Tagovi

Konoplja – političko farmakološko ubijanje nade u pobjedu raka

Za početak pogledajte ove video klipove;

kako djeluju kanabidoidi;


U bespućima današnjeg urušavanja biološko civilizacijskih postignuća homo sapiensa, a sve na tragu izgradnje i perpetuiranja društvenih odnosa u kojima 1% populusa konzumira 99% svega vrijednog na zemlji imam moralnu potrebu progovoriti (a poradi osvješćivanja ljudske zavedene i indoktrinirane populacije) o globalnom grijehu kojeg elite kontinuirano i nekažnjeno pimjenjuju na cijelom čovječanstvu te stoga i nad malom Hrvatskom. Naravno da sam svjestan mogućnosti da vojnici hapačkog sustava ovo javno promišljanje proglase bogohuljenjem (jer nagriza njihovu na dogmi i nasilju uspostavljenu svekoliku poziciju). I sasvim je komotno živjeti u zabludi kada ti državni sustav kroz odgojno obrazovni mlin te religija kroz svoju dogmu cijeli život ispiru mozak o ovom „grijehu“ a sve u cilju poslušnosti i pokornosti onima 1%. Da, da i visoki religijski kler spada u onih 1% koji svim silama podupire životnost ove prijevare. I moja malenkost je veći dio života „uživala“ u toj nametnutoj komociji neznanja usprkos diplomama ovih i onih fela.
A radi se o skrivenoj informaciji (znanju) o jednoj božanskoj biljci koju su jude raznih fela, ja ih nazivam bolesnim globalnim jebivjetrima, temeljem lažne i iskonstruirane optužnice prognali u pakao...

“I posijat ću za njih biljku o kojoj će se nadaleko čuti, i neće više biti gladi na ispaćenoj Zemlji”, Ezekiel, 34:29.

Dakle – konoplja oliti canabis sativa (ali ne marihuana), ta anđeoski čudna biljka koja oponaša „boga“ rođenjem kao „hermafrodit“. Stara je istina da u ratu najprije strada istina. Nigdje se to ne može vidjeti bolje nego u takozvanom ratu protiv droga. Počevši s histeričnom medijskom kampanjom američkog Hearst pressa o «ludilu od džointa» početkom 1930-ih, slika kanabisa ili konoplje preobrazila se iz vrijedne kulture za vlakna i važnog izvora ulja i lijeka u «poganu vražju travu s korijenjem u paklu». Bilo namjerno ili slučajno, suzbijanje konoplje popločilo je put dramatičnoj preobrazbi svjetske ekonomije. Počev od doba rata Rima i Kartage za prevlast nad tržištem iste. Što je zapravo u pozadini preobrazbe iz hvalospjeva kraljici biljaka u krajnju destruktivnu pokudu. Odakle potreba svjetskih moćnika da konoplju (hemp) preimenuju u „marijuanu“ (marihuana) i kao takvu rigorozno stave van zakona. Naravno sam naziv su pokupili od meksikanaca koji su žvakali i pušili lišće te kako su oni zvali „marijuana“ te obzirom da su primijetili da ista djelomično usporava fiziku pokreta čovjeka jednostavno su istu prozvali opasnom po život (marihuanom) usprkos tome što do danas nije dokazana ni jedna konkretna smrt kao posljedica konzumacije iste nasuprot duhanu i alkoholu. Zato treba inzistirati na nazivu konoplja koja definitivno nije opasna ni po tijelo ni po um čovjeka. Ona ne predstavlja opasnost široj javnosti, već je velika prijetnja naftnim kompanijama, alkoholnoj i duhanskoj mafiji, te velikom broju kemijskih korporacija (koje proizvode lijekove). Velike biznis kompanije, s puno novca i utjecaja, skrivaju istinu od ljudi. Istina je da kad bi se konoplja počela koristiti za golemi niz komercijalnih proizvoda, ona bi stvorila atomsku bombu u industriji, vjerojatno revoluciju! Najbogatijih onih 1% su se zato urotili za širenje dezinformacija o biljci koja, kad bi se pravilno koristila, mogla bi upropastiti njihove kompanije.

Koja je to fenomenalna povijest konoplje koju je trebalo zatrti proskribiranim imenom „marijuana“...!
I sama Encyclopedia Britannica koja se preko 150 godina tiskala na papiru izrađenom od konoplje decidirano navodi;

1. Svi udžbenici do 1880. godine bili su napravljeni od papira dobivenog preradom konoplje ili lana (Jack Frazier. Hemp Paper Reconsidered. 1974.)

2. Bilo je legalno plaćati porez konopljom u Americi od 1631. pa sve do ranih 1800-ih. (LA Times. 12. kolovoz 1981.)

3. Odbijanje uzgoja konoplje u Americi tijekom 17. i 18. stoljeća bila je čak kažnjivo zakonom! Mogli ste biti u zatvoreni u saveznoj državi Virginiji zbog odbijanja uzgoja konoplje od 1763. do 1769. godine (G.M. Herdon Hemp in Colonial Virginia).

4. George Washington, Thomas Jefferson i drugi očevi Amerike su uzgajali konoplju. (Dnevnici Washington-a i Jefferson-a. Jefferson je donio sjeme konoplje iz Kine do Francuske, te potom i do Amerike.)

5. Benjamin Franklin je bio vlasnik jedne od prvih tvornica papira u Americi, a koja je prerađivala konoplju. Također, rat se 1812. godine vodio oko konoplje. Napoleon je želio spriječiti izvoz konoplje iz Moskve u Englesku. (Jack Herer. Emperor Wears No Clothes)

6. Tisućama godina, 90% svih brodskih jedara i konopa (užeta) su spravljeni od konoplje. Riječi “platno” je nizozemska riječ za konoplju (kanabis). (Webster's New World Dictionary.)

7. 80% svih tekstila, tkanine, odjeće, posteljine, ručnika itd. su izrađivane od konoplje sve do 1820-te, odnosno do početka korištenja pamuka za tkaninu.

8. Prve Biblije, karte, pomorske mape, zastave, prvi nacrti Deklaracije nezavisnosti i prvi Ustav SAD-a su napravljeni od konoplje. (U.S. Government Archives.)

9. Prvi uzgajani usjevi u mnogim američkim državama su bili usjevi konoplje. 1850-a je bila godina vrhunca za proizvodnju u Kentucky-u gdje je te godine proizvedeno 40.000 tona konoplje. Sve do 20.-og stoljeća konoplja je zaslužna za najveći priljev novca u državnu blagajnu Amerike. (State Archives.)

10. Najstariji poznati zapisi o uzgoju konoplje dolaze iz Kine još prije 5.000 godina, iako proizvodnja konoplje vjerojatno seže još i do drevnog Egipta.

11. Rembrandtova, Van Goghova, Gainsboroughova, kao i djela većine ostalih slikara iz tog doba, bila su uglavnom slikana na platnima od konoplje.

12. 1916.g., Vlada SAD-a predvidjela je da će do 1940-ih svi papiri biti zamijenjeni papirom od konoplje i da neće više biti potrebe za sjećom stabala. Izvješća studija Vlade izvjestila su da je 1 jutar (jedinica za zemlju) konoplje jednako iskoristiv kao 4,1 jutar stabala. Bilo je u planu provesti u djelo neke dijelove tog izvješća, ali je konoplja kasnije zabranjena. (U.S. Department of Agriculture Archives.)

13. Kvalitetne boje i lakovi su spravljeni od ulja sjemenki konoplje sve do 1937. godine. U Americi se 1935. godine 58.000 tona sjemena konoplje iskoristilo za proizvodnju boja i lakova. (Svjedočenje Shermana Williamsa (Paint Co.) prije Marihuana Tax Act-a (Zakona o porezu na marihuanu) američkog Kongresa iz 1937.g.)

14. Model-T, auto koji je napravio Henry Ford bio je pogonjen benzinom konoplje a sam je automobil također bio izgrađen od konoplje! Na njegovom velikom imanju, Ford je fotografiran u vlastitom polju konoplje (ako se netko želi uvjeriti evo link na sliku http://www.newagecitizen.com/images/FordHempFarmera.JPG ). Automobil “napravljen od tla” imao je kontrolne ploče također izrađene od konoplje čija je čvrstoća 10 puta jača od čelika. (Popular Mechanics, 1941.)
http://www.hemp.com/2011/01/henrys-hemp-car-not-so-much-hemp/
http://www.hempcar.org/ford.shtml

15. 1938. godine, konoplja je nazivana “Billion dollar crop” (“Usjev od milijardu dolara”). Tada je prvi put usjev koji donosi dobit imao poslovni potencijal da premaši zaradu milijardu dolara. (Popular Mechanics, veljača 1938.)

16.Mechanical Engineering Magazine (veljača 1938.) je objavio članak pod naslovom “The Most Profitable and Desirable Crop that Can be Grown”(“Najprofitabilniji i najpoželjniji usjevi koji se mogu uzgajati.”). U članku je objavljeno da kad bi se konoplja uzgajala tehnologijom 20.-og stoljeća da bi usjevi konoplje bili jedni od najvećih poljoprivrednih usjeva u Americi i u svijetu.

Sljedeće informacije dolaze izravno iz 14-minutnog filma Ministarstva poljoprivrede SAD-a (United States Department of Agriculture) iz 1942.-e koji ohrabruje i podučava “patriotske američke poljoprivrednike” da proizvedu 350.000 jutara konoplje svake godine za ratne potrebe, citiram:

“... [Kada su] Grecian hramovi bili novi, konoplja je već bila davno poznata u službi čovječanstva. Tisućama godina, čak i tada, ova je biljka uzgajana za proizvodnju užadi i tkanine u Kini, te drugdje na istoku. Stoljećima prije, sve do 1850.-ih, gotovo svi brodovi koji su plovili zapadnim morima su imali užad i jedra izrađena od konoplje. Jer, za mornara, konoplja je bila neophodna ... Sada, sa filipinskim i istočno-indijskim proizvođačima konoplje koji je stavljaju u ruke japanaca ... američka konoplja mora zadovoljiti potrebe naše vojske i mornarice, kao i naše industrije ... Mornarica naglo troši svoje resurse. Kad se to potroši, američka konoplja mora opet doći, konoplja za privez brodova, konoplja za vuču, konoplja za pribor i opremu, konoplja nebrojene koristi na brodovima i na obali. Baš kao u dane kada je Stari hrabar čovjek plovio morima pobjednički, s jedrima od konoplje. Konoplja za pobjedu! (Hemp for victory!)”

Ovjereni dokaz iz Library of Congress (knjižnice Kongresa), koji je pronašao istraživač Jack Herer, opovrgava tvrdnje drugih vladinih agencija koje tvrde da ovaj film “Hemp for victory” iz 1942.-e (USDA film) ne postoji.

Uzgoj i proizvodnja konoplje ne štete okolišu. USDA Bulletin #404 je donio zaključak da konoplja proizvodi četiri puta više pulpe (srži, kaše) s najmanje četiri do sedam puta manje zagađenja.

Iz časopisa Popular Mechanics, veljača 1938:
“Ima kratku fazu vegetacije i rasta ... Može rasti u bilo kojoj državi ... Dugo korijenje prodire i ostavlja tlo u savršenom stanju za sljedeću godinu usjeva. Sa svojim gustim lišćem raste 2 do 3 metra iznad tla ... Konoplja, ti novi usjevi neizmjerno mogu doprinijeti američkoj poljoprivredi i industriji.”
1930.-ih, inovacije u poljoprivrednim strojevima bi izazvale industrijsku revoluciju kad bi se primijenili na konoplju. Samo ovaj resurs (konoplja) mogao je stvoriti milijune novih radnih mjesta koji bi stvorili tisuće kvalitetnih proizvoda. Konoplja, da nije zabranjena, je mogla izvesti Ameriku (a i čitav svijet) iz Velike Depresije (Great Depression).
William Randolph Hearst (Citizen Kane) i Hearst Paper Manufacturing Division (Hearts proizvodnja papira) Kimberly-a Clark-a imali su u vlasništvu ogromne šumovite površine. Hearst tvrtka radila je uglavnom proizvode od papira. Patty Hearst-ov djed, razarač prirode zbog svoje osobne koristi, gubio je milijarde dolara zbog konoplje.
1937. godine, DuPont (kompanija koja znanstvenim radom stvara nove proizvode) je patentirala proces dobivanja plastike iz nafte i ugljena. Godišnje izvješće DuPont-a pozvalo je dioničare da investiraju u njenu novu petrokemijsku industriju. Sintetika kao što su plastika, celofan, celuloid, metanol, najlon, raylon, dacron, teflon itd., sada su mogla biti napravljena od nafte. Prirodna industrijalizacija konoplje mogla je uništiti više od 80% DuPont-ovog poslovanja. Andrew Mellon (DuPont-ov bankar) postao je Hoover-ov tajnik riznice (Hoover’s Secretary of the Treasury) i DuPont-ov glavni investitor. Imao je veze sa Morgan-ima, Rockefeller-ima i Rothschild-ima koji su bili tri najveće bankarske obitelji onda, a bormeć i danas. Mellon je postavio Harry J. Anslinger-a (Mellon je bio stric Anslinger-ove žene) na najvišu poziciju Federalnog zavoda za narkotike i opasne droge (Federal Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs), danas Agencija za suzbijanje droga, DEA (Drug Enforcment Agency).

Ovi financijski tajkuni često su održavali tajne sastanke. Marihuana je proglašena opasnom i prijetnjom za njihove multi-milijarderske kompanije. Kako njihova bogatstva ne bi nestala, marihuana se morala istrijebiti. Ti ljudi su uzeli ne baš jasnu riječ iz meksičkog slenga “marijuana” i gurnuli je u svijest amerikanaca, a kasnije i cijelog svijeta – i naše male Hrvatske. I najobrazovaniji ljudi pali su na prijevaru o marijuani i nisu shvatili da se zapravo radi o „božanskoj“ konoplji dok nije bilo prekasno. Dakle da rezimiramo:
Do potkraj 19. stoljeća svijet je pokretao sustav koji se temeljio na ugljikohidratima, u kojem su se sva vlakna, goriva i lijekovi za zadovoljenje ljudskih potreba proizvodili fotosintezom, a Sunčeva se energija koristila za kombiniranje ugljičnog dioksida i vode u celulozu, osnovni građevni materijal prirodnog svijeta. Tijekom 20. stoljeća velik dio tih ugljikohidrata zamijenili su ugljikovodici koji se dobivaju ekstraktivnim industrijama ugljena i nafte. Umjesto konopljinih prirodnih vlakana koja se nisu dala zaštititi patentom došla su patentirana petrokemijska vlakna. Najlon, poliester i drugi sintetički materijali proizvodili su se u golemim količinama i promovirali agresivnim reklamama. Umjesto papirnatih vrećica i kutija stigle su sveprisutne plastične vrećice. Milijarde tih toksičnih, nerazgradivih predmeta proizvedene su kako bi bile upotrijebljene samo jednom i odbačene da bi onda pronašle put do potoka i rijeka, i s vremenom se stopile u goleme potopljene otoke smeća u Tihom oceanu i drugim oceanima, oslobađajući u morski i ljudski ekosustav toksičnu tempiranu bombu kemikalija koje narušavaju hormone. Umjesto da se papir proizvodi iz jednogodišnjih kultura za vlakna, goleme površine drevnih šuma ruše se i pretvaraju u triješće, pa zatim kuhaju s klorom i drugim opasnim kemikalijama kako bi se dobio inferioran proizvod u usporedbi s onim što zamjenjuje. Uništavanje i zagađivanje prirodnog svijeta nije jedini štetan učinak suzbijanja konoplje - kanabisa.
Opet, bilo namjerno ili slučajno, zakoni koji su prihvaćeni kako bi se nametnula zabrana poslužili su kao šablona za uspostavljanje represivne policijske države sa sve većim ograničavanjem sloboda pojedinaca. Pod maskom sprječavanja šteta od «pošasti droga», stanovništvo je podvrgnuto prisluškivanju telefona i drugim metodama nadzora, nametljivim i često nasilnim policijskim racijama i rasponu metoda kemijskog nadzora, uključujući nametnuto testiranje kose, urina i sline. Većinu trenutne zatvorske populacije čine nenasilni prekršitelji zakona o drogama, posebno u Sjedinjenim Državama gdje je privatizacija zatvora stvorila represivnu ali vrlo profitabilnu industriju za korporaciju Wackenhut i druge igrače u zatvorskoj industriji. Štetne posljedice zabrane nisu ograničene na pojedince nego se osjećaju širom geopolitičke sfere. Budući da se velik dio kanabisa i drugih droga biljnog podrijetla uzgaja u zemljama Trećeg svijeta, politička intervencija pod krinkom prekida opskrbe drogom koristila se i još se koristi u političke svrhe kao izgovor za vojno djelovanje. Invazija na Panamu i politička previranja u Afganistanu, Meksiku i Kolumbiji, da spomenem tek neke zemlje, rezultat su militarizacije i rata protiv droga. Usprkos golemoj količini dokaza za umiješanost američke vojske u krijumčarenje droge na veliko, uključujući unos tona i tona kokaina iz Južne Amerike u SAD radi financiranja tajnih aktivnosti, borci rata protiv droga i dalje se smatraju moralno uzvišenom elitom.
Iz mojeg obiteljskog ekonomskog stabla je vidljivo da je konoplja bila dobro jutro i laku noć. Još i danas jedna obiteljska parcela nosi naziv konoplišće. Greben i kolovrat još su jedini ostaci nostalgije koju čuvamo – konoplju (kanabis sativa) nam nedaju sijati ćak ni za individualne medicinske potrebe jer to ne dozvoljava čovjek s doktorskom diplomom na mjestu ministra zdravlja.
http://www.nacional.hr/clanak/113161/joint-na-recept
A da ju posijemo mogla bi nam služiti za „sve“- kao hrana, lijek, miris, energent, građevni i odjevni materijal, stočna hrana, za razne industrijske proizvode i, naravno, za uživanje kao cigara.
Konoplja ima kvalitetnije vlakno od drveta. Daleko manje nagrizajućih kemikalija je potrebno da bi se papir napravio od konoplje nego od drveta. Papir od konoplje ne žuti i vrlo je trajan. Biljka raste brzo i sazrijeva u jednoj sezoni, dok je drveću potrebno više godina.
Ako bi se svi plastični proizvodi, umjesto od naftnih derivata, radili pomoću cijeđenja ulja iz konoplje, prirodno bi se razgrađivali. Trebalo bi ih samo nakon upotrebe smrviti. Plastika od naftnih derivata se ne razgrađuje. Današnja plastika od nafte zato teško zagađuje okolinu. Kvalitene boje i lakovi napravljeni su od ulja konoplje sve do 1937. Čak 58 000 tona konopljinog sjemena korišteno je u SAD za proizvodnu boja do 1935. godine.
Njena prirodna biomasa bi mogla praktično nadoknaditi sve energetske potrebe koje se danas zadovoljavaju naftom i plinom.
Kora konoplje ima najduža i njajčvršća vlakna od svih biljaka na zemlji. Od tih vlakana mogu se izgraditi svi građevni materijali, uključujui lesonit, materijale za pokrivanje krovova, materijale za podove, zidne ploče, brtvila, oplatu, boje, ivericu, žbuku, šperploču, armirani beton, izolaciju, cigle i biorazgradive plastične kompozite koji su čvršči od čelika.
Ekološki održiva konoplja ne zahtijeva nikakva kemijska sredstva kod uzgoja. Stvara humus, čisti tlo od teških minerala, i upija enormne količine ugljika iz atmosfere. Konoplja može dati 250 % više vlakana od pamuka, i uz manju potrošnju vode, te 600 % više vlakana od lana, na istoj površini.
Kada bi upotreba svih fosilnih goriva i njihovih derivata, kao i korištenje drveta za papir i građevni materijal prestala, kako bi se spasio planet, i neutralizirao efekt staklenika, i zaustavila deforestacija, postojao bi samo jedan godišnje obnovljiv prirodan izvor sposoban za davanje ukupne većine svjetskog papira i tekstitila uz istovremenu smanjenje zagađenja, obnovu tla i čiščenje atmosfere. Konoplja iliti kanabis sativa.

http://www.skriveno.com/index.php/2011/04/konoplja-nase-uze-spasa-do-bud...

Konopljino sjeme je izuzetno hranjivo. Može rasti bilo gdje, od sušne Sahare do hladne Skandinavije, te tako predstavlja idealno rješenje za problem gladi u svijetu (da je nije zabranjeno saditi). Može se koristiti sirovo, prženo, mljeveno i u obliku ulja. Konopljino sjeme je bogat izvor svih 20 aminokiselina, uključujući i 9 esencijalnih koje tijelo ne može proizvesti. Sadrži vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D i E. Ima savršen omjer omega 6 i omega 3 kiselina koje štite od kardiovaskularnih bolesti. Konopljino sjeme je najbogatiji poznati izvor polinezasićenih esencijalnih masnih kiselina. Sjemenke konoplje jačaju obrambeni sustav organizma, smanjuju kolesterol i štite krvne žile. Konopljino sjeme je bogat izvor fitonutrijenata koji štite imunitet, krvne žile, stanice, kožu i mnoge organe. Vrlo lako je probavljivo i ne uzrokuje nadutost i plinove.
Konopljino ulje je orašastog okusa i zelene boje. Nije ga preporučljivo koristiti za prženje jer se uništavaju vrijedni sastojci. Konzumiranje konopljinog ulja pomaže u sprječavanju visokog kolesterola i tlaka, povećava izdržljivost, vitalizira, ubrzava zacjeljivanje ozljeda, smanjuje upale, zadržavanje vode u organizmu, poboljšava imunološke funkcije, smanjuje bol i oticanje kod artritisa, ublažava PMS, liječi bakterijske infekcije i jača funkcije mozga. Zbog njegovih nutritivnih svojstava, konopljino ulje je savršeno za njegu kose i kože.
Koliko god da je THC kontroverzan, mnoga istraživanja dokazuju njegov terapeutski značaj.
Istraživanja pokazuju da se THC može koristiti u liječenju (video na kraju) :
-raka i AIDS-a
-glaukoma
-multiple skleroze
-Parkinsonove ili Alzheimerove bolesti
-anoreksije
-autoimunih bolesti
-epilepsije
-astme
-psihičkih poremećaja
Važnu ulogu igra oboljelima od raka jer ublažava bolove i sprečava širenje tumora.

Sigurno se pitate: „Postoji li opasnost kod uzimanja indijske konoplje u svrhu liječenja?“ Ne postoji niti jedna dokumentirana smrt povezana s predoziranjem marihuanom ili THC-om. Nije dokazano da uzrokuje fizičku ovisnost, pa čak ni kod dugogodišnjih konzumenata.
Konoplja treba biti deklasificirana i postavljena u ljekarne za ublažavanje stresa. Otvrdnuće i sužavanje arterija su loši, ali konoplja u obliku ulja proširuje arterije, što je zdravo stanje. Mi smo bili toliko uvjetovani da smo mislili da je pušenje štetno. To nije slučaj za kanabis. Unošenje THC-a, konopljine aktivne tvari, ima pozitivan učinak. Također, ublažava mučnine uzrokovane kemoterapijom, otvara apetit i to je zdravo stanje bića.
Kažu da je stanje pod utjecajem kanabisa slično kao pijano stanje. Ali, istina je da kreativnost osobe može biti poboljšana pod utjecajem kanabisa. Percepcija vremena se lagano uspori tako da osoba bolje “osjeća” okolinu. Više cijeni sve umjetnosti, približi se prirodi i općenito postaje “svjesniji” pod utjecajem kanabisa. To je, ustvari, upravo suprotno stanje uma i tijela nego kao kod pijanog stanja uzrokovanog alkoholom.
Konoplja je vanzemaljska biljka. Postoje fizički dokazi da konoplja nije niti slična nijednoj drugoj biljci na ovom planetu. Pojedinci bi čak mogli pomisliti da ju je netko donio ovdje za dobrobit čovječanstva. Konoplja je jedina biljka kod koje se mužjaci (biljka muškog spola) pojavljuju na jedan, a ženke na drugi, vrlo različit način, i to je fizički vidljivo!

Nikad nitko ne govori o mužjacima i ženkama u biljnom svijetu, jer biljke ne pokazuju svoje spolove. Nijedna, osim konoplje (!). Da biste ustanovili spol bilo koje druge biljke na našem planetu, morate pogledati interno, u njen DNA.

Razlog zašto je ova čudesna, vrlo sofisticirana biljka budućnosti protuzakonita nema veze s tim kako ona utječe na nas.

Konoplja je zabranjena jer onih 1% s početka priče – milijarderi, žele ostati milijarderi!
Naš je zadatak javnost informirati o konoplji, odnosno kanabisu (cannabis sativa), ali nikako o marihuani jer
cannabis sativa je biljka, isto kao što je heroin droga, a mak biljka, pa čitav svijet zna da mak nije heroin), i to je činjenica koja je ugrađena u svijest velike većine, ali čak i nas i zato smo zarobljeni u ilegalnom svijetu konoplje. Nitko i nikad u povjesti nije “zabranjivao” (stavljam ovaj izraz u navodnike jer mi uopće nije jasno kako netko može zabraniti biljku) sve do pojave biznisa. Na još veću žalost, konoplja nije jedini primjer u svijetu gdje se priroda iskorištava na sav mogući način kako bi se došlo do zarade. Nitko ne može i ne smije zabraniti prirodu u njenom izvornom obliku. Cannabis sativa, u svom prirodnom stanju, osušena, bez daljnje obrade, je pogodna za različite načine konzumacije, jedenjem i pušenjem, a ne djeluje kao opijat.
Trebamo biti realni, svi znaju “Heroin je droga” ali ti isti znaju i da “Mak je dobar za kolače”. Znaju oni i “Marihuana je droga” ali ne znaju za konoplju (hemp) koja je lijek, hrana, odjeća, gorivo, poslovna mogućnost (konoplja će biti odličan biznis u brojnim granama industrije), PRILIKA ZA OBEZGLAVLJENU HRVATSKU!
Zamislite kad bi u javnosti (a ovdje mislim u prvom redu na tv i tisak, ali i na ne manje važno aktivno informiranje manjih masa ljudi, naših prijatelja, kolega, susjeda i sugrađana, od strane nas samih) često viđali naslove i slušali priče kao “Konoplja kao lijek”, “Magična biljka s dalekog Istoka”, “Izliječite se od nesanice”, “Ublažite reumatske bolove”, „konopljom sprijećite infarkt“, “Ljekovitost kanabisa i kanabisovog ulja”, “Kanabis: Lijek za PTSP”, “Kanabis-turizam”, “Usjevi od milijun dolara”, “Konopljom iz krize”…. Sigurno bi promijenilo svijest građana.
Mi imamo pravo glasa ali ne i slobodnog izbora jer zakon brani da promičemo cannabis sativu jer ju je definirao kao drogu, a zabranjeno je promicati drogu. Uskraćen nam je izbor! Kad bi netko mogao financirati neke neovisne novine ili tv pa da promiče istinu o konoplji (a tako i o drugim stvarima), tada bi se lagano mijenjalo stanje svijesti u narodu i ono naše “Dajte nam izbora” uz naslove, plakate i povike “Umirem a imam lijek”, “Ne želim se trovati kemijskim tabletama”, “Kanabis-turizam”, “Ima nas i nije nas malo”, “Konoplja je lijek”…., bi tada imalo puno više smisla i sigurno bi se promijenilo mijenje, ali korumpiranost brani da se to dogodi. Nema dekriminalizacije. Dekriminalizacija nije ništa drugo nego “Ajde kad ste već tako uporni onda možete imati malo, za osobnu uporabu”, a što je to nego kompromis, I to takav da opet ne ostavlja nikakvu mogućnost iskorištenja te biljke za veće ciljeve. Legalizacija je ono što je potrebno i ona će se dogoditi tek kad bude morala, a to će nažalost biti tek kad ovi bogati iscrpe sve slične resurse a svijet postane očajan.

Proširimo istinu o konoplji u našem susjedstvu...!

Link na integralni tekst autora!

Komentari

Najveće istraživanje dokazalo - konoplja djeluje neopasno

U najvećem dosad longitudinalnom istraživanju utjecaja marihuane na kvocijent inteligencije, koje su proveli stručnjaci sa Sveučilišta u Kaliforniji Los Angeles i Sveučilišta u Minnesoti, pokazalo se kako nema nikakve poveznice između teškog korištenja konoplje i propadanja IQ-a.
Znanstvenici su analizirali rezultate dvije studije provedene na blizancima, u kojima je sudjelovalo više od tri tisuće ispitanika iz Južne Kalifornije i Minnesote. Sudionici su rješavali šest vrsta testova inteligencije, dvaput, u razmaku od osam godina.
Prvo testiranje provedeno je kad su ispitanici imali između 9 i 12 godina, a drugo kada su imali između 17 i 20 godina. U obzir su uzeti i brojni drugi faktori, poput genetike, obiteljskog okruženja, socioekonomskog statusa i korištenja drugih supstanci.
Autori istraživanja nisu pronašli nikakvu poveznicu između uzimanja konoplje i pada kvocijenta inteligencije. Iako su neke studije tvrdile suprotno, u njima nije sa sigurnošću potvrđeno što je uzrok a što poslijedica - postaju li ljudi manje inteligentni zbog uživanja konoplje, ili ljudi manje inteligencije češće uživaju indijsku konoplju.
Također, privid poveznice nestaje kada se uzmu u obzir druge supstance. Gubitak kognitivnih sposobnosti pojavljuje se kod korisnika koji uzimaju i druge opojne tvari, poput alkohola.
U analizi 200 parova blizanaca kod kojih je jedan uzimao konoplju a drugi nije, dakle kada su svi drugi faktori - obiteljski, socioekonomski i genetski - identični, nije bio vidljiv nikakav gubitak kognitivne sposobnosti.
Radi se o supstanci za koju većina stručnjaka za opojne tvari smatraju znatno manje opasnom od alkohola, koji ima znatno pogubniji utjecaj, kako na adolescente, tako i na odrasle osobe.

http://www.pnas.org/content/early/2016/01/13/1516648113

Tko je glasao

Normalni svijet mora konoplju potpuno legalizirati

"UVIJEK ĆU RADIJE ILEGALNO ŽIVJETI NEGO LEGALNO UMRIJETI"

Konoplja je primjer kako kroz svega pet godina aktivizam može od najgore moguće osude i stigmatizacije rezultirati društvenim promjenama. Ovo je mali korak za oboljele, ali veliki za aktiviste.

S obzirom na činjenicu da je prošlo desetak dana od objave Pravilnika ministarstva u Narodnim novinama, Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o propisivanju i izdavanju lijekova na recept stupio je na snagu.

Lijekovi koji sadrže THC moći će se propisivati na recept u količini potrebnoj za liječenje do najviše 30 dana, a ukupna količina propisanog THC-a ne smije biti veća od 7.5 grama, što znači da je ministarstvo na koncu prihvatilo primjedbu udruge 'Medicinska konoplja' i priznalo da se radilo o lapsusu tijekom pisanja Pravilnika.

Međutim sustav i dalje generira probleme;

PROBLEM 1: nedefinirana minimalna i maksimalna cijena doze
PROBLEM 2: nedefiniran datum uspostavljanja hrvatske proizvodnje
PROBLEM 3: nemogućnost osobnog uzgoja od strane oboljelih
PROBLEM 4: prekratak popis bolesti
PROBLEM 5: nemogućnost preventivnog korištenja lijeka
PROBLEM 6: uskraćeno prirodno pravo osobnog odabira liječenja od strane oboljelog

1.
Prosječna cijena 5 grama sušenog cvijeta u standardiziranom pakiranju iznosi i do 100 eura, a to je prosječnom korisniku konoplje doza dostatna za tri do pet dana. Kratkom računicom dolazi se do cifre od 600 eura mjesečno, ukoliko ne bude subvencije od strane zdravstvenog sustava ili neke jeftinije opcije.

2.
Kako pravilnik sukladno slobodnom tržištu ne diktira odakle se konoplja mora kupovati, logično je da je jedina opcija uvoz. Priča se o osam subjekata koji mogu obavljati takvu djelatnost. No, potencijalna opasnost je to što nigdje nije jasno definiran krajnji datum do kojeg se na noge mora postaviti hrvatska proizvodnja koju bi po svemu sudeći trebao obavljati Imunološki zavod. Time je zakočen i razvoj znanstvenih istraživanja u Hrvatskoj, kao i potencijalni izvoz

3.
Uzgoj za potrebe liječenja u vlastitom prostoru pruža brojne benefite bolesnicima. Cijena uzgoja konoplje s jedne strane nije visoka, dok bi kronični bolesnici koji koriste konoplju svakodnevno s druge strane imali velike izdatke pri kupnji lijeka. Ukoliko bi se dopustio uzgoj za osobne potrebe liječenja, oboljelima slabijeg imovinskog stanja omogućilo bi se da na jeftin način dođu do lijeka. Na taj način rasteretio bi se i dio sustava medicinske konoplje. Trenutna situacija na terenu je takva da velika većina oboljelih nabavlja lijek upitne kvalitete na crnom tržištu. Ta populacija oboljelih je u nezavidnom položaju i bolesnici doslovno ovise o interesima kriminalnog miljea, što često dovodi i do situacija gdje se bolesnicima prodaju pripravci koji ili su izrazito loše kvalitete ili nemaju nikakve veze s konopljom. Cijene takvih proizvoda na crnom tržištu su izrazito visoke. Manji dio oboljelih, uglavnom zbog cijene, upustio se u uzgoj za svoje potrebe. Ta populacija oboljelih je u znatno boljoj poziciji. Kvaliteta lijeka je u pravilu na izrazito visokoj razini, a cijena lijeka je niska.

Druga važna činjenica je mogućnost uzgoja adekvatnih sorti za nečiju tegobu. Konoplja kao i većina lijekova ima izrazito individualno djelovanje, što i potvrđuju preporuke za doziranje farmaceutskih lijekova na bazi kanabinoida. U svim sortama konoplje za sada su identificirana ukupno 254 aktivna sastojka. Postoji preko 1000 sorti konoplje na svijetu, i svaka od tih sorti ima specifičan sastav i udio aktivnih tvari. Za sada se proučava djelovanje svega 5-6 fitokanabinoida, dok su oskudna klinička ispitivanja provode u nedovoljnoj širini tek za dvije aktivne tvari (THC, CBD). S druge strane nekoliko vrhunskih svjetskih znanstvenika s polja kanabinoida, proučava tzv. "Entourage effect", koji govori o sinergijskom učinku različitih aktivnih tvari, a koji ima znatno jači učinak od pojedine aktivne tvari. Izbor sorte za liječenje je izuzetno važan, i najčešće je ključan u liječenju neke bolesti ili olakšavanju simptoma. Za očekivati je da će oboljeli koji već uzgajaju nastaviti sa takvom praksom, što znači da ukoliko im se ne dozvoli uzgoj, da će i dalje biti u sukobu sa zakonom, što je potpuno besmisleno.

Prakse SAD-a i Kanade pokazuju da se "curenje" konoplje na crno tržište događa kada treće osobe (caregivers) uzgajaju za potrebe bolesnika. Zabilježeni su i slučajevi kada je od licenciranih proizvođača konoplja pronalazila put do uličnih dilera. Oboljeli koji uzgajaju za svoje potrebe u pravilu nisu dio crnog tržišta, količine koje bolesnici uzgajaju su neznatne, i zapravo nema podataka iz SAD-a i Kanade o slučajevima kada su bolesnici zlouporabili sustav. Motivi zbog kojih bolesnici uzgajaju su daleko od kriminalne aktivnosti.

4.
Iako je naznačeno kako se konoplja može koristiti za ublažavanje tegoba kod multiple skleroze, karcinoma, epilepsije i AIDS-a, to nije dovoljan popis niti dijagnoza s obzirom na rezultate iz prakse. Konoplj se u praksi (naročito ulje Ricka Simpsona) pokazao kao lijek u određenom broju slučajeva (gdje je tijelo bolesnika dobro reagiralo, sorta je pogođena, a ulje dobro spravljeno) te bi se kao takav trebao i primjenjivati - ovo je slučaj gdje praksa ide daleko ispred teorije. Također je i popis bolesti prekratak pa bi najlakše i najbezbolnije bilo isti prepisati od zemalja s daleko progresivnijim zakonicima i pravilnicima - čime bi se poglavito pomoglo najčešćim korisnicima - oboljelima od PTSP-a i kroničnih bolova.

5.
S obzirom na postojanje endokanabinoidnog sustava kod čovjeka, a i postojanje znanstvenih istraživanja o toj temi - konoplja (oral i inhal...) se može koristiti i kao preventivni lijek. Samim time bi i rekreacijska uporaba biljke bila itekako povoljna za svakog korisnika, što u praksi znači samo jedno - potrebna je potpuna legalizacija uz regulaciju. Udruga 'Medicinska konoplja' predlaže model regulacije u kojem za početak 'regulatorno tijelo za medicinsku konoplju izdaje dozvole bolesnicima koji žele uzgajati za potrebe vlastitog liječenja. Uzgajati mogu samo oboljeli ili članovi najuže obitelji, i to isključivo u prostoru bolesnika. Dozvoljeno je uzgajati 9 biljki (???) u cvjetanju za potrebe vlastitog liječenja. Svi koji uzgajaju za potrebe liječenja, moraju u policiji prijaviti prostor u kojem uzgajaju. Policija u bilo kojem trenutku može pregledati zalihe lijeka, provjeriti uzgoj i dobiti podatke o doziranju lijeka. Nevladin sektor bi putem udruga i savjetodavnih službi pružio sve nivoe pomoći oboljelima što je s obzirom na subjektivnu pozadinu i učinke terapije medicinskom konopljom nužnost.' Kasnije se riječ 'bolesnik' vrlo lako može promijeniti u 'punoljetni državljanin Republike Hrvatske' dok bi se pojedine rečenice izbrisale.

6.
Prirodno pravo svakog čovjeka je da u prirodi sam sebi uzgoji ili ubere hranu, ali i lijek. To načelo je prakticirano kroz čitavu povijest čovječanstva, no u današnjem sustavu se polako dokida takva praksa. Svaki čovjek je jedini vlasnik svoga tijela, i kao takav ima neotuđivo prirodno pravo na izbor lijeka, način liječenja ili neliječenja. Dobrobit uzgoja za osobne potrebe liječenja leži u samoj aktivnosti uzgoja. Naime, oboljeli uzgajivači osjećaju pozitivne psihološke efekte i u samoj činjenici da sami sebi uzgajaju lijek. Uzgoj bilja je sam po sebi aktivnost koja ima pozitivne učinke na čovjeka, no kada bolesnici koji su često u lošoj psiho-fizičkoj kondiciji, počnu sa uzgojem biljke koja ih liječi, tada se ta aktivnost izrazito pozitivno odražava na njihovo opće stanje.

Tko je glasao

Hrvatski dokazi da konoplja liječi

Do jučer su novinari i znanstvenici ovo zvali pseudoznanošću. Milijuni ljudi su umrli u mukama samo da bi farmaceutske tvrtke zgrnule milijarde na svojim otrovima kojima kljukaju bolesne.

http://www.jutarnji.hr/marihuana-nam-je-spasila-zivot-kada-su-svi-lijeko...

Tko je glasao

jupi, imamo lijek za rak...

... eh da je Steve Jobs to znao, da je platio pretplatu na Jutarnji...

Dobro, Golgota, jel' ti to želiš reći da imamo lijek za rak?

Inače, isti časopis (Jutarnji), par sati kasnije...

http://www.jutarnji.hr/marihuana-moze-pomoci--ali-ona-nije-konacni-lijek...

Tko je glasao

Hrvatski jezik i razumijevanje istog

Ja želim samo prenijeti svjedočenje konkretnih ljudi u Hrvatskoj o ljekovitim svojstvima konoplje. Skeptici imaju pravo biti skeptici ali tada polemiziraj s tim konkretnim ljudima i na njihovim bolnim iskustvima dokaži da ne govore istinu i ukaži na cilj takvog njihovog istupa, može!!!

A glede mojeg stava - pa taj se odavno zna, konoplja (ulje cvjetova i lista) liječi rak kože (melanom) definitivno a kod mnogih drugih oboljenja bitno ublažava stanje posebno na ljestvici bola i neurodegenerativnih procesa...
Žal mi je kaj si svojevremeno odbil moj prijedlog o upotrebi ulja u obitelji...
Istina o ljekovitosti CBD-a konoplje postat će kad tad normalna istina kad će pitanja poput ovog tvog biti smiješna da ne velim glupava... nažalost dotle buju mnogi vmrli od gljive koju nazivaju rakom jer im je sustav sile pod prijetnjom zatvora zapriječil pravo na život i upravljanje vlastitim tijelom...

Tko je glasao

step by step

Polako, Golgota, nemoj odmah kamenom.

Zar sam ja ikada išta rekao protiv trave, THC ulja i slično?

No, ako je istina sve to što ljudi tvrde - onda imamo lijek za rak, zar ne?

p.s. A znamo da to, nažalost, nije tako.... pa ćemo ipak dati znanosti da sve to istestira i nađe ono što je najkorisnije.

Inače bi svatko bogat umro od smijeha kada dobije rak i rekao "ulje 500 kn dnevno? super, daj mi dva raka odmah"...

Prema tome - lijepo je znati da postoje pozitivni pomaci (i da RH radi korake u tom smjeru), ali to je svjetlosnim godinama daleko od - lijeka.

Tko je glasao

U izboru kemoterapije ili konoplje ja biram konoplju

Pogrešno upotrebljavaš THC koji nije zdravstveno interesantan, CBD je lijek...

Pozdravlja te teta črna kraljica!

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/orah-se-zalaze-za-potpunu-legal...

Tko je glasao

Američka vlada službeno priznala: Kanabis ubija stanice raka

DILEMA oko toga može li marihuana pomoći u liječenju raka ili ne napokon je razriješena. Američki National Cancer Institute (NCI), središnja agencija vlade SAD-a za istraživanje raka, na svojim internetskim stranicama priznala je da marihuana ubija stanice tumora!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/americka-vlada-sluzbeno-priznala-kana...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao
Tko je glasao

Još malo

pa ćemo dočekati nekog "todorića" kao najvećeg uzgajivača i distributera marice.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

marijuana k plus

todorić, konkretno, ima sve predispozicije za taj i više nego unosan biznis...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao
Tko je glasao

Nije veliki ali je napredak

POVJERENSTVO za analizu i preporuke primjene indijske konoplje/kanabinoida u medicinske svrhe Ministarstva zdravlja preporučilo je da se omogući korištenje ljekovitih biljnih pripravaka na bazi indijske konoplje oboljelima od maligne bolesti, AIDS-a, multiple skleroze i dječjeg epileptičnog sindroma.
Na svojoj posljednjoj sjednici, održanoj početkom lipnja, Povjerenstvo nije dalo preporuku za upotrebu kanabinoida za druge neurološke bolesti, poput Parkinsonove bolesti i epilepsije, te psihijatrijske poremećaje, poput PTSP-a, depresije i anksioznog poremećaja.

Kanabis smanjuje simptome opasnih bolesti

Preporuke koje je donijelo Povjerenstvo sada bi trebale biti iskoordinirane na razini Ljekarničke komore, HALMED-a i HZZO-a, a izmjenama postojećih pravilnika će se regulirati prava na proizvodnju i distribuciju medicinske konoplje, način propisivanja i izdavanja recepata, rekao je Hini predsjednik Povjerenstva doc. dr. Ognjen Brborović s Katedre za socijalnu medicinu i organizaciju zdravstvene zaštite Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Preporuke su donesene na temelju znanstvenih dokaza prikupljenih do svibnja ove godine, koji pokazuju da kako niti jedan pripravak na bazi indijske konoplje nije sposoban zaliječiti ili trajno izliječiti malignu bolest, zaustaviti progresiju multiple skleroze ili AIDS-a. No, neki pripravci smanjuju simptome pa se preporučuje da se koriste, uz druge konvencionalne oblike liječenja.

Kao dodatak terapiji, kanabinoidi u slučaju multiple skleroze mogu ublažiti "simptomatsko ublažavanje spasticiteta", kod malignih bolesnika mogu ublažiti boli, mučninu i povraćanje zbog kemoterapije, te ublažiti anoreksiju u HIV/AIDS bolesnika.
Nema dokaza da pomaže kod psihijatrijskih bolesti
U zaključku se ističe i kako se ne preporučuje upotreba kanabinoidnih pripravaka u slučaju ostalih neuroloških oboljenja, poput Hungtingove bolesti, cervikalne distonije, Tourette sindroma, Parkinskonove bolesti i epilepsije zbog nedostatka dokaza da ti pripravci smanjuju simptome bolesti.
Nije dokazan njihov pozitivan učinak niti u slučaju psihijatrijskih bolesti - psihoza, psihotičnih stanja, shizofrenije, anksioznih i depresivnih poremećaja te PTSP-a.
Povjerenstvo je zaključilo i da će redovito, svakih šest do 12 mjeseci, razmatrati nove znanstvene dokaze na temelju novih spoznaja te predložiti nadopunu indikacija.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/povjerenstvo-ministarstva-zdravlja-do...

Naravno da su otpori lobija još veliki (u slućaju melanoma i PTSP-a) ali nek je krenulo...

Tko je glasao

Recept za lijek protiv raka od cvijeta konoplje

Zahvaljujem svima koji podržavaju da ova tema ne padne u zaborav...
Iako je u samom uvodnom tekstu objavljen video s procedurom izrade ulja ovdje dajem pisanu uputu za one kojima se neda gledati video.
Prema Simpsonu ulje cvijeta indijske konoplje dokazano pozitivno utjeće na slijedeće bolesti;
rak posebice melanom,,dijabetes, arterosklerozu, multiplu sklerozu, epilepsiju, astmu, psorijazu....

Recept:

1. Osušeni materijal stavite u plastičnu posudu.

2. Natopite ga razređivačem koji koristite. Simpson koristi čistu naftu koja je prilično skupa. Možete koristiti i 99-postotni izopropil alkohol koji se može naći u ljekarnama. Kod nas je poznat kao PROPANOL , a najeftiniji je u Zagorskoj 23 u Zagrebu. Alkohol apsorbira više klorofila iz biljnog materijala od nafte. To prouzrokuje da ulje napravljeno pomoću alkohola bude tamnije boje. Izvede li se receptura pravilno, u ulju neće biti ostatka rastvarača ili će ga biti vrlo malo. Potrebno je oko 8 litara razgrađivača da bi se odvojio THC od pola kilograma biljnoga materijala.

3. Bilje izgnječite drvenim štapom ili nečim sličnim.

4. Neka biljni materijal bude potpuno potopljen. Dok ga gnječite, THC se odvaja od biljnog materijala u alkohol

5. Nastavite tako tri minute.

6. Prelijte mješavinu ulja/razgrađivača bez biljnog materijala u neku drugu posudu. Tim je postupkom odstranjeno 80 % THC-a iz bilja.

7. Drugo ispiranje – opet dodajte alkohol u biljni materijal i gnječite još tri minute kako biste se riješili preostalih 20 % THC-a.

8. Prelijte mješavinu ulja u posudu u kojoj je već prva, prethodno napravljena mješavina.

9. Bilje iz kojeg ste izdvojili THC bacite u bio otpad.

10. Mješavinu ulja prelijte kroz filter za kavu u čistu posudu.

11. Isušite alkohol kuhanjem u rostfraj loncu na magnetskoj ploći..

12. Dodajte mješavinu u posudu do 3/4 volumena. Budite u provjetrenoj prostoriji, a za svaki slučaj uključite ventilator jer su pare koje nastaju lako zapaljive. Udaljite se od zagrijanih elemenata u prostoru zbog sigurnosti.

13. Jako zagrijte mješavinu.

14. Dolijevajte mješavinu u posudu kako se nivo spušta sve dok sva mešavina ne završi u posudi.

15. Kada je sve gotovo isparilo dodajte nekoliko kapi (5-8) vode u mješavinu. Količina vode koju ćete dodati ovisi o tome koliko ste imali bilja na početku. Proizvodi li se ulje od pola kilograma bilja, potrebno je dodati oko 10 kapi vode, tumači Simpson.

16. Kada u posudi ostane oko 25 mm mješavine, stavite rukavice i lagano vrtite posudu kako bi se sve promiješalo.

17. Vrtite posudu do kraja isparavanja dok ne ostane čisto ulje čija temperatura ne bi smjela prijeći 110 Celzijevih stupnjeva.

18. Ulje pažljivo prelijte u manju čistu metalnu posudu.

19. Stavite tu posudu na dehidrator ili na uređaj koji lagano grije. Grijte nekoliko sati dok sva voda i suvišne tekućine ne ispare iz ulja. Kada više ne bude nikakve aktivnosti na površini ulja (nema mjehurića) , lijek je spreman.

20. Vruće ulje spremite u bocu ili, kako je prikazano u videu, u plastičnu špricu.

Ohlađeno ulje izgleda poput guste masti.
Iz vlastitog iskustva postoji mogućnost da se ovakvom ulju doda malo extra djevićanskog maslinovog ulja poradi lakše aplikacije i gutanja...

Konkretna pitanja možete pitati na - gllogota@gmail.com

Tko je glasao

Ulje konopljina cvijeta dekapitira rak...

Zapamtite izraz "A P O P T O Z A"!!!
To je proces kod kojeg stanice raka u dodiru s kanabinoidima iz ulja konoplje uništavaju same sebe - nepovratno...kod toga zdrave stanice ostaju netaknute!!!

Terapeutski potencijal konoplje je neograničen i seže mnogo dalje od liječenja mučnine i suzbijanja bola, zaključila i molekularna biologinja Kristina Sanchez sa Sveučilišta Complutense u Madridu još 1998.- ali nitko ne reagira!
Prije nekoliko dana jedna dobra vijest zaorila se Hrvatskom. Kako sada stvari stoje u Hrvatskoj bi uskoro, uz legalizaciju industrijske konoplje, moglo doći i do legalizacije konoplje koja bi se koristila isključivo u medicinske svrhe i prilikom teških oboljenja kojima konoplja može pomoći. Iako su informacije još uvijek nesigurne, i nije jasno u potpunosti hoće li doći do legalizacije indijske konoplje jer naravno struka tek treba dati svoje mišljenje u Hrvatskoj se ubrzano potpisuju peticije kojima građani vlasti žele prosvijetliti razum - indijska konoplja je lijek, a ne droga što pokazuju brojna istraživanja.
Uz peticije pojavila se i anketa koja traži realno mišljenje Hrvata koja bi trebala pokazati jesu li Hrvati spremni na legalizaciju indijske konoplje.
Od ove biljke ima puno više koristi nego štetnosti (ukoliko se, kao i svaki lijek, razumski koristi), a s njenom legalizacijom najviše bi profitirali bolesni ljudi kojima konoplja doista, na žalost farmaceutske industrije, može spasiti život. Najaktivniji borac za legalizaciju konoplje je Rick Simpson koji je uljem od ove biljke, prvo sebi, pa onda i tisućama drugih ljudi pomogao izliječiti teške bolesti poput tumora.
"Bilo je to 2002. godine, liječnici su me otpisali i to pošto su mi više puta bezuspješno operirali tri pigmentirane lezije na koži lica. Kad god bi ih uklonili, one bi se ponovo vratile, i to još i inficirane! Pošto sam se godinama iz hobija bavio izučavanjem biljaka, jednog jutra sam se u kupatilu gledajući u rane na licu sjetio studije Sveučilištau Virginiji u kojoj je pisalo da THC, aktivna komponenta kanabisa, liječi rak. Izvadio sam ranije pripremljeno ulje od kanabisa iz ormarića i nanio nekoliko "kapi" direktno na rane", prepričavao je Rick koji je dodao kako je nakon toga samo vratio zavoje i čekao. "Nakon četiri dana skinuo sam zavoje i nisam mogao vjerovati što vidim! Rana više nije bilo, a koža mi je bila ružičasta kao kod bebe! Istoga trenutka počeo sam pričati ljudima da sam izliječio rak kože uljem od kanabisa... Svi su mi se smijali, a evo prošlo je jedanaest i pol godina, i rak se nije vratio", objašnjava nasmijani Rick.
Među tisućama nevjerovatnih priča o ljudima koje je izliječio Simpson izdvaja jednu posebnu, o 80-godišnjem starcu koji je s rakom pluća bio praktično na samrtničkoj postelji.
"Čovjek je bio sav otečen od kemoterapije, s otvorenim ranama na nogama i jedva je disao! Nakon prognoze liječnika da će živjeti najviše 48 sati, kod mene ga je doveo sin. Pošto sam mu preporučio da krene s terapijom uljem od kanabisa, mladić je otišao kod očevog liječnika. Ovaj je, razumije se, odbio na taj način liječiti svog pacijenta, te je mladić naposljetku uzeo od mene ulje, natopio neki mali kreker i dao ga ocu", priča Rick.
Za svega pola sata naočigled šokirane rodbine koja se već bila okupila oko starčevog kreveta kako bi ga "ispratila", starac je najprije počeo normalno disati da bi mu se u toku noći stanje potpuno stabiliziralo.
Ulje kanabisa testira se dugi niz godina, a dokazano je da se primjenom ulja postiže efekt uništavanja raka i to na način da dolazi do samouništenja stanica raka. Drugim riječima stanice raka u dodiru s kanabinoidima uništavaju same sebe, a ta pojava naziva se apoptoza.
Terapeutski potencijal konoplje je neograničen i seže mnogo dalje od liječenja mučnine i suzbijanja bola, zaključila je molekularna biologinja Kristina Sanchez sa Sveučilišta Complutense u Madridu još 1998. Ona je istraživala molekularnu aktivnost kanabinoida, pri čemu je zajedno sa kolegama otkrila kako THC, primarna psihoaktivna komponenta kanabisa, uništava stanice raka i tumora, ali pritom ne napadajući zdrave stanice. Njezin tim primijetio je kako se stanice raka u prisustvu THC-a znatno smanjuju, a ovo senzacionalno otkriće ipak nije navelo države da požure s legalizacijom, što danas čudi i samu Sanchez. Ona je javnosti objasnila da je zapravo zaključak nevjerojatnog otkrića taj, da je ljudsko tijelo napravljeno za korištenje kanabinoida. Naime, otkriveno je da ljudsko tijelo sadrži dva specifična receptora za THC koji vežu THC i druge kanabionide. Ovi prirodni receptori omogućuju ljudskom tijelu da unosi kanabinoide i ostvari pozitivan učinak na organizam. "Endokanabionidi, receptori i enzimi koji sintetiziraju i proizvode endokanabinoide, ali i nastaju iz endokanabinoida predstavljaju endokanabinoidni sustav", govori Sanchez koja je dodala "stanice se mogu uništiti na razne načine, ali nakon tretiranja kanabinoidima one su su uništavale same od sebe", otkrila je Sanchez. "Jedna od prednosti kanabinoida jest ta da on selektivno napada stanice raka. To znači da nemaju nikakav toksični učinak na normalne, netumorske stanice. To je veliki pomak u odnosu na standardnu ​​kemoterapiju koja uništava gotovo sve stanice i dobre i loše".
Sudeći prema brojnim istraživanjima i živim ljudima koji su pobijedili ovu, naizgled neizlječivu bolest uljem od kanabisa, zaista je bilo i vrijeme da vladajući makar razmisle o legalizaciji konoplje u medicinske svrhe jer ako ništa drugo konoplja može učiniti sigurno više nego što može učiniti farmaceutski otrov zvan morfij koji izaziva ovisnost, ne pomaže dugoročno, a opet je dostupan teško oboljelima, što je apsurd ako znamo da kanabis ne izaziva ovisnost i nema štetnih posljedica po bolesne ljude, a može spasiti život.

Tko je glasao

Naknadna pamet, bolje ikad no nikad

POVJERENSTVO za medicinsku primjenu konoplje predložilo je ministru Vargi da se i prije registracije lijekova s THC-om i drugim kanabionoidima hrvatskim ljekarnama odobri izrada magistralnih i galenskih pripravaka na bazi konoplje za određenog pacijenta na liječnički recept, javlja Novi list.
Komisija je ocijenila da bi se takvim odobrenjem premostilo vrijeme potrebno za registraciju lijekova dostupnih na europskom tržištu, a pacijentima osigurali pripravci na bazi kanabisa izrađeni prema standardiziranoj recepturi i usklađeni sa stručnim normama.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/povjerenstvo-predlaze-da-se-odmah-omo...

Tko je glasao

Svi smo mi - Minja Vuksan Dobran

U financijskoj nemogućnosti kupnje ulja na crnom tržištu Minja zasadila nekoliko stabljika i to prijavila policiji, pogrešno - ostala je bez ulja i dobila kaznenu prijavu...

Savjet: Sadite masovno konoplju jer ove korporativne sluge ne mogu većinu naroda strpati u zatvor...

http://www.jutarnji.hr/minja-vuksan-dobran--posadila-marihuanu-za-vlasti...

Tko je glasao

Varga ima rijetku priliku ući u povijest

Nakon afera i muljanja, a najljepše ćemo tek vidjeti kad počne operacija "kako ćemo s manje novaca imati kvalitetnije zdravstvo", te suludog optuživanja Nataše Škaričić za korupciju (na što mu je ona odgovorila da je upravo ona razotkrila više korupcijskih afera u zdravstvu nego je ovaj izbušio zubi), Varga ima dva vrijedna popravka koja doduše nije zaslužio, ali bi doista bio glup da ih ne iskoristi - jedan je stavljanje katotalibana natrag pod memljivi kamen glede teme pobačaja, a drugi je legalizacija upotrebe kanabisa u medicinske svrhe.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Mirela odbila javnu podršku Luksetiću

To je tako kada pričaš jedno a konkretno radiš drugo...

http://www.jutarnji.hr/nekoliko-tisuca-ljudi-u-hrvatskoj-odlucilo-se-na-...

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Dirljiv-docek-Huanito-Luksetic-uz-...

Samo javni pritisak širokih razmjera može natjerati elite da dozvole dekriminalizaciju zlatne sirovine i lijeka - ovaj tekst vam u tome može pomoći...

http://pollitika.com/konoplja-politicko-civilizacijska-prijevara-epohe

Tko je glasao

Na čemu se zasniva učinak THC-a iz konoplje kod kancera

THC 101, odnosno medicinsko ulje kanabisa čini slijedeće:
THC se veže na proteinske receptore kancerogene stanice. Jednom kada se veže, THC inducira rakastu stanicu da počne proizvoditi masnu supstancu zvanu Ceramid, koja dejluje na stanicu degradirajuće. Kako se količina ceramida povećava, proporcionalno, rakasta stanica nestaje.
Zdrave stanice na koje su vezane molekule THC-a, ne proizvode ceramid, i kod njih ne dolazi do degradacije ili bilo kakvih promjena. Zdrave stanice ne propadaju.
Rad i naučno istraživanje objavljeno 2013. - španjolskih bio-molekularnih znanstvenika Guillerma Velasca i Manuela Guzmána

Tko je glasao

I još o ljekovitosti konoplje

Konoplja dobiva sve veću pažnju liječnika, kao lijek za liječenje kroničnih stanja u rasponu od boli do raka. Poznato je da djeluje kao učinkovit analgetik, regulator apetita i sna te pomaže čak i u slučajevima koji su dokazano otporni na lijekove. Stoga medicinska marihuana može pomoći smanjiti korištenje farmaceutskih lijekova i kod starijih osoba, što pruža sigurniju alternativu lijekovima koji često imaju ozbiljne nuspojave.
Znanstvenici sa sveučilišta u Tel Avivu su otkrili da stariji kronični bolesnici koji koriste konoplju u medicinske svrhe doživaljavaju ne samo smanjenje boli već i napredak u fizičkom, emocionalnom i kognitivnom zdravlju. Istraživanje je provedeno na 19 stanovnika staračkog doma Hadarim u Izraelu, starosne dobi između 69 i 101, a patili su od raznih medicinskih stanja, uključujući bol, spazam mišića, drhtanje i nedostatak apetita. Sudionici su koristili medicinsku konoplju (kanabis) u obliku dima, pare, ulja ili praha tri puta na dan. Tijekom godine, praćena su fizička poboljšanja sudionika kao i faktori poboljšanja kvalitete života, kao što je raspoloženje i sposobnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti.
Kao rezultat, unutar godine dana liječenja, 17 od 19 pacijenata su postigli zdravu tjelesnu težinu, a značajno su smanjeni mišićni grčevi, ukočenost, tremor, bol, noćne more, kao i doživljaji vezani uz PTSP, a povećani su sati provedeni u snu. Sudionici su također imali značajan napredak u raspoloženju i komunikacijskim vještinama. Osim toga, smanjena je uporaba lijekova kao što su antipsihotici, analgetici, stabilizatori raspoloženja i lijekova za Parkinsovu bolest. Nakon godine dana liječenja marihuanom, 72% sudionika istraživanja je smanjilo uporabu lijekova u prosjeku za 1,7 lijekova dnevno. Istraživač Zach Klein napominje da je ovo otkriće je od posebne važnosti jer na ovaj način pacijenti mogu prekinuti koristiti mnoge lijekove koji mogu imati teške nuspojave.
Klein trenutno radi na drugoj studiji, testirajući može li konoplja biti korisna za ljude koji pate od disfagije, odnosno problema gutanja, što je tipična boljka kod kritičnih bolesnika i koja može dovesti do gladi ako se ne liječi. Klein se nada da će dokazati da marihuana može biti korisna u liječenju smetnji gutanja tekućine jer su prethodna istraživanja pokazala da ona stimulira dio mozga koji regulira refleks gutanja.
Hoće li uskoro biti sasvim normalno da se konoplja prepisuje kao lijek na recept?
Hoće li uskoro biti sasvim normalno da se marihuana prepisuje kao lijek na recept?
Druga studija, objavljena u listopadu u časopisu “Journal of Neurology Neurosurgery and Psychiatry”, utvrdila je da je medicinska marihuana učinkovita u smanjenju ukočenosti mišića kod bolesnika s multiplom sklerozom (MS). Ova ukočenost, koja je vrlo otporna na trenutne MS tretmane, utječe na 90% bolesnika s MS i redovito ometa mobilnost, spavanje i dnevno funkcioniranje. Oism toga Dr. Zajicek navodi da je ukupna progresija bolesti u skupini koja je koristila kanabis bila manja od očekivane. Drugim riječima, kanabis usporava progresiju bolesti. Ovo je najjači dokaz do sada da kanabinoidi ublažavaju simptome multiple skleroze.
Ni to nije sve, konoplja pomaže i kod autizma. Rezultati studije objavljene u časopisu “Nature Communications” pomažu rastućem broju dokaza koji ukazuju da kanabinoidi imaju nevjerojatan potencijal u liječenju kroničnih bolesti.
Daniele Piomelli sa Sveučilišta u Kaliforniji, (UCI) i njezin kolega Olivier Manzoni iz Inserma, francuske agencije za istraživanje, primijetili su da su kanabinoidi vrlo usko vezani uz endokanabinoidne odašiljače koji se prirodno nalaze u mozgu a koji olakšavaju prijenos električnih signala između neurona. Poznati kao 2-AG, ovi odašiljači su odgovorni za reguliranje cijelog niza važnih tjelesnih procesa, poput onih koji govore tijelu kada je gladno ili kada doživljava bol.
Djeca s autističnim spektrom poremećaja, uključujući i onu koja su razvila ovaj poremećaj kao rezultat fragilnog X sindroma, koji je najčešći poznati genetski uzrok autizma, često imaju slab ili nefunkcionirajući 2-AG, što uzrokuje kronične sinaptičke smetnje u mozgu. Mnoga djeca s autizmom induciranim fragilnim X sindromom postanu mentalno invalidni kao rezultat ovih sinaptičkih grešaka, te imaju poteškoća u razvoju osnovne motoričke sposobnosti kao što su hodanje i razgovor, ili u učenju ponašanja u različitim društvenim situacijama.
Kanabinoidi iz konopljeučinkovito blokiraju enzime koji inhibiraju pravilnu funkciju 2-AG, obnavljajući sinaptičku komunikaciju puneći tijelo kanabinoidima koji mu nedostaju, a koji su od apsolutno vitalnog značaja za pravilan rad i komunikaciju stanica.
Kao što smo pisali, u ljudskom tijelu postoji sustav proteina poznatijih kao kanabinoidni receptori koji su posebno dizajnirani za obradu kanabinoida, a oni su također jedinstveni molekularni spojevi kanabisa. Majčino mlijeko, na primjer, sadrži mnoge vrste kanabinoida koji se nalaze i u marihuani, a koji su zapravo izuzetno važni za pravilan ljudski razvoj.
Dokazana je nevjerovatna učinkovitost u tretiranju bolesti što dokazuju i brojne studije. Stoga se bez straha možete pridružiti rastućem broju ljudi koji koriste kanabis u medicinske svrhe.

Tko je glasao

Elite nas kažnjavaju - zbog bolesti u zatvor i bez lijeka

'Kanabis nije profitabilna biljka i ne postoji niti jedan razuman razlog za zabranu. Naglasimo - nitko nikada nije zbog nje umro, postao fizički ovisan ili se unesrećio. Nalazi se oduvijek na našim poljoprivrednim zemljištima, hranili smo stoku s njom i prisutna je kao dio prirode. Kada to objektivno promatramo - nema realnog razloga za zabranu, osim novčanog interesa i korupcije. Imao sam rak, trebao sam ulje za tretman, a oni opet nisu dopuštali iako nisu imali nikakav drugi lijek. Jedino ih zanima jesam li ja uzgajao 'travu' pa Vas spreme u zatvor, a to što sam bolestan i nemaju lijeka - nema veze! Sažeto rečeno - u zatvoru završite zbog bolesti, a tretman je odbijen'.

http://blog.vecernji.hr/ratko-martinovic/lijeci-li-marihuana-rak-rick-si...

Tko je glasao

New York Times traži legal konoplje, hrvatski konjušari šute

Američki dnevnik New York Times pokrenuo je veliku debatu pozvavši američke vlasti da ukinu drugu prohibiciju.
Trinaest je godina bilo potrebno da SAD dođe k sebi i ukine prohibiciju, trinaest godina u kojima su ljudi nastavili piti, čime su postajali kriminalci, a bande oko njih samo su jačale. Tim riječima uredništvo New York Timesa podržalo je legalizaciju konoplje i otvorilo debatu na svojim stranicama o prednostima i štetnostima koje pušenje ove biljke nosi sa sobom.
Dok američke savezne države jedna za drugom dopuštaju korištenje konoplje bar u medicinske svrhe, kao što je to nedavno napravila i nama obližnja Slovenija, uredništvo ovog utjecajnog dnevnog lista smatra kako je došao tren da američke vlasti progledaju i prestanu svoje građane tretirati kao kriminalce te promjene zakon.
Prošlo je 40 godina otkako je američki Kongres zabranio korištenje konoplje, istaknuoje NYT, a ta zabrana posljednje dvije godine lagano se ukida.

http://www.nytimes.com/interactive/2014/07/27/opinion/sunday/high-time-m...

Tko je glasao

Zašto ne zabraniti sunce, vodu, zrak...

Politika je uvijek bilo jurišno oružje...

Elite nam ne mogu oduzeti "pištolj" - evo zašto...!

Milijuni i milijuni ljudi su poginuli kroz povijest ne upotrebljavajući pištolje, rakete, bombe...

Kamen je bio oružje, kamen na štapu, kameni mačevi, kameno koplje, lukovi i strijele, & bla, bla...
Što predstoji elitama u pokoravanju stada - zabraniti rast drveća i prisutnost stijenja...
Sve se to može koristiti za ubijanje - sve treba zabraniti...

Tko je glasao

Ulje od konoplje

Za kvalitenom ulje od Rick Simpsona, producte za pravljenje i znanstvene članke povezane sa efektima cannabinoida na stanice tumora, mozete pogledati na website http://www.mediccanna.com

Tko je glasao

Graviola - 10 000 puta efikasnija od kemoterapije

Dakle, još jedan biser prirode koji denuncira svjetsku farmakomafiju - mislim da tema pripada ovom dnevniku kao nećem najboljem što je napisano na pollitici ikada...

Graviola je egzotično voće (drvo) kojeg farmakomoguli nisu uspjeli GMO replicirati poradi patentiranja i poradi kojeg je ulupano mnogo dolara kako bi se spriječila distribucija ovog ljekovitog voća po policama supermarketa i voćarna diljem svijeta. Zato o tome treba pisati i pronositi informacije da potrebiti dobe šansu ponovnim dostupom kupnji ovih božanstvenim plodovima na polcama trgovina...

http://hr.wikipedia.org/wiki/Graviola
http://www.youtube.com/watch?v=Xwq2jE3Ko6c

http://golgotacroatorum.wordpress.com/2013/03/22/konoplja-je-i-najstarij...

Tko je glasao

huh

Eto, sreća graviole ima kupiti legalno u Hrvatskoj na svakom koraku - pa ćemo izliječiti 12 vrsta raka (po wiki) u par mjeseci.

Tko je glasao

Konoplja kao najbrže rastuća grana privrede

Mnogi u svijetu to danas razumiju posebno ameri - hrvati opet glume papu

Tko je glasao

A di je Golgota nesto !?? :((

Malo svratim svake stoosamnaeste ono škicnem, al nema ga nigdje :((

Provinciopolis

Tko je glasao

tu je...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

hehe :))

prozine su ti fore golgota...manje bi bio "sumnjiv" da me nisi zaspamao :))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao
Tko je glasao

Hrvati...

imaju velika očekivanja od čeških turista, posebno onih s terapijom ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

A hrvati ko hrvati - nikad zahvalni :(

Donili vam balun sad bi još i terapiju...
Nema te terapije koja bi vam mogla pomoć :P
Proud to be Czech :)

Provinciopolis

Tko je glasao
Tko je glasao

Znanost dokazala - "konoplja" liječi rak

Kalifornijski medicinski centar u San Franciscu objavio je podatke po kojima potvrđuje otkriće čestice što zaustavlja najagresivniji stadij metastaze raka i u potpunosti mijenja daljnje nuspojave bolesti, javlja Huffington Post. Ono što intrigira u toj objavi je biljka iz koje je čestica derivirana, a riječ je o kanabisu

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/konacno_dokazano__kanabis_lijeci_rak...

Tko je glasao

Priopćenje sa simpozija o konoplji

Dana 20. i 21. travnja 2012.g.održan je u Zagrebu u hotelu Panorama 2. Hrvatski simpozij medicinske i industrijske konoplje, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, u organizaciji Udruge ZELENA SINERGIJA – za promicanje industrijske konoplje, biološke raznolikosti i održivog razvoja, te u suorganizaciji Udruge Zeleni svijet – za medicinsko i pravno informiranje i Podvezice – Udruge poduzetnika i inovatora.

Na Simpoziju svoja znanja i iskustva izlagali su stručnjaci za konoplju iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Slovačke, te domaći stručnjaci.

Stručno i argumentirano su obrađene različite teme o konoplji kao o svestrano upotrebljivoj ali i stigmatiziranoj biljci.

Razmjenom znanja i iskustava, a uzmemo li u obzir dugu tradiciju uzgoja, sudionici Simpozija su zaključili da Hrvatska po uzoru na većinu zemalja EU ima velike mogućnosti za ekspanziju uzgoja industrijske konoplje.

Kao logičan slijed moguće ekspanzije uzgoja, očekujemo da će poljoprivredna gospodarstva, obrtništvo i prerađivačka industrija, slijedeći svjetske trendove, naći svoj interes u preradi ove izuzetno korisne kulture, te time pridonijeti poboljšanju ukupne gospodarske situacije u Republici Hrvatskoj.

Slijedeći svjetske trendove liječenja, razmatrana su iskustva različitih zemalja te je Simpozij zaključio da vrijeme različitih dogmi u demokratskom društvu ubrzano prolazi.

Vrijeme je da i Hrvatska otvori ovu temu te naslanjajući se na pozitivna iskustva slijedi suvremene svjetske trendove u liječenju medicinskom konopljom.

Kako bi hrvatskim građanima omogućili uzgoj, preradu, distribuciju proizvoda od industrijske konoplje (hrana, kozmetika, građevina, tekstil itd.) i liječenje medicinskom konopljom potrebno je intenzivno poraditi na poboljšanju i preciziranju regulative koja definira pravni okvir za konoplju.

S obzirom na slojevitost problematike ove biljke, preporučamo hrvatskoj Vladi da sukladno preporukama odjela za droge Ujedinjenih Naroda, utemelji Agenciju ili Ured pod svojom kontrolom, a moguće i pri Vladinom uredu za droge, koji bi kontinuirano radio na praćenju sveukupne tematike vezane za konoplju i ujedno koordinirao rad vladinih tijela i javnosti.

Nevladine udruge – organizatori ovog Simpozija, spremne su educirati hrvatsku javnost o korisnosti konoplje te ponuditi državnim tijelima suradnju pri rješavanju problematike vezane uz konoplju.

Tko je glasao

Evo ideje za temu sljedećeg

Evo ideje za temu sljedećeg okupljanja pollitičara. Osim diskusije može se upriličiti i neka praktična radionica.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Lobi za držanje konoplje van zakona

http://www.republicreport.org/2012/marijuana-lobby-illegal/

Na američkom portalu Republic Reportu objavljen je kratki pregled pet moćnih lobija koji drže marihuanu izvan zakona, jer na tom mediju smatraju da vrijedi pokazati kako ušančene interesne skupine troše velike svote novca ne bi li neučinkoviti zakoni o drogama ostali na snazi.
Više od 850,000 ljudi u Americi uhićeno je prošle godine zbog zločina povezanih s marihuanom. Iako se javno mišljenje, medicinska zajednica i stručnjaci za ljudska prava zalažu za ublažavanje zakona o zabrani marihuane, u političkom pogledu malo se toga promijenilo.Mnoge izvrsne knjige i članci u detalje su opisali povijest rata protiv droge. Dio američke fiksacije na držanje lisnate zelene biljke izvan zakona ukorijenjen je u kulturnim i političkim sukobima iz prošlosti.
Stoga su na američkom portalu Republic Reportu objavili kratki pregled pet moćnih lobija koji drže marihuanu izvan zakona, jer na tom mediju smatraju da vrijedi pokazati kako ušančene interesne skupine troše velike svote novca ne bi li neučinkoviti zakoni o drogama ostali na snazi:

1) Policijski sindikati: Policijske uprave širom zemlje postale su ovisne o financiranju svog budžeta kroz federalne subvencije namijenjene ratu protiv droga. U ožujku smo objavili priču koja otkriva da je lobist policijskog sindikata u Kaliforniji koordinirao pokušaj rušenja Prop. 19, prijedloga referenduma iz 2010. za legalizaciju marihuane, istodobno pomažući svojim klijentima u policijskim upravama da prikupe milijune dolara federalnih subvencija za iskorjenjivanje marihuane. A to nije slučaj samo u Kaliforniji. Priopćenja federalnih lobija pokazuju da su se drugi lobisti policijskih sindikata založili za strože kažnjavanje zločina povezanih s marihuanom na nacionalnoj razini.

2) Privatne zatvorske korporacije: Privatne zatvorske korporacije zarađuju milijune zatvarajući ljude osuđene zbog zločina povezanih s drogama, uključujući marihuanu. Kako je prošle godine primijetio Matt Stoller iz Republic Reporta, Američka kazneno-popravna korporacija, jedna od najvećih profitnih zatvorskih kompanija, otkrila je u svom redovitom izvješću da je nastavak rata protiv droga sastavni dio njezine poslovne strategije. Zatvorske kompanije utrošile su milijune na plaćanje političara naklonjenih ratu protiv droga i koristile tajnovite paravanske skupine poput Američkog vijeća za zakonodavnu razmjenu kako bi progurale zahtjeve za drakonskim presudama za zločine povezane s drogama.

3) Proizvođači alkoholnih pića i piva: U strahu od konkurencije u skupljanju dolara koje Amerikanci troše na razonodu, interesi alkoholne i duhanske industrije lobiraju kako bi marihuanu održali izvan dohvata. Primjerice, Kalifornijski distributeri piva i pića doprinijeli su svojim donacijama kampanji odbora ustanovljenog radi sprečavanja ozakonjenja i oporezivanja marihuane.

4) Farmaceutske korporacije: Poput gore navedenih industrija grijeha, farmaceutski interesi rado bi marihuanu održali izvan zakona kako Amerikanci ne bi dobili jeftinu medicinsku alternativu njihovim proizvodima. Howard Wooldridge, umirovljeni policijski časnik koji sada lobira kod vlade za ublažavanje zakona o zabrani marihuane, izjavio je za Republic Report da je uz policijske sindikate "drugi najveći protivnik na Capitol Hillu farmaceutska industrija" jer marihuana može zamijeniti "sve od Advila do Vicodina i drugih skupih pilula".

5) Sindikati zatvorskih čuvara: Sindikatima zatvorskih čuvara u umreženom je interesu držanje ljudi iza rešetaka baš kao i profitnim zatvorskim kompanijama. 2008. godine Kalifornijsko udruženje službenika kaznioničkog osiguranja potrošilo je golemih milijun dolara na blokiranje prijedloga zakona kojim bi se "umanjile presude i trajanja uvjetnih kazni za nenasilne počinitelje prijestupa vezanih uz droge, dajući prednost rehabilitacijskim tretmanima nad zatvorom".

Tko je glasao

Poluklasicna teorija urote, a

Tko je glasao
Tko je glasao

Odličan dnevnik

Dnevnik koji otvara mnoga pitanja i daje mnoge odgovore.
Odličan primjer što su u stanju napraviti močnici.

Moram ipak spomenuti grešku.
Odnosi se na ovaj dio teksta:

" Postoje fizički dokazi da konoplja nije niti slična nijednoj drugoj biljci na ovom planetu. Pojedinci bi čak mogli pomisliti da ju je netko donio ovdje za dobrobit čovječanstva. Konoplja je jedina biljka kod koje se mužjaci (biljka muškog spola) pojavljuju na jedan, a ženke na drugi, vrlo različit način, i to je fizički vidljivo!

Nikad nitko ne govori o mužjacima i ženkama u biljnom svijetu, jer biljke ne pokazuju svoje spolove. Nijedna, osim konoplje (!). Da biste ustanovili spol bilo koje druge biljke na našem planetu, morate pogledati interno, u njen DNA."

To je dvodomna vrsta (različiti cvjetovi na različitim biljkama iste vrste).
Ćak je opisana i jednodomna (ona kod koje se muški i ženski cvjetovi pojavljuju na istoj biljci).

Dakle kanabis nije jedina vrsta kod koje se to vidi golim okom i bez ispitivanja dnk-a.
Takvih biljaka je na tisuće.
Treba samo ukucati u tražilicu "sistematika biljaka" ili "dvodomne vrste".

Za prave amatere dovoljno je pogledati drvo tisa, vrbe, kivi itd itd.
Za još veće ginkgo.
I najveće Cykas.

Ovdje stavljam jedan link iz kojeg se može saznati puno toga o konoplji.
Od onih koje se upotrebljavaju kao industijske pa do razno raznih hibrida.
link:
http://www.scribd.com/doc/36250849/CANNABIS-Enciklopedija-Verzija-3-7-9-...

Tko je glasao

Svaka cast, Golgota !

Ovo mi je dosad najbolji dnevnik koji sam procitao na pollitici !
Jasna i duboka analiza, stvar vrijedna promicanja po svim forumima.

mali od kuzine

Tko je glasao

Potpisujem

no unatoč tome ne vjerujem. Ne vjerujem da će postojeća politička kasta učiniti išta izvan okvira nametnutih od "centara moći"... Kada govorim o "profitu i Radnicima", o "racionalizaciji javnog sektora", o "državnom poljoprivrednom poduzeću", okretanju planeti Zemlji, a ne samo fEUdalnoj njihovoj i to u svakom, a ne samo geografskom smislu tada znam da laprdam u vjetar.
Ne zato što vjetar puše, ne zato što je riječ o laprdanju, ne zato što bih iste sekunde posadio konoplju kao dio tog Državnog poljoprivrdnog poduzeća već zato što problem leži u jednom sasvim drugom grmu, a kojeg sam spomenuo u početku komentara. Treba preuzeti Vlast, a sve dotad možemo "laprdat" i u slijedećem životu i u svima nakon njih... Taman kada bi ove sekunde postojeća kasta prihvatila ovaj Dnevnik kao temu rasprave, taman kada bi Odlučili da posade konoplju uzduž i poprijeko Hrvatske ipak bi sve postavili na način koji sa "općim dobrom" nema prevelike veze pa bi opet 1 ubirao Profit dok bi 99 bili i ostali Robovi.

A temu vode pritom da niti ne spominjemo jer nas nije briga kaj već danas odumiremo kao narod kao što nas niti nije briga kaj nemamo nikakvu strategiju izuzev podaničke pa nam ne pada napamet postati Državom koja je samostalna, suverena i neovisna u svakom smislu tih riječi, a tek nas nije niti briga kaj će za svega par desetljeća ( mnogi ćemo i to doživit ) biti ratova za tu istu vodu... I dok će nam ubijat unučad zbog te vode mi ćemo se pitat, a gdje nam je bila mladost ...

Napušimo se konoplje svi skupa i napijmo se vode jer prirodnijeg i zdravijeg od tog nema ma koliko nas drukali da se trujemo svim tim njihovim fEUdo debilanama.

Provinciopolis

Tko je glasao

Poruka na pp Provinciopolis a

Odradi ono sa pp pa možemo podivaniti o "preuzimanju vlasti"!
Mislim da ne želiš vidjeti globalno ratište iza ovih svojih kućnih barikada i to me žalosti...
jedno vrijeme si bio raspoložen za učenje...!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci