Tagovi

Krv i čast

Fašizam ulazi na mala vrata i dok se bezlična masa otrijezni jame su pune, a kame skorenom krvlju obojene. I ono što se činilo marginalnim nebitnim problemom, prištem na koži društva začas se pretvorilo u kugu, u smrt. Bezličnih masa i ideja totalitarizama uvijek će biti, odgovornost stoga leži na protuteži osviještenih, spremnih na reakciju protiv bilo kakvih oblika i naznaka - izljeva mržnje, netrpeljivosti, jednoumlja.

Ruža Tomašić kaskaderka iz okolice Maglaja, vrlo nevješto pokušava svoju fašističku retoriku upakirati u patriotizam i domoljublje. Silno joj je stalo obračunati se sa „pljuvačima“ po njenoj miloj Hrvatskoj, a pljuvači su, pogađate – svi oni koji se ne slažu sa njenom politikom i politikom srodnih stranaka od kojih je jedna HČSP. Stranka koja nedvosmisleno koketira sa ustaškom ideologijom, i to nije moja proizvoljna interpretacija ma šta onaj buzdovan Miljak o tome mislio, na vlastite oči sam se uvjerio ćelavim glavama, pozdravima „Za dom spremni“ i „outfitu“ koji neodoljivo podsjeća na „Blood and Honour“ frakciju.

Da sam pripadnik bilo koje nacionalne manjine, zasigurno ne bi sa ushićenjem i divljenjem gledao kako takva nacionalistička retorika u 2013. godini doživljava svoje buđenje iz mrtvih kroz apatiju i rezigniranost bezlične mase. Zasigurno ne bi sa odobravanjem kao što su mnogi „iz običnog naroda“ činili pozdravljao ispade antidomoljuba i štetočine Zdravka Mamića koji je „znanstvenim radom“ utvrdio kako su Srbi genetski predodređeni da mrze sve što je Hrvatsko. A eto on kao veliki „bogtejebohrvat“ gori od ljubavi prema našoj Domovini a pogotovo prema hrvatskoj kuni. Ona mu je nekako ipak najmilija.

Odgovornost je na nama, na većini da se usprotivimo toj i takvoj retorici. Na vlastitoj koži u Vojvodini sam iskusio da bilo kakvo aktivno protivljenje iz manjinskih redova bez podrške osviještene većine, samo napaljuje nacionalistički ološ koji okuražen izostankom masovne protureakcije postaje izravniji i radikalniji u svom nastupanju. Ovo više nije borba Hrvata/Srba/Bošnjaka, nego sukob dva različita svijeta. Sudar zatupljenog i indoktriniranog ološa sa svima onima koji ne misle isto kao oni.

Totalno iskrivljena percepcija termina „domoljublje“ vidljiva je na svakom koraku Lijepe Naše, moje neslaganje sa nacionalističkom retorikom Ruže Tomašić i nezadovoljstvo stanjem u državi učiniti će od mene gosta, dok u istom trenutku Ivica Mudrinić, Ivica Todorić, Zdravko Mamić, Nikica Valentić, Željko Kerum, Marko Perković – Thompson, Stipe Gabrić – Jambo i sličan ratnoprofiterski ološ čini dičnu domaćinsku elitu protiv koje se gotovo nitko iz redova „domoljuba“ ne usudi dignuti glasa. Raja se zabavlja sa šest četnika iz manastira Krka i ćirilicom u Vukovaru a jedan cijeli Split nezaposlenih baulja Hrvatskom.

S ničim se nisam ogriješio o ovu državu, niti imam dosje, niti sam kao osoba sklon lopovluku i suradnji ispod žita u svrhu osobnog profita. Ipak, kao takav nisam dovoljno dobar da budem domaćin u vlastitoj državi, i kada malo bolje razmislim tome uistinu i jest tako. Ja jesam gost i takav ću biti sve dok Hrvatska ne postane država u kojoj će se cijeniti poštenje, pravo na izbor, pravo na različitost, sve dok Hrvatska ne postane zemlja u kojoj je poštivanje zakona izraz domoljublja a ne puhanje u kockaste trublje i okretanje vola jednom godišnje u okolici Čavoglava.

Stoga, dični moji domaćini Hrvati, valjalo bi se zapitati što će te svojoj djeci u amanet ostaviti, nezavisnu državu koja to nije, Todorićevu prćiju i mahanje barjakom jednom godišnje pokraj ražnja i gusli ili zemlju u kojoj je poštivanje zakona prvi, osnovni i jedini uvjet koji svi moramo zadovoljiti kako bi uistinu živjeli u miru i skladu kojem težimo i u koji se kunemo?

Komentari

Thompson

Smatram da je krajnje nekorektno Marka Perkovića svrstavati u kontekst ratnog profitera u redu s navedenima.
Thompson je dobio nadimak jer je takvu pušku nosio kada je bilo najpotrebnije i najteže.

->Pointer

Tko je glasao

upitno je njegovo nošenje

upitno je njegovo nošenje puške van snimanja spota Čavoglave :)

Gle stari, da nije bilo rata slavuj s Čikole ne bi sigurno živio u penthouseu na Radničkoj, njega rat hrani, oblači, plaća mu kredit

Stoga..

Tko je glasao

Thompson2

upitno je njegovo nošenje puške van snimanja spota Čavoglave :)

Možda imaš neke informacije koje ja, a niti moji poznanici i šira javnost nemaju.
Molim te, iznesi ih!

->Pointer

Tko je glasao

Imaš ti njegov ratni

Imaš ti njegov ratni put?

stavio sam "smajlić" zar ne?

sve da je sam oslobodio Knin i Petrinju to ne mijenja činjenicu da profitira na ratu i ostavštini rata svojim prežvakavanjem ratnih tema i igrom na kartu emotivnosti braniteljske populacije

a o porezu i njegovom licemjerju dok leži u svom penthouseu i smišlja himne napaćenom narodu, drugom prilikom...

Tko je glasao

Profiterstvo

Imaš ti njegov ratni put?

Nemam, ali nisam ja taj koji ga je svrstao u ratne profitere. Imaš li ti? Možda bi ga trebao prijaviti ako imaš neka saznanja pa bi tvoj doprinos bio veći od:
"nastojanja betoniranom stazom doći do igrališta, a ne onom improviziranom posred travnjaka utabanom."

sve da je sam oslobodio Knin i Petrinju to ne mijenja činjenicu da profitira na ratu i ostavštini rata svojim prežvakavanjem ratnih tema i igrom na kartu emotivnosti braniteljske populacije

Ako nekoga staviš u red ratnih profitera onda su to oni ljudi koje zakon idetificira kao takve
http://www.zakon.hr/z/470/zakon-o-nezastarijevanju-kaznenih-djela-ratnog...

Dakle sve ovo što si naveo
1.) Nije točno
Kupujem sve njegove CDe, a nisam iz braniteljske populacije
Vrlo mali postotak njegovih pjesama su ratne tematike

2.) Pjevanje o ratu nije ratno profiterstvo

->Pointer

Tko je glasao

Kupujem sve njegove CDe, a

Kupujem sve njegove CDe, a nisam iz braniteljske populacije

ok, u pravu si, dalje ne moraš

sad mi je jasno da se ti i ja u ničemu nikada složiti nećemo

ispričavam se Marku Perkoviću Thompsonu što sam ga prozvao za ratno profiterstvo

Tko je glasao

Javno

sad mi je jasno da se ti i ja u ničemu nikada složiti nećemo

I ne moramo se slagati,
no ipak neke granice odgovornosti za javno izrečenu riječ moraju postojati, inače mogu ljude nazivati pedofilima po svom nahođenju.

->Pointer

Tko je glasao

naravno, ja prihvaćam

naravno, ja prihvaćam odgovornost za izrečeno

svi navedeni su za mene profiteri uključujući i Thompsona, barem na moralnom načelu ako ne na kaznenom

Tko je glasao

Zakon2

Sam si napisao

ili zemlju u kojoj je poštivanje zakona prvi, osnovni i jedini uvjet koji svi moramo zadovoljiti kako bi uistinu živjeli u miru i skladu kojem težimo i u koji se kunemo?

Hoćemo li sljediti zakon ili tvoja moralna načela? Ili si se opet metaforički izrazio na način za koji misliš da je izvan mog dosega?

->Pointer

Tko je glasao

naravno - zakon što ne znači

naravno - zakon

što ne znači da ja mogu imati subjektivno mišljenje/stav o nekoj javnoj osobi

gledaj stari

MPT da me tuži, ja bi izgubio, kao i od svih ostalih navedenih - morao bi im se ispričati ili bi me odrali financijski i dali lovu u dobrotvorne svrhe

naravno, to ne znači da ja (možda) nisam u pravu

ali evo jedan prijedlog, ja bi zaista volio pročitati tvoj dnevnik o MPT-u i općenito tekst sa "desnom notom" koji bi bio sušta sušrotnost mojim mudroserijama, tvojih nekoliko dnevnika se ne bavi nekim pretjerano "napetim" temama kod većine i ne izazivaju salvu komentara i debata, stoga ja bi volio da ti kreiraš dnevnik i izneseš svoje stavove koji oponiraju mojim - biti će mi drago sudjelovati u seciranju i raspravi o onome što si htio reći

Tko je glasao

Spin

Radiš toliko spinova da je to nemoguće pratiti.
Prvo sam ti ukazao da Thompsona nitko ne optužuje za ratno profiterstvo (u konteksti imena koji su nisu bili na prvoj crti već su se bavili trgovinom i privatizacijama u doba dok je Thompson bio na prvoj crti).
Tada si implicirao da Thompson nije bio na prvoj crti (meni prvi glas) pa sam te molio da to malo obrazložiš.
Onda si napisao da je ratni profiter jer zarađuje na ratnim emocijama braniteljske populacije...
Onda je ratni profiter ne zato što krši zakon o ratnom profiterstvu već zato što je po tvom moralnom sudu.

naravno, to ne znači da ja (možda) nisam u pravu

I koji je tvoj konačni odgovor? Ispričao si se i rekao da nije ratni profiter, ali onda ipak da ga smatraš takvim.

Idem na spavanje, a prije spavanja poslušati ću nešto od djela vrhunskih umjernika današnjice: U2, Thompson, Nick Cave...

->Pointer

Tko je glasao

da, smatram ga čovjekom kojem

da, smatram ga čovjekom kojem rat i ratna ostavština donosi 99% prihoda, rekoh hrani ga, oblači i plaća kredit i to na krajnje proračunat način igrajući na kartu senzibiliranja javnosti nešto ala Škoro kojeg isto tako smatram ratnim profiterom, jer 20 godina nakon rata prditi budnice je ništa nego cijeđenje ratnih ožiljaka

U2, Thompson, Nick Cave...šta reći, koju posluku porati..

Tko je glasao

Tematika

Eto sada je i Škoro ratni profiter, pa bi se ovako širokom definicijom moglo jako puno toga zahvatiti.
Je li i Marijan Ban ratni profiter?
Uglavnom, već sam rekao da pjevanje o ratu nije ratno profiterstvo.
A kad smo već kod konkretnih imena, manje od 10% (konzervativna procjena) Thompsonovih pjesama su ratne tematike. Škorinih još manje.

http://www.youtube.com/watch?v=UJDIKA-LVnA

->Pointer

Tko je glasao

je li Ivica Mudrinić ratni

je li Ivica Mudrinić ratni profiter? Je li itko osim Gabroća-jamba ratni profiter i mooožda Zagorca?

Tko je glasao

Kategorija

Možda jesu.
No ponavljam, krajnje je manipulativno u istu kategoriju staviti čovjeka koji je bio s puškom u ruci na prvoj liniji bojišnice i one koji su se bavili raznim transakcijama u ratna vremena na sigurnoj udaljenosti od prvih linija.

->Pointer

Tko je glasao

"ne mogu" namjesto "mogu"

"ne mogu" namjesto "mogu"

Tko je glasao

uostalom Pointer sad si me

uostalom Pointer sad si me zaintrigirao

a zašto ovi ostali navedeni izuzev Thompsona nisu procesuirani za ratno profiterstvo, ili je i njihova rabota u okviru zakona a moja primjedba je obična kleveta?

Tko je glasao

Zakon

Ostaviti ću to po strani (neka se pravnici uključe), ako si pročitao za takva djela nema zastare, tako da mogu dok god su živi biti procesuirani.

No svojim si opisom Thompsonovog "ratnog profiterstva" sam se prokazao kao i intelektualne nepoštenjake koji ti refleksno daju "+".

Razmislite, da su primjedbe protiv Todorića, Gucića, Pašalića... bile da pjevaju pjesme s ratnom tematikom i ciljaju na emotivnost braniteljske populacije bi li ikad u Hrvatskoj bio donesen zakon o ratnom profiterstvu!?
Lijep pozdrav, Pointer

->Pointer

Tko je glasao

Thompson je za mene licemjer

Thompson je za mene licemjer i profiter, aljudi neka sami procjene ima li nešto u tome ili ja bubam bezveze

nekome rat nekome brat

njemu je brat

Tko je glasao

i suput, osim što to stvarno

i suput, osim što to stvarno činim, naglasio sam tu pojedinost i kao metaforu,capish?

ili samo slušaš Thompsona?

nastojanja betoniranom stazom doći do igrališta, a ne onom improviziranom posred travnjaka utabanom

Tko je glasao

Usporedba

Kao što ti ne voliš da te se etiketira,
tako i ja, volim Thompsona, idem na utakmice reprezentacije, pa se ne obraćam s visoka nikome na forumu, a u usporedbi naših mjerljivih intelektualnih i akademskih kapaciteta koliko znam iz tvojih upisa ne bi dobro prošao.

->Pointer

Tko je glasao

Reset

Ovim upisom si poništio sve "mjerljive intelektualne i akademske kapacitete", za koje moguće imaš potvrdu.

Tko je glasao

oh, oprosti nisam te želio

oh, oprosti nisam te želio uvrijediti

samo htjedoh naglasiti da ja teško mogu imati išta zajedničko sa osobom koja "kupuje sve CD-e MPT-a", barem kada je svjetonazor u pitanju

a o tome tko bi kako prošao, otom potom, nisam rekao da si neinteligentan ali nisi prepoznao metafiru u citiranoj rečenici i tu ti ja ne mogu pomoći

Tko je glasao

@ppetra

Ne mogu dolje, tamo gdje bi trebalo napisati ti poruku, ali najljepše te molim da u svoje fantazmagorije više ne uključuješ Židove. Onog trenutka kada si počela pisati o genetski urođenoj mržnji Srba kao njihovoj karakteristici, definitivno si prešla na protivnu stranu svakom razumnom Židovu. Da je Milošević s klikom naveliko POKUŠAO manipulirati domaćim Jevrejima i svjetskim jevrejstvom, pa i Izarelcima, poznato je, ali ni druga strana, posebno dr. Tuđman nije se nimalo proslavio svojim gledanjem i ocjenama Židova i Izraela.
Dvije zemlje i države u Evropi koje su NAJMANJE učinile za svoje Jevreje odnosno Židove da bi se sanirale posljedice Holokausta, među svim zemljama Evrope su - Srbija i Hrvatska. Ako te zanimaju detalji pogledaj intervju s mojom personom koji sam dao za portal seebiz.eu.
I ponavljam, u ovim raspravama ostavi Židove i Izraelce na miru! Meni osobno čitati o tome, posebno tvoje upise, predstavlja veliku, mučnu nelagodu!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

fašizam je ušao na velika vrata

Fašizam je ušao na velika vrata to je istina , a ne ulazi pomalo na mala vrata.
U jugu je ušao krajem osamdesetih a instalirali su ga veliki komunisti sa svojom vojnom i političkom strukturom . Velika je zabluda da ga je donjela emigracija ili instalirao neko iz vana . Kasta jugooficira je zamjenila uniformu sa petokrakom raznim odorama nacionalnih obilježja , kokardi ,dvoglavih orlova ,šahovnica i slično. Sve ono u što su uvjeravali svit silom i milom , da je dobro, prekonoći je postalo jako loše . A ono što su do tad sotonizirali odjedanput je postalo sveto . Mnogi su u prvom naletu fašizma i ušićarili neko traktor , neko stan , neko kuću ali uglavnom kad se više nije imalo nad kome fašizirat većina je izgubila . Dostina je izgubila ne samo kuću nego i domovinu pa je skroz u kurcu .
Taj fašizam je dobro osjetio svit koi se u pravom trenutku nije naša na pravom mistu. . Bilo je tu bezbroj caka za zajebat čovika koi nije bija na pravom mistu glede svoih krvnih zrnaca .
Fašizam je ka alkohol , u početku veselo za većinu a posli ajme i kuku . Od alkoholizma na kraju ima koristi samo krčmar koi je bacija reklamu , ono ka budi svoj imaj svoju pivu .
Što se tiče ružice siguran sam da je ona jedan ispodprosječan fašista čak je jedan prosječni sdpovac veći fašist od nje .

Sad malo o profiterima na račun fašizma . Ovo sam kopira članak vezan za licencna prava koja se godinama plaćaju ,okreće se velika lova za nešto što se more dobit mukte . Nešto što radi isto, ali se ne plaćaju licence jer je bezličencno. Nešto što je mukte i nemate ko potkupit da uzmeš to mukte. Ondak te podkupe i ondak isto to kupiš tuđim novcem a sebi staviš u đep lovu.

No za takve prosvjede nitko nije mario. Mediji su na sva zvona hvalili taj ugovor kao izrazito povoljan (valjda za državu) i svi su bili sretni i ponosni zbog tog velikog "uspješno obavljenog" posla, i Granić , i Račan, i"hrvatska javnost" i Goran Radman, pa valjda i Bill Gates. A to što država svake godine, ili kako već, izdvaja iz svoga budžeta znatna sredstva za softverske licence (najvećim dijelom, kako smo vidjeli nepotrebne) nikoganije briga. Oni odgovorni nastavljaju po svom, pa tako uvode i zatvorene (Microsoftove) formate uelektroničkom poslovanju, odnosno komunikaciji s državnim ustanovama (primjerice, ako u FINU hoću predati "Godišnje financijsko izvješće" na disketi, moram koristiti .xls (Microsoftov Excel) format). ,,

Ovome gori služi fašizam , ćirilica u vukovaru , urlanje torcide na poljudu , tomsonovo preseravanje o didi i bovanu , parada lezbiki i homoseksualaca i ostalo.

A ja ipak nešto kontam, neka nama naših fašista . Brzo će nestat apanaža , evo u splitu i škver krepa , nema se i nemože se . Neće se više moć ni užicat za pivu a kamoli za skupove po hrvackoj . Krepaće krava ubrzo ( a di neće muzu je i noću) . E oda će ti lipi i pamitni fašisti udarit po nekome . Pošto nema srba more bit da će po onim gore navedenim bilovim sponzorušama.

Tko je glasao

apropo spama

Mi većina, trebamo se suprotstaviti kršenju prava većine, od agresivaca unutar "remetilačke" manjine, koja se ponaša kao tutor većine kojoj bi određivala što smije, koga smije birati, koga smije uzimati za svoje predstavnike i što će u svojoj državi promicati.
Agresivna manjina unutar manjine, kojoj geni determiniraju mržnju prema Hrvatima, prema Hrvatskoj, prema KC, prema hrvatskim pjevačima, prema Ruži Tomašić, prema prvome hrvatskome predsjedniku, prema Vukovaru, prema svemu što Hrvate razlikuje od njih, diktirala bi u državi u kojoj se ponašaju kao gosti iz susjedne nam Srbije.
Mi većina, ne možemo dati pravo manjini da krši prava nas većine, jer to je isto kao dati "gostima" pravo da vas maltretiraju u vlastitoj kući.
Ruža je ujedinila Hrvatsku, kao nekada F.Tuđman, pa su se filovelikosrpski krugovi uznemirili.
Gosti iz Srbije dolaze u Vukovar glumiti hrvatske policajce, gosti iz Srbije glume hrvatske političare, gosti iz Krajina glume javnu hrvatsku televiziju, glume pisana hrvatska glasila, glume na portalu glumiti tolerantnu većinu, a samo su manjinci koji mrze ovu zemlju.
I nije problem Ruža, već hrvatski narod koji je progledao i ugledao sebe zarobljenoga od "gostiju" memorandumovske družine.
Narod je progledao, pa su se gosti uzjogunili, pišu, viču, prosipaju svoju mržnju i potežu adute iz prošlosti: folklorne ustaše koje stvaraju u svojim podzemnim laboratorijima, ne bi li i dalje ostvarivali svoju dominaciju i svoje podle namjere srbizacije, ćirilizacije Hrvatske, iako ih je sasmo oko 3% u stanovništvu, a oko 30% u vlasti!

Zamijenite Hrvatska sa Njemačka a manjina sa Židovi i prenesite ovo kao članak Der Stumera iz tridesetih godina prošlog stoljeća, ako u Njemačkoj ne bi završili u zatvoru onda ne znam.

I to da ne ide u spam?

To ne da je spam, nego bljuvotina čiji autor je ppetra@ koja se vrlo vjerojatno napaja iz ove literature:

http://issuu.com/nacija/docs/nacija12

Tko je glasao

Ždv nkd ns bl gst, n s vjk bl dbr dmćn

svkj držv kjj s žvjl. d v rt fšstčk zlčnčk dkzn mnjn ,kj drč ppt tb, s "gst" jr t "pdl" jr strjn rd prtv v držv.

Vl s pstvjćvt s Ždvm, prv s s hvll kk s Bgrd Srbj čstl d Ždv.

sm tg rt dvdsth j pkz tk j skln stvrnj kncntrcjskh lgr, dvđnj ljd t lgr, dvjnj žn djc d mškrc, tk j prtjrv cvl.
sprđjć Ždv s Srbm, ćt mslš d s Ždv zlstvljl njmčk fšst. T v, vlksrb sb prkzjt žrtvm, sm st fšst. Zbg všg fšzm Jg s rspl krv, vš zlčn s pnvljn ncstčk-fšstčk zlčn.

Mž t bt srmt grsvn fšst pstvjćvt s Ždvm ww2.

Št j Vkvr, Škbrnj, Ćlj, Kjv, Vćn,...
Sv s t dkz tk s bl fšst!

v št s nv j k d sd Ždvm zrl, smptzr ncst trž svj svstk p Jrzlm jdj s kk s gržn jr m t Ždv n dj!? n sm t vć h Ždv nzvj fšstm, jr m n dzvljvj ljpljnj svstk p njhvm mrtvm zmčnm fšstčkm zlčnm.
T stvrn mg sm ljd kj sb vk prgvrj trncm stn:
“M Srb lžm d b sm bmnl sb, d tšm drgg; lžm z smlst, d ns nj strh, d hrbrm, d skrjm svj tđ bd, lžm zbg pštnj. Lžm zbg slbd. Lž j vd nšg ptrtzm ptvrd nš rđn ntlgncj. Lžm stvrlčk, mštvt, nvntvn.”Dbrc Ćsć z Rbl!
Bdć d tj čvjk vsk ktr mđ Srbm, dbr h pznj prdstvlj m ntlktln d drštv, čt n grjš.
T s Rbl pvk pn d t "plmnt vjštn" kjj t dhvn tc prč!
"gstm" skr!

Tko je glasao

@ppetra Čitati te na temu Židova, čini mi mučnu nelagodu!

Tvoj se upis i bez mojega minusa više ne može čitati, ali stalo mi je da se ogradim i od nečitljivog upisa, Zato ga ovdje ponavljam, jer prvi puta nisam ga ovdje mogao upisati:
@ppetra
Ne mogu dolje, tamo gdje bi trebalo napisati ti poruku, ali najljepše te molim da u svoje fantazmagorije više ne uključuješ Židove. Onog trenutka kada si počela pisati o genetski urođenoj mržnji Srba kao njihovoj karakteristici, definitivno si prešla na protivnu stranu svakom razumnom Židovu. Da je Milošević s klikom naveliko POKUŠAO manipulirati domaćim Jevrejima i svjetskim jevrejstvom, pa i Izarelcima, poznato je, ali ni druga strana, posebno dr. Tuđman nije se nimalo proslavio svojim gledanjem i ocjenama Židova i Izraela.
Dvije zemlje i države u Evropi koje su NAJMANJE učinile za svoje Jevreje odnosno Židove da bi se sanirale posljedice Holokausta, među svim zemljama Evrope su - Srbija i Hrvatska. Ako te zanimaju detalji pogledaj intervju s mojom personom koji sam dao za portal seebiz.eu.
I ponavljam, u ovim raspravama ostavi Židove i Izraelce na miru! Meni osobno čitati o tome, posebno tvoje upise, predstavlja veliku, mučnu nelagodu!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Spominjanje Židova bilo je

Tko je glasao

@ppetra

Malo mi je glupo raspravljati s tobom kada se tvoji upisi označavaju većinom kao spam.
Ipak bih ti želi naglasiti:
1. susosjećam sa svim žrtvama rata, čak i sa sudetskim Nijemcima ili Podunavskim Švabama (Donau-Schwaben) koji su nevini stradali nakon IIWW; podrazumijeva se da suosjećam sa žrtvama rata 1991.-1995. Hrvatima, posebno i naročito s Hrvatima civilnim žrtvama rata, kao što su djeca, starci, žene...
2.pišeš: "A dogodilo se tu u Vukovaru, ono što se događalo Židovima u ww2." Takve komparacije većina Židova ne razumije pa ni ja, jer Židovi u ww2 osim u Varšavskom getu gdje su se upravo prije 70 godina digli na ustanak, nisu imali oružje niti su organizirano sudjelovali u ratnim, vojnim operacijama
3. moj pokojni otac preživjeli i Auschwitza i Dachaua, NIKADA nije za Holokaust optuživao cijeli njemački, pa ni hrvatski narod; kada je umro Willy Brandt moj je otac kao poslao telegram sućuti ambasadi Zapadne Njemačke u Beogradu, riječ nije rekao protiv njemačke kulture, njemačkog jezika; kada sam odlučio živjeti u Austriji, jednu riječ protiv nije rekao (za razliku od malobrojnih Židova tada, 1991. koji su mi rekli da ne mogu sebe zamisliti živjeti u Austriji ili Njemačkoj!!)
4. međusobno nadigravanje u vrijeme rata 1991.-1995. tko je veće zlo učinio Židovima odnosno Jevrejima(i tko nas je više volio i pomagao nam) u ww2 NADOBUDNIH POLITIČARA I NOVINARA s obje strane barikade, izazvalo je i izaziva negativne konotacije u židovskom svijetu; zapravo, kada se te dvije različite priče spoje, onda je zapravo pravo čudo da je ijedan Jevrej odnosno Židov preživio Holokaust u Srbiji i Hrvatskoj!
5. naravno da ima sličnosti u stradanju Hrvata u ratu 1991-1995. sa Holokaustom, ali te sličnosti nalaze i Srbi, Bošnjaci...Prikazivati se često kroz prizmu židovskih žrtava iz ww2 nije produktivno, kao što nije produktivno stalno se prikazivati žrtvom... Da je to dobro, onda bi primjerice, Izrael bukvalno svaki dan komemorirao neki događaj iz ww2; komemoriraju se najvažniji događaji i cijela zemlja i društvo prvenstveno su okenuti BUDUĆNOSTI...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Memorandumovsko izjednačavanje fašističkih zločinaca i žrtava

Tko je glasao

Pjesma za spam-demokratu od zanata što velikosrpstvom barata

Tko je glasao
Tko je glasao

A koliko li se gostiju samo javilo na Pavlovljevo zvonce!?

Tko je glasao

"Laž je vid našeg patriotizma ipotvrda naše urođene inteligencij

Tko je glasao

srbi svi i svudi

Uvatili ste se petre ka pian plota , a ovo joj je baš dobro

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.”

U ovom sam prepoznao sebe . Ovo su osobine koje me krase ,tako da se pitam da mi nije babu pritega koi srbin . Oli je bilo u splitu ulične rasvite u ono vrime . Moga je komotno iza kantuna da niko nevidi . A moga je i mater još prije, bila je emancipirana , nek mi oprosti bog joj da spokoj.Sad u slučaju te eventualnosti nebi moga zamirit . Jebe mi se važno da san živ i vodim se ka hrvat. I to pravi .
A ono kad bolje pogledam oko sebe sve vrvi od svita ovih osobina . Da ipak nismo mi nedajbože svi srbi?
ps
Vadi li onaj dr primorac još svitu dnk ?

Tko je glasao

Širili su narodne običaje koje je opjevao Dobrica

Tko je glasao

stega pod maslinom

Dalmatinke su prije najviše volile pod maslinom , sad su malo komotne . Imam jednu maslinu ta je davala nikad manje od sto kila dok su mi dida i baba bil živi . Ta im je bila nekako najdraža u vrtaći a oko nje tepih od trave. Sad nemore ni tries kila . Reka sam ženi da bi tribalo da je obradimo ka dida i baba što su je obrađivali . Neće ni da čuje .
Dok je dida tretira babu pod maslinom rađala i baba i maslina. Baba sedmoro a maslina po sto kila . Meni žena jedva dvoje a maslina koji put tries kila .
Postoji neka duhovna energija između biljke i žene . Ako neće žena da rađa neće ni stablo bez obzira na oprašivača.

Oni tvoj orah , kako on rađa?. Ponaša li se i on ka maslina ??

Tko je glasao

Jer se nebom šetaju, koji s neba gledaju

Tko je glasao

jelto ona ista baba koju je i srbin povalija?

znanstvena istraživanja pokazuju da su i ostale babe po balkanu volile svašta
http://www.haber.ba/vijesti/region/39177-bosanci-srbi-i-hrvati-imaju-ide...
jedino mi onaj dio teksta gdje se spominje urođena inteligencija nekako zapeo za oko ... evidentno jest baš po njoj (Qi56) da su ćukunbabe i ćukundidovi bili isti i ćuknuti

Tko je glasao

Reka je jedan ,, otkad sam

Reka je jedan ,, otkad sam sam sebe uvatija u laži ne virujem više nikome,,

Teško je s ove povisne distance donjet pravi sud o povaljivanju babe od strane nepoznatog srbina , ali se sa sigurnošću može utvrdit da je ista bila povaljivana od strane dide pod gore navedenom maslinom . Moga bi još nadodat da joj nije bilo mrsko , a nije joj ni škodilo.

Tko je glasao

i zato mi volimo ppetru

i zato mi volimo ppetru

Tko je glasao

Samo odrađujte PR za Ruže i Ružice

Tko je glasao

Zabavljači i nastavljači i fašizmitis u rebel-ovaca

Tko je glasao

Tebe je petrice obuzelo

Tebe je petrice obuzelo bjesnilo. Ne kažem da i ranije nisi patila od tog poremećaja, ali ovoliko pjene na usnama je tragikomično. Nemoj slučajno da te strefi infarkt jer tko će nas u budućnosti tako majstorski zabavljati.

Tko je glasao

Sva ova histerija rebela i sličnih potvrđuje riječi D. Ćosića

Tko je glasao

Ruža Tomašić kaskaderka iz

Ruža Tomašić kaskaderka iz okolice Maglaja, vrlo nevješto pokušava svoju fašističku retoriku upakirati u patriotizam i domoljublje

Meni se čini da kad sidne prva EU plaća prominit će Ruža ploču. Živi bili pa vidili.

Tko je glasao

O rastu sovinizma i

O rastu sovinizma i ksenofobije raspravljali smo ne tako davno. Nositelji tih svjetonazora trebali bi biti na margini politickog spektra krajnje desnice. No partiokrati iz desnog centra u borbi za sacicu glasova odrzavaju soviniste i ksenofobe na zivotu umjesto da ih puste u ropotarnicu povijesti. Ovim uspjelim eksperimentom HDZ je odabrao put na lokalnim izborima. Koalirati ce sa HSP AS i vjerojatno jos nekim strankama te ce pokusati odrzati pozicije za daljnje koruptivno vodjenje malih opcina i poneke zupanije. No ono sto zabrinjava jest koalicijski sporazum HSS-a sa A-HSP-om kojeg vodi Keleminec. Podsjetimo na listi za EU parlament na kelemincevoj listi bio je Mladen Shwartz te je ta druzina sa svojim skinhedsima i Zelimorskim koji pokusava postati gradonacelnik ordinarno krv i cast orijentacije. Dajuci vaznost i mogucnost opstanka na politickoj sceni takvima HSS cini kardinalnu pogresku.

Tko je glasao

Ne falšaj

@Rebel
Zaista vrlo dobar dnevnik. No imam jednu zamjerku. Ne kužim zakaj upotrebljavaš mogućnost spama kod gđe ppetre. Pa kaj su njezini komentari tvoja sramota ili njezina? Spam je falš akord.
Isključi srce i ljutnju a uključi razum. Spamiranjem i svađanjem pružaš njoj i sličnima neslućeni užitak. Zar ne kužiš onu staru; " Mali ptič veliki krič". Branila bu Ružu i slične jer ne može shvatiti istinu. Nije Ruža glupa. Strašan borac protiv EU (jedina nije prisustvovala sjednici Sabora oratifikaciji o pridruživanju u EU) stiže na listu za EU Parlament , jer ojreki su ojreki. Večina ljudi je shvatila da sami plaćamo EU parlamentarce, i iskoristila je svoje pravo da ne izađe na izbore.
Pokušaj negdje među "domoljubima" i braniteljima reči da te podsjećaju na na borce NOB-a koji i dan danas ubiru "plodove svoje borbe". Mnogi su postali borci NOB-a uz dva svjedoka.
Ima li takvih i u braniteljskim i ostalim udrugama? Ne znam. Ali traže povlastice kao oni od 45-e. Ona grupa "gospode" koju si naveo sada si debelo naplačuje ratne "usluge" na račun naroda.
Nemoj zaboraviti da su u svim velikim krizama ekstremisti i "niškoristi" bili najglasniji. Kuda su odveli svijet znamo jako dobro.

Tko je glasao

nisi ni ti

boltek,

nisi glup.
kažeš da ruža ide u eu parlament zbog novaca.
vrijeđaš, a to ti ne priliči.

luka

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci