Tagovi

Krug se zatvara: Karamarko će teško izbjeći odgovornost

Gostujući u srijedu u sva tri središnja nacionalna TV dnevnika, Tomislav Karamarko je pokrenuo pravu medijsku ofenzivu. Može biti kako je riječ samo o koincidenciji, odnosno da je slučajno medijski prostor popunio na dan kad je SDP u Hrvatskom saboru započeo postupak njegovog opoziva s funkcije koju ima u Vladi RH, ali je vjerojatnije da brižljivo pripremljenim izjavama pokušava umanjiti štetu. Istovremeno, i Josip Petrović, MOL-ov lobist koji je na platnom popisu godinama držao Karamarkovu suprugu, odnosno njezino poduzeće Drimia, dao je izjavu kojom pojašnjava svoju odluku da baš s Anom Karamarko započne poslovni odnos:

“Suradnja moje tvrtke s tvrtkom gospođe Karamarko bila je potpuno legitimna. Angažirao sam je, jer je iznimno stručna u medijskom poslu, ali i iz razloga što mislim da svakom novom poduzetniku treba dati priliku da se dokaže na tržištu. O poslu, kojeg je radila za Peritus savjetovanje, nikad nisam obavještavao vrh MOL-a“.

Zanimljivo, i Karamarko se tijekom intervjua zapitao, prepričano, hoćemo li se sada baviti malim poduzetništvom, odnosno hoćemo li propitivati rad svakog malog poduzetnika koji posluje s MOL-om. Nećemo tvrditi da su njegova i izjava Josipa Petrovića dogovorene i usklađene, ali uistinu upada u oči detalj o odnosu prema tzv. malim poduzetnicima.

Misli li Petrović stvarno da „svakom novom poduzetniku treba dati priliku"? Možda, no bio bi daleko uvjerljiviji da je taj stav potkrijepio popisom „novih poduzetnika“ s kojima je započeo poslovni odnos i sklopio ugovor identičan onom koji je imao s Anom Karamarko. Novih, upotrijebimo Karamarkov izraz, malih poduzetnika ima u Hrvatskoj na pretek i logično bi bilo da je Petrović sa stavom koji ima, ako je iskren, još nekima pružio mogućnost za dobru zaradu. Ako nije, ako je Ana Karamarko jedini „novi poduzetnik“ s tako dobrim ugovorom, onda je vjerojatnije da milosrdnim stavom prema početnicima u biznisu Petrović samo pokušava opravdati činjenicu da je unosan ugovor sklopio s osobom koja je tvrtku otvorila samo par tjedana prije.

Je li Josip Petrović nekakav „poslovni anđel“ pa je među brojnim tvrtkama koje se bave istom djelatnošću kao i Ana Karamarko slučajno izabrao njezinu ili je ipak presudilo poznanstvo s Tomislavom Karamarkom, svatko neka zaključi sam.

Još jedan detalj zaslužuje pozornost. Karamarko je u jednom trenutku na pitanje novinarke odgovorio protupitanjem, parafrazirano, da što sad ni jedan mali poduzetnik, odnosno ni jedno malo poduzeće ne bi smjelo poslovati s MOL-om koji se spori s Republikom Hrvatskom. Točno je, bilo bi glupo uopće tvrditi takvo što, no protupitanjem zbunjena novinarka je propustila kontrirati Karamarku novim pitanjem – da smatra li on uistinu da je mala tvrtka supruge potpredsjednika vlade, odnosno predsjednika najveće hrvatske stranke ili bilo kojeg političara isto što i tvrtka nekakvog anonimnog hrvatskog građanina. Bilo bi jako zanimljivo vidjeti što bi na takvo pitanje odgovorio Karamarko, smatra li iskreno da je tvrtka nekog anonimca isto što i agencija supruge, tada još samo životne partnerice, predsjednika najveće hrvatske stranke koji ako ni po čemu drugom, ono zakonom vjerojatnosti mora prije ili kasnije zasjesti na vlast.

Ali ne, ne vjerujemo niti smatramo da itko barem prosječne pameti može povjerovati u to da je Josip Petrović tvrtku Karamarkove supruge „počastio“ slučajno, da je to bilo puko njegovo „davanje prilike novom poduzetniku“. Nećemo sigurno povjerovati sve dok nam ne predoči rečeni popis drugih biznis-početnika kojima je dao jednaku priliku za više nego dobru zaradu.

Nećemo povjerovati ni Karamarku da stvarno misli kako za poslovanje tvrtke njegove supruge vrijede jednaki kriteriji kao za druge, odnosno da za tvrtku člana obitelji top političara vrijede jednaka pravila kao i za one koji s politikom veze nemaju. Ta zašto bi onda uopće postojao zakon o sprečavanju sukoba interesa ako za obitelji političara, čak i onih najnižih razina, ne postoje određena vrlo čvrsta ograničenja. Zašto bi onda uopće postojao zakon koji se bavi trgovinom (političkim) utjecajem, koji definira i priječi (političku) korupciju? Bit će, čvrsto smo uvjereni, da za političare i članove njihove obitelji ipak postoje neka ograničenja.

Štoviše, ograničenja su vrlo čvrsta. Tvrtke političara, odnosno članova njihovih obitelji ne smiju poslovati ako postoji i najmanja mogućnost da se sukobe bilo čiji privatni interesi s javnim interesom, odnosno interesom Republike Hrvatske. Ne samo to, političar mora strogo voditi računa o tome kakav će odnos imati s osobama koje su službeni predstavnici interesa stranih tvrtki koje su u sukobu interesa s Republikom Hrvatskom. Pogotovo kad iz tog odnosa oni ili članovi njihovih obitelji ostvaruju znatnu materijalnu korist.

Tomislav Karamarko možda će se izvući od političke odgovornosti, prije svega od zahtjeva SDP-a za njegovom smjenom (ostavkom). Možda će Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa popustiti medijskom pritisku koji uz Karamarka stvaraju odabrani dužnosnici HDZ-a i brojni internet aktivisti te stranke. Možda će dio javnosti podleći sugestiji premijera Oreškovića koji je već nekoliko puta rekao da „Karamarko nije učinio nikakvo zlo Republici Hrvatskoj“ (sreća je ako nije). Međutim, Božo Petrov, drugi potpredsjednik Vlade RH i glavni koalicijski partner Tomislava Karamarka govori kako situacija nije dobra, odnosno da stalno izlaze nekakvi novi detalji.

MOST je predizbornu kampanju iznio na krilima tvrdnji kako su drugačiji od ostalih političkih stranaka, zahvaljujući tome je polučio rezultat iz snova (osvojili su 19 zastupničkih mjesta i odlučili o tome tko će obnašati državnu vlast), i teško da će baš svi iz te skupine pristati da ih netko pravi budalama. Na kraju krajeva, iz njihovih je redova došla inicijativa da se preispita poslovanje tvrtki hrvatskih političara i članova njihovih obitelji s mađarskim MOL-om, odnosno tvrtkama u vlasništvu osoba povezanih s njime.

Kad su izlazili u javnost s takvim zahtjevom, nešto su sigurno imali u planu. To zacijelo nije opcija u kojoj bi se Karamarko tek izuzeo iz formalnog odlučivanja o INA-i, odnosno MOL-u. To je bio samo taktički Karamarkov potez usmjeren na mazanje očiju hrvatske javnosti. I pučkoškolcima je jasno da predsjednik najveće hrvatske stranke koja u Hrvatskom saboru i Vladi pojedinačno ima najviše predstavnika može utjecati na puno načina, čak i ako sam nikada ne digne ruku za bilo što. Takvim jeftinim Karamarkovim trikovima ne treba nasjedati.

Sigurno nije nasjeo ni Božo Petrov. Znakovito je rekao da vlada može biti stabilna i bez Karamarka. To znači da bi uskoro mogao biti postavljen zahtjev, svejedno je javni ili na nekakvom vijeću za suradnju, za njegovim povlačenjem ne samo iz Vlade nego i politike. Ovo zato što uistinu ne postoji drugi način na koji bi se Karamarko mogao udaljiti od utjecanja na odluke o odnosu između RH i MOL-a. Umjesto ultimatuma koji je postavljen MOST-u, uskoro bismo mogli vidjeti ultimatum HDZ-u – riješite se Karamarka ili idemo na nove izbore. A ti u okolnostima otkrića poslovnog odnosa obitelji Karamarko s lobistom MOL-a ne bi ni izbliza odgovarali stranci koju bi u novu bitku za vlast poveo baš aferom Konzultantica nepovratno kompromitirani potpredsjednik vlade.

Kao nekada Ivo Sanader, sve je vjerojatnije da je svoju dionicu odradio i Tomislav Karamarko. Hoćemo li onda ubrzo i od njega čuti antologijsko – doviđenja i hvala na suradnji!

Komentari

Ali ne, ne vjerujemo niti

Ali ne, ne vjerujemo niti smatramo da itko barem prosječne pameti može povjerovati u to da je Josip Petrović tvrtku Karamarkove supruge „počastio“ slučajno, da je to bilo puko njegovo „davanje prilike novom poduzetniku“. Nećemo sigurno povjerovati sve dok nam ne predoči rečeni popis drugih biznis-početnika kojima je dao jednaku priliku za više nego dobru zaradu.

Sad jedno pitanje.

Dali je bila u to vrijeme Karamarkova supruga?

Tko je glasao

Ne

Tko je glasao

Čistig ovor mržnje prema Hrvatima, ali i gosp. Karamarku

Tko je glasao

Danas je negdje osvanuo

još jedan zastrašujući tekst: radi se o tvrtki koja praktički ima monopol na tehnički pregled vozila u Hrvatskoj (zaboravila sam kako se zove), a koja je navodno totalno umrežena s Karamarkom......

Tko je glasao

CVH

Centar je privatni vlasnik svih stanica za tehnički pregled vozila u RH a ima javne ovlasti.

Vlasništvo je podijeljeno između bivše HDZ ekipe u MUP-u a konce vuče Ivan Penić & familly. Osobno sam pisala Petrovu i Orepiću - to je za njih prekisela jabuka. Zna to i Cvitan, ogromna lova je u pitanju i onaj ko to pipne sigurno ide pa-pa...

Tko je glasao

Ljudi dvostrukog i pokvarenog morala, moraliziraju Hrvatima

Tko je glasao

O jadna Petra,

promaklo ti je jedino što je ovdje važno: privatni vlasnik koji ima javne ovlasti! Treba li ponoviti?

Tko je glasao

S obzirom na to da je Petrov

S obzirom na to da je Petrov već rekao da "svaki dan saznajemo nešto novo", nije uopće isključeno da sličnoga ima još. Pače, prilično je izvjesno da će izroniti još mnogo toga.

Što se firme nadležne za tehničke preglede tiče, da nije možda ova?

B-52

Tko je glasao

Da, to je ta!

Sami sebi pišu propise tvrdeći da ih prepisuju od Nijemaca, ali dok Nijemci registriraju vozila svake druge godine, Hrvati ih moraju registrirati svake godine...... i takve stvari..... Tom privatnom tvrtkom koja ima status državne vladaju likovi koji dolaze iz Karamarkovog Sobolija.......

Tko je glasao

Dokaz kako je Hrvatska podijeljena između nekoliko obitelji

Obitelj Lozić kao fasadu stvarnih vlasnika izmisio je Ivan Penić još za vrijeme dok je vodio fond za privatizaciju a poslije to zacementirao na mjstu šefa MUP-a...

http://www.dnevno.hr/novac/milijarde-kuna-od-registracija-privatnoj-tvrk...

Tko je glasao

Smijurije s gospođama i forama "držte lopova"

sve dobro...

Tko je glasao

MOL će Tomeka dekapitirati

Karamarko je godinama stvarao i forsirao desničarsku histeriju i pomno gradio ratobornu retoriku o izdaji nacionalnih interesa, a zatim on sam, u očima desno orijentiranog biračkog tijela, ispao je najveći od svih izdajnika:
“Tomislav Karamarko svoj je politički uspon dugovao i još uvijek duguje nacionalizmu dapaće šovinizmu. On je političar koji je potpirio novi val hrvatskog nacionalizma, vratio nacionalistički rječnik i praksu u mainstream hrvatske politike. On je taj koji je svoju brojnu koalicijsku vreću preuzetno nazvao nikako drukčije doli – domoljubnom koalicijom. Kao političar, on je preko svojih stranačkih aktera i medijskih vazala vratio u Hrvatsku ratoborno manihejski rječnik Judinih škuda, antihrvatskih politika, popuštanja susjedstvu, vraćanja u regiju, izdaje nacionalnih interesa, nedomoljublja.”
A upravo ta, novoprobuđena nacionalistička histerija biti će ono što će Karamarku najviše naštetiti u očima njegovog biračkog lena. Njih, ne zanimaju kritike liberala na račun Karamarkovih nedemokratskih sklonosti, ali ih itekako zanima zaštita nacionalnih interesa. Što Ina definitivno jest.
“Ono što je napravio bračni par Karamarko je, naime, iz pozicije konzervativnog, suverenističko-nacionalističkog i kolektivističkog rakursa najskaredniji mogući prijestup”, “kome će predsjednik HDZ-a moći reći da je uzeo Judine škude? Koga će moći optužiti da ugrožava nacionalne interese? Da pokapa suverenitet i ekonomsku samobitnost? Da rasprodaje hrvatske resurse?”.

Tko je glasao

Na dobrom si tragu, mislim da

Na dobrom si tragu, mislim da je cijelu aferu i pokrenuo netko s desnice, ali ne ekstremne već umjerene, konzervativne.

Milanović usprkos Karamarkovom nervoznom bulažnjenju mislim da oko toga niti luk jeo niti mirisao, samo mu je došlo kao naručeno i sad eksploatira.

Kao što sam napisao na kraju teksta, vjerujem kako je Karamarko odradio svoju dionicu. Njegovi će ga doći političke glave. Vjerojatno toga svakim trenutkom postaje svjesniji pa grize sve naokolo u nemoćnom bijesu.

B-52

Tko je glasao

Desni analitičari potvrđuju tezu o unutarnjoj dekapitaciji

Prosto mi ih je žao kako ih razdire unutarnji bijes...

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/desni-kolumnisti-strahovito-nap...

Međutim mene brine nešto drugo - Hrvatska nema demokratskog kapaciteta razvrgnuti brak s mafijaškom državom i parazitskim političkim sustavom koji generira političke stranke kao izvorište bolesnih kadrova koji nemaju minimum mentalnih sposobnosti za rehabilitaciju općeg dobra, a o čemu javno mantram od 2010.g.
Autobusi puni razočarane mladosti iz raznih dijelova RH na putu raznih Njemački su direktna posljedica takve dijagnoze.
Pa car je gol - ali ne mislite valjda da će netko od ovih što su Tjelovo protegnuli na cijeli tjedan TO i priznati...

Tko je glasao

Večernji je čisti smećarski ljevičarski list, još gori od JL

Ivkošić koji to piše je čisti mućak. Slično je bio protiv ulaska u EU, a onda se preokrenuo u trenutku i uklljučio u kampanju za EU.

Taj Večernji je čisti smećarski list!

Tko je glasao

Bilo bi izvrsno kad bi se

Bilo bi izvrsno kad bi se osvrnula na neki od Ivkošićevih navoda i, ako imaš argumenata, sadržajno ga pobiti.

Redanje ad hominem argumenata, kao i diskvalifikacija mainstream medija u kojem je nešto napisano nije nešto što može promijeniti percepciju o Karamarkovim i supruge mu postupcima.

Ad hominem argumentima redovito pribjegavaju oni koji nemaju što pametno reći o meritumu i koji ničime ne mogu pobiti navode s kojima se ne slažu.

Za raspravu bi bilo vrlo poticajno ako bi primijenila standarde koji vrijede u civiliziranom i demokratskom svijetu.

B-52

Tko je glasao

Dosta je vaših hijenskih napada,crveno hijenska lažljiva braćo

Tko je glasao

Dijete drago, priviđa ti se Večernji

Petra, pala ti koncentracija zbog tjelova...
A glede Milenčeta, daj si truda i argumentima ga neutraliziraj. Budu li argumenti validni ja ću te podržati pod uvjetom pristojnog riječnika, ok?!

Tko je glasao

Ivkošić samo glumata

Ne možeš vjetrokaz Ivkošić uzimati kao desničara.
Među tim novinarima, stvarno je previše ljevičarskog ološa. Neki glumataju desne , ali u jačim situacijama na vidjelo izbija prava istina o njima.

Tko je glasao
Tko je glasao

Karamarko sad ima prečih

Karamarko sad ima prečih briga od zadovoljavanja apetita svojih fanova, vidi se da mu je teško i da mu popuštaju inače jaki živci - mora da mu je voda došla do ušiju.

Čim se počeo unaprijed braniti time da nije počinio nikakvo kazneno djelo i bulazniti o nekakvom paklu, vrijeđati one koji ga prozivaju da su glupi (što je presedan za političare koji žele da ih se ne smatra ridikulima) vršiti otvoreni pritisak na Povjerenstvo za sukob interesa, zna se koliko je sati.

U stranci mu kuha, sve više je onih koji ne žele biti talac njegovih privatnih biznisa (odnosno njegove supruge, što je isto).

MOST polako, ali sigurno steže omču oko njegovog vrata (političkog).

Panika je tolika da se danas javio i mađarski ministar vanjskih poslova. Nisu izgleda više dovoljni naklonjeni kolumnisti i mediji, o internet trolovima da i ne govorimo (od njih mu je više štete nego koristi), sve se snage bacaju na eskiviranje neizbježnog.

S Karamarkom na čelu, HDZ nema izgleda osvojiti vlast na budućim izborima...najpametnije im je da si izaberu drugu osobu, bez utega koje Karamarka ima, i pokušaju se transformirati u normalnu demokršćansku stranku.

B-52

Tko je glasao

He, koji bi to

bio po redu pokušaj transformacije u normalnu stranku?

Tko je glasao

Koji pokušaj? Zapravo drugi,

Koji pokušaj? Zapravo drugi, prvi je bio nakon što je Sanader zasjeo u predsjedničku fotelju. Po mnogočemu je rigidni HDZ europeizirao, jedino im je odnos prema državnom i javnom novcu ostao isti. Kosorica osim u tom dijelu nije mijenjala ništa.

Karamarkova bajka o antikorupcijskoj katarzi ne može se uzeti zaozbiljno, pogotovo u svjetlu najnovije njegove afere. Prije se čini kao kontinuitet Sanaderovog modusa operandi, samo što se zbog iznosa koji su zasad poznati to može nazvati kokošarenjem u odnosu na brojke koje se vrte oko "Ćaće".

Ako Brkić zasjedne na Karamarkovo mjesto, aktualni predsjednik će morati predati i kormilo stranke ako bude udaljen iz vlade, teško da će do značajnije transformacije stranke doći. Nastavili bi u istom smjeru, samo organiziranije i efikasnije, ali s jednakom perspektivom za uspjeh.

No probudi li se barem u ovom "raspašoju" umjereno proeuropsko krilo stranke, na čelo bi joj možda mogao doći neki normalan političar i započeti ono za čim najveća hrvatska stranka vapi već dugo.

Koliki su izgledi da do takvog nečega dođe? Rekao bih kako postoje, ali su za sada manji od onih da stranka nastavi putem prema dolje. A taj je popločen unutarstranačkim sukobljavanjima, sve vidljivijim i na javnoj sceni, spletkarenjem jednih protiv drugih ili s druge strane, uvođenjem otvorene diktature , s tim što nitko u HDZ-u sklon toj opciji nema Tuđmanov ili Sanaderov pa čak ni Kosoričin kapacitet.

Imajući to u vidu, teško je reći da stranku očekuje svijetla budućnost (barem u dogledno vrijeme).

B-52

Tko je glasao

Brod je torpediran, malo se

Brod je torpediran, malo se nagnuo, ali još plovi.
Sada je pitanje svih pitanja - iz čije laboratorije su iscurili papiri za kompromitaciju potpredsjednika hrvatske vlade? Tko posjeduje sve ugovore i detalje o spornim manevrima, osnovni ugovor između MOL-a i Petrovića, ugovor između Petrovića i gđe karamarko? I čime dotična laboratorija još raspolaže?
Ugovori se drže u sefovima, i njih se ne mora pokazivati ni revizorima, niti bankama koje obavljaju platni promet. Pa kako je onda ugovor između Petrovića i MOL-a iscurio u javnost?
Posebno kad se radi o fiktivnim fakturama za lobističke usluge, pokrivene raznim analizama i istraživanjem tržišta koje se nikada ne isporučuju u fizičkom obliku, takve transakcije se uobičajeno obavljaju preko off-shore baza, ili preko posrednika koji posluju u više zemalja pa im je lakše prikriti trag novca.
Ovo je sve više nego čudno. Ili zaista nije bilo nikakve pozadine, ili je netko gadno popušio. Ono što je sigurno je to da se u takvoj situaciji ne bi smio naći ni jedan potpredsjednik ni jedne vlade na svijetu.

Tko je glasao

držte lopova

hm pitanja, poznato je da je cijela priča sa inom odavno transparentna, prvo od njezine prodaje, trećerazrednoj kompaniji, pa do dostojevskog i bijelih noćiju
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/ina-nije-bila-jedini-vlasnik-pol...
potom dolazi ali baba sanader i arevuar. dakako da se djeva omastila i to ne treba relativizirati, a tko nije u biznisu sa državom, todorićem, epeha, tedeskijem maznuo koji zubić.
uostalom što je ostalo "strateško" u ini, da nije očepušano od svih poštenjaka koji su se izredali na nesretnici. fakin, ovi hrvatski mini panamski papiri su zaista detaljno utvrdili veze crvenokose djeve sa bačvom meda, ajde ti sinko sjedi na bačvi meda a nemoj se mašit'. doduše nikako da nam istraživački novinari otkriju tko je u stvari vlasnik skrbničkog računa
http://www.energetika-net.com/vijesti/energetsko-gospodarstvo/skrbnicki-...
http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INA-R-A
top dioničari su zaba-skrbnički račun i dudli.
za one koji ne znaju
"
12. Što je skrbnički račun?
Skrbnički račun je račun na kojem skrbnik drži vrijednosne papire za treće osobe, na temelju ugovora o skrbništvu.
Skrbnički računi mogu biti na ime, pod zaporkom i zbirni.
Kod računa pod zaporkom i zbirnih računa, jedino skrbnik koji daje nalog za otvaranje računa zna pravi identitet nalogodavatelja, te je obvezan voditi evidenciju o stvarnim imateljima vrijednosnih papira. Kod skrbničkog računa na ime skrbnik je dužan račun otvoriti s istinitim podacima o ulagatelju, pri čemu obvezno navodi njegovo ime i prezime odnosno naziv ili tvrtku, datum rođenja/datum osnivanja, državljanstvo te OIB. Imatelj vrijednosnih papira na skrbničkom računu na ime je ulagatelj za čiji račun skrbnik skrbi nad vrijednosnim papirima. Imatelj vrijednosnih papira na skrbničkom računu nikada nije skrbnik.
"
maksimalno transparentno. gle "mađari" su u zabi, a ne u "svojoj" otp? hm...
ili recimo "kompleksni" ugovori o crpljenju plina u jadranu, prema kojima pola ide šarcu eniju, a druga polovina popola geben ungarien und kroacien. koliko su nam sposobni pregovarači, dobro je da ne plaćamo svoj udio talijanima i mađarima, ili je bolje možda da plin nije ni nađen. nasreću za sada nećemo tražiti naftu u jadranu, jer da je nađemo, garant bi bili u minusu.
što se tiče "energetskog igrača" trebamo se dogovoriti kome ćemo zadignit suknju, rusima, katarcima ili amerikancima? isplati li se nama graditi mega naftne kapacitete za ovu bijednu industriju i šaku ove sirotinje koja je ostala po kamenjarima kroacije, kome ćemo mi hebeno prodavati nešto konkurentije od velikih igrača...itd..
rekao bih da je najjeftinije zatvorit jebenu inu, i kupovat sve što nam treba, benzin, gnojivo, mazut, vani po tržišnim cijenama, jeftinije je....barem bi istjerao tu diviziju parazita iz one inine zgrade, pa bi se malo moralo i zavrnuti rukave i konačno živjeti od 10 prstiju...

Tko je glasao

Ovdje su tema konzultantski

Ovdje su tema konzultantski ugovori, nemojmo to miješati s prodajom Ine.

Smiju li supruge hrvatskih političara poslovati s konzultantima stranih tvrtki koje imaju ne samo poslove, već i sporove s državom?

Kakva je vjerodostojnost takvih političara u priči o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa?

Smatraš li da se Karamarko i dalje smije predstavljati "hrvatskim najdomoljubom" i voditi Domoljubnu koaliciju? Nije li to već grubi sarkazam? Trebaju li građani to trpiti? Ima li za Karamarka više mjesta u vladi, na čelu HDZ-a, u politici?

B-52

Tko je glasao

tema su konzultantski

tema su konzultantski ugovori, a kako ćemo znati sa kim je gospođa poslovala kada ne znamo tko je stvarni boss, jer to možda i nisu mađari nego naši financijski kvislinzi.
inače crvenokosa djeva nije pionir u poslovnim aktivnostima,
http://www.index.hr/ljubimci/clanak/supruge-i-njihovi-premijeri/658456.aspx
mogao bih ovdje do sutra linkati stotine afera povezanih sa nepotizmom onih na vlasti, te kako su političari od puke sirotinje postali ugledni bogatuni. sjetimo se štedljive supruge milke mesić koja je rasipnom suprugu uštedila solidnu nekretninu, pa pipi duga čarapa...kome je pala dlaka sa glave zbog toga...
sve ovo što se trenutno dešava na medijskoj sceni je rezultat šizofrene situacije da je stranka na vlasti naslijedila pravosudno-represivni aparat stare vlasti. rezultat ovog suludog eksperimenta ćemo osjećati dugo...

Tko je glasao

Pouzdano znamo tko je s kim

Pouzdano znamo tko je s kim poslovao, ugovori su objavljeni, a pitanje je samo ima li ih još.

Poslovala je aktualna supruga aktualnog prvog potpredsjednika vlade sa službenim lobistom MOL-a. Zna se sadržaj posla, znaju se iznosi koji stoje u ugovoru, porezni bi Uskok trebao provjeriti i je li sve išlo preko računa, samo sad treba politika odraditi svoje i pred građanima se izjasniti jesmo li kao društvo dotle došli da je takva suradnja političarskih obitelji s predstavnicima inozemnih interesa normalna i dopuštena, ili možda nije.

Po meni, stvar je toliko jasna da jasnija ne može biti. Tko želi pomagati strani nacionalni interes, Josip Petrović je u Hrvatskoj egzemplar toga, taj se ne bi smi baviti politikom niti bilo kakvim javnim poslom. Kao obični građanin, široko mu poduzetničko polje, ali takvima nije mjesto ni u blizini gdje se odlučuje o državnim interesima i o državnim parama.

Pravosuđe nam je, nažalost, takvo kakvo je i zato nam je tako kako je.

B-52

Tko je glasao

Istina je malo škakljivija

Poslovala je aktualna supruga aktualnog prvog potpredsjednika vlade sa službenim lobistom MOL-a.

Lobiranje je samo krinka - prema dokumentu koji je ubačen u Hreljin kaslić, a za kojega je Šuker rekao da ne smije u javnost iako je to objavljeno u mađarskim medijima, Petrović se bavio i još uvijek bavi industrijskom špijunažom s elementima političke špijunaže preko Karamarko familly. Sve u korist mađarske države koja je većinski vlasnik MOL-a.
I da ne bi bilo zabune - Karamarko kao bivši špijun je to znao što znači da je svjesno radio na nacionalnoj izdaji, ali u Hrvatskoj nema tog autoriteta koji bi mu to stavio na nos...

Tko je glasao

Taj dio ne spominjem jer

Taj dio ne spominjem jer nisam vidio dokument, za dio koji spominjem jesam.

Pisao sam u prvom dnevniku koji se odnosi na slučaj da ćemo tek vidjeti hoće li se umiješati DORH, USKOK i druga nadležna tijela. SOA na koju se Karamarko obrušio poput uragana - također.

A onda ćemo vidjeti prave razmjere afere i koliko je tu čega.

B-52

Tko je glasao

Zar do nedavo

sve dobro...

Tko je glasao

što je sada

sve dobro...

Tko je glasao

m.i.b.

rekao bih da ovo sliči na one dobre ljude koji su minirali arbitražu...

Tko je glasao

Sada je pitanje svih pitanja

Sada je pitanje svih pitanja - iz čije laboratorije su iscurili papiri za kompromitaciju potpredsjednika hrvatske vlade?
TEVA uzvraća udarac!
Čiste palubu!
Slijeće prazan "antonov" a otići će dupke pun.

Tko je glasao

A posebno ne prvi

A posebno ne prvi potpredsjednik vlade:)
Metodom eliminacije mozemo odmah eliminirat danasnju opoziciju. Milanovic je vjerojatno trenutno (uz g i gdju Karamarko) jedini koji iskreno zeli da Karamarko sto duze ostane na celu HDZ-u. Jasno je i zasto. Pobjeda opet pada s neba.
Most - moguce; njima svakako odgovara slomeljeni Karamarko, medjutim tesko za vjerovati s obzirom da se radi o grupi smusenjaka
Brkic - jako izgledan kandidat
'Medjunarodna zajednica' - Evropski pucani, americko 'obavjestajno podzemlje' ili netko slican - ja bih rekao da je netko od ovih najizgledniji kandidat - meni se cini da je njima Karamarka vec pun kufer

Tko je glasao

a MOL?...

a MOL?...

Tko je glasao

Napisao sam Sjenki iz kojeg

Napisao sam Sjenki iz kojeg smjera mislim da vjetar puše.

Rekao bih također da se u takvoj situaciji nikada ne bi smio naći niti jedan političar, a kamoli potredsjednik vlade i predsjednik najveće političke stranke..

B-52

Tko je glasao

ma ništa

sve dobro...

Tko je glasao

Prejadno zaista

sve dobro...

Tko je glasao

Tomo može postati simpa samo

Tomo može postati simpa samo ako prebaci broj s Tele 2.

Tko je glasao

Očajan pokušaj olinjale

Očajan pokušaj olinjale jugoslavenske desnice da difarmira našeg Tomu koji je u boj sproću tih bandita krenuo još 1982. godine pjevajući u katoličkom zboru MI.

Tko je glasao

Agencija za nesnalaženje?

DRIMIA
Agencija za integrirane medijske strategije | medijsko planiranje | zakup medija | odnose s javnošću | nove medije

Ovo je jedini tekst uz dojmljivi moto "samo je san stvarnost" na web stranici renomirane firme DRIMIA: http://drimia.hr/.

E sad, Drimia je dobila posao od Petrovića na temelju velikog iskustva i kvalitete Ane Šarić i njenog rada u EPH i logično bi bilo očekivati da u ovoj blagorečeno nezgodnoj situaciji taj njen talent i veliko iskustvo se pokaže. Naravno, ne mora to ona osobno raditi, no trebala bi znati što učiniti ili znati tko to zna i koga se treba angažirati. Logično naravno isto kao što bi bilo logično da je njeno znanje i veliko iskustvo već davno trebalo pomoći trapavom Karamarku u popravku tragičnog javnog nastupa i opće katastrofalne percepcije koju gotovo svi imaju o njemu.

I što se desilo? Zapravo ništa osim što imamo katastrofalno nesnalaženje stručnjakinje za medije u području gdje je stručnjakinja i gdje ima veliko iskustvo, da li?

Svakako jako dobra preporuka za DRIMIU.

leddevet

Tko je glasao

Ali to nije sve!

Ima gore na stranici i dva sata, koji pokazuju vrijeme u Londonu i u Zagrebu! Vrlo korisna stvar! Pecham - London - New York! :->

Tko je glasao

Sužnji svih zemalja

Ima gore na stranici i dva sata, koji pokazuju vrijeme u Londonu i u Zagrebu!
Ti satovi pokazuju vrijeme u Remetincu i Pentonvillu u Londonu. Jedino je greška da bi ta dva sata umjesto sati i minuta trebali pokazivati godine i mjesece, no web majstor je imao ograničeni budžet jer sad ipak treba štedjeti obzirom da su Prodanović i Slokovićka prilično skupi.

leddevet

Tko je glasao

Bilo bi super da su barem sad

Bilo bi super da su barem sad angažirali nekoga tko zna kako se kontrolira šteta, a ne da se tako očigledno koordiniraju istupi Karamarka, Petrovića, pojedinih HDZ-ovih prvaka (npr. Mesić) i udarne internet divizije trolova.

I još ne izmisle boljeg razloga nego "potporu malom poduzetništvu na početku poslovne karijere". :))

Glede Direktno.hr, ima zanimljivih napisa o pokretanju, odnosno financiranju tog projekta. Usput, ni medijski pouzdanik Manjkas se nije baš iskazao u ovoj aferi.

B-52

Tko je glasao

Na putu prema dolje

Karamarko je dao i intervju za Dnevnik HTV-a gdje je na pitanje, hipotetički, hoće li podnijeti ostavku u slučaju da povjerenstvo utvrdi da je u sukobu interesa, kazao je da mu je teško o tome razgovarati. »Ja sam toliko miran. Nisam vezan na niti jednu funkciju. Jesam u funkciji svom narodu, državi, domovini, ali ja ne moram ništa biti u ovoj zemlji. Nikada nisam prekršio zakon«, dodao je.

Zapazimo kako polako, ali sigurno, Karamarko tone prema dnu.

Poznato je da se pri pokušaju kontrole štete pažljivo odmjeravaju riječi i izrazi koje se koristi. Kada je riječ o aferi Konzultantica, Karamarko je isprva negirao sve, pa je priznao prijateljstvo s Petrovićem ističući kako nikada nije razgovarao s njim o INA-i i MOL-u, pa je onda priznao poslovni odnos svoje supruge s njim ističući u prvi plan kako "nikakvog sukoba interesa nema", da bi sad došao do toga da (citirano je) poriče jedino da je kršio zakon.

Od "nema ničega spornog" do "nikada nisam prekršio zakon" dug je put, ali prema dnu. Za sada ga, naime, nitko nije ni optuživao da je prekršio zakon. Samo za eklatantan sukob interesa i da zato mora otići.

Hm, nije li unaprijed obrana od (za sada) nepostojeće optužbe znak da još ni izbliza ne znamo čega sve tu ima u kolu?

B-52

Tko je glasao

I konačno jedan rodoljub

I konačno jedan rodoljub !!
Opetovanim vapajem "ne dirajte mi obitelj" se deklarirao kao prvi domoljubni rodoljub!
Ipak on ima, koliko ono? tri obitelji, kak vjera i propagira, na svaki prst po jednu, obitelj !
Strpljivo čekam razvoj događaja ali ne očekujem ništa, jer takvima se u ovoj državi ne može
desiti baš ništa. Nekako me strah da se javnost zabavlja "konzultanticom" a iza zastora se
odigravaju prljavi poslovi prodaje države. Da ipak to nije u režiji PR stručnjakinje?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci