Tagovi

Konvencija SDP-a kao teatar apsurda

Konvencija SDP-a potvrdila je da vladajuća stranka i njezini koalicijski partneri uporno zatvaraju oči pred težinom krize u koju su zemlju doveli svojom nesposobnošću i bahatošću. Na vlasti su već dvije godine, pa je neodgovorno da za tu krizu stalno optužuju HDZ.

Prošle subote predstavu teatra apsurda besplatno su poklonili cijeloj hrvatskoj javnosti članovi SDP-a i njihovi gosti na stranačkoj konvenciji održanoj pod motom „Rad, red, rast“. U doba kad Hrvatska ima rekordan broj nezaposlenih, kad je BDP negativan za redom već deveto tromjesječje, kad nema ni traga nekim investicijama, kad životni standard stalno pada, a zemlja je po rejtingu bonitetnih agencija svrstana u kategoriju smeća, treba imati zaista debeli obraz pa bez srama istresti pred javnost čitav niz obmana i laži.

Kad predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović kaže da je njegova stranka „srce dobrih promjena“ onda se uistinu treba upitati gdje Zoran Milanović živi, je li on svjestan hrvatske stvarnosti. Po ovome što je SDP pokazao na vlasti ta stranka nema ni srca, a još manje dobrih promjena. U takvim uvjetima on traži od svojih stranačkih drugova da hodaju uspravno, rade stvari iz uvjerenja i da se kao takvi bore za povjerenje građana. Treba biti zaista čovjek bešćutnog i bahatog karaktera da se u ovakvim okolnostima hoda uspravno i da se s takvim uvjerenjem bore za povjerenje građana kojima stalno ruše životni standard.

U sličnom stilu govorili su Milanovićivi ministri koji su kao amateri i diletanti doveli državu pred financijski slom. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić ističe kako je važno je da SDP ima jasne ciljeve i ustrajnost u realizaciji, što znači da će na temelju promašaja u prve dvije godine Vlada ustrajati na vlastitoj neposobnosti. On obećava da ni jedan euro iz europskih fondova ne će biti izgubljen. Međutim, iako je Hrvatska uplatila Europskoj uniji 1,8 milijardu kuna, zbog neposobnosti samog ministra iz europskih fondova nije dosad dobila ništa, iako su za Hrvatsku alocirane milijarde eura. Milanka Opačić je podvukla da su došli uvesti red, pa je sama sebe, a da toga nije bila svjesna, demantirala, kazavši da je ova zemlja umorna od nereda i nerada, dodajući kako se treba čuvati lažnih Mesija, ciljajući naravno na HDZ, kao da oporba vodi Vladu a ne njezin SDP.

Najšokantniju ocjenu u ime HNS-a dala je potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Ona je doslovno izjavila da je ovo ne samo uspješna, već najuspješnija vlada koju je Hrvatska imala. Dapače, po njezinoj ocjeni iza ove Vlade ostat će rezultati koje svatko može vidjeti danas i na kraju mandata. Čak i u ovoj prilici gospođa ministarka nepostojećeg Zapadnog Balkana pokazala je da s Hrvatskom nema nikakve veze, jer vidi nešto što nitko drugi ne vidi. Ta izjava joj se na neki način može oprostiti, ako se ima u vidu da gospođa ministrica, kako se nedavno otkrilo, nema završenu srednju školu i da je na sumnjiv način došla do profesorske karijere. Sve u svemu konvencija SDP bila je teatar apsurda koji, iako je bio besplatan, stoji građane Hrvatske sve težeg života bez traga svjetla na kraju tunela.

Komentari

„Rad, red, organski rast“

A dosadašnji privredni "rast" po osnovi mjehura i deficita računati kao zdrav...dosadašnji rast po osnovi zaduživanja za infrastrukturu više no za tržište...a dosadašnji rast BDPa po osnovi bujanja prebujalih javnih troškova a ne po osnovi uspjeha privrede na tržištu uzimati kao bazu za izračun održivih prihoda?
...uzimati to što je bilo zaozbiljno i očekivati da tako može dalje bez održivog organskog gospodarskog rasta a uz nepovoljni demografski razvoj, na jednoj strani ubrzani rast penzionerske populacije a na drugoj pad nataliteta i radnoaktivnih pojedinaca... rastuće troškove školovanja, rastuću prihodovnu nejednakost, zaoštrenu konkurentnost zbog globalizacijskih procesa, skuplje energije, sirovina i ujedno povišenih troškova očuvanja životne sredine, prezaduženosti država i prezaduženosti pojedinaca ujedno i potrošača te njihovo odduživanje i sljedovno niža potrošnja dobara...
...očekivati da će se po istoj špranci moći održati dosadašnji standard je skroz nerealno, čisti "wishful thinking", čisto na HDZ - HSS - HSP - HKDUovsko pa ondak SDP-HNS-IDSovski način šutiranja prazne konzerve nasljednicima a sve to uz višedesetljetno sufliranje preko 45000 "NGO" udruga...
(Ako poslovna situacija nije rizična, brzina nije neophodna,
postoji visoka raspoloživost resursa, potencijalni partneri
posjeduju istovjetne resurse, a promjene u okolini su male;
preporučuje se rast organskim – vlastitim – internim
sredstvima.)
...to je moguća preporuka za krizno upravljanje poduzećem...
...ali država nije poduzeće.
Može imati samo strategiju konsolidacije, nema stratešku mogućnost napuštanja djelatnosti.
...nema rizične poslovne situacije jer je sama dužnik posljednje instance kao što je prema unutra vjerovnik posljednje instance...toga treba i sama biti svjesna.
...a očito, niti ima namjere mjenjati unutarnje odnose, dakle, brzina skupa sa smjerom je i do sada bila irelevantni vektor. Vanjski odnosi su isto tako dati i poznati, bez iznenađenja za upućene...
Resursi su uglavnom ljudski i takvi su kakvi jesu a prirodni resursi zadati i bolje iskoristivi jedino pod uvjetom bolje organizacije onih ljudskih
...a financijski resursi? negdje na rubu iskoristivosti, toliko da je posljednji čas da se uvuku u društvenu funkciju (oročeni depoziti građanstva u visini oko 20mlrd€ s tendencijom snižavanja interesa na njih, a istovremeno, prinosi banaka na prosječni kapital poslije oporezivanja sada je oko 4% prema 16% koliko je bilo 2004te)
uglavnom, sve govori da dosadašnji privredni "rast" po osnovi mjehura i deficita nije bio niti održiv niti zdrav, a da bi inzistiranje na "organskom rastu" kao strateškom cilju mogao biti ono što trebamo...koncentrirati se na stvaranje okoliša i ozračja da svi gore spomenuti "resursi" nađu interes u tom, makar polaganom, organskom rastu, rastu svojim snagama...

Tko je glasao

nadopunica...

... banke su u izvješću za 2013. rekla da im je prinos na aktivu plasiranu stanovništvu pao na 2% godišnje, država ih sa svojim prinosima izvlači, pa je ukupni povrat cca 4%

Tko je glasao

vrijeme je karnevala i karnevalskih manifestacija!

Neki karnevalisti se vesele na ulici, a neki u zatvorenom prostoru!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

a dotle, s druge strane brda...

"'I dok jedni siluju naš mentalni sklop, dok siluju naše nacionalno biće, gospodin na drugome brdu perfidno radi protiv interesa vlastitoga naroda', istaknuo je predsjednik HDZ-a.

'Baš kao i tata mu! Svi znamo to đubre!', povikao je netko iz publike, na što se Karamarko glasno nasmijao, izvjestila je Slobodna Dalmacija.

'Zahvaljujem! Moram reći da volim kad me ovako nadopunjuju. Morao bih vas na sve skupove sa sobom voditi, da nam dižete atmosferu', uzvratio je Karamarko."

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/317752/Karamarko-zahvalio-na-vrij...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci