Tagovi

Krešo Beljak je moj novi politički idol!

Jurasic park batleAjme koji urnebes! Krešo Beljak je moj novi politički idol! S njim u vatru i vodu! Provalio u Narodnu koaliciju, iskoristio njenu idealističku naivnost, zdipio na brzaka pet mandata kao pet kazetofona, i pobjegao preko granice! To je majstor!!

Milanovisti su ionako u rasulu, nakon što im je vođa objavio da je umro a oni još ne vjeruju. Postoje glasine da među njima postoji nekolicina koja se još nije kandidirala da postanu kalif nakon kalifa, ali je sve to ionako nesporazum jer je stari kalif ionako već odredio nasljednika i tu se nema što vrdat!

Beljakisti, kojima će se opet pridružiti eko-gerilka iz Mustafine Klade nakon lažnog napada s desna, svojim partizanskim manevrom omogućavaju plenkistima da razbiju božinovce!

Na lijevom krilu, zidari imaju više frakcija nego osoba, frankisti i slobodnjaci se zasad drže samozatajno, pojavili su se iznenada ponovo i frontaši i napali konzumiste. Banditoski ilegalci rovare na neoslobođenom teritoriju kao i uvijek. Na desnici hasanbegovci se dure da ih plenkisti ne cijene dovoljno. Osamnaest stranki vrtnih patuljaka se buni da su ih zakinuli za oko pola milijuna glasova.

Eto, zato smo se borili za višestranački sustav i slobodu medija!

Pa zaboravite konačno ustaše, partizane, četnike, baliste, belogardejce, zelenaše idr. - spektaktl se odvija pred vašim očima! Oćemo izbore obavezno barem svakih 10 mjeseci!

Komentari

A što ste vi očekivali od

A što ste vi očekivali od čovjeka koji je s 29 godina provaljivao u automobile i krao? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Pa upravo to što je napravio!

Naime, da će sa 40, ili koliko već ima, jednu bezveznu strančicu koja ima slavnu povijest, ali ne i slavnu sadašnjost, dignuti do respektabilnih 5 mandata (je li ovo točan podatak?), te time priskrbiti lovu za održavanje stranačkih prostorija i slične potrebe!

Kakav bi mogao biti lik koji s kovanicom od 50 lipa zna otvoriti auto, nego: bistar i praktičan?

Inače, počinio je kriminal u vrijednosti manjoj od 2 tisuće kuna, za to je osuđen (uvjetno, ako se ne varam), kaznu je odslužio, pa se nakon toga u pristojnim društvima s pristojnim respektiranjem pravila ponašanja ima smatrati u svojem daljnjem životu - očišćenim od tog krimena!

Jel to još uvijek spada u neka vaša bolja načela, ili više ne? Ili: vako-nako, kako za koga?

Usput, kolika je bila vrijednost društvene štete koju je počinio onaj ministar od stiropora? Je li i to bilo manje od 2 tisuće kuna? Ili malo više?

Tko je glasao

Foma

Ne želim braniti Beljaka. Ćovik je svoje odslužio.
Al Žalosti me to što čunke kao MKN ne gledaju u svoj tor.
Jebi ga oni u najgorem slučaju gule krompire.
A inaće ih spašavaju proceduralne greške.
Pogledati slučajeve Mladinea i Zadarske ekipe.
To je ono malo u zadnje vrime.
Pa se vrni u sve sudske postupke u zadnjih 20-tak godina.
Meni je jednostavno nepojmljiv taj đon- obraz.

Grdi ma di bio

Tko je glasao

krezumice

poput gutača norveške sperme žive prema onoj da se sitnom lopovu skida glava, a velikom kapa.

Tko je glasao

Vi desničarija

glasnovićevskoniskogčela, oduvijek ste više pušili ćelave debele maljave frajere s pršutom na čelu :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Brabonjar

@MKn,
Stvarno si zaspamao pollitiku!

leddevet

Tko je glasao

izvrsno, nekoliko je

izvrsno,
nekoliko je pozitivnih procesa započelo prošlim izborima i nastavilo se ovima,
da bi definitivno ovim potezom predsjednika HSSa otpala u budućnosti mogućnost predizbornih koalicija i bez formalne zakonske zabrane,
...zbog ovog ispada će se stranke koje su u takvim koalicijama znale dobiti nesrazmjerno više mandata nego što im je realna politička težina već sada čupati kosu (oni koji ju imaju) misleći na sljedeće izbore na kojima ih neće htjeti šlepati niti jedan od tri velika partnera,
...i nedajbože da će u sljedećih četiri godine pisnuti zahtjev za izvanrednim izborima čuvajući ovo stečeno sada i ovdje koje se neće ponoviti ...
vrlo dobro, sviđa mi se,
Otpada ono "svima prema potrebama" da bi bilo smjenjeno realnijim: "svima prema zaslugama".
...sve što sam ovih godina predlagao se ostvaruje,

Tko je glasao

Jurlinizam

Očito da pojam "vjerodostojno" u političkom rječniku ima drugo značenje nego u standardnom životu obzirom da ta "vjera" kojoj je prilijepljeno "dostojno" je neka druga vjera koja prvenstveno baštini i cijeni pragmatičnost.

Teško da ću ikad moći shvatiti ljude koji tako lako mijenjaju svoje stavove i koji bez ikakvog problema mijenjaju odijela i zastave. Eto možda je ideja demokracije u biti plemenita, no kao i gotovo sve stvari na ovom svijetu pada na najslabijoj karici, a to je sitna duša koja boravi gotovo u svima nama i apsolutnog postulata da "prilika čini lopova". Sve skupa je nažalost beskrajno nakaradno čak i za nižerazredni kupleraj.

leddevet

Tko je glasao

gentlemen's agreement

...sveopća priča s demokracijom je temeljena na davno prezrenom i ismijanom pojmu "gentlemen's agreement"
onog časa kada se ne ispoštuje čak niti forma tog gentlemen's agreement, prestaje svaki smisao riječi "vjerodostojnost".
...a onog časa kada se "vjerodostojnost" mora objašnjavati riječima jer prestaje biti samorazumljiva, počinje otvorena igra "svaki za sebe" s pleistocenskim neandretalskim etičkim kodeksom. Svatko za sebe.
Što možda i nije loše. Da se krene ponovo od nečega samo s onima koji su spremni bar na te najbazičnije uzuse u međuljudskim relacijama.

Tko je glasao

Kamasultra +

Eto, sad je Beljak izjavio da ako većina bude ovisila o potpisima HSS-a da onda neće podržati Plenkovićevu vladu. Svakako treba pohvaliti takvu izjavu koja riječ "vjerodostojno" obogaćuje novim značenjem i zasigurno predstavlja iznimno obogaćenje hrvatskog političkog vokabulara do sada neviđenom pozom koju sumnjam da Plenković može odraditi bez rizika od trajnih tegoba u kopulativnom dijelu stranačkog aparata.

leddevet

Tko je glasao

jednostavno,

...neke ljude samo treba pustiti da govore,...jednostavno ih ne treba prekidati da sami sebe pokopaju,
...a druge samo treba pustiti da pišu, političke analize u jutarnjevečernjim indexima naprimjer, da ustanovimo na što ne treba gubiti vrijeme čitanjem,

Tko je glasao

Eto ga, sve nase lunoprofice

Eto ga, sve nase lunoprofice i Fome Fomic su glasajuci za Narodnu koaliciju, zahvaljujuci svom neshvacenom vizionaru Milanovicu, glasale i za formiranje nove HDZ-ove vlade... Idemo naprijed...

Tko je glasao

HDZ je dobio ove izbore

HDZ je dobio ove izbore zahvaljujuci samooduzimanju poslovne sposobnostu tkzv lijevih biraca.

Nije Beljak dao vlast Plenkovicu i Mostu snagu, nego upravo ti i slicni vanabe ljevicari.

Za svoje greske traziti krivca negdje drugdje nije bas nesto sto se moze smatrati ljudskom vrijednoscu, no ti se nikad s tim bas i nisi opterecivao. Vazno da si u skladu s mainstreemom i IN..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

baš

napisah odgovor fomi kako je zoki genijalnom kampanjom degenericima iz hdz poklonio dvotrećinsku većinu, samo godinu dana nakon šta su se brukali onim redikulom iz kolibe s registrom izdajnika, wannabe ustašom hassanom, nosatim veleizdajnikom i njegovom proruskom rasparačom, na čelu s šarlatanom timijem. za anale političke gluposti.

Tko je glasao

ja potpisujem da sam glupača,

pa kao takva ipak molim da me se časak sasluša!

Dakle, cijenjeni kolege, hipotetski "lijevi": ako je HSS neki politički entitet koji se trajno ljulja između desne i lijeve strane, ne bi li vama po definiciji moralo biti draže da se taj entitet priljubi uz lijevu stranu?

A nije li oličenje tog lijevog aspekta HSS-a upravo dotični Krešo Beljak?

Ja, ovako glupa ko letva, mogu razumjeti gnušanje nad Beljakovim postupkom od strane desnih, ali od strane lijevih - nikako to ne shvaćam!

Taj lik je u svojoj jadnoj strančici počinio vidno lijevi iskorak, zahvaljujući tom iskoraku je stekao pet saborskih mandata, zahvaljujući tome se desna strana nemilosrdno obrušila na njega, i zahvaljujući tome se on našao na rubu političkog života ili smrti....

I umjesto da mu vi, lijevi, date aplauz za to što se grčevito bori da preživi u pokušaju da tu strančicu smjesti na malo ljeviju stranu, i da istovremeno izbije nešto oružja iz ruku brutalnim ucjenjivačima Hrvatske pod vodstvom Bože Petrova - vi dajete svoj bogati doprinos negativnoj recepciji tog čovjeka!

Majke mi moje ako ja to kužim!

Tko je glasao

Ja od 11. rujna

s krajnjom ozbiljnošću, to jest, "otvorenošću duha" pratim sve, pa i najbrutalnije kritike na račun Zorana Milanovića..... Sve ih uvažavam, nad svima klimam glavom, i govorim: "Da, da, to je istina, jebiga, imaju pravo!".......

.... Međutim, i usprkos svemu, još uvijek me niste uspjeli uvjeriti da je društvo koje u ovom času Milanovića i Beljaka drobi u fljš-mašini vrijednije od onoga što su njih dvojica pokušala zaigrati.....

Tko je glasao

Ispravak:

"u flajš-mašini".

Tko je glasao

Milanović nije imao ništa u

Milanović nije imao ništa u rukama. SDP je odlučio da neće eskalirati način na koji MOL vlada INOM iz praktičnih razloga, i oni imaju putra na glavi, pa je bolje tu temu ne potezati. Nekakav socijaldemokratski program nikada nisu ni imali, niti ga znaju napisati, morali su hitno gurnuti Linićeve predstečajne nagodbe pod tepih, bez obzira što je takva deleverizacija nužna, ali ne spada u arsenal socdemokrtaskih mjera, a švicarci su opaljeni preko koljena, i taj model je vjerojatno osuđen na propast, samo je pitanje uz koju cijenu.
Tri godine nisu radili ništa, a četvrtu ih je povukla europska konjuktura, povećanje državnih izdataka na sanaciju savske poplave, povećanje izvoza nakon Agrokorovog preuzimanja Merkatora i Uljanikovi brodovi. Tu se uglavnom nema šta pripisati uspješnom radu Vlade. Trend se nastavio u Oreškovićev mandat tako da SDP nije imao argumenata ni na strani financija, iako se slika Hrvatske što se tiče bilance plaćanja jako promijenila. Imamo pozitivan saldo na tekućem računu, zahvaljujući teškoćama grčkog i turskog turizma, i odličnu punjenje proračuna.
Orešković i Marić su sasvim solidno odradili proračun, jer su imali prednost - ni jedna stranka se nije miješala u rad vlade.
I Zoki je ostao bez naoružanja. Plenković je rutinski ufurao europsku komponentu, stabilizirao HDZ i ima šansu da ima sasvim solidnu većinu u Saboru. Reforme su sišle s dnevnog reda, jer su svi skužili da ih uopće ne mogu provesti, a SDP-ov pokušaj da od socdemokrata napravi Volkspartei u savezu radnika i seljaka je doživio debakl....

Tko je glasao

Sve vlade do sad, osim

Sve vlade do sad, osim posljednje podrzane su u saboru od svih. To je osnov pristojnosti kad izgubis izbore.

Inace bilo bi zgodno procitati vijest do kraja umjesto lupetati. HSS ostaje oporba, cisto za informaciju.
A i vidjeti ne istaknutu vijest, Plenki ima 76 potpisa za mandatara sa i bez HSS no ovako nema vise razloga za odugovlacenje i beskrajno maltretiranje javnosti s pregovorima i trgovinom, niti moze kriviti Most, kao sto ni Most nema vise puno manevarskog prostora za zajebavanje

Mislim da je Beljak odigrao za sebe ali i za javnost maestralan politicki potez.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Molim? Komentiras s racunala

Molim? Komentiras s racunala u djecjem vrticu 'Radost'? Sve vlade o sad dobile glasove svih u saboru? To je osnov pristojnosti kad izgubis izbore?
HSS ne ostaje oporba ako podrzava vladu. Ne moze jedno i drugo. Ili podrzava ili ne podrzava. Da, Beljak je odigrao maestralni politicki poraz kao i Zoki kad ga je uzeo u koaliciju i dozvolio da stranka koju ankete uopce ne prepoznaju pri preferencijama biraca dobije 5 zastupnika... Sve majstor do majstora... Neshvaceni vizionar do shvacenog trgovca...

Tko je glasao

Alo, genije, ja tebi dam

Alo, genije, ja tebi dam potpis da sastaviš vladu ali gidi na svijetu piše da ću ja podržavati tu tvoju vladu i zašto?
Zato što sam ti dao dozvolu da je sastaviš? A gdi si ti, u jaslicama?
Kad se Sabor konstituirao i HSS dao podršku vladi?
Pa i da podigne ruku za podršku Plenovićevoj vladi, što to znači, da će dizati ruku na svaki Plenokovićev mig, zašto?
Nikad kod nas demokracije, samo jednoumlje.

Tko je glasao

Oni koji se potpisu jamce da

Oni koji se potpisu jamce da ce na prvoj sjednici parlamenta dati svoj glas za predlozenu vladu (naravno ne trebaju, samo zasto su onda dali potpis mandataru). Naravno da ti mogu tvrditi da su i dalje opozicija, ali nisu jer su vladu podrzali prilikom sastavljanja.
Eto, nakon Klemma i ekipe je naseg velikog vizionara izdriblao i mali Kreso Kazetofon...

Tko je glasao

Ma da, dobro, a kaj ako vlada

Ma da, dobro, a kaj ako vlada bude prihvaćena od cijelog SDPa? Što to znači, nisu opozicija, a zašto molim te lijepo?
Dobili su podršku da krenu raditi i baš ništa više. Zašto bi sad netko tko je prihvatio predloženu vladu bio za svaku glupost koja ta vlada izvali !?
Kao relativni pobjednici na izborima dobili su više glasova, neka krenu raditi a ja svi neka prate svaki njihov korak, to bi bilo pošteno.

Tko je glasao

I zasto onda u hrvatskoj

I zasto onda u hrvatskoj uopce imamo izbore ako je ocito svaka vlada uvijek prihvacena od svih? Kod tebe i lunice opet malo promaje u glavi...

Tko je glasao

Ovo vec spada u potpuno

Ovo vec spada u potpuno nepoznavanje sustava..
Dakle, podrska mandataru da osnuje vlladu ne znaci potpisivanje koalicijskog sporazuma

To je cinjenica, a ne nesto o cemu se moze raspravljati..

100 dana mira novom mandataru takoder spada u zapadne civilizacijske tekovine, videno vise puta cak i u politicki zaostalim drzavama kao nasa.

To takoder nije stvar za raspravu nego cinjenica..

Neznanje ne spada u civilizacijske tekovine ali je na zalost cinjenica, bar u ovom slucaju, tako da se ne bih upustala u daljnju raspravu jer je njegova moc velika i nezaustavljiva

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

U glavi ti ne vlada samo

U glavi ti ne vlada samo promaja nego i malo zesci propuh. I to sve da bi se opravdao maestralni potez velikog vizionara i vozda Zokija kojim je pozvao stranku bez ikakve potpore u koaliciju i poklonio joj 5 zastupnika.
Ako se nekome da potpis da ga se podrzava za mandatara za sastav vlade, onda se pretpostavlja da ce se tog mandataru parlamentu i podrzat. Zasto bi se inace muljalo s potpisima? Kad mu se da potpis, onda to znaci da se vjeruje tom covjeku i njegovom izboru. A u toj vladi moze sjedit i tip poput Hasanbeganovica ili Kovaca. Glasanjem za HDZ-ovu vladu, HSS postaje HDZ-ov partner. Sto je sasvim u redu, al je nepotrebno muljat da to nije tako.
Prijasnja vlada je bila vlada HDZ-a i Mosta, a i ova vlada ce bit vlada HDZ-a i Mosta tako da je tih 100 dana mira nepotrebno jer se radi o vladi kontinuiteta. Ta vlada u tih svojih prvih 100 dana mora donijeti proracun - po toj tvojoj djetinjastoj logici o 'sto dana mira' nitko ne bi smio ni beknut o tom proracunu koliko god on bio pogresan. A eto radi se samo o najvaznijem dokumentu u godini dana.

Tko je glasao

Mandatar

Vidim da ovdje vlada poprilična zbrka u materiji.

Dakle, nakon izbora u slučaju da imamo apsolutnog pobjednika stvar je jednostavna, ta stranka imenuje mandatara kojeg predsjednik/ca potvrđuje i taj dalje sastavlja vladu. U slučaju kad nema apsolutnog pobjednika onda vladu sastavlja onaj mandatar koji skupi dovoljno potpisa za sastavljanje vlade i njemu predsjednik/ca daje zadatak da formira vladu. U ovom slučaju to ne mora biti nužno netko iz stranke koja je relativni pobjednik već bilo tko tko skupi potrebne potpise. Ti potpisnici mogu ući u koaliciju, ali i ne moraju. Dakle takvim potpisivanjem se prvenstveno omogućava nekom da sastavi vladu i da takav sastav vlade bude izglasan u Saboru na temelju tih prikupljenih potpisa.

U slučaju da nitko ne uspije skupiti dovoljno potpisa postoji mogućnost da predsjednik/ca imenuje mandatara koji će formirati tzv. manjinsku vladu. Tako složena vlada treba biti izglasana u Saboru i tu dolazimo do priče tko će takvu vladu podržati i kako će ta vlada funkcionirati obzirom da u svakom momentu može biti srušena.

Nadalje, kad imamo vladu složenu na temelju prikupljene većine onda je samo izglasavanje vlade u Saboru formalnost za koju često glasaju svi zastupnici bez obzira na stranačku pripadnost. Stvar je jednostavne pristojnosti i pameti gdje prvenstveno mandataru treba priznati uspjeh, što na samim izborima, što u postizbornim političkim pregovorima, odnosno prihvatiti vlastiti poraz u toj fazi. Protiv te vlade glasaju samo oni zastupnici/stranke kojima su neki članovi vlade neprihvatljivi, no obzirom da je to prvenstveno formalnost takvo glasanje je samo dekoracija.

Ukratko, brka se postupak do izglasavanja vlade, gdje imamo pregovore i političku trgovinu, sa samim izglasavanjem. To su kupe i špade.

leddevet

Tko je glasao

Mandatar je poznat,

Mandatar je poznat, Plenković
SDP nema šansu formirati Vladu, pa stoga nije ni zainteresiran za bilo kakve pokušaje skupljanja podrške Milanoviću kao mandataru

Plenković će formirati manjinsku ili većinsku vladu i ovako i onako..

Beljak nije napravio štetu podrškom mandataru jer ionako nema drugog mandatara.. ali je zato bitno skratio vrijeme pregovora oko fotelja u Vladi..

ps
Ne brka martin postupak izglasavanja sa samim izglasavanjem, već brka podršku mandataru sa potpisivanjem koalicijskog sporazuma
a ja ne brkam ništa od toga

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Pricas gluposti

Pricas gluposti

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Sve vlade do sad, osim

Sve vlade do sad, osim posljednje podrzane su u saboru od svih.
Netočno! Uvijek do sada oporba je bila protiv. Pristojno čestitanje pobjedniku ne znači i podržavanje.
Evo jedan primjer, a ostale si traži sama:
http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=19980

Tko je glasao

A gle, ova trakavica

A gle, ova trakavica jednoumlja, lijevog ili desnog mora jednom prestati, dobili su većinu, daj mu potpise da sastavi vladu a onda nek se koprca.
Zašto bi morao sudjelovati u radu vlade ako nisi pobjedio i ako želiš biti opozicija?
Možda konačno pobjedimo jedoumlje i u Saboru počnu raditi kao zastupnici naroda a ne svojih voždova !

Tko je glasao

U čemu je problem? Zakaj ja

U čemu je problem?
Zakaj ja to tak ne vidim!? valjda sam glup, mmmmm, da, jesam
Ako HSS dobije ikakvo mjesto u novoj garnituri vladajućeg HDZa, pa bilo to i mjesto glasnogovornika ministarstva poljoprivrede, onda si u pravu.
Ako ne dobije baš ništa, ni gemišt, onda imaju šansu biti nešto novo na političkoj sceni.
Ušli su u koliciju da pobjede, pobjedili nisu, čak su ih njihovi članovi potkopali zahvaljujući bivšem predsjedniku Hrgu, koji ima svoju osobnu
glasačku mašineriju kumova, kumića i kumićni te ostalih zaduženih dužnika i foteljskih uhljeba.
Zašto ne priznati drugoj strani pobjedu ma kakva ona bila i dati potpise da sastavi vladu, bez ikakvih obaveza, zašto bi to bio ikakav problem?
A viš kak je ova tvoja "zelena" iz Mustafine Klade daleko dogurala a ti nisi, znači da bolje laže od tebe ili zna bolje procijeniti kome da se zavleče nekam.
Nebitno, nadam se da će se HSS riješiti tog otpada i napraviti stranku koja će se boriti za spas sela i poljoprivrede.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci