "RSK" i onda pričaju kako im je teško bilo na traktoru.

Tko je glasao

Ne budali ti

Ne propagiram ja podjelu krivice???

Valjda nisi shvatio da upravo ovim performansima na dan Oluje podjelu krivice propagira Frljić, mislim, ne kužim, objasnio sam ti???

Naravno da Frljić to radi i zbog osobne promidžbe, no bitnije je da to radi jer ga netko plaća da na dan Oluje priča priče koje trebaju dokazati neopravdanost Oluje.

Ma uzalud ja to izgleda pričam.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Gle, nisam bio na Frljićevom

Gle, nisam bio na Frljićevom performansu niti sam slušao što i kako je on to izveo. Čuo sam da je ideja bila dovesti 5 različitih žena (s različitih strana) i da one ispričaju svoje viđenje rata, svoja iskustva u ratu. Po meni, ne vidim tu nikakvu ni politizaciju ni raspodjelu krivnje. Ako je to tako zamišljeno i ako je to tako bilo. Naravno da Frljić ili bilotko drugi s time može manipulirati, ali to je već drugi par čarapa. Ja sam rekao da se meni IDEJA, kako je predstavljena i kako sam je ja shvatio, sviđa. Jer doprinosi boljem razumijevanju ratnih stradanja, ali i samim povijesnim činjenicama (koliko osobno iskustvo može biti povijesno).

Podjelu krivice i slične pizdarije, Frljić i njegovi pajdaši, mogu objesiti mačku o rep, jer to mi ne kupujemo, a kako sam vidio u Kninu, ni hrvatska mladost to nije kupila. Isto tako, nitko, pa ni Frljićevi zemljaci iz BiH (Bog i Hrvati) nisu popušili spiku o neopravdanosti Oluje. Dapače.

Tko je glasao

http://www.forum.tm/vijesti/j

http://www.forum.tm/vijesti/jesmo-li-se-za-borili-3460

Naravno, Frljić je i ovo iskoristio kako bi prikazao samo jednu stranu priče. Zločesti Hrvati su maltretirali Srpkinje, Muslimanke i Hrvatice udane za Srbe, a njihove muževe su pobili.

Sram ih bilo.

Tko je glasao

...

naravno da nije baš sve tako...postoji priča hrvatske djevojke ive iz vukovara kojoj su oca invalida odveli susjedi srbi u negoslavce...nakon toga, nikada ga više nije vidjela...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

20:45 Iva, koja danas ima 31

20:45 Iva, koja danas ima 31 godinu, '91. je bila u Vukovaru sa sestrom, majkom i ocem invalidom. Svako jutro, kako pamti, kada bi se probudila, bombardiralo bi se nešto novo. O svom podrumu u kojem bi se skrivali svi iz "komšiluka", bilo da su u pitanju Srbi ili Hrvati, priča s mješavinom ponosa i gorčine. U kući su imali dvije televizije, jednu na kojoj su pratili događaje iz Zagreba i drugu na kojoj se pratila beogradska televizija.

Nekoliko dana prije pada grada, nakon kratkog boravka u Srbiji, s obitelji je krenula u Vukovar.

“Krenuli smo 8. studenog 1991., vojnici JNA zaustavili su nas kod zgrade Veleprometa. Trebali smo potvrdu kojom smo mogli stići do kuće. Majku i sestru su uveli unutra, a ja sam ostala vani s ocem. Rekli su nam da će razgovor s ocem obaviti u Negoslavcima.”

Oca, kojeg je potom odveo susjed i obiteljski prijatelj, više nikad nije vidjela.

"Želim samo pronaći njegove kosti, pokopati ga i tako završiti s tim periodom", zaključuje Iva svoju priču.

Možda mi je zbog onog kako su krenuli iz Srbije prema Vukovaru, prije pada Vukovara, to promaklo ili ispalo kao da je ona srpkinja...ili tako nešto. Eto, iz raporta nounarke, nije jasno što je Iva zapravo rekla.

A zna da joj je oca odveo susjed i obiteljski prijatelj i oca nikad više nije vidjela....i baš me zanima je li DORH popričao sa tim "obiteljskim prijateljem".

Tko je glasao

...

da, malo je nespretno napisano...ali se svejedno iz konteksta skuži da je u pitanju čovjek kojega je susjed srbin odveo u negoslavce...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Malo nespretno

No znaimljivo, nikad nije nespretno i zamumuljeno kad treba optužiti Hrvate, onda je sve jasno.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Da ne zaboravim... recimo

Da ne zaboravim...
recimo Frljićeva predstava o tome što o njemu kažu ljudi na društvenim mrežama: da je htio to je mogao predstaviti kao prikaz nekulture komunikacije, širenja mržnje u cyberprostoru (jer toga ima u ogromnim količinama), nedemokracije ili opasnosti od demokracije, kakogod....umjesto toga, on je to privatizirao i nešto što se masovno događa na internetu, prikazao kao napad na njega osobno.

Tko je glasao

...

Predstava o ubijenom djetetu??? Zar samo meni ovo zvuči kao ideja bolesnog i zločinačkog uma???

ne kužim što se toliko iščuđavaš!? u zagrebačkom dječjem kazalištu trešnja ovo proljeće je igarla predstava "anna frank" u režiji jakova sedlara, btw, miljenika pokojnog franje tuđmana...zar je i on bolesnog i zločinačkog uma?

zašto frljiću spočitavaš što nije režirao predstavu o 402 ubijene hrvatske djece? tko brani svim hrvatskim kazališnim i filmskim redateljima da naprave predstavu ili snime film na tu temu?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

A Anna Frank je Hrvatica ili Srpkinja?

Anna Frank je živjela u ovom stoljeću ili prošlom?

Gle, znam da je uzaludno ti objašnjavati da je Anna Frank nešto drugo nama u odnosu na ovaj rat, znam da je uzalud tebi objašnjavati da bi predstava o, primjerice, Verici Nikšić izazvala veliku mržnju i ogorčenje protiv Srba. Znam da ti je uzalud objašnjavati da ti je primjedba

tko brani svim hrvatskim kazališnim i filmskim redateljima da naprave predstavu ili snime film na tu temu?

nakazna, te da ovom primjedbom direktno priznaješ zločinački čin velikosrbina Frljića, odnosno da ga distanciraš od hrvatskih redatelja i priznaješ njegovu okupaciju HNK.

Znam da te ne pogađa nepravda kad je učinjena hrvatima, kao sad kad eksploatiraju od nemila do nedraga jednu Aleksandru Zec, a o 400 puta više mrtve hrvatske djece nema ni spomena.

Znam da u dubini duše nisi čovjek ako ne možeš ovako stravične nepravde razumjeti.

Znam, a opet pišem?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

...

Anna Frank je živjela u ovom stoljeću ili prošlom?

aleksandra zec je živjela u ovom stoljeću ili prošlom?

Znam da te ne pogađa nepravda kad je učinjena hrvatima, kao sad kad eksploatiraju od nemila do nedraga jednu Aleksandru Zec, a o 400 puta više mrtve hrvatske djece nema ni spomena.

znaš ti qrac...nemaš ti pojma što mene pogađa ili nepogađa...

opet ti kažem zašto još niti jedan jedini hrvatski kazališni ili filmski redatelj nije napravio predstavu ili film o našoj nesretnoj djeci koja su ubijena od strane četnika...tko im brani uopće? zašto bi redatelje u hrvatskoj trebao boliti qrac za osjećaje onih koji su ubijali tu djecu!?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Krivo sam se izrazio

aleksandra zec je živjela u ovom stoljeću ili prošlom?

Mislio sam na to da smo Aleksandrini suvremenici, događaji nas se i osobno tiču, a valjda znaš da Anna Frank nije s naših područja, a i dijeli nas 70 godina.

A zašto hrvatski redatelji ne rade predstave o našoj djeci? Zato što se nama stalno naređuje da ne dižemo tenzije, jel bre, zato što kad netko naš spomene rat odmah je ustaša i nasilnik, dok istovremeno Srbi zločinački zloupotrebljavaju deset puta manju nesreću, a još su i direktno izazvali tu nesreću. Zato što zločinci koji odobravaju milijunska sredstva zločinačkim organizacijama koje podižu generacije četnika nikad neće da odobre sredstva Hrvatima, primjer su svi neprijateljski i zločinački portali i organizacije koje svaki dan pišu UN-u i slično o zločinačkim Hrvatima. Za takvu rabotu zločinački portali i organizacije dobijaju desetke milijuna kuna, dok se istovremeno prohrvatskim portalima ne daje ništa, nula, zero.

Netko će u ovakvim zločinačkim okolnostima gadno najebati, zasigurno.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

...

Mislio sam na to da smo Aleksandrini suvremenici, događaji nas se i osobno tiču, a valjda znaš da Anna Frank nije s naših područja, a i dijeli nas 70 godina.

aj ne pizdi bezveze...počeo si sa čuđenjem da tko još radi predstave o ubijenom djetetu...a kad sam ti rekao da je jedan jakov sedlar napravio predstavu o anni frank, onda si se prešaltao da ona nije naš suvremenik i da nije s našeg područja!? daj nemoj me jebat...

Zato što zločinci koji odobravaju milijunska sredstva zločinačkim organizacijama koje podižu generacije četnika nikad neće da odobre sredstva Hrvatima,

uzmimo da si u pravu (mada mislim da nisi)..."zločinci" koji odobravaju sredstva su nepunih osam godina na vlasti...znači, "domoljubi" su imali dobrih 12-13 godina da odobre sredstva za snimanje filma ili predstave o ubijenoj hrvatskoj djeci...zašto to nisu učinili?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Ti jednostavno ne shvaćaš

aj ne pizdi bezveze...počeo si sa čuđenjem da tko još radi predstave o ubijenom djetetu...a kad sam ti rekao da je jedan jakov sedlar napravio predstavu o anni frank, onda si se prešaltao da ona nije naš suvremenik i da nije s našeg područja!? daj nemoj me jebat...

Ajd ti ne pizdi bezveze. Naravno da je sa distance od 70 godina normalnije raditi predstave o ubijenom djetetu (ako je i to normalno), no nije normalno u situaciji u kojoj smo mi, gdje su rane još svježe, paliti vatre na način na koji ova banda zloupotrebljava Aleksandru u svrhu odgajanja mrzitelja i četnika i držanja jednog naroda - Hrvatskog, u pokornosti.

Drugo, jesam i u tekstu naveo da mi nismo takvi i da nemamo takvog koji bi širio mržnju na taj način? Dakle, gdje sam ja to nekonzistentan???

Josipović je bio malo duže na vlasti i financirao sve koji žele uništiti Hrvatsku, i u onoj vlasti počelo se financirati terorističke portale i organizacije, što jest jest, no ova Vlada to je dovela do savršenstva, nitko sa prefiksom "hrvatski" više nema pravo na jednu kunu i svatko tko se potvrdi kao teški neprijatelj svakog Hrvata ima pravo na desetke milijuna, zar to nije istina?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

...

Drugo, jesam i u tekstu naveo da mi nismo takvi i da nemamo takvog koji bi širio mržnju na taj način?

ne kužim zašto bi nakon već 20 godina od završetka jebenog rata, pravljenje predstave ili filma o ubijenoj hrvatskoj djeci, bilo širenje mržnje!? filimovi i predstave te tematike su u biti potrebni, kao opomena, da se takvi zločini više nikada ne ponove...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Gluposti na tisućitu

ne kužim zašto bi nakon već 20 godina od završetka jebenog rata, pravljenje predstave ili filma o ubijenoj hrvatskoj djeci, bilo širenje mržnje!?

Naravno da emocije rastu, naravno da bi i Hrvatima rasle emocije da netko radi predstave sa 402 mučki ubijena djeteta? Zar stvarno misliš da su te emocije pozitivne???

I da, Aleksandru Zec su zloupotrebili stotinama puta, nemoj se praviti blesav, znaš i sam na koje sve načine iskorištavaju njenu smrt.

Dakle, da se to dogodilo jednom možda bi i prošlo, ali tisuću puta???? Hellou?

I naravno ne daju se i protuprimjeri, isto kao opomena, jel bre, naravno nebeskom narodu ne treba opomena, oni će opet ubijati hrvatsku djecu.

filimovi i predstave te tematike su u biti potrebni, kao opomena, da se takvi zločini više nikada ne ponove...

NESTVARNO????????????????????????????????????????????????????????

Koliko ti imaš godina???

Zar sa toliko godina imaš iluzije da ova predstava nekome luđaku u budućnosti išta znači???

Luđaka i ubojica je bilo i bit će ih, nitko to ne može spriječiti, što je s tobom?

Pa zar svaki dan ne čitamo o ubijanju djece, silovanju, strašnim stvarima, to se događa u miru jednako kao i u ratu i ova predstava ne može tu ništa promijeniti, zar ti takve jednostavne stvari ne dopiru do uma???

A onda, ako se slažeš sa mnom da je ubojica bilo i bit će, koja je poruka ovog prostituiranja slučaja Aleksandre Zec? Kome je taporuka upućena, meni i tebi možda? Jesi ti ubojica, jesam ja? Ako nismo što nama predstavlja ova poruka?

Zar stvarno misliš da ovakve zabave i predstave mogu odvratiti nekog luđaka da sutra ubije neko dijete???

Ma daj...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Janus

Pa daj se bar udostoji obrazložiti s čim se ne slažeš?

Mislim, ne slažeš se s tim da ovakve predstave preventivno uopće ne djeluju na ubojice? Jel? I smatraš da više nitko nikad neće ubiti djete jer eto, prostituiranje nesretne sudbine sudbine Aleksandre Zec će to spriječiti?

Ili jednostavno ne možeš prihvatiti da je sve istina pa si malo nervozan jer zastupaš pročetničku propagandu, možda nesvjesno? No nešto i nevjerujem u nesvjesno jer si konstantno protiv Hrvata i za četnike, jesi bar svjestan toga?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

...

Pa daj se bar udostoji obrazložiti s čim se ne slažeš?

imaš jako loše mišljenje o ljudima, zato je uzalud ti obrazlagati moje neslaganje...ne vidim nikakvu svrhu u tome...možemo se jedino složiti da ne slažemo...

No nešto i nevjerujem u nesvjesno jer si konstantno protiv Hrvata i za četnike, jesi bar svjestan toga?

kad nekoga optužuješ za nešto, bilo bi korektno da za to daš bar nekakav dokaz...naravno, dokaz niti jedan ne možeš naći...u pitanju je tvoj osobni animozitet prema svakome tko ne misli kao ti, pa onda izmišljaš, podmećeš i lažeš...no, tebi za utjehu, nisi jedini takkav na ovom portalu :P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Floskule

Kakvo loše mišljenje o ljudima, što lupetaš? Pa pričali smo o konkretnim stvarima???

Nađi jedan svoj upis gdje nisi za Bubletala i ekipu, ili nađi neki upis gdje podržavaš mene, Drvosjeka, Otpisanog, ppetru..., nema jelda, mi Hrvati uvijek u krivu, jelda, game over.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

...

nađi neki upis gdje podržavaš mene, Drvosjeka, Otpisanog, ppetru..., nema jelda, mi Hrvati uvijek u krivu, jelda, game over.

khmm...što sebe stavljaš među njih? jel to zbog sigurnosti ili? :P

btw, na tebi je teret dokazivanja...

ali budući da te treba uporno raskrinkavati, evo ih nekoliko...

evo jedan s ovog dnevnika...

http://pollitika.com/kultura-smrti-olivera-frljica-i-nalogodavaca#commen...

pa jedan s drvosjekovog...

http://pollitika.com/mojca-i-janez-moji-prijatelji#comment-496676

i tak...ima toga više, samo mi se sada ne da tražiti...uglavnom, ima, jelda...game over :P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Da, zbog sigurnosti je, strašno se bojim tebe, Feniksa, Buble

Zaphoda, Pupovca, Teršelićke, Šešelja mutavog..., sav se tresem od straha pa sam se okružio svojima, što je tu strašno?

E moj Jado.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

...

hehe...nego, bilo bi lijepo od tebe da se ovdje javno ispričaš zato što si uhvaćen u laži...to je najmanje što mogu očekivati od jednog poštenog hrvatskog viteza kakvim se predstavljaš...

:P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Ti si veći mućak od Šešelja i lažovčina

Kao slažeš se sa Drvosjekom, a onda opet četnička propaganda o Glavašu i natezanje četničke propagande o Hrvatima zločincima, uz prigodan dodatak o mrtvom dragovoljcu kojeg je "navodno" ubio Glavaš. Ogavan si.

Usput, ovdje doslovno propagiraš i četničku tezu "Samo mrtav Hrvat je dobar Hrvat". Zar ne?

Zar nisi ustvrdio da je mrtvi dragovoljac Hrvat dobar Hrvat, a zli živi Hrvat Glavašević ga, po tebi i četničkoj propagandi, ubio? Zar to ne tvrdiš?

Onaj plus za Drvosjekov dnevnik je na temu Slovenaca, dakle ne četnika, a ako te zanima čak se, u komentarima, i Bigulica slaže s Drvosjekom, tako da, odskakutaj sa svojim bacanjem prašine u oči, prokužen si.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

hahahha

Tko je glasao

Bilmeza malo pustili iz ludare pa nasrće na biserje

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

...

Usput, ovdje doslovno propagiraš i četničku tezu "Samo mrtav Hrvat je dobar Hrvat". Zar ne?

nema tebi pomoći...jedino kompletan idiot poput tebe to može shvatiti na način koji si ti shvatio...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Nema tebi pomoći

Tvoj mentalni sklop potpunog idiota konstantno vrti iste šeme i zato dobiješ ovakve rezultate, naravno da su procesi zaključivanja i uma tebi nepoznat pojam pa nasrćeš na onoga tko ti otkrije što si ustvari rekao. A to što si rekao proizlazi iz tvojih..., ma uzalud, ajd bok.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

vi HHrvati...

.... a mi (ostali) MMarsovci :)

Lijep ti je dnevnik, suptilan, topao, ljudski - na strani krda glasnih i krezubih koji na dan - koji im je tako svet i drag i pun digniteta i pijeteta - imaju saznanja (a nije baš da izgledaju puno pismeni) da se takva predstava uopće održava i onda imaju snage otići tamo, pjeniti se, prijetitii i slično.

Bokte, da nisu oni došli pred HNK nitko ne bi niti znao za tu predstavu. Ove kvaziultradesničare stvarno možeš vodat oko malog prsta kao vinske mušice...

Tko je glasao

Dnevnik je onakav kakva je i tema

Prostituiranje strašne sudbine Aleksandre Zec sa svrhom teroriziranja Hrvata i skupljanja novaca za bazene i vikendice ne može biti laka tema, fuj za tu gamad odvratnu.

A ti majstore isto samo seruckaj i pljuckaj po Hrvatima.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

...

jedna od 5 priča koje su jučer ispričale žene uriječkom hnk-a...

Iva, koja danas ima 31 godinu, '91. je bila u Vukovaru sa sestrom, majkom i ocem invalidom. Svako jutro, kako pamti, kada bi se probudila, bombardiralo bi se nešto novo. O svom podrumu u kojem bi se skrivali svi iz "komšiluka", bilo da su u pitanju Srbi ili Hrvati, priča s mješavinom ponosa i gorčine. U kući su imali dvije televizije, jednu na kojoj su pratili događaje iz Zagreba i drugu na kojoj se pratila beogradska televizija.

Nekoliko dana prije pada grada, nakon kratkog boravka u Srbiji, s obitelji je krenula u Vukovar.

“Krenuli smo 8. studenog 1991., vojnici JNA zaustavili su nas kod zgrade Veleprometa. Trebali smo potvrdu kojom smo mogli stići do kuće. Majku i sestru su uveli unutra, a ja sam ostala vani s ocem. Rekli su nam da će razgovor s ocem obaviti u Negoslavcima.”

Oca, kojeg je potom odveo susjed i obiteljski prijatelj, više nikad nije vidjela.

"Želim samo pronaći njegove kosti, pokopati ga i tako završiti s tim periodom", zaključuje Iva svoju priču.

http://www.forum.tm/vijesti/jesmo-li-se-za-borili-3460

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

"šef pošte

zvani Ljupče od milošte"..Srbin. Za Juge su sve i jedan šef pošte radili za udbu i kos... neki voljno a neki s manje volje... u napadnutom Osjeku se nikako nije moglo tolerirati šefa pošte Srbina...još iz Juge...on sam je trebao znati da su svi obavještajci, agenti i špijuni ...mogli odabrati stranu....on je očito odabrao stranu...pogrešnu...to što mu je žena Hrvatica ...ili da je obratno..tko mari... Rat ima neka svoja pravila....

Na mjesto šefa pošte nije se moglo doći bez preporuke ..provjere..udbe i (ili ) kos-a..pogotovo ako je u gradu bila kasarna....znači...u miru.. ako se hoće i može..čovjeku se priđe s poštovanjem...kaže mu se: znamo za koga radite..koliko tražite da pređete na našu stranu...nudimo Vam veće pogodnosti..i sl., isto se može i u ratu..i onda se pridobivenog agenta iskoristi za duple igre..u svoju korist....naravno..prije ga se provjeri..pa ga se ucijeni.. navede ga se da odradi nešto jednostavnije ..i tako..

E sad..valjda u to vrijeme nije bilo nikog suptilnog...tko bi to rješio na civiliziran način...nego se ide na ho ruk... a to znači...

dovedi ga i tuci dok ne prizna..otkrije za koga radi..načine i metode.. s kim surađuje...koga on a tko njega ima na vezi...i te stvari...poslije ga se ili ubije ili zamjeni...tako stvari funkcioniraju...

Naravno...ponekad najebe i netko tko nije ni luk jeo ni luk mirisao.

Frljićeva manipulacija sastoji se u tome što stvar vadi iz konteksta.

sve dobro...

Tko je glasao

...

uglavnom se slažem s tim što si napisao...samo ti mora biti jasno da je u osijeku gospodar života i smrti bio glavaš, a on nije ni malo bio suptilan...osim toga, njemu je prvo na pameti bila imovinska korist...zato je i jedan od legendi osječkog kvarta jug 2, izvjesni šaban, popio glavašev metak...iako je bio hrvat, dragovoljac itd...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

ma sitnica

naravno da je paralelno s obranom i oružjem bilo i mafijašenja i ucjena..prateće i popratne stvari..koje hvala Bogu nisu prevladale...bilo je i kod mene momaka ...poput Šabana..koji su misleći da su ..ako su se dokopali vlasti u kvartu ..ili u selu...mogli nametati svoju ideju..svoju politiku i svoje metode...

Što se tiče floskule "gospodar života i smrti"...gledaj..to je kod nas..po tim mjerilima..91. godine..bio Đuro Brodarac...meni je krivo što ga nisu uhapsili za gospodarski kriminal..a ne za tzv. ratne zločine..koje je zaista nemoguće u nekom normalnom sudskom postupku.... dokazati...nego po komunističkom obrascu: dva bez duše treći bez glave...

Meni je jednom prilikom rekao...: Nemoj mi više to dovoditi... (zarobljenike u upravu policije)..rješi to u šumi..samo se onda bakćem s time... no ja svejedno nisam ubio ili tukao ni jednog zarobljenika..i dalje sam ih dovodio...ili slao..ravno k njemu...da ih se evidentira..... stvar je jednostavna...kad ih se evidentira ne mogu nestati..a poslije se na mene svali...odgovornost...

Da..oni koji su se tada dohvatili poluga vlasti gledali su ( i ) kako će se obogatiti...tako da se i ja s tobom slažem..po tom pitanju....

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci