Tagovi

Krvavi parti

Svi koji sebe smatraju važnim i utjecajnim, svi koji se smatraju dijelom elite nastoje prisustvovati svim važnijim zbivanjima u svojoj sredini.
Kao što uglednici nastoje prisustvovati svim važnijim zbivanjima u svojoj sredini, tako isto i utjecajne države nastoje sudjelovati u svim važnijim zbivanjima u svijetu.

O tome, koliko je važno sudjelovati na svjetskoj sceni, najbolje nam govori odluke Njemačke i Britanije da se priključe bombardiranju položaja islamske države u Siriji.
Ne treba biti vrsni vojni analitičar, kako bi se zaključilo, da stvarne vojne potrebe za Njemačkom i Britanskom vojnom intervencijom protiv islamske države nema.

Što će Nijemci i Britanci bombardirati u Siriji, kada tamo Amerikanci već duže od godinu dana, navodno bombardiraju islamsku državu.
Amerikanci, ako to hoće, mogu sami bez ikakvih problema uništiti sve vidljive i važne mete islamske države.
Nema tog vojnog cilja ili mete koju bi eventualno Njemački ili Britanski avioni mogli uništiti, a da to ne mogu učiniti Američki.

Uz Američku u Siriji djeluje u Ruska avijacija. Rusi napadaju sve Assadove protivnike uključujući islamsku državu, ali i takozvane umjerene pobunjenike, ma što god da se pod tim podrazumijevalo.
Dakle, u Siriji već imamo Amerikance i Ruse, te stoga Britanci i Nijemci sa svojih par aviona nemaju tamo što tražiti.

Iako su Nijemci i Britanci svjesni da vojno neće igrati značajniju ulogu u Siriji, oni su se ipak odlučili uključiti u Sirijski kaos.
Razlog intervencije je da i oni pokažu kako su dio elite, odnosno kako su njihove zemlje još uvijek važne u rješavanju aktualnih svjetskih problema.
Ako već ne mogu direktno odlučivati o ishodu događaja, onda barem mogu ići na događaj, kako bi iz prve ruke saznali što se tamo dešava.

A u Siriji se dešava svašta. Znam da će ovo sada zvučati odvratno, ali taj krvavi ratu i Siriji ću usporediti s velikim partijem na kojemu je pozvana samo odabrana elita.
Parti je nažalost pun krvi, pa ću ga nazvati krvavim partijem.

Na tom krvavom Sirijskom partiju uloge su već podijeljene.
Amerikanci su tamo glavni frajeri. Oni su ti koji su parti inicirali, oni su ti koji su odlučivali koga na parti pozvati i na kraju oni su najjači igrači u gradu, te se bez njihovog znanja ništa važno ne smije dogoditi.

Britanci su na krvavom partiju u ulozi prijatelja glavnog frajera. Prijatelj je tu da pomogne, kod organizacije i tijekom partija, a za uzvrat prijatelj dobiva privilegirani društveni položaj i naravno zaštitu od strane glavnog frajera.

Turci i Arapi su na krvavom partiju poput nekakvih nadrogiranih kepeca. Kepeci su inače poznati po tome da svojom agresivnošću nastoje sakriti vlastite slabosti i nedostatke. Na krvavom partiju kepeci provociraju i glume frajere, naravno to čine samo zato što su svjesni da iza njih stoji glavni gradski frajer.
Problem za kepece nastupa u slučaju da ih glavni frajer napusti, jer bez zaštiti glavnoga frajera, kepeci su ubiti nitko i ništa.

Nijemci i Francuzi na krvavom partiju igraju uloge lijepo našminkanih dama. Dame idu na partije uglavnom kako bi bile viđene. Tamo na partiju dame mogu pokazivati svoju šminku i nove haljinice, a uz to, dame pozorno prate što sve ostali uzvanici rade na partiju.
Dame su svjesne da su važne, važnije od kepeca, stoga se tako i ponašaju. Dame ne provociraju, ali isto tako i ne daju da njih netko provocira.

Najzanimljivija pozicija na krvavom partiju pripada Rusima. Njih bi se moglo usporediti s dobro nabildanim i nabrijanim dečkom. Naime, nabildani dečko dobiva poziv od svog mlađega brace, te mu braco govori da ga je netko napao i da ga maltretiraju u njegovoj vlastitoj kući. Kao dobri stariji brat, nabildani dečko je odlučio otići i vidjeti tko se to usudio maltretirati njegovog mlađega bracu. Tijekom puta, iz povjerljivih izvora, nabildanom dečku je priopćeno da se cijeli suparnički kvart urotio protiv njegovog mlađega brace, te da su ga napali s ciljem da ga maknu iz njegove vlastite kuće.
Iz susjedstva savjetuje nabildanog dečka, bolje ne idi tamo, ima ih previše, čak i za tebe.
Nabiladni dečko svjestan velikog rizika, prvo nailazi kod prijatelja,( Iran ), te s prijateljem stiže pred kuću mlađega brata i odmah se upućuje prema ulaznim vratima.
Tu na vratima stoji veliki čuvar, nabildani dečko se ne obazire na čuvara, te kreće da ga zaobiđe. Čuvar na to odmah hvata nabildanog dečka, uz povik, ej mali, ne možeš ući na krvavi parti, nema te na popisu uzvanika.
Nabildani dečko na to je reagirao u svom stilu, odmah je ko iz topa zveknuo čuvara šakom u glavu, uz povik, ti,š meni nisi pozvan, aj da vidim tog boga koji će me spriječiti da uđem.
I tako nakon nokauta čuvara, nabildani dečko nepozvan ulazi na parti, taman na vrijeme da spasi svog mlađeg bracu.

Svojim dolaskom na parti nabildani dečko je izazvao glavnoga frajera. Glavni fraje je sve isplanirao, ali sigurno nije očekivao iznenadni dolazak nabildanog dećka.
Sada kada je nabildani dečko stigao, teško je biti pametan i prognozirati kako će se na kraju krvavi parti okončati.

Primjerice,
Hoće li se možda nabildani dečko i njegov prijatelj direktno suočiti s glavnim frajerom i njegovim prijateljima i kepecima.
Hoće li se možda nabildani dečko i njegov prijatelj direktno sukobiti s kepecima koji imaju zaštiti glavnog frajera?
Hoće li u tom slučaju glavni frajer intervenirati ili će pak pustiti nabildanog dečka i njegovog prijatelja da išamaraju kepece?
Što je s dama?
Došle su na poziv glavnog frajera, ali dame ko dame, svjesne su one same da su frajeru puno važnije od kepeca. Stoga one nikad nisu poslušne ko kepeci, sigurno se neće direktno sukobiti s nabildanim dečkom, mislim nije to ljudski. Dame imaju stila, malo očijukaju, plešu s frajerom koji ih je pozvao, ali i bacaju oko prema nabildanom dečku. Pitanje je s kime će na kraju plesati, s frajerom, ili će pak namjerno zaplesati s nabildanim dečkom, tek toliko iz prkosa da izazovu ljubomoru kod glavnog frajera.

Unatoč tome što je na krvavom partiju puno igrača, jasno je da će glavni frajer i nabildani dečko na kraju ipak odlučiti kako će se i kada krvavi parti završiti.
Mlađi braco iz sobe i kepeci će se morati pomiriti s rješenjem glavnog frajera i nabildanog dečka. Dame neće stvarati probleme, nisu zbog toga ni došle na partiji.

Na kraju, kako god da se krvavi Sirijski partiji završi, iza će ostati stotine tisuća mrtvih, milijuni raseljenih, te jedna uništena zemlja. Ljudi što su Siriji ginuli i krvarili, na krvavom partiju su bili poput mravi i kukaca, koje veliki igrači gaze ne mareći ni najmanje za njihove živote.
Ono što je najtužnije od svega, za sve te izgubljene živote, nitko od učesnika krvavog partija neće odgovarati.

Tekst je izvorno objavljen na blogu
http://mpejic.com/

Tagovi

Komentari

Tko je glasao

Zaboravio si temeljno pravilo partyja

ali taj krvavi ratu i Siriji ću usporediti s velikim partijem na kojemu je pozvana samo odabrana elita.

Osnove pristojnosti nalažu da se na party može samo s pozivnicom, ovi svi su došli kao uljezi i razbijači samo je jedan gost s urednom pozivnicom.
A ovi nepozvani ne da se ponašaju kao gosti, oni smatraju Siriju svojom prčijom koju nekažnjeno mogu rastrajbati...i nije ih briga što domaćin misli i osjeća!!!

Tko je glasao

Osnove pristojnosti nalažu da

Osnove pristojnosti nalažu da se na party može samo s pozivnicom, ovi svi su došli kao uljezi i razbijači samo je jedan gost s urednom pozivnicom.
A ovi nepozvani ne da se ponašaju kao gosti, oni smatraju Siriju svojom prčijom koju nekažnjeno mogu rastrajbati...i nije ih briga što domaćin misli i osjeća!!!

Glavni faca jeste glavni faca zato što se usudi doći nepozvan, i dolaziti će sve dok mu netko jednom ne polomi zube. Nepisani su to zakoni ulice, koji se daju primijeniti na svjetsku politiku.

Sad nešto drugo, jutros čitam na russia todayu da je Američka koalicija po prvi puta gađala položaje Sirijske vojske u pokrajini Deir Al Zor. Radi li se o slučajnom incidentu ili su ih pak Ameri namjerno gađali.
Testiraju li možda Amerikanci Sirijsko - Rusku protuzračnu obranu te famozne sustave S 300 i S 400, kojih se navodno svi plaše a koji još nikada nisu djelovali na bojištu.
Meni se čini da se u Sirijskom sukobu svako malo podižu ulozi, a što su ulozi veći, to se položaji teže napuštaju.
Stoga se trenutačno ni ne usudim prognozirati kako će se Sirijska kriza na kraju okončati.

Tko je glasao

Nema slućaja u politici

Niti su turci oborili ruse bez znanja amera niti je ovo bombardiranje bez znanja amera.
Dižu tenziije i ulog spram strpljenja rusa koji nadziru i onaj sirijski S300 i onaj svoj S400.
Priča je malo šira od ovih događanja u kojem cionističke elite nameću armagedonski scenarij. WW3 je u tijeku, pitanje samo vremena tko će prvi upotrijebiti gljivu. Pitanje dokle će rusi tolerirati razna poniženja zapadne mafije koja je nepozvana ušla u tuđu kuću...

Tko je glasao

@mario121

ova izmišljotina je preDivna
stvarnost bez izmišljotine je preUžasna

finale krvave stvarnosti iznenadit će i USA i Rusiju
pričekajmo

adfilantrop

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci