Tagovi

Korupcija na Općinskom sudu u Zagrebu

Prenašam sa Index portala iz Vijesti.net

NA PRESS konferenciji USKOK-a potvrđeno je ono što je Index neslužbeno doznao, da su u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a, uhićena tri zagrebačka odvjetnika, šest referenata zemljišno-knjižnog odjela, te jedan službenik DORH-a. Ukupno su uhićene 22 osobe.

Konferenciji su prisustvovali ravnatelj Uskoka Dinko Cvitan, njegov zamjenik Dražen Jelinić i ravnatelj policije Marijan Benko, te njegov zamjenik Ivan Nađ.

Kao što nitko prije pressice nije želio ništa više reći o akciji, tako ni na pressici nije bilo rečeno puno toga. Otkrili su tek da su 22 osobe uhićene i to: tri zagrebačka odvjetnika, šest djelatnika zemljišno-knjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu, jedan djelatnik istog odjela iz Zaprešića, jedan djelatnik DORH-a, jedan vanparnični službenik zagrebačkog Županijskog suda te deset građana.

O imenima nisu željeli ništa govoriti, a neslužbeno se doznaju tek inicijali odvjetnika: A.B, A.M, te M.D. Za tri osobe još se traga.

Naglasili su da je zaposlenik DORH-a davao mito, te da njegovo službovanje u Državnom odvjetništvu nema veze sa protuzakonitim aktivnostima kojima se bavio. U tijeku je i pretraga njegovog radnog mjesta.

Dvadesetpetoricu se sumnjići da su primali i davali mito u visini od nekoliko stotina kuna do 3.500 tisuće eura, te postoje indicije da su primani iznosi i veći od pet tisuća eura, kako bi se izvršili upisi u prava vlasništva, a zauzvrat su primljene razne koristi, rekao je Cvitan. Dodao je da su neke od tih osoba, zahvaljujući primanju mita, stekle popriličnu imovinsku korist, te se nad njima sada provodi financijska istraga kako bi se utvrdilo porijeklo njihove imovine.

Operativni dio akcije, odnosno uhićenja, započela su jutros oko 6 sati ujutro. U akciji je sudjelovalo 70 policajaca, kako krimpolicije, tako i službenika koji su bili ondje radi osiguranja, kaže Benko.

"Izvršena je pretraga na 12 adresa, odvjetničkih ureda, automobila, prostorija zemljišno-knjižnih odjela", nabraja Benko.

.

Tako. A sad ako vam se da pročitajte ono što sam na ovim stranicama napisao 17.09.o.g. Pa usporedite. Zašto hrvatsko pravosuđe uvijek šepa po nekoliko godina iza stvarnosti? Na to nemam odgovora!

Komentari

Meni se cini da je ovdje

Meni se cini da je ovdje korupcija posljedica nerada & nesposobnosti.I to od vrha Vlade i ministrice pravosudja.
A sve pod okriljem stare dobre neodgovornosti.
Konkretno: ministrica/ministar pravosudja ma tko i iz koje stranke bio, ne moze biti netko tko je clan stranke,ako paralelno nije sposobna/an u tocno odredjenom roku dati jamstvo za rijesavanje ovog i drugih problema.
Ako takvog Partija nema, neka ga drugovi i drugarice iz HDZ-a. nadju putem javnog natjecaja.Onako kako u slucaju bolesti idu lijecniku bez obzira na Partiju, a ne kod drvosjece jer je clan HDZ-a.
Kad bi se sasvim jasno i vremenski precizno znalo u kojem se roku, koji dokument moze izvaditi, i da je taj rok razuman, nitko ne bi ni mogao izvlaciti lovu korupcijom.Onako kako nikome ne dajem lovu da mi omoguci kupnju novina na kiosku, jer znam gdje i kako ih mogu kupiti i bez posrednika.
Znaci umjesto partitokracije, postaviti referentne, odgovorne i one koji ce jamciti razumne rokove.Ako je to odlicno rijeseno u npr.Puli, onda pokusati na svaki nacin koristiti ( kupiti, angazirati sposobne) ta iskustva, a ne dodijeljivati fotelje po stranackom kljucu nesposobnima.
U slucaju neispunjenja rokova i postignutih rezultata najizglednijih, dolazi netko drugi. I to cim se utvrdi da se tijek napretka ne podudara sa obecanim i planiranim,Krivu radnju treba prekinuti cim prije.
Porezni obveznici ( i glasaci mada jos to ne kuze) to zasluzuju.
Ovako je i u drugim podrucjima, jer se ovdje biraju oni koji ce "vladati" umjesto onih koji su placeni za rad u korist onih koji ih placaju.

Tko je glasao

G-news, umjesto trebalo bi i

G-news, umjesto trebalo bi i slično trebaju izvršni akti - objavljuješ natječaj za to sa određenim zadacima, cijenom, plaćanjem i sankcijama.

Tko je glasao

Ne mogu odoliti da ne dodam

Ne mogu odoliti da ne dodam prikladni video:

Opinioiuris

Tko je glasao

Korupcija je čini se

Korupcija je čini se ustanovljena na zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda, ne na cijelom sudu, zar ne? Naslov je malo a la NovaTV. :)

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Moj tekst na koji se pozivam

Moj tekst na koji se pozivam je napisan o Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Zagrebu. S jedne strane ste u pravu, jer nisam bio precizan, a s druge strane i taj odjel je dio Općinskog suda. I ništa od toga se nije događalo a da Đuro Sessa to nije znao.

Tko je glasao

Tresla se brda, rodio se

Tresla se brda, rodio se miš. Eto, već predviđam odličan rezultat :P
Ako je ovo nagovještaj odlučnijih akcija, onda podrška, ali čisto sumnjam.
Čini mi se da je to samo još jedno zamagljivanje sa žrtvovanjem sitnih figura...

Tko je glasao

Istog sam mišljenja.

Istog sam mišljenja. Zašto?
Za rad suda odgovoran je Predsjednik suda. On je dužan napraviti organizaciju i provoditi rad na način da nema nepravilnosti. On mora prvi znati da se događa nešto protivno utvrđenim procedurama i mora to sprijećiti. Kako je unutarnja organizacija namerno takva kakva je, reda moraju raditi USKOK i policija.
Zanimljivo da se među onima koji se sumnjiće ne spominju suci i predsjednici sudova.
Ipak u gruntovnici za svaku promjenu koja se unosi u knjige mora postojati presuda ili rješenje koje donosi samo sudac.
Ovo lići na sapunicu sličnu Maestru. Tamo se pakira potpredsjednicima HFP a predsjednik i Ministri, koji donose odluke, kradu dalje.

Tko je glasao

Ivek, da nije pogrešan

Ivek, da nije pogrešan datum ovog drugog teksta: vjerujem da čitatelje upućuješ na svoj tekst od 28.09. koji opisuje vrhunaravnu zabavu s etažiranjem stana: http://pollitika.com/naoruzajte-se-jobovom-strpljivo-cu-i-zagorskom-mudr...

Tko je glasao

Točno, točno. Kaj sam opet

Točno, točno. Kaj sam opet krivo napisal. Pa dobil sam nove naočale a s njima vidim jednako ko i sa starima: loše.

Tko je glasao

Ivek, hodi kod optičara i

Ivek, hodi kod optičara i daj si napravit očale za PC. Ja sam svoje platil 700 kuna u Zaprešiću i više sam nego zadovoljan. Sigurno imaš i niski tlak ko i ja pa vid varira.

Tko je glasao

Halo!!!!!!! vas dvojica ,

Halo!!!!!!! vas dvojica , ovo je politički blog, kako se ono zvao onaj o zdravlju, hm,hm... moram popiti tabletu, a di sam je ono stavio..........
a da , korupcija u pravosuđu, da,da...
Šalim se , baš mi je simpatična ova generacijska solidarnost.

Tko je glasao

Drago mi je , već sam

Drago mi je , već sam mislil da smo dosadni. Kak ono ko u MŠ. loži.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci