Tagovi

Kukuriku "kulturnjaci", NVO mafijaši i kriminalci

Nakon što je nova hrvatska vlada za svega dva dana popustila pritisku Kukuriku medijskih pasa čuvara i otjerala nesretnog ministra branitelja bez kaznene prijave, kamoli sudskog pravorijeka, u čemu im je nažalost insuficijentni Crnoja zdušno pripomogao, pogromaški fokus stvarnih vladara Hrvatske premjestio se na drugu metu, ministra kulture Hasanbegovića.

U kratkom vremenu o Hasanbegoviću napisana je i izrečena golema količina tipičnih jugoslavenskih i četničkih izmišljotina, bezvezarija i budalaština, koja se, naravno, naravno, kao i uvijek, može svesti na jednu jedinu riječ: "ustaša". Dakle stvarno, od četničkih koljača Mihailovića, Rankovića, Ćosića i Miloševića naovamo, preko ofucanih srboljubnih olupina tipa Ephraima Zuroffa, pa do zelembaća Vojislava Šeš... Mazzoccoa, velikosrbi i jugoidioti nisu u stanju smisliti baš ništa novo.

Međutim, najviše od svega ih je zaboljela Hasanbegovićeva ekspresna noga u stražnjicu Milanovićevom "Stručnom povjerenstvu za neprofitne medije", tijelu Ministarstva kulture koje je godinama i debelim milijunima iz hrvatskog državnog proračuna financiralo Kukuriku parazitsko jugosmeće od "medija" tipa Halter, Lupiga, Forum itd. "Ustašku" državu ne podnose ni nacrtanu, ali "ustaške" kune su im slatke kao med i otprilike 15 puta vrjednije nego dinar, pa se na stražnje noge digla cijela "hrvatska" "kulturna scena", prepuna "umjetnika" koji nježno suosjećaju s Čiča Dražom, uriniraju po trgovima, piju vlastitu mokraću i tiskaju portrete "ustaša" na donje rublje:

Inicijativa Kulturnjaci 2016 protiv Hasanbegovića

Što mislite, je li Hasanbegović stvarno "ustaša", ili je nešto drugo u pitanju?

Tko pogodi, dobije bonbon. Nakon što je Milanovićev kokošarski Kukuriku kult izgubio vlast, pročulo se da se to famozno "Stručno povjerenstvo za neprofitne medije" prema državnom novcu kojim je raspolagalo odnosilo kao Radman prema Hrvatskoj radioteleviziji: "Ja sam sad šef i to je sad moje!" Bukvalno i doslovno. Čak su otišli toliko daleko i spiskali toliko novca, da su se konačno začuli i glasovi iz njihovih vlastitih redova, od osobe koju je očito zapekla savjest, istina kasno, ali bolje nego nikad. Čitajte:

Potpisat ću za smjenu Hasanbegovića, ali nešto me koči...

"...Prvo i osnovno (u glavu) nismo smjeli dopustiti da se bira (ili šutjeti o tom i takvom izboru) povjerenstvo za financijsko poticanje pluralizma u neprofitnim medijima sastavljeno uglavnom (čast iznimkama) od ljudi istih, identičnih svjetonazora, ma koliko nam se ti nazori činili ispravnima ili jedino ispravnima. Ovo društvo ne čine samo jedni ili 'istointeresni'.

Potom, ne možemo, revolucionari i revolucionarke, sjediti u tom istom povjerenstvu i dodjeljivati novac portalima u kojima smo sami pisali ili još uvijek pišemo (pod pravim imenom ili pseudonimom) ili smo aktivisti/članovi nadzornog odbora udruge koja ih je osnovala. Pa im još i u ime povjerenstva i ministarstva nadzirati potrošnju sredstava. I tako nekoliko godina zaredom, i tako za x portala s kojim smo interesno vezani.

Ne možemo sjediti ni u kulturnim vijećima koja odlučuju i o otkupu knjiga iz naše naklade, ali ni prozivati te iste članove vijeća za njihove grijehe, a potom primiti nagradu žirija u kojem nam sjedi šogor ili kum...

Ne bismo se smjeli udruživati u interesne skupine, klanove, lobije koje će potom koristiti svoj položaj po principu 'ja tebi, ti meni' ili u profitnim ili neprofitnim medijima pisati hvalospjeve po identičnom obrascu ili narudžbi (za novac ili protuuslugu), a blatiti ili raditi sprdnju s onima koji su vam stali na žulj... ako smo u poziciji književnog kritičara, ne bismo smjeli preferirati pisce koji su kod nas prošli (i platili) radionicu kreativnog pisanja...

Ne možemo pristati putovati na inozemni festival dvije ili više godina zaredom s istom knjigom. Ili biti redoviti gost festivala, jer ste ekipa s cuge i odlično kuhate. Predstavljati hrvatsku književnu scenu na svakom božjem kontinentu, a već cijelo desetljeće niste napisali i objavili karticu teksta. Ili od strukovnog društva neposredno nakon vjenčanja biti poslan na prekooceansko putovanje u književno-bračnom paru, što dođe skoro pa kao neko poklon-putovanje na medeni mjesec o trošku proračunskih korisnika.

A nije lijepo ni da se pojavimo na prosvjedu protiv 'sile i nepravde', i s gitarom u ruci pjevamo aluzije o Crnojinoj kolibi, a sami smo jednu godinama gradili...

Mislim, ono, stvarno? :-)

Kako to, molim? Nismo baš svi jugokomunjare, orjunaši & filočetnici?! I još ne smijemo ni davat' državnu lovu sami sebi?! Ma, šta je ovo, bre? Pošten jugo... pardon, čet... pardon, antifašist više ne može ni sam sebi i svojoj svojti da dodeli pare iz rvackog ustaškog državnog proračuna, a da se tamo neki krezubi klerofašisti, katotalibani, ustaše i Tompsonovci ne pobune?! :-)

Dobro, znam, zapravo nije smiješno.

Nije ni samo za razrješenje, nego za policiju, državno odvjetništvo, sud i kazneni postupak, jer je više nego očito da se radi o udruživanju u istom lopovskom cilju. Evo posljednjeg sastava tog kriminalnog povjerenstva: Ana Marija Simić, Tonči Kursar, Hajrudin Hromadžić, Zdenko Duka, Biljana Romić, Damir Hainski, Suzana Kunac. Nije teško naći i prijašnje članove. Ne treba ići daleko - namjesto da su u zatvoru, oni prosvjeduju na Markovom trgu, a slična nametnička Kukuriku banda s HRT-a, RTL-a, Nove TV itd. im drži ljestve i daje ogroman besplatan medijski prostor. Ne laju psi zbog sela, nego radi sebe.

Evo i prigodnog popisa tzv. "kulturnjaka" koji tu prljavu rabotu javno podržavaju, moguće jer su neki od njih i sami omastili brke:

Kulturnjaci 2016 Dosadašnji potpisnici

Mogli su i OIB-e navesti, da DORH-u uštede vrijeme. Doduše, osim nekoliko poznatijih "kulturnjačkih" imena, ima tu stvarno svega i svačega, od nezaposlenih, konobara i studenata, pa do umirovljenika, fizičara, veterinara, defektologa i "antifašista"... stoga bih rekao da je većina vjerojatno samo, ono, malo sporija. Labilni mozgovi isprani detuđmanizacijom, u borbi s "ustaškim" vjetrenjačama.

Takvima za nauk i opomenu, ovdje ću navesti još jedan od bezbrojnih sličnih slučajeva Kukuriku banditizma. Prije oko dvije godine, bivša ministarka spoljnih poslova seka Pusić potezom pera udijelila je ukupno preko milijunčić "ustaških" kuna udrugama tzv. Centar za mirovne studije, GONG, Documenta i Babe, notornoj Kukuriku NVO mafiji, u kojoj aktivno djeluje i braco Pusić, sekin dragi brat, inače najpoznatiji po nježnoj sućuti Savi Štrbcu, bivšem funkcioneru četničke tzv. SAO Krajine, s kojim je neutješno cvilio i kmečao nakon oslobađanja Gotovine i Markača. I nikom ništa. Lova potrošena, seka na slobodi, braco na slobodi, eno ga "antifašist" prosvjeduje protiv "ustaša". Protiv "ustaških" kuna se ne buni.

Štovana i ostala gospodo, svu tu lopovsku filočetničku gamad mi svakodnevno trpimo već preko 15 godina, i to, vjerovali ili ne, na hrvatski trošak - na naš vlastiti državni račun. Vrijeme je da tome dođe kraj, jednom zauvijek.

Komentari

Kukuriku sa šajkačom

Pozor, evo sto nam Radmanovizija servira u XXI. stoljecu:

Komu odgovara radikalizacija Hrvatske i sijanje atmosfere straha?

Pogledajte video prilog. Po količini neprofesionalizma i čiste, svjesne, proračunate antihrvatske propagande mislim da je usporediv sa slučajem kad je Šprajc u Dnevniku na dan pada Vukovara pustio SDB-ovu montažu Tuđmanovih ratnih razgovora s Dedakovićem.

Ovaj put radi se o zabrani Z1 i masovnim demonstracijama protiv sramotne odluke Rakićkine "agencije". U prilogu koji traje preko 7 minuta, Radmanovizija propušta makar i spomenuti da je uzrok cijeloj stvari otkriće snimke na kojoj šef srpske prvoslavne crkve u Hrvatskoj Porfirije pjeva pjesmu posvećenu četničkom popu Đujiću. Autori ovog Kukuriku "priloga" o tome ni riječi, kamoli da puste barem dio. To se vidjeti ne smije, ali zato "antifašist" Mesić ima glavnu riječ, jer na Kukuriku televiziji četnici ne govore govorom mržnje, nego ljubavi.

Zar ste sumnjali? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Tri tisuće sto četrdeset

građana Hrvatske, od toga dvije tisuće četiristo pedeset djelatnika u kulturi !

Tko je glasao

Balkan boj smrdi na znoj

Tri tisuće sto četrdeset
građana Hrvatske, od toga dvije tisuće četiristo pedeset djelatnika u kulturi !

Znači, "tri tisuće sto četrdeset građana Hrvatske, od toga dvije tisuće četiristo pedeset djelatnika u kulturi" odobrava Kukuriku pljačku državnog proračuna.

Dodajmo i tebe, Fomo, to je tri tisuće sto četrdeset jedan građanin koji podržava kriminal. Kojemu banditizam i lopovština smetaju samo kad su "oni drugi" u pitanju, a "svojima" ih oprašta. Žalosno i jadno, ali istina.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Jebate koliki je to broj, usra san se i ja

a kamoli neće Hasanbegović.

Tko je glasao

A nije, to je beznačajno!

Puno je fascinantnije onih 13 tisuća kontra- potpisa!

Zato jer je onamo samo jedna Dunja Vejzović, a ovdje tih Dunja ima barem pet stotina!

Tko je glasao

Poslije je bilo: "Baš sam se dobro za.....!"

Zato jer je onamo samo jedna Dunja Vejzović, a ovdje tih Dunja ima barem pet stotinaI Miljenko Smoje je bio jedan jedinstveni, neponovljivi Smoje.

A opet nikada nećemo zaboraviti njegovo veličanje politike Slobodana Miloševića.

Poslije je bilo: "Baš sam se dobro za.....!"
Ali, nikada nismo to zaboravili.

Tko je glasao

Ignoranti se

ne mogu usrat ni od tri kile suhih šljiva, a kamoli od tri tisuće djelatnika u kulturi Hrvatske!

"Jebo hrvatsku kulturu!" - tako otprilike kaže hrvatski domoljub!

Tko je glasao

Tako otprilike kaže hrvatski domoljub

"Jebo hrvatsku kulturu!" - tako otprilike kaže hrvatski domoljub!J... jugoslavensku i parazitsku kulturu, te onu kulturu koja direktno, kršeći pri tome zakone RH, pljuje po svim temeljima Hrvatske kao države - tako otprilike kaže hrvatski domoljub!

I zato uskoro nećemo gledati Frljićeve performanse.

I zato uskoro nećemo gledati, da je par političara i kulturnjaka gledalo Gavrila Principa na Brijunima.

Tko je glasao

Petri, Karamarku, Hasanbegoviću i

Strenji-Linić:

HNK Rijeka nije u nadležnosti države. Intendanta HNK Rijeka nije imenovao ni Sabor RH, ni Ministarstvo kulture RH, pa ga oni, sve dok se poštuju zakoni, naravno - ne mogu niti maknuti, a niti pozivati na saslušanja pred saborski Odbor za kulturu.

Dajte bar to zapamtite, svi gore navedeni, a i još neki!

HNK Rijeka je u nadležnosti grada Rijeke!

Tko je glasao

Upravo tako

J... jugoslavensku i parazitsku kulturu

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao
Tko je glasao

apsana bre

apsana bre :))))))))))))))))))

Tko je glasao

pomirba, ljevičari, itd...

... evo, ja ću u duhu svehrvatske pomirbe i duha uljuđenosti proslijediti link gosp. Beškera - i njegovu kritiku SDP-a i Milanovića.

Čisto da se vidi kako jedan čovjek, intelektualac (koji definitivno pripada lijevoj opciji) može i mora pisati o pogreškama "lijeve strane".

http://www.jutarnji.hr/portret-drzavnika-koji-je-profuckao-mandat--kad-j...

Baš me zanima hoće li se svidjeti i "desnoj strani" i desnoj strani.

Tko je glasao

link gosp. Beškera - i

link gosp. Beškera - i njegovu kritiku SDP-a i Milanovića

To je "kritika" otprilike onoliko koliko se Porfirije "ispričao".

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Bogami

Inoslavu je svaka ko u njegoša.

Tko je glasao

Njegoš, ili ipak možda samo Kastor?

@zaphodu i @lignji

Inoslavu je svaka ko u njegoša.

Njegoš, ili ipak možda samo Kastor?

https://hr.wikisource.org/wiki/Gospodskom_Kastoru

Tko je glasao

Kad smo na pollitika.com

Kad smo na pollitika.com ukazivali na to što rade Milanović i njegov kokošinjac, onda smo bili dočekani na noževe.

Kasno se jebenom kajati.

Tko je glasao

o kakvom kajanju bulazniš?

Navodim primjer čovjeka koji je deklarirani ljevičar - kako piše o lijevoj strani.

Ti budi faca pa mi pokaži takvu kritiku desnice - iz pera nekog desničara.

A pisanje u množini ostavi ppetri, njoj to puno bolje ide.

Tko je glasao

Redikulu, s obzirom da ne čitaš nikoga koji izlazi iz sfere

tvog razmišljanja pokazuješ jednog Beškera i jednog njegovog teksta svu raskoš "slobode" deklariranih ljevičara (što god taj kretenski izraz značio) nasuprot svih onih "desničara" (citat iz prošle zagrade ponoviti) koje ne čitaš, ali po tebi redikulu nemaju te slobode pisanja protiv svojih. Ja sam pročitao tisuće članaka, analiza i smjernica normalnih i deklariranih domoljuba kontra Sanadera, Kosor, Karamarka itd. Ti nisi i neću, a i ne želim ti pomoći oko te jadne i priglupe provokacije.

Tko je glasao

duboko se ispričavam na priglupo provokaciji...

... no meni ovdje stalno podvaljuju nekakve Hodake i slične, ekipu koja je rijetko kada suvisla, a kamoli da bismo ih mogli nazvati intelektualci.

Stoga mi je žao što od tebe neću dobiti tih tisuće članaka normalnih domoljuba.

Tko je glasao

Podvaljuju ti Hodaka?

Nije najveći problem što ti Hodaka (kad ga već spominješ) ne razumiješ nego je problem što ti evidentno nisi nikad čuo za, niti misliš da može postojati po tvom sistemu vrijednosti "desni" intelektualac.
a sad odjebi i ti i Vesna Pusić.

Tko je glasao

Usporedi jednog Miru Kovača i Vesnu Pusić

problem što ti evidentno nisi nikad čuo za, niti misliš da može postojati po tvom sistemu vrijednosti "desni" intelektualac Dovoljno je samo usporediti intelektualnu razinu, školovanost, političku kulturu, te kulturu u ophođenju prema javnosti, ove i prošle Vlade.

Usporedi jednog Miru Kovača i Vesnu Pusić, Oreškovića i Milanovića, Bernardicu Juretić i Milanku Opačić,.....da dalje ne nabrajam.

Tko je glasao

Bešker šutira

mrtvog konja..jedini koji mu se realno usprotivio je Linić jer se drznuo pačati u njegov djelokrug ..oko poreza..i Aleksandra Kolarić oko lex perkovića...

Izbačeni su..zaključujem da mu je najvažnije bilo da kontrolira i reketari preko porezne ( Sanader.) i da štiti udbaše i spriječi raspravu o zločinima komunizma i grijehovima svojih predšasnika...tj. da se što manje zna istine o zločinačkom komunističkom jugoslavenskom totalitarizmu u čemu su sudjelovali i njegov i Josipovićev ćaća.

sve dobro...

Tko je glasao

Do sad je šutel, a svaku

Do sad je šutel, a svaku godinu su se sve više i više zaduživali, no svaljivali su krivnju na HDZ i na pokojnog Tuđmana.

Jadno!

Tko je glasao

šutel je?

Kažeš, pratio si pažljivo sve što objavljuje u RH i u Rimu i šutio je do sada?

Koji si ti biser...

Tko je glasao

Mesićeva medijska banda opet

Mesićeva medijska banda opet jaše:

Lovac na naciste Zuroff: sramotite se pred svijetom smijenite fašista Hasanbegovića

Odakle "lovcu na naciste" takve "informacije" o ministru? Od Mesićevog mladočetnika Vojislava:

Lovac na naciste Zuroff za Index: prosvjedovat ću zbog Hasanbegovića

A tko je zapravo taj "proslavljeni" "lovac na naciste"? Evo:

NALJUTIO IH ZUROFF Bošnjaci od 'Simona Wiesenthala' traže ispriku zbog negiranja genocida

"...gospodin Zuroff spada u grupu onih koji negiraju sudski dokazani genocid nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini za vrijeme srpsko-crnogorske agresije. Nerazumljivo je da netko tko radi za tako važnu međunarodnu organizaciju, čija je glavna misija istraživanje i sjećanje na Holokaust, može sebi dozvoliti da bude iskorišten od strane onih koji pokušavaju po tko zna koji put podvaliti revizionizam i mitologiju potkrijepljenu lažima čitavom svijetu vezano za genocid i rat u BiH'..."

Što mislite, koliko su zlata "antifašisti" iskeširali "lovcu na naciste" Zuroffu da javno negira međunarodni sudski pravorijek o četničkom genocidu u Srebrenici? Kladim se da Mesić zna, pitajte ga.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Zuroff strani plaćenik

nacionalizam je zlo, a zahvaljujući nacionalistima na vlasti se nećemo razlikovati od mađarske, problem je samo što mi živimo od turizma. usput reueters je prenio Zuroff-ovu izjavu, a pametni znajuš to to znači, uskoro će civilizirani svijet okretati glavu od nas, kao i za vrijeme tuđmanove vladavine.

Tko je glasao

Psi laju...

reueters je prenio Zuroff-ovu izjavu,

Stvarno? Jel' prenio i onu kako u Srebrenici, unatoč međunarodnom pravorijeku, nije bilo genocida? Jel' prenio i onu kako, unatoč povijesnim činjenicama, vojvoda Ephraim nema problema s tim što je Srbija već 1942. bila "judenfrei"? :-)

a pametni znajuš to to znači, uskoro će civilizirani svijet okretati glavu od nas, kao i za vrijeme tuđmanove vladavine

"Civilizirani svijet", čitaj Velika Britanija, čitaj Velika Srbija, nije htio neovisnu hrvatsku državu i učinio je sve što je mogao da je spriječi i uništi. No, dobro znaš da su svi ti napori "civiliziranog svijeta" neslavno propali - kako u ratu, tako i za zelenim stolom - pa će i ovaj. Zuroff je obični pročetnički redikul kojemu je novac važniji od činjenica.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

how yes no

Ovakav ministar šteti u svakom pogledu kao prvo nama u Hrvatskoj, a onda i našem imidžu turističke zemlje. Turizam je jedina preostala grana na kojoj još svi sjedimo . Ali vama "domoljubima" to očito nije neki problem. btw koliko tisuća braniteljskih udruga imamo?

Tko je glasao

mr_brown, Ali vama

mr_brown,

Ali vama "domoljubima" to očito nije neki problem. btw koliko tisuća braniteljskih udruga imamo?

Pa branitelji su za ovu zemlju nešto i napravili, dok oni nezavisni mediji baš ništa, a vama rastućim metastazama, to ne smeta.

Tko je glasao

ne bih ja baš tako

o Tuđmanovoj vladavini....tako loše...u međuvremenu smo imali haške presude...i osude Srbije i Srba...

To što su jugošljameri imali svoje propagandiste po ambasadama nije nešto što nije lako rješiti...

gadno je to što je Hrvatska često imala protiv sebe mnoge koji su se raznim tehnikama dokopali vlasti...

Kako ne bi civilizirani svijet okretao glavu od nas kad imaš predsjednika antifašista pjevača ustaških pjesama ..ili ministricu vanjskih poslova kćerku ustaškog suca u ndh-a...s tim što ovaj prvi gubi ćekove a ova druga bratu bivšem jna uposleniku poklanja proračunski novac...

malo ironiziram ali mora se...

sve dobro...

Tko je glasao

reuters je jedna od najjačih svjetskih informativnih agencija

To je samo početak. što oni objave ostali prenose bez zadrške, poslije će opet biti ceo svet je protiv nas.

Tko je glasao

ni reuters @ mr_brown

nije što je nekad bio

brrr smrzoh se..nemoj nas plašiti...znamo mi da je jak srbijanski loby...britanske veze i tako to...

dobro je to čemu svjedočimo...Hasanbegović je izvukao na čistinu više petokolonaša i jugošljamera za tjedan dana nego neki za godine...

lijepo je rekao ovim "neprofitnim" da pronađu druge izvore financiranja...

Mima Simić može opet otići u Englesku čuvati djecu, ako joj daju sad kad se deklarirala javno kao lezbijka i od toga napravila biznis.

Gordan Bosanac može raditi negdje i kao fizičar, jel

Duje Prkut može čuvati ovce

i tako...

boktemazo svi bi lebac bez motiku...ako ne daš pare cinkat ćemo te zuroffu da si ustaša..hahaha

sve dobro...

Tko je glasao

zidov cetnik navija za

zidov cetnik navija za cetnicke cede.................. dosadaaa

Tko je glasao

Ovi bolesnici iz kukurikuantifadajmigaudupe nisu normalni

Pa jebate u onom jednoumnom raspuštenom povjerenstvu za dodjelu sredstava neprofitnim medijima 2013-te je bilo sedam članova, godinu poslije 12, a lani 17 članova? Naknade za "rad" "povjerenstva" su bile u 2013-oj nešto manje od 84.000 kuna, godinu poslije 167.000 kuna, a prošle godine 277.000 kuna. Jel znate vi koliko ima povjerenstava za zakrpavanje kućnih buđeta? More.

Tko je glasao

@jUzr

Volim ove Hrvate "pobjegle odnekud", jer čim nisu iz Hrvatske, odmah znam da su veći Hrvati od mene.
Nego, jel' se možda na tu temu oglasio i Tomislav Marčinko, on je isto "pobjegao odnekud".

I nad čim ti to likuješ zadnjih 20 godina? Nad "muljevitim dnom Evrope" koje ste uspjeli stvoriti provedbom fašističke kontrarevolucije, koja je Hrvatsku ne samo bacila na koljena, nego je potpuno uništila.

Tko je glasao

Prolupanitis chetnikiana

Volim ove Hrvate "pobjegle odnekud", jer čim nisu iz Hrvatske, odmah znam da su veći Hrvati od mene. Nego, jel' se možda na tu temu oglasio i Tomislav Marčinko, on je isto "pobjegao odnekud".

O čemu i o kome govoriš, nesretniče? Tko nije iz Hrvatske?

I nad čim ti to likuješ zadnjih 20 godina? Nad "muljevitim dnom Evrope" koje ste uspjeli stvoriti provedbom fašističke kontrarevolucije, koja je Hrvatsku ne samo bacila na koljena, nego je potpuno uništila.

Što je ovo? Tko likuje, nad čim? Jesi li ti pijan..? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

On je retardiran

Zar to još nisi shvatio? :D

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

naši vaše...

... lijepo je vidjeti ovoliki trud... da se prikrije sladostrašće nad "do sad ste vi, a sada ćemo mi" i kada se to pokušava umotati u silnu brigu o oko cca 3 milijuna kn godišnje, ako i toliko.

... ako ništa drugo, za taj je novac gomila ljudi dobila posao (uopće ne tvrdim da se taj novac morao baš tako trošiti), a toliko košta i 15 godina sjedenja uvaženog ministra koji je u tom roku objavio čak dvije stručne knjige.

A što reći o potezu kada postaeš ministar, još nemaš niti pomoćnike niti znaš gdje ti je ured... ali ideš raspuštati nekakvo povjerenstvo (koje ionako radi jednom godišnje)? Revanšizam? Ni govora.

Tko je glasao

Jednom godišnje?

Onda imaju lipu dnevnicu cca 16.000,00 kn.Težak je to posao, treba prvo zapisat tko je zvao za pare , koga sve znaš, spiskove usporediš i nakon složenog procesa izračuna i laboratorisjkog rada moraš to podijelit...strašno. Jebeni su to stručnjaci, a njih treba platit. Doduše ne sumnjam da oni još na par mista tuku takve dnevnice, blago državi koja ih ima.

Tko je glasao

Jad & bijeda

... lijepo je vidjeti ovoliki trud... da se prikrije sladostrašće nad "do sad ste vi, a sada ćemo mi"

Čuo si ministra, novog povjerenstva neće biti. U 15 godina detuđmanizacije "jugoslaveni" i posrbice spiskali su milijarde, a stvorili nisu ništa. Novca nema.

i kada se to pokušava umotati u silnu brigu o oko cca 3 milijuna kn godišnje, ako i toliko.
... ako ništa drugo, za taj je novac gomila ljudi dobila posao (uopće ne tvrdim da se taj novac morao baš tako trošiti), a toliko košta i 15 godina sjedenja uvaženog ministra koji je u tom roku objavio čak dvije stručne knjige.
A što reći o potezu kada postaeš ministar, još nemaš niti pomoćnike niti znaš gdje ti je ured... ali ideš raspuštati nekakvo povjerenstvo (koje ionako radi jednom godišnje)? Revanšizam? Ni govora.

Eto koliko je ljigavo i licemjerno to vaše silno busanje u Kukuriku prsa o "pravdi", "moralu" i poštenju. Pred nosom ti je čisti kriminal, a ti kažeš: "Pa, ovaj, nisu baš puno krali, samo par milijunčića." Idi, skrij se negdje i ne izlazi.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Evo još jednog Kukuriku poštenjačine :-)

JURICA PAVIČIĆ Da, potpisao sam peticiju protiv Hasanbegovića. Ne zato jer je kao mlad bio ekstremni desničar. Niti zbog izjava o antifašizmu. Nego zbog trećeg razloga...

Ni Jurici ne smeta što su Kukuriku "kulturnjaci" krali, jer nisu baš jako puno, svega par bijednih milijunčića. Što je to prema "bruto plaći najnebitnijeg kustosa u najnebitnijem zagrebačkom muzeju" :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

revanšizam je sasvim u redu

što reći o onoj nesretnici bivšoj ministrici koja je štedila na LADU..e da bi dala MUFU...

Znači..na izborima se dolazi na poziciju da upravljaš državnim novcima.

Pobjedila je konzervativna opcija. Konzervativci ne podržavaju pederoliberale , lezbe i sl.

Korov pljeviti..ne zalijevati.

Pun kufer nam je tih subverzivnih...u biti antihrvatskih i antinarodnih uhljeba...

Da se mene pita ja bih i strože...kad već izazivaju...

Ucjenjivanje ustaštvom je jednostavna prijetnja reketom..daj pare ili si ustaša..moš si mislit..

Zoranu Pusiću iz tzv. Antifašističke lige Hrvatske ( zapaziti da je u nazivu Hrvatka u genitivu) treba već jednom netko reći da je berlinski zid odavno pao...

Moraš zaista biti max prepotentan i kao osrednji matematičar, bivši predavač na tehničkoj školi JNA..suprostaviti se javno na TV-u jednom povjesničaru na temama iz i o povjesti...

Naravno..kad mu se izbiju argumenti..što mu preostaje nego WW2, nacisti, ustaše..bla...bla..gdje naravno..po starom agitpropovskom obrascu vadi stvari iz konteksta...gdje je vidljiv komunistički refleks gdje je najjednostavnije difamirati neistomišljenika ..da je bio; od suradnika okupatora do SS-ovca...

Naravno, taj kos-ovski obrazac odstranjivanja nepoćudnih ne bi primjenio na sebe i svoje..jer po tom obrascu on je bio suradnik ..zaposlenik..JNA..

poražene jugokomunističke vojske koja je činila zločine nad Hrvatima..a on već godinama..nelustriran...nameće svoju ideologiju i rovari protiv Hrvatske preko raznih dobro organiziranih mreža...koje su samo paravan..legenda za nastavak politike porobljavanja i slabljenja Hrvatske.

Da smo mi Hrvati ustaše i da podržavamo režime kakav je bio za vrijeme WW2 ..on bi jednostavno bio onemogućen u javnom djelovanju..ako ne i nešto teže.

Naravno..treba ih pustiti da kmeče, cijuču i da se javno sramote..jer više nemaju moć da jednostavno zatvore ili ubiju drugačije mislećeg.

Protiv pokroviteljstva sabora nad komemoracijom u Bleiburgu su bile Milanka Opačić- Srpkinja i Vesna Pusić- Jugoslovenka.

Pod bijednim izgovorom da se tamo veličaju ustaše i NDH-a.

Ustaše i ndh-a su dio naše povjesti..i uvjek ih se može izvući kao neki argument i upotrijebiti za etiketiranje...bez konteksta: kako je došlo do pojave ustaša....i zašto...

Zato se ne treba braniti od tih objeda nego ih samo staviti u kontekst borbe za nacionalno oslobođenje.

Ja koristim metodu da onima koji me "optuže" za ustaštvo..ponudim pušenje..ne cigareta...

sve dobro...

Tko je glasao

treba ih pustiti da kmeče,

treba ih pustiti da kmeče, cijuču i da se javno sramote..jer više nemaju moć da jednostavno zatvore ili ubiju drugačije mislećeg.

Predsjednica, Orešković, Katamarko i Petrov ne smiju nikako dopustiti da ih se uvuče u jugošljamersko (TM Drvosjek) blato, ne smiju se spuštati na razinu Milanovića, Stazića, 0stojića i ostale bagre. Valja ih ignorirati i raditi po svom, a ako se baš mora, neka s njima raspravljaju ministri, zamjenici, pomoćnici, podvornici. Tako se to radi.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

donacije...

... samo za informaciju podržavateljima "Oba su pala"... Kolinda je upravo donirala 1 milijun eura Siriji :)

Ono, mi smo zemlja koja ne uspijeva servisirati kamatu, borimo se da godišnje državni deficit bude "samo" 3%... ali s lakoćom doniramo 7,5 milijuna kuna :)

Morat ćemo ukinuti još neko povjerenestvo i financiranje, dodžavola...

Tko je glasao

troškovi, troškovi...

Lado košta cca 11 milijuna kn godišnje, HNK-ovi koštaju 85 milijuna kn godišnje (govorim o državnom budžetu, još dobivaju i iz gradskih)... katolička crkva cca 300 milijuna kn godišnje

...i sve je to ok... ali je 3 milijuna kn ogromna ušteda? Ajde, blago nama. Sad smo riješili taj problem, moje pipe za med i mlijeko čekaju...

Tko je glasao

I zato je Tomek Karamarko

I zato je Tomek Karamarko lepo rekel "Ako Bog da"
pa evo, Bog će dati 300 miljuna Kuna novorođenčadi da nas ima više
već vidim bejbi bum u Međimurju i nekim kvartovima Zagreba !
Pomolimo se!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci