Tagovi

Kukasti križ na poljudskom travnjaku ujedinio sve hrvatske licemjere

I evo ih natječu se tko će više osuditi tu „nemilu pojavu“ taj „nasrtaj na slobodu“ kao da se radi o nekakvom izoliranom incidentu koji nam se nenadano dogodio, Tomislav Karamarko će čak sve pripisati nekakvoj grupici huligana … kao da po mentalno zdravlje nacije nije bila opasnija prisutnost određenih „eminencija“ na predsjedničinoj inauguraciji ili možda obezvrjeđivanje antifašizma izbacivanjem Titove biste iz Predsjedničkih dvora, ali i brojna imenovanja ljudi u Uredu predsjednice.

Zgražaju se, istrage i obračune s huliganima traže oni koji su sami dio problema i nikako ne mogu biti njegovo rješenje.

Koji huligani? Kakvi huligani, kad na Šimunićev „Za dom!“ sa „Spremni!“ gromko odgovara bar dvije trećine tada prisutnih navijača.

Koja tisuća navijača u prisutnosti predsjednice RH skandira ZDS, a ona mirno sjedi i ništa niti vidi niti čuje.

Ali da se predsjednica, a trebala je to i morala je to, ustala i napustila stadion i javnosti rekla da je to učinila radi skandiranja ustaškog pozdrava, to bi je legitimiralo kao osobu koja iskreno osuđuje fašističke nasrtaje na slobodu.

Ne, ona je nakon što je Hrvatski sabor konačno smogao snage pa ukinuo pokroviteljstvo, nad ustaškim dernecima, a ne komemoracijama na Bleiburškom polju i tu svoju odluku suvislo obrazložio, odlučila da ona bude pokrovitelj hrvatskim fašistima i klerofašistima da im pomogne „trančirati“ antifašizam i podupre ih u njihovim naporima revidiranja povijesti.

Što godinama radi „lider opozicije“ svojim nasrtajima na antifašizam obračunavajući se tobože s Jugoslavijom, Titom i „komunističkim totalitarizmom“, ako to nije obračun s antifašističkom Hrvatskom, jer bez toga Tita i antifašističke borbe koju je poveo, bio joj sve vrijeme rata na čelu i doveo do pobjedonosnog završetka, Hrvatske kao države ne bi bilo, očuvala bi se valjda samo kao geografski pojam u okviru velikosrpske Kraljevine Jugoslavije?

Taj tobože povjesničar Tomislav Karamarko i sina vodi na ustaški dernek na Bleiburško polje da dečku pokaže do kuda mu je djed kao „borac a Hrvatsku“ gonio partizane, omražene „borce za Jugoslaviju“.

Bivši predsjednik RH koji nije posjećivao nogometne utakmice i jasno je rekao zašto to ne čini, nije odolio zovu Bleiburga, pa se čak i hvali i pripisuje si kao veliku zaslugu što je on „antifašiste odveo na Bleiburg“ ne rekavši suvislo ni što je on tamo radio, ni što su antifašisti tamo trebali raditi.

Fašizacija hrvatskog društva počela je već onda kad su si hrvatski komunisti za predsjednika CK SKH izabrali neradnika, kunktatora i kukavicu, a on zatražio od savezne SDS da ukine mjere nadzora za dvjestotinjak pripadnika hrvatske ekstremne emigracije.

Taj proces je dobio poseban zamah kad je i izbornim prijevarama na prvim višestranačkim izborima na vlast došao HDZ predvođen Franjom Tuđmanom, deklariranim antifašistom, ali i čovjekom „s poslanjem“, „vizionarom“, koji će, provesti „pomirbu sinova ustaša i partizana“, proces izvođenja ustaštva na hrvatsku javnu i političku scenu, kako je to zamislio Vjekoslav Maks Luburić i koji će Edi Murtiću reći da će po dolasku na vlast „nastaviti tamo gdje su ustaše stali 1945. i istjerati Srbe iz Hrvatske“, čelništvu „Hrvatskog domobrana“ se ispričavao što je „za vrijeme 2. Svjetskog rata bio na pogrešnoj strani“, a Klausu Kinkelu, tadašnjem njemačkom ministru vanjskih poslova, prigovarao da „Njemačka ne čini dovoljno za Hrvatsku kao da se zaboravilo da je jedino Hrvatska u 2. Svjetskom ratu ostala uz Njemačku do samog kraja“.

Žestoki obračun s antifašizmom započeo je odmah po Tuđmanovom dolasku na vlast preuzimanjem kulturnih institucija i medija, ali i uprava proizvodnih i drugih poduzeća od strane HDZ-ovih jurišnika, koji su im trebali dati hrvatski (čitaj: ustaški) štih. Taj proces tekao je bahato i nasilno, ali i bez većih otpora, jedino su neko vrijeme odolijevale HAZU, dok joj je predsjednikom bio Ivan Supek, Matica hrvatska, riječki „Novi list“ do privatizacije i „Feral tribune“, list koji je sustavno uništavan do prestanka izlaženja.

Taj proces popraćen je rušenjem i devastacijama spomenika NOB-i i antifašizmu, isticanjem kako su se „ustaše kao pravi domoljubi borili za Hrvatsku“, a jugoslavenski partizani borili za Jugoslaviju, dakle protiv Hrvatske.

U školama se počinje učiti neka nova povijest, tiskaju se novi udžbenici u kojima, je sve manje antifašizma, a sve više „boraca za Hrvatsku“. Ustaše i NDH veličaju se na sve strane, ulice i trgovi imenuju se po ustaškim „velikanima“, a podiže se i pokoji spomenik, na „komemoracijama“ „pokojnoj“ tzv. NDH i koncertima nekih „domoljubnih“ pjevača sve češće se nose ustaške kape i uniforme, ističu ustaška obilježja, pozdravlja se podizanjem ruke na fašistički pozdrav, uzvikuje ZDS i pjevaju ustaške budnice i poskočice.

Kako je vrijeme odmicalo sve više je do izražaja dolazila sprega katolički klera i ustaštva „u ime Krista protiv komunista“, što je posebno došlo do izražaja kod onih koji su „uzeli pušku i krenuli“, ma ne nas braniti, ne nas oslobađati i ne nam stvarati državu, nego, opet prema Vjekoslavu Maksu Luburiću, rušiti Jugoslaviju svim sredstvima, koji su u taj „posao“ išli načičkani ustaškim znakovljem, s krunicom oko vrata i „Jurom i Bobanom“ na usnama.

Vrijeme je pokazalo da je na djelu zapravo bila fašistička kontrarevolucija i borba za redistribuciju nacionalnih dobara.

Ono što zbunjuje je da su na pojavu tog ustaškog revivala uslijedile tek mlake reakcije ne samo iz redova hrvatskih antifašista i bivših antifašističkih boraca nego i iz redova hrvatske inteligencije. Tek bi se tu i tamo pojavio netko od usamljenih vitezova, kojega bi HDZ-ovi jurišnici „dočekali na nož“, optužujući ga da je protiv Hrvatske i tako jednog po jednog neutralizirali, sve dok hrvatskoj inteligenciju nisu „povadili zube“ i tako je „uškopili“, nitko neće bili loš Hrvat … uporni i dosljedni kritičari Tuđmana i njegove vladavine su bili do kraja života jedino Branko Horvat i Ivan Supek, potonjeg se napadalo svim sredstvima, sjetimo se samo s kojom se strašću na njega okomio i sam Tuđman u svojem čuvenom pismu-potjernici.

Prisjetimo se samo saborskih rasprava u kojima se otvoreno glorificiralo ustaštvo, a niti danas ne manjka nacional-šovinizma u izlaganjima pojedinih zastupnika posebno onih iz redova HDZ-a, da o Glavaševim jurišnicima i ne govorim.

Što je ako ne fašizam ono što zastupaju kojekakve „udruge proizašle iz DR“, koji to svjetonazor nude vukovarski „stožerlije“,a što „šatoraši“ iz Savske?

Otkud primjerice jednom Ivi Baldasaru pravo da se čudi i osuđuje pojavu „svastike“ na poljudskom travnjaku, kad on s notornim Skejom na Dan pobjede nad fašizmom slavi „pobjedu nad antifašizmom“ uz ZDS?

Otkud pravo ikome od „hodočasnika na Bleiburške „komemoracije“ da se čudi i zgraža nad „svastikom“ na travnjaku poljudskog stadiona, kad je ona benignija od svega onoga u čemu oni uzimaju učešća i samo je posljedica njihovog doprinosa razvoju i širenju fašizma u Hrvatskoj?

Za „svastiku“ na poljudskom stadionu ne može se optužiti nekakve pojedince, nekakvu grupu huligana, pa baš da policija i nađe direktne počinitelje, ne može optužiti ni neku od institucija, pa ni HNS, neovisno o njegovom sastavu, pa ni samog Davora Šukera, pa da je i sto puta bio na Pavelićevom grobu u Madridu, kad je njegov prethodnik Vlatko Marković odisao duhom ustaštva ne libeći se tvrditi da je tzv. NDH bila dobro uređena država, a ZDS stari hrvatski pozdrav.

Ustaštvo buja u hrvatskom društvu, jer se sustavno promiče zadnjih 25 godina, radi čega je RH trpjela i trpi brojne kritike, ali se na njih nije osvrtala ili je na njih reagirala nervozno proglašavajući one koji su upozoravali na fašizaciju hrvatskog društva kao neprijatelje svega hrvatskog.

Imajući pobrojano u vidu nameće se pitanje ima li uopće za RH nekakav izlaz iz gliba „muljevitog dna Evrope“? Ima, a zove se potpuna i sveobuhvatna detuđmanizcija i deustašizacija Hrvatske.

Dakle, nema nam spasa!

Komentari

Kvadratura kruga

V je dio trokuta, cetverokuta, peterokuta, itd
U je dio kruznice
5 izgleda kao S, superman, na francuskom vele sainkt, sto u mnogim jezicima znaci svet.
V imamo u N, ZW, U u CSo itd.itd
U saobracaju komuniciramo sa istostranicnim trokutovima, V, zabrana, opasnost, ili O .
Pentagram, Davidova zvijezda, kukasti kriz su sastavljeni iz V
Obline iz U, matematika linearnog tumaci V, matematika visih stupnjeva U
Itd itd

Tko je glasao

U

Rimljani su umjesto koristili V. Avferstehung des Jesvs itd.
Poglavnik je duboko vjerovao da se Djavo mora unistiti. Tako danas Zapad vjeruje da ISIS treba unistiti.
U je simbol EU, mostovi,viadukti. y = x^2.
V je rimski 5, pentagram simbol Venusa, omjer stranica je Zlatni omjer, Goldenes regel, o kom se malo pise, Leonardo da Vinci ga je prijazao na golom muskarcu u krugu i kvadratu.
Hebrejska i Kabala mudrost vide u 5 Novo, novi svijet. 1 2 3 4 su brojevi zemaljskog, Adam, Eva, voda, vatra, zrak, zemlja.
5 je nebeski broj, najbolja ocjena na Istoku, u Njemackoj najgora.
V je simbol zenskog, A muskog.
1933 su svi zeljeli unistiti Djavola, Naci komunizam, Crvena Armija Naci
Svi su imali tajne...
Koje treba
Upoznat

Tko je glasao

to ti je ovo @Fenikse - analitičaru

kao simbol komunizma...su jednaki simboli zla..s tim što je komunizam proizveo puuuuno više mrtvih iz prostog razloga što su ubijali svoje....takoreći sumještane...najprije bogate: kapitaliste, kulake crnu burzu i sl., a zatim i sirotinju koja se protivila kolhozima, zadrugama ....znamo za metenje tavana..kad se seljaci pobune pošalju vojsku i pobiju ih..i sl. u Ukrajini je bio tzv. Gladomor...
E sad..naša komunistička fizička i ideološka kopilad, kako ih ja volim zvati i zvat ću ih tako sve dok se ne odreknu ..ali vidljivo..zločina komunizma..podržana od nacista velikoSrba tj. četnika....pokušava Hrvatima nametnuti kompleks nacizma ili fašizma ( što je btw različito) u obrani ili napadu:
a) komunisti; svoje bolje prošlosti i radi prikrivanja zločina komunizma
b) Srbi, prirodno teže zajednici sa Srbijom ..ma kako se zvala i koji sustav bio
c) jugoslavenski integralisti, rojalisti (primjer Dejan Jović)ne žele nikakvu Hrvatsku i teže što tiješnjim vezama u regiji.
d) ideološki jugoslaveni...da ima i takvih , pa i na ovom forumu
Pošto je kod tzv.lijevih mislilaca i četničkih stratega najzad došlo do suglasja da je inzistiranje na ustašama i NDH tj. predbacujući Hrvatima...ta 4 mm u 1300 mm povijesti---promašeno i kontraproduktivno
sada ...u očaju..idu na cinkarenje prema van ( sjetimo se ; ustaše primaju penzije..bla bla... "upozorenje" iz ruskog mvp-a) i eto ti svastika...što se poklopilo i s interesom nogometnih djelatnika koji su u opoziciji trenutno vladajućima u HNS-u...s tim da u nogometu postoje ljudi kojima nikad dosta para i procjene su da bi u nekoj zajedničkoj nogometnoj grupaciji bilo više zarade..što na kraju i nije bez pameti.
Neki, umjetnici, pisci, glazbenici , pa i sportaši već zarađuju na tom širem tržištu...ni ja ne vidim zašto ne bi i nogometaši...samo mislim da se oni ipak trebaju strpiti dok ostali..ne uđu u EU..pa si napravite i neku internu ligu...biti će i kvalitetnijeg nogometa...mada ne vidim zašto sada ne napravite neku internu ligu sa zemljama srednjeeuropskog kruga, ako je do novaca i u skladu s pravilima UEFA-e.
Znači, više im se ne isplati ucjenjivanje ustaša...jer svi smo mi potencijalni ustaše ...zatreba li.
Pa vjerujem da bi i Zoka Milovanović bio ustaša da zatreba oružjem braniti zemlju od agresije iz Srbije, primjerice.
Kad već nije imao muda 1991.g. danas bi vjerovatno s nekim visokim činom...ali nije se ni 91. Hrvatska branila samo oružjem nego i perom i kruhom i pjesmom itd..
Njemci su u WW2 imali SS jedinice kao elitni dio vojske koji je išao kad Wermaht negdje zapne i za specijalne zadaće...logore i tako to...Titina vojska je imala tzv. udarne brigade i proleterske brigade koji su bili u vojnom smislu kao SS..isto su išli gdje je najteže..prvi..klali i ubijali poslije WW2..poslije rata postali KNOJ pa držali logore..čistili teren od zaostalih točaka otpora, punili jame i fojbe i sl.
NDH je imala u sklopu HOS-a domobranstvo i dr.oružništvo i..ustaše koji bi bili istoznačni SS- u ili Titinim proleterskim udarnim brigadama....
Ustaše su išli gdje je najteže..čistili terene..klali i ubijali..držali logore..uobičajene stvari koje se rade u ratovima....
Otprilike kao aktivna garda, specijalne i posebne jedinice za Domovinskog rata.
Postojalo je znači političko i vojno krilo ustaša, vojno se zvalo..ustaška vojnica.
Naravno da su zapovjednici SS-a bili isključivo nacisti (nSDaP - Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) do podoficira....
...kao što su kod Titinih proletera i udarnika komandiri bili komunisti bez iznimke, a kod ustaša su častnici i dočastnici bili bez iznimke ustaše sa položenom prisegom.
SS ovci su imali pozdrav "Sig heil" i "Heil Hitler"...partizani komunisti su imali pozdrav "Smrt fašizmu- sloboda narodu"
HOS domobranstvo je imalo pozdrav "Za dom- spremni" i prije NDH-a kojeg je korijen u daljoj prošlosti, a ustaše su imale pozdrav "Za poglavnika i dom- spremni "
Istovremeno se koristio i uobičajeni vojnički pozdrav kod svih, podizanje otvorene ruke i dodirivanje čela prstima...dok su komunisti uveli stiskanje pesnice i stavljanje iste na čelo ( češće na desno uho valjda da ne čuju dobro ..da se malo našalim)...ko naš Zoka kad kombinira nacistički i komunistički pozdrav..pa mjeri kukuruzu stisnutom pesnicom- rekli bi; dvostruki totalitarist...valjda u podsvijesti..
Malo o razlikama....nevezano tko je s kim surađivao..tko je kome bio u vazalskom odnosu..tko je koga slušao itd.
(Tito je primjerice, imao status otprilike kao zapovjednik jedne divizije CA u odnosu na Staljina)
Osnovna razlika jest u tome da su ustaše nastale kasnije kao odgovor Hrvata na srbijansku diktaturu i velikosrpski hegemonizam.
Borba za slobodu od drugih hegemona je u povijesti ustaškog pokreta (pravaši, frankovci)..i ja ih najkraće opisujem ; oni nisu bili spremni samo umrijeti za Hrvatsku nego i ubijati za Hrvatsku.
Danas kad sam u prigodi razgovarati s onima koji za sebe misle ili tvrde da su žestoki " ustaše"..pitam, da li bi bio spreman ubiti nekog bez suda ...tek tako...štajaznam Srbina....popaliti selo..i tako to..počne da krzma,pa kaže: a neee..nego da nas netko napadne ...odmah ga matiram: nisi ti ustaša ti si domobran.
Druge ideologije oni nisu imali, osim ( uvjetno ) religije, a gospodarski program su prepisali od Musolinija...primjereno ratnim uvjetima i od Njemaca.
Ono..tradicionalno...ali se isto nisu libili smaknuti nekog popa..ako posumnjaju u njega da radi ..protiv ideje hrvatske države..što je primjereno tadašnjem trenutku..jer su ubijali svi..svuda okolo diktature, ilegala i drugi spremni za ubijanje...a oni eto..nisu htjeli biti ovce nego vukovi.
Zamislite..ako su bili u stanju ubiti i katoličkog popa...pa kakav problem im je bio ubiti ..bilo kojeg Srbina, nekog Hrvata..svejedno...
U ratu je svaki ustaša s prisegom smio ubiti bilo koga..osim ustaše...za svog su imali--tajni sud...kad glavom plate i kumovi tj. jamci..oni koji su jamčili za njega. Najmanje dvojica. S njima se nije bilo za zajebavat.
Naravno..podrazumijevalo se da se ubija u interesu zajedničke stvari..ideje..a ne radi osobne koristi.
Kao paralelu..u Domovinskom ratu..našim HOS-ovcima se ne pripisuju kokošarenja..nije viteški...
( ja sam neke koji su glumatali ustaše..te zovem dimnjačari..92. uhvatio u krađi po kućama ..nije ih zanimalo čije su ...poslije ih je njihov lokalni hsp izbacio iz stranke- istine radi).
Znači..ni nacizam ni komunizam nisu izvorno hrvatske ideologije..a pozdrav ZA DOM - SPREMNI je domobranski a ne ustaški pozdrav.
Naravno..oni koji gledaju da li je na grbu prvo bijelo polje i od toga prave pitanje....njima prije svega smeta Hrvatska kao činjenica..što uopće postoji.
Oni kojima smeta pjesma "Zapamtite Vukovar" su srbijanski špijuni..treba ih ignorirati..a u ratu tretirati kao neprijatelje..a zna se što se radi u ratu s neprijateljskim špijunima.
Oni kojima smeta pjesma........
https://www.youtube.com/watch?v=cUbCp2WgkYw
nek se jednostavno ...napuše...
Gospodo / drUgovi... ustaša nema..ne treba ih...ali..da se na glavu postavite..i sami svoj rep grizete...vi narodU jednostavno ne možete zapriječiti pozdrav ZA DOM - SPREMNI..jer je on:domo-branstvo.
Što se tiče slova "U"....jebiga, kao latinično slovo ga ne možete zabraniti ni da hoćete..i baš je zgodno za zajebavanje i podjebavanje naših jUgofila ..a cijeli svijet zna i vidi.. da Hrvatska nije nacistička ..ima CIA, MOSAD, KGB, BND itd., pa valjda bi se već neki veleposlanik javio s prosvjednom notom.
Što više budete kričali i cijukali..to će vas klinci više zezati, znate kako to ide.
Kao što je teško ljude uvjeriti da je stražnjica = vagina, još je teže ljude uvjeriti da je samoobrana- nešto loše poput komunizma ili nacizma.

sve dobro...

Tko je glasao

@drevo bUkovu

Nemoj se truditi, ustašuljački idiotu, ja o predmetnom ionako znam nemjerljivo više od tebe, pa me ne možeš preodgojiti, zato to što pišeš pišeš valjda samo radi sebe.

Dok za mene i sve ljude, kojima je istinski stalo do Hrvatske, vrijede definicije pojmova i događanja koje vrijede i za sav civilizirani svijet, jednako kao i vrednovanje povijesnih ličnosti, vi ustašuljački idioti imate svoje definicije, svoja vrednovanja, s kojima u svijet ne možete.

Koju su to sreću utaše donijeli hrvatskom narodu, a jednaku ste mu "sreću" donijeli i vi ustašuljački gadovi izvođenjem fašističke kontrarevolucije, jer to što ste učinili predvođeni svojim guruom jest upravo to, nijke to bio nikakav prvedni, obrambeni i oslobodilački rat, bio je to rat za redistribuciju narodnih dobara, dakle pljačku i grabež.
Jebe se vama što nas kao narodan špomalo nestje i što je Hrvata svake godine 10.000 manje, važno je da vi kroz "respektabilne mirovine" i druge privilegije i dalje osiromašujete državu, koju svijet radi vas i prepoznje kao "muljevito dno Evrope".

Kako to da su za vas ustaše nastali ko odgovor na velikosrpsk presizanja u Kraljevini Jugoslaviji, a ideološka osnova im je nauk "oca domovine", čovjeka ludog k'o pegla, koji je i umro kao potpuni luđak, dok su najbolji među nama tek snatrili o nekakvom ujedinjenju Južnih Slavena, namjenjujući Hrvatskoj i Hrvatim ulogu predvodnika, zato i je istinski vizionar, Josip Juraj Strossmayer, osnovao JAZU? Jednako lud bio je i vaš guru, koji je također umro kao potpuno lud čovjek.
No za vas je istinska ljudska veličina, Strossmayer, tek Jugoslavenčina, dakle nitko i ništa, vama je uskogruda nacinal-šovinistička budaletina, Stepinac, veličina, a bio je kolaboracionist i sluga najmonstrunijeg režima ikad.
No to ste vi i to su vaše vrijednosti, na kojima ćete inzistirati do zadnjeg Hrvata, naravno ako vas se na nekakav način ne spriječi.

I nemoj da ne dolaze upozorenja iz svijeta, jer dolaze na razne načine i raznim povodima i počćela su dolziti već u trenutku čim je Tuđman preuzeo vlast. Kako ćeš nazvati intervenciju norveškog ambasadora, ako ne kao najozbiljnije upozorenje.

Ne, nikad u povijesti našu opstojnost, pa i onu biološku, nisu ugrožavali drugi, ni Srbi, ni Židovi, ni Cigani ... ugrožavale su je ustaše i danas vi, ustašuljačka nedonošćad.

Tko je glasao

a što je trebao @Fenikse

po tvome Alojz napraviti....upisati se u partiju...vidim da o njemu misliš u las isto što i najveći četnici

sve dobro...

Tko je glasao

@drevo bUkovo

Što je Stepinac trebao napraviti? Pa ništa više od onoga što su napravili slovački biskupi.

Tko je glasao

slovački biskupi

nisu imali zajednicu sa Srbima...i šestojanuarsku diktaturu i svašatanešto

druga je to klima...

sve dobro...

Tko je glasao

@drevo bUkovo

Ili možda zato što nisu imali ustaše, što Slovaci nisu bili iranskog porijekla, što tamošnji katolički kler nije imao potrebu prevoditi Čehe i Mađare s protestantizma na katoličantvo, zato što ni na koji način noisu željeli pristati uz režim koji provodi rasne zakone ...

Da, da, skroz drugačija klima.

Tko je glasao

Ili možda zato jer Česi nisu

Ili možda zato jer Česi nisu imali apetit na Slovački teritorij.

Tko je glasao

@rijetka budaletina

Da, da, poznato je da je Nedićeva Srbija imala žestoke teritorijalne apetite prema tzv. NDH.

Tko je glasao

a ravnogorci

kojima su se kasnije pridružili komunisti zbog svojih interesa...interesa sveopće pljačke i otimačine

Što se tiče Nedićeve Srbije..vjerovatno ti je poznato da su se tamo šivale uniforme za HOS....jednim dijelom..

Kad već spominješ Slovačku...ni mnoge zemlje Skandinavije nisu pružale otpor..a jedan Norvežanin je postao sinonim za kolaboraciju....

NDH je bila izraz vijekovne težnje naroda da ostvari svoje prirodno pravo da ima državu...i istovremeno odgovor na srpsku hegemoniju...ma znaš ti to...samo ti je teško priznati da si ostario ubadale...

Budi ponosan..naša generacija je to ostvarila..čim su se stekli uvjeti...

Juga nije valjala, režim nije bio dobar. Da je valjalo ne bi se urušilo.

sve dobro...

Tko je glasao

Vrlo lijepo napisano

Komentar da ne zelim dati plus, dovoljno potvrdjuje sve, gore navedeno.
Zasto se svastika zove kao zenina sestra?
Simbol je visih i nizih rasa, klanja, lieber Doctor, koji truje djecu, svemirskih istrazivanja, sa zatvorenicima,koji se gore guse i snima kako umiru. Strojarskih inzenjera, koji konstruiraju Maricu, u koju ulaze otrovni gasovi kamiona, specijalnih karburatora, koji izazuvaju ugljen monoksid umjesto dioksida, klanja, klanja i klanja.
I neko se tim ponosi, ubiti Djavola, a Djavo su Rusi, Srbi, komunisti, Jugosloveni.
Djavo,koji zna ko je Djavo, sto je i tko Djavo?
2 milijuna djece je nasilnom smrcu umrlo u tom svastikinom sustavu.
Djece
Ludnica
V. Rosic

Tko je glasao

Da ne zaboravim

1.5 mjeseci sam se bavio MatLab om, tj. Matrix om
Dvodimenzionalna matrica lici na taj kukasti " kriz".
Rijec Kriz je sveta, kukasti je Djavo.
1965 rodjen Poljak i njegova sestra napravili su filmove "Matrix".
Mila Jovovic u svojim filmovima ubija monstrume, zarazene, egoizmom.
Ja sam ponosan na sebe, jer sam lijep, jer sam pametan,itd itd.
O dodji Gospode, o dodji, dodji Gospode...
Sa svojom skromnoscu, dati zivot za druge,
Danas, kada Anerika mora da ubija drugacije, jer su drugaciji...
Itd itd.
Mrziti drugacije i slaviti Sebe
Zar to nije put smrti
???""

Tko je glasao

@juzr

Je, sve je prepuno četničkih grafita, poziva Krađorđevićima da se "vrate i preuzmu presto", pa i svijet prigovara Hrvatskoj radi isticanja četničke simbolike i grafita s kokardama i četiri ocila. A to znači da u SOA pojma nemaju ni što je četnički pokret, a kamo li što drugo. Uostalom od institucije kojoj je na čelu mogao biti Karamarko se i ne može očekivati više.

Tko je glasao

Što će ti pisanje grafita,

Što će ti pisanje grafita, kad sjediš u vladi? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@juzr

Da?
A što će vama ustašuljcima grafiti, U-kanja, ZDS i svastike kad "imate 'Rvacku"?

Tko je glasao

Za miniranje židovskih groblja - spremni!

Labradore, kažu da si fenomen. Voliš operu.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@juzr

"Labrador" potiče iz Tuđmanove kuhinje s ciljem da se zaštiti identitet pokojnog Imre Agotića. Ali to je daleko izvan tvojeg umnog domašaja.

Tko je glasao

Točno, tko se može mjeriti s

Točno, tko se može mjeriti s tobom koji si osobno čučao pod stolom u Karađorđevu. Zar ne? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@jUzr

Samnom bi se obračunavao svojim sarkazmom, ustašuljačka nesklavuro, malo će ti to teže ići s Manolićem.

Uz pomoć mnogih antifašista uspješno ste proveli fašističku kontrarevoluciju u Hrvatskoj, problem je jedino u tome što nemate nad čime likovati, a uskoro nećete više imati niti što pljačkati.
A onda kad u narodu u suvišku bude onih kojima je svejedno, zato što više nemaju što izgubiti, sve ste im uzeli, preostat će vam samo da se poput vaših prethodnika i uzora uputite prema nekom "bleiburgu".

Tko je glasao

A Bleiburga biti neće,jer nismo nenaoružani za zločinačko smeće

problem je jedino u tome što nemate nad čime likovati, a uskoro nećete više imati niti što pljačkati.Crveni fašisti opljačkali su RH poslije svakoga rata, ali Hrvatska će opljačkati njih od moći kojom su to radili.

A Bleiburga više biti neće, jer nismo nenaoružani za zločinačko smeće!

kolika vam je podrška pokazali su Marševi "crvenofašista" po Zagrebu protiv branitelja: Mirtovica, nešto crvenih aktivista i Hrvatska policija.

A onaj performans s policijom na Markovom trgu je podigao spremnost i razgolitio vodstvo hrvatske policije koje je zagazilo u nezakonje, jer je mirne ljude nezakonito proganjalo po Trgu (nema zabrane kretanja po tom Trgu od 22 do 6 ujutro, nego samo zabrane prosvjeda, a braniteljski prosvjed završio je točno u 22 sata) i koja je izvela terorističku akciju opkoljavanja mirnih ljudi u Crkvi sv. Marka, pa čak i upala s oružjem i agresijom u samu Crkvu, pod zapovjedništvom facebook-ministra i njegove "kompartije".

Hrvatska vojska više nije pod zapovjedništvom komunošista, a slijedi i oslobađanje Policije od njenog pretvaranja u crvenopartijsku Policiju.

A tek HRT- uskoro je akcija neplaćanja pretplate tom bastionu jugokomunošista!

Tko je glasao

Osnivaju drugarice partizanke

organizaciju AFŽ-a ( antifašistička fronta žena).... jedna drži govor, pa pita.

Sjećate li se drugarice kad je prva pukla?.....i naše su pucale...mi smo se probijale i dalje će mo se probijati ..kako četresetprve tako i danas....

...a sjećate li se kad smo prvi put držale Jajce u rukuma...

sve dobro...

Tko je glasao

Sudovi i policija

Sudovi i policija: Pijuk (otkopavanje), motika (zagrtanje), lopata (zatrpavanje)

Krasnodare ustašijanju su dali i daju sudovi i policija (svi zaduženi za sigurnost građana na temelju jednakosti u pravima i obavezama u primjeni i provođenju zakona) kroz ne primjenu postojećih zakona, još od samog početka. Sve je moglo biti drugačije, mislim bolje.

Outanju (javno zastupanje stavova za fašizaciju društva) pojedinaca i grupa počelo je s Karamarkovim okupljanjem i stavljanjem pod nadzor marginalnih ali glasnih desničarsih pojedinaca i grupa. Konačni pečat je udarila spremačica Titove vile s Titovom bistom.

Mediji su odigrali svoju ulogu, čast iznimkama, ali većina se priklonila potenciranju tema i stavova na način da pomaže desničarima i samo čeka smjenu vlasti. Tek su poneki otvoreno rekli da su šatoraši besposlene HDZ budaletine i da je drugi dan policija morala rastjerati te bandite a sudovi ih treći dan osuditi.

Novi portali, poput Direktno.hr Miljenka Manjkasa, postaju opća mjesta za obračun s različitima i zastupanje stavova koja sam HDZ (još) ne želi otvoreno zastupati.

Policija i sudovi su uglavnom pod kontrolom kadra iz kuhinje HDZ i  razumljivo je da istražuju i sude  po svom svjetonazoru a ne po zakonu. Ne treba podsjećati na sramne slučajeve presuda i još sramnija obrazloženja presuda.

Tko je glasao

mm m ljk z fjlt

Bžj vjnk

< hrf='http://pstmg.rg/' trgt='_blnk'>
< trgt='_blnk' hrf='http://pstmg.rg/'>

zdjnk, krtr z Pkl, Pnks

< hrf='http://pstmg.rg/' trgt='_blnk'>
< trgt='_blnk' hrf='http://pstmg.rg/'>

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Svačije je pravo da bude idiot

Vi ste to pravo obilno konzumirali!

Tko je glasao

evo čovika

Narede partizanski komandanti Igmanski marš i tako partizani idu po hladnoći, kada u jednomo trenutku Mujo zakuka:
- "Jao meni..."
Drugi partizan uhvati Muju preko usta:
- "Ćuti, budalo, čuće nas Švabe!", ali ne vrijedi, Mujo i dalje plače.
Zovnu oni doktora i on pita Muju šta mu je. Mujo će:
- "Doktore, vidim, ljudima otpadaju prsti sa ruke i noge od zime ali meni otpao kurac."
- "Nema problema, Mujo! Čim istignemo u Foču, ja ću ti to zašiti, samo ga stavi u džep i ćuti."
Prošao marš, ode Mujo kod doktora:
- "Doktore, evo mene!"
- "Koji si ti?", doktor ne može da se sjeti.
- "Pa ja sam onaj, znate zbog onoga..."
- "A da!", sjeti se doktor: "daj to ovamo, sada ćemo da ga zašijemo."
Traži Mujo u džepu od pantalona, nema ga, traži u jakni, opet ga nema, kad će ti on:
- "Doktore, jebo mater ako ga nisam popušio!"

Tko je glasao

bigulica,

uan point for kroejša, vidim ljubavi da voliš viceve,

Pita učiteljica Ivicu:
- "Ivice, tko je najveći ratnik za kojeg si ikada čuo?"
Ivica odgovori:
- "Josip Broz Tito."
Na to ga učiteljica pohvali i kaže:
- "Sjedi, petica."
Ivica sjedne, skrivećki izvuče ispod klupe jednu sliku, pogleda je i šapne:
- "Izvini Rambo, ali karijera je karijera."

i jedan antifašistički:

U rovu bila dva pedera na straži, i gledaju kako da se naguze. Kaže ovaj:
- "Jarane znaš šta ćemo, ti se drekni i pitaj ima li vode."
Dreknu se ovaj drugi i upita ima li vode a svi ćute ko zaliveni. Niko naravno neće da da vode i odoše oni iza linija po vodu, a ustvari da odrade ono što su htjeli. Svanulo jutro vratiše se oni u rov, pored njihovog mjesta sjedi starac zamalo dehidriro. Upitaše ga oni:
- "Dedo bolan, što nisi tražio vode."
A on će njima:
- "Ma sinoć je jedan tražio pa su ga jebali cijelu noc."

Tko je glasao

Evo još jedan

Evo još jedan antifašistički.

Posumnjao Tito da ga Jovanka vara, pa da barem vidi ko mu je od suradnika vjeran, Jovanku zarazi sa picajzlima.

Par dana kasnije sazove on svoj tim i gle, svi se čohaju po mešunožju samo Moša Pijade .

Kad su se razišli on zamoli Mošu da časkom ostane kod njega.

Kaže mu: Moša ti si mi izgleda jedini prijatelj, a kak je Moša bil malo nagluh, počoha se po brkovima i pita:
Šta si reko?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci