Tagovi

Kriminal u ACI-ju

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Stranica 1 dopisa "Peter Yachtinga" Stranica 2 dopisa "Peter Yachtinga" Dopis ACI marine o otkazivanju vezova

Prvi put o korupciji i kriminalu u Trogirskoj ACI marini pisalo se još prije više od godinu dana na portalu www.index.hr.

U članku koji je objavljen 19.6.2006 pisalo se o višegodišnjem kršenju zakona o poslovanju samo te marine. Detalji o nezakonitostima izneseni su u Predstavci koja je tada bila zaprimljena u Državnom inspektoratu. U njoj se navodi namjerno nepopisivanje usidrenih brodica kako bi se sredstva prikupljena od tih brodica prebacila na privatne račune. Namjernom zapetljavanju konopa oko propelera brodica, kako bi im se kasnije naplatilo otpetljavanje. Nepotizam, nesavjesno obavljanje posla, itd. Šteta o kojoj se tada govorilo je iznosila nekoliko stotina tisuća eura po sezoni, a pretpostavlja se da kriminalne radnje traju još od 2003.

23.1.2007 Index je objavio i drugi članak o ACI-ju, no ovog puta tu se i druge marine spominju u raznim protuzakonitim radnjama kao što su premlaćivanja, crni čarter, nestanak jahti, zastrašivanje djelatnika i sl.

Odmah po objavljivanju prvog članka Ante Brodarić odbacio je sve optužbe o višegodišnjim nepravilnostima u poslovanju ACI marine Trogir.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Izjava ovjerena kod javnog bilježnika

Ovih dana na e-mail CNN bloga došli su dokumenti koji potvrđuju navode iz objavljenih tekstova koje je Brodarić demantirao. Radi se o konkretni dokazima o protuzakonitim radnjama u Trogirskoj marini. Prva tri dokumenta dopis su iz firme „Peter Yachting d.o.o.“ u kojemu se izravno optužuje direktor marine Ante Brodarić za samovolju, nezakonite i neljudske postupke, te dopis iz ACI marine kojim se otkazuje vez plovilima firme „Peter Yachting“

Četvrti dokument najzanimljiviji je dokument koji je preslika izjave ovjerene kod javnog bilježnika u kojoj se izravno optužuje Ante Brodarić da nije izdavao račune za sve usluge koje je pružila marina firmi „Peter Yachting“ u razdoblju za 2003 – 2004 godine.

Koliko je poznato, institucije pravne države još uvijek nisu poduzele ništa konkretno u slučaju ACI marina unatoč brojnim predstavkama i dokazima.

cnn.blog.hr

Komentari

Oprećnost ! Mislim da je u

Oprećnost !
Mislim da je u svim pa i ovom članaku biti klasični primjer kako se zbog needuciranosti i nepoznavanja problema može izazvati vrlo teške posljedice.
Postavljanje članaka, davanje i oblikovanje svih objavljenih naslova i cjelokupni dojam nametnuli su mi slijedeće pitanje.
Što se tvrdnjom u naslovu i jednim dijelom članka željelo poručiti čitateljima?
Stručnjak za poteškoće izazvane sredstvima nameće se !.Da li je koja možebitna ovisnost izazavana????,ovog primjera A.B., odmah se zamjećuje i takva mogućnost. Osim toga, nekome takav naslov zvuči ponešto drukčije nego obrazovanom laiku ili nestručnjaku. Poruka koju sam primio od članka otprilike je sljedeća;
oni koji su mu dopuštali kako i ostalima ili nemaju elementarnih znanja o tako važnom društvenom i zdravstvenom problemu što ga čine poteškoće izazvane uzimanjem legalnih sredstava ovisnosti.
Poruka koju iz članka dobivaju neupućeni čitatelji sasvim je drukčija i po svojim mogućim posljedicama jako opasna.

PROPAGANDA, ZA KOGA?
Sve skupa zapravo neodoljivo,nedvojbeno podsjeća na reklamnu poruku. Šefovi članovi Uprave sigurno zadovoljno trljaju ruke nakon ovako nespretno (ili pak vješto?) napravljenih gafova i čudng stava. Poglavito o njegovom nenadanom umirovljenju,bez potvrde odgovornosti,vjerodostojnosti takve odluke.Čini se ,da ne griješim dušu ‘’bolje probleme sakriti nego Zakonom zbrinuti’’.

Napomena
-nepoštivanje Zakona o turističkim djelatnostima
-nepoštivanje Zakona o fincijskom poslovanju
-nepoštivanje Zakona o Radu (jednim djelom)
-nepoštivanje Zakona o boravišnoj pristojbi
-nepoštivanje Zakona o potrošačima

Netko je davno rekao;’’ovoliko koliko znamo je kap u odnsu koliko neznamo je ocean’’.Kad je topic ACI-marina Trogir nažalost, njegove ovakve sreće bježanjem i kukavičkim skrivanjem i očajničkim obmanjivanjem.Koga ',zašto?;
Zašto?

Jedan od zaključaka može biti, da poradi konzumiranja alkohola u onolikoj mjeri nije bilo opasna stvar za kršenje Zakona , kao i prIbavljana znatnih financijskih srestava poradi samog kontinuiteta pošasti koja je vladala njim i vlada danas na ne/sreću i poznato u manjoj mjeri.Vjerujemo!!!!

OPASNA TVRDNJA, OPASNA PORUKA I OPASNE POSLJEDICE
A.B. kao ‘’uspješan’’ član lokalne zajednice sigurno ,a i šire pretstavlja uzor znatnom broju i mladih neiskvarenih još uvijek. kada?, ljudi, pa i onima u okruženju nažalosti i golobradima . I oni sada dobivaju valjda poruku da je on obmanjen alkoholom ,nesavjesno počinio nesagledivu štetu koja mu je oportunističkim načinom izbrisana . Vrlo opasna poruka. Posljedica toga lokanja na prvi pogled nema. On je danas živ, (vjerojatno zdrav,sretno umirovljen), k tome još i vrlo ‘’uspješan’’,za koga???? . Stručnjaku je jasno, da bi tj.da su posljedice tog A.B načina,zapravo mogle biti ili jesu strašne,za koje ni dan danas nije ga briga.
Nije jasno koja je to dobra strana i kojih loših novosti. Broj kombinacija ukazuje na nekoliko vrlo zanimljivoh mogućnosti. To bi moglo značiti da je loša vijest da je otišao sa nautićke scene. A dobra strana je ta da je konzumirao Zakon s druge strane i nagrađen za to OPROSTOM svijeh grijeha i pošasti.. Moglo bi značiti i obratno. Čitajući članak moglo bi se naslagati nekoliko takvih kombinacija od kojih je svaka zapravo - ćudna i iracjonalna.
Iznesli smo nekoliko pretpostavki. Jedino što bih sa sigurnošću mogli ustvrditi, jest to, da je I ovaj članak oblikovan na jedan vrlo opasan i nepoželjan način, da se namjerno ili nenamjerno (što je vjerojatnije) nekom nanese vrlo značajnu štetu. Kome? U prvom redu onima kojima će zbog poruke članka pomoći u pogrešnom formiranju stavova prema problemu konzumiranja Zakona sa ‘’prave’’ strane kao i ‘’poštivanja’’ ISTIH. Ovakav je članak ne/jasan primjer kako se ne/smije bilo kakve poruke slati čitateljstvu. Sada A.B. "vraća lopticu",preko svojeg opunomoćenika,neslužbeno saznajemo i tužbama(prema medijima). Tvrdeći indirektnim načinom da upravo dosadašnja Uprava možebitno "snosi posrednu i izravnu odgovornost zbog ozbiljnih problema s neućinkovitim pravosuđem kao i nefunkcjonalnom pravnom državom Hrvatskom". I na tome možebitno konstruira svoju obranu,nakanom izvlačenja tkz.oštete poradi duševnih boli...
Bilo bi zanimljivo utvrditi da li je i pošto je on sam sudionik svega pa i napisanoga kroz tiskovne i elektronske medije pomislio na svoj udio u odgovornosti ako samo jedna jedina činjenica,A jest!!! ( vidi napomenu).kako kaže naš narod :"AKO LAŽE KOZA ,NE LAŽU ROGOVI".
Posljedice uzimanja raznih Zakona s druge strane pa , dopuštenih ili ilegalnih osobito su težak društveni problem u Hrvatskoj.. Čudi me da o tako značajnom problemu novinari ,političar ,odgovorni,ne daju značaja i pokazuju upravo katastrofalnu nebrigu(Uprava,Nadzorni odbor,primjerice članovi istih koji nisu fikusi,ili ostali direktno odgovorni ….,) ili je posrijdi nezainteresiranost pa i neznanje.

Ovo je jedini način da se ne/izbjegne povremena pojava novinarskih tekstova s opasnim porukama (za čitateljstvo, zna se).
Samo nam dvojba ostaje ili idemo dalje ili su ovakvi primjer A.B. snaga

Tko je glasao

Iako na prvi pogled može

Iako na prvi pogled može izgledati paradoksalno, baš činjenica da se Ante Brodarić isključivo oslanja na ''vlastite, domaće snage, ima je znatan i presudan utjecaj na ACI '',intenzivnu posvećenost nautici i odnosima s klijentima'', te na njegovu brzinu, fleksibilnost i inovativnost poslovanja,kao i zadržavanje njegovih visokih kriterija načinom upravljanja . Time da je sebe doveo u poziciju da može bolje osjetiti promjene u marini naravno,svojom nazočnošću i danas kao i vlastite potrebe, te se tako adekvatno i brzo prilagodio u konačnici, ACI-jev se komparativni nedostatak pretvorio u komparativnu prednost tandema danas bivšeg direktora Ante Brodarića i šefice recepcije Tončice Coce . Koja je ne/sumlja se svojim i nesavjesnim radom doprinjela pozitivnom nalazu Državnog Inspektorijata.Takvim načinom potakla prekršajne prijave i za onu odgovornost za koju očito'' nije znala''.
Pa i proces evolucije nas uči da nisu opstali najveći i najjači, već oni koji su se najbolje prilagodili promjenama u okruženju.

Tko je glasao

Po svemu što se da pronaći

Po svemu što se da pronaći na raznim poralima i blogovima izgleda da je Trogir pravo mafijaško središte. Malo sam pogledao i izvješća vezana uz poslovanje TZ Trogira i neke izjave direktorice ureda Anke Jurjević koja već niz godina upozorava da boravišne pristojbe iz trogirske marine ne odgovaraju broju vezova odnosno nautičara koji koriste te usluge. Sa druge pak strane izgleda da je i vodstvo grada jedna vrlo upiotna družina na čijem je formalnom čelu Vedran Rožić protiv kojeg se vodi sudski postupak radi pronevjere višemilijunskog iznosa u HNK Hajduku, a njegov zamjenik koji j eustavri glavni lokalni šerif osoba koja se sumnjiči za falficiranje statusa ratnog vojnog invalida i osobu koju se sumnjići z avišemilijunsku pljačku prihoda sa gradskih parkirališta. O ovoj dvojici se doista svašta može naći na netu.
A sad zašto nitko od DORH-a ili USKOK-a još ništa nije poduzeo je doista zanimljivo pitanje. Vjerujem kako i oni redovito prikupljaju informacije na danas najjednostavniji i najbrži naćin.... surfajući internetom

Tko je glasao

Skladatelji Maestra ponudili

Skladatelji Maestra ponudili su osam žrtvovanih lopova u zamjenu za cjelokupan kriminal u Hrvatskoj. Ovo opisano u marini dio je tog kriminala na koji pravosuđe ne reagira. Zašto bi odvjetništvo procesuiralo kriminal kada je hrvatski sabor zadovoljan njihovim radom. U prošlotjednom prihvaćanju Bajičevog izvješća mogli smo slušati samo pohvale DORH-ovom radu.
Poštovani zastupnici po tome ispada da je izostanak pravne države, neraščišćeni kriminal i utvrđena korupcija "uspjeh" združene pozicije i opozicije. Neslaganje je samo u količini plijena.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci