Tagovi

Kordinirana propaganda SDP jugo četnika

Predjednik Hrvatskog državnog sabora je štićena osoba 24 sata. Znači svud ide u pratnji policije, nigdje ne staje ne čeka u redu. Nikad niko od tog nije pravio problem di ga nema......... dok nije Hrvat izabran. Kad je Hrvat izabran, e onda kordinirana evoooo ajmooo akcija SDP jugo četnika "novinara" počinje nezapamćeno ludilo:

YU HRT:
Na skijanje pod "rotirkama" - Reiner iskoristio prednost
http://www.hrt.hr/315678/vijesti/na-skijanje-pod-rotirkama

NOVA YU TV:
Kolone na Bregani, ali jedan HDZ-ovac nije morao čekati
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zeljko-reiner-pod-rotirkama-prosao-gu...

YUGO RTL
Novi šef Sabora već iskorištava povlastice: Reiner pod policijskom pratnjom zaobišao gužvu na Bregani
http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/1885844/novi-sef-sabora-vec-i...

Večernji:
Dva vozila pod pratnjom zaobišla gužvu na granici. Reiner: Vozio sam se u svom autu, vozila me supruga
http://www.vecernji.hr/hrvatska/dva-vozila-pod-pratnjom-zaobisla-kolonu-...

Yutarnji list:
OTKRILI SMO KOJI JE VISOKI DUŽNOSNIK DANAS OTPUTOVAO NA SKIJANJE
http://www.jutarnji.hr/na-skijanje-otputovao-i-zeljko-reiner/1490409/

24 YU SATA:
Dečko kojem se žurilo: Reiner već iskoristio nove povlastice
http://www.24sata.hr/politika/decko-kojem-se-zurilo-reiner-vec-iskoristi...

Četnički Telegram:
Novom šefu Sabora nije se čekalo u koloni: pod policijskom pratnjom uredno je zaobišao gužvu na Bregani
http://www.telegram.hr/politika-kriminal/svi-se-pitaju-tko-je-bio-u-auto...

Četnički Imbex:
Povratak bahatog HDZa kakvog poznajemo: štićena osoba na Bregani bio je Reiner
http://www.index.hr/vijesti/clanak/povratak-bahatog-hdza-kakvog-poznajem...

kad je koji SDP jugo četnik čeko na granici u redu? NIKAD. Nego još gore jebote išli DRŽAVNIM avionima helikoptetima i autima. Zoka Majmunović na jebaćinu u Rjeku na državni račun. Miinistri na skijanje državnim auto na privatni biznis. Nikad jugo četnički takozvani "novinari" ni zuc gamad ljigava Šutili ko pizde............. dok nije Hrvat izbran. najednom "skandal" od ničeg

e nećete dugo ........................

Komentari

Kad se pročita prva riječ

Kad se pročita prva riječ naslova "kordinirana", jasno je da ne treba čitati dalje.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

ći je ti je ovo pismo,

ći je ti je ovo pismo, hrvatino?
"jebaćinu u Rjeku na državni račun"

Tko je glasao

Mali savjet Mostovcima

Točno, slučaj "Reiner ide na skijanje" je čista SDP-ova promičbena izmišljotina:

Ostojić je prošao istu rutu kao i Reiner, zanimljivo, to nije registrirano

No, rekao bih da imamo daleko veći problem od "ljevičarske" okupacije medija, a to je - ponašanje Mostovaca. Panenić, Grmoja, Bulj... svi su odmah, na prvu, bez imalo uporabe mozga, zagrizli SDP-ovu "Reiner" medijsku udicu i krenuli izjavljivati hrpe besmislica, da bi ih kasnije čak bili prisiljeni gutati i nevoljko se ispravljati (Grmoja), jer Reiner nije učinio baš ništa nezakonito, ni nemoralno.

I još gore od toga, danas čitamo novu Grmojinu eskapadu:

Grmoja: Ako HDZ ne prihvati naše zahtjeve, izlazimo iz pregovora

"Pregovora"? Molim, ovo je smiješno. Dečki, zapamtite: ozbiljna politika se ne vodi preko medija. Ako ćete se tako ponašati - ako ćete dopuštati da vašim izjavama i postupcima upravljaju HRT, Jutarnji list i Index - onda je cijela priča o novoj hrvatskoj vladi unaprijed osuđena na propast.

Morat ćete se odlučiti. Ili ozobiljnost, ili novi izbori.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Rijetko dobar, argumentiran i

Rijetko dobar, argumentiran i smislen tekst na pollitici. Bravo!

Ljudi poput autora teksta su garancija uspjeha ove zemlje. Navodnjavat ćemo pustinje i skijati na Mljetu, samo kada se razmaše Domoljubni DNKa.

Tko je glasao

Predjednik Hrvatskog državnog

Predjednik Hrvatskog državnog sabora je štićena osoba 24 sata.

Molim da mi objasniš koja je to institucija Hrvatske i zašto bi trebalo se štititi osobu nepostojeće institucije RH.

Razumijem ja da si ti već promijenio ime Sabora (ipak su to "reforme"...) , ali to nigdje još nije izglasano , potpisano , niti provedeno!

PS. za ostalo , ajde idi liječi se ... ima nova tableta iz Plive protiv YU šizofrenije...

Justice for all !

Tko je glasao

A evo kako ugledni kolumnist

A evo kako ugledni kolumnist Gugo vidi problem sa skijanjem:

Do cijele ove situacije došlo je zbog jeftinog populističkog ponašanja medija iz nekih ranijih slučajeva. Ne, nije riječ o Zoranu Milanoviću, jer nikad nitko nije postavio pitanje zašto je zrakoplov Vlade RH u osam letova u Bruxelles povratno sletio na Krk osam puta te koliko košta osiguranje automobila koji iz Zagreba idu na Krk po njega. On na to ima pravo po zakonu i dok je bilo tako, ta pitanja nije ni trebalo postavljati. Ovdje je riječ o slučaju ministra Varge. Kad je on snimljen na skijanju sa službenim automobilom, potaknuta je histerija koja traje do danas. Da bude jasno, Varga nije bio jedini SDP-ov ministar koji je službeni automobil koristio u privatne svrhe. Svi ministri imaju pravo na to i sve je to po zakonu. Varga je u stvari bio jedini ministar u Vladi Zorana Milanovića koji je potpisao peticiju za preimenovanje Trga maršala Tita. Trebalo mu je nekako smjestiti, pa je opet netko novinarima dojavio informaciju koju je mogla znati samo policija.

Inače, kolumnist je isti onaj koji je tvrdio kako "most bez druge obale nikom ne treba" i koji je ovako prozivao Petrova:

Vidjeli smo da Petrov kaže da Vlada mora biti tripartitna kad iz pregovora iskoči SDP, ali to mišljenje ne važi kad iz pregovora izađe HDZ.

Malko doduše čudi što istom žestinom nije tražio "drugu obalu" i nakon što se MOST prešaltao k HDZ-u, ali pravo je čudo učinio sada kad brani Reinera. Kako je citirano, ide čak dotle da sad brani i Vargu pa za "histeriju" optužuje medije i neimenovane iz policije koji su dojavili informaciju o njegovom skijanju, kao i da su mu neki također neimenovani "smjestili".

Po meni, bilo bi bolje da je razradio tezu koju je spomenuo negdje pri početku teksta, da bi on na Reinereovom mjestu otkazao rezervaciju za skijanje i ostavio to za "neko mirnije vrijeme". Sve ovo drugo je prilično jadan pokušaj da se opravda ono što se opravdati ne može.

B-52

Tko je glasao

Zaboravih dodati i to kako se

Zaboravih dodati i to kako se ne sjećam da je sličnu kolumnu napisao onda kad se po Vargi "pucalo iz svih oružja".

Zato mi cijela kolumna, a posebice ova zakašnjela obrana Milanovićevog ministra toliko sliči na jadan pokušaj da se obrani neobranjivo.

Ako mi je autorova stara kolumna u obranu Varginog skijanja promakla, kao i možebitna u kojoj kritizira MOST što je odustao od "Milanovićeve obale", duboko mu se ispričavam. Nitko ne može upratiti baš sve što se pisalo o prošloj vladi i poslijeizbornom natezanju pa je sigurno i meni puno toga prošlo ispod radara.

B-52

Tko je glasao

Ovo je besmisleno. Za razliku

Ovo je besmisleno. Za razliku od Varge, koji je na privatno skijanje otišao službenim automobilom, Reiner nije učnio ništa nezakonito, ni nemoralno.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ne prave od nas idiote drugi..

sm

jednostavno je, jasno je
što treba raspraviti, ispitati, provjeriti,
pa napisati

Što?

uputu za budućeg predsjednika sabora, vlade, predsjednika/predsjednicu republike koji ide na put, skijanje, ljetovanje, kulturni poslovni ljubavni izlet.
kako se treba ponašati na cesti, na autoputu, na graničnom prijelazu
koje su mogućnosti...
a. ne ići uopće
b. ići kao sav ostali svijet
c. ići u skladu s pravilima o štićenim osobama
što je pravilno, a kakav bi bio raspon političkog bon tona ...

ne treba o tome saborska rasprava, niti istražno povjerenstvo, pa ni referendum.
Malo proučavanja zakona, propisa, običaja, sigurnosnih protokola,
malo uvida u stanje u sličnim društvima i državama
i na kraju pošteno, što bi JA napravio da sam na njegovom mjestu

ne prave od nas idiote drugi
nego mi sami

luka

Tko je glasao

Prava je šteta što za

Prava je šteta što za usporedbu nisi nasložio linkove na medije koji su popratili skijaški izlet tehničkog ministra zdravlja Varge.

Nešto se drugačije komentiralo i iz HDZ-ove medijske bojne.

Bit će toga za usporedbu još. No dvostrukih kriterija i licemjerja u Hrvatskoj nikada nije manjkalo pa, vidimo, možemo očekivati i drugačije arije.

B-52

Tko je glasao

Tko i što predstavlja HDZ-ovu

Tko i što predstavlja HDZ-ovu medijsku bojnu? Bujanec?

vjetarsjuga

Tko je glasao

Uoči glavnog dijela

Uoči glavnog dijela predizborne kampanje je izvršeno stanovito pregrupiranje novinara i urednika. Možemo vjerovati da se radilo samo o slučajnosti da je u to vrijeme, ali je znakovito da su u medije percipirane lijevima došla imena koja su percipirana kao desnica (Jutarnji list, Slobodna Dalmacija).

Unutar stranke u PR službi je formiran odjel za djelovanje na internetu, široka mreža autora i komentatora. Njihovo djelovanje je bilo vrlo vidljivo. Strateški je to bio pametan potez jer je ljevica ranije uvijek imala premoć u toj vrsti kampanje. Jedino bi se moglo prigovoriti kvaliteti te vrste trudbenika. Naime, ogromna većina nije odmakla dalje od razine indexovskih komentara, što znači da se taj najprimitivniji oblik agitpropa proširio diljem medijske scene.

Evo kako ih je u ovom konkretnom slučaju zgodno opisao Vojković:

Javili su se već sinoć po društvenim mrežama uguzi koji su eto objašnjavali kako je predsjednik Sabora štićena osoba pa se eto "mora" tako voziti, jer on (o jada!) ne može ni odbiti zaštitu. Naravno uguzi će sutra svoje internetske umotvorine pokazivati partijskog središnjici nadajući se kakvoj sinekurici, barem upravnom vijeću lokalne kulturne udruge – pa i njima treba posvetiti pokoju toplu riječ.
.
Vjerojatno su vrlo slični uguzi 1971. opravdavali hapšenje čelnika Hrvatskog proljeća "jer takav je zakon", "moraju se poštivati pravila" i "tako je propisano". Nema boljeg detektora sitnog uguza, birokrata, čovjeka nesposobnog za išta veće i bez ikakvih vrlina, nego kada se takav sitni i nebitni rubni igrač poziva na neke slabo definirane propise. Jest, predsjednik Sabora je štićena osoba. Jest, predsjednik Sabora treba imati zaštitu – ali nigdje ne piše da kada ide privatno negdje da ta zaštita mora biti upadna, raskošna, skupa i pod rotacijama.

Pa ne vidi li se isto i ovdje na Pollitici? Ista razina, isti "argumenti".

Nema čime nećemo opravdavati "naše". Neka nas i lažu, neka nas i kradu, neka su i nesposobni, i rastrošni i nemoralni, ali nas barem kradu i lažu "naši" nesposobni, "naši" rastrošni i "naši" nemoralni.

B-52

Tko je glasao

interesantno

i ti @sm..i taj Vojković ste drukeri lijevoliberalne misli..ajd dobro..ti si pristojan pa ne vidiš baš svuda ustaše...ali brijem da ćeš i ti uskoro " u šumu"..jer se vidjelo da ti je teško pao izborni poraz tzv. ljevice...

Vojković bi isto rado umjesto sebe mijenjao narod...kao i stranačka mu šefica...

Što se tiče ovog s predsjednikom sabora...činjenica jest ( ponešto znam o tome ) da se njega uopće ne pita..jer postoje neka pravila kojih se službenici moraju pridržavati..ali..harpije s lijeva su čekali i čekaju naoštrenih kandži svaki kiks ..ili mogući kiks..da se obruše..pa i ako nema kiksa..medijski se potencira..a znamo svi što je demagogija...

sve dobro...

Tko je glasao

Točno je! Štićenu osobu se

Točno je! Štićenu osobu se uopće ništa ne pita već sve vodi i naređuje šef osiguranja - pojednostavljeno kazano.
Štićena osoba čak nije u stanju apsolutno ništa narediti šefu osiguranja ako bi to kršilo stroga pravila kojih se mora držati osiguranje.

Sve ostalo su naklapanja iliti bljezgarije.
To znaju svi koji su ili štitili ili bili štićeni.

Tko je glasao

Točno je! Štićenu osobu se

Točno je! Štićenu osobu se uopće ništa ne pita već sve vodi i naređuje šef osiguranja - pojednostavljeno kazano.
Štićena osoba čak nije u stanju apsolutno ništa narediti šefu osiguranja ako bi to kršilo stroga pravila kojih se mora držati osiguranje.

Zar ti tome otpisani stvarno vjeruješ ... Kako onda npr. predsjednik Švicarske i Urugvaja idu na posao bez osiguranja. Kakva smo mi jad i bijeda, glumimo da smo sila tipa Kina, SAD, Njemačka , Rusija , a najobičniji smo isprdak koji služi za jednu rukicu više u UN-u , EU parlamentu i prozivanje onoga koji nije po mjeri naših gospodara...

Možeš mislit predsjednik Sabora RH se mora čuvati da mu nebi pala vlas sa glave , jer svi mogući svjetski zli elementi žele nauditi takvom "velikom i važnom" čovjeku...

Justice for all !

Tko je glasao

Postoji Uredba o štićenim

Postoji Uredba o štićenim osobama i prema njoj je predsjednik Sabora štićena osoba I kategorije - sviđalo se to tebi ili ne i bez obzira šetaju li predsjednici Švicarske i Urugvaja bez osiguranja (a šetao je tako i švedski premijer). Osiguravaju ga za to obučeni policajci koji samo rade svoj posao za koji dobivaju plaću. Ako ga ne obave kako treba ili ga ne rade po propisima, dobiju otkaz. Ti si strastveni borac za prava tzv. malih ljudi pa bi to trebao gledati iz toga aspekta, a ne iz vizure bjelosvjetskih zavjera. Kad Petrov i Karamarko zaključe da nam ne trebaju štićene osobe, donijet će odgovarajuću uredbu i ti ljudi iz osiguranja bavit će se nečim drugim u okviru MUP-a.

Tko je glasao

Uredbe reguliraju ono što

Uredbe reguliraju ono što reguliraju samo na području RH
Koja uredba regulira zaštitu "štićenih osoba" kad pređu granicu?
Kako strane policije tretiraju naoružane osobe u raznim crnim džipovima koje navodno štite neko vozilo, koje vozi anonimna žena, i koje se kreće u civilnom prometu bez pratnje policije te druge zemlje?
Da bi se izbjegle ovakve situacije, funkcioneri putuju avionima, ako baš moraju, ali najbolje je da zaborave na privatna putovanja, a posebno u inozemstvo.

Tko je glasao

Kako strane policije

Kako strane policije tretiraju naoružane osobe u raznim crnim džipovima koje navodno štite neko vozilo, koje vozi anonimna žena, i koje se kreće u civilnom prometu bez pratnje policije te druge zemlje?
Obično se putem diplomatskih predstavništava obavijesti državu primateljicu da će u njoj privatno boraviti visoki dužnosnik i dogovori se modalitet postupanja - npr. hoće li se ipak sastati i s nekim dužnosnikom ili će biti isključivo privatno i incognito. Dogovori se i nazočnost pratnje, a eventualno država primateljica daje i svoje osiguranje - to sve ovisi o procjenama rizika koje rade stručne službe te o međudržavnim dogovorima koji se temelje na reciprocitetu. Bez obzira je li posjet privatan, niti jednoj državi nije u interesu da na njenom teritoriju netko ukoka visokog dužnosnika druge države. U Reinerovom slučaju, ako nisu obavljene ove predradnje, onda se radi o velikom sigurnosnom propustu. To je ujedno i odgovor na prvo pitanje - kako se regulira štićenje osoba izvan granica RH.
Tako je barem bilo prije petnaestak godina kada sam radio u državnoj službi i imao prilike saznati nešto o ovome iz prve ruke. Je li se i kako to promijenilo - ne znam.

Tko je glasao

točno

bio sam šef osiguranja jednom prilikom kada sam morao osigurati jednog našeg ali stranog crkvenog dostojanstvenika...i njegove svite tj. pratnje..
na jednom neprimjerenom prostoru gdje se između ostalog održavala i misa...na otvorenom pored razrušene škole...
procjena je bila fifti- fifti..mogućnost provokacije + očajnici

...vrijeme netom iza rata..poslije svega preuzimalo ga je osiguranje predsjednika Tuđmana jer je išao drito k njemu... moja obveza prestaje kada sjedne u auto koji je bio opkoljen vozilima iz Zgb-a..

Četiri Km od granice sa RS / BiH..a još nisu bile ukinute vise

odužilo se oko 2 sata duže od predviđenog planom...vani hladno..oko -5 do -10.

Kad se najzad odlučio krenuti prema vozilima trebalo se probiti kroz masu..i njegov tajnik mi je klimnuo glavom i veli: Idemo...

Imao sam 6 specijalaca i 8 domaćih..u odorama i još dvojicu u civilu...

odlučio sam se da ga provedem kroz masu..a ne da specijalci rade klinom prolaz... ljudi mu prilaze..neki pokušavaju poljubiti ruku...nešto mu reći...prenijeti poruku..pitati za rodbinu...

.....vrlo je teško biti istovremeno i pristojan i grub...

u trenutku kad sam se zaljepio za njega...njega se više ništa ne pita..ako treba nosim ga...

Upravo izabrani političari..zbog demagogije i biračkog tijela..često inzistiraju na odstupanju od sigurnosnih procedura..na muku osiguranja...

Jedini propust osiguranja jest taj što je supruga vozila auto....pretpostavljam da se radi o kompromisu između želje štićene osobe i šefa osiguranja..sve drugo je nounarsko demagoško naklapanje . Potaknuto od gubitnika izbora.

Propust je naravno i taj...ali to nije do osiguranja...ako se istovremeno i predsjednica države i predsjednik sabora..nalaze izvan države...

Neka promjene zakon i pravilnike.....i ove iz I-ve kategorije štićenih svedu samo na jednog pratitelja/ pratiteljicu.

sve dobro...

Tko je glasao

razlika između mudrog političara i nemudrog

Sve stoji, štićene osobe, ovo, ono... no, mudar čovjek bi znao da NIJE pametno započeti mandat na ovaj način. Pretičući svoje sugrađane (i svoje birače) na JEDINI takav dan, u subotu.

Ono, mogao je lijepo propustiti prvi dan, i u nedjelju kada su ceste bile prazne otići kao praćena, štićena osoba i nitko ovo nikada ne bi niti spomenuo.

Jer, drugo je biti štićena osoba u svakodnevnom životu, radu, službenim putovanjima... ali ovo kada preskačeš vlastite sugrađane koji strpljivo čekaju - a riječ je o vlastitoj slobodnoj aktivnosti - u meni uvijek izaziva gadljiv dojam. Ono, ajmo "dijeliti sudbinu svojih birača", aha.

"Da sam ja" predsjednik sabora, odabrao bih nedjelju za put. Ali on ne. Valjda mu je bilo žao 100 eura da mu ne propadne subota.

Tko je glasao

"Mudro"? Na istom prolazu

"Mudro"? Na istom prolazu prošao je i bivši ministar Ostojić, na isti način. I gle' čuda, nigdje ni "novinara", ni fotoreportera.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

vidi našeg @zapa

kad nije dežurni trolac..zna nešto i intiligentno napisati..

usput..kojupičkumaterinu je baš sada morao ići..mogao ga je Tomo upozoriti kako to ide..

Sad više nije obični liječnik, profesor...intelektualna elita..nego je ..neko mudo..

i da nije imao volju...ovi bi ga opkolili...službenim vozilima....

bilo je i vani najmanje 2 službenika u civilu koji su ga nadzirali......u smjenama...

kako @rupert dolje piše..naši nounarčići frustrirani jer su oni za koje su navijali ..spušili izbore ...slijedeći Milanovićevu uputu : " priredit ćemo im pakao",,,obrušili se na tu banalnost

banalno novinarstvo...gledam na HTV 1 ..najava vjesti i uvod...skandalozno manipuliranje...da bi tek kasnije u reportaži uslijedila racionalizacija...

e sad..oni koji čitaju ( slušaju) samo naslove...uskraćeni su za objektivnost jer im se suptilno podmeće rog pod svijeću...

sve dobro...

Tko je glasao

postoje državnici lideri, i

postoje državnici lideri, i postoji državnici činovnici, koji svoj posao shvaćaju kao da rade u nekom poduzeću od osam do šesnaest, imaju određena prava iz radnog odnosa, idu na godišnji odmor i imaju bonove za topli obrok.
problem je u tome da građanstvo koje je izašlo na izbore i izabralo određene osobe da ih prezentiraju u predstavničkom tijelu, uvijek očekuje da su izabranici autentični lideri, koji se i ponašaju kao vođe, a ne kao činovnici koji idu na godišnji odmor, i to nekoliko dana nakon što je proces formiranja nove vlasti. tek započeo.
Javna osobe je javna osoba 24 sata sedam dana u tjednu, nekoliko godina mandata. U tom razdoblju nema pravo na privatni život, kao ostali smrtnici, i to je glavni kamen temeljac liderskog kodeksa časti, od samuraja do predsjednika država. Nikada nisam mogao skužiti zašto se ljudi prihvaćaju posla, koji nosi sa sobom obveze, koji oni ne mogu prihvatiti.

Tko je glasao

kako @rupert dolje piše..naši

kako @rupert dolje piše..naši nounarčići frustrirani jer su oni za koje su navijali ..spušili izbore ...slijedeći Milanovićevu uputu : " priredit ćemo im pakao",,,obrušili se na tu banalnost

(Jednom je Zlatko Tomčić rekao : Za sve je kriva tajnica, fikus i službeni auto.)

Glupava rulja puši te priče o službenim automobilima, osiguranju, .....
Tako i tako ni lipov k...c ne kuže pa pasmina opakija od četnika (hrtvatski novinarui) pišu ono kaj rulju najviše pali.. i redovito rulja popuši.

... a karavane prolaze....

Tko je glasao

kako @rupert dolje

kako @rupert dolje piše...naši nounarčići frustrirani jer su oni za koje su navijali ..spušili izbore
To ja nisam napisao već pišem općenito o novinarstvu, a što sam radio već u nekoliko navrata. Kada bi bilo točno ovo što ti kažeš, to bi značilo da su svi važniji nacionalni mediji i svi novinari frustrirani jer nisam baš primijetio neku razliku u izvještavanju. (Pod medije ne računam dnevno.hr i slično smeće koje niti ne otvaram pa ne znam ni što su pisali.)

S druge strane, time mi pokušavaš imputirati navijačko svrstavanje što nije ni približno točno. Ja samo pokušavam biti objektivan i braniti svoj stav ako mislim da je ispravan čak i ako se radi o političkoj opciji o kojoj imam loše mišljenje i kojoj se svjetonazorski ne mogu ni u ludilu pridružiti.

Tko je glasao

ok...ovo si napisao @rupert

"Ali ono što je puno značajnije u ovom slučaju, to je razotkrivanje (još jedno u nizu) jada i bijede hrvatskog novinarstva. Novinari su nakon primitka fotografije prvo trebali nazvati MUP pa Sabor pa onda "sigurnosne stručnjake" i pitati zašto je to tako (ako su već toliko tupi da ne znaju sami na internetu pronaći Uredbu o štićenim osobama). U tom slučaju bi vjerojatno shvatili da to i nije vijest vrijedna objave. I upravo je u tome kvaka - trebalo je napraviti vijest, a RTL (ili Nova?) se još i hvali time kako je upravo njihova kuća ovo otkrila ... E a onda kad se nabacimo blatom, onda ćemo se imati čime zabavljati tjedan dana dok se ono malo ne ispere ili ne zaboravi. Sve u svemu, bljak ... ljiga od novinarstva."

i s tim se slažem... a ja zaista mislim da imamo navijačko novinarstvo...pri čemu ne tvrdim da ti navijaš ...

no eto..ja tvrdim da nam mediji nisu neutral..nego je većina pederoliberalna i jugošljamerska...

sve dobro...

Tko je glasao

Razlika između mudrog i

Razlika između mudrog i nemudrog političara - e to si u pravu. Npr. Predsjednica je unaprijed najavila svoj odlazak na GO u SAD sredinom srpnja 2015. i pri tom je naglašeno kako ide o vlastitom trošku. Tako su se izbjegla nagađanja i ekskluzivne snimke s nečijeg mobitela na aerodromu i pravljenje senzacije od nečega što to nije. Nakon toga "istraživački" novinari izgubili su potencijalnu temu pa nitko više nije postavljao pitanja o troškovima njenog osiguranja na tome putu. Ili možda netko misli da su štićenu osobu I kategorije dopratili samo do aerodroma i onda je pustili samu u SAD? To pitanje troškova osiguranja je inače glavna Grmojina zamjerka nakon što je shvatio da postoje osobe koje imaju zaštitu.

Da je Reiner bio mudriji mogao je isto najaviti unaprijed i reći kako je uplatio aranžman prije nego što je izabran za predsjednika Sabora i sve bi prošlo kao i s KGK. A troškovi i nepopularno postupanje osiguranja se ne mogu izbjeći do kraja njegovog mandata (+ 6 mjeseci) ili do ukidanja Uredbe (što je malo vjerojatno). I sugurno niti jedna štićena osoba ne uživa u tome što ima priljepke 24/7 - možda samo prvih nekoliko dana dok im se ne ispuše ego, a onda shvate koje je to sranje. Da je Reiner otišao u Dubrovnik bilo bi i skuplje, ali ne bi bilo tako zabavno kao ovaj slučaj i nitko vjerojatno ne bi ni znao ni pitao.

Ali ono što je puno značajnije u ovom slučaju, to je razotkrivanje (još jedno u nizu) jada i bijede hrvatskog novinarstva. Novinari su nakon primitka fotografije prvo trebali nazvati MUP pa Sabor pa onda "sigurnosne stručnjake" i pitati zašto je to tako (ako su već toliko tupi da ne znaju sami na internetu pronaći Uredbu o štićenim osobama). U tom slučaju bi vjerojatno shvatili da to i nije vijest vrijedna objave. I upravo je u tome kvaka - trebalo je napraviti vijest, a RTL (ili Nova?) se još i hvali time kako je upravo njihova kuća ovo otkrila ... E a onda kad se nabacimo blatom, onda ćemo se imati čime zabavljati tjedan dana dok se ono malo ne ispere ili ne zaboravi. Sve u svemu, bljak ... ljiga od novinarstva.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci