Tagovi

Kud Sanader okom, tud Butković skokom

Na mnogim nezavisnim medijskim prostorima već se duže vrijeme povlači teza da je EPH kao medijska kuća izrazito favorizirao HDZ tijekom ovih izbora. Mada se generalno slažem sa tom tvrdnjom, nikako ne stoji da se u njihovim tiskovinama nije moglo naći objektivnih, ili barem samostalnih nezavisnih mišljenja. Tako i danas uvelike cijenim stavove i tekstove npr . Mirjane Kasapović, Inoslava Beškera ili Sanje Modrić. No, nažalost, radi se o usamljenim primjerima, koji više iskaču kao izuzeci koji potvrđuju pravilo, nego kao mainstream te medijske kuće. Čitava izdavačka politika, odabir tema, tajming i plasiranje "stavova" (Jergović, Butković, pa čak i Đula, što me moram priznati iznenadilo) - sve to najbolje oslikava politički mulj koji je ova kuća suptilno plasirala, prvenstveno za korist Ive Sanadera. Novi Butkovićev tekst u Jutanjem listu još je jedan primjer takve tihe manipulacije, kojom Butković, zauzimajući pozu "ozbiljnog opinion makera" i "insidera" pokušava javnosti prodati ono po čemu je i sam do nedavno pljuvao.

Tako Butković svoj današnji tekst započinje sa lažnom tvrdnjom:

(podsjetimo, predstavnici HSS-a odmah su decidirano rekli da će oni koalirati s onom strankom koja dobije najviše glasova u Hrvatskoj)

Naravno istina je nešto drugačija, Friščić je decidirano rekao da će "prvo razgovarati" sa strankom koja dobije najviše glasova u Hrvatskoj.

Zašto se uopće hvatati za taj detalj?
Zbog toga što je već na ovom mjestu Butković započeo sa pranjem HSS-ove savijesti. Friščićeva izjava nedvosmisleno implicira da će razgovarati s obje strane, pa potom u koaliciju ući sa onom s kojom mogu bolje realizirati svoj program. Čitav taj misaoni slijed ni ne treba vaditi iz samo te Friščićeve izjave, već iz cijelokupne HSS-ove kampanje.

Još jednom - HSS to nije učinio - nije niti pokušao razgovarati sa Milanovićem, i na kraju sklopio koaliciju u kojoj nedvosmisleno može ostvariti manji dio svog izbornog programa. A budući je HSS sada HDZ-ov partner, tu fleku treba što prije oprati, i tu uskače vrli Butković sa svojim tekstom.

U tom smislu Butković nastavlja:

Poslije nepotrebnog odgađanja dodjele mandata za sastav nove Vlade, hrvatskom je javnošću počela dominirati podjednako nepotrebna stigmatizacija HSS-a i HSLS-a kao stranaka koje, navodno, ucjenjuju većinsku stranku.
...
Zgražanje nad postupcima HSS-a i HSLS-a pokazuje određeno nerazumijevanje elementarne logike političkih procesa.

Dosljednost Butkovićevih stavova prema HSS-u najbolje je ocijeniti pomoću njegovih ranijih tekstova.
Tako je Butković, recimo 28.07.2007 pisao:

Danas se mora konstatirati da su i savez HSS-a i HSLS-a, kao i HSP, postali gotovo isključivo trgovačke političke organizacije, kojima je jedini cilj da poslije izbora dohvate bilo koji dio vlasti i koje, prema onome što sada vidimo, uopće ne misle ozbiljno utjecati na politiku koju će voditi buduća vlast. Cilj tih stranka jest, dakle, vlast u smislu što više sinekura za političke elite, a ne vlast u smislu provođenja bilo koje specifične politike ili afirmacije određenih ideoloških i vrijednosnih načela.

Što se to dogodilo da je Butković u potpunosti okrenuo svoj stav o novim koalicijskim partnerima?
Kontekst!

U periodu u kojem je pisan prvi tekst, HDZ je spremao izbornu kampanju u kojoj je naglasak bio na mobilizaciji i usisavanju svih potencijalnih glasova desnice, desnog centra i centra. Taj kontekst najbolje oslikava Sanaderov javni poziv sa predizbornih skupova svoje stranke, u kojemu "poziva glasače i njihove prijatelje i rodbinu koji su mislili dati svoj glas HSS-u, HSLS-u, HSP-u ili nekim drugim manjim strankama, da glasaju za HDZ, jer ce u protivnom svoj glas dati SDP-u".
Dakle to je bio period, u kojem je Sanader pod svaku cijenu radio na tome da stigmatizira i uništi ostale stranke "desnije od SDP-a", a Butkovićev je tadašnji tekst radio upravo u tom smjeru.

No, vremena su se promijenila. HDZ je uspio u svojem naumu, polarizirao glasove desnog centra, i došlo je do nove situacije - te iste stranke koje je Sanader (zajedno sa Butkovićem) blatio u predizbornom razdoblju, i iz kojih je tijekom izbora isisao desni glasački potencijal - te iste stranke su postale potrebne za sastavljanje većine u Saboru.

Sada ni Sanaderu, a što je još žalosnije, ni Friščiću, nije bilo bitno što te stranke u svom preostalom glasačkom tijelu nemaju glasača desnice, već njihovi glasači simpatiziraju ljevicu (što su potvrdile i izlazne ankete, budući se Milanović nije na taj način ponašao prema ostalim strankama). Sada je HSS trebalo opet oprati i umiti, i na sve načine opravdati i podržati njihovo koaliranje sa novim / starim gazdom.

I otuda nove Butkovićeve riječi.

No to nije sve. Da čitava stvar ne završava na personalnim pitanjima, i pretvorbi HSS-a iz trgovačke stranke u poželjnog državotvornog partnera, pokazuje i Butkovićevo pisanje o programskim načelima.

Evo što Butković danas piše o programu HSS-a:

HSS i HSLS našli su se u situaciji da utječu na politička polazišta nove Vlade i oni su tu situaciju prirodno iskoristili. I to ne samo za svoje stranačke, partikularne interese. Naime, pojedini prijedlozi HSLS-a, koji su ugrađeni u Koalicijski sporazum, a osobito HSS-ova privredna reforma, mogu se pokazati važnim doprinosom hrvatskoj državnoj politici.
...
Proizvodnja hrane u posljednje je dvije godine postala definitivni strateški interes svake države koja ima potencijal da razvija poljoprivredu, naprosto zato što je vrijeme jeftine uvozne hrane definitivno iza nas. Proizvodnja hrane danas postaje jednako važno pitanje kao proizvodnja nafte, i utoliko je HSS-ova poljoprivredna reforma pravodobno tempirana.

A evo što je isti čovjek o istom programu napisao nešto ranije:

Kad je, pak, riječ o operativnim političkim pitanjima, HSS je tipična interesna stranka, koja će podržati onu dominantnu političku opciju koja će seljacima omogućiti veće beneficije, koja će potrošiti više novca iz proračuna na našu poljoprivredu, kako bi se HSS imao čime hvaliti pred svojim biračkim tijelom. Takav je HSS bio najnepouzdaniji i najteži partrner u Račanovoj koalicijskoj vladi.

I glede HSS-ovog programa Butković je očito doživio katarzu.
I to naravno nema nikakve veze sa time što je taj program postao dio programa nove Sanaderove vlade.

Yeah, right.

Za sam kraj, da li je naslov ovog teksta preoštar? Da li Butković uistinu radi za račun Sanadera?
Pa mislim da posljednji citat iz njegovog današnjeg teksta rječito odgovara na to pitanje:

I dok su se HSS i HSLS korektno držali u pregovorima oko Koalicijskog sporazuma, njihovi bi čelnici morali jednako postupiti i u procesu sastavljanja Vlade.

Pametnome dosta.

Komentari

Slažem se u potpunosti da

Slažem se u potpunosti da D. Butković, koji sebe predstavlja kao političkog experta s uvijek svježim insiderskim informacijama, da prostite, viri Sanaderu iz stražnjice.

Tko je glasao

političkog experta s uvijek

političkog experta s uvijek svježim insiderskim informacijama, da prostite, viri Sanaderu iz stražnjice.

što savršeno objašnjava zašto su njegove informacije svježe i insiderske

Tko je glasao

Ako je tako, on je prvak u

Ako je tako, on je prvak u prestrašnoj konkurenciji.

I na nižim razinama moći prodiranje do nečijeg šupka podrazumijeva suočavanje sa beskrajnom konkurencijom u svim smjerovima i sredstvima. A ovdje je konkurencija do šupka dotičnog stravična. Što znači da se tip uspjeva već dulje vrijeme održavati oko vrhovnih šupaka. To je nešto preimpresivno za uspjeti a još više za održavati takav rezultat.

Tko je glasao

no no bruslji ak si rekel da

no no bruslji

ak si rekel da je malićevo novinarstvo servirajuće i obavještajno, to može biti tvoje mišljenje, ali eto mislim da si u krivu

malić je hrabar, ne ide niz dlaku, nije rektalni speolog prema potrebi, čitak je i pitak, očito nije konformist i gurman ala butković

ne znam otkud opće čuđenje na novinarske nedosljednosti
butkovića ne - znam - mu - imena - ovog - trena
pa čitava scena je nedosljedna, svakojako "preljubnička", prevratnička i neobjektivna
nekako mi najbolje zvuči: " lešano i podgrijano novinarstvo " - bljak

marin držić

Tko je glasao

Žalosno, što Buković tako

Žalosno, što Buković tako piše.

A još je žalosnije, što je SVE što je napisao, točno!

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Primjer kvalitetnoga

Primjer kvalitetnoga dnevnika!
Sve je jasno rečeno i potkrijepljeno argumentima.
Jadan Butković u svojoj kućici od 5 milijuna eura.

ragusa

Tko je glasao

samo bih napomenu još jedan

samo bih napomenu još jedan sitni detalj koji većina previđa, a to je da zeleno-žuta koalicija nije bila meta HDZovih napada tijekom predizborne kampanje. jedino su oni bili pošteđeni. tako da se može govoriti i o dealu koji je bio napravljen i prije izbora.

a što se tiče Davora Butkovića i njegovih literarnih uradaka, njih se, uopće, ne može zvati komentarima. kao i u slučaju većine kolumnista koji se pojavljuju u hrvatskim tiskanim medijima. ne računajući gospođu Kasapović iz Globusa i gospodina Podgornika iz Novog Lista. Kvaka je u tome što bi komentari, iako donose mišljenje autora, trebali donjeti i neke nove informacije. s kojima opća javnost ne raspolaže. a većina napisa naših "komentatora" se svodi na recikliranje poznatoga, uz naglašavanje vlastitoga mišljenja/tumačenja svijeta i života.

Novo vrijeme
novo.vrijeme@gmail.com

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

a većina napisa naših

a većina napisa naših "komentatora" se svodi na recikliranje poznatoga
Evo ću ja reciklirat ono najbitnije što sam pročitao kod Butkovića o sadašnjem trenutku, a na drugim mjestima nisam pronašao:
Ni HDZ ni SDP, (...), nemaju nikakvu namjeru upustiti se u dubinske, ponekad najbolnije, ali vjerojatno neophodne reforme.
(...)ne žele nikakvu reformu zdravstva jer se ne usuđuju smanjiti količinu novca koji država troši na zdravstvo i (...) smanjiti prava zdravstvenih obveznika.
(...)ne žele Hrvatsku kao tržišnu ekonomiju: u obje stranke vlada nepovjerenje prema liberalnom kapitalizmu, privatizaciji velikih državnih poduzeća i opsežnijem ulasku stranog kapitala.
Hrvatska je, dakle, i u viziji HDZ-a i u viziji SDP-a država koja bi željela biti više ili manje socijalna i koja ne želi uvesti kapitalistička pravila igre. Vrlo dobro, ali možemo li pod takvim uvjetima očekivati napredak barem nešto brži od sadašnjeg, s kojim baš nismo zadovoljni?

Eto. Time je proglasio i protumačio neutralnost u ovogodišnjim izborima.
Zgodno je A.H. izvukao ovih par (točnih) crtica o HSS-u i HSLS-u, ali ne znam koliko je to dokaz nekog velikog svrstavanja uz HDZ.
Za Vas ostale očito nije, ali Butković je za mene Velikan riječi.

Tko je glasao

E tek da vidis kakav je

E tek da vidis kakav je Velikan bio Hitler, kada je isfurao najzescu masovnu psihozu modernog vremena. Samo, tesko da se to moze promatrati odvojeno od njegove cjelokupne osobnosti.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

ajde gale, calmati, pa di

ajde gale, calmati, pa di ćeš bonvivana i gurmana Bucka uspoređivat s Hičijem? Hiči je imao viziju (ma koliko grozna ona bila...) a Bucko nema viziju nego samo jedan cilj: kako se dobro napapat. Čak i po tome dakle, nije sličan Hičiju, jer ovaj, koliko se sjećam, je bio dosta asketski nastrojen, nije brijao na pretjerani komfor, dobru papicu i vino... zadrigli Bucko je oralni tip (po Freudu)...usta su središnjica njegovog cjelokupnog bića, hehe..relativno je vješt na riječima..ali nije genijalac, ko neki stari majstori pera, tipa pok. Milesa, starog, a i mladog Mihovilovića, Beškera, Malića, Babićke, Maslea, itd.itd. (teško mi ga je usporediti s ostalim kolumnistima jer malo ih je dobrih, osim dr. Mirjane Kasapović i donekle, Jelene Lovrić ne mogu se, ovaj čas, sjetit nekog drugog..Modrićka je previše SDPovski obojena, a i nije toliko vješta na riječima ko Bucko, Đula ima svoje sjajne trenutke....Dujmović, Jajčinović, a Ivkošić mi je nenadjebiv (čak kad i previše HDZ-izira :))

CC

Tko je glasao

Ovaj pregled medijske

Ovaj pregled medijske "elite" dobro naznačava globalna zbivanja.

Na ovim stranicama se javlja (i s nekim starim tekstovima) Cerovac, koji je pisao za Hrvatski tjednik. Devedesetih je bio aktivan Krešimir Džeba i razni. Dakle, naznaka stanja medija prije 1971.g.

Tridesetih, razdoblje prije II svjestkog rata (pa i kasnije), novinarska imena su bila a la Ivo Hergešić, koji je utemeljio i vodio studij komparativne književnosti na FF-u, kompletni intelektualci evropskog ranga.

Već iz toga je grubo vidljivo da je Hrvatska od 1971.g. u medijskom smislu poligon za partijsko-obavještajno-politologijsko preseravanje, ono što je istaknuti SK član Šuvar pokušao amortizirati ali nije uspio, više je razbuktao.

To je naravno posljedica a ne uzrok razvoja događaja. Usput rečeno, dobar dio težišta je inercija rješavanja 1971.g., kao da smo satlno u 1972.g. godini - Ivkošić, Jelena Lovrić, Butković ... i napose najobrazovaniji Bešker i Kasapović su samo istaknutiji dio armije pisara koji razrađuju misli "mrtvaca" Vladimira Bakarića (Zvonimir Berković, urednik kulture u HT), koje je on po inerciji postavio nakon što je Tito odlučio o jednoj o nizu etapa "napretka". Po Berkoviću se oni ne bi smjeli javljati sa takvom osnovom, tumačenjem, što je ispravno iz svih različitih terija i praksa, jer takvo "božansko" ili "tragičko" javljanje nije dopušteno ni Bakariću, koji je to jako dobro znao, nego samo Titu / božanstvu / glavnom liku, a oni su ipak obični pisari tih zbivanja. Nitko od njih nikada nije nikavim ni malim znakom pokazao ni nivo znanja i iskustva o tim realcijama koje su ocrtane u liku Ivana Bezdomnog (Bulgakov - Majstor i Maragrita), što pokazuje da ne samo da nisu shvatili ništa od raznih i raznog nego i to nikad nisu slušali i čitali vodećeh hrvatskog književnog i medijskog intelektualaca Milivoja Solara, kao ni Valtera Benjamina. To su jednostavno pojave i mase likova koje nisu savladale gradivo hrvatskih općih gimnazija za neku koliko toliko prolaznu ocijenu ili koje jesu ali su se priklonile nekim vjerovanjima i strujanjima kao Ivan Bezdomni prije iskustava.

Po drugim teorijama bi vjerojatno to objasnili kao konzistentno isfrustrirane tipove zbog "nedojebenosti", "frustracija i doba odrastanja" i slično.

Bilo kako bilo, malo predugo i prekomjerno traje to "povraćanje", "forsanje" i slično, da bi se moglo objašnjavati bilo kakvim sociologijskim, političkim, tržišnim i bilo kakvim terijama i praksama. A pričamo o "eliti", kakvu tek davež ta "elita" proizvodi po beskrajnim masovnijim praksama.

Tko je glasao

e pa hajde ( eph ) vlast je

e pa hajde ( eph )

vlast je slast, a butković je gurman, pa makar jeo i mrvice od hrskave političke patke na stolu kakvog-takvog relativnog pobjednika

to spada u tzv. relativno novinarstvo - može tak, al može i ovak, kak se zeme.
no svakako je pogubno za javnost koja nije upućena, a ja osobno brzo namirišem taj tip novinara, jer imaju miris one hrskave patke sa početka komentara

i ako mogu dodati nešto što dugo pratim:

gordan malić is the best

marin držić

Tko je glasao

super je malić... ako

super je malić... ako voliš obavještajno novinarstvo. znaš ono kad ti informacije serviraju tajne službe, a ti si veliki istraživački novinar.

Tko je glasao

slažem se s osnovnom tezom

slažem se s osnovnom tezom o butkoviću, a pogotovo s ocjenama pojedinih autora u jutarnjem listu.

no, dodao bih da je istina kako je friščić rekao da će prvo razgovarati s relativnim pobjednikom, ali istina je i da je rekao (doduše kada su pregovori već počeli) kako, ako hdz ispuni njihove zahtjeve, neće biti potrebe pregovarati s nikim drugim. to je logično, zar ne? naravno da si kao političar mora ostaviti manevarski prostor i ne isključiti pregovore sa sdp-om, ali ako prvi pregovarač ispuni traženo nema potrebe pregovarati s drugim.

Tko je glasao

ali ako prvi pregovarač

ali ako prvi pregovarač ispuni traženo nema potrebe pregovarati s drugim.

slazem se, ali da li tebi ovo lici na ispunjenje trazenog?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Mrak griješi jer misli da

Mrak griješi jer misli da ako nema ministarstva da to znači odustajanje i od programa.
Pa upravo je koalicijski sporazum osigurao što će se sve odraditi, a da li će to biti kroz zasebno ministarstvo ili u sklopu postojećeg je manje važno..

Prioritet je zadržati i oformiti managable izvršnu vlast (vlada, ministarstva, središnji državni uredi), a to je Ivo Sanader i postigao i za to mu hvala...Dapače, zbog toga sam ga ja proglasio prvim pravim premijerom

HSS nije dobio sve? Nije, pa nisu dobili niti očekivani broj mandata od kuda im očekivanje da im izborni pobjednik usvoji sve njihove prohtjeve i zahtjeve. Da su dobili 66 mandata, mogli bi provoditi sve svoje ideje..

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

hmm, a mi kao znamo što hss

hmm, a mi kao znamo što hss zaista želi?

Tko je glasao

Analiza ti je za 5, ali

Analiza ti je za 5, ali griješiš u jednom - Butković ne radi salto mortale zbog Sanadera već zbog sebe.
Jer ako želi ostati aktualan komentator političkih zbivanja, mora se uskladiti s trenutnim stanjem.
Butković ne stvara stanja (on nije opinion maker), on ih samo komentira... I zato se je on ovim člankom "prebacio" iz analiza koje više nisu zanimljive (jednostavno jer se nisu ostvarile i koga više zanima što je tko o HSS-u mislio prije 3-4 mjeseca) u analize koje su aktualne i o kojima će moći sad mjesecima razglabati uz ručkove u skupim restoranima (hm pitam se, da li se Mrak i Butković sretnu ponekad u nekom skupom zagrebačkom ili istarskom restoranu :)

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

"mora se uskladiti s

"mora se uskladiti s trenutnim stanjem"? to se sad tako naziva? kako se usklađuje? telefonski ili osobno? sa sanaderom ili mačekom?

glede restorana mislim da bismo ovdje na pollitici trebali skupiti neku lovu i platiti bijesudrugom večeru jer čovjek očito želi konačno jednom u životu otići u restoran kad ih toliko spominje. možda nije bio dovoljno važan da ga stranka zove u trnjanku...

Tko je glasao

"mora se uskladiti s

"mora se uskladiti s trenutnim stanjem"? to se sad tako naziva? kako se usklađuje? telefonski ili osobno? sa sanaderom ili mačekom?

Pa dovoljno je pametan da uoči promjene bez da mu se javi...čita čovjek ostatak Jutarnjeg pa je shvatio što se događa...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

greška.pardon.

greška.pardon.

Tko je glasao

Krasna analiza i seciranje

Krasna analiza i seciranje Butkovićevog oportunističkog pristupa, ali i njegove nekompetencije kao "ozbiljnog političkog analitičara" kakvim se predstavlja, odnosno pokušava predstaviti.
No, smanjenje PDV-a s 22 na 10% ipak velikim igračima - EPH, STYRIA - ostavlja jako puno milijuna u džepovima, i on samo odrađuje posao. Oportunista i plaćenik, ništa više od toga, a pogotove ne lik sa stavom.

Tko je glasao

Ovi i slični tekstovi su

Ovi i slični tekstovi su plaćeni ukidanjem dijela PDV na tiskovine. Sve smo to mi dozvolili. Malo smo lajali i zaboravili.

Tko je glasao
Tko je glasao

Naravno da Sanaderu sada ne

Naravno da Sanaderu sada ne trebaju partneri - lažljivi trgovci (s kim si, takav si).

Za imidž je daleko korisnije da ima partnere koji su dali "konstruktivan doprinos", posebice na planu "privredne reforme".

I Butkovićev konstruktivan doprinos izgradnji new imagea neće ostati bez honorara.

A čovjek ipak od toga živi, ne valjda od plaćice.

B-52

Tko je glasao

Naravno istina je nešto

Naravno istina je nešto drugačija, Friščić je decidirano rekao da će "prvo razgovarati" sa strankom koja dobije najviše glasova u Hrvatskoj.

Pa to su i napravili i svi drugi moraju čekat kak bi došli na red i ne vidim niš sporno oko toga.

Onda imamo sljedeče:
Još jednom - HSS to nije učinio - nije niti pokušao razgovarati sa Milanovićem, i na kraju sklopio koaliciju u kojoj nedvosmisleno može ostvariti manji dio svog izbornog programa. Kad neko ide u pregovore s nekim onda ima viziju o svojim zahtjevima i tu se kreče od realizacije tih istih u okviru minimuma i maksimuma.
S maksimalnim zahtjevima dojde i pregovara.
Zna dobro po sve ukupnoj situaciji privrede i financija gdje je po prilici realnost u njegovim potraživanjima.

Ak to dobi može biti zadovoljan, kak ko inteligentan čovijek zna kolko trajeju pregovori i kak bi novi ispali je nesigurno.
Ponovo vračanje prvom pregovaraču samo može donesti smanjenje več dobivenog.

Tko je glasao

Naravno istina je nešto

Naravno istina je nešto drugačija, Friščić je decidirano rekao da će "prvo razgovarati" sa strankom koja dobije najviše glasova u Hrvatskoj.
Pa to su i napravili i svi drugi moraju čekat kak bi došli na red i ne vidim niš sporno oko toga.

sporno je sto butkovic sugerira da su rekli da ce koalirati sa onim tko dobije relativnu vecinu.
friscic je izjavio da ce _prvo_razgovarati_ sa relativnim pobjednikom
velika je razlika izmedju "koalirati" i "razgovarati".
tom izjavom butkovic sa friscica pokusava skinuti odgovornost sto nije ni razgovarao sa milanovicem.

S maksimalnim zahtjevima dojde i pregovara.
Zna dobro po sve ukupnoj situaciji privrede i financija gdje je po prilici realnost u njegovim potraživanjima.
Ak to dobi može biti zadovoljan, kak ko inteligentan čovijek zna kolko trajeju pregovori i kak bi novi ispali je nesigurno.
Ponovo vračanje prvom pregovaraču samo može donesti smanjenje več dobivenog.

ovaj koalicijski sporazum u potpunosti demantira tvoje stavove.
svi hss-ovi zahtjevi koji su bili financijske prirode su prosli. sanaderu nije problem sa par milijardi kuna pridobiti "partnere"

ono sto od programa hss nije ostvario je ideoloske prirode - referendum za nato, efektivno provodjenje zerpa, glasanje dijaspore, ministarstvo regionalnog razvoja...
to su sve programski zahtjevi koje bi ostvarili sa sdp-om jer su dio i sdp-ovog programa.
no oni su od njih odustali. tu, po mom misljenju lezi odgovrnost hss-a.
mogli su te programe realitirati sa drugim partnerom (tj njihova realizacija ne bi uopce bila upitna), ali ne, oni nisu sa sdp-om ni razgovarali.

sto su to programski realizirali sa hdz-om, a ne bi mogli sa sdp-om?
kontra primjera ima nekoliko...


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Vlak je krenul i putnici su

Vlak je krenul i putnici su nutra.
Onaj ko je zakasnil mora trčat za njim i ima jedna poslovica koju svi znaju i mislim da ju ne treba napisat.
Čim se bu dulje trčalo za tim vlakom, bu pad bolniji.

Tko je glasao

Vlak je krenul i putnici su

Vlak je krenul i putnici su nutra.
Onaj ko je zakasnil mora trčat za njim i ima jedna poslovica koju svi znaju i mislim da ju ne treba napisat.
Čim se bu dulje trčalo za tim vlakom, bu pad bolniji.

jel to onda znaci da ne treba imati svoje misljenje - i javno ga iskazati - o vlakovodji, putnicima - onima sa kartom i onima koji se svercaju, i smjeru u kojem je vlak krenuo? :)

ps: pripreme za slijedece izbore su vec pocele.
bar sto se mene tice. ne mislim to ravnodusno gledati :) :)


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

jel to onda znaci da ne

jel to onda znaci da ne treba imati svoje misljenje - i javno ga iskazati - o vlakovodji, putnicima - onima sa kartom i onima koji se svercaju, i smjeru u kojem je vlak krenuo? :)

Meni nije jasno gde sam ja tebi osporil pravo na tvoje mišljenje.
Ja sam samo iskazal svoje o tome kak gledam cjelu situaciju.
pripreme za slijedece izbore su vec pocele.
Je pripreme su počele i neki nastavljaju po starom, i ni malo nisu promjenili svoju taktiku koja je utjecala na rezultate.
Ima ljudi koji ne naučiju niš od svojih greških.

Tko je glasao

Naravno je da se Butković

Naravno je da se Butković okreće prema vjetru koji se zove EPH iliti veliki kapital. Ali to nije prvi puta da piše o istoj stvari različito. Možda je ovaj puta opet degustirao vina. Nažalost je Butković prototip hrvatskog novinara.

Tko je glasao

Covjek ima kucu vrijednu 5

Covjek ima kucu vrijednu 5 000 000 Eura, treba je nekako i odrzavat. S obzirom na politicku situaciju u zemlju, tako nesto tesko da je moguce, ukoliko se ne igra prljava igra lazi i obmana. A sam Butkovic pocesto se koristi upravo tim metodama. Dovoljno cesto da se vise ni ne obazirem. Mada ga rado citam :-)

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Cijelo ovo društvo temelji

Cijelo ovo društvo temelji se na "prljavoj igri laži i obmana". Zar netko ovdje stvarno misli da se u Hrvatskoj na hijerarhijskoj ljestvici uspinje na neki drugi način, osim vezama, intrigama, spletkama i sl.?!
Ako je to što pišeš o Butkoviću točno, onda on zapravo ne odskače od prototipa drugih uspješnih ljudi u hrvatskom društvu. A, ni u noivnarstvu, ako se tako još može zvati djelatnost tiskanja listova i emitiranja radijskih i TV emisija u Hrvatskoj. Ipak, ono što se Butkoviću mora priznati, to je da je čovjek jako dobro informiran (očito iz prve ruke!) o zbivanjima i planovima onih koji upravljaju našim sudbinama. Zato, da sam ja Nino Pavić, i ja bih ga vrlo vjerojatno držao na poziciji na kojoj je i pritom još dobro platio. Što o tome misli javnost, ionako je manje bitno. Pogotovo u zemlji u kojoj javnost (shvaćena na način na koji se shvaća na Zapadu) zapravo ne postoji i u kojoj dnevne novine kupuje jadnih 10-ak posto građana (toliko iznosi zbroj tiraže svih dnevnih listova u Hrvatskoj, no moguće je i vjerojatno da i nešto više ljudi tu i tamo pročita novine, pogotovo rubrike kao što su crna kronika, osmrtnice, tračevi i sl.).
Osim toga, nisam siguran ni da bi prosječnom građaninu smetao način na koji Butković, kako kažeš, funkcionira, budući da ih velik dio funkcionira na vrlo sličan način (samo ne n atako visokoj razini).

Tko je glasao

Ajde, jednu mu stvar ipak

Ajde, jednu mu stvar ipak treba priznat... Ovaj put u tekst nije ubacio nešto o krasnom bifteku koji je jeo koji je možda bio malo prepečen i o tjestenini koja je bila nedopustivo raskuhana :)

Butković već duže vremena otvoreno podržava Sanadera i malčice pljucka po Milanoviću, ali opet ima nekakvu argumentaciju. Vjerojatno zato što je Sanaderova vlast bolja po biznis nego što bi bila SDP-ova. A Butković ima dionica i interesa u EPH.

Ali istini za volju 2003. je Butković otovoreno agitirao za SDP, izjašnjavao se kao njihov glasač i naširoko navodio zašto bi se trebalo glasat za SDP.

Tko je glasao

od tih bifteka i malcice

od tih bifteka i malcice suhih, ali ipak aromaticnih vina, jos me vise zviciraju navodi tipa "kad sam svojevremeno sjedio u sheratonu i razgovarao s tim i tim veleposlanikom o toj i toj (nevezanoj) temi...." :)

sto se argumentacije tice, vjerujem da je ona kod butkovicu uvijek post-festum.
slozi ju onako kako mu pase u danom trenutku.

a sto se 2003. tice - imas apsolutno pravo. no to mu je samo jos jedan minus. simptomaticno je da covjek uvijek navija za stanku koja je na vlasti... nekako mi to ne ide uz "lijevo-liberalno" kakvim se jutarnji pokusava prodati. to mi vise ide uz "poltronski"


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

sto se argumentacije tice,

sto se argumentacije tice, vjerujem da je ona kod butkovicu uvijek post-festum.
slozi ju onako kako mu pase u danom trenutku.

Tu osobinu ima mnogo naših novinara. Ja to zovem - postavi se teza, a činjenice se prikupe probrano ili izmisle kako bi se podržala postavljena teza...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

i zaboravio si spomenuti

i zaboravio si spomenuti nepoznatu damu čiji je tuna steak bio nedopustivo prevelik, a sauvignon nije bio serviran lagano pothlađen već iz frižidera što je u cijelosti uništilo inače dobru plankovićevu berbu 2003...

Tko je glasao

Bravo maestro ! Jedno je

Bravo maestro !

Jedno je imati osjećaj za feeling ;-), a nešto sasvim drugo je ovako precizno secirati pro-HDZovca u Davoru Butkoviću.

Tko je glasao

Pro-HDZ-vca zvuči kao osuda

Pro-HDZ-vca zvuči kao osuda i linč... U čemu je problem da čovjek i je HDZ-ovac?

Kaže whatever da je Butković 2003. bio vaš.

Pa što je onda...pro-HDZ-ovac ili ex-SDP-ovac?

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Pro-HDZ-vca zvuči kao osuda

Pro-HDZ-vca zvuči kao osuda i linč... U čemu je problem da čovjek i je HDZ-ovac?
Kaže whatever da je Butković 2003. bio vaš.
Pa što je onda...pro-HDZ-ovac ili ex-SDP-ovac?

problem je u kontroli kompletnog medijskog prostora. na hlo-tv ne zelim ni trositi rijeci, a kod tiskovina?
dva su nacionalna dnevna lista, i oba rade za hdz, s tim da je jedan pokusava _prodati_ kao novina koja zastupa lijevo liberalna stajalista.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

kolko sam ja primjetio, a

kolko sam ja primjetio, a dosta dugo pratim njegovu kolumnu, njegova promjena gledišta je počela 2005. kada je eph "dobio" slobodnu dalmaciju. da li se to samo meni čini ili ?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci